Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dyson Corrale vezeték nélküli hajvasaló teszt

Újabb prémium minőségű terméket sikerült tesztelnünk a Dyson kínálatából. A főszerepet ezúttal a beauty vonal, azon belül is egy vezeték nélküli hajvasaló kapta, mely több tekintetben is lenyűgözött minket.

A szépségápolás világában kifejezetten kevés manapság az igazán jelentős innováció. A gyártók többsége tökéletesen elvan a meglévő termékpaletta finomhangolásával, így ritkán jelennek meg a piacon olyan újdonságok, melyek egy bizonyos eszköz újragondolását szolgálnák.

A Dyson azonban a jelek szerint most úgy döntött, hogy képletesen szólva felrobbantja a hajvasaló ágazatot, ami olyan jól sikerült nekik, hogy Corrale név alatt megismert termékük – melynek megjelenését 7 év fejlesztési idő előzte meg – a Time magazin beválogatta a 2020-as esztendő 100 legjobb találmánya közé.

Ha prémium minőség, akkor Dyson

Nem ez az első eset, hogy itt a Teszt Plussz magazin hasábjain találkozunk a Dyson eszközeivel – elég csak a Dyson V11 Absolute Extra Pro vezeték nélküli porszívóra gondolni –, és mivel korábban minden termékük levett minket a lábunkról, nagyon vártuk, hogy megismerkedjünk a gyártó beauty vonalával.

Ha ugyanis prémium minőséget szeretnénk látni, akkor a Dyson neve számunkra és sokak számára garanciát jelent. Aktuális termékük pedig egy vezeték nélküli hajvasaló, mely a maga kategóriájában olyan, mint az autóknál a Rolls Royce, mindenből a legtöbbet nyújtja – gyakran már-már eltúlzott módon.

A Dyson Corrale ráadásul nem véletlenül került a Time magazin hasábjaira! Bár tavaly jelent meg, idén vált igazán felkapott termékké, ezáltal rengeteg influenszernél láthatjuk az Instagramon és a TikTokon.

Lássuk, hogy miként teljesített nálunk ez a rendhagyó tulajdonságokkal rendelkező vezeték nélküli hajvasaló!

Dyson Corrale vezeték nélküli hajvasaló

Előnyök
  • gyönyörű megjelenés
  • vezeték nélküli kialakítás
  • kíméletes bánásmód a hajjal
  • gyors felmelegedés
  • hőálló tárolótok
Elérhető itt
DYSON.HU
ALZA.HU
EURONICS.HU

Csomagolás, tartozékok, termékdizájn

Mint ahogyan azt a gyártótól már megszoktuk, a Dyson Corrale kifejezetten igényes csomagolást kapott annak ellenére is, hogy ennek külső tervezésére egy kicsit talán több figyelmet is szentelhettek volna.

Az ilyenkor megszokott látványos termékfotók és egyéb marketingfogások ugyanis itt elmaradnak, ami nagy magabiztosságra utal, illetve arra, hogy a magas árcédula miatt ezt a terméket a legtöbben célirányosan vásárolják, tehát nem a látványos külső doboz dönt majd erről.

Alapos és biztonságos csomagolás

Noha marketinges szemmel a vezeték nélküli hajvasaló csomagolása nem szép és nem is szerencsés, azonban az alaposságra és a biztonságra nem lehet panaszkodni miatta.

Egy nagyon vastag, téglalap formájú dobozban kapott helyet a szerkezet, mely egy külső fehér kartonborítás lehúzásával tárul a szemünk elé.

A vastag kartonban ráadásul mindent, még a kiegészítőket is szépen elrendezték, határozott igényességet és biztonságot prezentál az egész, így akkor sem kell aggódnunk miatta, ha nem személyesen vásárolnánk meg egy boltban, hanem úgy rendelnénk valahonnan.

A bársonytok és az egyéb kiegészítők

Amennyiben a fentiekben figyelmen kívül hagytuk volna azt a kijelentést, miszerint a Dyson Corrale egy prémium minőségű termék, akkor a kiegészítők szemügyre vételekor erről alighanem magunktól is megbizonyosodhatunk.

