Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dyson porszívók – 2024 legjobbjai – Tesztek & vélemények alapján

Ha a vezeték nélküli porszívózásról beszélünk, a Dyson neve megkerülhetetlen. Ezért összegyűjtöttük a gyártó kínálatának legjobb aktuális modelljeit, hogy ezzel is segítsünk a választásban.

Tartalomjegyzék

A prémium termékvonalon a Dyson nevét mindenki ismeri a háztartási gépek kategóriájában. A márka már többször is bizonyított előttünk itt, a Teszt Plussz Magazin hasábjain, teszteltük többek között vezeték nélküli hajvasalójukat és légtisztítójukat is.

A Dyson V11 Absolute Extra Pro, valamint a Dyson V15 Detect Absolute vezeték nélküli porszívó azonban mély benyomást tett ránk, ezért úgy döntöttünk, hogy megnézzük, milyen termékekkel rendelkezik a gyártó a kérdéses kategórián belül, kutatásunk pedig egészen érdekes eredményt hozott.

Úgy tűnik, hogy a Dyson nem tud hibázni

Ahogy ugyanis alaposabban átböngésztük a piacot, megismertük a termékeket, elolvastuk a vásárlói véleményeket és az objektív értékeléseket, azt tapasztaltuk, hogy a gyártó legtöbb termékét nagyon szeretik a felhasználók.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy az alábbiakban rendhagyó formát alkalmazva bemutatjuk a főbb modelleket, amelyek mindegyike prémiumkategóriás minőség, így nyugodt szívvel ajánlhatjuk a vásárlók számára.

Az értékelések és a vélemények, valamint a személyes tapasztalatok alapján így kiemeltünk néhány olyan típust a sorból, amelyek bizonyos élethelyzetekben és körülmények között biztosan jó választásnak bizonyulnak.

Lássuk tehát, hogy milyen Dyson porszívók közül válogathat az, aki magas kvalitású, vezeték nélküli terméket keres.

A legjobb Dyson porszívók (2024)

Mielőtt konkrétan rátérünk az egyes modellekre, nagyon fontos elöljáróban kiemelni, hogy a gyártó kínálatában valóban prémiumkategóriás termékeket találunk.

Esetükben valóban minden eszközben az aktuálisan legújabb technológiák dolgoznak, ami nemcsak hatékony működést, hanem magas árakat is eredményez. Az alábbiakban tehát ennek tudatában ismerkedjünk meg az egyes modellekkel.

Dyson V15 porszívó

A V15-ös modell a Dyson legújabb vezeték nélküli porszívója, amely a rengeteg fejlesztésnek és finomhangolásnak köszönhetően kiváló takarítási teljesítménnyel kecsegtet, megfelelő beállítások mellett pedig akár 60 percen keresztül is képes dolgozni.

Legnagyobb különlegessége, hogy lézerfejes kialakítása nemcsak megvilágítja a padlón található koszt és port, hanem ráadásként még folyamatosan fel is méri a porszemcséket, az összetételükről pedig az LCD-kijelzőn keresztül ad visszajelzést.

Egyszerre intelligens és modern

A Dyson V15 vezeték nélküli porszívó egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy egyszerre nagyon modern és rendkívül intelligens. Speciális Laser Slim Fluffy tisztítófeje képes megvilágítani maga előtt a padlót, aminek köszönhetően minden egyes porszem láthatóvá válik.

A zöld lézerfény segítségével lényegesen könnyebb lesz a takarítás, sokkal alaposabban lehet dolgozni az eszközzel, miközben a fejrészben található érzékelő nemcsak méri, hanem számolja is a beszívott porszemeket.

Mindezt rendkívül aprólékos módon, másodpercenként 15 000 alkalommal teszi meg a porszívó, az eredményről pedig az LCD-kijelzőn keresztül tájékoztat is minket, így pontosan tudhatjuk, mennyi port, pollent és egyéb szennyeződést gyűjtött össze a padlóról.

Annyira aprólékos, hogy még a 10 mikronnál kisebb részecskéket is képes összegyűjteni, ami különösen jó hír az allergiások számára, hiszen a készülék rendszeres használata mellett ők egy sokkal tisztább környezetben élhetik majd mindennapjaikat.

Erőteljes szívóhatás

Az eszköz lelkét a Dyson Hyperdimium motor adja, amely annyira erős, hogy képes 125 ezres percenkénti fordulatszámon működni, a lehető legalaposabb tisztítás érdekében.

A porszívó High Torque tisztítófejével ráadásul még jobb eredményeket lehet elérni, hiszen a speciális, csomósodást gátló anti-tangle technológiával olyan erőteljesen szívja fel a port és a hajszálakat a padlóról, hogy kifogástalan tisztaság marad utána.

A fejbe épített DLS technológia másodpercenként 360 alkalommal ellenőrzi a hengerszerű kefék ellenállását, és ennek alapján folyamatosan automatizálja a szívóerőt, hogy a felhasználónak csak a makulátlan tisztaságra kelljen koncentrálnia.

Sőt, a Dyson V15 porszívóhoz alaptartozékként elérhető Hair Screw motorizált fej kialakítása lehetővé teszi, hogy a tölcsérszerű hengerkefe a portartályba továbbítsa az állatszőrt, de még a hosszabb hajszálakat is.

Zárt szűrőrendszer a tiszta levegőért

A Dyson V15 vezeték nélküli porszívó esetében a nagy szívóhatáson túl a gyártó óriási figyelmet fordított arra, hogy otthonunkban mindig tiszta levegőt élvezhessünk. Ennek biztosításához egy zárt szűrőrendszert készítettek.

A ciklontartály, a fémhálós szűrő, a beépített ciklonok, valamint a motorhoz kapcsolódó elő- és utószűrő annyira alapos munkát végeznek, hogy a készülék beszívott por 99,99 százalékát teljes egészében magában tudja tartani.

Ennek köszönhetően a porszívó képes közvetetten tisztítani a lakás levegőjét, hiszen a beszívott port nem engedi vissza a levegőbe, így a használata után sokkal tisztábbnak érezhetjük a környezetünket.

A könnyed kialakítás és a sok kiegészítő révén ráadásul minden zegzugot könnyedén ki tudunk majd takarítani vele, így a padló mellett használhatjuk a bútorokon, az ablakokon, az ágyon, de akár még a plafonon is.

Dyson V15 modellek összehasonlítása

Dyson Gen5detect Absolute

Új piacra lépő

Előnyök
 • Óriási szívóerő, speciális porérzékelővel
 • Akár 70 perces üzemidő
 • A vírusokat is képes megkötni
 • Hasznos LCD-kijelző
 • Beépített por- és résszívó fej

Elérhető itt:

dyson.hu – hivatalos
alza.hu
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Dyson Gen5detect vezeték nélküli porszívó teszt

A prémium minőségéről ismert Dyson eddigi legerősebb állóporszívója érkezett meg a Gen5detect Absolute képében, ami rengeteg hasznos funkcióval és újdonsággal támogatja meg otthonunk tisztaságát.

