Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

MSI Claw: 30%-os teljesítménynövekedést hozott a hordozható gamer PC legújabb frissítése

Utoljára frissítve:

Már több mint két hónapja, hogy megjelent az MSI hordozható gamer PC-je, azonban most egy olyan frissítést kapott, ami akár 30 százalékkal képes megnövelni teljesítményét.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a piacon az olyan klasszikus kézi konzolok mintájára készült számítógépek, mint az Asus ROG Ally vagy az MSI Claw. A hordozható gamer PC-ként is emlegetett eszközökre óriási a kereslet, ezért minden gyártó igyekszik mielőbb kiadni saját termékét – még ha ez gyakran nem is a legjobb döntés.

Ezt támasztja alá az MSI Claw esete is, amihez most egy olyan BIOS frissítés látta meg a napvilágot, amely 30 százalékos teljesítménynövekedést ígér a felhasználóknak. Ez különösen fontos annak fényében, hogy az MSI gépében Intel-szív dobog, miközben az iparágat jelenleg az AMD Ryzen chipek uralják.

Hogy a gyártó képes volt egy egyszerű frissítéssel ilyen tetemes teljesítménynövekedést elérni, az arra enged következtetni, hogy a megjelenéskor még bőven fejlesztés alatt állt, egyfajta tesztüzemmódban volt a gép, amit alátámasztanak a nagyon változó teszteredmények is.

Az E1T41IMS.109 névre hallgató frissítéssel azonban az MSI Claw egy egészen új szintre lépett, a cég sajtóközleménye szerint átlagosan 26 százalékkal jobb teljesítmény érhető el vele, mint az Asus ROG Ally-val, miközben a felhasználók érezhető javulást tapasztalhatnak olyan videojátékokkal, mint a Forza Horizon 5, a Fortnite vagy a Helldivers 2.

A kérdéses frissítés az első reménysugár arra vonatkozóan, hogy az MSI Claw-t a kissé felemás indulás után még korai lenne leírni, így néhány hasonló frissítést követően akár a legjobbakkal is összemérheti tudását.