Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Gamer egér – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Gamer egér vásárlása előtt állsz, de nem tudod, hogy melyiket vedd meg a sok közül? Megvizsgáltuk a teljes piacot és összegyűjtöttük a legjobbakat, hogy könnyebb legyen a döntés!

Tartalomjegyzék

Ma már egyre több gyártó odafigyel a játékosok igényeinek kielégítésére. A gaming kategóriában rengeteg specifikus terméket találhatunk az egerektől és a billentyűzetektől kezdve, a monitorokon és a székeken át az egérpadokig bezárólag.

Aki egy kicsit is jól ismeri a videojátékokat, az nagyon jól tudja, hogy a profizmushoz vezető úton a gamer egér az egyik legfontosabb kiegészítő. Segítségével sokkal precízebbé, pontosabbá és jobbá válhatunk, ami elengedhetetlen a többjátékos küzdelmekben vagy az e-sportolóvá válás felé vezető rögös úton.

Ezért úgy döntöttünk, hogy kutatócsapatunk segítségével feltárjuk az egész piacot, és igazolt vásárlói vélemények, értékelések, valamint saját & nemzetközi tesztek felhasználásával összegyűjtjük 2024 legjobb gamer egereit, amelyekkel érdemes számolni a vásárláskor.

A legjobb gamer egerek (2024)

Vezeték nélküli gamer egerek

Logitech G PRO X Superlight 2

A mi választásunk a felsőkategóriában

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) DPI: 32000 Gombok száma: 5 Megvilágítás: Nincs Szín: Fehér, Fekete, Magenta Súly: 60g Akkumulátor idő: 90 óra

Előnyök
 • Professzionális gamer egér, ami e-sporthoz is kiváló
 • Kimagasló válaszidő
 • Lightforce Hibrid kapcsolók
 • Szubmikron pontosságú Hero 2 érzékelő
 • Lightspeed vezeték nélküli technológia
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Logitech G PRO X Superlight 2 – gamer egér teszt

A Logitech G PRO X Superlight 2 az abszolút csúcskategóriát képviseli a gamer egerek között, ami nemcsak a hétköznapi játékosoknak ideális, hanem az igazi profiknak is jó választás.

Elképesztő technológiai háttér

Nem véletlenül helyeztük a Logitech gamer egerét a professzionális kategóriába, hiszen elképesztő technológiai háttérrel rendelkezik: exkluzív optomechanikus hibrid kapcsolótechnológia (Lightforce) és 32 000 DPI felbontásra képes Hero 2 érzékelő dolgozik benne.

Utóbbi szubmikron pontosságot képvisel, így megbízható és kimagaslóan pontos társ minden ütközetben. Tudását ráadásul a Lightspeed vezeték nélküli technológia legújabb generációja koronázza, de az erős szoftveres háttérből fakadó teljes kalibrálási lehetőség is komoly ütőlap a kezében.

Extrém könnyű, extrém kényelmes

Mivel a Logitech magasan a legjobbak közé sorolható a gaming kategóriában, nem meglepő, hogy a PRO X Superlight 2 az elragadó és letisztult megjelenést kimagasló kényelemmel ötvözte, ezáltal valamennyi kézmérethez tökéletesen igazodik.

Mindezt adalékmentes teflon talpbevonattal, valamint extrém könnyű kialakítással dobta fel a gyártó, hiszen ez a gamer egér alig 60 grammot nyom, amivel minden mozdulat villámgyors és tűpontos lehet.

Razer Basilisk V3 X Hyperspeed

A mi választásunk a középkategóriában

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás, bluetooth) DPI: 20000 Gombok száma: 7 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 110g Akkumulátor idő: 585 óra

Előnyök
 • Jellegzetes formavilág kellő ergonómiával
 • Ár-érték arányban kimagasló
 • 9 programozható gomb
 • Razer 5G Advanced 18K DPI optikai érzékelő
 • Razer Chroma RGB világítás
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Egy extravagáns megjelenésű, kényelmes, pontos és kiváló ár-érték arányú gamer egér az álmod? Ha vezeték nélküli megoldás kell, a Razer Basilisk V3 X HyperSpeed mellett nem lehet elmenni szó nélkül!

Vérbeli gamer dizájn, kimagasló kényelemmel társítva

Ez a Razer gamer egér leginkább azért lopja be magát azonnal sokak szívébe, mert már a megjelenésével is azt prezentálja: a játékosoknak készült! Robosztus, extravagáns kialakítás jellemzi, miközben a kényelemről sem kell lemondaniuk a vásárlóknak.

Mindezt a Razer termékeire jellemző – 16,8 millió szín megjelenítésére képes – Chroma RGB világítással dobta fel a gyártó, valamint 9 programozható gombbal, amelyekhez a Razer Synapse által még másodlagos parancsokat is hozzá lehet rendelni.

Precíz érzékelő és kétféle kapcsolódási mód

Nagy előnye ennek a Razer gamer egérnek, hogy csatlakoztathatjuk eszközünkhöz Bluetooth kapcsolaton át – több mint 500 órás üzemidővel –, de a jóval pontosabb és precízebb Razer Hyperspeed vezeték nélküli technológiával is.