Kezdésnek rögtön ott lesz a gyönyörű bársonytok, mely olyan összhatást kelt, mintha egy értékes fegyver vagy ékszer tárolására készült volna, semmi patent vagy közönséges cipzár, a bársonypaplanba gyakorlatilag beletekerhető-, a selyemszalagokkal pedig rögzíthető az eszköz.

A bársonytartóról fontos tudni, hogy teljesen hőálló kialakítással büszkélkedhet, azaz nem kell megvárni, amíg a hajvasaló teljesen kihűl, a használat után azonnal és biztonságosan el lehet csomagolni benne.

Egyéb kiegészítők

Ezen felül találunk még a dobozban egy töltőt – hiszen ne feledjük el, vezeték nélküli, akkumulátorról üzemelő hajvasalóról van szó –, de nem hiányozhat belőle egy szuper állvány sem, illetve természetesen az alapos használati utasítás.

Fontos kiegészítő még a speciális védőtok a repüléskor használatos tikett számára, melynek fontosságára a későbbiekben majd még visszatérünk.

Rendkívül ízléses termékdizájn

A termék megjelenése hihetetlenül szép és magával ragadó. Egyszerűen jó ránézni, szinte követeli tőlünk, hogy vegyük a kezünkbe. Nálunk a gyönyörű lila változat járt, ami egyszerűen csodálatos összhatást kelt, de minden eleméből árad a kidolgozottság.

Precíz illesztések, kimagaslóan minőségi anyaghasználat és olyan dolgok jellemzik, melyek manapság még egyáltalán nem megszokottak a hajvasalóknál, lásd az oldalsó felületen elhelyezett aprócska kijelzőt, ami kifejezetten hasznos kiegészítőnek bizonyult.

Az eszköz olyan, mint egy műalkotás, az ergonomikus vonalak egyenesen elragadók, miközben messziről jelzi a készülék, hogy itt valóban nem egy közönséges hajvasalóról van szó.

Nehezebb, mint gondoltuk

Noha megjelenése könnyed és légies, kézbe véve azonban sokkal nehezebb a Dyson Corrale, mint gondoltuk. Megijedni nyilván azért nem kell, hosszabb használat után sem fárad el tőle az ember keze, azonban egy átlagos hajvasalóhoz mérten sokkal súlyosabb lett.

Ennek az oka részben az anyaghasználatban, részben az akkumulátoros kialakításban keresendő, hiszen így rengeteg olyan extra alkatrészt kellett elrejteni a kecses készülékházban, amire egy hagyományos vezetékes hajvasalónak nem lenne szüksége.

Technológiai háttér

Mielőtt alaposabban is megismerkednénk a Dyson Corrale beüzemelésével és működésével, érdemes lehet egy kicsit rátérni a hajvasaló technológiai hátterére, hiszen nem véletlenül lett ez a kütyü 2020 egyik legnívósabb találmánya a Time magazinban!

Flexibilis formázólapok

A legtöbb hajvasalóról köztudott, hogy merev, főként kerámiából készült formázólapokkal rendelkezik, melyek hosszabb távon nagyon roncsolják a hajat, hiszen kemény alapanyagok, használatuk során pedig szorítják, törik a hajat.

Ennél a hajvasalónál ilyesmi biztosan nem történik meg, hiszen a Dyson mangán-réz ötvözetből készült, teljesen flexibilis formázólapokat helyezett el benne, melyek elképesztően kíméletesen bánnak a hajunkkal.

A hajlékony felület képes minden oldalról befogni a hajat, igazodni annak vastagságához és sűrűségéhez, miközben a tincsek nem tudnak kicsúszni belőle a formázási folyamat során. Ennek hála nemcsak biztonságos, hanem könnyed is a használata.

Sokkal kíméletesebb a hajjal, mint a hagyományos hajvasalók

A technológiai oldal ismertetése kapcsán nem szabad elmenni a Dyson kutatásai mellett sem. Ne feledjük, a gyártó mérnökei több mint 7 évig dolgoztak a terméken, közben folyamatosan terveztek és teszteltek, így a végeredmény minden tekintetben jobb lett, mint a hagyományos hajvasalók.

