Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Furbulous Cat Litter öntisztító okos macskaalom teszt – vissza a jövőbe

Rendhagyó kiegészítőt teszteltünk itt a Teszt Plussz Magazin hasábjain: szemügyre vettük a Furbulous cica WC-jét.

Már kezdetben is azt a célt tűztük ki magunk elé a Teszt Plussz Magazinnal, hogy rendszeres időközönként szemügyre veszünk olyan termékeket, amelyekről a rendhagyó mivoltuk miatt talán még csak nem is hallottak olvasóink.

Tökéletes példa erre a Furbulous okos macska WC-je, amelynek létezésén még mi is meglepődtünk egy kicsit, de annyira izgalmasnak tűnt, hogy nem hagyhattuk ki tesztelését, ami utólag sajnos zsákutcának bizonyult – azonban ne szaladjunk ennyire előre.

Lássuk, hogy két cica gazdájaként milyen tapasztalatokat szereztünk ezzel a különleges termékkel!

A minőség felől ne legyen kétségünk

A külső megjelenés tekintetében rögtön elmondhatjuk, hogy a kis kiegészítő kialakítása meggyőző lett. Aki nyitott almot használt eddig kedvenceinél, annak talán furcsa lehet az erősen zárt kialakítás, de a jobb minőségű cica WC-k esetében ez ma már nem újdonság.

Anyaghasználata nagyon jó minőségű, szépek az illesztések, nem recseg, nem ropog, az egész termékdizájn pedig egészen futurisztikus hatást kelt, mintha egy kis űrhajóról beszélnénk. Érezni, hogy a gyártó a prémium felhasználók igényeit szerette volna kielégíteni.

Mi van a dobozban?

A Furbulous macska WC-je egészen impozáns csomagolásban érkezik, és nagyon alapos védelemmel láttak el benne mindent. A dobozban ráadásul mindent megtalálunk, ami elengedhetetlen a beüzemeléshez, illetve ahhoz, hogy néhány hétig gond nélkül használhassuk.

Az alom mellett így találunk benne egy tápegységet, hozzá való átalakító fejeket – hogy bármilyen régióban a hálózathoz tudjuk csatlakoztatni –, de egy a használt almot gyűjtő zacskó mellett még három illatosító is jár hozzá.

Könnyű beüzemelés

A kicsomagolást követően gyakorlatilag néhány mozdulattal összeszerelhető és beüzemelhető a termék. Nagyon felhasználóbarátra vették a figurát a gyártónál, így elég csak behelyezni a zacskót és bedugni a konnektorba ahhoz, hogy bekapcsolhassuk.

Itt jegyeznénk meg, hogy sajnos a csatlakozója elég rövid, alig egy méteres, így erre érdemes felkészülni, vagy beszerezni egy hosszabbítót hozzá. Ami nagyon tetszett nekünk, hogy kaptunk mellé illatosítót, így gyakorlatilag rögtön megoldást találhatunk a kellemetlen szagok problémájára is.

A beüzemelésnél érdemes odafigyelni, hogy bár működtethetjük saját érintőképernyős felületén keresztül, azonban ajánlott már az első alkalommal csatlakoztatni a lakás WiFi hálózatához, hiszen így telefonunkkal is kommunikál, azaz igazi okos eszközként funkcionálhat.

Még egy nagyon fontos dolog: hogy a cicák könnyebben megszokják az új helyüket, a gyártó ajánlása szerint először a friss alom mellé helyezzünk el egy kevés használtat is, hiszen így a macskák rögtön a sajátjuknak érezhetik majd. Legalábbis elméletben, de erről majd később.

Az applikációval igazi okos eszköz válik belőle

A macska WC-hez jár egy külön applikáció is, amit nagyon hasznosnak találtunk. A letöltés után csak regisztrálni kell, majd az e-mail cím hitelesítése és a jelszó megadása után azonnal nézelődhetünk a funkciók között.

Érdekesség, hogy az eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonunkkal, de ha ez létrejött, az applikáció könnyen menedzselhető, a macskaalom minden eleme könnyedén beállítható, hogy maximálisan kiszolgáljuk vele cicáink igényeit.

Mi például rögtön kikapcsoltuk az automatikus ürítést, mert féltünk attól, hogy a hangzavar miatt a macskák megijednek és nehezebben szokják meg az új almot.

Funkciókból nincs hiány

A Furbulous terméke nagyon sok lehetőséget ad a kezünkbe, ami megkönnyítheti a mindennapjainkat. 

