Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED – gamer fejhallgató teszt

Kipróbáltuk a Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED fejhallgatót, amit kifejezetten a játékosok igényeihez igazított a gyártó, és ezúttal sem okoznak csalódást azoknak, akik egy jó gamer headsetet keresnek.

A svájci Logitech évek óta megbízható szereplője a gamer kiegészítők piacának. Legyen szó egerekről, billentyűzetekről vagy fejhallgatókról, a nevük alatt megjelenő eszközök többsége ritkán okoz csalódást.

Mivel korábbról nagyon jó tapasztalataink voltak már a márkával, ezért izgatottan vetettük bele magunkat a Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED gamer fejhallgató tesztelésébe, ami nagyszerű értékelésekkel büszkélkedhet az Amazonon (tesztünk írásakor 6 500 igazolt vásárló véleménye szerint 4,4/5 csillagon áll), és természetesen minket sem kellett sokáig győzködnie, hogy megszeressük.

Lássuk, hogy mivel tudott levenni minket a lábunkról a Logitech terméke, és melyek voltak azok a tulajdonságai, amiket gyorsan a szívünkbe zártunk.

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED

Jellemzők

  • Professzionális gamer fejhallható, ami e-sporthoz is kiváló
  • DTS Headphone X 2.0(1) 7.1
  • LIGHTSPEED vezeték nélküli technológia
  • Akár 50 órányi üzemidő
  • 50 mm-es grafén hangsugárzók

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

Hangsugárzó50 mm-es grafén
Frekvenciamenet20 Hz-20 KHz
Impedancia38 ohm
KompatibilitásPC, konzol, telefonok stb.
(minden ami Bluetooth csatlakozással
rendelkezik)
Mikrofon felvételi karakterisztikaKardioid (egyirányú)
Üzemidő (újratölthető)Legfeljebb 50 óra
Vezeték nélküli hatótávolságAkár 30 méter
A csatlakozás típusa2,4 GHz-es LIGHTSPEED
Bluetooth®
Kábel(ek) hossza2 x 1.8 m
Súly345 g
Méretek (H x M x Sz)189 x 95 x 176 mm
Elérhető színekFekete, fehér, magenta
Garancia2 év gyári garancia

Ízléses csomagolás és gazdag felszereltség

Amint azt már megszoktuk a Logitech-től, gamer fejhallgatójuk egy teljesen egyedi dizájnnal rendelkező, nagyon ízléses dobozban érkezik, amit úgy kell kinyitni, mint egy aprócska kincsesládát.

A csomag felnyitása után rögtön elénk tárul a fejhallgató egy gyári védőcsomagolásban – a két fülére húzott, nem mellesleg logózott zsákkal –, ami messze nem minden. Érdemes ugyanis kutakodni kicsit a dobozban, hiszen éppen a két fülkagyló mögött egy rejtett rekeszt találhatunk.

Innen tudjuk elővarázsolni a töltéshez szolgáló USB-C kábelt, valamint a 3.5 mm-es jack kábelt is, azonban érdemes még tovább bontogatni a dobozt, hiszen a headset alatti lehajtóban még egy kis extra vár ránk, egészen konkrétan két alternatív fülpárna, ha valaki némi plusz kényelemre vágyik.

A doboz ezen felül rejt még egy dongle-t, de a felső dobozbélésben találhatunk egy nagyon masszív cipzáras utazózsákot, valamint beletekerve egy mikrofont. Mondtuk, hogy olyan, mint egy kincsesláda, hiszen már kicsomagolása is élmény volt a sok rejtett kiegészítő miatt.

A termékdizájn nemcsak mutatós, hanem kellően tartós is

Bár magentában és fehérben is elérhető, mi a termék fekete változatát kaptuk meg tesztelésre, ami különösen látványosra sikeredett. Egy kicsit olyan összhatást nyújt, mint a profi stúdió fejhallgatók és a gamer headsetek szerelemgyereke, de mi ettől csak még jobban szerettük.

Súlyra kifejezetten kellemes (mindössze 345 gramm, vagyis az elődjénél is könnyebb), a 90 fokban forgatható füleseken elhelyezett Logitech logók pedig csak még tovább fokozzák külső megjelenését.