Példának okáért a hajat sem károsítják annyira, a mérések szerint legalább 50 százalékkal kíméletesebb a hajunkhoz, így gyakori használat esetén sem kell a töredezéstől és az egyéb sérülésektől tartanunk, melyek csak vágással lehetnének orvosolhatók. A biztonság kedvéért azért érdemes hővédő készítmények használni annak érdekében, hogy véletlenül se roncsoljuk hajunkat.

Beüzemelés

Mivel korábban csak hagyományos hajvasaló volt a kezünkben, volt némi aggodalom bennünk a Dyson Corrale beüzemelése kapcsán, azonban amint kibontottuk az ízlésesen csomagolt dobozból, azonnal elszállt minden kételyünk.

A beüzemelés ugyanis elképesztően egyszerű, minden teendő tulajdonképpen fel van címkézve, a gyártó pedig lépésről-lépésre vezet minket, hogy mit csináljunk az első használatbavételért.

Csak néhány gombnyomás az egész

Miután a látványos bársonytok szalagját kioldjuk, és elénk tárul a gyönyörű hajvasaló, az első teendőnk az oldalán elhelyezett biztonsági gombbal lesz.

Ennek az eltolásával tehetjük nyithatóvá a hajvasalót, illetve a hajformázás végeztével ismét zárhatjuk vele, hogy a forró lapok még csak véletlenül se okozzanak sérülést vagy balesetet.

Amint a biztonsági zár kioldásra kerül, és a szerkezet szétnyílik, elénk tárul az addig rejtett kezelőfelület. Egy bekapcsoló gomb mellett találunk két gombot a hőfok szabályozásához, illetve egy kijelzőt, mely leginkább az akkumulátor állapotának ellenőrzésére alkalmas.

Az eszköz bekapcsolását követően nincs más dolgunk, mint kiválasztani a három hőfok (165, 185 és 210) közül a számunkra leginkább ideális változatot, majd indulhat a formázás.

Alig pár másodperc alatt használható

A hagyományos hajvasalók zöméről elmondható, hogy gyakran hosszú percekig kell várni arra, amíg formázófelületük megfelelően bemelegszik, és a legtöbbször semmilyen visszajelzést sem kapunk arról, hogy megfelelő-e a hőmérsékletük vagy sem.

Ezt a Dyson Corrale esetében elfelejthetjük! A vezeték nélküli hajvasaló dacára annak, hogy akkumulátorról üzemel, alig néhány másodperc alatt használatra kész állapotba kerül, tehát elképesztően gyors, miközben hangjelzés figyelmeztet rá, ha már kezdhetjük a vasalást.

Töltés

Nem győzzük hangsúlyozni – mert valóban egy rendkívül elragadó tulajdonsága –, hogy a hajvasaló vezeték nélküli működést garantál, akkumulátorról üzemel, emiatt érdemes külön is foglalkoznunk ezzel a tulajdonságával egy kicsit.

Amit fontos leszögezni már itt az elején: a vezeték nélküli megoldás nem kényelmetlenség, nem extra teher, sokkal inkább egy kellemesen futurisztikus, a használatot és a felhasználhatóságot alaposan leegyszerűsítő funkció, ami ráadásul opcionális.

Vezetékes és vezeték nélküli használat is támogatott

A gyártó ugyanis nem véletlenül célozta meg a legfelsőbb szintet a Dyson Corrale termékkel, hiszen vezetékes és vezeték nélküli használatot is támogatnak vele, amit egy nagyon szuper mágneses töltőkábellel értek el.

Ez a töltőkábel nagyon könnyen felpattintható közvetlenül a hajvasalóra, aminek részeként egyrészt a használat közben is tudjuk kényelmesen tölteni, másrészt pedig úgy működtethető, mint egy hagyományos vezetékes típus.