A Clean mód például képes megtisztítani az ürüléktől az almot, az Empty funkció pedig mindent kiürít a készülékből – feltéve, ha a bejárati ajtaját bekapcsoltuk. Érdekes még az Auto Packing lehetőség, ami a macskák ürülékét egy külön zacskóba tudja csomagolni, sőt magától lezárni azt.

Hasznos funkciónak véltük még az automata tisztítást, ami minden használat után megtisztítja az almot, de természetesen időzíthetjük, illetve ütemezhetjük is a Clean módot. Sőt olyan aprólékosak a beállítások, hogy a használat után meghatározhatjuk, mennyi idő teljen el a tisztításig – itt legalább 2-, legfeljebb 7 percet adhatunk meg az eszköznek.

Nyilván található benne éjszakai mód – ilyenkor kikapcsol a kijelző –, energiatakarékos megoldás, sőt ne zavarj opció is, ami a legtöbb beállítást felülírja, így például aktiválásával nem tisztítja meg magát a készülék automatikusan.

Az eszköz képes jelezni az applikáción keresztül, ha éppen használja a cica, de azt is, ha megközelítette, vagy éppen ráugrott. Szintén jelzést kapunk róla, ha megtelt a szemetes része, ha bezacskózta az ürüléket, netán kifogyott belőle a zacskó vagy valamelyik eleme – például a fedele – nem illeszkedik rendesen.

A manuális beállítások törlésére van külön reset gomb, és a kisgyermekes macskatulajdonosoknak jó hír, hogy külön gyerekzárat is aktiválhatunk az applikációból, amikor a fizikai gombok nem használhatók.

A Furbulous macskaalom a gyakorlatban

Bár cicáink érdeklődve nézték az almot a kicsomagolás után, sajnos négy hét próbálkozás után sem sikerült rávennünk őket arra, hogy használatba vegyék, így túl sok gyakorlati tapasztalatot nem szereztünk vele.

Alighanem a cicák megijedtek tőle, hiszen az első indulásnál nagyon hangos a készülék – talán ilyenkor tölti fel levegővel az alomnak bekészített zacskót –, de olyan zajt árasztott ekkor, mintha bekapcsoltunk volna egy porszívót, amit köztudottan nem szeretnek a kisállatok.

Emellett szerintünk az is probléma lehetett, hogy az alom méretei túl kicsik. A mi cicáink például csak úgy fértek volna el benne kényelmesen, ha kilóg belőle a fejük, ami nem túl előnyös kialakítás.

Természetesen mindent kipróbáltunk, így még azt is, hogy az eredeti almot nem takarítottuk ki – a gyártó is ajánlotta átszoktatáshoz –, de ezt követően sem mentek bele a macskák, ezért végül feladtuk a próbálkozást.

Megelőzi a korát, de nagyon rizikós beruházás

Összességében bátran ki merjük jelenteni, hogy a Furbulous Cat Litter egy olyan eszköz, ami bőven megelőzte a maga korát, rengeteg okos funkciója és hasznos beállítása van, jól is néz ki, de sajnos benne van a pakliban, hogy a macskák nem használják majd.

Nálunk a két cica közül egyik sem barátkozott meg vele, ami egy 200 ezer forintos készüléknél elég nagy probléma, de erről nyilvánvalóan sem a gyártó, sem mi nem tehettünk, viszont éppen ezért neveznénk rizikós beruházásnak.

Amennyiben egy kiscicának vásárolnánk első alomnak, a beszoktatás biztosan sokkal egyszerűbb lesz, de ha már felnőtt macskánk van, akkor érdemes meggondolni, mert nehéz kiszakítani őket a régi almukból.

Ezt leszámítva egy nagyon jól kivitelezett, sok hasznos funkciót kínáló megoldásról van itt szó, ami valóban működik, és ha macskánk beleszokik, akkor biztosan megkönnyíti az életünket, de sajnos ezt a részét mi nem tudtuk megtapasztalni.

Furbulous Cat Litter

Főbb jellemzők

  • Automatikus öntisztítás
  • Kiváló mobilalkalmazás
  • Macskavédelmi funkciók
  • Megbízható működés

Elérhető itt

Geekbuying.com

ElőnyökHátrányok
Futurisztikus termékdizájnMagas ár
Szinte teljesen automatizálja a cicák almozásátKissé talán szűkös kialakítás
Egyszerűen beüzemelhetőNincs garancia rá, hogy használatba veszi a macska
Hasznos társalkalmazás jár hozzáTúl rövid tápkábel
Rengeteg okos funkciót kínál
Illatosítót is kapunk