Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Instant Vortex Air Fryer – 2024 legjobbjai

Ha valakinek az Instant név hallatán egyből a multifunkciós főzőedények ugranak be, akkor a legjobb helyen keresgél. A márka története valóban az Instant Pot multifőzőkkel kezdődött: a csodakukták meghódították a világot. Szerencsére a gyártó sem állt meg itt, és a sikeren felbuzdulva termékpalettájának rohamos bővítésébe kezdett. Piacra dobott beltéri grilltől kezdve a rizs- és gabonafőzőn át a konyhai robotgépig számtalan minőségi terméket, és legnagyobb örömünkre az airfryerek piacát sem hagyta ki a sorból.

A gyártó Instant Vortex néven saját almárkát szentelt a légsütőknek, és egy komplett sorozattal örvendeztette meg az olaj nélküli sütés híveit. Mivel nem titok, hogy imádjuk az airfryereket, és a nagy forrólevegős összeállításunkban nem is egy Instant terméket ajánlunk, most most egy csokorba szedtük a legfontosabb információkat a hazánkban is elérhető modellekről. Természetesen a tőlünk megszokott objektivitással; cikkünket ugyanis sem gyártó, sem forgalmazó nem támogatja.

Instant Vortex forrólevegős sütők – egy lépéssel a felhasználók előtt

Aki ismeri az Instant Pot zseniális multifőzőit, annak nem lesz meglepő a hír, hogy az Instant márkák gyártója az airfryerek terén is magasra tette a mércét. Ha végigpillantunk az amerikai Amazon 80%-ot meghaladó ötcsillagos értékelésein és lelkes kommentjein, azonnal egyértelművé válik, hogy a cég minőségi, felhasználóbarát, hatékony és biztonságos sütők sorát tette le az asztalra.

Az Instant Vortex fritőzök gyártója ugyanis nem éri be a megszokott funkciókkal, hanem mintha ki tudná szagolni a még meg sem született igényeket, folyamatos újításaival gyakorlatilag átformálja konyhai életünket. Mutatjuk, mire gondolunk!

Instant Vortex 4 Air Fryer

Hatékonyság mindenek előtt!

Friss, ropogós, olajmentes falatokra vágyunk, ám szűkében vagyunk a helynek vagy nincs túl sok torkos száj a házban? Gond egy szál se: a hely- és költségtakarékos Instant Vortex 4-et pontosan erre az élethelyzetre tervezték.

Előnyök

 • Költség- és energiahatékony
 • Könnyű programozhatóság
 • 4 különböző beépített program
 • Gyors előmelegítés

Elérhető itt:

topjuicers.hu


Nincs kompromisszum

Az Instant Vortex 4 a kis háztartások nagy barátja. Bár visszafogott méreteivel a legkisebb konyhában is jól elfér, sőt, akár a hagyományos sütőt kiváltva még extra helyet is spórol. Kompakt mivolta nem megy képességei rovására: mindent tud, amit egy airfryernek tudnia kell. Jól áttekinthető képernyőjén egyetlen érintéssel gondoskodhatunk a napi sült krumpli adagunk előállításáról csakúgy, mint amilyen könnyűszerrel süthetünk benne mirelit ételeket, készíthetünk süteményt, piríthatunk húsokat vagy frissé varázsolhatjuk az előző napi maradékot. A kész programokon túl saját elképzeléseink szerint is vezérelhetjük a masinát: 49 és 205 fok között szabadon garázdálkodhatunk.

Cél: a praktikum

3,7 literes kosarával ez a gép az egy-két fős háztartások kiszolgálására szerződött: egyszerre például közel fél kiló hasábburgonyát, vagy kivehető sütőtálcáján egy kiló csirkét süthetünk benne. A gyártók – jól ráérezve a multitaskingra hajlamos célközönség igényeire – a gépet úgy tervezték, hogy figyelmeztető jelzést küldjön, ha forgatni kell az ételt vagy lejárt egy program, így a sütéssel párhuzamosan bátran végezhetjük egyéb teendőinket. A praktikum a könnyű tisztántarthatóságban is megmutatkozik: letisztult, sima felületeit elég csak letörölni, a sütő kivehető részeit pedig bedobhatjuk a mosogatógépbe is.