Mindezt az 5G Advanced 18K DPI szenzorral ráadásul kimagasló teljesítmény koronázza meg, amit a Razer egy általuk fejlesztett második generációs mechanikus kapcsolórendszerrel egészített ki, amelynek az élettartama akár a 60 millió kattintást is elérheti.

Logitech G502 X Lightspeed

A kedvenc egered vezeték nélküli változata

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) DPI: 16000 Gombok száma: 11 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 114g Akkumulátor idő: 60 óra

Előnyök
 • Játékosok számára tervezett kialakítás
 • Optomechanikus Lightforce kapcsolók
 • Gyors válaszidejű Lightspeed technológia
 • Páratlan teljesítményű Hero 25K szenzor
 • 5 profil tárolása belső memóriában
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

A H502 X Hero vezetékmentes változataként a Logitech G502 X Lightspeed az egyik legjobb gamer egér a piacon, ami hatalmas tudással és ergonomikus kialakítással lett megáldva.

Optomechanikus kapcsolók + Hero 25K szenzor = profi játékélmény

Technológiai szempontból ez a Logitech gamer egér hatalmas tudás birtokában van. A hibrid optomechanikus Lightforce kapcsolókkal megbízhatóbb és gyorsabb lesz a játék, miközben a Hero 25K érzékelővel szubmikron pontossággal vehetünk részt az online harcokban.

A professzionális színvonalat ráadásul a Lightspeed vezeték nélküli technológiával fejelte meg a gyártó, amivel minden korábbinál gyorsabb válaszidőt lehet elérni, sőt a 140 órás üzemidő is elég kecsegtető adat.

Több beállítást is tárolhatunk a belső memóriában

Egyszerre több játékban is szeretnél jó lenni? Akkor a Logitech G502 X Lightspeed nagy kedvenced lesz, hiszen belső memóriájában akár 5 saját beállítást is menthetünk. Mindemellett a görgetőkerék is kettős üzemmóddal rendelkezik, így szabad görgetésre is alkalmas.

Kiváló ár-érték aránya mellett ráadásul nagyon ergonomikus, kényelmes kialakítást kapott, kis súrlódású teflon talpbevonatával villámgyors mozdulatokra képes, miközben termékdizájnja kitűnően alátámasztja gamer-mivoltát.

Razer Deathadder V3 Pro

A nemzetközi piac kedvence

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) DPI: 30000 Gombok száma: 5 Megvilágítás: Nincs Szín: Fehér, Fekete Súly: 64g Akkumulátor idő: 95 óra

Előnyök
 • Letisztult, mégis professzionális megjelenés
 • E-sportolók számára is ideális választás
 • Ultrakönnyű kialakítás
 • Razer Focus Pro 30K optikai érzékelő
 • 90 millió kattintásra célzott életciklus
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Egy egyszerűbb megjelenésű, nem túl feltűnő gamer egérre vágysz, ami hihetetlen teljesítményre képes? Ebben az esetben igazán profi élményt kaphatsz a Razer Deathadder V3 Pro-tól!

A világ egyik legpontosabb optikai érzékelője dolgozik benne

Az egyszerű és letisztult termékdizájn alapján talán senki sem gondolná, de a Razer gamer egerében a világ egyik legpontosabb optikai érzékelője dolgozik. A Focus Pro 30K-t ráadásul intelligens funkciókkal egészítették ki, így minden helyzetben hihetetlenül precíz.

Ezt az egeret az igazi profik számára tervezték. Nem elég, hogy nagyon ergonomikus, de mindemellett az egyik legkönnyebb gamer egér, amit a valaha készült egyik leggyorsabb vezeték nélküli technológiával, a Razer HyperPolling-támogatással is ellátták.

90 millió kattintásra tervezett életciklus

Az 5 programozható gomb miatt a Razer terméke inkább az FPS-ekhez és az egyszerűbb akciójátékokhoz lehet ideális választás, de sem az üzemidő, sem a tartósság miatt nem kell aggódniuk a vásárlóknak.

Töltésenként ugyanis akár 90 órás játékidővel számolhatunk, míg a harmadik generációs optikai kapcsoló életciklusát 90 millió kattintásra tervezték, sőt a gyártó a rá jellemző rengeteg szoftveres beállítási lehetőségről sem feledkezett meg. 

Asus ROG Harpe Ace

ROG fanoknak

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás, bluetooth, optikai) DPI: 36000 Gombok száma: 5 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fehér, Fekete Súly: 54g Akkumulátor idő: 90 óra

Előnyök
 • Letisztult és szimmetrikus termékdizájn
 • Mindössze 54 gramm súly
 • 36 ezer DPI-s ROG AimPoint optikai szenzor
 • 5 programozható gomb
 • Rengeteg beállítási lehetőség
 • Bluetooth
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition – gamer egér teszt

Nem szereted a feltűnést, de ragaszkodsz a kimagasló teljesítményhez? Az Asus ROG Harpe Ace vezeték nélküli gamer egeret akkor neked találták ki, hiszen vele még a legjobbak is megtalálják számításaikat.

