Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Világszerte elérhetővé vált a Huawei MatePad Pro 13.2 tablet

Miután szeptemberben csak Kínában jelent meg, várható volt, hogy rövidesen globálisan is elérhetővé teszi legújabb táblagépét a Huawei, amely MatePad Pro 13.2 név alatt érkezett meg közénk.

Az éveken át tartó nehézségek után a kínai gyártó lassan ismét meghatározó szereplővé válik az okostelefonok, a viselhető eszközök és a táblagépek világában. Utóbbit bizonyítja, hogy a világ minden részén elérhetővé vált a MatePad Pro 13.2, ami rögtön a legjobbakkal kíván versenyezni.

Ezt a táblagépet ugyanis a prémium kategóriába szánja a Huawei, ami nemcsak a megjelenésén, hanem felszereltségén, tudásán és árazásán egyaránt észrevehető, hiszen ajánlott fogyasztói ára 400 ezer forint körül alakul. Lássuk, hogy mit kell tudni róla!

13,2 hüvelykes OLED kijelzővel és Kirin 9000s lapkakészlettel

Amint az már a nevéből is kikövetkeztethető, a legújabb Huawei tablet egy 13,2 hüvelykes, tehát kifejezetten nagy OLED kijelzővel büszkélkedhet, ami P3 színskálával, 2880×1920 képpontos felbontással és 1 000 000:1-es kontrasztaránnyal támogatja meg tudását.

Mindezt meglepően vékony, mindössze 5,5 milliméter vastagságú kialakítás és 580 gramm súly mellett biztosítja, ami senkit se tévesszen meg, ha a nyers erő szóba kerül, hiszen itt egy Kirin 9000s lapkakészlet teljesít szolgálatot, méghozzá 16GB RAM társaságában.

A belső tárhelyet tekintve a Huawei 1TB-ot kínál a vásárlóknak, de az üzemidő terén is vannak meglepő értékek, hála a 10 100 mAh-s akkumulátornak, amit 88W-os gyorstöltéssel vérteztek fel, így 0-ról 100 százalékra 65 perc alatt képes feltöltődni.

Három kamerával, hat hangszóróval és HarmonyOS operációs rendszerrel

A táblagép a kamerák terén sem spórol. A hátlapra egy dupla rendszer került 18+8 megapixeles felosztásban, míg az előlapra egy 16 megapixeles modult szereltek fel ToF érzékelővel.

A hangzás terén hat darab kétcsatornás hangszóró biztosítja a minőséget Huawei Sound tanúsítvánnyal, de lesz itt Bluetooth 5.2, AAC és LDAC kodektámogatás is, míg szoftveresen a HarmonyOS negyedik generációja fut rajta.

További jó hír, hogy a Huawei MatePad Pro 13.2 egy StarLight technológiára épülő M-Pen tollal érkezik, ami 0 másodperces késleltetéssel dolgozik és több mint 10 ezer nyomásérzékenységi szintet kezel.

Hogy milyen táblagépet érdemes megvásárolni 2023-ban? Tablet kutatásunkban összegyűjtöttük az év legjobbjait.