Csak takarékosan

A belépő szinttel együtt járó kedvező ár és a kis helyigény mellett a takarékosság a használat során is megnyilvánul: a gép a hagyományos sütőkhöz képest fele annyi idő alatt, és 80 százalékkal kevesebb energia felhasználásával készíti el az ételeket, melyekhez 95 százalékkal kevesebb zsiradék hozzáadására van szükség.

Instant Vortex Plus 6 ClearCook Air Fryer  és Clear Cook & OdorErase 

A kíváncsi szemeknek

Akikre rendre rátör a vágy, hogy főzés közben meglessék, épp hogy áll az étel, ám ezért nem szeretnék megakasztani a sütési folyamatot, a Vortex Plus 6-tal nagyon boldogok lesznek. A méretesebb készülékkel a gyártó ugyanis nemcsak a nagyobb családokat célozta meg, de egy tekintélyes betekintő ablak beépítésével a kíváncsiskodásra hajlamosakat is.

Előnyök

 • Érintőképernyő könnyű használhatósága
 • 6 az 1-ben funkció
 • EvenCrisp technológia
 • Gyors rendelkezésre állás
 • Nagy betekintőablak világítással
 • OdorErase szagsemlegesítő változatban is elérhető

Elérhető itt:

topjuicers.hu

Látványkonyha kíváncsi szemeknek

Bár kétségkívül megvan a meglepetések varázsa, sütés közben a többségünk valószínűleg lemond az efféle izgalmakról, és inkább biztosra megy. A Vortex Plus 6 esetében utóbbi egészen magától értetődő. A masina ugyanis nemcsak az érintőképernyő fázisjelzőjén tájékoztat a folyamat alakulásáról, de ClearCook betekintőablakán keresztül saját szemünkkel is meggyőződhetünk az aktuális sütési fejleményekről. A mozizás élményét a belső világítás teszi teljessé. Természetesen a gép nem bízza magát pusztán leskelődési késztetéseinkre: a kritikus pillanatban jelzést is küld, hogy ideje megforgatni az ételt.

Ha a szemünk már jóllakott, akkor megnyugtató lehet a hír, hogy akár hat éhes gyomor is jól fog, a készülék 5,7 literes kosarában ugyanis egyszerre hat adag étel is készülhet. A kosár ráadásul nemcsak mérete, de praktikus, szögletes formája miatt is különösen jól megpakolható.

Ropogós falatok

Az egyenletes légáramlást biztosító EvenCrisp technológiának hála a Vortex Plus 6 olaj nélkül is tökéletes állagot varázsol az ételeknek, melyek kívül ropogósak, belül puhák lesznek. A hat beépített programmal a fritőzben nemcsak sütni, süteményt készíteni, pirítani, grillezni és melegíteni tudunk, hanem aszalni is, de kedvünk szerint magunk is játszhatunk a beállításokkal: a hőfok 35 és 205 °C között szabadon variálható.

Biztonság mindenek előtt

Pultbarát, szögletes kialakításával a fritőz nem foglal felesleges helyet a konyhában, sőt, még jól is áll neki. Látványos kivilágított ablakával és rozsdamentes acélból készült elemeivel határozottan tetszetős jelenség. Utóbbihoz hozzájárul az is, hogy felülete könnyen letörölhető, kivehető elemei pedig mosogatógépben tisztíthatók. A gyártó a biztonságot is szem előtt tartotta a tervezéskor: a gép többek között
automatikus kikapcsolás funkcióval és túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik.