A mágneses töltőkábelt azonban felpattinthatjuk a termék dokkolójára is – ami állványként egyaránt funkcionál –, hiszen innen szintén képes a töltésre, illetve az áramfelvételre. Ebben a formában érezhetően gyorsabban fel lehet tölteni a készüléket, átlagosan 40-50 percre van szüksége ahhoz, hogy tele legyen az akkumulátor.

Akár 30 perc hajformázás egyetlen töltéssel

Hogy a vezeték nélküli kialakítás miért nem jelent semmiféle korlátot a Dyson hajvasalójának, azt leginkább az üzemidővel lehet szemléltetni, hiszen egyetlen töltéssel akár 30 perc használatra is elegendő lehet az eszköz.

Ez egy hagyományos hajvasalónál talán nem túl sok, azonban ne feledjük el, hogy a Corrale működése sokkal hatékonyabb és gyorsabb, így akinek vékonyabb szálú, nagyjából vállig érő haja van, annak akár négy teljes hajvasalásra is elegendő lehet egyetlen töltés.

Ezen a téren nyilván lehetett volna még egy kevés extra a termékben, hiszen a problémásabb vagy erősen göndör hajnál ez sajnos nagyon kevés, de egy újabb generációnál vélhetően majd ezt is orvosolhatja a gyártó.

Használat

Miután annyit beszéltünk az előnyös tulajdonságairól, érdemes rátérni a Dyson Corrale gyakorlati használatára is, hiszen lakva ismerszik meg az ember, és szerencsére a terméket hiába ismertük meg rendkívül alaposan, nem találtunk benne hibát.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre!

Egyszerű kezelés, sok segítség

Mint azt már a beüzemelésnél is kifejtettük, a Dyson Corrale használata rendkívül egyszerű. Csak bekapcsoljuk a megfelelő gombbal, kiválasztjuk a kívánt hőfokot, megvárjuk a lapok bemelegedésére utaló hangjelzést, majd rögtön elkezdhetjük a hajvasalást.

Eleve az egész csomag úgy lett kialakítva, hogy a használati útmutatóval és az egyéb kis formaságokkal segítsenek nekünk az eszköz használatában. Itt érdemes azonban kiemelni a Dyson hivatalos honlapját, ahol ennél is tovább merészkedett a gyártó.

A prémium kategóriás termékhez ugyanis megfelelő szolgáltatások járnak, így a kérdéses oldalon hasznos videók mutatják be, hogy miként lehet ezzel az eszközzel hullámos vagy éppen göndörített fürtöket készíteni a simítás mellett.

OLED kijelző

Egészen futurisztikus élményt nyújtott – hiszen egy hajvasalón nem számított rá az ember –, de a Dyson Corrale egy aprócska OLED kijelzővel is büszkélkedhet, ami csak akkor válik láthatóvá, ha kioldottuk a biztonsági kapcsolót.

A kérdéses panel a bekapcsolást követően azonnal aktiválódik, bár túl sok szerepe nincs neki, egyedül a töltöttségi szintet, a kiválasztott hőmérsékletet, illetve töltés során a folyamat állapotát tudja szemléltetni.

Elképesztően gyors és precíz munka

Nagyon sok hagyományos hajvasalónál jelent kellemetlenséget, hogy konkrétan a formázást végző felület annyira keskeny, hogy csak rendkívül vékony tincsekkel lehet dolgozni vele, ami hosszabb vagy sűrűbb hajkorona esetén elképesztően időigényes folyamat.

Ezt is elfelejthetjük, ha a Dyson Corrale hajvasalót használjuk! Ennek a terméknek a formázófelülete ugyanis elképesztően széles, ennek megfelelően a vasalás rendkívül gyors, a szélesebb tincsek sem okoznak neki gondot.

A kevésbé problémás haj esetén meglepően precízen dolgozik, sokszor elegendő lehet egyszer végigvezetni a tincsen a hajvasalót azért, hogy kellemesen sima és egyenes végeredmény szülessen.

