Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

A tíz legkelendőbb telefon közül hét iPhone volt 2023-ban

Töretlen népszerűségnek örvendenek világszinten az Apple okostelefonjai, lévén kiderült, hogy 2023-ban a tíz legkelendőbb készülék közül az első hét valamelyik iPhone modell volt.

Bemutatta éves összefoglalóját a globális okostelefonos piacról a Counterpoint elemzőiroda, akik a 2023-as esztendőre vonatkozóan azt találták, hogy a tíz legkelendőbb okostelefon közül hét iPhone volt, a maradék három helyet pedig a Samsung szerezte meg magának.

Kijelenthető tehát, hogy az egyes iPhone modellek még mindig magasan vezetik a globális eladásokat, a dobogós helyeket viszont még az iPhone 14 termékcsalád szerezte meg magának teljes portfólióval.

A negyedik helyre az iPhone 13 került fel és csak ezt követően sorakozik egymás után az iPhone 15 Pro Max, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 alapmodell.

A lista szerint a legjobb Samsung telefonok tavaly az olcsóbb kategóriából kerültek ki, így a nyolcadik helyen a Galaxy A14 5G, a kilencediken a Galaxy A04e, a tizediken pedig a Galaxy A14 4G található.

A Counterpoint beszámolója szerint 2023 volt az első alkalom az Apple történetében, amikor a cég képes volt megszerezni magának az első hét helyet. Miután a maradék hármat a Samsung képviseli, ezért kijelenthető, hogy 2021 óta a két gyártó népszerűsége töretlen, hiszen csak az általuk készített termékek uralják ezt a listát.

Sőt, növekedés is mérhető, hiszen a 10 legjobb okostelefon piaci részesedése 2023-ban meghaladta a 20 százalékot, amire egyrészt korábban még soha nem volt példa, másrészt pedig jelentős növekedés a 2022-es 19 százalékhoz viszonyítva.