Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung telefonok – mutatjuk 2023 legjobb készülékeit

Szeretnénk Samsung okostelefont vásárolni, de az óriási termékkínálatból nem tudjuk, hogy pontosan melyik modell a nekünk való? Most segítünk kiválasztani a legjobbat!

Tartalomjegyzék

Az okostelefonos piacon a Samsung termékei minden kétséget kizáróan a legnépszerűbbek közé sorolhatók, azonban olyan széles a termékpaletta mindegyik kategóriában, hogy rendkívül nehéz feladat kiválasztani a számunkra leginkább ideális típust.

Ezért megnéztük a hazai és a külföldi piacot is, hogy a vásárlói véleményekre hagyatkozva összeállítsunk egy listát, rajta a piac legjobb Samsung okostelefonjaival, így mindenki azonnal megtalálja a számításait, akár a legjobb ár-érték arány, akár a belépő szint, akár a prémium kategória a cél.

A legjobb Samsung telefonok (2023)

Samsung Galaxy A14

A beugró szint képviseletében

Előnyök

 • Alacsony ár
 • Nyolcmagos processzor
 • 50 megapixeles főkamera
 • 5000 mAh-s akkumulátor
 • Változatos színek

Elérhető itt

alza.hu
pepita.hu
notebook.hu


A belépő szintről szeretnénk kiválasztani a legjobb Samsung okostelefont? Akkor 2023-ban kétségtelenül a Samsung Galaxy A14 a jó választás, ami tökéletes társunk lesz a hétköznapokban.

A telefonod is legyen színes, ne csak a fotóid!

A Galaxy A14 a színes és kreatív egyéniségek okostelefonja. Ezt a tulajdonságát már színes megjelenésével is alátámasztja, hiszen a megszokott fekete mellett ezüst, sőt világoszöld árnyalatban is pompázhat. Mindezt pedig egy rengeteg lehetőségre alkalmas kamerarendszerrel dobta fel a gyártó!

A készülék hátlapján ugyanis három kamera kapott helyet, a fő szerepben egy 50 megapixeles egységgel, amit két társszenzor kísér. Ezzel a szisztémával és a 13 megapixeles szelfikamerával minden aspektusból lehetőségünk nyílik megörökíteni a világot és életünk fontosabb eseményeit.

Nyolcmagos processzor biztosítja a hardveres hátteret

A 6,6 hüvelykes FHD+ kijelző mögül természetesen a nyers erő sem hiányzik. A Samsung Galaxy A14-et egy nyolcmagos processzor hajtja meg, amit 4 GB RAM egészít ki. Utóbbi érdekessége, hogy a tárhelyhez hasonlóan bővíthető, így rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe.

Mindemellett a telefonnak az 5000 mAh-s akkumulátorral az üzemidő tekintetében sem kell szégyenkeznie, miközben a felhasználókat igazi Samsung Galaxy élmények várják a nagyszerű One UI kezelőfelülettel és a Samsung Members lehetőséggel.

Samsung Galaxy M23 5G

Pénztárcabarát választás

Előnyök

 • Dinamikus hardver Snapdragon 750G lapkakészlettel
 • Magabiztos 5G támogatás
 • Megfizethető ár
 • 120 Hz-es kijelző
 • 50 megapixeles főkamera

Elérhető itt

pepita.hu


Amennyiben te sem költenél több százezer forintot okostelefonra, de ragaszkodsz a modern funkciókhoz, az elragadó megjelenéshez és a minőségi kamerarendszerhez, akkor a Samsung Galaxy M23 5G jó választás.

Magabiztos hardveres háttér megfizethető áron

A Samsung Galaxy M23 5G legnagyobb vonzereje a megfizethetőség, hiszen tökéletes belépő szintet képvisel a középkategóriába, ezért pedig magabiztos hardveres hátteret nyújt. A 4 nm-es gyártástechnológiával készült Snapdragon 750G lapkakészletet ugyanis 4 GB RAM-mal egészítették ki, miközben az 5G is támogatott.

A készüléket egy 5000 mAh-s akkumulátor látja el energiával, a minimalista, mégis minőségi hatást keltő kialakítást pedig egy full HD+ felbontású, 120 Hz-es képfrissítési rátával felvértezett kijelző dobja fel, ami a 6,6 hüvelykes átmérőjével minden helyzetben megállja a helyét.

