Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Jégkocka készítő – Mutatjuk a legjobbakat (2024)

Amennyiben szeretjük a hideg italokat és legszívesebben mindent jégkockával fogyasztanánk, akkor garantáltan nálunk is jó szolgálatot tesz majd egy jégkocka készítő gép.

Tartalomjegyzék

Sokan úgy gondolják, hogy pénzkidobás külön gépet vásárolni azért, hogy mindig legyen kéznél jégkocka, amivel a forró nyári napokon sem okoz problémát egy-egy hideg frissítő elfogyasztása. Fagyasztóval kombinált hűtőszekrénye ugyanis mindenkinek van otthon, a bajt jellemzően az emberi feledékenység és a helyhiány okozza, ami elsőre nem hangzik túl logikusan, pedig gyakrabban okoz gondot, mint hinnénk.

Az alábbiakban természetesen ezt a gondolatmenetet is bővebben kifejtjük majd, miközben minden lényeges tudást megosztunk a jégkocka készítő gépekről, így kiderül, hogy miért egyre népszerűbbek ezek az eszközök, illetve melyek közül érdemes választani?

Igazolt hazai és külföldi vásárlói vélemények alapján

A legjobb jégkocka készítőket részletes piackutatással, a következő forrásokból választottuk ki:

 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • tesztekből és fórumokból tájékozódva;
 • saját tapasztalatok figyelembevételével.

Kutatásunkat nem szponzorálták gyártók és forgalmazók.

A legjobb jégkocka készítők (2024)

Klarstein Mr.Black Frost – a mi választásunk

Előnyök
 • nagy víztartály
 • letisztult megjelenés
 • íztelen és szagtalan jégkockák
 • 15 kg jég 1 nap alatt
 • 3 választható méret
Elérhető itt
KLARSTEIN.HU
ELECTRONIC-STAR.HU

A Klarstein Mr. Black Frost egy nagy teljesítményre képes jégkocka készítő gép, mely garantáltan megállja majd a helyét akkor is, ha nagyobb összejövetelekre készülünk, illetve folyamatosan tetemes mennyiségű jégre van szükségünk, mert egyenesen rajongunk a hideg italokért vagy a frissítő koktélokért.

Óriási teljesítmény, csendes működés

Amivel kapcsolatban a Klarstein Mr. Black Frost jégkocka készítő gép azonnal kiemelkedik a sorból, az nem más, mint a teljesítménye. Minden tekintetben elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal 150W-os motorjával képes 24 óra leforgása alatt akár 15 kilogramm jég előállítására úgy, hogy közben egyáltalán nem zavar minket a működésével, hiszen rendkívül csendes, akár éjszaka is használható.

Az eszköz óránként 550 gramm jég előállítására alkalmas, miközben egyszerre akár 3,3 liter vizet tud fogadni. Nem okoz neki gondot egy nagyobb társaság kiszolgálása sem, miközben működése annyira egyszerű, hogy még a gyerekek és az idősek is azonnal használatba tudják venni.

Garantáltan íztelen és szagtalan jégkockák

Ha elegünk van abból, hogy a fagyasztóban csak pörkölt- vagy kirántott hús ízű jégkockák készülnek, akkor a Klarstein Mr. Black Frost nagy kedvencünk lesz, hiszen ebben a gépben garantáltan teljesen íztelen és szagtalan jeget találunk majd. Működése a TÜV által bevizsgált, ezáltal maximális biztonságban használható a mindennapokban, akár minőségi italok kikeverésekor is.

Nagy előnye, hogy segítségével egyszerre háromféle méretű jégkocka is elkészíthető, így mindig az adott alkalomhoz vagy italhoz tudjuk igazítani a végeredményt. Hogy mindehhez igencsak látványos, rozsdamentes acél és fekete műanyag elemekből kialakított termékház tartozik, csak hab azon a bizonyos tortán, hiszen a gép minden konyhában nagyon jól mutat majd.

Egyszerű tisztítás és irányítás

Azon túl, hogy a Klarstein Mr. Black Frost jégkocka készítő gép nagyon letisztult és modern termékdizájnt kapott, mindemellett abszolút az egyszerűség jellemzi. Rendkívül könnyen tisztítható például, ami egy vízzel működő háztartási gép esetén nagyon fontos a hosszabb távú higiénia elérésének érdekében, szükség esetén például nagyon egyszerűen szét tudjuk szerelni.

Tisztításánál pedig csak irányítása egyszerűbb! Az eszköz rendkívül könnyen kezelhető, előlapján nemcsak közérthető gombok, hanem egy kisebb digitális kijelző is van, melynek jóvoltából könnyedén végigkövethetjük a folyamatokat, de a felső részen elhelyezett átlátszó kis ablaknak hála a gépben zajló jégkockakészítés is nyomon követhető lesz.

Klarstein Partytime XL – Villámgyors segítség bármikor

Előnyök
 • Extra rövid elkészítési idő (7-15 perc)
 • Nagy termelési kapacitás (15 kg/24 óra)
 • Rozsdamentes acél
 • Állítható jégkockaméret S és L
 • Öntisztító funkció
 • Érintőképernyős kezelőpanel
Elérhető itt
ELECTRONIC-STAR.HU

A Partytime XL készülékkel a jégkockakészítés néhány perc alatt megoldható, így különösen nagy hasznát vehetjük kerti ünnepségeken, családi összejövetelen, de ha vendéglátós vállalkozásunkba keresünk egy profi társat, szintén jó szolgálatot tehet.

Kétféle jégkockaméret, extra gyorsaság, kiváló teljesítmény

Nem is meglepő, hogy a Klarstein Partytime XL a német Amazon egyik választása az ajánlott listában, ugyanis a jégkészítő készülék képes akár 15 kg tiszta jég termelésére 24 óra alatt. 

Egyetlen ciklus mindössze 7 perc alatt lezajlik, ennek során 9 jégkockát kapunk az általunk választott méretben (mivel lehetőségünk van kisebb S-es vagy nagy méretű L-es hűs kockák előállítására is). 

