Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Google Pixel 8 megjelenés – minden amit eddig tudunk

Már jövő hónapban lehullhat a lepel a legújabb generációs Google Pixel készülékekről – jelentette be a keresőóriás okostelefonos üzletága, akik várhatóan a következő Made by Google rendezvényen tárják a világ elé újdonságaikat.

Erre napra pontosan 2023. október 4-én kerülhet majd sor, a világ valamennyi pontján élőben streamelt előadáson pedig minden részletet megosztanak az érdeklődőkkel a Pixel 8-ról és a Pixel 8 Pro-ról, hogy néhány nappal később a boltok polcain is viszontláthassuk őket.

Nem csak okostelefonok bemutatója várható

Az időpont már végleges és egyben hivatalos, a New Yorkban megrendezésre kerülő eseményen pedig a két telefon mellett más bejelentésekkel is szolgálhat még a Google. Legutóbb például a Pixel táblagép volt a nagy attrakció, ezúttal azonban egészen másról szólnak a híradások.

Korábbi szivárgások nyomán ugyanis úgy tudjuk, hogy október 4-én a Google a legújabb Pixel Watch okosórát is bemutatja, amiről egyelőre nem tudni, hogy milyen tulajdonságokkal kecsegtet, de alighanem ismét piacvezető újdonságokat tár majd a rajongók elé.

Mit tudunk eddig a Google Pixel 8 okostelefonokról?

A Google gondosan ügyel arra, hogy idő előtt egyáltalán ne szivárogjanak ki részletek a bejelentés előtt álló termékeikről. 

Ennek ellenére napvilágot látott már néhány érdekesség a Pixel 8-ról és a Pro modellről egyaránt, így nagy valószínűséggel a gyártó a korábbi típusoknál már bejáratott termékdizájn finomított változatával szeretne hódítani.

A jelentések szerint a Pixel 8 alapkiadása 6,17 hüvelykes kijelzőt kaphat, ami 2400 ×1080 képpontos felbontásra és 1400 nites fényerőre támaszkodik, méghozzá 120 Hz-es képfrissítési ráta társaságában.

A Pixel 8 Pro ezzel szemben már 6,7 hüvelykes kijelzőt kaphat, a 120 Hz-es technológia mellett pedig 1600 nites fényerővel és 2992 ×1344 képpontos felbontással kiegészülve.

Úgy tudni, hogy mindkét telefonban a Tensor G3-as lapkakészlet dolgozik majd 12 GB RAM és 512 GB belső tárhely mellett. Az akkumulátor tekintetében a standard modell 4485 mAh-s, a Pro variáns pedig 4950 mAh-s kapacitásra épülhet.

Bővebb részletek, így pontos árcédula bejelentése októberben várható!