Diszkréten, OdorErase felszereltséggel

A gyártó az érzékenyebb orrúakra is gondolva kifejlesztette az Instant Vortex Plus 6 légszűrőkkel turbózott változatát, az Instant Vortex Plus 6 OdorErase-t. Ez a felextrázott változat ugyan nagyjából 10 000 forinttal magasabb áron érhető el, ám cserébe a beépített filterek sütés közben semlegesítik a szagokat, így azok csak a tányérunkból fognak köszönteni minket, és nem kell kiszellőztetnünk a lakást egy komolyabb sütési hadművelet végeztével sem.

Instant Vortex Plus 8 Dual Drawer

Dupla öröm

Ha szeretnénk megszabadulni az örök dilemmától, hogy melyik fogás elkészítésének álljunk neki először, akkor a ez a gép lesz a legjobb barátunk. A készülék két sütőkosárral kényezteti a megrögzött bizonytalankodókat.

Előnyök

 • Dupla sütőkosár
 • 8 az 1-ben funkció
 • Gyors rendelkezésre állás
 • PFOA és BPA mentes
 • Kosarak szinkronizálható programozása

Elérhető itt:

topjuicers.hu

Komplett ebéd egy füst alatt

Az Instant Vortex Plus 8 két, egymástól független 3,8 literes kosarával a konyhai zsonglőrök álma. Az önálló fűtőelemmel ellátott kosarakban egyszerre két különböző fogást is legyárthatunk, melyek sütését igényeink szerint össze is hangolhatjuk. A SyncCook funkcióval mindkét kosár tartalmát ugyanazon beállításokkal készíthetjük el, ha viszont az ételek jellege azt kívánja, különböző sütési módokat is választhatunk. A gép ekkor a SyncFinish funkció segítségével gondoskodik arról, hogy egy végszóra készüljenek el.

A sütő a két szinkronprogramon felül további hat beépített programjával süt, süteményt készít, aszal, pirít, grillez és újramelegít, de a szabadon szárnyalók manuálisan is vezérelhetik a gépet saját elképzelésük szerint, 35 és 205 fokos hőmérsékleti tartományon belül. A sütés végi zsákba macska élmény itt is elmarad, a ClearCook ablaknak és a belső világításnak köszönhetően menet közben is zavartalanul megleshetjük a készülő ételeket.

Nem tolakodó

Dupla kosarával a Vortex Plus 8 nem egy apró konyhai masina, ám jelenléte, köszönhetően formatervezett alakjának és praktikusan szögletes kialakításának egyáltalán nem tolakodó. A többi modellnél megszokott kényelmi és biztonsági elemek ennél a készüléknél sem hiányoznak: emlékeztető, automatikus kikapcsolás és túlmelegedés-gátlás csakúgy jellemzi a masinát, ahogyan a biztonságos és minőségi anyaghasználat is.

Lelkes visszajelzések

Mindezek után nem csoda, hogy a brit és amerikai vásárlóközönség is felfedezte magának a sütőt, és elárasztotta pozitív visszajelzésekkel az Amazont. A rendkívül jónak számító átlagosan 4,7-es értékelés mögött egyértelmű elégedettség rajzolódik ki a kedvező ár-érték arányt, a könnyű használhatóságot és tisztíthatóságot, illetve az elkészült ételek minőségét illetően is.

Instant Vortex Plus 9 VersaZone

A rugalmas óriás

Az Instant-nál minden a felhasználók igényeihez való alkalmazkodásról szól, ennek pedig ékes példája a Vortex Plus 9 VersaZone, mellyel egy elképesztően rugalmas társat kapunk a konyhánkba.

