Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Glorious Model D – gamer egér teszt

Leteszteltük a hazánkban egyelőre nem túl ismert Glorious kifejezetten játékosoknak szánt egerét. A Model D nem okozott túl nagy meglepetést, kiválóan teljesített a tesztünkön, melyet szokásosan nem szponzorált gyártó vagy forgalmazó.

A gamer egerek világában mindenki jól ismeri a Razer, a Genius vagy a Logitech nevét, hiszen ezek a gyártók képviselik a professzionális kategóriát. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy a felszín alatt ne lennének még figyelemre méltó márkák.

Ide sorolható az idén éppen 10 éves Glorious is, akik nagyon gyorsan tudtak nevet szerezni maguknak a játékosok irányába mutatott elkötelezettségükkel, széles termékpalettájukkal, rendhagyó kiegészítőikkel, felhasználóbarát szoftvereikkel és non-stop ügyfélszolgálatukkal.

Mivel termékeiket egyre gyakrabban emlegetik a legjobbak között, ezért elérkezettnek láttuk az időt, hogy leteszteljük egyik népszerű portékájukat, a Glorious Model D gamer egeret. Lássuk, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk róla a tesztidőszak során!

Glorious Model D

Jellemzők

  • Pixart PMW-3360 szenzor
  • Jobbkezes kialakítás
  • RGB megvilágítás
  • 6 gomb
  • 12000 DPI érzékenység

Elérhető itt

ipon.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Az ízléses csomagolás önmagáért beszél

Már a gyártó korábbi termékeire is jellemző volt az ízléses csomagolás. Egy alapvetően olcsó-középkategóriás egértől azonban nem vártuk, hogy ennyire ízléses körítéssel érkezik. A külsőleg informatív, mégis minimalista dizájnt kapott kartondobozt azonban jó kézbe venni, kellően erős és biztonságos hátteret nyújt a terméknek szállítás során.

Kibontását követően a két kartonelem szétcsúsztatásával tárul a szemünk elé az egér, ami egy műanyag tálcán nyugszik, előtte gondosan összetekert kábelével. Érdemes gyorsan kiemelni a helyéről a tálcát, hiszen itt gamer szempontból egy kis „hűha” érzésünk lehet, hiszen kapunk egy köszöntőt a Glorious-légióba, sőt a használati utasítás mellett matricák és kiegészítő talpak is rejtőznek itt.

A lyukacsos termékdizájn nagyon izgalmas lett

Az egeret kézbe véve azonnal érezhetjük a kiváló minőségű anyaghasználatot. Egyáltalán nem kelt olcsó hatást, sőt a lyukacsos termékdizájn különösen extravagáns lett. Nyilván a formavilág hasonlít egyes Razer vagy Zowie modellekhez, de ez a kényelem és az ergonómia szempontjából nem hátrány.

A hexagonális formavilágot képviselő kis lyukak nemcsak az egér megjelenését dobták fel, hanem a súlycsökkentésben is szerepet játszottak (a 70 grammot se éri el az egész), sőt a használat közben egyaránt jobb szellőzést biztosítanak a kéznek, ami külön jó hír azok számára, akiknek izzadékony a tenyerük.

Bár beláthatunk az egér belsejébe, a Glorious kifejezetten elegánsan oldotta meg a belső hardverelemek takarását, miközben a belül elhelyezett LED-fények is egészen új értelmet kaptak. Nyilván nem a gyártó találmánya ez a kialakítás, de ennyire ízlésesen csak keveseknek sikerült egybegyúrni a termékdizájnt.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy kiemeljük: az egér egy kellően vastag, szövetbevonatos kábelt kapott, ami a tartósság szempontjából remek hír, de a gumis görgővel és a teflon tapadóbevonattal kiegészített, mégis könnyed csúsztást biztosító alsó felületkialakítással sem volt problémánk.

Programozható gombokkal és pontos szenzorral

A Glorious Model D gamer egér nagyon sokoldalú használatot biztosít. A mechanikus gombok miatt nagyon kellemes, lágy hangot ad a működés során, miközben a PIXART PMW 3360-as szenzor meglepő pontossággal teszi a dolgát.

Bár nem a legújabb technológia, a megfelelő DPI-beállítással – ez az érték is szabályozható – mi nagyon kellemes játékélményt kaptunk tőle, méghozzá késések nélkül, és olyan extrém pontossággal, hogy az még többjátékos küzdelmeknél is megállja majd a helyét.