Egyszerű használat, könnyed tisztítás

Az érintőképernyős kezelőpanel révén a vezérlése valóban gyerekjáték, csupán annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, amíg elvégzi a rábízott feladatot, majd beleszürcsölünk a jégkockákkal dúsított frissítő szomjoltónkba. 

Öntisztító funkciójának hála a tisztán tartása is pofonegyszerű. A vendéglátás a Klarstein Partytime XL-es modelljével új szintre emelhető. Koktélok, üdítők, különleges italok megkomponálása pillanatok alatt akár otthonunkban, akár üzleti környezetben.

Klarstein Arctic Porter – a hordozható társ

Előnyök
 • bárhol, bármikor használható
 • öntisztító funkció
 • jelzőfények
 • praktikus, masszív foggantyú
 • rozsdamentes acél szerkezet
Elérhető itt
ELECTRONIC-STAR.HU

Hordozható jégkocka készítő gépet keresünk? Ebben az esetben a Klarstein Arctic Porter az egyik legjobb választás lehet a sorban, hiszen elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy szinte bárhol és bármikor megállja a helyét, ezáltal akár nagyobb családi ünnepségeken vagy kerti partikon sem vall kudarcot, ha némi frissítőre vágyunk, de hétköznapi felhasználásra egyaránt ideális választás.

Akár 12 kg friss jég naponta

A Klarstein Arctic Porter legnagyobb előnye, hogy található rajta egy nagyon masszív és méretes fogantyú, aminek jóvoltából a jégkocka készítőt gyakorlatilag bárhová magunkkal vihetjük. Elkészíthetjük odabent, majd egy az egyben kivihetjük magunkkal a kertbe, ahol már csak adagolni kell a friss, garantáltan íztelen és szagtalan jégdarabkákat.

Teljesítménye kifejezetten elragadó, hiszen képes 24 óra leforgása alatt akár 12 kilogramm friss jég előállítására. Mindeközben mi választhatjuk majd ki, hogy kisebb vagy nagyobb típusú jégkockát szeretnénk, ezáltal garantált, hogy minden típusú hűsítő mellett megállja a helyét

Kúp alakú jégkockák

A 120W-os teljesítménnyel rendelkező Klarstein Arctic Porter egy 2 literes víztartállyal rendelkezik, melyből speciális kúp alakú jégdarabokat készít az eszköz, így ezen a téren is elrugaszkodhatunk a megszokott alternatíváktól. Mindezt természetesen modern termékdizájn egészíti ki, mely azon túl, hogy egészen mai megjelenéssel rendelkezik, rendkívül tartós, azaz felkészítették a hordozhatósághoz.

A jégkockákat egyébiránt ciklusonként készíti. Egy ciklus átlagosan 8 percig tart, és ennyi idő elegendő neki ahhoz, hogy akár 9 darab jégkockát termeljen, ami kifejezetten jó teljesítmény, ennek megfelelően alig akad olyan szomjas társaság, melyet ne tudna kiszolgálni akár a mindennapokban, akár egy baráti vagy családi összejövetel során.

Öntisztító funkcióval, egyszerű kezelhetőséggel

Mivel vízzel dolgozik, a Klarstein Arctic Porter kapcsán nagyon fontos kiemelni, hogy teljes öntisztító funkcióval látták el, így normál esetben nekünk hozzá sem kell nyúlnunk ahhoz, hogy mindig tiszta, garantáltan íz- és szagsemleges, nem mellesleg pedig higiénikus, kórokozóktól mentes jégkockákat készíthessünk a segítségével.

Kialakítása kapcsán fontos kiemelni a felső átlátszó ablakot, melyen keresztül mindig látható, hogy mennyi jég található benne, könnyen kezelhető érintőképernyőjének hála pedig könnyen kezelhető, mindig átfogó információt nyújt a működéséről, a benne megtalálható víz szintjétől és egyéb olyan részletekről, melyek elengedhetetlenek a megfelelő működéshez.

Klarstein Ice Volcano – a felsőkategória képviseletében

Előnyök
 • hangjelzés
 • időzítő
 • íztelen és szagtalan jégkockák
 • jégkockák egyszerű kitöltése
 • letisztult megjelenés
Elérhető itt
KLARSTEIN.HU
ELECTRONIC-STAR.HU

A Klarstein Ice Volcano egy prémium kategóriát képviselő jégkocka készítő gép, mely a jelenlegi piac egyik legjobbjának tekinthető, de mindenképpen az élmezőnyt képviseli. Ehhez nyilván elragadó tudással és teljesítménnyel rendelkezik, aminek nyilván meg is kéri az árát a gyártó, de ha szeretjük a jeges italokat, ezzel a termékkel biztosan nem nyúlunk majd mellé.

Akár 9 jégkocka 12 perc alatt

Garantált, hogy egy kisebb összejövetelen vagy egy kerti partin a Klarstein Ice Volcano nem hagy minket cserben! A készülék ugyanis kifejezetten nagy teljesítménnyel rendelkezik, ezáltal 12 perc alatt legalább 9 jégkockát tud elkészíteni, ami bőven képes megteremteni a hátteret egy kisebb társaság általános fogyasztásához, ha mindenki jeges hűsítőt szeretne fogyasztani.

A jégkocka készítő gép segítségével 24 óra leforgása alatt akár 12 kilogramm jég készíthető, miközben csak mi döntjük el, hogy melyik méretből válogathatunk, ezáltal készíthetünk kisebbeket a gyerekeknek vagy a nőies italokhoz, és nagyobb darabokat, ha egy whisky vagy gyomorkeserű behűtésére használnánk. Hogy mindezt a gép meglepően csendesen tudja biztosítani számunkra, csak hab a tortán!