Előnyök

 • 8 az 1-ben funkció
 • Dupla kosár állítható mérettel
 • Kosarak külön programozhatósága
 • Gyors előmelegítés
 • EvenCrisp technológia

Elérhető itt:

topjuicers.hu


Kettő az egyben, egy a kettőben

Egyik nap készítenénk egy gigaadag sült krumplit, esetleg sütnénk egy jó focacciát, a másik nap viszont két fogást gyártanánk le egyszerre? A Vortex Plus 9 VersaZone simán megugorja ezt a kihívást, ugyanis ennél a modellnél magunk döntjük el, hogy két kosaras üzemmódban, vagy egy nagy kosárral használjuk a gépet. Hatalmas kapacitású, 8,5 literes sütőkosarát ugyanis egy behelyezhető lap segítségével kettéoszthatjuk, így két, függetlenül vezérelhető sütőt nyerünk. A két kosár, bár önálló életet él, a szinkronizáló programokkal működésük összehangolható. Választhatunk azonos sütési módot mindkét térfélre, de lehetőségünk van
arra is, hogy külön beállításokkal, ám azonos időpontra készítsük el a fogásokat. Bármilyen formában is használjuk a sütőt, éhen halni biztosan nem fogunk: egyszerre ugyanis akár nyolc adag ételt is készíthetünk benne. A többi márkatársnál már bevált beépített programok mellett saját, egyéni elképzelésünk alapján is vezérelhetjük a masinát: a hőfokot 35 és 232 fok között szabadon meghatározhatjuk.

Egyszerű kezelés

A gyártók ennél a gépnél is megőrizték a többi modellnél bevált jellemzőket. Az egyenletes sütésről az EvenCrisp technológia gondoskodik, az extragyors előmelegítésnek hála pedig még a fagyos ételek is villámtempóban készülnek el. A könnyű kezelhetőség ennél a készüléknél is alap: erről a jól átlátható érintőképernyő, és a sütési folyamat lépésről lépésre való nyomon követését biztosító fázisjelző gondoskodik. A sütőkosár, sütőtálca és a kosárelválasztó lap mosogatógépben tisztítható.

Instant Pot Pro Crisp 8 multifunkciós főzőedény és Air-Fryer

Szeretnénk kihasználni a legmodernebb konyhai eljárások nyújtotta előnyöket, ezért bőszen halmozzuk a konyhai eszközöket, míg végül mi magunk jóformán be se férjünk a konyhába. Ismerős helyzet? Ha a válasz egy beismerő bólogatás, akkor igencsak kapóra jöhet az Instant Pot Pro Crisp 8 kettő az egyben készülék, mely egymagában testesít meg egy forrólevegős sütőt és egy multifunkcionális kuktát.

Előnyök

 • 11 különböző program
 • Cserélhető fedelek, főző és sütő üzemmód
 • Külön is használható belső fazék
 • 7,6 literes űrtartalom
 • Időzített emlékeztetők
 • Beállítások megjegyzése

Elérhető itt:

topjuicers.hu

Mindent IS tud

Nem viccelünk a címmel, a Pot Pro Crisp 8 tényleg egymagában képes elvégezni a főzési és sütési munkálatok dandárját. Két innovatív fedelének cserélgetésével mi magunk határozzuk meg, hogy éppen kuktaként vagy airfryerként szeretnénk használni a készüléket. A forró levegős fedővel minden, az Instant Vortex sütőknél már ismert funkciót használhatunk, így többek között sütni, grillezni, melegíteni és aszalni is tudunk. A fantasztikus textúrákról itt is az EvenCrisp technológia gondoskodik.

A kuktafedővel a készüléket főző üzemmódba hozva, számtalan további programmal kísérletezhetünk. A gyorsfőzés, lassú főzés, párolás és gőzölés meg sem kottyan a masinának, ahogyan vidáman elkészíti a különféle gabonákat és rizst is, de találunk rajta sauté és sous-vide funkciót is. Kukta üzemmódban akár 70 százalékkal gyorsabban is megfőzhetjük az ételeket, mint hagyományosan, az új QuickCool technológiával pedig a nyomáskioldási idő is jelentősen lerövidül.

