Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition – gamer egér teszt

Újabb sokoldalú, kezdőknek és profiknak egyaránt ideális gamer egeret tesztelhettünk az Asus kínálatából. A ROG Harpe Ace Aim Lab Edition minden tekintetben lenyűgözött minket.

Ha gamer kiegészítőket és perifériákat szeretnénk vásárolni magunknak, az Asus kínálata már évek óta megbízható, minőségi és professzionális hátteret nyújt ehhez. A ROG (Republic of Gamers) név alatt megjelenő termékeiket nem véletlenül kedveli olyan sok e-sportoló is.

Az általunk górcső alá vett ROG Harpe Ace Aim Lab Edition egyértelműen a prémium ligát erősíti, miközben egyszerre szeretné kiszolgálni a kezdőket és a profi játékosokat. Mindezt ráadásul olyan körítéssel, amitől minden gamer megnyalja mind a tíz ujját.

Lássuk, hogy mit tud a gyakorlatban az Asus terméke!

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Előnyök
  • Letisztult és szimmetrikus termékdizájn
  • Mindössze 54 gramm súly
  • 36 ezer DPI-s ROG AimPoint optikai szenzor
  • 5 programozható gomb
  • Rengeteg beállítási lehetőség
Elérhető itt
aqua.hu
Árukereső.hu

Szenzor típusaROG AimPoint Optikai Szenzor
Maximális érzékenység36,000DPI
Maximális sebesség (IPS)650IPS
Maximális gyorsulás50 g
Frissítési frekvencia1,000 Hz
Programozható gombok száma5
LED zónák1
Kábel2m USB-C to USB-A
Csatlakozás2.4GHz, Bluetooth 5.1, vezeték (USB-C)
Dimenziók (H x Sz x M)127.5 x 63.7 x 39.6mm
Tömeg (kábellel együtt)54g
Megjelenés dátuma2023.01.03.

Szimmetrikus termékdizájn az egyszerűségre hangolva

Azon túl, hogy szimmetrikus kialakítást kapott – ezáltal jobb- és balkezesek is használhatják –, az Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition nagyon látványos termékdizájnnal büszkélkedhet. A dizájnerek érezhetően arra törekedtek, hogy sallangoktól mentesen, egyszerűen, letisztult vonalakkal alkossanak meg egy gamer egeret, ami maradéktalanul sikerült is.

A tiszta vonalvezetést nem törték meg túlgondolt mintákkal és egyebekkel, csak a hátsó részen helyeztek el rajta egy ROG logót. Mi a fehér színű változatot teszteltük, ami nagyszerűen néz ki a vadító kék gombokkal, de feketében is a csodájára járnak majd, ez garantált.

Az egér összesen öt programozható gombot kapott (két klikk, két oldalsó gomb, egy görgő) de találhatunk rajta még DPI-állítót, egy párosítót, de ügyesen elrejtve egy csatlakozót is, amivel válthatunk a vezetékes-, illetve a vezeték nélküli kapcsolat között.

Az Asus soha nem tömte tele perifériáit túl sok LED-del, és most sincs ez másként: egyedül a görgő világít, ennek fényét és sajátosságait pedig szoftveresen teljesen egyaránt testre tudjuk szabni.

Nagyon könnyű és az egérpadon is precízen siklik

Annak ellenére, hogy az Asus semmilyen könnyítő furatokkal és egyebekkel nem rontotta el az egér összképét, a végeredmény az innovatív biopoliamid nejlon anyagnak köszönhetően elképesztően könnyű és fürge lett, mindössze 54 grammot nyom.

Aljára teflonból készült talpak kerültek, amelyek könnyed csúszást biztosítanak neki az egérpadon. Precízen és egyszerűen használható, így valóban jó választás lehet a profi gamereknek is, hiszen a prémium anyaghasználat miatt ez egy tartós, masszív és feszes kiegészítő lett.

Három lehetőséget is ad a csatlakozásra

A termék előnye, hogy igény szerint vezetékes és vezeték nélküli formában is használható. Bluetooth módban nemcsak számítógéphez vagy laptophoz, hanem egy telefonhoz, táblagéphez vagy egy játékkonzolhoz is nagyon gyorsan csatlakoztatható.

Természetesen van saját rádiófrekvenciás kapcsolódási lehetőség is (ROG Speednova), ami sokkal precízebb megoldás, hiszen a 2,4GHz-es technológiával és az alacsony késleltetéssel nagyon magabiztos hátteret kínál.