Egyszerű vezérlés, biztonságos használat

Az irányíthatóság tekintetében a Klarstein Ice Volcano jégkocka készítő gép rendkívül egyszerű és könnyed irányítást biztosít a tulajdonosok számára. Ehhez az elülső részen egy látványosan kékes háttérvilágítással ellátott kijelző, valamint a körülötte elhelyezett egyértelmű gombok nyújtanak segítséget.

Mindezt egy nagyon egyszerűen átlátható, könnyedén kezelhető vezérlőpanel segíti meg, illetve teszi egészen biztonságossá, hiszen nemcsak láthatjuk a gép állapotát, hanem közben hangjelzésekkel is biztosítja nekünk az üres víztartályt vagy a megtelt jégtartályt, amihez természetesen egy nagyon praktikus időzítő segítheti dolgunkat a mindennapokban.

Garantáltan szag- és ízsemleges jégkockák

Azon túl, hogy a Klarstein Ice Volcano kiváló teljesítménnyel kecsegtet, ezáltal egyszerre akár két liter víz is tölthető bele, mindemellett a dizájn tekintetében sem vall kudarcot. Kifejezetten látványos, modern összhatást kelt, minden konyhában garantáltan jól mutat, használatát pedig a felső részen elhelyezett átlátszó ablak teszi könnyeddé és felhasználóbaráttá.

A jégkocka készítő gép mindemellett csúszásgátló gumi lábakkal lett felvértezve a könnyedebb használat érdekében, de tartozékként egy tölcsért is találunk a csomagban, mely egyszerűbbé teszi a jégkockák kitöltését. Fontos, hogy a tervezéskor nagy gondot fordítottak az anyaghasználatra is, ezáltal az eszközben készült jégkockák garantáltan mentesek lesznek mindenféle kellemetlen szagtól és íztől.

Gorenje IMC 1200B – a kiváló ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • nagyon gyors működés
 • csendes működés
 • XL méretű jégkockák
 • víz- és jégszintjelző
 • egyszerű használat
Elérhető itt
ONLINEMARKABOLTOK.HU
alza.hu
konyhaluxnet.hu

A Gorenje IMC1200B jégkocka készítő gép kiváló választás olyan esetekben, amikor a legtöbbet szeretnénk kihozni a pénzünkből, hiszen elérhető ára mellett látványos megjelenéssel, nagy teljesítménnyel és meglepően gyors működéssel dobja fel a legmelegebb nyári napokat.

Jégkockák akár 9 perc alatt

Az egyik legnagyobb előny a Gorenje IMC 1200B kapcsán, hogy nemcsak nagy teljesítménnyel büszkélkedik, hanem mindemellett rendkívül gyorsnak is tekinthető a munkavégzésben. Bekapcsolását követően már 9 perc múlva élvezhetjük a hűsítő italokat, hiszen ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy elkészítse az első jégkockákat – a hagyományos típusok mellett akár extra nagy méretben is.

A 120W-os teljesítménynek köszönhetően a gép 24 óra leforgása alatt 12 kilogramm jég elkészítésére alkalmas, összesen pedig egy 2,2 literes víztartállyal büszkélkedik, ami éppen elegendő ahhoz, hogy kiszolgáljon egy nagyobb családot vagy egy kisebb társaságot a legmelegebb nyári napokon is.

Egyszerű és biztonságos működtetés

A jégkészítés talán még soha nem volt olyan egyszerű, mint a Gorenje IMC1200B használatával. Teljes egészében elektronikusan vezérelt megoldásról van szó, így csak vizet kell tölteni a gépbe, bekapcsolni, majd pár percen belül már élvezhetjük is az első jégkockák hűsítését. Mindehhez pedig biztonság és átlátható működtetés társul.

A beépített vízszintjelzőnek köszönhetően például mindig pontosan tudjuk majd, hogy mikor kell feltölteni a víztartályt, míg a jégszintjelző arról is tájékoztat minket, hogy mennyi jég található a gépben. A termékkel garantáltan mindig kellemesen hideg italokat és jeges koktélokat fogyaszthatunk – ha úgy gondoljuk, akár az év minden napján.

Egyszerű karbantartás, átlátszó fedél

A megjelenés és a termékdizájn tekintetében a Gorenje IMC1200B elképesztően letisztult és modern dizájnnal büszkélkedhet, hogy minden környezetben, minden konyhában jól mutasson. Átlátszó fedele például nemcsak rendkívül jól néz ki a gyakorlatban, hanem ráadásként óriási segítséget nyújt a használatban is, hiszen mindig pontosan látható, hogy mi történik az eszköz belsejében.

A gépet ráadásul nagyon könnyedén tisztíthatjuk is, az eltávolítható jégtartálynak köszönhetően rendkívül egyszerűen kitakaríthatjuk, ami a hosszantartó higiénia miatt kifejezetten fontos szempont. Működtetését a felső panelen elhelyezett egyszerű gombokkal vezérelhetjük, melyek annyira közérthető formában támogatják meg a jégkocka készítő gép használatát, hogy arra korábban még talán soha nem volt példa.

VidaXL 51100 – Színt visz a nyárba

Előnyök
 • Háromféle színben elérhető
 • Átlátszó ablakkal ellátott fedél
 • LCD-kijelző
 • Plusz tartozékok: jégkosár, lapát
 • Csendes 
 • Kiváló termelési kapacitás
Elérhető itt
vidaxl.hu
pepita.hu

A kerti bútorairól ismert VidaXL ezúttal elhozta nekünk az 51100 modellszámú jégkockakészítő gépet, amellyel naponta 12-15 kg-nyi mennyiséget termelhetünk. Ráadásul plusz kiegészítőkkel teszi még kellemesebbé a hűsítő italok készítésének folyamatát, mivel jégkosár és lapát is jár mellé. 

Csendes társ a koktélkészítésben

A VidaXL 51100-s modellje profi segítséget kínál a legforróbb nyári napon is. Egyetlen ciklussal 9 kockával ajándékoz meg minket, a napi maximális mennyiség pedig elérheti a 15 kg-ot is. 

