Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Gofrisütő – mutatjuk 2024 legjobb választásait

Utoljára frissítve:

Szeretnél saját gofrit sütni otthon? Ha csak a megfelelő gofrisütő választ el tőle, akkor van egy jó hírünk: összegyűjtöttük a piac legjobbjait, hogy könnyebb legyen a döntés.

Tartalomjegyzék

A gofrit mindenki szereti. Egy sokoldalú édesség, amit az emberek többsége inkább otthon készít el magának, hiszen a receptek még a kezdők számára sem okoznak fejtörést. Az egyetlen akadályt a legtöbbször inkább a megfelelő gofrisütő kiválasztása jelenti.

Ha szeretnéd átlátni a piacot és kiválasztani a számodra legideálisabb gofrisütőt, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen kutatócsapatunk igazolt vásárlói vélemények és hiteles tesztek alapján összegyűjtötte azokat a termékeket, amelyek biztosan nem okoznak majd csalódást.

A legjobb gofrisütők (2024)

Severin WA2106

A mi választásunk

Előnyök
 • Egyszerre két nagy gofri megsüthető benne
 • Jelentős teljesítmény
 • Rozsdamentes acélburkolat
 • Könnyű kezelhetőség
 • Függőleges tárolási lehetőség
Elérhető itt
Árukereső.hu

Amennyiben a nagyobb méretű gofrikért rajongunk, és szeretjük szabályozni a sütés hőmérsékletét, a Severin WA2106 nagyon hasznos társ lesz a konyhában.

Dupla sütőlap nagyméretű gofrik sütéséhez

Ha odáig vagyunk a nagyméretű gofrikért, akkor a Severin gofrisütője biztosan kiszolgál minket, hiszen ez a termék egyszerre két nagyobb finomság elkészítésére is alkalmas az 1200W teljesítmény miatt néhány perc leforgása alatt.

Akár jól átsütve, akár puhábban szeretjük, itt semmi sem jelent majd akadályt, hiszen a sütő hőmérséklete több lépcsőben állítható, így mindig pontosan olyan gofrit készíthetünk benne, amilyent csak szeretnénk.

Kis konyhába is ideális választás

Bár önmagában a gofrisütő nem kicsi, azonban mégis jól megállja a helyét a kisebb konyhákban, hiszen lehetőség van arra, hogy használaton kívül állítva tároljuk, így alig foglal helyet.

Kompaktsága mellett kiemelendő tulajdonsága még a rozsdamentes acélburkolat, ami jól ellenáll a magas hőmérsékleteknek, de nem szabad elmenni szó nélkül a tapadásmentes sütőlapok mellett sem, amelyek könnyedén tisztíthatók minden sütés után.

Sencor SWF 1010

A legjobb ár-érték arány

Előnyök
 • Egyszerre 5 gofri süthető benne
 • Hőszigetelt fogantyú és borítás
 • Rozsdamentes acél ház
 • Tapadásmentes sütőfelület
 • Automatikus hőmérsékletszabályozás
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Nagy a család és egyszerre több gofrit sütnénk? Mindezt úgy, hogy nem költekezzük túl magunkat? A Sencor SWF 1010 biztosan kiszolgálja majd a kapcsolódó igényeket.

Öt gofri egyetlen sütéssel

A Sencor gofrisütőjét azért szeretik rengetegen, mert nemcsak nagyon egyszerű a kezelése, hanem mindemellett a mérete is lenyűgöző. Segítségével ugyanis egyszerre akár öt szív alakú gofrit is megsüthetünk, így folyamatosan adagolhatjuk majd a finomságokat az éhes családnak.

Azon túl, hogy rendelkezik automatikus hőmérsékletszabályozással, természetesen manuálisan is kalibrálhatjuk ezt az értéket. Összesen 12 sütési intenzitás közül választhatjuk ki az ízlésünkhöz leginkább illeszkedőt.

Egyszerű kezelés, tartós és elragadó külső mellett 

Ahogyan azt más Sencor termékektől is megszokhattuk már, ennek a gofrisütőnek a működése sem lett túlbonyolítva. Nagyon egyszerűen kezelhető, sőt a biztonságra is odafigyeltek a tervezők a hőszigetelt fogantyúval és külső borítással.

Mindemellett belőle sem hiányzik a tapadásmentes sütőfelület, ami nagyon könnyed tisztítást garantál, miközben a termék külseje miatt szintén nem kell aggódnunk, a fekete elemekkel díszített rozsdamentes acélházzal ugyanis minden konyhában megállja a helyét.

Esperanza TKT003

Klasszikus választás

Előnyök
 • Verhetetlen ár
 • Tapadásmentes sütőlapok
 • Egyszerű tisztíthatóság
 • Gyors gofrisütés
 • Hőszigetelt fogantyú és ház
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

Egy olyan gofrisütőt keresel, ami megbízható, gyors és nagyon jól végzi a dolgát? Az Esperanza TKT003 ebben az esetben biztosan nagy kedvenceddé válik – méghozzá minden különösebb sallang nélkül.