Óriási szívóerő, összetett szűrőrendszer

A Dyson vezeték nélküli porszívójának legnagyobb ütőkártyája a 280W-os motor, ami képes percenként akár 135 000 fordulatszámot elérni. Ez rendkívül erőteljes hátteret ad az eszköznek, ami összetett szűrőrendszerével, illetve HEPA filterével meg tudja kötni a 0,1 mikron méretű részecskék 99,99 százalékát.

Segítségével nemcsak összegyűjti, hanem magában tartja a polleneket, a poratkákat, a hajszálakat, de akár még a vírusokat is. Munkáját ráadásul speciális porérzékelő rendszer támogatja meg. Ennek részeként megvilágítja a padlót, hogy a kosz és a por jobban láthatóvá váljanak, a beépített piezoszenzor pedig folyamatosan követi a beszívott részecskéket, így pontosan tudja majd, mikor lett tiszta a padló.

Akár 70 percig takaríthatunk vele egyetlen töltéssel

Az üzemidő tekintetében is egy újabb szintet sikerült elérnie a gyártónak a Dyson Gen5detect által, hiszen egyetlen töltéssel akár 70 percig takaríthatunk vele a lakásban. Mindezt háromféle teljesítményfokozat, cserélhető akkumulátor, valamint olyan extrák támogatják meg, mint az érintésmentes portartály ürítés.

A kérdéses típus egyik nagy extrája, hogy beépített por- és résszívó fejjel rendelkezik, így néhány pillanat alatt átalakítható úgy, hogy a kisebb rések, a radiátorok vagy a bútorok is egyszerűen portalaníthatók a segítségével. Ez nemcsak a kényelmet, hanem a lakás tisztaságát is egy újabb szintre emeli.

Dyson V15 Detect Absolute

A prémium kategória csúcsmodellje

Előnyök
 • Nagyszerű szívóerő, kimagasló takarítási tulajdonságok
 • Lézerfénnyel kiegészített hatékony munkavégzés
 • Eco módban akár 60 perc üzemidő
 • Vastag és sűrű szőnyegen is megállja a helyét
 • Rengeteg hasznos kiegészítővel érkezik
Elérhető itt
DYSON.HU – hivatalos
ALZA.HU
robotworld.hu
konyhaluxnet.HU

Kapcsolódó tesztünk:

Dyson V15 Detect Absolute vezeték nélküli porszívó teszt

A Dyson V15 Detect Absolute-ról viszonylag kevés az értékelés a világhálón. Magyar fórumokon például határozottan kevesen véleményezték, de aki hozzájutott, az jellemzően pozitív véleménnyel volt róla.

A legtöbben a hatékonyságot, a lézeres megvilágítású tisztítófejet, a könnyed kialakítást, az egyszerű szerelhetőséget és a Boost fokozaton elérhető kimagasló szívóerőt emelték ki, amihez ráadásul igen halk működés társul.

Negatívumként egyedül a ravaszszerű indítógombot említették több helyen, a német Amazonon látható vélemények egy része pedig újfent azért rosszabb az átlagnál, mert a vásárlók láthatóan nem tudták a helyén kezelni a vezeték nélküli porszívó fogalmát.

A kérdéses modell egyébiránt nagyon gazdag felszereltségű, a Torque Drive és a Laser Slim Fluffy tisztítófejek mellett az állatszőr és hosszú haj ellen hatásos Hair Screw is megtalálható a dobozban, porkefék, egy kombi szívóka, egy résszívó fej és egy dokkolóállomás mellett.

Dyson V15S Detect Submarine

Száraz és nedves takarításhoz is

Előnyök
 • Submarine nedves görgős technológia
 • Minden padlótípushoz alkalmazható
 • Intelligens porszívó technológia 
 • Beépített érzékelő (méri az összegyűjtött por mennyiségét)
 • Cserélhető akkumulátor (akár 60 perces üzemidő)
 • Kompakt kialakítás 
Elérhető itt
DYSON.HU – hivatalos
alza.hu
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

Ez a csúcskategóriás porszívó tulajdonképpen a Dyson V15 Detect újraprogramozott változata, amelyhez egy speciális kiegészítő padlófej is jár, ezáltal alkalmazható a kemény padlón lévő szennyeződések nedvesítésére, illetve azok súrolására is. A kiömlött folyadékok és a makacs foltok többé nem jelentenek problémát. 

A legjobb segítőtárs felmosáshoz

Bármely padlótípus esetén használható, legyen szó akár csempéről, kőről, kerámiáról, linóleumról, sőt, még a laminált padlók tisztítása is megoldható általa. Mindebből következik, hogy kifejezetten előnyös lehet állattartók körében, valamint kisgyermekes családoknál, ahol viszonylag gyakoriak a kiömlések, apró balesetek, sáros mancsnyomok, ugyanakkor bátran használhatjuk a fürdőszoba padlóján lévő foltok eltüntetésére is. 

Intelligens porszívó technológiájának hála valóban minden padlótípushoz bevethető, további előnye, hogy Fluffy Optic tisztítófeje megvilágítja az előtte lévő területet, így jól láthatóvá válnak a korábban észrevehetetlen porszemcsék.

Praktikus tartozékokkal hatékonyabban takaríthatunk

Korábban gondot okozott a szőnyegbe került haj- és szőrszálak kiszedése? A készülék Hair Screw motorizált feje anti-tangle technológiájának köszönhetően képes megbirkózni az állatszőrökkel és hajszálakkal, méghozzá összegubancolódás nélkül. A Digital Motorbar tisztítófeje hű társunk lehet a hajszálak eltüntetésében, ugyanis fésűs fogakkal rendelkezik, a szerkezetéből adódóan pedig a felcsavarodott szálakat automatikusan eltávolítja. 

Legfőbb előnye a V15S Detect Submarine porszívónak a nedves görgős technológiája, így száraz tisztítás mellett nedves felmosás is végezhető. Mivel cserélhető az akkumulátora, így akár 60 perces üzemidővel is számolhatunk. A megduplázott működési idő pedig még nagyobb szabadságot ad a takarításban.

Dyson V12 porszívó

A V12 termékcsaládot a Dyson sok helyen illeti a „Slim” kiegészítő névvel, mivel a kínálatukban jelenleg ez a legkönnyebb és legkecsesebb vezeték nélküli porszívó, ami nagyon fontos információ lehet a vásárlás előtt.

Méretei ellenére nagy szívóerő és kiváló teljesítmény jellemző rá, amihez rengeteg kiegészítő tartozik, köztük lézeres, illetve állatszőr vagy hosszabb hajszálak eltávolítására alkalmas tartozék is, ez azonban még közel sem minden.

Makulátlan tisztítás a lézer erejével

Amiért mindenképpen érdemes lehet elgondolkozni a Dyson V12 valamelyik modelljének beszerzésén, az leginkább az alaptartozékként elérhető Laser Slim Fluffy tisztítófej, amely túlzás nélkül egy egészen új dimenzióba helyezi át a takarítást.