Tripla kamerarendszer, Dolby Atmos hangzás

Mint a gyártó legtöbb készüléke, a Samsung Galaxy M23 5G sem hagyja cserben a fotózás megszállottjait. Tripla hátlapi kameráján egy 50 megapixeles egység kapta a fő szerepet, amihez egy ultraszéles látószögű és egy makrószenzor is csatlakozott.

A Samsung természetesen minden apróságra odafigyelt. Így került a készülékbe például mikrofonon keresztüli hangvezérlés, a bekapcsoló gombra integrált ujjlenyomat-olvasó, kimagasló adatvédelem, valamint Dolby Atmos támogatás a gazdag és telt térhangzás érdekében.

Samsung Galaxy A54 5G

Kiváló ár-érték arányú választás a hétköznapokra

Előnyök

 • 120 Hz-es AMOLED-panel
 • Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó
 • 5G-támogatás
 • 50 megapixeles főkamera
 • Kiváló üzemidő

Elérhető itt

alza.hu
pepita.hu
notebook.hu


Ha a legjobb középkategóriás Samsung okostelefont keressük, akkor 2023-ban a Galaxy A54 5G nyújtja a legjobb ár-érték arányt, hiszen megfizethető áron hozza a prémium készülékek legfontosabb tulajdonságait.

Erős szoftveres háttérrel rendelkező kamerarendszer

Azontúl, hogy a Samsung Galaxy A54 5G hardveres szempontból is jó kamerarendszert kapott, a gyártó a szoftveres háttérrel sem spórolt. Az optikai képstabilizátorral felvértezett 50 megapixeles főkamera ugyanis kiváló az éjszakai fotózásban, a VIDS által pedig a videókészítésben is.

A Samsung ráadásul rengeteg olyan extrával egészítette ki a kamerákat, amelyek pillanatok alatt növelik a képek minőségét, így képfeljavítót, sőt tárgyeltávolítót is találunk az eszköztárban.

120 Hz-es AMOLED-kijelző, beépített ujjlenyomat-olvasóval

Természetesen nem csak a kamerák miatt szerethető a Samsung Galaxy A54 5G. Erőteljes hardverével gond nélkül támogatja az 5G-t, 5000 mAh-s akkumulátorával pedig akár két napig is bírja egyetlen töltéssel. Sőt, az IP67-es szabvány miatt a csepp- és porállóság sem hiányzik belőle.

Előnyös tulajdonságai közül mindenképpen kiemelendő a 120 Hz-es AMOLED-kijelző, amit nem elég, hogy erőteljes Gorilla Glass 5 bevonattal láttak el a maximális védelem érdekében, de még egy ujjlenyomat-olvasót is elhelyeztek benne. Hogy mindezt a szokásosan teljes Samsungélmény és funkciók kísérik, csak hab a tortán!

Samsung Galaxy S23

A felső kategória képviseletében

Előnyök

 • 50 megapixeles, széles látószögű kamera
 • Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet
 • 6,1 hüvelykes AMOLED 2X kijelző
 • Tartós kialakítás
 • Fejlett adatvédelem

Elérhető itt

alza.hu
pepita.hu
notebook.hu


Ha megmaradnánk a Samsung prémium vonalánál, de nem fontos az óriási kijelző, sőt a fényképezés tekintetében is hajlandóak vagyunk némi kompromisszumra, akkor az Ultra modell helyett a Galaxy S23 tökéletes alternatíva.

Szelfizz és kamerázz akár éjszaka is

A Samsung Galaxy S23 a fotózás tekintetében egy 50 megapixeles, széles látószögű kamerára építi erejét. Ezt két hatékony társszenzor egészíti ki, méghozzá elragadó szoftveres háttér társaságában, aminek jóvoltából az éjszakai felvételek egy egészen új szintjét ismerhetjük meg.

A rossz fényviszonyok többé nem jelentenek akadályt a megfelelő felvételekhez, miközben erőforrásból sem szenvedünk majd hiányt. A Galaxy S23 ugyanis a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletre épült, így nemcsak a hétköznapokban, hanem a munkában, sőt a legújabb mobiljátékok futtatásában is a legjobbat nyújtja.