Gofrisütés percek alatt

Az Esperanza gofrisütője ugyan nem rendelkezik extra funkciókkal, ezzel szemben nagyon jó teljesítményt kapunk tőle. A 750W-os teljesítményével gyorsan dolgozik, sőt egyszerre akár két gofrit is megsüthetünk benne néhány perc leforgása alatt.

Működését, illetve állapotát egyszerű jelzőfény mutatja, sőt képes az automatikus hőmérséklet-szabályozásra, miközben a gyártó a biztonságra is odafigyelt a beépített hőbiztosítékkal, valamint a csúszásgátló lábakkal.  

Tapadásmentes sütőlap egyszerű tisztíthatósággal

Egyszerűségét jól tükrözi, hogy az Esperanza gofrisütőjét nagyon könnyű tisztíthatóság jellemzi, hiszen tapadásmentes bevonattal ellátott sütőlapokat kapott, amelyeket egy egyszerű papírral könnyedén eltörölgethetünk minden használat után. 

Hőszigetelt háza és fogantyúja miatt a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel, aki pedig új lenne a gofrisütés világában, jó hír, hogy kézikönyvében azonnal találhat majd néhány szuper receptet is.

Somogyi HG BG 30

Mini gofrisütő

Előnyök
 • Kiváló ár-érték arány
 • Rendhagyó formájú gofri süthető benne
 • Tapadásmentes sütőfelület
 • Könnyed tisztíthatóság
 • Letisztult formavilág
Elérhető itt
Árukereső.hu

Eleged van már a hagyományos gofriformából? Akkor ismerkedj meg a kiváló ár-érték arányt képviselő Somogyi HG BG 30 gofrisütővel, ami egyszerűségével és árával biztosan levesz a lábadról.

Dobd fel buborékos gofrival az étkezéseket

A Somogyi Elektronic által készített gofrisütő egyik legnagyobb előnye, hogy nem a hagyományos gofriformát kapjuk tőle, hanem különleges buborékos mintákat, ami a rendhagyó tulajdonság miatt sokkal gusztusosabbá teszi a végeredményt.

A sütőben egyszerre egy nagyobb méretű gofri süthető meg, amely összesen 30 buborékból áll össze, de elég nagy ahhoz, hogy kettévágva egyszerre két gyermek is jól lakhasson vele, ízesítsük akár csokikrémmel, akár lekvárral, akár fagylalttal.

Könnyen tisztítható sütőfelület, letisztult termékdizájn

Az egyszerűbb gofrisütők táborát erősítő termék használata és tisztítása sem bonyolult. Nincs más teendő, mint beletölteni a gofri masszáját, összezárni és elindítani a sütést, aminek állapotát folyamatos jelzőfénnyel követhetjük.

A 900W teljesítmény miatt gyorsan dolgozik, tapadásmentes sütőfelületének köszönhetően pedig nem ragad bele a tészta, így nagyon egyszerűen tisztán tartható, elég csak eltörölni egy nedves és egy száraz papírtörlővel.

Jó ha tudsz róla

Russell Hobbs Fiesta 3in1

A kedvenc kombinált termékünk

Előnyök
 • Grillező, szendvics- és gofrisütő egyben
 • Cserélhető és tapadásmentes sütőlapok
 • Könnyű tisztíthatóság mosogatógépben is
 • Nagyon gyors sütés
 • Helytakarékos tárolhatóság
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

A gofrisütők világában gyakoriak a kombinált termékek. A Russell Hobbs Fiesta 3in1 például nemcsak egy nagyszerű gofrisütő, hanem szendvics sütésére, sőt grillezésre is használható.

Cserélhető sütőlapok a multifunkciós felhasználásért

Mivel kombinált megoldásról van szó, a Russell Hobbs terméke három tapadásmentes sütőlapot is rejt. Ezeket cserélve tudjuk váltogatni a funkciókat, hogy éppen gofrit vagy szendvicset készítünk benne, esetleg grillezünk a segítségével.

A kivehető sütőlap nemcsak azt akadályozza meg, hogy kellemetlen ízkeveredés jöjjön létre, hanem azt is, hogy felületüket könnyedén tisztán tudjuk tartani – akár még mosogatógépben is.

Nagy teljesítmény, gyors végeredmény

A Russell Hobbs Fiesta 3in1 teljesítménye 750W, ami elég erőteljes ahhoz, hogy nagyon gyorsan elkészüljön benne minden. A gofrikat például alig három-négy perc alatt képes puhára sütni, miközben működését LED-fény jelzi.

Kiemelendő még a Russel Hobbs többfunkciós gofrisütője kapcsán, hogy egyszerű, de látványos megjelenéssel rendelkezik, fogantyúját kapoccsal lehet stabilizálni, tárolása pedig a helytakarékos megoldások miatt állítva is kivitelezhető.