A 25 centiméter széles tisztítófej legnagyobb különlegessége, a lézerfény megvilágítja maga előtt a padlót, így még azok az aprócska részecskék és porszemek is láthatóvá válnak, amelyek szabad szemmel vagy rossz fényviszonyok között talán soha.

Természetesen nem szabad elfeledkezni a csomagban található Hair Screw motorizált fejről sem, amely akkor ideális választás, ha szeretnénk felvenni a harcot a kisállatok szőrével vagy a hosszú hajszálakkal, hiszen ez a tölcsér alakú megoldás egyenesen a portartályba juttatja a haj- és szőrszálakat.

A porszívóhoz ezenfelül jár még egy Direct Drive tisztítófej is, amely gyakorlatilag minden padlótípushoz eredményesen alkalmazható megoldás, nejlonszálas sörtékkel a szőnyegek, illetve antisztatikus, szénszálas sörtékkel a keménypadló tisztításához.

Erőteljes motorral és ciklon technológiával

Az alkalmazott technológiák tekintetében a Dyson V12 vezeték nélküli porszívói egyáltalán nem nevezhetők hétköznapinak. A Hyperdymium motornak köszönhetően például a készülék percenként akár 125 ezer fordulat leadására is képes, ami óriási szívóerőt generál.

Ezt a tulajdonságát a Root Cyclone technológia tudja magasabb szintre emelni. A gépben elhelyezett 11 ciklon ugyanis képes akár 100 ezer g centrifugális erő kifejtésére, ami a szívóerő csökkentése nélkül nagyon erőteljes légáramot teremt.

Ezenfelül a modern technológiák közül kiemelendő a több szinten működő, zárt szűrőrendszer, amelynek jóvoltából a porszívó nemcsak összegyűjteni képes a mikroszkopikus részecskék 99,99 százalékát, de az sem okoz neki gondot, hogy ezeket a tartály kiürítéséig odabent tartsa.

Mindezt egy speciális, akár 60 percnyi takarításhoz is elegendő akkumulátorteljesítmény egészíti ki, de említésre érdemes a beépített LCD-kijelző is, amely valós időben tájékoztatja a felhasználót az üzemidőről, az alkalmazott üzemmódról és így tovább.

Egyszerű karbantartás és könnyed használat

Noha a Dyson V12 vezeték nélküli porszívói nem igényelnek jelentős karbantartást, az határozott pozitívum, hogy a Fluffy hengerkeféje, valamint a szűrőbetét is elmosható, így a teljes szárítás után garantáltan optimális hatásfokon üzemeltethető.

A karbantartás mellett ráadásul a használat is egyszerűbb, könnyebb lett. Eltűnt a folyamatos nyomást igénylő ravasz, így csak meg kell nyomni a készüléken elhelyezett bekapcsológombot, és nincs más dolgunk, mint élvezni a vezeték nélküli takarítást.

Ezenfelül a portartály a gyártótól megszokott, egyszerű megoldással üríthető, így elég megnyomni az önkioldó gombot, hogy felszívott port és koszt egyetlen mozdulattal beleengedjük a kukába.

Természetesen ehhez a termékhez is tartozik fali dokkoló, ami nemcsak a tárolását könnyíti meg, hanem gondoskodik a folyamatos töltöttségről is, hogy a készülék mindig használatra kész állapotban legyen.

Dyson V12 modellek

Bár egyáltalán nem neveznénk zsákutcának a Dyson V12 termékcsaládot, ugyanakkor tény és való, hogy ez a modell közel sem lett olyan népszerű, mint korábban a V11, ennek megfelelően nem is készültek belőle különféle típusok.

Magyarországon kizárólag az alapmodell kapható, amely leginkább olyan esetekben lehet jó döntés, ha egy súlyra könnyű, illetve a használat tekintetében is az egyszerűséget képviselő, vezeték nélküli porszívót szeretnénk.

Dyson V12 Detect Slim Absolute

A könnyed használat kedvelőinek

Előnyök
 • Vékonyított és könnyed kialakítás, egyszerű használat
 • Lézeres tisztítófej a hatékonyabb takarításért
 • Gazdag felszereltség a sokoldalúság érdekében
 • Hagyományos bekapcsológomb a „ravasz” helyett
 • Nagy szívóteljesítmény és kielégítő üzemidő
Elérhető itt
DYSON.HU – hivatalos
robotworld.hu

Kapcsolódó teszt:

Dyson V12 Detect Slim Absolute vezeték nélküli porszívó teszt

A Dyson V12 Detect Slim Absolute termék választáskor leginkább csak a gyártó által megadott adatokra hagyatkozhatunk.

Ennek megfelelően a karcsú kialakítás, valamint a folyamatos nyomást nem igénylő bekapcsológomb határozottan olyan tulajdonságok, amelyek bizonyos modellekkel szemben kiemelik a sorból.

Felszereltsége egészen hasonló a V11 bizonyos modelljeihez, de még inkább talán a Dyson Outsize-hoz, ezáltal a dobozában három tisztítófejet találhatunk, amelyek sorban a Laser Slim Fluffy, a Direct Drive és a Hair Screw.

A kiegészítők között található még résszívó fej, kombi szívóka, valamint egy puha- és egy keménysörtés kefe is, a használatot pedig alaposan megkönnyítheti a Low Reach adapter, amellyel a nehezebben elérhető helyek is egyszerűbben takaríthatók.

Dyson V11 porszívó

A Dyson V11 termékcsalád neve alatt olyan vezeték nélküli porszívókat találunk, amelyek mind a mai napig tökéletesen megállják a helyüket a piacon, hiszen egyértelműen a prémiumkategóriába tartozó készülékekről beszélünk.

A sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően ugyanis a V11 remekül optimalizált teljesítménnyel és üzemidővel rendelkezik, Eco üzemmódban akár 60 percig is működik, miközben olyan hatékony, hogy a porszemek 99,97 százalékát képes begyűjteni.

Intelligens alkalmazkodás minden padlótípushoz

Azon túl, hogy a nagy teljesítményből az elődjeihez hasonlóan a Dyson V11 esetében sincs hiány, fontos kiemelni vele kapcsolatban, hogy képes intelligens módon alkalmazkodni gyakorlatilag bármilyen padlótípushoz.

Ezt a szabadalmaztatott Dyson DLS (Dynamic Lead Sensor) technológia teszi lehetővé, amely másodpercenként akár 360 alkalommal tudja ellenőrizni, hogy milyen hatás éri a tisztítókefét.

Ez különösen fontos annak fényében, hogy a porszívó teljesítménye így folyamatosan igazodik a szőnyeghez vagy a keménypadlóhoz, méghozzá anélkül, hogy közben cserélni kellene a kiegészítőket.

Mindezt a különleges keferendszer támogatja meg, hiszen a több mint kétmillió antisztatikus szénszál könnyedén begyűjti a finom port, míg a közel nyolcezer merev sörte a szőnyeg szálai közé hatolva tudja kifejteni optimális hatását.