Újgenerációs AMOLED-kijelző, Gorilla Glass Victus 2 védelemmel

Természetesen a Samsung Galaxy S23 is megkapta a legújabb generációs AMOLED 2X kijelzőt, ami elragadó színhűséget és 120 Hz-es képfrissítési rátát nyújt, miközben a tartósság tekintetében is az élen jár. A panelt ugyanis a Gorilla Glass Victus 2 bevonat védi, míg az egész telefont erősített alumíniumkeretbe zárták.

Mindezt a Samsung a tőlük megszokott funkciógazdagsággal vértezte fel. Részeként kiemelt figyelmet fordítottak például a kimagasló adatvédelemre, az egyszerű kezelhetőségre, valamint a számítógépes multivezérlésre, ami jelentős könnyítést jelent a munkavégzésben.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Prémiumkategória prémiumkijelzővel

Előnyök

 • Kimagasló kamerás teljesítmény
 • Prémium minőségű kijelző
 • Erőteljes hardver
 • Készülékházba épített S-Pen
 • 5000 mAh-s akkumulátor

Elérhető itt

alza.hu
pepita.hu
notebook.hu


Amennyiben 2023 egyik csúcsmodell okostelefonjára vágyunk, akkor a Samsung Galaxy S23 Ultra biztosan minden igényünket kielégíti majd, hiszen sem a kamerás teljesítményben, sem az erőforrásokban nem szenved hiányt.

Lenyűgöző kamerával és piacvezető AMOLED-kijelzővel

A Samsung Galaxy S23 Ultra prémium jellegének egyik titka a kamerarendszer. A hátlapon ugyanis a három segédszenzor mellett egy 200 megapixeles, széles látószögű kamera biztosítja, hogy akár fotóznánk, akár videóznánk, a végeredmény még gyenge megvilágításban is professzionális hatást keltsen.

Mindehhez a Samsung ráadásul piacvezető kijelzőt társított. A dinamikus AMOLED 2X panel ugyanis kimagasló fényhűséggel, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal és intelligens megoldásokkal biztosítja, hogy képeink, videóink vagy játékaink mindig a legszebb látványt nyújtsák.

Beépített S-Pen és tartós kialakítás

Azontúl, hogy a telefonba rengeteg funkció került, a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletre épített hardver pedig gyakorlatilag a legerősebbek közé sorolható a piacon, a készülékbe a Samsung még egy 5000 mAh-s akkumulátort is beépített, ami kielégítő üzemidőt biztosít – vezetékes- és vezeték nélküli töltés mellett.

A Samsung Galaxy S23 Ultra egyik különlegessége, hogy a Note termékcsaládból egy készülékházba rejtett S-Pent is tartalmaz. Ez nemcsak megkönnyíti, hanem sokoldalúbbá teszi felhasználását, miközben a gyártó a kialakítás minőségén sem spórolt, hiszen erősített alumíniumkeret és Gorilla Glass Victus 2 bevonat védi a készüléket a sérülésektől.

Samsung Galaxy Z Flip 5

A kagylótelefonok legújabb generációja

Előnyök

 • Rendhagyó megjelenés
 • Kompakt, mégis modern kialakítás
 • 3,4 hüvelykes külső kijelző
 • 6,7 hüvelykes hajlítható belső kijelző
 • Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet

Elérhető itt

alza.hu
notebook.hu


Ha szeretnénk egy aprócska, kecses és minden tekintetben modern megjelenésű prémium kagylótelefont, ahol a hajlítható kijelzőhöz extravagáns megjelenés társul, akkor a Samsung Galaxy Z Flip 5 jó választás lehet az idén.

Egy okostelefon, amivel kitűnhetsz a tömegből

A Samsung Galaxy Z Flip 5 különlegessége minden kétséget kizáróan a megjelenésében rejlik. Ez a készülék ugyanis egyszerre kecses, aprócska, modern és sokoldalú, hiszen összecsukott állapotban is jól használható a maga 3,4 hüvelykes külső kijelzőjének köszönhetően.

Kagylótelefonként azonban egyetlen mozdulattal teljes értékű okostelefonná alakíthatjuk. Ilyenkor egy 6,7 hüvelykes AMOLED 2X panel biztosítja a megfelelő látványvilágot, méghozzá 120 Hz-es képfrissítés és 2640×1080 képpontos felbontás társaságában.