Átlátszó ablakos fedelének köszönhetően gyönyörködhetünk fáradhatatlan munkájában. Azontúl, hogy figyelemmel kísérhetjük a jégkockák állapotát, a készülék figyelmeztet, ha megtelt a termelt jéggel vagy épp kifogyott a vízkészletből. 

Alacsony zajszint, mutatós dizájn 

A csendes működésű jégkockagyártó készülék rengeteg terhet vesz le a vállunkról, a segítségével nem kell megalkudnunk a mennyiséget illetően sem, mivel könnyedén termelhetünk jégkockákat nagyobb tételben is akár, így bármilyen helyzetben a legjobb házigazdák lehetünk.

Klarstein On The Rocks – az aranyközépút

Előnyök
 • helytakarékos kialakítás
 • jelzőfények
 • 6 perc alatt kész jégkockák
 • antibakteriális belső burkolat
 • tisztító program
Elérhető itt
ELECTRONIC-STAR.HU
ALZA.HU

Ha elérhető árú, de mégis nagy teljesítményű jégkocka készítő gépet szeretnénk vásárolni magunknak, mely különösebb kompromisszumokat sem követel tőlünk, akkor a Klarstein On The Rocks jégkocka készítő gép garantáltan jó döntés lesz az aranyközépút kedvelőinek, hiszen mindent tud, amire csak szükségünk lehet.

Frissítő jégkocka akár 6 perc után

A Klarstein On The Rocks egyik legnagyobb előnye a rendkívül gyors működés, amit részben aprócska méreteinek köszönhet. Bár 24 óra leforgása alatt 12 kilogramm jeget tud előállítani, azonban ennél sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy friss gömbölyded jégkockákat akár már 6 perc elteltével is kimerhetünk belőle, bár normál esetben inkább 20 perccel érdemes kalkulálni, ha igazán fagyott, jó állagú frissítőre vágyunk.

A 2,1 literes víztartálya éppen elég tágas ahhoz, hogy ne csak egy nagyobb családot, hanem egy laza délutáni vagy esti grillpartit, egy kisebb házibulit is nagyon könnyedén ki tudjon szolgálni. Tartozékként ráadásul egy nagyon praktikus lapát is jár hozzá, aminek köszönhetően elegáns és higiénikus körülmények között tudjuk kimerni belőle a frissen elkészített jeget.

Többféle méretű jégkocka, egyszerű kezelhetőség mellett

A működtetés tekintetében a Klarstein On The Rocks rendkívül egyszerű, munkáját pedig jelentős mértékben megkönnyíti az átlátszó fedél, aminek köszönhetően folyamatosan láthatjuk, hogy mi történik a gép belsejében. Nagy előnye, hogy többféle méretű jégkocka elkészítése is kivitelezhető az eszközzel, így kisebb és nagyobb darabok egyaránt előállíthatók benne annak érdekében, hogy mindig az adott eseményhez tudjunk igazodni.

A gép működtetése rendkívül egyszerű, színes LED fényekkel és speciális softtouch technológián alapuló vezérlőelemekkel büszkélkedhet. Csak néhány könnyed gombnyomás az egész, és máris készülnek a friss jégkockák. Mindehhez ráadásul maximális biztonság is társul, ezáltal akár a víztartály ürült ki, akár a jégkocka tartó telt meg, a gép állapotára jelzőfény figyelmeztet, a készülék pedig szükség esetén magától kikapcsol.

Modern hűtőtechnika, magas szintű higiénia

A fagyasztás tekintetében a Klarstein On The Rocks a legmodernebb hűtőtechnikát alkalmazza, ami nemcsak azt jelenti, hogy rendkívül gyorsan és hatékonyan képes jégkockát készíteni, hanem azt is, hogy működése során teljesen halk marad, ezáltal egyáltalán nem zavar senkit, szükség szerint még éjszaka vagy aktív pihenési időszakban is alkalmazható.

Fontos tulajdonsága az antibakteriális belső burkolat, mely íz- és illatsemleges jégkockák készítésére ad lehetőséget, miközben tisztíthatósága is rendkívül egyszerű. Lényeges tulajdonsága továbbá, hogy rendelkezik beépített automata tisztító programmal, aminek elindítása nagyon gyorsan képes kitakarítani a gépet, aminek jóvoltából soha nem kell aggódnunk a higiénia miatt.

Klarstein Chillout – A német Amazon választása

Előnyök
 • Elegáns formatervezésű, igényes megjelenésű
 • Átlátszó fedél
 • 8 perces jégkockakészítés
 • Egyforma méretű, egységes (kerek) jégdarabkák
 • Figyelmeztető funkciók: alacsony vízszint, megtelt edény
 • Egyszerű vezérlés
Elérhető itt
klarstein.hu
ELECTRONIC-STAR.HU

A Klarstein Chillout méltán nyerte el a német Amazon vásárlóinak elismerését, a készülékkel egységes, kerekded jégdarabokat termelhetünk, naponta akár 12 kg-nyi mennyiséget. Egy ciklus során 8 perces üzemidővel számolhatunk. Annyi a dolgunk csupán, hogy betöltjük a szükséges vízmennyiséget, megnyomjuk az indítás gombot, majd 8 perc múlva szolgáltathatjuk is a frissítőt vendégeinknek. 

Igényes tervezésű, letisztult stílusú berendezés

Az elegáns formatervezésű Klarstein Chillout készülék bármilyen környezetben jól mutat, nem számít, hogy konyhánkban vagy éttermünkben éppen a szolid visszafogottságot preferáljuk, vagy a rendhagyóbb arculati elemeket. 

Zökkenőmentes üzemeltetés, felhasználóbarát használat

Optimális méretének, viszonylag kis súlyának köszönhetően magunkkal vihetjük a kerti mulatságokra is. A hozzá tartozó lapátka segítségével még zökkenőmentesebb lehet a jégkockaadagolás. Ha pedig friss jégrétegre lenne szükségünk egy finom fogáshoz, egyszerűen kihúzhatjuk a gyűjtőtartályt, és máris rendelkezésünkre áll a teljes jégmennyiség.