A göndör haj sem okoz neki gondot

Aki göndör hajjal rendelkezik, az biztosan jól tudja, hogy ennél a típusnál a hajvasalók zöme csődöt mond. Sokak számára nagy öröm lehet, hogy a göndör, nehezen kezelhető és formázható haj esetében sem vall kudarcot a Corrale, bár több munkát igényel a kezelhetőbb típusokhoz mérten.

Egy-egy tincs esetében szükséges lehet például, hogy legalább kétszer végigvezessük rajta a hajvasalót, miközben a teljes formázás is értelemszerűen sokkal tovább tart. Emiatt a vezeték nélküli kialakítás előnyeit a göndörhajúak aligha élvezhetik majd.

Ha ilyen hajtípust akarunk formázni, akkor érdemes inkább rápattintani a mágneses kábelt, és folyamatos áramfelvétel mellett használni, majd töltés után magunkkal vinni, ha esetleg szükség lenne egy kis utólagos korrekcióra.

A trendi hullámok is elkészíthetők vele

Bár egyszerű hajvasalóként reklámozzák, valójában a Dyson Corrale sokkal több annál, és erről magunk is meggyőződhetünk, ha a hivatalos honlapon megismerkedünk a kapcsolódó oktató videókkal.

Mi is innen tudjuk, hogy nagyon jól lehet vele hullámosítani, kipróbáltuk a gyakorlatban, valóban ügyes ezen a téren a gép, még a klasszikus loknik sem okoznak neki gondot, a széles munkafelületnek hála, pedig igazi hollywoodi fürtök készíthetők vele házilag.

Manapság különösen fontos trend a hajformázás világában a beach waves formavilág. Kellő gyakorlat után ez sem okoz gondot a terméknek, nekünk nagyon könnyen sikerült vele megvalósítanunk ezt a formát is úgy, hogy korábban még soha nem csináltunk ilyesmit.

Hajvasalás után

Miután végeztünk a hajvasalással, a Dyson Corrale továbbra sem engedi el a kezünket. A formázást követően csak megnyomjuk a kikapcsoló gombot, amivel az eszköz rögtön leáll, azonban egy ideig még pirosan világít.

Ez azt jelzi, hogy a formázófelület túl forró ahhoz, hogy el lehessen csomagolni, illetve biztonságosan lehessen szállítani a terméket. Amint a bekapcsológomb piros árnyalata kialszik, a gép kihűlt, azaz biztonságosan elcsomagolható.

Biztonság

Alapvetően a termék kifejezetten biztonságos összhatást kelt, jó fogása van, előírásszerű használat esetén pedig semmi esély arra, hogy megégessük vele a kezünket, a fejbőrünket vagy éppen a hajunkat, de lényeges, hogy ehhez betartsuk a használati utasításban leírt alapvető intelmeket.

Nálunk előfordult, hogy az eszköz túlmelegedett, amit rögtön láthattunk a kijelzőn. Ilyen esetekben azonnal kikapcsolt, nem engedte, hogy használjuk, csak azt követően, hogy már teljesen kihűlt a formázófelület. A biztonság tekintetében tehát nem kell aggódnunk miatta.

Intelligens hőmérsékletszabályozás

A biztonság témakörét még magasabb szintre emeli az intelligens hőmérsékletszabályozás, mely egy a Dyson által kifejlesztett technológia arra, hogy soha és semmilyen körülmények között se fordulhasson elő, hogy a sütőlapok magasabb hőmérsékleten üzemeljenek a beállítottnál.

Ennek megfelelően a gép másodpercenként legalább száz alkalommal ellenőrzi, hogy a lapok valóban a beállított hőmérséklet leadását biztosítják, se többet, se kevesebbet. Ez a 200 Celsius fok körül működtetés miatt egyáltalán nem hátrány!

Automatikus kikapcsolás

További nagy előnye a biztonság tekintetében a Dyson Corrale vezeték nélküli hajvasalónak, hogy amennyiben az eszközt öt percig nem használjuk, magától kikapcsol, ezzel teljesen elkerülhetjük a kellemetlen baleseteket.