Pontosság, tartósság és sokoldalúság

Ez a három kifejezés tökéletesen összefoglalja mindazt, amit erről az Asus gamer egérről tudni kell. A 36 ezer DPI-re képes ROG AimPoint optikai szenzorja ugyanis rendkívüli pontosságot nyújt számára, miközben a gyártó 70 millió kattintásos élettartammal ruházta fel.

Bio-poliamid alapanyagának köszönhetően az eszköz ráadásul alig 54 grammot nyom, miközben három csatlakoztatási lehetőséget kínál: a vezetékes mód mellett Bluetooth alapút, valamint a legprecízebb ROG SpeedNova technológiát.

Hatalmas lehetőségek a letisztult megjelenés mögött

Azon túl, hogy az Asus ROG Harpe Ace nagyon letisztult küllemet kapott, szimmetrikus kialakításával jobb- és balkezesek számára is ideális, a háttérben pedig rengeteg lehetőséget kínál, hála az öt programozható gombnak és a szoftveres beállításoknak.

Az egér beállításait itt magabiztosan a játékos igényeihez lehet szabni, miközben az élményt olyan kiegészítők teszik teljessé, mint a teflon egértalpak, a csúszásmentes fogómatrica, valamint a szabályozható LED világítás.

Razer Naga V2 Pro

Prémium választás MMORPG-hez

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás, bluetooth) DPI: 30000 Gombok száma: 22 (programozható) Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 134g Akkumulátor idő: 150 óra

Előnyök
 • Páratlanul sokoldalú beállítási lehetőségek
 • 22 programozható gomb
 • Cserélhető oldallapok/oldalgombok
 • Rendkívül pontos Razer Focus Pro szenzor
 • 90 millió kattintásra tervezett élettartam
Elérhető itt
Árukereső.hu

Imádod az MMO-játékokat? Legyen szó akár egy egyszerűbb MMOFPS-ről vagy egy összetett MMORPG-ről, a Razer Naga V2 Pro gamer egér minden esetben tökéletesen igazodik a stílusodhoz.

Nincs olyan játékstílus, amit ne tudna kiszolgálni

A Razer azok számára tervezte a Naga V2 Pro vezeték nélküli gamer egeret, akik minden játékstílusban szeretnének a legjobbak lenni. Emiatt egészen hihetetlen beállítási lehetőségeket kínál, hála a cserélhető mágneses oldallapoknak.

Így csak mi dönthetjük el, hogy alapbeállítást használunk például egy MMOFPS-hez, vagy 22 külön programozható gombot egy összetett MMORPG-hez. Mindezt ráadásul olyan kialakítással, amit minden gamer képes lesz azonnal a szívébe zárni.

A hatalmas technológiai háttér sem hiányzik

Mivel a Razer termékéről beszélünk, természetesen a technológia sem hiányzik a Naga V2 Pro gamer egér mögül. A HyperSpeed vezeték nélküli kapcsolat például páratlan precizitást nyújt, míg a HyperScroll Pro a görgőt kelti életre az ujjaink alatt.

A Razer Focus Pro szenzorral szinte bármilyen felületen precíz pontosságot kínál – intelligens funkciókkal –, míg a harmadik generációs kapcsolói 90 millió kattintásra lettek kalibrálva. Mindezt az akár 150 órás üzemidő koronázza meg!

Logitech G305 Lightspeed

Belépő a vezeték nélküli világba

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) DPI: 12000 Gombok száma: 6 Megvilágítás: Nincs Szín: Fekete, Fehér, Lila, Menta, Kék Súly: 99g Akkumulátor idő: 250 óra

Előnyök
 • Verhetetlen árkategória
 • Professzionális Hero szenzor
 • Akár 250 órányi üzemidő
 • 6 programozható gomb
 • 5 szabad profil a saját beállításoknak
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

Nem szeretnél sokat költeni egy vezeték nélküli gamer egérre, de azért a legtöbbet hoznád ki a pénzedből? A verhetetlen árkategóriát képviselő Logitech G305 Lightspeed lehet ilyenkor a tökéletes választás.

Logitech-minőség elérhető áron

A G305 Lightspeed legnagyobb előnye, hogy egy olyan gamer egér, ami képes hozni a Logitech-minőséget, de mindezt elérhető árkategóriában. Ott van például a maximum 12 ezer DPI-vel üzemelő Hero érzékelő, amivel a játékélmény egy egészen új szintjét ismerhetjük meg.

Kiemelendő továbbá, hogy a gyártó odafigyelt a letisztult, de mégis kényelmes kialakításra, valamint arra is, hogy 6 programozható gombbal vértezzék fel az egeret, ami az LGS segítségével magabiztosan testre szabható.

Akár 250 órás üzemidő

A legnagyobbakhoz hasonlóan a Logitech vezeték nélküli gamer egere mindehhez nagyon jó válaszidőkkel, valamint 250 órás üzemidővel kecsegtet mindössze egyetlen 1 darab AA típusú ceruzaelemmel.