Érdekesség, hogy a kábel végére csatlakoztatható egy dongle – egyfajta jelfogó, jeltovábbító eszköz a számítógép és az egér között –, aminek az érdekessége, hogy segítségével akár két Asus termék is csatlakoztatható vele a PC-hez.

A harmadik csatlakozási mód a tartozék USB-C/USB-A kábel használata, ami a belső akkumulátor töltését is szolgálja. Ez a 2 méteres kábel szőtt bevonatot kapott, így rugalmas, nem gubancolódik, érzetre is minőségi, tartós hatást kelt, ha valaki ilyen formában szeretné használni.

Napokig bírja töltés nélkül

Az Asus természetesen az akkumulátor kapacitására is nagy gondot fordított. Mi a tesztidőszak alatt egyszer töltöttük, amikor megkaptuk, és utána napokig bírta mindenféle probléma nélkül.

Nem véletlenül, hiszen Bluetooth módban 79-, rádiófrekvenciás kapcsolatnál pedig 70 óráig bírja egyetlen töltéssel, de a világítás kikapcsolásával ezek az értékek 98,5-, valamint 90 órára is növelhetők.

Egy gamer egér, amivel minden lövés headshot lehet

Hogy miként teljesített a gyakorlatban az Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition? Határozottan kijelenthetjük, hogy nagyon jól! Ennek az okát leginkább a gyártó saját fejlesztésű technológiáiban, a ROG Micro Switches kapcsolókban és a ROG AimPoint szenzorban kereshetjük.

Az egérrel akár 36 000 DPI értéken is játszhatunk – 100 a minimum –, 1000 Hz-ig pedig külön polling rate állítható, a legjobb azonban, hogy az Asus mindezt nagyon szuper szoftveres háttérrel támogatta meg, ami nemcsak a beállításokat, hanem a játékos fejlődését egyaránt elősegíti.

A szoftverek is csodákra képesek

A gyártó úgy döntött, hogy saját szoftverek mellett külső forrásból is megerősíti termékét, így lett az egérnek AimLab-támogatása. Ez nem egy ROG-specifikus dolog, tehát más típusú egérnél is alkalmazható, de amit az Asus termékéből kihozhatunk vele, az maga a csoda.

A szoftver rendkívül profi, gyors és felhasználóbarát. Elsőre talán ijesztően sok beállítási lehetőséget kínál, de érdemes elveszni a részletekben, mert teljesítményünk meghálálja.

Különösen annak fényében, hogy az AimLab folyamatosan figyeli a játékstílusunkat, így ellenőrizhetjük vele fejlődésünket, hiányosságainkat, tesztelni tudjuk magunkat.

Természetesen van saját szoftver is, mégpedig az Armoury Crate, amivel az egér saját beállításait kezelhetjük, mint amilyen a DPI-érték vagy természetesen a LED világítás testre szabhatósága.

Egy profi gamer egér nem csak profiknak

Összességében elmondható, hogy az Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition egy nagyon jó gamer egér lett, ami ugyanolyan jó választás kezdőknek, mint félprofiknak és profiknak, hiszen teljes egészében testre szabható, miközben kellően pontos és kényelmes is egyben.

Egyszerű, mégis látványos és modern termékdizájnnal rendelkezik, nem túlozták el benne az extra világítást, a többféle csatlakozási lehetőség mellett pedig szimmetrikus kialakításával, illetve könnyed súlyával egyaránt hamar leveszi a lábáról a vásárlókat.

Nagyon sok gamer egér volt már a kezünk alatt, de az Asus terméke nem véletlenül lett azonnal a kedvencünk, egy megtestesült álom lehet valamennyi játékos számára, így nem is csoda hogy bekerült a legjobb gamer egér válogatásunkba.

Elérhető itt
aqua.hu
Árukereső.hu

ElőnyökHátrányok
Letisztult, kényelmes és szimmetrikus kialakításEgy kicsit magas árcédula
Rendkívül pontos irányíthatóságMMO-hoz és RPG-hez túl kevés programozható gomb
70 millió kattintásra szóló garanciaHiányzik a free scroll mód
Széleskörű szoftveres beállításokCsak 1000 Hz polling rate
Háromféle csatlakozási lehetőség
Nagyszerű akkumulátor üzemidő
Mindössze 54 gramm súly
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Összességében elmondható, hogy az Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition egy nagyon jó gamer egér lett, ami ugyanolyan jó választás kezdőknek, mint félprofiknak és profiknak.
9
Teszt Plussz Magazin független ajánlásával