Mikor vegyünk jégkocka készítő gépet?

A bevezetőben kiemeltük már, hogy a helyhiány és az emberi feledékenység a két legfontosabb ok, amiért érdemes elgondolkozni egy jégkocka készítő gép megvásárlásán. Lássuk most, hogy miért van ez így, illetve milyen egyéb esetekben érdemes elgondolkozni egy ilyen eszköz megvásárlásán.

Ha szeretnénk íztelen jégkockát

A hagyományos formában készült jégkockák egyik nagy hátránya, hogy a fagyasztóban gyakran hajlamosak átvenni az ott tárolt többi étel ízét és szagát. Ennek köszönhetően nem ritka, hogy a jégkocka magába szívja a lefagyasztott uborka, tök vagy pörkölt ízét, ami elképesztő mértékben el tudja rontani a frissítő italok élvezetét.

Egy jégkocka készítő gépben ilyesmi nem fordulhat elő, ha friss vizet töltünk az eszközbe, akkor a jég semmi mással nem találkozik, garantáltan íztelen és szagtalan jégkockákat kapunk, ami minőségi italok vagy koktélok esetén kimagaslóan fontos tulajdonság.

Helyhiány esetén

Főleg a nyári melegben, de sokan még tavasszal és ősszel is imádják a hideg italokat. Csakhogy kevesen rendelkeznek otthon akkora hűtőszekrénnyel, ami ideális lehet nagyobb mennyiségben arra, hogy többféle üdítőt és egyéb innivalót tudjanak elhelyezni benne.

Ilyenkor sokkal praktikusabb egy jégkocka készítő gép, hiszen bekapcsolásával gyakorlatilag perceken belül jéghideg italokat fogyaszthatunk úgy, hogy a hűtőnkben rengeteg hely marad. Természetesen számításba vehetjük a zsákos jégkockákat is, melyekkel mindig megtölthetjük a fagyasztónkat, de ezek is olyan sok helyet elfoglalnak, hogy kis hűtőszekrény esetén nem jöhetnek számításba.

Ha feledékenyek vagyunk

Hogy mi köze a feledékenységnek a jégkocka készítő gépekhez? Meglepően sok! Bizonyára sokan vágynak a nagy nyári melegben jeges frissítőre, amikor hazaérnek a munkából, de folyamatosan szembesülnek vele, hogy nem tették be a fagyasztóba a klasszikus jégkocka készítő rekeszeket.

Ilyenkor vagy várunk néhány órát, ami nem túl életszerű helyzet, vagy engedünk a józan észnek, és egy jégkocka készítő gép segítségével pár perc alatt előállítunk némi friss jeget az italunkhoz. Praktikus, gyors és kényelmes, avagy tökéletesen illeszkedik a felgyorsult életmódunk mellé!

Ha kedveljük a koktélokat

A jégkocka és a tört jég a koktélok egyik alapvető kelléke, így ha imádunk otthoni körülmények között finom kevert italokat vagy long drinkeket készíteni, akkor egyszerűen elengedhetetlen lesz egy jégkocka készítő gép megvásárlása.

Azt ugyanis jellemzően senki sem tudja előre, hogy mikor jön meg a kedve egy Margaritához vagy egy Pinca Coladához, így amíg az összetevőket előkészítjük hozzá, addig éppen elkészülhet egy nagy adag jég a gépben, ami elengedhetetlen lesz a frissítő koktélhoz.

Ha gyakran betoppan néhány váratlan vendég

Nagy a sürgés-forgás nálunk a nyári időszakban, amikor mindenki szereti hidegen, sőt fagyosan fogyasztani a frissítő italokat? Amennyiben a válaszunk igen, de a hűtőben nem fér el túl sok innivaló, és jégkocka hagyományos formában történő készítését is rendszeresen elfelejtjük, akkor egy ilyen gép beszerzése elengedhetetlen lesz.

Pláne abban az esetben, ha szeretnénk jó házigazdák lenni. Egy ilyen gép mellett nincs más dolgunk, csak feltölteni vízzel, bekapcsolni, és gyakorlatilag perceken belül már adhatjuk is a jeges hűsítőket a váratlanul betoppant vendégeknek.

A jégkocka készítő gépek működése

Nagy általánosságban elmondható a jégkocka készítő gépekről, hogy működtetésük rendkívül egyszerű, gyakorlatilag semmivel sincs több dolgunk velük, mint a fagyasztóba tehető jégkockás tálakkal annyi különbséggel, hogy ezek a megoldások lényegesen gyorsabbak.

Bár típusa válogatja, a legtöbb jégkocka készítő gép működtetése a következőképpen történik:

 • A gépeket először meg kell töltenünk tiszta csapvízzel vagy ásványvízzel. Ha gyorsítanánk a folyamatot, érdemes hideg vizet használni hozzá.
 • Ha megtöltöttük a tartályt, nincs más dolgunk, mint türelmesen kivárni, amíg elkészülnek az első jégkockák.
 • Az otthoni felhasználásra szánt jégkocka készítő gépek esetén általában 30-40 percig tart, míg az első adag elkészül, de természetesen ez gyakran a felhasználás módjától és körülményeitől is függ.

Három hasznos tanács a jégkocka készítő gép működtetéséhez

 1. Ha szeretnénk erősen fagyott, nagyobb méretű jégkockákat, akkor érdemes lehet több órával előbb elindítani a gépet ahhoz, hogy garantált eredményt kaphassunk.
 2. Amennyiben egy nagyobb összejövetelt szolgálunk ki az eszközzel, nem szabad megvárni, amíg a jégkocka készítő gép teljesen kiürül, érdemes folyamatosan rátölteni a hideg vizet, így sokkal kevesebb időbe telik majd az újabb jégkockák elkészítése.
 3. Ha csak egyetlen italt szeretnénk meginni és gyorsan akarunk jégkockát, akkor trükközhetünk azzal, hogy nem töltjük tele a víztartályt. Ilyenkor a gép gyorsabban végez, így sokszor 15-20 perc alatt friss jégkockát tehetünk a poharunkba.

