Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Asus ROG Ally X: 24 GB memóriával és óriási akkuval jön a gyártó legújabb hordozható gamer PC-je

Az Asus leleplezte ROG Ally X névre keresztelt hordozható gamer PC-jét, amely elődjéhez mérten több memóriát és erősebb akkumulátort kínál, így kategóriájának legerősebb tagja lett.

A világon elsőként lehozva, a VideoCardz értesülései szerint hatalmasat villantott az Asus a hordozható gamer számítógépek piacán a ROG Ally-val, azonban a gyártó úgy döntött, hogy a 2024-es modellfrissítés nem merül ki a termékdizájn javításában, éppen ellenkezőleg: a nyers erő és az üzemidő terén is húztak egy nagyot az eszközön.

A Ryzen Z1 Extreme APU-val felszerelt kézi gamer PC – ami 8 darab Zen 4 maggal és 12 RDNA 3 számítási egységgel rendelkezik – ugyanis már 24GB LPDDR5(X)-7500 RAM memóriával büszkélkedhet, szemben az előd 16GB-jával, ami nemcsak 8GB extrát jelent, hanem megnövelt sávszélességet is.

Kredit: ASUS ROG

Ezzel a kis gamer PC felsorakozott a Legion Go mögé, pláne annak fényében, hogy ez a bővülés várhatóan az integrált AMD iGPU teljesítményére is előnyös hatással lesz.

Az Asus mindemellett 1TB-ra növelte a belső tárhelyet, de ami ennél is jobb, hogy megduplázták a 2023-as modell 40Wh-s akkumulátor kapacitását, így a ROG Ally X már 80Wh-ra, tehát kétszer akkora üzemidőre képes.

Mindezt csupán 70 gramm súlynövekedéssel érte el a gyártó (678 gramm az eszköz), miközben a 7 hüvelykes, 120Hz-es és 500 nites full HD kijelző kapcsán nem történt változás.

ASUS ROG Ally. Hasonló lesz az X is?

A fontosabb újdonságok közül kiemelendő még, hogy az Asus finomította a hűtőrendszert, így bár a ventilátorok és a bordák kisebbek lettek, de a légáramlást így is 10 százalékkal növelték, sőt a Precision D-Pad sem maradt ki a gépből, amit papíron akár 5 milliószor megnyomhatunk majd úgy, hogy ne menjen tönkre.

Az Asus ROG Ally X hivatalos bemutatójára a Computex expón kerül sor június 4. és június 7. között – várhatóan itt tudjuk meg az árcédulát is –, megjelenésére pedig szintén a jövő hónapban számíthatunk.