Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk
Curaprox Hydrosonic Pro szónikus fogkefe

Curaprox Hydrosonic PRO szónikus fogkefe teszt

Az egyszerű manuális fogkefékhez mérten hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben a szájhigiéniát biztosító eszközök piaca, így ma már a legkülönfélébb elektronikus megoldások biztosítják a felhasználók számára a fogak mindig makulátlan tisztaságát.

A kategórián belül a legtöbben leragadtak az egyszerű forgófejes megoldásoknál, melyek sokkal hatékonyabbak, mint a manuális fogkefék, de a prémium kategóriát, a legfelső szintet közel sem ezek a termékek jelentik.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Curaprox Hydrosonic PRO, mely szónikus fogkefeként alapjaiban megváltoztatta számunkra mindazt, amit eddig a fogmosásról gondoltunk.

Frissítés 2022: A Curaprox Hydrosonic PRO fogkefe akkumulátora néhány hónap után vesztett a teljesítményéből, 1 év után pedig teljesen megadta magát.

Mi az a szónikus fogkefe?

A téma kapcsán a legáltalánosabb kérdés alighanem az, hogy mit nevezünk szónikus fogkefének? A közhiedelemben valamiért az a tévhit él, hogy ezek a termékek az ultrahangos megoldások továbbfejlesztett változatai, csakhogy valójában sokkal közelebb állnak a forgófejes elektromos fogkefékhez, hiszen a tisztítás folyamata itt is a fej mechanikai mozgásával, gyakorlatilag rotálásával valósul meg.

A különbség az, hogy a szónikus fogkefe forgó mozgás helyett rezgő, söprő mozdulatokkal tisztítja meg a fogakat és fogközöket.

Továbbá a szónikus fogkefék elképesztő sebességre képesek, 12000-24000 Hz-es frekvenciatartományban dolgoznak, így a működés során halk zümmögő hangot hallatnak.

Ez volt az első fontosabb megállapításunk, amikor a SagerDental jóvoltából eljutott hozzánk a Curaprox Hydrosonic PRO szónikus elektromos fogkefe, melyről az alábbiakban teljesen független véleményünket olvashatjátok az első hónap tapasztalatai alapján.

Fontos kiemelni, hogy nem szponzorált megjelenést készítettünk, a forgalmazó nem fizetett a megjelenésért.

Curaprox Hydrosonic Pro szónikus fogkefe

Minőségi anyaghasználat

Amit a termék kapcsán elsőként ki kell emelnünk, hogy minden tekintetben prémium kategóriát képvisel, ami már a csomagoláson is érzékelhető volt, de a minőségi anyaghasználat és kialakítás akkor vált igazán egyértelművé számunkra, amikor először a kezünkben tartottuk a fogkefét.

Hihetetlenül letisztult, kifinomult, ámde mégis egyszerű, minimalista dizájn jellemző rá, amivel ízig-vérig modern összhatást kelt a termék, méghozzá jó tapintással és pontos illeszkedésekkel.

Az ergonómia teljes egészében jellemző az egész fogkefére, de ugyanez a helyzet az összes további tartozékkal, legyen szó akár a kefefejekről, akár a töltőről, aminek nagy előnye, hogy nemcsak hálózatról, hanem USB portról egyaránt képes energiát adni az akkumulátornak.

Az első benyomás
A csomag tartalma

Három különböző kefefej

Kifejezetten előnyös, hogy a Curaprox Hydrosonic PRO dobozában nem egy, hanem rögtön három különböző kefefejet találhatunk, melyek egyrészt a dizájn tekintetében térnek el egymástól, másrészt pedig természetesen a felhasználás terén egyaránt jelentős különbségeket tapasztalhatunk velük kapcsolatban.

A három kefevég közül a Power és a Sensitive elnevezésű típusok között találhatjuk a legkisebb különbséget. A megjelenés terén gyakorlatilag mindkettő pontosan ugyanolyan, azonban míg egyiknél keményebb, a másiknál puhább, kíméletesebb sörték kerültek alkalmazásra.