Kívül-belül jó minőséget nyújt, a 99 grammos súlya miatt pedig könnyed és gyors mozgatást tesz lehetővé, de nagy előnye a mechanikus gombfeszítő rendszer, valamint az 5 szabadon programozható profil is.

Benq Zowie EC2-CW

FPS játékokra

Jelátvétel: Vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) DPI: 3200 Gombok száma: 5 Megvilágítás: Nincs Szín: Fekete Súly: 77g Akkumulátor idő: 70 óra

Előnyök
 • Egyszerű, de precíz gamer egér FPS-játékokhoz
 • Profi gamerek által választott minőség
 • Kimagasló válaszidő
 • Kényelmes és ergonomikus kialakítás
 • Meghajtó nélkül használható
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Szeretnél egy profi gamer egeret kifejezetten FPS-játékokhoz, amit csak csatlakoztatsz és használsz? Akkor ne is keress tovább, a Benq Zowie EC2-CW lesz a megfelelő számodra!

Minden téren egyszerűségre hangolva

Ezzel a gamer egérrel határozottan az volt a célja a gyártónak, hogy egyszerűséget adjon a játékosok kezébe. Ergonomikus, aszimmetrikus és letisztult megjelenése is ezt képviseli, de a háttérben ennél izgalmasabb dolgok húzódnak meg.

A Benq Zowie EC2-CW ugyanis egy plug and play rendszerű egér, vagyis nem igényel külön meghajtót, elegendő csak csatlakoztatni, és rögtön lehetőségünk nyílik élvezni vele kedvenc játékainkat.

Profi Counter Strike-játékosok kedvence

Ez a vezeték nélkül gamer egér leginkább az FPS-játékok kedvelőinek készült. Nem véletlen, hogy rengeteg profi Counter Strike-játékos választja, így az esportolók körében is nagy népszerűségnek örvend ebben a kategóriában.

Mindezt alacsony súllyal, 24 lépéses görgővel, pontos vezeték nélküli csatlakozással, valamint elképesztő válaszidővel koronázza meg, hogy a játékosoknak valóban semmi se terelhesse el a figyelmét a koncentrációtól.

Vezetékes gamer egerek

Logitech G502 X Hero

A mi választásunk

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 25600 Gombok száma: 11 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 121g [Opcionális nehezékek: 18 g (5 x 3,6 g)]

Előnyök
 • Kimagaslóan jó ár-érték arány
 • Hibrid optomechanikus Lightforce kapcsolók
 • Hero 25K szenzor szubmikronos pontossággal
 • Vérbeli gamer termékdizájn, ergonómiával társítva
 • 13 programozható gomb
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

A Logitech G502 X Hero egy túlzás nélkül legendás gamer egér a piacon, ami tökéletes választás szinte mindenkinek, aki kimagasló ár-érték arányra és profi termékjellemzőkre vágyik.

A legjobbakkal versenyzik

A megfizethető ár mellett a Logitech gamer egere azért is jó döntés, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek átlagfelhasználóknak, de akár kezdő e-sportolóknak is jó megoldást jelenthetnek.

Ott van a precíz hibrid optomechanikus Lightforce kapcsoló, de a szubmikronos pontosságú, akár 25 600 DPI-re képes Hero 25K szenzor is, amit ráadásul kettős üzemmódú görgetőkerékkel egészítettek ki.

Nemcsak könnyű, ízig-vérig gamer is

A Logitech egere nagyon könnyű lett, mindössze 89 grammot nyom, ami a kis súrlódású teflon talpakkal villámgyors, mégis pontos mozdulatokat garantál, miközben már a megjelenése is alátámasztja vérbeli gamer hátterét.

Nemcsak nagyon látványos, hanem egyben ergonomikus kialakítást is kapott, finoman adagolt LED fényekkel, 13 programozható gombbal, valamint 5 menthető profillal, hogy minden játékstílust saját beállításainkkal élvezhessünk.

Razer Deathadder V2

Felsőkategória képviseletében

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 20000 Gombok száma: 8 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 82g

Előnyök
 • Kiemelkedő ergonómiai tulajdonságok
 • 0,2 milliszekundumos válaszidejű kapcsolók
 • 20 000 DPI-s Razer Focus+ optikai szenzor
 • 8 programozható gomb beépített memóriával
 • Tartós és rugalmas kábelkialakítás
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A felső ligából szeretnél vezetékes gamer egeret választani? A Razer Deathadder V2 magasan a legjobbak közül való, hiszen nincs olyan eleme, amelyben ne teljesítene kiemelkedően.

Ergonómia és kényelem mindenek felett

A Razer gamer egerének az egyik legnagyobb ütőkártyája a kimagasló ergonómia. Egyszerű, letisztult vonalak jellemzik, méghozzá finom LED fényekkel, miközben a legtöbb tenyérbe tökéletesen beleillik, nem véletlen, hogy már több mint 10 millió darabot adtak el belőle világszerte.

