Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

A legjobb elektromos fűnyírók (2024)

Utoljára frissítve:

Elektromos fűnyíró vásárlása előtt állunk? Összegyűjtöttük a piac jelenlegi legjobbjait azért, hogy segítsünk a választásban, ezzel pedig pénzt- és időt spóroljunk meg olvasóinknak.

Tartalomjegyzék

Ha kertes házban élünk, akkor tavasztól-őszig gondoskodnunk kell a pázsit rendszeres nyírásáról. Egy nagyobb kertnél nem is lehet kérdés, hogy benzinmotoros fűnyírót választunk ehhez, de egy kisebb udvart ma már sokkal könnyebben gondozhatunk elektromos fűnyíróval.

A technológia fejlődésének, valamint a villanymotorok erősödésének köszönhetően ugyanis az ilyen típusú fűnyírók már hasonló teljesítmény leadására képesek, mint benzinmotoros társaik. 

Ezért hiteles nemzetközi tesztekre és forrásokra, valamint igazolt vásárlói véleményekre, nem mellesleg pedig saját tapasztalatainkra hagyatkozva összegyűjtöttük a jelenlegi piac legjobb elektromos fűnyíróit. Lássuk, hogy melyik termék és miért kerülhetett fel a listára!

A legjobb elektromos fűnyírók 2024-ben

Einhell GC-EM 1032

A beugró szint képviseletében

Teljesítmény: 1000W Súly: 9,2 kg Zaj: 89 dB Munkaszélesség: 32cm Gyűjtőkosár: 30L Munkaterület: 300m2

Előnyök
 • Erős motor a megfelelő vágási eredményért
 • Kerekenként állítható vágásmagasság
 • Helytakarékos tárolás az összecsukható fogantyúval
 • Könnyű kialakítás műanyag fűnyíró-házzal
 • 30 literes fűgyűjtő kosár, szintjelzővel
Elérhető itt
pepita.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Egy egyszerűen üzemeltethető, kisebb területek karbantartására specializált elektromos fűnyírót keresünk? Az Einhell GC-EM 1032 éppen erre lett kitalálva, méghozzá megfizethető áron.

A kisebb kertek tökéletes társa

Az Einhell klasszikus forgókéses elektromos fűnyírója nagyon jó választás abban az esetben, ha egy kisebb kertben szeretnénk könnyedén rendben tartani a pázsitot. Mindezt ráadásul bonyolult funkciók nélkül: csak bekapcsoljuk és máris dolgozhatunk vele.

A gyártó maximum 300 négyzetméternyi kertrészekhez ajánlja termékét, amit nagyszerűen megtámogattak a 32 centiméteres vágószélességgel, valamint a 30 literes fűgyűjtő kosárral, aminek jóvoltából még nagyobb fű esetén sem kell túl gyakran üríteni.

Kellően erős, mégis egyszerűen üzemeltethető

A fűnyíró lelkét egy 1000W-os elektromotor biztosítja, ami éppen elég ahhoz, hogy a kisebb kerteket szinte megállás nélkül nyírhassuk. Tökéletes választás hobbikertészeknek, sőt nőknek és időseknek is, hiszen a műanyag burkolat miatt nagyon könnyű dolgozni vele.

Az Einhell terméke teljesen mentes a bonyolult funkcióktól, ellenben a vágásmagasságot így is három fokozatban tudjuk állítani – méghozzá kerekenként –, de a tárolása miatt sem kell aggódnunk, hiszen az összecsukható nyélnek köszönhetően kis helyen is könnyen elfér.

Gardena PowerMax 1200/32

Pénztárcabarát megoldás

Teljesítmény: 1200W Súly: 8,3 kg Zaj: 92 dB Munkaszélesség: 32cm Gyűjtőkosár: 30L Munkaterület: 300m2

Előnyök
 • 1200W-os elektromotor
 • Ergonomikus kialakítás és könnyű manőverezhetőség
 • Egyszerűen állítható vágásmagasság
 • Összecsukható kialakítás
 • Egyszerűen üríthető fűgyűjtő, beépített szintjelzővel
Elérhető itt
Árukereső.hu

Egy kellően hatékony és megfizethető elektromos fűnyírót keresünk, ami kiválóan teljesített a nemzetközi teszteken is? Az egyszerű használatáért még díjat is kapott Gardena PowerMax 1200/32 jó döntés lehet.