Ránézésre és tapintásra is prémium anyaghasználat, pontos illesztések jellemzik. A gombokat mind a baloldali fülkagylóra tervezte a gyártó, de nem lett túlzsúfolt, tapintással minden azonnal megtalálható, nem igényel tanulást, de még megszokást sem a használata.

Találunk rajta bekapcsoló gombot, hangerőszabályzót, némítót, a Bluetooth kapcsolathoz szükséges aktiválót, de a Type-C és a mikrofon csatlakozási portját is. Ezzel szemben a jobb oldala teljesen üres, csak a 3.5 mm-es jack csatlakozó árválkodik ott.

A fejpánt borítása és a fülpárnák is nagyon kényelmesek

Mivel egy gamereknek szánt kiegészítőről van szó, a Logitech nagy figyelmet szentelt a kényelemre. Ennek megfelelően a fülpárnákat memóriahabból, műbőr borítással alakították ki, ami kellemesen kényelmes lett, több óra után sem nyom, nem szorít, sőt szemüvegesek számára sem kényelmetlen a használata.

Bár mi nem izzadtunk a műbőrtől sem, ha viszont valaki szeretne egy jobban szellőző, még puhább megoldást, a csomagban található extra fülpárnák pamutszerű kialakítást kaptak, érdemes lehet kipróbálni azokat is.

Hasonlóan jókat tudunk elmondani a fejpántról. A memóriahab és a műbőr kombinációja ezen a ponton szintén jellemző, de ami még fontosabb: nagyon sokoldalúan állítható, így akár VR szemüvegek mellett is jó választás lehet.

Használatra kész állapotban érkezik

A Logitech gamer fejhallgatóját gyakorlatilag használatra kész állapotban kapjuk meg, így bekapcsolás után azonnal csatlakoztathatjuk Bluetooth-on keresztül a kiválasztott eszközhöz, legyen az egy gamer laptop, egy konzol, egy okostelefon vagy éppen egy Apple alapú készülék.

Természetesen van saját rádiófrekvenciás kapcsolat is (Lightspeed), ami sokkal stabilabb és tapasztalataink szerint kiegyensúlyozottabb hangélményt kínál akár 30 méteres hatótáv mellett, de ehhez szükség van a csomagban található kis dongle USB-porton keresztül történő csatlakoztatására.

Lehetőségünk van továbbá vezetékes formában is élvezni a headsetet a tartozék jack kábellel, ami képes arra is, hogy a donglen keresztül egy új audio forrást csatoljon be. Töltését egy Type-C kábellel biztosíthatjuk, ami elég hosszú lett ahhoz, hogy akár energiafelvétel közben is használhassuk a fejhallgatót.

A kapcsolódás típusát természetesen külön hanggal és egy apró LED-del jelzi az eszköz a bal fülkagylón.

A Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED hangja a gyakorlatban

Amit feltétlenül ki kell emelni a Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED kapcsán, hogy elődjétől eltérően itt már 50 mm-es grafén audio driverek dolgoznak, amelyek nemcsak könnyűek, hanem súlyuk ellenére nagyon erőteljesen, szépen szólnak, sőt szimulált térhangzással is rendelkeznek.

Természetesen nem csak játék közben teszteltük: filmekkel és zenékkel egyaránt kipróbáltuk. Bár a hangkép egyéni ízlés kérdése, minket már alapbeállítások mellett is kellemesen lágy, meleg hangszínek fogadtak. A tripla-A kategóriás játékok és a nagy hollywoodi filmprodukciók esetén pedig meglepően telt és térbeli hangzás fogadott minket.

Szoftveresen persze bárki állíthatja a hangszíneket, sőt a térhangzással is lehet ügyeskedni, ezért mi szinte biztosak vagyunk abban, hogy ezzel a Logitech fejhallgatóval bárki megtalálja a számításait, aki kedveli az élő és precíz megszólalást.

Az aktív zajszűrés ugyan hiányzik a termékből, de maga a fülpárna meglepően jól szigetel ahhoz, hogy a szobában kiszűrje a kinti zajok jelentős részét, de még a szomszédos helyiségekből átszűrődő neszek távoltartása sem jelentett neki problémát. Egy gamer headsettől nem is várunk többet.