Három kamera, amelyek mindegyike használható szelfizéshez

A hardver tekintetében a prémiumligát célozza a Samsung a Galaxy Z Flip 5-tel. A készülékben Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet dolgozik, méghozzá 8 GB RAM társaságában, melyeket egy 3700 mAh-s, vezetékes és vezeték nélküli formában egyaránt tölthető akkumulátor lát el energiával.

A kamerák tekintetében szintén rendhagyó megoldást kapunk a telefontól. A Samsung a hátlapra mindössze két darab 12 megapixeles szenzort szerelt, a hajlítható kijelzőt pedig egy 10 megapixeles szelfikamerával egészítették ki, az összehajtható jellegből kifolyólag azonban mindegyikkel lehetőségünk nyílik önmagunkat fotózni – méghozzá kiváló minőségben.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Ha szeretnénk táblagéppé alakítani a telefonunkat

Előnyök

 • Piacvezető hajlítható kialakítás
 • 7,6 hüvelykes hajlítható belső kijelző
 • 6,2 hüvelykes külső kijelző
 • Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet
 • Tripla kamerarendszer

Elérhető itt

alza.hu
notebook.hu


A hajlítható kijelzős okostelefonok szerelmeseinek dedikálja a Galaxy Z Fold 5-öt a Samsung, mely 2023 egyik csúcsmodelljeként leginkább a Galaxy S23 hardverére épít, azonban sokkal több lehetőséget kínál.

Egy 7,6 hüvelykes táblagép a zsebedben

A Samsung Galaxy Z Fold 5 legnagyobb előnye még mindig a hajlítható kijelző. A továbbfejlesztett zsanérokkal és paneltechnológiákkal sokkal tartósabb megoldást kínáló képernyő nyitott formában 7,6 hüvelykes, így olyan hatást kelt, mintha egy táblagépet hordanánk a zsebünkben.

Ez óriási lehetőségeket kínál mind a munka, mind a szórakozás tekintetében, de ha szeretnénk, az elődjéhez mérten keskenyebb kialakítást kapott eszközt hagyományos telefonként is használhatjuk. A készülék ugyanis rendelkezik külső kijelzővel, ami egy 6,2 hüvelykes AMOLED-panelként belső társához hasonlóan támogatja a 120 Hz-es képfrissítést.

A nyers erőből sincs hiány

Mivel egy felső kategóriás hardverről beszélünk, a Samsung Galaxy Z Fold 5 is Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletre épít, méghozzá 12 GB RAM-mal, ami a nyers erő tekintetében kimagaslóan biztos hátteret nyújt a készüléknek. Akárcsak a vezetékes és vezeték nélküli töltést támogató 4400 mAh-s akkumulátor!

A kamerarendszer tekintetében a készülék hátlapján három modult találunk, köztük egy nagy tudású, 50 megapixeles főkamerával, valamint két segédszenzorral. A 10 megapixeles szelfikamerával együtt az egész rendszert hatalmas szoftveres háttérrel vértezték fel, így semmi sem állhatja útját a professzionális képek és videók készítésének.

Miért vegyünk Samsung okostelefont?

Noha biztosan rengetegen úgy érkeztek ide, hogy már eleve Samsung okostelefont szeretnének vásárolni maguknak, ugyanakkor még számukra is hasznos lehet a most következő összeállítás, melynek részeként összegyűjtöttük azokat a sajátosságokat, melyek csak ennek a gyártónak a készülékeire jellemzők.

Óriási termékpaletta

Bár ez vásárláskor, illetve a márkával való ismerkedéskor egyszerre áldás és átok is, azért a rajongók inkább pozitívumként szokták említeni, hogy a Samsung minden évben óriási termékpalettát tár a felhasználók elé, így garantáltan mindenki megtalálhatja majd a számításait.

Legyen szó akár a belépő szintről, akár a középkategóriáról vagy a prémium vonalról, határozottan több választásunk is lesz, tehát még az adott szinten belül is lehetőségünk nyílik más-más modellek közül válogatni.

A prémium termékek mind innovációt hordoznak

Ha megjelenik egy új Samsung okostelefon a prémium modellek között, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az innovatív újdonságokat hordoz majd magán, tehát nem csak azért kerülhetett a legfelsőbb ligába, mert éppen kapott egy erősebb hardvert vagy egy jobb kamerát, mint az elődje.