Ergonómiája mellett alacsony súly jellemzi, miközben a teljes egészében PTFE anyagból készült talpak a precíz csúszást is garantálják. A szőtt borítású Speedflex kábel ráadásul kellően rugalmas lett ahhoz, hogy soha ne zavarja a játékost a koncentrációban.

A Razer Focus+ optikai szenzor még mindig a legjobbak közül való

A Razer természetesen a megfelelő technológiai háttérről is gondoskodott. A precíz optikai kapcsolók 0,2 milliszekundumos válaszadási idővel rendelkeznek, míg a Focus+ optikai szenzor akár 20 000 DPI-s felbontásra képes.

Természetesen programozható gombokból sincs hiány, összesen 8 kapcsolót tudunk teljesen testre szabni, másodlagos funkciókkal ellátni és akár 5 különböző profilba menteni, hogy mindig a saját beállításaink szerint élvezhessük kedvenc játékainkat.

Steelseries Rival 5

Kiváló ár-érték arány

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 18000 Gombok száma: 9 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fekete Súly: 96g

Előnyök
 • Megfizethető árkategória, nagy tudás mellett
 • TrueMove Air precíziós szenzor
 • 9 programozható gomb
 • Látványos LED-fények 
 • Valamennyi játékstílushoz jó választás
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Egyszerűség, ergonómia és határozott gamer-jelleg: A Steelseries Rival 5 pontosan ezeket a tulajdonságokat garantálja a felhasználók számára, méghozzá nagyszerű ár-érték arány társaságában.

Versenyképes súly, tartós kapcsolók, precíz szenzor

Nem véletlen, hogy a Steelseries gamer egereit olyan sokan kedvelik, hiszen a Rival 5 a tökéletes példa arra, hogy megfizethető áron is kaphatunk nagy tudást. Elég csak kiemelni a sorból a 18 000 DPI értékre és kimagasló pontosságra képes TrueMove Air szenzort.

Mindössze 85 grammos súlyával nagyon könnyed mozgatást és precíz irányítást tesz lehetővé, de érdemes megemlíteni az újgenerációs Golden Micro kapcsolókat is, amelyek nemcsak por- és vízálló kialakításúak (IP54), hanem legalább 80 millió kattintásra lettek tervezve.

Szinte minden játékstílusban megállja a helyét

A Rival 5 nagyon puha, de szövettel bevont kábelt kapott, a PrismSync technológiának hála pedig beépített LED fényei akár 16,8 millió színben pompázhatnak. Összesen 9 programozható gombot kínál, amelyeket több profilba menthetünk játéktól függően.

Egyike azoknak a vezetékes gamer egereknek, amelyek szinte minden játékstílusban jól megállják a helyüket, így FPS, MOBA, MMO, battle royale vagy bármilyen gyors tempót diktáló alkotás mellett jó szolgálatot tehetnek.

Glorious Model D

Belépő a középkategóriába

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 12000 Gombok száma: 6 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fehér, Fekete matt/fényes Súly: 68g

Előnyök
 • Ergonomikus kialakítás
 • Pontos szenzor
 • MacOS kompatibilitás
 • Click-latency
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Glorious Model D – gamer egér teszt

Alacsony áron szeretnél egy nagyszerű gamer egeret, ami bőven kiszolgálja a középkategóriára jellemző igényeket? A Glorious Model D ebben az esetben nem okoz majd neked csalódást!

Extravagáns megjelenés, ergonómiával és alacsony súllyal

A Glorious egy feltörekvő márka a gamer egerek piacán, de a Model D egy nagyon magabiztos, megbízható és nagy tudású termék, mint ahogyan azt tesztünkben is kiemeltük korábban.

Nagyon különleges megjelenéssel büszkélkedhet, lyukacsos borítása miatt azonnal magához vonzza a tekintetet, de ez nemcsak a szellőzést segíti elő, hanem a súlyt is 69 grammra mérsékelte úgy, hogy közben a LED fényeket sem spórolta ki belőle a gyártó.

Kielégítő tudás a hétköznapi játékosok számára

Különc megjelenése ellenére a Glorious Model D vezetékes gamer egér tudása tökéletesen kielégíti a hétköznapi játékosok igényeit, hála a 12 000 DPI-re képes Pixart PMW 3360-as érzékelőnek és a 20 millió kattintásra tervezett Omron mechanikus kapcsolóknak.

A 2 méteres kábel könnyed, rugalmas és fonott külleméből fakadóan kellően tartós is, miközben észrevétlen marad játék közben, pláne a G-Skates talpaknak, amelyekkel rendkívül könnyedén siklik az egérpadon, így minden helyzetben precíz irányítást kínál.

Logitech G203 Lightsync

Kicsiknek ajánljuk

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 8000 Gombok száma: 6 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fehér, Fekete, Kék, Lila Súly: 85g

Előnyök
 • Alacsony ár, jó minőség
 • Klasszikus termékdizájn LED fénnyel
 • Akár 8000 DPI felbontás
 • 6 programozható gomb
 • Egyéni beállítások mentése
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

Kezdő játékosként keresnél magasnak egy olcsó, de kiváló minőséget és kielégítő tudást képviselő vezetékes gamer egeret? A klasszikus dizájnra épülő Logitech G203 Lightsync jó döntés lehet.