Saját LCD kijelzővel, háromféle teljesítményfokozattal

Miközben a Dyson V11 megjelenése már alapesetben is rendkívül futurisztikus összhatást kelt, ezt a tulajdonságát a beépített LCD-kijelző még tovább fokozza. Nemcsak megkönnyíti a porszívó használatát, de ráadásul valós idejű visszajelzést is ad.

Erre nagy szüksége van a terméknek, hiszen a teljesítményét három fokozatban szabályozhatjuk. A legoptimálisabb hatás az Auto üzemmódban érhető el, amely a padlótípushoz igazodva képes magától kalibrálni a porszívó erejét.

Az akkumulátor kíméletes használatához az Eco üzemmód a megfelelő választás. A segítségével akár 60 perces üzemidő is könnyedén elérhető, így az alkalmazása akkor ajánlott, ha hosszabb takarításhoz használnánk a porszívót.

Végül, de nem utolsósorban minden háztartásban előfordul, hogy extra teljesítményre van szükség. Ezt nyújtja a Boost üzemmód, amely a legintenzívebb fokozat a porszívón, és bár az akkumulátort nem kíméli, cserébe a szívóhatás terén kimagasló tulajdonságokkal kecsegtet.

Egyszerű és higiénikus portartály ürítés, mindenhol alkalmazható kialakítás

A kifejezetten sok szennyeződés befogadására alkalmas, 0,76 literes portartály nemcsak rengeteg koszt és port képes tárolni, hanem a sajátos technológiának köszönhetően a tartalmát egyetlen gombnyomásra ki is tudja lökni magából.

Ehhez a rendkívül higiénikus megoldáshoz ráadásul nagyon sokoldalú felhasználhatóság is tartozik, hiszen a Dyson V11 gyakorlatilag mindenhol bevethető, így padlón, bútoron, falon, sőt, még a plafonon is.

Mivel morzsaporszívóvá alakítható, az autó vagy a nehezen elérhető helyek takarítása során egyaránt hűséges társunk lesz, a cserélhető akkumulátor révén pedig az üzemideje is rugalmasan kezelhető.

A készülék tárolása és töltése a mellékelt fali dokkoló segítségével a legegyszerűbb. Ez a kiegészítő megkönnyíti a porszívó elhelyezését a lakásban, és arról is gondoskodik, hogy mindig a rendelkezésünkre álljon.

Dyson V11 modellek összehasonlítása

Dyson V11 2023

Arany középút

Előnyök
 • LCD-kijelző valós időben jelez
 • Hajszál-eltávolító technológia
 • Minden padlótípushoz ideális
 • Teljesítmény-csökkenés nélküli szívóerő (akár 60 percen át)
 • 1 tisztító fej, 2 kiegészítő (kombi szívóka, résszívó fej)
Elérhető itt
DYSON.HU – hivatalos
alza.hu
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

A V11 kiváló teljesítményt nyújt különféle felülettípusok esetén is, ugyanakkor szintén mellette szól, hogy felületérzékelő rendszerrel ellátott, ezáltal alkalmas arra, hogy automatikusan változtassa a szívóerő-módot a padlótípus függvényében a hatékonyság jegyében. A Fluffy tisztítófej kiválóan alkalmazható kemény padlókhoz.

Intelligens eszköz, valós idejű visszajelzéssel

A rendszer teljesítményéről folyamatosan visszajelzéseket kapunk, ugyanis másodpercenként 8000-szer monitorozza azt. Ennek hála mindig képben lehetünk a teljesítményt illetően, az LCD-kijelző segítségével egyszerűen tájékozódhatunk.

Szintén előnyei közé tartozik a teljesítménycsökkenés nélküli szívóerő biztosítása, mindez hétcellás nikkel-kobalt-alumínium akkumulátorának köszönhető. Általa gyerekjáték az otthonunk kitakarítása, hiszen 60 perc, optimális szívóerő mellett bőven elegendő.

Egyszerűen megtisztíthatunk minden padlótípust

Nejlonszálas sörtékkel rendelkező tisztítófejének hála nem jelent többé gondot a koszok kiszippantása a szőnyegből. Fekete antisztatikus szénszálas sörtéivel pedig könnyedén felszedhetők a porszemcsék a kemény padlókról.

A kombi szívóka és a résszívó fej igazán praktikus tartozékok, előbbi két eszközt egyesít, egy széles szívófejet és egy puha kefét, amelyek nagyon jól kihasználhatók a különböző felületeken. Utóbbi pedig a sarkok, illetve a nehezebben elérhető területekhez lett kifejlesztve.

Dyson V11 Absolute

Jó választás a nagy teljesítmény kedvelőinek

A V11 Absolute ideális nagycsaládosoknak, házi kedvenceket tartóknak, allergiával küzdőknek, ugyanis a vezeték nélküli álló porszívó megbirkózik az állatszőrrel és a hajszálakkal is. Nem mellesleg HEPA-szűrővel is rendelkezik, így könnyedén tisztább, higiénikusabb légkör teremthető általa. Száraz és nedves porszívózásra is alkalmas, így a kilöttyent vizet is pillanatokon belül feltakaríthatjuk.

Előnyök
 • Száraz és nedves porszívózás
 • Vezeték nélküli álló porszívó (Li-ion-akkumulátoros)
 • HEPA-szűrős
 • 1 l-es gyűjtőtartály
 • Töltöttségjelző
 • LED-kijelző
 • 60 perces üzemidő
Elérhető itt
robotworld.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Dyson V11 Absolute Extra Pro vezeték nélküli porszívó teszt

A legjobb társ a takarításban

Minden padlótípuson alkalmazható, nem számít, hogy linóleum, laminált vagy fapadló porszívózása a cél. A kiöntött víz feltakarítása mellett ablak, tükör, zuhanykabin klasszikus mosása helyett is remek alternatívát kínál a Dyson V11 Absolute. 

A sokoldalú segédeszközzel szőnyeget, kárpitozott felületet is hatékonyan porszívózhatunk. A kefével ellátott szívófejével a nehezen elérhető helyeken is elvégezhetjük a takarítást. Extra kefe kiegészítőjével többé nem gyűlik meg a bajunk az állatszőrrel és a hajszálakkal sem. Erőteljes porszívó, amelynek szívófejében gyorsan forgó kefék gondoskodnak a hatékony, eredményes munkáról.

Hosszú üzemidő, kényelmes használat

Modern világunkban alapvető elvárás, hogy a kötelező takarítási teendőinket minél hatékonyabban és kényelmesebben végezhessük. Erre a legjobb megoldás, ha vezeték nélküli porszívót választunk. A V11 Absolute egy töltéssel 60 perces üzemidőt biztosít. 

Antibakteriális – kifejezetten ajánlott allergiásoknak

HEPA-szűrővel  ellátott rendszerének köszönhetően megtisztítja otthonunkat a kórokozóktól, allergénektől, a kibocsátott levegő pedig tisztább, frissebb. Ez nagy előny, ha allergiás panaszokkal küzdünk. 