Még a mikrofon is effektezhető, egyénileg beállítható

Amivel kapcsolatban egy kis negatívumot tapasztaltunk a Logitech terméke kapcsán, az a BOOM mikrofon volt. Ez a lecsatlakoztatható kiegészítő ugyanis hagyott maga után némi kívánnivalót, ami a hangminőséget illeti.

Hiába kaptunk ezen a téren rengeteg beállítási lehetőséget, még effekteket is tehetünk a mikrofonra, a továbbított hang minősége azonban gyakran volt dobozszerű, ami sokakat zavarhat, ha online játékra és kommunikációra egyaránt használnák az eszközt.

Nyilván teszi a dolgát, késlekedés nélkül továbbítja a hangot, a zajszűrése sem rossz, de ennél azért láttunk, illetve hallottunk már jobbat.

Akár 50 órányi üzemidő is elérhető vele egy töltéssel

Mivel egy vezeték nélküli gamer headsetről van szó, nagyon fontos tulajdonsága az üzemidő. Ezen a téren közel 50 órát ígér a gyártó, amit tapasztalataink szerint normál hangerő mellett kényelmesen ki lehet hozni a fejhallgatóból.

Nyilván ezt az értéket befolyásolja a felhasználás módja, a kapcsolat típusa és a leadott teljesítmény, ellenben biztosak lehetünk benne, hogy ez a készülék egy egész napon át hűséges társunk lesz az online küzdelmekben vagy a LAN partikon.

Sőt, ha merülőben van, aktiválható az energiatakarékos mód, de a töltési ideje sem túl hosszú, mindössze másfél óra alatt eléri a 100 százalékot. 

Ennél jobb teljesítmény aligha várható el egy gamer fülestől – bár azt megjegyeznénk, hogy vannak azért ennél jelentősebb üzemidővel rendelkező megoldások is a piacon.

A társszoftver nagyon hasznos beállításokkal kecsegtet

Fontos kiemelni, hogy a Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED-ből a társalkalmazás használatával tudjuk kihozni a legtöbbet. Ehhez nincs más dolgunk, mint feltelepíteni a Logitech G HUB szoftvert, ami rengeteg beállítási lehetőséget ad a kezünkbe.

Segítségével tudjuk teljesen személyre szabni például a hangszínt, a komplett hangzást, de természetesen a mikrofonnal egyaránt játszadozhatunk, hogy kihozzuk belőle a maximumot.

Ezen felül szoftveresen kapcsolhatjuk az akkumulátor energiatakarékos módját, ellenőrizhetjük a töltöttséget, egyszóval minden hasznos beállítást, illetve kontrollt itt láthatunk majd.

Egy kiváló gamer headsetet keresel? Szerintünk megtaláltad!

Amennyiben a prémium kategóriából szeretnénk vezeték nélküli gamer headsetet választani, és főként szobánk nyugalmában használnánk – tehát nem fontos az aktív zajszűrés –, akkor a Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED biztosan nem okoz majd csalódást nekünk.

Letisztult, mondhatni érett megjelenést kelt, kimagaslóan jó hangzást biztosít, a többféle csatlakozási lehetőség mellett pedig annyira kényelmes, hogy akár egész napos viselése sem okoz különösebb problémát.

Mikrofonja ugyan nem fejlődött az előző generációhoz mérten és az üzemideje is lehetne nagyobb ebben a kategóriában, de hangzása és kényelme garantáltan mindenért kárpótolja majd a vásárlókat. Mi bátran ajánljuk azoknak, akik a legfelső szintről választanának!

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

ElőnyökHátrányok
Igényes és érett termékdizájnKicsit magas árcédula
Kiváló hangzás, ami teljesen testre szabhatóA mikrofonja nem elég jó
Kimagaslóan kényelmes kialakításCsak 50 órás üzemidő
Erős szoftveres háttér
Többféle csatlakoztatási lehetőség
2 év gyártói garancia
Magyar Logitech-support
Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED
Stúdió fejhallgatók és a gamer headsetek szerelemgyereke
A Logitech G PRO X 2 fejhallgatót prémium anyaghasználat, pontos illesztések jellemzik, mintha csak egy profi stúdió fejhallgató lenne.
8.7
Teszt Plussz Magazin független ajánlásával