Rugalmas használat

7,6 literes űrtartalmával a készülék könnyen kiszolgál egy nagyobb családot, akár egy egész csirkét is megsüthetünk benne. Ráadásul a prémium minőségű, kiemelhető belső edény külön is használható. Az igényes, szilikon fogóval ellátott, rozsdamentes acélból készült fazekat mind gáz, kerámia- és indukciós főzőlapon, mind sütőben használhatjuk 230 fokig, majd utána mosogatógépben is elmoshatjuk. A készülék tartozéka egy rozsdamentes acélból készült, multifunkciós gőzállvány, egy többszintű air fryer kosár és egy sütőtálca is.

Kényelem és elegancia

Fekete és rozsdamentes acél borítása elegáns megjelenést kölcsönöz a masinának, melyhez jól passzol a látványos LED-kijelző. Utóbbi segítségével a készüléket könnyen testre szabhatjuk. Egyéni beállításainkat el is tudjuk menteni, így a következő főzés alkalmával egyetlen gombnyomással elindíthatjuk a folyamatot. Az időzíthető emlékeztetők még kényelmesebbé teszik a használatot, ahogyan nagy segítség a folyamatkijelző is.

A brit és amerikai vásárlók is nagyra értékelik a készülék sokoldalúságát: az Amazonon maximálisan adható 5 csillagból átlagosan 4,7-tel díjazzák. A visszajelzések tanúsága szerint a használók számára komoly pozitívumot jelent a sütő könnyű kezelhetősége és tisztíthatósága, a biztonságos használat, a biztonsági fedélzár és gyorskioldó gomb, valamint a hatékony hőmérsékletszabályozás.

Instant Pot Duo Crisp Multi-Cooker és Air Fryer, Ultimate fedővel 

Ha beleszerettünk a gondolatba, hogy egyetlen készülékkel szert tehetünk egy csodakuktára és egy légsütőre is, az arcunkról biztosan nem lehet majd leradírozni a vigyort, amikor rájövünk, ez még nem a végállomás. Az Instant legújabb fejlesztése, a Pot Duo Crisp ugyanis nemcsak főzni és sütni tud, de mindezt a konyhai bravúrt a fedők cserélgetése nélkül adja elő.

Előnyök

 • Egyetlen fedéllel főző és sütő üzemmód is
 • Helytakarékos
 • Halk gőzkioldás
 • 13 különböző program
 • EvenCrisp technológia
 • Főzési utasítások nyomonkövethetősége

Elérhető itt:

topjuicers.hu

Sokoldalúság egyszerűen

Az Instant márka egyik leginnovatívabb készüléke arra vállalkozik, hogy a lehető legtöbb nyűgöt levegye a vállunkról az ételkészítés terén. Az Instant Pot Duo Crisp egyszerre látja el ugyanis a kukta és az air fryer szerepét, ám a piacon létező egyéb hasonló masinákkal ellentétben mindehhez csak egyetlen, multifunkcionális fedőre van szüksége. Ez az Ultimate fedő, mely fixen csatlakozik az edényhez, tartalmazza a forrólevegős sütéshez szükséges fűtőelemet és ventillátort, és ide tudjuk rögzíteni a kukta üzemmódhoz szükséges panelt is.

Az újításnak hála a készülék helytakarékosabb, tárolása, kezelése és tisztítása egyszerűbb. A számtalan főző- és sütőfunkció mellé 13 beépített programja közé bekerült a kenyérsütés és a joghurtkészítés lehetősége is, de természetesen a gyorsfőzés, lassú főzés, sauté, sous vide és ételmelegítés funkció ugyanúgy megmaradt, ahogy a párolás, gőzölés és aszalás is.