Milyen jégkocka készítőt vegyünk?

A felhasználás célja

Amennyiben szeretnénk jégkocka készítő gépet vásárolni, az egyik első és legfontosabb, hogy döntsünk a felhasználás célját illetően. Ezen a téren két lehetőség áll előttünk:

1. Ha otthoni célra vásároljuk a jégkocka készítőt

Ilyen esetben a fentiekben ajánlott gépek közül gyakorlatilag szinte bármelyik megfelelő lehet az igényeinknek abban az esetben, ha nem ipari mennyiségben szeretnénk jeget készíteni, de imádjuk a jeges italokat, és télen-nyáron szeretünk például koktélokat vagy whiskyt inni.

2. Ha vendéglátóipari célra vásároljuk a jégkocka készítőt

Ilyenkor természetesen a fenti termékek nem lesznek minden esetben elegendőek. Nem is érdemes számításba venni őket, hiszen vannak olyan ipari termelésre alkalmas megoldások, melyeket lehetőségünk nyílik hálózatra kötni, melyek megállás nélkül, nagyobb mennyiségben termelhetik a jeget.

Mivel nem olcsó termékek, ezért mindig mérlegeljünk, hogy ha otthoni célra történik a vásárlás, akkor valóban kihasználjuk-e majd az eszközt. Sokak számára bőven elegendő lehet a hagyományos jégkocka készítő is, esetleg a melegebb nyári napokon egy-egy zsák jég megvásárlása. Mindig jól gondoljuk át tehát, hogy mire használnánk a gépet!

Az elkészíthető jégkockák mennyisége

Amennyiben eldöntöttük, hogy nekünk mindenképpen jégkocka készítő gépre van szükségünk, akkor nagyon fontos lesz választ találnunk arra a kérdésre is, hogy mekkora teljesítményű gépet vásárolunk. Ezt ennél a terméktípusnál jellemzően az elkészíthető jégkockák mennyiségével tudjuk érzékeltetni.

A legtöbb gyártó úgy adja meg ezt az értéket, hogy hány kilogramm jeget tudunk előállítani az adott eszközzel 24 óra leforgása alatt. (Csak ritkán adják meg, hogy az első adag hány perc után fogyasztható, ez egy másik történet.) Már a belépő szinten is jellemzőek az 5-8 kilogrammos teljesítményű megoldások, míg a magasabb kategóriában olyan gépeket is találhatunk, melyek egy nap alatt akár 10-15 kilogramm jeget képesek előállítani.

Általánosságban elmondható tehát, hogy ha sok jégre van szükségünk, akkor érdemesebb lehet a drágább, prémium termékek között nézelődni, ha pedig kevesebb is elég lehet, akkor a belépő-, vagy középkategóriás megoldások lesznek ideálisak számunkra.

A víztartály mérete

A víztartály mérete hasonlóan lényeges tulajdonság a jégkocka készítő gép kiválasztásakor, minthogy mennyi jeget képes előállítani egy ilyen eszköz egységnyi idő leforgása alatt. A kettő gyakorlatilag teljes egészében összefügg egymással, ezáltal a nagy víztartály egyet jelent a nagyobb teljesítménnyel, míg a kisebb víztartály értelemszerűen kevesebb jégkockát produkál majd.

A legtöbb jégkocka készítő gép általánosságban 2-3 literes víztartállyal rendelkezik, ennél ritkábban van jelentősebb mértékű eltérés az egyes típusok között, aminek az oka leginkább az, hogy otthoni felhasználás mellett ez a mennyiség tökéletesen elegendő. Az ipari teljesítményű jégkocka készítő gépek zöme pedig jellemzően nem is rendelkezik tartállyal, hanem direkt veszi fel a vizet a hálózatról.

A jégtartály mérete

Nagyon fontos odafigyelni egy jégkocka készítő gép kiválasztásakor arra, hogy az eszköz mekkora jégtartállyal rendelkezik. Ennek az oka nem más, minthogy sokan inkább a víztartályra fókuszálnak, vagy arra, hogy hány kilogramm jeget tud előállítani egy ilyen eszköz, holott valójában ezek egyike sem befolyásolja azt, hogy az eszköz mennyi jeget tud tárolni egyszerre.

Egy konkrét példával érzékeltetve: előfordulhat, hogy egy gép több mint 10 kilogramm jeget tud előállítani 24 óra leforgása alatt, de tárolni maximum fél kilogrammot képes egyszerre. Ennek fényében a teljesítmény mondhatni másodlagos tényező, ha nem ürítjük folyamatosan a gépet, azaz hiába kapcsoljuk be már előző nap, attól még nem lesz több jég a tartályban.

Az otthoni felhasználásra szánt jégkocka készítő gépek zöme manapság 600-1000 gramm jég tárolására képesek egyszerre, ehhez mérten csak nagyon minimális eltérés tapasztalható.

Külső tulajdonságok

A jégkocka készítő gép mérete

Bár a piac nem túl nagy, azaz viszonylag kevés jégkocka készítő gép közül válogathatunk magunknak a boltok polcairól, azonban így is fontos szempont lehet majd a kérdéses eszköz mérete, hiszen a teljesítmény függvényében lesznek kisebb, sőt hordozható modellek, valamint nagyobb kapacitású típusok is.

Hogy mekkorát választunk magunknak, az minden esetben csak rajtunk múlik. Nyilván két dolgot azért figyelembe kell vennünk hozzá, melyek a következők:

 1. Teljesítmény, azaz milyen gyakran szeretnénk használni a gépet, illetve mennyi jeget akarunk előállítani vele, hiszen hiába akarunk kompakt eszközt, ha minden nap több kilónyi jégre van szükségünk.
 2. A konyhánk adottsága, azaz hiába szeretnénk egy nagyobb gépet, ha sehol sem fér el az adott helyiségben, miközben az kifejezetten fárasztó, hogy minden egyes használat után elpakoljuk a szekrénybe.
Termékdizájn, anyaghasználat

A külső tulajdonságok kapcsán ma már nem szabad elmenni szó nélkül a termékdizájn mellett, hiszen mindenki szereti, ha jól néz ki a konyhája, illetve a helyiség egységes összhatást kelt. Szerencsére a jégkocka készítő gépek zöménél a gyártók nagy gondot fordítottak arra, hogy ezen a téren is minden a helyén legyen.