Dyson V10 porszívó

Bár a Dyson V10-modellek továbbra sem nevezhetők kifejezetten frissnek a gyártó kínálatában, a teljesítményük és kedvezőbb árfekvésük miatt nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

Nem véletlenül, hiszen az elődhöz mérten nagyobb és higiénikusabban kiüríthető portartály jellemzi őket. Mindeközben a három szinten szabályozható szívóerő gyakorlatilag minden padlótípus esetében ideálissá teszi a használatukat, az üzemidő pedig a 60 percet is képes elérni – akár a teljesítmény csökkenése nélkül.

Kiváló, három fokozatban szabályozható teljesítmény

Amivel kapcsolatban a Dyson V10 vezeték nélküli porszívók egyike sem szenved hiányt, az a teljesítmény, a kimagasló szívóerő. A gyártó mérnökei a repüléstechnika területéről merítettek ihletet, amikor megálmodták a terméket, így a motor esetében képesek voltak elérni a percenkénti 125 ezres fordulatszámot.

Ez olyan szívóerőt generál, amelyet a hagyományos porszívók zöme is megirigyelne, különösen annak fényében, hogy az eszköz minden felületen képes biztosítani ezt a nagy teljesítményt, ezáltal szőnyegen és keménypadlón egyaránt hozza az elvárható szintet.

Ráadásként a kimagasló teljesítményt háromféle tisztítási móddal szabályozhatjuk. Az első fokozat a legtakarékosabb az üzemidőt illetően, és főleg keménypadlón, illetve rövidszőrű szőnyegen alkalmazható a hétköznapokban.

Ha nagyobb teljesítményre van szükségünk, a második teljesítményfokozat már a legtöbb felületen kitűnő választás lesz, de ha nem számít az üzemidő, csak a szívóerő, akkor a Boost üzemmód aktiválásával garantáltan gyors és intenzív tisztítóhatást érhetünk el.

Fejlett technológiák az optimális és komfortos működésért

Természetesen a Dyson V10-modellek egyáltalán nem szenvednek hiányt a rendkívül fejlett és modern technológiákból. Az eszköz kimagasló szívóteljesítményét például a 2 Tier Radial ciklontechnológia biztosítja, amely akár 79 000 g erőt is képes létrehozni, és ezáltal a levegőben található összes szennyeződést a portartályba szállítja.

Legyen szó pollenekről vagy olyan mikroszkopikus részecskékről, mint a baktériumok, a 14 darab beépített ciklon a koncentrikus elhelyezkedés miatt képes a levegőt 72 km/óráról 193 km/órára gyorsítani. Ez olyan centrifugális erőt hoz létre, amely a legfinomabb részecskéket is magába szívja.

Emellett ezek a vezeték nélküli porszívók teljes rendszerszűréssel büszkélkedhetnek, méghozzá légmentesen zárt szisztémával kiegészítve, így a beszívott allergének vagy baktériumok nem tudnak visszajutni a lakás levegőjébe.

A szűrés annyira aprólékos, hogy a készülék a lakásban megtalálható, legfeljebb 0,3 mikron méretű részecskéknek a 99,97 százalékát képes összegyűjteni és magában tartani.

Energiatakarékos rendszer, optimalizált zajszint

Hogy minél hosszabb ideig élvezhessük a Dyson V10 takarítási teljesítményét, a gyártó egy kifejezetten egyedi, energiatakarékos rendszert álmodott meg, amely optimalizálja az akkumulátor működését, méghozzá egy ravaszhoz hasonló indítógombbal.

Ennek köszönhetően a készüléket ténylegesen csak akkor kell használnunk, amikor szükség van rá, nincs egy másodperc üresjárat sem. A hab a tortán, hogy a gyártó még arra is odafigyelt, hogy a porszívó működése az átlagosnál csendesebb legyen.

Ehhez szintén az aerodinamikát hívták segítségül, hogy leszabályozzák a motor körüli légáramlást, és ezáltal csökkentsék a turbulens zajokat, a kívánt hatás elérésének érdekében pedig mindezt extra hangszigeteléssel és akusztikai terelőlemezzel fokozták.

Mindezen felül a Dyson V10 könnyedén átalakítható morzsaporszívóvá, az egyszerű rendszernek hála a portartálya egyetlen gombnyomással, higiénikusan kiüríthető, a fali dokkoló pedig kényelmessé teszi a tárolást és a töltést.

Dyson V10 modellek összehasonlítása

Dyson Cyclone V10 Absolute

Új piacra lépő

Előnyök
 • Erős készülék, kiváló szívóteljesítménnyel
 • Sokoldalúan alkalmazható különféle padlótípusoknál
 • Hajszál-eltávolító technológia
 • Egyenletesen magas szívóerő (akár 60 percen át)
 • Két tisztítófej: Motorbar tisztítófej a szőnyegek mélytisztítására, Fluffy tisztítófej a kemény padlókhoz
Elérhető itt
dyson.hu – hivatalos
alza.hu
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

A korábbi V10 modellekhez képest a V10 Absolute készülékhez jár egy további tisztítófej, egy puha henger, amely kifejezetten a kemény padlókhoz javasolt. Alapvető paraméterei azonban megegyeznek a régebbi modellekével. Ami tehát a leginkább mellette szól, hogy kétféle tisztítófej is birtokunkba kerül, ha ezt a típust választjuk.

Hasznos kiegészítők és tartozékok a sokoldalúság jegyében

Motorbar tisztítófejével könnyedén megbirkózhatunk a hajszálakkal, ugyanakkor a porszemcsék gondos felszívása sem jelent problémát. Míg a Fluffy tisztítófej puha nejlon sörtés, antisztatikus szénszálakkal, ami kiváltképp előnyös a kemény padlófelületek alapos megtisztításánál.

További praktikus tartozékok is járnak mellé a megszokott résszívón és kombi szívókán túl, például kárpitok, kanapék porszívózásához a Mini Motorhead matractisztító fej. Ez különösen hasznos mindazok számára, akiknek korábban problémát okozott a kanapé vagy matrac alapos kitisztítása. A Low reach adaptere pedig elforgatható 90 fokban, így még az alacsony berendezések és a mély zugok kiporszívózása sem jelent akadályt. 

Egyenletes szívóerő, hosszú üzemidő

Amikor otthonunk takarításáról van szó, alapvető elvárás, hogy minél hatékonyabbak lehessünk, a V10 Absolute készülék mindebben a segítségünkre lehet, ugyanis képes egyenletesen magas szívóerőt biztosítani akár egy órán keresztül. Ez pedig korántsem mindegy, hiszen ezt a szuperképességét kiválóan hasznosíthatjuk, legyen szó akár a nappali szőnyeg tisztításáról vagy az előszoba padlójának átporszívózásáról.

Dyson V10 Absolute

A gazdag felszereltség kedvelőinek

Előnyök
 • Továbbfejlesztett teljesítmény, nagy szívóerő
 • Változatos felszereltség három tisztítófejjel
 • Kiváló ár-érték arányt képvisel
 • Egyszerű működtetés, könnyed kialakítás
 • Választható üzemmódok az optimális takarításért
Elérhető itt
DYSON.HU – hivatalos
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

Aki szereti, ha egy vezeték nélküli porszívó minden helyzetben megállja a helyét, számára a Dyson V10 Absolute a rengeteg kiegészítőnek köszönhetően biztosan nagy kedvenc lesz.