Csendes és segítőkész

A Pot Duo Crisp olyan, mint egy igazi jóbarát: ott van, ha szükség van rá, ám nem tolakodó, nem uralja az életteret. A Whisper-Quiet technológiájának köszönhetően a gőzkioldás extra csendes, a masina kezelése pedig roppant egyszerű: a nagy LED kijelzőn lépésről-lépésre nyomon követhetjük a főzési utasításokat. A késleltetett indítás funkciónak hála az egész főzési manővert a számunkra ideális időpontra időzíthetjük, vagy szabadabban tervezhetjük meg konyhai feladatainkat a melegen tartás funkció bekapcsolásával. 6,2 literes tartályában egyszerre 6 adag ételt tudunk elkészíteni, így akár egy nagyobb családot is jól lakathatunk. Majd pikk-pakk rendet is tudunk tenni magunk után, hiszen a kivehető tartozékokat – a főzőedényt, a gőzöléshez és forrólevegős sütéshez használható rácsot, illetve a nagynyomású panelt – mosogatógépben is tisztíthatjuk.

Fókuszban a biztonság

Az Instantnál már megszokhattuk, hogy minden téren, többek között az anyaghasználatnál is fokozottan ügyelnek a biztonságra, így ezzel a masinával is BPA/PFOA/PTFE mentesen készíthetjük ételeinket. A nagy nyomású főzés sem rejt veszélyeket: a fedél biztonságos levételét a kijelzőn OK felirat mutatja. A veszélytelen használatot számos további tulajdonság, például a túlmelegedés elleni védelem és az automatikus kikapcsolás szolgálja.

Jó, ha tudsz róla

Ha beszippantott minket az Instant-élmény, és nem állnánk meg egy air fryer vagy multifőző birtoklásánál, külföldi oldalakról a márka sok más termékét is beszerezhetjük. A konyhai robotgéptől kezdve a kávéfőzőn és tejhabosítón át a sous vide rúdig nagyon széles a márka palettája. Légtisztítók, beltéri grillezők, gabona- és rizsfőzők, öntöttvas főzőedények és grillsütők is a kínálat részét képezik, de olyan különlegességre is bukkanhatunk, mint a grillsütő és air fryer szerelemgyereke, az Instant Omni Plus, melyben akár pizzát is süthetünk. A márka emellett számos kiegészítővel és aprósággal, sőt, komplett edénykészlettel is csábítja a vásárlókat.

Instant Air Fryer modellek összehasonlítása

Mielőtt végérvényesen elvesznénk a bőség zavarában, tekintsük át egy összefoglaló táblázatbżan az itthon is elérhető modellek legfontosabb paramétereit!

ModellVortex 4Vortex 6 PlusVortex Plus
8 Dual
Drawer
Vortex
Plus 9
VersaZone
Pot Pro Crisp 8Pot Duo Crisp
CélcsoportEgyedülállók és párokKözepes és nagyobb családokKözepes családokNagyobb családokNagyobb családokNagyobb családok
Sütőkosár kapacitás3,7 liter5,7 liter2X 3,8 liter8,5 liter7,6 liter6,2 liter
Kiemelt tulajdonságokBelépő szint
Költség- és energiahatékony
Gyors és egyszerű
Nagy betekintőablak belső világítással
Aszalási funkció
OdorErase
szagsemlegesítő változatban is elérhető
Dupla kosár
Szinkronizálható sütési folyamatok
Látványos megjelenés
Extra nagy kapacitás
Állítható kosárméret
1 nagy vagy 2 kisebb kosár
Kukta és air fryer egyben
Cserélhető fedők
Külön is használható belső edény
Egyetlen fedővel sütő és főző üzemmód
Extra csendes gőzkioldás
Leggazdagabb funkciókínálat
Méret és helyigény (méxszéxma)Helytakarékos

33,1×25,7×28 cm
Nagyobb gép, jó helykihasználás

38x30x33 cm
Tekintélyes méret a dupla kosárhoz

38,4×40,3×31,7 cm
Tekintélyes méret az extranagy kosárhoz

38,4×40,3×31,2 cm
Masszív

37,6×31,9×39 cm
Masszív

39,4×39,1×34 cm