A legtöbb gép ennek megfelelően fekete vagy ezüstös szürke színben kapható, ami manapság határozottan a modern megjelenés szinonimája. A gépek természetesen zömmel műanyagból, minimális fém felhasználásával készülnek, így könnyűek, látványos kialakításúak, többnyire pedig kivétel nélkül jellemző rájuk a letisztultság.

Általánosságban egységes tulajdonság, hogy a jégkocka készítő gépek felső részén egy átlátszó felület van, ami többnyire valamilyen erős műanyagból készül, és belátást biztosít a tartályba, így mindig rögtön láthatjuk, hogy mennyi jég van benne.

A jégkockák mérete és formája

Szintén nem elhanyagolható egy jégkocka készítő gép kiválasztásakor, hogy maga a végtermék milyen mérettel és formával rendelkezik majd. A legtöbb ilyen eszköznél alapvető elvárás, hogy beállítható legyen a jégkockák mérete. Ez azért különösen fontos, mert egészen eltérő felhasználhatóság jellemzi a kisebb, illetve a nagyobb jégtömböket.

A legtöbb jégkocka készítőnél legalább két lehetőségünk van, ezáltal legalább egy kisebb és egy nagyobb méretű jég elkészítésére alkalmasak, de vannak eszközök, melyeknél sokkal változatosabb a paletta.

A kisebb méretű darabok jellemzően az italok hűtésére használhatók, ha egy hűs frissítőre, egy jó koktélra vágynánk, míg a nagyobb jégkockák komplexebb hűtési feladatokra alkalmasak, például vödörbe helyezve, palackok és ételek hűtésére jelentenek kitűnő alternatívát.

A jégkocka formáját tekintve is egészen széles a paletta a termékek között, de a gyakorlatban nincs különösebb jelentősége annak, hogy hagyományos kocka, háromszög, henger vagy éppen golyó formájú végtermék készül az eszközben.

Fontos kiegészítők és funkciók

A fentiekben elhangzottakon felül lényeges még, hogy bizonyos kiegészítők és funkciók megtalálhatók legyenek. Ezek nagy általánoságban a következők:

Lapát

Nem egy létfontosságú eszköz, de a kényelem, a könnyed kezelhetőség érdekében nagyon hasznos, ha a jégkocka készítő géphez egy a kimeréshez tökéletesen alkalmas, ergonomikus, kézre eső lapátot adnak.

Nyilván akkor sem kell kétségbe esni, ha nem mellékel ilyesmit a gyártó, hiszen az otthon megtalálható kanalak és egyebek is kiválóan alkalmasak lehetnek erre a célra.

Időzítő

Az időzítő, mint funkció ma már egyre több jégkocka készítőn alapvető felszereltség, de azért így is érdemes lehet odafigyelni rá, hogy legyen, hiszen bizonyos esetekben megkönnyítheti az életünket.

Példának okáért az időzítővel beállíthatjuk, hogy már a hazaérkezésünk vagy a parti kezdete előtt órákkal megkezdje a jégkocka készítését a masina, így mire végzünk a munkával, vagy elindul a buli, garantáltan friss jég vár ránk a hűs italok elkészítéséhez.

Jelzőfények és hangok

Szintén hasznos lehet odafigyelni arra, hogy a kiválasztott jégkocka készítő gép rendelkezzen különféle jelzőfényekkel és hangokkal annak érdekében, hogy mindig optimalizálhassuk a használatát.

Lényeges, hiszen a fények és a hangok egyaránt jelezhetik, ha például kiürült a víztartály vagy a jégtartály, esetleg utóbbi telítődött fel és leáll a jégkészítési folyamat, hiszen főleg egy vendégsereglet esetén nem feltétlenül tudjuk figyelemmel követni az efféle eszközök működését.

Vezérlőpanel

A legtöbb gyártó arra törekszik, hogy egységes, könnyen kezelhető jégkocka készítő gépet készítsen, hiszen senki sem szereti a bonyolult szerkezeteket. Ennek az egyik legfontosabb kiegészítője a vezérlőpanel, mely minden esetben tartalmaz néhány egyszerűbb gombot, illetve a jobb gépek esetén egy kisebb kijelzőt is.

A képernyő alapvetően nem nevezhető létszükségletnek a jégkocka készítő gép kapcsán, ellenben a megfelelő gombok nagyon lényegesek, ezáltal legalább egy ki- és bekapcsológomb legyen rajtuk, valamint a jégkocka méretének változtatására alkalmas funkció sem árt. Ezek alapvetőnek nevezhetők a működéshez, minden más csak extra.

Gyakran ismételt kérdések

Miért jobb egy jégkocka készítő gép a hagyományos módszereknél?

Ennek alapvetően két főbb oka van, melyek a következők:

 1. A jégkocka készítő gépek jellemzően nagyon kényelmes eszközök, ezáltal rendkívül gyorsan és egyszerűen tudnak előállítani ilyen hűsítőt, akár időzített formában is. Ha tehát rövid időn belül van szükségünk rá, egy efféle gép sok esetben perceken belül képes lesz friss jégkockákat készíteni számunkra.
 2. A másik nagyon fontos tulajdonsága a higiénia, a tisztaság. Ezt úgy kell érteni, hogy egy mélyhűtőben a jégkockák gyakran szívhatnak magukba kellemetlen szagokat. Ilyesmi egy jégkocka készítő gépnél nem fordulhat elő, garantáltan íztelen és szagtalan jégdarabok készíthetők a segítségével.