A V8-as modellhez mérten lényegesen jobb tulajdonságokkal rendelkezik, az ára is bőven 300 ezer forint alatt van, ezenfelül pedig a számos tartozék révén tényleg minden közegben, minden feladatra tökéletesen alkalmazható.

A csomagban ugyanis három tisztítófejet találunk, így a Direct Drive és a Soft Roller mellett egy Mini Motorhead matractisztítót is, méghozzá egy kombinált szívóka, porkefe és résszívó, valamint természetesen egy dokkolóállomás társaságában.

A külföldi és hazai vásárlók egyaránt szeretik a készüléket, a legtöbb helyen a Dysonra jellemző, kimagasló megbízhatóságot és lenyűgöző teljesítményt emelték ki, illetve a rengeteg kiegészítőt, az egyszerű használatot és a jó üzemidőt.

Dyson Cyclone V10 Extra

Pénztárcabarát megoldás

A Cyclone V10 Extra a korábbi V8 modelleknél 30%-kal nagyobb szívóteljesítményre képes. 14 ciklonos technológiájának és mosható HEPA-szűrőjének köszönhetően még tisztább, higiénikusabb légkört teremthetünk otthonunkban. A ciklonrendszer magas centrifugális erővel elkülöníti a 0,3 mikrométeres részecskéket, a HEPA-szűrő pedig a hajat, szőrt, port és az allergéneket is kiszűri.

Előnyök
 • Vezeték nélküli
 • Mosható HEPA-szűrő
 • Erőteljes motor, nagy szívóteljesítmény
 • Egyszerű tartályürítés
 • Különböző tartozékok
 • 14 ciklonos technológia
 • Kivehető porszívótest (kézi porszívóként használható)
 • 60 perces üzemidő
Elérhető itt
konyhaluxnet.hu
Árukereső.hu

Point and shoot elrendezés – magasabb teljesítmény

A porszívó motorja, a hulladékgyűjtő tartálya és a ciklonrendszer point and shoot elrendezést követ, ezzel biztosított, hogy a levegő egyenes vonalban haladjon, így sokkal nagyobb teljesítményre képes, ehhez hozzájárul erősebb motorja is. Ami meglátszik a szívóteljesítményen is.

Kényelmes, vezeték nélküli alkalmazás, hosszú üzemidővel

A készülék 3,5 óra alatt teljesen feltölt, mellyel akár egy órán keresztül is porszívózhatunk, nincs olyan felület, amivel ne bírna el, a szőnyegbe ragadt hajszálaknak, a kanapén megtapadt állatszőrnek is búcsút inthetünk. 

Miután kifogástalan állapotba hoztuk környezetünket, a hulladékgyűjtő tartályt egy mozdulattal kiüríthetjük, anélkül, hogy hozzáérnénk a felgyűlt koszhoz.

Dyson V8 porszívó

A Dyson V8 vezeték nélküli porszívó, bár nem tekinthető friss konstrukciónak a gyártó kínálatában, még mindig rendkívül népszerű, hiszen a maga nemében egy jól működő, a legújabb modellekhez viszonyítva pedig lényegesen olcsóbb eszköz.

Képes a teljesen vezeték nélküli takarításra, méghozzá erős szívóhatás és egyszerű kezelhetőség mellett, amihez a gyártótól megszokott futurisztikus dizájn, valamint egyetlen töltéssel akár 40 perces üzemidő is társul.

Nagy teljesítményű boost móddal és ciklon technológiával

Amivel kapcsolatban a Dyson V8 vezeték nélküli porszívó még ma is kiemelkedőnek tekinthető, az a teljesítmény.

A digitális V8 motortechnológia nyomán a neodímiummágnessel és a rendkívül erőteljes impulzustechnológiával működő motor percenként akár 110 000 fordulat leadására is képes.

Munkáját a 2 Tier Radial ciklontechnológia támogatja meg, amely összesen 15 darab, körkörös elrendezésű fúvókára épül. Ezek fokozzák a légáramot, illetve hatékonyabban képesek eltüntetni a finomszemű port a rendszerből.

Mindemellett a készülék Boost üzemmóddal is rendelkezik, amely ugyan rövidíti az üzemidőt, cserébe viszont a nagyobb kosz eltávolításában is nagy segítségünkre lesz.

Akár 40 perc üzemidő, higiénikus portartály-ürítés

Bár vezeték nélküli technológián alapul, a Dyson V8 porszívó a beépített lítiumion-akkumulátor segítségével így is képes egyszerre akár 40 percnyi takarítást biztosítani úgy, hogy közben nem csökken a szívóerő, tehát a takarítási teljesítmény sem.

A gyártó emellett a higiéniára is nagy gondot fordított. Példának okáért a porszívóban egy összetett szűrőrendszer dolgozik, aminek köszönhetően a kifújt levegő megtisztulva tér vissza a lakásba.

A Dysonnak még ezt is sikerül tetéznie a teljesen forradalmi portartályürítő mechanizmussal, amely lehetővé teszi, hogy gombnyomásra, gyakorlatilag egyetlen mozdulattal kiürítsük a tartályban összegyűlt koszt és port.

Ez különösen szerencsés annak fényében, hogy soha nem kell közvetlenül érintkeznünk a piszokkal, csak egy gombnyomás, és a por közvetlenül a WC-be vagy a kukába önthető.

Morzsaporszívóként és a nehezen elérhető helyeken is megállja a helyét

Mint a gyártó legtöbb hasonló terméke, természetesen a Dyson V8 is könnyedén átalakítható morzsaporszívóvá. Csak vegyük le róla a hosszabbító csövet, és rögtön kivihetjük az autóba, vagy a nehezen elérhető helyeken is takaríthatunk vele.

Ez utóbbi természetesen olyan esetekben is igaz, amikor magasan fekvő részeket kell elérnünk vele. A vezetékmentesség és a hosszú kialakítás miatt a porszívóval könnyedén megtisztíthatjuk például a plafont, a bútorok tetejét, a csillárt vagy a függönykarnist.

Nincs előtte lehetetlen, a jó súlyelosztás és a könnyed kivitel miatt pedig még a mozgatása is egyszerű, így a hölgyeknek sem okoz gondot folyamatosan emelgetni az eszközt.

Mindezt a falra szerelhető dokkoló koronázza meg. Ez amellett, hogy alaposan megkönnyíti a porszívó töltését, a tárolást is leegyszerűsíti, így az eszköz mindig használatra kész állapotban van.

Dyson V8 modellek összehasonlítása

Mivel kutatásaink alapján több Dyson V8-modell is elérhető a piacon, az alábbiakban kiemeljük a figyelemre érdemes típusokat annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb változatot.