Egy vadonatúj Samsung modell minden esetben rengeteg újdonsággal szolgál, ha a felsőkategóriát célozza, így még akkor is érdemes váltaniuk a felhasználóknak, amennyiben minden évben cserélik készüléküket.

A Samsungot mindenki ismeri

Kimagasló minőségű termékeinek köszönhetően a Samsung az elmúlt néhány évtizedben hazánkban is szó szerint belopta magát a köztudatba, ezáltal alig találni olyan háztartást, ahol a konyhában vagy a szobában ne találkoznánk a gyártó valamely termékével.

Túlzás nélkül kijelenthető tehát, hogy a Samsung nevét senkinek sem kell bemutatni, egy nagyon megbízható márkáról van szó, ami sokak számára igencsak lényeges a választáskor, hiszen egy több tízezer, esetenként több százezer forintos készülékkel senki sem szeretne kísérletezni.

Szervizháttér és támogatottság

Óriási figyelmet fordít arra a Samsung, hogy a világ minden országában, így természetesen hazánkban is magas szintű szervizháttér és globális támogatás legyen elérhető minden készülékéhez, így egy esetleges meghibásodás esetén garantáltan tudjunk hová fordulni vele.

A hardveres javítások mellett a Samsung gondosan odafigyel arra, hogy a szoftveres támogatottság se szenvedjen csorbát a telefon kapcsán, így minden megvásárolt modellhez hónapokig tartó biztonsági frissítések és egyebek tartoznak.

Saját fejlesztésű hardver

Kevés telefongyártó mondhatja el magáról, hogy saját fejlesztésű hardvert tesz a telefonjába, a Samsung legtöbb modelljébe azonban általuk tervezett, direkt a saját igényeikhez igazított Exynos lapkakészlet kerül, ami a legtöbb esetben igencsak fontos ütőlap.

Ennek az oka pedig az optimalizálás, a saját ökoszisztéma kialakítása, aminek jóvoltából a Samsung minden modellje a végletekig ki tudja használni erőforrásait, a legjobb üzemidőt nyújtja a felhasználók számára és így tovább.

AMOLED kijelző már a belépő szinttől

Fontos ütőkártya a Samsung kapcsán az is, hogy a gyártó termékpalettáján már a belépő szinttől találhatunk AMOLED kijelzőt az egyes modellek között, holott ez más gyártóknál gyakran csak a középkategória legfelső részében jelenik meg.

Az AMOLED panelek ugyanis a jelenlegi elérhető, illetve megfizethető technológiák között a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek, ha mobilos megjelenésről van szó, így nem véletlen, hogy a legtöbben az ilyen kijelzőkkel szerelt modelleket keresik maguknak.

Már a középkategóriában vannak vízálló típusok

A vízálló tulajdonságok a legtöbb telefongyártó esetében csak a prémium kategóriában jellemzőek, de szinte egyetlen brandnél sem találkozhatunk már a középszinten ilyen megoldásokkal, egyedül a Samsung esetében.

A dél-koreai gyártó ugyanis már a középkategóriában kínál vízálló készülékeket, így amennyiben valakinek fontos szempont lehet, hogy ne csak por- és cseppálló telefont kapjon, hanem az se okozzon gondot, ha egy pillanatra beleesik a medencébe, akkor a Samsung kínálatából érdemes válogatni.

Irodai programcsomag

Nagy előnyként említhető a Samsung okostelefonjai kapcsán a teljes körű irodai programcsomag, amit a legtöbb modellen előre telepítve kapunk kézhez, azaz egy a bekapcsolás után azonnal munkára fogható készüléket tarthatunk a kezünkben.

A gyártó ugyanis előre telepíti például a teljes Microsoft Office programcsomagot, ami mellett a OneNote és a Skype szintén megtalálható rajtuk külön telepítés vagy vásárlás nélkül.