Úgy néz ki, mint egy átlagos egér, de sokkal többet tud

A Logitech gamer egerének legnagyobb előnye, hogy ránézésre úgy néz ki, mint egy hagyományos egér, azonban a tudás szempontjából sokkal magasabb szintet képvisel, hiszen a háttérben a népszerű gyártó belépő technológiái dolgoznak.

A klasszikus vonalak és a 16,8 millió szín megjelenítésére képes LED-ek nagyon mutatós összhatást kínálnak, miközben a Logitech a szimmetrikus kialakítás mellett természetesen az ergonómiára, a kényelemre és a tartósságra egyaránt kimagasló figyelmet fordított.

Pontos szenzorral, hat programozható gombbal

Belépő kategóriás termékként a Logitech G203 Lightsync nagyon jó ár-érték arányt nyújt, így pontos DPI szenzorja 200 és 8000 érték között állítható, a hat programozható gombbal pedig teljesen személyre szabhatjuk működését.

Beépített memóriájának köszönhetően ráadásul ez a gamer egér képes menteni ezeket a beállításokat, így bárhová is visszük, rögtön a jól megszokott gombkiosztás vár majd ránk, hogy mindig a legjobbat hozhassuk ki magunkból.

Razer Deathadder Essential

Pénztárcabarát választás

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 6400 Gombok száma: 5 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fehér, Fekete Súly: 128g

Előnyök
 • Verhetetlen árcédula
 • 5 programozható gomb
 • 6 400 DPI-s optikai szenzor
 • Egyszerű, de ergonomikus termékdizájn
 • 10 millió kattintásra szóló élettartam
Elérhető itt
Árukereső.hu

Egy olcsó, de mégis prémium márkához kapcsolódó vezetékes gamer egeret keresel? Itt a Razer Deathadder Essential, amelyből több millió példányt adtak már el világszerte, miközben nem csak kezdőknek lehet jó választás.

Ergonómia és letisztultság minden elemében

A Razer egyik legolcsóbb vezetékes gamer egere nagyon ergonomikus kialakítással rendelkezik. Egyszerű termékdizájn jellemzi, ellenben több órán keresztül is kényelmes marad, miközben ízig-vérig a gamerek igényei szerint tervezték.

Egyszerűsége ellenére a Razertől megszokott módon azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy itt egy gamer egérről van szó, amivel kapcsolatban gondosan odafigyeltek a tartósságra is, elég csak a vastag szövetborítású kábelre vagy a 10 millió kattintásra szóló élettartamra gondolni.

Külön programozható Hypersense gombok

Hogy a kényelem mellett magabiztosan az igényeinkhez tudjuk igazítani az irányítást, a Razer Deathadder Essential vezetékes egér mind az öt gombját külön-külön programozhatjuk.

Leginkább egyszerűbb játékokhoz ajánlott, különösen ideális például FPS-ekhez, de minden olyan esetben is, ahol nincs szükségünk túl sok gombra, ugyanakkor elengedhetetlen a pontosság, hiszen az egéren egy 6 400 DPI-s optikai szenzor dolgozik.

Redragon M711

Kezdő gamereknek

Jelátvétel: Vezetékes (USB) DPI: 10000 Gombok száma: 8 Megvilágítás: LED megvilágítás Szín: Fehér, Fekete Súly: 107g

Előnyök
 • Megfizethető ár a belépő szinten
 • Nagyon mutatós termékdizájn
 • RGB fényeffektusok kezelése
 • 7 programozható gomb
 • 10 000 DPI felbontás
Elérhető itt
Árukereső.hu

Szeretnél belekóstolni a gaming világába? Egy kellően nagy tudású, ámde mégis olcsó gamer egeret keresel ehhez? Akkor a Redragon M711-et semmiképpen se húzd ki a szóba jöhető lehetőségek közül.

Erőteljes háttér 7 programozható gombbal

Dacára annak, hogy a Redragon gamer egere egy belépő szintű termék, meglepően nagy tudást ad a játékosok kezébe. Azon túl ugyanis, hogy szenzorja akár 10 000 DPI értéken is képes üzemelni, mindemellett még 7 programozható gomb is helyet kapott rajta.

Ennek köszönhetően nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, sőt még a gombok késleltetését és egyéb műveleteit is beállíthatjuk, aminek köszönhetően magabiztosan az igényeinkhez igazíthatjuk.

Mutatós termékdizájn RGB világítással

Jó hír, hogy a gyártó sem az anyagminőséggel nem spórolt, sem a termékdizájn tervezésével, hiszen kifejezetten ergonomikus megoldásokat kapnak tőle a játékosok, kényelmes elrendezéssel, valamint RGB világítással.

Utóbbi természetesen szintén testre szabható, így nemcsak a színek állíthatók, hanem az effektusok is, miközben az egér összesen akár 16,8 millió árnyalat prezentálására alkalmas.

Milyen gamer egeret vegyek?