Dyson V8 2023

Megújult klasszikus

Előnyök
 • Erős, nagy teljesítményű
 • Sokoldalú és csendes készülék
 • Hajszál-eltávolító technológia
 • Kiváló részecskemegkötő képesség: akár a 0.3 mikron nagyságú mikroszkopikus részecskék 99.99%-át megköti
 • Kézi porszívóvá alakítható
 • Akár 40 perc üzemidő
Elérhető itt
dyson.hu – hivatalos
alza.hu
robotworld.hu
konyhaluxnet.hu

Ez a modell teljesen új padlófej-kialakítással készült, és ami szintén kiemeli a korábbi verziók közül, hogy még ergonomikusabb fogantyúval rendelkezik, így kényelmesebb, kézreállóbb, ami nem utolsó szempont a takarítás során.

A megújult padlófej, a “kioldó Motorbar tisztítófej” aktív hajkioldó rendszert tartalmaz, ami azt jelenti, hogy porszívózás közben távolítja el az odakerült hajszálakat. Amennyiben egy kisebb súlyú, könnyebben kezelhető porszívóra vágyunk az eddig megszokott minőség mellett, a V8-as modell nagyszerű választásnak bizonyul.

Egyszerűbb takarítás egy sokoldalú eszközzel

Mivel kézi porszívóvá alakítható, így még inkább kihasználhatjuk a készülék nyújtotta előnyöket, hiszen gyakran megeshet, hogy egy kompaktabb eszközre lenne szükségünk az asztalon vagy polcokon található porszemcsék felszippantásához. Alkalmazható ugyanakkor az autó kitakarításához, sőt, a nehezebben hozzáférhető területek sem fognak ki rajta.

Nem utolsó szempont az sem, hogy ez a modell kiváló részecskemegkötő képességgel rendelkezik, képes akár a 0,3 mikron nagyságú részecskék 99,99%-ának megkötésére.

Kényelmesebb használat ergonomikus kialakítás révén

A V8-as modell könnyebb társainál, ugyanakkor a tervezésénél ügyeltek arra is, hogy még kényelmesebb alkalmazást tegyen lehetővé, ebből kifolyólag ergonomikus fogantyúval rendelkezik, ami még kézreállóbb és komfortosabb, mint a korábbi verziók esetében. Így még a magasan lévő területek elérése sem lesz túl fárasztó. 

Ha tehát egy kiváló szívóteljesítményű porszívóra vágyunk, amely emellett még kényelmes használatot is garantál, a Dyson V8 ideális választás lehet számunkra.

Korábbi kedvenceink

Dyson V8 Absolute

A jó ár érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • Nagy teljesítmény kemény padlón és szőnyegen is
 • Sok tartozék, köztük három tisztítófej
 • Extra Mini Motorhead matractisztító
 • Egyszerű kezelhetőség, könnyed kialakítás
 • Kielégítő akkumulátor-kapacitás
Elérhető itt
robotworld.hu
Árukereső.hu

A V8-modellek között az Absolute jelenti a jelenleg elérhető legmagasabb szintet. Kifejezetten ajánlott termék, kiváló ár-érték aránnyal büszkélkedhet, miközben hazai és külföldi értékelései egyaránt jónak mondhatók.

A legtöbb vásárló nagyon elégedett vele, a gyengébb értékelések többnyire olyan felhasználóktól származtak, akik nem tudták objektíven megítélni, hogy a vezeték nélküli megoldás nem egész napos takarításra szolgál.

Az emberek többsége egyébiránt imádta a szívóteljesítményét, és hogy ennek ellenére egyáltalán nem nevezhető hangosnak működés közben. Mindemellett maga a gép is könnyű, egyszerű kezelni, jól tisztítható, hamar kézre áll, a karbantartása sem okoz gondot, illetve a fali tartója szintén a fontosabb előnyök közé sorolható.

A felszereltség tekintetében a Dyson V8 Absolute három tisztítófejet tartalmaz, a Soft Roller és a Direct Drive mellett egy nagyon hasznos Mini Motorhead matractisztítót, ezenfelül porkefe, kombi szívóka és egy világító résszívó fej is megtalálható a dobozában.

A Dyson porszívók jövője

A Dyson határozottan egyike azoknak a gyártóknak, akik óriási figyelmet fordítanak arra, hogy minden egyes termékükkel egy újabb szintre léphessenek, miközben fejlesztéseiket hétpecsétes titok övezi.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján természetesen néhány dolgot határozottan ki lehet jelenteni azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban fejlődhetnek tovább a Dyson porszívói, így a legvalószínűbb utat a következők jelenthetik:

Elköteleződés a prémiumszint mellett

Az utóbbi néhány évben nyilvánvalóvá vált, hogy a Dyson a prémium termékkategória elkötelezett híve, és a jelen állás szerint ebből a jövőben sem szeretnének engedni egy cseppet sem.

Ennek megfelelően bár a régebbi modellek ára folyamatosan csökken az újabbak érkezésével, mind az árkategória, mind a felhasznált technológiák tekintetében megmaradnak majd a legfelső ligában.

Ez elsődlegesen több szempontból is piacvezető megoldásokat, rengeteg egyedi fejlesztésű technikát, kiváló takarítási tulajdonságokat, valamint természetesen sajátos, közel sem megszokott termékdizájnt jelent.

Előtérbe kerülnek az okosfunkciók

Bár a Dyson porszívói manapság sem szenvednek hiányt az okosfunkciókból ­­– a V15-ös modell például már nemcsak megmutatja, hanem vizsgálja és méri is a begyűjtött kosz összetételét –, azért ezen a téren még van hová fejlődnie a gyártónak.

Ezen az úton haladva ugyanis még megannyi kihasználatlan terület akad, különösen az okostelefonos, illetve okosotthonos integráció tekintetében állhatnának elő jelentősebb fejlesztésekkel.

Ez utóbbiakat ugyanis ma már egyre több háztartási gép képes biztosítani, még néhány elektromos fogkefe is, így igazán fontos lenne, hogy a Dyson se lógjon ki a sorból.

A termékdizájn terén egyre futurisztikusabb megoldások várhatók

A gyártó porszívói a termékdizájn szempontjából mindig is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeztek. A kezdetektől fogva jellemzőek a már-már sci-fi-hatású, futurisztikus, rakétaformára hajazó megoldások.

Bár emiatt garantált, hogy a Dyson ebből a jövőben sem enged majd, alighanem már a következő generáció esetében számíthatunk némi változásra, hiszen a termékdizájn nem esett át jelentős módosításon az elmúlt években.

Kis túlzással élve a gyártó csak a színekkel játszadozott, és amennyiben a prémiumligában kívánnak maradni, akkor ebben a tekintetben is többet kell majd felmutatniuk.

Terméktámogatás, garancia

Nagyon fontos kiemelni a hazai vásárlók számára, hogy a Dyson rendkívül nagy figyelmet fordít a magyar képviseletre, ennek megfelelően biztosan minden segítséget megkap, aki itthon úgy dönt, hogy a gyártó valamelyik vezeték nélküli porszívóját – vagy más egyéb termékét – vásárolja meg.