A Samsung okostelefonos modelljei

Noha a Samsung nem rendelkezik olyan szerteágazó brandekkel, mint amilyen annak idején a Honor volt a Huaweinek vagy mostanság a Poco a Xiaominak, minden telefonjuk Galaxy név alatt jelenik meg, azonban így is széles termékpaletta és modellkínálat vár ránk. Lássuk, hogy melyek ezek:

Galaxy A

A Galaxy A termékcsalád gyakorlatilag a belépőszintű modelleket tartogatja, melyek tökéletes alternatívát nyújtanak a kezdő, de határozottan igényes felhasználók számára, akik nem akarnak túl sokat költeni egy készülékre.

Kielégítő teljesítmény és elégséges akkumulátor üzemidő jellemzi őket, méghozzá nagy készülékházzal, nagy kijelzővel, keskeny kávákkal és több kamerával, általában nem saját fejlesztésű Exynos, hanem szintén kiváló Qualcomm Snapdragon vagy Mediatek Helio lapkakészletekkel.

Galaxy M

Már évek óta nem bővítette felénk új termékekkel a Galaxy M termékcsaládot a Samsung, aminek az oka nem más, minthogy a Galaxy A eszközökkel tulajdonképpen már kiszolgálják a középkategóriát is, sőt eleve inkább innen indul a legtöbb készülékük.

Az M-sorozathoz tartozó eszközök mindegyike jó felszereltséggel, kiváló akkumulátor üzemidővel, gyorstöltéssel, jó kamerával és nagy kijelzővel rendelkezik, de többnyire inkább Ázsiában, főként Indiában találkozhatunk velük, nem ritkán F modellnév alatt.

Galaxy S

A Galaxy S termékek a Samsung csúcskategóriáját mutatják minden esetben. Az S-család tagjaira jellemző, hogy a telefonok több szintet is kiszolgálnak, így az egyes modelleknek van középkategóriába nyúló típusa is, méghozzá jellemzően kimagasló felszereltséggel.

Minden Galaxy S elképesztő tulajdonságokkal, nagyon látványos termékdizájnnal, a legfejlettebb kamerarendszerekkel és a legerősebb hardverekkel büszkélkedhet, így aki a legjobbat szeretné, az ezen a szinten nézelődjön.

Galaxy Note

A Galaxy Note termékcsaládot a tudás terén a leginkább a Galaxy S-sel lehetne egy lapon emlegetni, azonban ahhoz mérten jellemzően nagyobb kijelzővel szerelt modellekről van szó, legnagyobb különlegességük pedig a digitális tollban keresendő.

Gyakorlatilag a Samsung munkás telefonjáról van szó, ami tökéletes társ az irodában, a grafikai feladatokhoz, sőt mi több, felhasználhatóságát különféle applikációkkal tették igazán teljessé. Hardveres tekintetben a prémium kategóriát erősítik.

Galaxy Xcover

Egyre több gyártó szolgál strapatelefonokkal a piacon – az Ulefone az egyik legismertebb ezen a téren –, de a Galaxy Xcover termékcsalád a Samsung kínálatában is elérhetővé teszi ezeket a modelleket, melyeket direkt nagy igénybevételhez terveztek.

Ezek a modellek jellemzően megerősített készülékházzal, és minden tekintetben extra védelemmel rendelkeznek, hogy jobban bírják, ha leejtik őket, vagy esetleg poros, nedves környezetben dolgoznak velük.

Galaxy Z

Szintén a prémium termékvonalat erősíti a Samsung háza tájáról a Galaxy Z termékcsalád. A kérdéses eszköz különlegességét leginkább a flexibilis kijelző biztosítja, mely rendkívül innovatív megoldás, hiszen hajlítható panellel adja vissza a korabeli kagylótelefonok sajátosságait.

Rendkívül innovatív termékekről van szó, a hardver tekintetében abszolút a csúcskategóriát képviselik, ennek megfelelően kifejezetten drága modellekről beszélünk, majdnem a gyártó legmagasabb árkategóriát képviselő eszközeiről.

Galaxy Fold

Ha a legdrágább, leginkább iránymutató készülékeket keressük a Samsung háza tájáról, akkor a Galaxy Fold termékcsaládból érdemes válogatni, mely szintén a hajlítható kijelző technológiájára épül, de nem vízszintesen, hanem függőlegesen kínálja ezt a megoldást.