Egy gamer egér megvásárlása előtt rengeteg tényezőt figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy az igényeinkhez leginkább passzoló terméket kapjuk a pénzünkért cserébe. 

Bár ezeket a perifériákat specifikusan vásárolják az emberek, tehát főként videojátékra használják, de nem véletlenül van olyan sok típusuk a piacon. Ha szeretnél jól dönteni, az alábbiakat mindenképpen érdemes figyelembe venni hozzá!

Vezetékes vagy vezeték nélküli gamer egeret vegyek?

Az egyik legfontosabb kérdés – hiszen mi is ez alapján csoportosítottuk a piac legjobbjait –, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli gamer egeret vásároljunk magunknak? Lássuk a legfontosabb előnyöket és hátrányokat!

Vezetékes gamer egér

A játékosok körében a megbízhatóság és a töltésből fakadó negatívumok miatt még mindig óriási népszerűségnek örvendenek a vezetékes gamer egerek és úgy tűnik, hogy ez a jövőben is így marad. Nem véletlenül, hiszen ezeket nem kell tölteni, mindig a rendelkezésünkre állnak, tudásban pedig nem maradnak el vezetékmentes társaiktól.

Nincs különösebb hátrányuk, ha csak az nem, hogy a vezeték sérülhet vagy akadályozhatja a játékot, de miután a gyártók óriási figyelmet fordítanak a megfelelő hosszúságra és a speciális bevonatokra, egy jobb terméknél ez ma már egyáltalán nem jelent hátrányt.

Vezeték nélküli gamer egér

Ma már a legtöbb vezeték nélküli gamer egér beépített akkumulátorral rendelkezik, de fontos megjegyezni, hogy még mindig vannak olyan típusok, amelyek cserélhető elemet igényelnek a játékhoz.

Utóbbiak már kissé elavultnak számítanak, hiszen a beépített akkumulátorral rendelkezők jellemzően hosszabb üzemidőt kínálnak, másrészt pedig többségüket töltés közben is lehet használni vezetékes formában.

Itt fontos kiemelni, hogy a vezeték nélküli technológia megvalósulhat

 • Bluetooth
 • és rádiófrekvencia által is.

A Bluetooth-alapú gamer egerek azért előnyösek, mert nemcsak PC-hez, hanem bármilyen eszközhöz csatlakoztathatók, és általában jobban kímélik az akkumulátort.

A rádiófrekvenciás megoldások ezzel szemben jobb teljesítményt kínálnak, de saját USB-jeladó kell a működésükhöz, így csak olyan eszközökhöz csatlakoztathatók, amelyek rendelkeznek ilyen porttal, nem mellesleg pedig gyakran jobban merítik az akkumulátort is.

Milyen árkategóriából válasszunk gamer egeret?

Alapvetően három nagy árkategóriát különböztethetünk meg egymástól a gamer egerek között. Ezek a következők:

Belépő kategóriás gamer egér

Általában a 15 ezer forint alatti gamer egereket soroljuk ebbe a kategóriába. A hétköznapi felhasználók igényeihez igazították őket, tökéletes megoldások kezdők és casual gamerek számára, de azoknak is, akik csak egy kényelmes egérrel akarnak kiváló minőségben játszani.

Középkategóriás gamer egér

Ez nagyjából a 20-40 ezer forint közötti árkategória. Itt már találhatunk olyan termékeket, amelyek akár a professzionálisabb igényeket is kiszolgálják. Jobb programozhatóság és válaszidő, több lehetőség, erőteljesebb szoftveres háttér és fejlettebb technológiák jellemzik ezt a szintet. Haladó játékosoknak és kezdő e-sportolóknak a legideálisabb ez a kategória.

Felső kategóriás gamer egér 

Ide jellemzően a 40 ezer forint feletti árkategóriába tartozó egereket soroljuk. A határ itt már minden tekintetben a csillagos ég, kimagaslóan fejlett szenzorok, ergonomikusabb megoldások, valamint a játékélményt minden téren megtámogató lehetőségek várnak a vásárlókra. Különösen ideálisak az e-sportolóknak, valamint azoknak, akik sokat játszanak a hétköznapokban.

Mit vegyünk még figyelembe egy gamer egér vásárlásakor?

Kialakítás és méret

A kialakítás és a termékdizájn szempontjából vannak a hagyományosabb gamer egerek és azok a típusok, amelyek speciális megoldásaikkal azonnal felhívják magukra a figyelmet. Érdemes kipróbálni, kézbe venni, vagy a méretük alapján a kezünk méretéhez igazítani, hiszen vannak kisebb és nagyobb típusok is.

Fontos: ha balkezesek vagyunk, akkor szimmetrikus kialakítású gamer egér vásárlására lesz szükségünk!

Gombok száma és programozhatósága

A gamer egerek alapvető tulajdonsága, hogy az átlagosnál több gombot tartalmaznak, amelyek programozhatók is egyben. Vannak egerek, amelyek csak 5-7 gombot tudnak kezelni ilyen formában, de akadnak, amelyek 20-nál is többet. 