Ez annak köszönhető, hogy a Dyson rendelkezik hazai képviselettel, így van náluk 30 napos pénzvisszafizetési garancia, általános termékgarancia, magyar nyelvű ügyfélszolgálat, hazai szakszerviz és így tovább.

Egyszóval minden adott ahhoz, hogy teljes biztonságban tudhassuk magunkat a vásárlás után. Van online hibaelhárítás, ha elakadtunk a beüzemeléssel, de a részletes magyar nyelvű használati útmutatót is érdemes megemlíteni.

Ugyanígy a pótalkatrészek, például a csereakkumulátorok miatt sem kell aggódnia annak, aki őket választja, sőt, még arra is nagy gondot fordítanak a hivatalos honlapon, hogy segítsenek kiszűrni a hamisított készülékeket.

Miért vásároljunk Dyson vezeték nélküli porszívót?

Amennyiben még mindig nem lenne világos, hogy miért is kellene nekünk Dyson vezeték nélküli porszívót vásárolni, akkor érdemes áttekinteni az alábbi szempontokat és kritériumokat, amelyek röviden összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat.

Mert a prémiumkategória legjobbjai között vannak

Vannak vásárlók, akiknek nem számít az árcédula, csak és kizárólag az, hogy a prémiumkategóriából, azon belül is a legjobbak közül válogathassanak. A Dyson esetében ez a feltétel maradéktalanul teljesül.

A teljesség igénye nélkül érdemes kiemelni például a minőségi anyaghasználat mellett azt, hogy rengeteg modern és saját fejlesztésű technológia dolgozik a nevükkel fémjelzett vezeték nélküli porszívókban, amelyek valóban jól működnek, és hozzák a papírforma szerinti teljesítményt.

Röviden tehát a Dyson közel sem csak a túlárazásról szól, esetükben a magas árak mögött valódi tartalom, tudás és technológia áll.

Teljes magyar terméktámogatás és szervizháttér

Vásárlás előtt egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy egy termék megfelelő magyarországi támogatással és szervizháttérrel rendelkezzen. Dacára ugyanis a prémiumszintnek, hibák és problémák bármikor előfordulhatnak.

Ilyenkor pedig nagyon előnyös, ha segítséget tudunk kérni például az ügyfélszolgálattól, illetve egy esetleges meghibásodás esetén lesz megfelelő szerviz, ahová el tudjuk küldeni a terméket, ahol szakszerűen, gyári alkatrészekkel javítják meg.

A gyártó nagy gondot fordít a kézzelfogható és letölthető használati utasítások biztosítására – természetesen magyar nyelven –, de van 30 napos pénzvisszafizetési garancia, sőt, még online hibaelhárítás is működik Magyarországon.

Rengeteg egyedi fejlesztésű technológia

Ami kiemeli a piacon, illetve a prémiumkategóriába helyezi a Dyson vezeték nélküli porszívóit, az részben az egyedi fejlesztésű technológiáknak köszönhető, hiszen ebben a tekintetben a gyártó magasan az élen jár.

Minden termékük kapcsán kisebb listát lehetne összeállítani a fejlesztéseikről, így például a porszívóik esetében ott vannak a Hyperdymium motorok, amelyek akár 125 ezer fordulatra is képesek percenként, de a különféle tisztítófejek sem nevezhetők hétköznapinak.

A saját DLS technológiával ellátott High Torque fej például monitorozza a kefék ellenállását a szívóerő automatikus beállításához, de a Laser Slim Fluffy sem tekinthető szokványosnak.

Ez a tisztítófej ugyanis lézerfénnyel jelzi a padlón található koszt és szennyeződéseket, miközben egy beépített szenzor még a felszippantott darabok mennyiségét, illetve összetételét is érzékeli.

Kimagasló szívóteljesítmény

Nagyon sokan azért tartanak a vezeték nélküli porszívóktól, mert nem hiszik el, hogy ezek az eszközök valóban képesek olyan jó szívóteljesítményt nyújtani, amely megközelíti a hagyományos porszívók tulajdonságait.

A Dyson esetében azonban rengeteg sajátos technológia biztosítja a makulátlan tisztítást. Az erős szívómotor, a belül található ciklonok, de még a különféle tisztítófejek is képesek növelni a készülék teljesítményét és hatékonyságát.

A gyártó termékeivel valódi mélytisztítás érhető el, amelynek részeként még a 10 mikronnál kisebb részecskék, a pollenek és allergének összegyűjtése sem okoz gondot.

Nagyszerű akkumulátorteljesítmény

Szintén sarkalatos pont a vezeték nélküli porszívók kapcsán az akkumulátorteljesítmény, de a Dyson esetében ezen a téren sem kell különösebben nagy kompromisszumokat kötnünk, és ha a helyén kezeljük a termékkategóriát, nem is ér minket különösebb csalódás.

Egy ilyen porszívó ugyanis nem arra való, hogy az egész lakásban egy napon keresztül folyamatosan takarítsunk. Ennek ellenére ezek az eszközök képesek arra, hogy a motor intenzitásának függvényében 30-60 percen keresztül működőképesek maradjanak.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a gyártó által megadott ajánlások a gyakorlatban általában kisebb értékeket mutatnak, így több mint 30 percig maximum Eco módban tudjuk használni a készülékeket, ami viszont egy nagyobb takarítás esetén gyakran kevés lehet, hiszen az üzemidőfaló Boost üzemmód tisztítási hatékonysága lényegesen nagyobb.

A dokkoló segítségével egyszerűen tölthetők és könnyen tárolhatók

A Dyson kifejezetten azzal a céllal alkotta meg a vezeték nélküli porszívókat, hogy otthonunk tökéletes kiegészítőivé válhassanak, nemcsak hasznos, hanem látványos eszközökként is.

Ennek megfelelően minden termékükhöz alaptartozék a falra szerelhető dokkoló, amely kifejezetten praktikus kiegészítőnek tekinthető, hiszen egyszerű töltési lehetőséget biztosít az eszköz számára.

Sőt mi több, a segítségével a porszívó töltése mellett a tárolása is megoldható, így a készülék valóban otthonunk díszévé válhat.

Többségük egyszerűen morzsaporszívóvá alakítható

Fontos még kiemelni a Dyson vezeték nélküli porszívók kapcsán a sokoldalú megközelítést, hiszen ezek a termékek gyakorlatilag bárhol és bármikor használhatók, a hosszabbító szívócső leszerelésével pedig egyszerűen morzsaporszívóvá alakíthatók át.

Ennek köszönhetően sokkal több helyen és sokkal gyakrabban tudjuk majd alkalmazni az adott készüléket, hiszen kompakt formájában egyszerűbben beférünk vele a kisebb zegzugokba, de a bútorok takarításánál is megkönnyítheti a dolgunkat.

Többek között az autóba is kivihetjük, ha egy igazán alapos takarításra van szükség, hiszen a porszívó kifejezetten jó munkát végez a padló, a kárpitok, sőt az ülések mélytisztítása terén.