Összesen hat darab egyedileg programozható gombot találunk az egéren, amit a társalkalmazásban igazíthatunk az igényeinkhez, és bár az anyaghasználattal nem volt különösebb problémánk, az összeszerelés és a kapcsolók minősége már hagyott maga után némi kívánnivalót.

Különösen a klikkelésnél fordult elő gyakran felesleges dupla klikk-érzékelés, de az oldalsó gombokon is találkoztunk némi holtjátékkal, szóval van még hová fejlődni, de ár-érték arányban ez azért elnézhető.

Alapvetően nem egy MMO-hoz vagy szerepjátékhoz tervezett gamer egérről van szó, de mi nagyon jól tudtuk használni FPS-eknél (például Call of Duty, Counter-Strike 2) és battle royale stílusú címeknél (például PUBG, Fortnite).

Kiváló társalkalmazás

Hogy a Glorious mennyire komolyan gondolja jelenlétét a gamer kiegészítők piacán, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy ehhez az egérhez is készült a gyártó oldaláról közvetlenül letölthető társalkalmazás.

Bár csak angol nyelven érhető el, azonban nagyon felhasználóbarát, egyszerű kezelhetőségű szoftverről van szó. Lehetőséget ad több profil beállítására, amelyek eltérően programozott gombokat, sőt állítható DPI-értéket kínálnak, amiket külön színekkel láthatunk el a könnyebb azonosíthatóság érdekében.

Érdekesség, hogy az egér annyira sokoldalú kalibrációs lehetőségeket kínál, hogy az alkalmazáson belül állítható például az emelési távolság, az extra klikk késleltetés, de még az egérmutató pozíciójának frissülési értékébe is belenyúlhatunk.

Glorious Model D a gyakorlatban

Valóban nagyon sok lehetőséget ad a kezünkbe, miközben a jó fogás, valamint a teflontalpakon való könnyed suhanás egy gyorsan megszokható, könnyen kezelhető egérré teszik a Glorious Model D-t, ami alig igényel megszokást.

Aki egy nehezebb egér után vált erre a modellre, az elsőre talán túl könnyűnek találhatja, ami kezdetben pontatlansággal jár, de néhány online mérkőzés elég ahhoz, hogy rögtön értékelni tudjuk az alacsony súlyából fakadó gyorsaságot és légiességet.

Bár a legtöbb gyártóval ellentétben a Glorious csak 20 millió kattintásig garantálja a szavatosságot – ma már azért általános a 30 milliós érték –, de a többhetes tesztidőszak alapján mi nem aggódnánk azért, hogy néhány hónap alatt felmondja a szolgálatot.

Jó választás a maga kategóriájában

Mindent összevetve bátran kijelenthetjük, hogy a Glorious Model D egy nagyon jó választás a saját súlycsoportjában. Nyilván az anyaghasználat és néhány megoldás tekintetében kissé elmarad olyan cégektől, mint a Razer vagy a Logitech, de ezt nagyszerűen ellensúlyozza az árcédulával.

Dacára annak, hogy mennyire kényelmes és milyen masszív kialakítású, recsegések és egyéb apró problémák előfordulhatnak, de jó hír, hogy a cég annyira érzékeny a hibákra, hogy a legapróbb probléma esetén is hajlandóak cserélni a terméket.

Jó választás lehet kezdő esportolók számára, de azoknak is, akik minden nap elővesznek valamilyen számítógépes játékot, azonban a profik nyilvánvalóan nem vele találják meg számításaikat.

Ha egy jó megjelenésű, kényelmes, rengeteg beállítással rendelkező gamer egeret keresünk, a Glorious terméke szerintünk kiváló választás lesz a mindennapokban.

Glorious Model D

Elérhető itt

ipon.hu
alza.hu
Árukereső.hu

ElőnyökHátrányok
Kényelmes és ergonomikus kialakításNéhány gomb recseg-ropog
Lyukacsos test a jó szellőzéshezKisebb tenyérbe túl nagy
Látványos LED-használat„Csak” 20 millió kattintás-garancia 
Pontos szenzor, könnyed gördíthetőség
Szövettel borított masszív kábel
Extrém könnyű
Rengeteg szoftveres beállítási lehetőség