Cloer 1329

A nemzetközi piac kedvence

Előnyök
 • Két nagy gofri sütése egyszerre
 • Tapadásmentes öntvény sütőfelület
 • Szabályozható gofribarnítás
 • Rugalmas zsanérok
 • Mutatós termékdizájn
Elérhető itt
Árukereső.hu

Prémium minőségű gofrisütőt keresel, amiért külföldön egyenesen megőrülnek? A Cloer 1329 garantáltan minden igényedet kielégíti majd, méghozzá elragadó termékdizájn társaságában.

Két szív alakú gofri sütése egyszerre

A német háttérrel rendelkező Cloer gofrisütője kiemelkedően jó nemzetközi értékelésekkel rendelkezik, aminek az oka nem más, minthogy valóban nagyszerű minőségű és ízletes édesség készíthető benne.

Egyszerre akár két nagyobb méretű gofrit is süthető vele, ami összesen 10 darab szív alakú cikkelyre darabolható fel, így nagyobb család is kiszolgálható vele minden gond nélkül, a tapadásmentes öntvény sütőfelület miatt ráadásul még a tisztítás miatt sem kell aggódni.

Szabályozható sütés a barna gofrikért

A rozsdamentes acél háznak és az elragadó termékdizájnnak köszönhetően a Cloer 1329 nagyon jól mutat minden konyhában, miközben a hőfokszabályzónak köszönhetően valamennyi igényt kielégít, így akár még kellemesen barna, erősen megsütött gofrik is készíthetők a segítségével.

Egy minden téren prémium tulajdonságokkal rendelkező termékről van szó, amit rugalmas zsanérral vérteztek fel a könnyebb kezelhetőségért, sőt mi több, a használati utasítás mellett néhány szuper gofri receptet is találhatunk.

Milyen gofrisütőt vegyek?

A megfelelő gofrisütő kiválasztása sokkal nagyobb odafigyelést és körültekintést igényel, mint azt elsőre gondolnánk. Több szempontot figyelembe kell ugyanis venni ahhoz, hogy az igényeinkhez legjobban illeszkedő termék kerüljön a konyhánkba.

Mivel nagyon sokan az ár alapján választanak, fontosnak tartjuk már itt kiemelni, hogy a legtöbb gofrisütő egyáltalán nem drága, nagyszerű modelleket találunk a 10 ezer forint alatti árkategóriában, illetve kicsivel felette is.

A gofrisütő ára mellett azonban számos más tulajdonságot figyelembe kell még venni a vásárlás előtt. Lássuk ezeket!

A legfontosabb szempontok gofrisütő vásárlása előtt

Méret

A méret szempontjából leginkább két dologgal kell számolnunk a megfelelő termék kiválasztásakor. Az első magának a gofrisütőnek a kiterjedése, hogy kényelmesen elférjen a konyhában és a pulton, a másik pedig, hogy mekkora és hány darab finomság készíthető el vele egyszerre.

Mindkét tekintetben jelentős a szórás a piacon, így bátran válogathatunk a lehetőségek között. Vannak kompaktabb megoldások, de amennyiben nagyobb méretű gofrikat szeretnénk készíteni, akkor az jellemzően a gép méretein is észrevehető lesz.

Tapadásmentes felület

Az egyik legalapvetőbb tulajdonság, ami egy gofrisütő kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy tapadásmentes sütőfelület álljon a rendelkezésünkre. Ez nemcsak a sütés hatékonyságát növeli meg, hanem a takarítást is leegyszerűsíti.

Az ilyen sütőket jellemzően könnyedén tisztíthatjuk egy papírtörlő segítségével, de ha kivehető sütőlapot tartalmaznak, akkor a mosogatógépben való tisztítás is szóba jöhet.

Állítható hőmérsékletszabályozás

Nem minden gofrisütő rendelkezik ezzel a kiváltsággal, holott nagyon fontos lehet bizonyos esetekben. A hőmérsékletszabályozóval több lehetőségünk nyílik, így akár az enyhén, akár a nagyon átsütött gofrit szeretjük, egy ilyen funkcióval rendelkező eszközzel könnyebb lesz a dolgunk.

Jelzőlámpa

A jelzőfény valamennyi gofrisütőn alaptartozék, de azért vegyük figyelembe a választáskor a meglétét. Hasznos, hiszen jelzi, hogy a gofri mikor készült el, így sokkal nehezebb elrontani még a nehezebb recepteket is.

Hőszigetelés

Minden gofrisütő nagy hővel dolgozik, így borítása könnyedén átmelegedhet, ami megégetheti a kezünket. Ezt a megfelelően hőszigetelt fogantyúval vagy a teljes borítás hőszigetelt kialakításával könnyedén elkerülhetjük.

Tartósság

Az emberek többsége a gofrisütőt nem egy-két hónapra, hanem évekre előre vásárolja. Emiatt oda kell figyelni a tartósságra. A fentiekben bemutatott termékek gyártói nagy gondot fordítanak arra, hogy csak jó minőségű alapanyagokkal dolgozzanak és garanciát vállaljanak termékeikre.

Ezen a téren nincsenek alapvetések, de a rozsdamentes fémborítások vagy a tapadásmentes sütőfelületek például sokat számítanak abban, hogy növelhető legyen a tartósság.