Ezzel a telefon használható egy másodlagos külső kijelzővel hagyományos formában, de széthajtást követően közel akkora képernyővel, mint egy táblagép. Iránymutató és innovatív koncepcióról van szó, mely a jövőben meghatározóvá válhat a piacon annak ellenére is, hogy egyelőre csak a Samsung kínálatában érhető el.

A Samsung okostelefonok jövője

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Samsung a jelenlegi okostelefonos piac egyik éllovasa. Emiatt rengeteg pénzt invesztálnak a folyamatos kutatás-fejlesztésekbe, miközben a sikeres marketing jóvoltából világszerte jól ismerik a nevüket, így nem véletlen, hogy a gyártó jövője megingathatatlan.

Noha a vírushelyzet, a globális chiphiány és az egyéb kellemetlenségek természetesen őket sem hagyták érintetlenül, azonban az biztos, hogy dacára a mostani megtorpanásnak, a Samsung jövője betonbiztos lábakon áll, még ha egy nagyon erős konkurenciát is kaptak maguknak Kínából.

Az átalakulások után ismét élre törhet a Samsung

Érezhető volt az elmúlt hónapokban, hogy nagy átalakulásokat készített elő a Samsung abban a tekintetben, hogy felborítottak megszokott menetrendeket, visszatartottak készülékeket, egyszóval fokozatosan zajlott a munka annak érdekében, hogy ismét az élre kerüljenek.

Nagyjából 2021 közepére a gyártó a jelek szerint ismét sínre tette a gyártását, kijelölte önmaga számára a követendő utat, így az elkövetkezendő hónapokban hatalmas harc mehet majd az Apple és a Xiaomi ellen.

A prémium kategória biztosan erősítésre kerül

Noha minden termékszinten jól érzi magát a Samsung, ugyanakkor érezhetően a prémium kategória lett az, ahol a legtöbbet hozzá tudtak tenni a piachoz, emiatt a jövőben továbbra is ezen a téren várhatjuk majd a nagyobb dolgokat.

Nyilván a belépő szintet és a középkategóriát sem hanyagolja majd el a Samsung, de minden tekintetben nagyobb reflektorfény marad a prémium termékeken, a kapcsolódó modelleken, ezáltal főként a Galaxy S, a Galaxy Fold és a Galaxy Z típusokon.

Innovációból nem lesz hiány

Mindig is jellemző volt a Samsungra, hogy az élen járnak a fejlesztésekkel, rengeteget költenek kutatásra és innovatív technológiák kidolgozására, ez a vonal pedig alighanem a jövőben sem változik majd meg, rengeteg friss ötlet várható a gyártó részéről.

Az előrejelzések szerint határozottan az élen maradnak például a hajlítható kijelzős készülékekkel, sőt egyre több modellt vezetnek majd be a piacra, de saját ökoszisztémájuk bővítése és fejlesztése mellett a kamerák tekintetében is óriási előrelépésekre számíthatunk tőlük.

12 ok, amiért a Samsung telefonok kiemelkednek a piacról

Amennyiben a fentiekben nem sikerült meggyőznünk olvasóinkat arról, hogy miért érdemes Samsung okostelefont vásárolni, az alábbi lista segítséget nyújthat ebben, hiszen itt összegyűjtöttük, hogy miért is emelkedik ki a piacról a gyártó legtöbb készüléke.

Prémium minőség

Noha a belépő szintű Samsung okostelefonok esetében természetesen találkozhatunk némi kompromisszummal az anyaghasználat terén, azonban a gyártó igyekszik odafigyelni, hogy ebben a kategóriában is jó ár-érték arányt nyújtson a vásárlók számára.

Középszinttől pedig garantált, hogy minden termék prémium minőségű alapanyagokból készül, ami nemcsak a kijelzők vagy a készülékházak, hanem természetesen a belső alkatrészek kapcsán is tökéletesen igaz.

Minden kategóriát lefedő termékkínálat

A Samsung nem bízza a véletlenre a termékpaletta összeállítását. Bár határozottan a prémium szinten érzik magukat a legjobban, itt érik el a legnagyobb sikereiket, azonban gondosan ügyelnek arra, hogy a belépő és középszintű készülékek kedvelőinek igényét is ki tudják szolgálni.

Terméktámogatás, szervizháttér

Ha Samsung okostelefont vásárolunk magunknak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ahhoz teljes körű terméktámogatást kapunk, illetve a szervizhátter is biztosított lesz hozzá. Ezek a tulajdonságok pedig Magyarországon sem szenvednek csorbát.