Mire használható a jégkocka készítő géppel előállított jég?

Gyakorlatilag bármire, amire a hagyományos jégkockák, illetve még annál is többre. Az így előállított jegek ugyanis annyira tiszták, annyira íztelenek és szagtalanok, hogy garantáltan nem befolyásolják a koktélok, illetve a minőségi italok aromavilágát, ezáltal aki szereti például a minőségi whiskyt, az jobb, ha egy ilyen gépből veszi a jeget, és nem a mélyhűtőből.

Ezen túlmenően természetesen a benne készült jégkockák bármire használhatók, amire egy jégkockát általában alkalmazunk, így elsődlegesen a különféle ételek és italok lehűtésére, illetve hűvösen tartására.

Jégkása is készíthető a jégkockakészítő géppel?

Közvetlenül nem, hiszen a jégkocka készítőkben nem található daráló, mely lehetővé tenné azt, hogy egy gombnyomásra kásás állagú jeget kapjunk, de közvetett formában már igen. Az így készült jég ugyanis nagy tisztaságú, ezáltal elegendő a darabokat áttenni egy turmixgépbe, ott összedarálni, majd némi szörppel vagy sziruppal ízesíteni, és máris elkészült az isteni házi jégkása.

Kinek ajánlott a jégkocka készítő gép?

Leginkább azoknak, akik egész évben imádják a jeges hűsítő italokat és finomságokat, illetve rendszeresen fogadnak nagyobb társaságokat, illetve szerveznek partikat, összejöveteleket, melyeken rendszerint nagyobb mennyiségű jég fogy.

Különösen jó döntés abban az esetben, ha feledékenyek vagyunk, és bár szeretnénk jeges italokat fogyasztani, soha nem tudjuk időben betenni a fagyasztóba a vizet, de akkor sem elhanyagolható, ha imádunk koktélozni, illetve olyan minőségi italokat fogyasztani, melyekhez elengedhetetlen a nagy tisztaságú, íztelen jég.

Mennyibe kerül egy jégkocka készítő gép?

Amennyiben házi felhasználásra keresünk jégkocka készítő gépet, akkor a mai piacon már 40 ezer forinttól tudunk válogatni a belépő szintű megoldások között, ami nem olcsó ugyan, de amennyiben sok jeget használunk, illetve fogyasztunk, akkor garantáltan visszatermeli majd az árát.

A jobb gépek nagyjából 100 ezer forintos kategóriáig jellemzőek, noha természetesen léteznek ennél sokkal drágább alternatívák is. Különösen az ipari teljesítményű jégkocka készítő gépek esetén az ár természetesen a csillagos ég, azonban ebben a kategóriában már természetesen csak a bárok és az éttermek gondolkodnak.

Megéri jégkocka készítő gépet vásárolni?

Kifejezetten gyakori kérdés a termékkategória kapcsán, hogy megéri-e megvásárolni a jégkocka készítő gépet vagy sem? Alapvetően erre nincs megfelelő válasz, hiszen egyedi preferencia kérdése. Ha van rá pénzünk, ha megtehetjük, ha ki tudjuk használni a mindennapokban, akkor biztosan visszaszolgálja majd az árát, de azt se felejtsük el, hogy alapvetően egy drága dologról van szó, ami sokak számára felesleges luxust képvisel.

Aki szeret meginni esténként egy-egy pohár hideg üdítőt, vagy csak a nagy nyári melegben, azaz néha-néha akar jégkockát, annak nyilván léteznek sokkal olcsóbb alternatívák is.

Amennyiben azonban az egész család odáig van a jeges frissítőkért, ha minden nap kell jégkocka, gyakran szervezünk partikat is, ahol előkerülhet, esetleg megszállottjai vagyunk a prémium minőségű alkoholos italoknak – melyeket jéggel kell szervírozni –, akkor nem is lehet kérdéses, hogy egy ilyen eszköz megtérülő befektetés lesz.

Mennyire könnyű tisztítani a jégkocka készítő gépeket?

Fontos kérdéskör minden vízzel dolgozó eszköznél, így a jégkocka készítő gépeknél különösen. Szerencsére a gépek gyártói is nagy odafigyelést tanúsítottak ezen a téren, ezáltal többségüket úgy tervezték, hogy könnyű hozzáférni azokhoz a részekhez, ahol a gép vízzel érintkezik, esetleg teljesen kiemelhetők ezek az elemek, de egyre gyakoribb, hogy nekünk semmi dolgunk sincs a tisztítással.

Több gyártó alkalmaz ugyanis manapság már speciális öntisztító megoldást a gépein belül, ezáltal nekünk csak el kell indítanunk a tisztítóprogramot ahhoz, hogy ne kelljen aggódnunk a penész, a kellemetlen lerakódások és egyebek miatt.

Mennyi jégkockát tudnak termelni ezek a gépek?

A teljesítmény nagyon változó a jégkocka készítő gépek esetén. A belépő szinten a 10-12 kilogramm jég előállítása 24 órás cikluson belül kifejezetten jónak nevezhető, de vannak olyan modellek, melyek akár 15-20 kilogramm jeget is képesek gyártani egy nap leforgása alatt.

Ennél többre otthoni felhasználás esetén ritkán van szükségünk. Nyilván az ipari felhasználásra szánt eszközök ennek a sokszorosát tudják garantálni, vannak gépek, melyek akár 100-150 kilogramm jeget termelnek 24 óra alatt, de ilyen mértékű jégtermelésre normál körülmények között egy háztartásnak nincs szüksége.

Mennyi ideig tart a jégkocka elkészítése egy ilyen gépnek?

Ez a tulajdonság jellemzően a jégkocka készítő gép teljesítményétől függ. Vannak modellek, melyek képesek alig néhány perc leforgása alatt előállítani már néhány jégkockát, másoknál azonban gyakran 15-20 perc is kell ahhoz, hogy kimerhessük az első adagot. Érdemes odafigyelni erre a tulajdonságra a választás előtt.