Aki reggelente gyakran kapkod a tükör előtt, és rendszeresen késésben van, nagyon jól tudja, hogy milyen hasznos biztonsági funkció ez, hiszen biztosan sokan rohantak már vissza az utcáról, hogy ellenőrizzék: kihúzták-e a hajvasalót vagy sem. itt ilyen probléma nem lesz!

Utaztatás

Mint minden akkumulátorral üzemelő terméknél, úgy természetesen a Dyson hajvasalójánál is nagyon fontos volt a gyártónak megoldania, hogy magunkkal vihessük például repülőre. Ehhez a szabály szerint az akkumulátort el kell tudni választani az eszköztől.

Hogy ezzel is prémium szintet üssön meg a termék, a gyártó egy elképesztően egyszerű, könnyed és hatásos megoldást alkalmazott, amivel az utaztatás könnyebb lehet.

Nem kell hozzá semmiféle bonyolult előkészület, csupán ki kell húznunk a hajvasalóból azt a repülőgépet formázó kis műanyag alkatrészt, ami megszakítja az akkumulátor és a fűtőelemek közti áramkört, ezzel rögtön kizárva az esetleges baleseteket.

Hogy ismét méltassuk egy kicsit a Dyson precizitását, ennek a kis műanyag alkatrésznek ráadásul egy külön tokot is készítettek, megtalálható a csomagban, így repülőutak esetén is biztonságban utazhat velünk – akár kézi poggyászban is.

Mennyire hatékony egy vezetékes hajvasalóhoz mérten?

Biztosan sokakat foglalkoztatott ez a kérdés a fenti sorok olvasása közben, és bár próbáltuk érzékeltetni, azonban most határozottan ki is mondjuk: a hatékonyság terén semmi különbséget sem érzékeltünk a termék használata közben a vezetékes hajvasalókhoz viszonyítva.

Pontosabban negatív értelemben nem, hiszen alapvetően inkább sokkal többet és jobbat kaptunk tőle. Itt pedig most nemcsak a hatékonyságról beszélünk, hanem olyan tulajdonságokról is, mint az akkumulátoros üzemeltetésből fakadó óriási szabadság.

Talán a prémium ligának is köszönhető, de a Dyson vezeték nélküli hajvasalója minden elemében úgy lett kialakítva, hogy mellette leginkább csak a vezetékes termékeknek lehet szégyenkezni valójuk.

Az ítélet

Mindent összevetve a Dyson Corrale egy nagyon kiemelkedő termék, egy igazán prémium hajvasaló, amit nagyon könnyű megszeretni, kényelméhez rendkívül egyszerű hozzászokni, hiszen jól működik, jó hatásfokkal dolgozik.

Azonban nem árt hozzátenni, hogy a prémium minőség miatt megkéri az árát a gyártó, így csak kevesen engedhetik meg maguknak, de aki sokat utazik, mindig fontos neki a kifogástalan külső, esetleg állandó hajformázásra van szüksége a rossz hajtípus miatt, annak kifejezetten jó befektetés lehet.

Minden hajtípusra ideális, a göndör hajjal sincs gondja, de ebben az esetben csak a vezetékes megoldás jöhet szóba, mert az akkumulátor kapacitása nem feltétlenül azt a szintet hozza, amit ebben az árkategóriában el lehetne várni tőle.

Ezek azonban gyermekbetegségek, apróságok ahhoz képest, amit a Dyson Corrale nyújtani tud! Használata igazi élmény, minden tekintetben valódi luxushatást kelt már a kicsomagolástól kezdve, egyszerűen jó ránézni, jó dolgozni vele.

Túlzás nélkül olyan érzést nyújt, mintha egy profi fodrászszalonban lennénk!

Elérhető itt
DYSON.HU
ALZA.HU
EURONICS.HU

ElőnyökHátrányok
Minden téren prémium összhatásMagas árcédula
Vezetékmentes kialakításAz akkumulátor kapacitása alacsony
Elképesztő hajformázási teljesítmény 
Nemcsak vasal, göndörít, hullámosít is 
Szükség esetén könnyen vezetékessé tehető 
Luxushatású külső