A három különböző kefefej

A legkülönlegesebb mind közül az Egycsomós típus, mely már a dizájn terén is jelentős különbséget vonultat fel a többihez viszonyítva. Ez a megoldás gyakorlatilag a legfinomabb fogköztisztítás mellett olyan helyekre ér el, ahová fogkefe eddig még talán soha.

Nagyon fontos megemítenünk itt, hogy rendhagyó módon fogszabályozó mellett is használható.

Újra meg kell tanulni a fogmosást

A használati útmutató elolvasása után hamar rájöttünk, hogyha makulátlan eredményt szeretnénk elérni ezzel a termékkel, akkor kénytelenek leszünk újra megtanulni a fogmosás tudományát, hiszen ez a technológia egészen más hozzáállást igényel majd.

Tapasztalataink szerint legalább egy-két hétre van szükség ahhoz, hogy az ember hozzászokjon ehhez, hiszen a szónikus fogkefével nem kell súrolni a fogakat, gyakorlatilag csak odatesszük, végigvezetjük rajta és az adott terület már meg is tisztult.

Amennyiben a használati utasítás nem lenne elegendő, rengeteg oktató videó van a világhálón, ami segítséget nyújthat – mi is ezek alapján tanultuk meg, illetve fejlesztettük használatát. 

Megéri megtanulni

Noha elsőre talán ijesztő feladatnak hangozhat, hogy elsajátítsunk egy új fogmosási technikát, valójában azonban ehhez minden segítséget megkapunk.

A fogkefe például félpercenként jelzi majd, hogy újabb területekre vihetjük a fejet, de tapasztalataink szerint az is kellően alapos tisztítás lesz, ha két sípolás után váltunk, ezt a termék dinamikusan kezeli, mindvégig fogja a kezünket és támogat minket.

Merthogy megéri megtanulni ezt az új, nem mellesleg pedig rendkívül kényelmes fogmosási alternatívát.

A tisztítás tekintetében ugyanis elképesztő teljesítményre képes, nemcsak érezhető, hanem látható is lesz a különbség például egy forgófejes fogkefe által nyújtott teljesítményhez mérten, így mi már el sem tudnánk képzelni, hogy ismét azt használjuk.

A foltok ellen is kiváló

Mivel alaposan szemügyre akartuk venni tudását, ezért a Curaprox Hydrosonic PRO szónikus fogkefét direkt leteszteltük néhány fogprobléma kapcsán, így például Phlogosol miatt kialakult friss foltok eltüntetésével kísérleteztünk vele. 

Miután a forgófejes fogkeféink kefefejtől függetlenül sem tudtak mit kezdeni ezekkel az elszíneződésekkel, nem sok reményt fűztünk a termékhez, azonban megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a legmagasabb fokozat mellett halványulni kezdtek a foltok, majd pár nap múlva teljesen eltűntek, ami nagyon kellemes meglepetés volt számunkra.

Ezen felül a fogak érezhetően tisztábbak, selymesebb felületűek lettek tőle, tehát a makacsabb lepedékektől, az enyhe fogköves lerakódásoktól is képes megszabadítani minket, ami nemcsak a normál, hanem az elektromos fogkefék zöménél sem megszokott.

Hét fokozat közül válogathatunk

A szónikus fogkefe magas minőségét jól bizonyítja, hogy több teljesítményfokozat közül is válogathatunk a használata során. Összesen hét különféle beállítást érhetünk el az eszközzel, ami elsőre a bőség zavarának tűnhet, de rendkívül hasznos, hiszen a fogmosás során több fokozatot is használhatunk, miközben rendkívül fontos lesz nekünk kikísérletezni a hozzánk leginkább illeszkedőt.

Ezt a saját példánk is alátámasztja, hiszen először nagyon magas fokozaton alkalmaztuk az eszközt (minden gyártói figyelmeztetés ellenére :), amitől a fogíny érzékennyé vált, de amint mérsékeltük a beállításokat, a probléma megszűnt.