Kamerás teljesítmény

Általánosságban elmondható, hogy minden Samsung telefon a maga kategóriájában kiváló kamerás teljesítménnyel rendelkezik. Nyilván minél magasabb szintű modellek közül válogatunk, annál jobb tulajdonságok várnak ránk, de alapvetően minden készülékből igyekszik a legtöbbet kihozni a gyártó ezen a téren.

One UI kezelőfelület

Noha minden Samsung okostelefon Android alapokra épül, azonban a gyártó egy saját fejlesztésű One UI kezelőfelületet húz rá erre az alaprendszerre, ami annyira jól programozott, letisztult és stabil hátteret nyújt a készüléknek, hogy sokan csak emiatt válogatnak a gyártó kínálatából.

Előre telepített szoftverek

Nagyon jók a Samsung telefonok abban a tekintetben is, hogy rengeteg előre telepített szoftverrel rendelkeznek, így gyakorlatilag rögtön használatra kész állapotban kapjuk meg őket. Ezek közül is kiemelendő az Office programcsomag megléte, mely ma már óriási ütőkártya ezeknél a telefonoknál.

Ezen felül kiemelhető a sorból a Notes, a Galaxy Store – mely nagymértékben különbözik más gyártókétól –, de a Samsung Kids, a Bixby és a Smart Things egyaránt ide sorolhatók.

Samsung DeX

Bár a Samsung DeX csak a prémium minőségű Samsung okostelefonok kiváltsága, a dokkoló segítségével azonban lehetőségünk nyílik arra, hogy a készüléket hozzáköthessük egy nagyobb külső kijelzőhöz, ezáltal úgy használhassuk, mint egy számítógépet.

Samsung Pass

Amennyiben hajlamosak vagyunk rendszeresen elfelejteni a jelszavainkat, akkor a Samsung Pass-nak nagyon örülünk majd a gyártó készülékeinél, hiszen ezzel a biometrikus azonosítók mindent felülírhatnak, így gyorsan és biztonságosan jelentkezhetünk be bárhová – például csak az ujjlenyomatunkkal.

Biztonság

Egyáltalán nem elhanyagolható, hogy a Samsung okostelefonok milyen magas biztonsági szintet képviselnek a többi okostelefonhoz képest. A biometrikus azonosítás ma már teljesen általános, szinte mindenki használja az ujjlenyomat-olvasót a telefonján, a gyártó azonban ezen is továbblépett.

Speciális védelmi megoldásokkal, titkosítható mappákkal, zárolható alkalmazásokkal vértezte fel készülékeit, de az igazán exkluzív megoldásuk a Samsung Knox technológia lett, mely már egyenesen a chip-szinttől kezdve nyújt kimagasló védelmet és biztonságot a telefonoknak.

Samsung Health

Ma már a legtöbb telefongyártó igyekszik odafigyelni arra, hogy a felhasználók a telefonjuk által megtapasztalhassák és fenntarthassák az egészséges életmódjukat, ezáltal számolhatják az elégetett kalóriákat, a megtett távolságot, miközben rengeteg hasznos tanácsot kaphatnak az egészségmegőrzéshez.

Egyre több gyártó rendelkezik ilyen applikációval, de a Samsung Health különlegessége az összetett megoldásokban, illetve abban keresendő, hogy integrálható a gyártó okosóráival és aktivitásmérőivel.

Egyszerű költöztetés

Új telefont veszünk és minden kapcsolódó adatot manuálisan kell feltelepítenünk az új készülékre. A Samsung esetében ezt is elfelejthetjük, hiszen a gyártó rendkívüli módon leegyszerűsítette és közérthetővé tette a költöztetés folyamatát.

Vízállóság és tartósság

A vízállóság nagyon sok gyártó esetében csak a prémium termékkategórián belül érhető el, a Samsung okostelefonoknál azonban már a középkategóriában megjelenik, és ez igencsak fontos ütőkártyát jelent a gyártó termékeinél. Akárcsak az egyéb tartós megoldások. Ide sorolhatjuk a kimagaslóan erős alumínium házat, valamint az üvegfelületek esetében a Gorilla Glass alkalmazását.