Ha egyszerűbb játékokkal, FPS-sekkel játszunk, a kevesebb gomb is elegendő lesz, de ha kedveljük a szerepjátékokat, az összetett MMO-kat, akkor a sok gomb rengeteg extra lehetőséget és kibővített játékélményt ad a kezünkbe.

DPI

A DPI érték az egér érzékenységét mutatja. Minél magasabb, annál precízebb, gyorsabb és pontosabb lesz tőle a periféria. A gamer egereknél ez az érték általában állítható, a 6-7 ezer feletti érték pedig már a belépő szinten is megkövetelhető.

Súly

A gyakorlott játékosok tudják, hogy minél könnyebb egy gamer egér, annál precízebben lehet vele dolgozni. Bár vannak, akik inkább súlyozzák – a prémium kategóriában sok ilyen terméket találunk –, azonban a gyártók részéről inkább a könnyebb megoldások kapták manapság a főszerepet. Az 50-100 gramm közötti termékek általában a biztos befutók!

Szoftver

Még a belépő szinten is elvárható, hogy egy gamer egér erőteljes szoftveres hátteret kapjon. Azért fontos ez, mert a segédprogramon keresztül lehet elvégezni minden fontosabb beállítást, így például a gombok funkcióinak programozását vagy éppen az RGB fényeket.

RGB világítás

Bár vannak kivételek, de a gamer egerek 99 százaléka rendelkezik RGB világítással. Valamelyik gyártó többet, más kevesebbet, de alkalmazza ezt a módszert. Szoftveresen kikapcsolható, szabályozható, effektezhető, a határ a legtöbbször a csillagos ég.

Anyaghasználat

Végül, de nem utolsó sorban érdemes odafigyelni a gamer egereknél az anyaghasználatra. Fontos, hogy tartós, de könnyű anyagból készüljön a külső ház, lényeges odafigyelni az alsó részen elhelyezett talpak minőségére, hogy miként siklanak a felületeken, de vezetékes egérnél a kábel minőségére, vastagságára sem árt vetni egy pillantást, hiszen különösen tartósak a szövetborítással rendelkező megoldások.

A legnépszerűbb gamer egér gyártók

Általánosságban elmondható, hogy a gamer egér piacot négy nagyobb gyártó uralja. Bár nagyon sok kisebb cég is fejleszt kiváló teljesítményű termékeket, azonban a legnépszerűbb gamer egér gyártó

 • a Razer,
 • az Asus,
 • a Logitech
 • és a SteelSeries.

Razer

A Razer nevét nagyon sokan ismerik a gamerek körében, hiszen gyakorlatilag csak játékosoknak szánt perifériákat és megoldásokat dobnak piacra. A gamer egerek mellett laptopok, billentyűzetek és headsetek jelentik a fő irányt, de a telefon- és a handheld gyártásba is belekóstoltak már.

Nagyon sok profi játékos kötelezte el magát a Razer termékei mellett, sőt a gyártó nagy figyelmet fordít az ökológiai fenntarthatóságra és a társadalmi felelősségvállalásra is.

Asus

Az Asus egy külön termékcsaládot hozott létre a gamerek kiszolgálására. Ez a Republic of Gamers, vagy ismertebb nevén ROG márka, amely a legmagasabb szintű teljesítményre, a keményvonalas játékosok igényeire specializálódott, miközben minőségük és megbízhatóságuk is kimagasló.

A gamer egerek mellett esetükben is rengeteg egyéb periféria, billentyűzetek, fejhallgatók, laptopok, komplett asztali számítógépek vannak a kínálatban. Az Asus ROG az innovációra, a folyamatos fejlődésre épül, sőt kimagaslóan aktív szereplők a játékos közösségekben, rengeteg eseményt és rendezvényt támogatnak, miközben az e-sportban is az élen járnak.

Logitech

A Logitech egy svájci székhellyel rendelkező vállalat. Különösen nagy figyelmet szentelnek a gamerek igényeire, kínálatukban egerek, billentyűzetek, headsetek, webkamerák, kontrollerek és egyéb kiegészítők találhatók meg. Az egyszerű felhasználóktól kezdve a professzionális játékosokig bezárólag mindenkit igyekeznek kiszolgálni.

Jellemző rájuk a felhasználóbarát tervezés, a funkcionalitással ötvözött elegancia, valamint a folyamatosan bővülő termékkínálat, hiszen szeretnek állandó lépést tartani az új technológiákkal és trendekkel egyaránt.

SteelSeries

A SteelSeries szintén vezető szerepben tündököl a számítástechnikai perifériák világában. Dán cégként alakultak, és pályafutásuk során rengeteg innovatív terméket dobtak piacra, amelyekre kivétel nélkül jellemző a jó minőség.

A gamer egereken felül direkt játékosoknak szánt billentyűzetek, headsetek, egérpadok, kontrollerek és egyéb videojátékos kiegészítők jellemzik kínálatukat. Nagy figyelmet fordítanak a profi játékosokkal történő folyamatos kommunikációra, hogy minden termékük a lehető legjobban illeszkedjen a vásárlók igényeihez.