Ezzel kapcsolatban kaptunk egy nagyon hasznos tippet, miszerint rendszerint az a beállítás a leginkább megfelelő a számunkra, amikor a kefefej enyhén csiklandozza az ínyt.

Hogy itt egy kis furcsaságot is kiemeljünk: a fokozatok közti váltáshoz egy második gombot is elhelyezhettek volna a terméken a tervezők, hiszen ehhez a bekapcsoló gombot kell majd hosszan lenyomva tartanunk ahhoz, hogy automatikusan növekedjen az intenzitás. Ez ugyan megszokható, de elsőre fura élmény.

Meg kell szokni a hangját

Hogy elképesztő teljesítménye mellett egy negatívumot is megjegyezzünk a Curaprox Hydrosonic PRO szónikus fogkeféről, nekünk kifejezetten nehezen sikerült megszoknunk a hangját.

Magasabb fokozaton – ahol a felhasználók zöme használja – szerintünk kifejezetten zavaró, azonban hozzátennénk, hogy ez abszolút szubjektív vélemény, szerkesztőségünkben is volt például olyan személy, aki teljesen közömbös maradt a termék hangja iránt.

A nemzetközi piacon is szeretik

Miután kifejezetten megszerettük a terméket, alaposan megnéztük a vásárlói véleményeket részben a belföldi, de inkább a nemzetközi oldalakon.

Ezek alapján kifejezetten jó véleménnyel voltak a vásárlók a fogkeféről, a legtöbben a fentiekben általunk is kiemelt előnyös tulajdonságokat hangoztatták, illetve a legnagyobb pozitívumként azt tüntették fel, hogy olyan lerakódásokat is könnyedén eltávolít, amit korábbi fogkeféik nem.

A negatívumok közül pedig a legtöbben az árat emelték ki, hiszen való igaz, hogy nem egy olcsó termékről beszélünk.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy prémium kategóriás megoldásról van szó, ami a minőségen is meglátszik majd. Mindemellett a szájhigiéniát egy korábban nem látott szintre növelhetjük vele, tehát a használata segíthet minket abban, hogy a későbbiekben kevesebbet kelljen fogorvosra költenünk.

Véleményünk egy hónap használat után

Mindent összegezve a Curaprox Hydrosonic PRO minket nagyon meggyőzött, noha az igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban még soha nem volt szónikus, csak forgófejes elektromos fogkefénk.

A korábbi, 2-3 éve vásárolt fogkeféinkhez mérten ég és föld a különbség, miközben nemcsak tisztább fogakat, hanem könnyű használhatóságot, rengeteg hasznos funkciót, hét teljesítményfokozatot és több kiegészítőt is kapunk hozzá.

A hangját ugyan szokni kell, de azt sem árt megjegyezni, hogy a jó minőségnek és a prémium technológiának ára van, ezeket leszámítva azonban bátran merjük ajánlani mindenkinek, aki kimagaslóan nagy gondot szeretne fordítani fogai egészségére és szájhigiéniájára.

Kíváncsian várjuk ezek után, hogy mire lesz képes a Curaprox Hydrosonic Black is White szónikus fogkefe, mely egy kicsit alacsonyabb árkategóriát képvisel a piacon, márciusban várhatjátok ezt a tesztünket is!

Frissítettük a nagy elektromos fogkefe kutatásunk 2021-es kiadását, mellyel kapcsolatban annyit elárulhatunk, hogy a Hydrosonic PRO előkelő helyezést ért el!

ElőnyökHátrányok
Kimagasló tisztítóhatásHasználata tanulást igényel
Ergonomikus kialakítás(Az első kipróbálásig) magasnak tűnő ár
Három kefefej a csomagbanA hangját meg kell megszokni
Akár USB portról is használható töltő 
Hét tisztítási fokozat 
Modern termékdizájn