Kis súly, ergonómia és egyszerűség mindenek felett

Ez az elektromos fűnyíró nemcsak nagyon hasznos társ lehet egy kisebb kertben, de mindemellett az ergonomikus kialakítás, a termékdizájn tekintetében is a legjobbak között említhető. Műanyag kialakításából kifolyólag ráadásul kis súly jellemzi, így bárki egyszerűen kezelheti a kertgondozás során.

Működtetése egyáltalán nincs túlbonyolítva, de számos kényelmi funkció könnyíti munkáját. A 30 literes fűgyűjtő például nemcsak egyszerűen üríthető, de jelzi is, ha megtelt, fogantyúja pedig könnyedén összecsukható, hogy egy kis kerti szerszámosban se okozzon gondot a tárolása.

Precíz nyírás akár 20 milliméteres vágásmagasságban is

Az 1200W-os elektromotorjával a Gardena elektromos fűnyírója nagyon hatékony társ a kertgondozásban, a 32 centiméteres vágási szélesség pedig lehetővé teszi, hogy egy nagyobb díszkertben is gyorsan elvégezhessük vele a munkát.

Mindezt ergonomikus markolatkiképzés, valamint 10 fokozatban állítható vágásmagasság teszi igazán teljessé, amivel akár 20 milliméterre is leengedhetjük a vágóasztalt. Egyszerű forgókéses megoldáson alapul, speciális terelőfogakkal a burkolaton, amelyek a falak és szegélyek mentén is biztosítják az egyenletes vágást.

Bosch ARM 37

A legjobb ár-érték arány

Teljesítmény: 1400W Súly: 12 kg Zaj: 96 dB Munkaszélesség: 37cm Gyűjtőkosár: 40L Munkaterület: 1000m2

Előnyök
 • 1400W-os Powerdrive elektromotor
 • Ergonomikus fogantyúk a megfelelő testhelyzetért
 • 40 literes fűgyűjtő tartály
 • 5 fokozatban állítható vágásmagasság
 • 37 centiméteres vágásszélesség
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Bosch ARM 37 az egyik legjobb ár-érték arányt képviselő elektromos fűnyíró a piacon, ami olyan erőteljes tulajdonságokkal rendelkezik, hogy azzal néhány benzinmotoros társát is képes megszorongatni.

Minden téren elragadó teljesítmény jellemzi

Ha egy erős elektromos fűnyírót keresünk, a Bosch terméke nem okoz majd csalódást, hiszen alapját az 1400W-os Powerdrive motor biztosítja, aminek a nagyobb területek rendben tartása sem okoz gondot, hiszen tartós használatra, nagy kihívások megoldására tervezték.

Mindezt 37 centiméteres vágási szélességgel támogatták meg, de elég nagy ütőkártya a kezében a 40 literes fűgyűjtő tartály is, amit így nem kell túl gyakran üríteni. Dacára a nagyobb méretnek és az erőteljes háttérnek, a Bosch elektromos fűnyírója mégis nagyon könnyű, mindössze 12 kilogrammot nyom.

Még az ergonomikus használatra is odafigyelt a gyártó

Ha gyakran fáj a derekunk fűnyírás után, a Bosch termékével ennek is búcsút inthetünk, hiszen a speciális kialakítású ErgoFlex fogantyúk a megfelelő beállítás mellett biztosítják az egészséges és egyben kényelmes testhelyzetet, illetve a könnyedebb használatot.

Az egyszerűbb tárolhatóság érdekében a fűnyíró nyele duplán összehajtható, de érdemes kiemelni a sorból speciális kialakítását, ami lehetővé teszi, hogy a szegélyek vagy a fal mentén is precíz vágást biztosítson a felhasználók számára.

AL-KO Comfort 40E

A mi választásunk

Teljesítmény: 1400W Súly: 18,5 kg Zaj: 96 dB Munkaszélesség: 40cm Gyűjtőkosár: 43L Munkaterület: 600m2

Előnyök
 • Akár 600 négyzetméter nyírására is alkalmas
 • 43 literes fűgyűjtő tartály
 • Mulcsozó funkció
 • Állítható magasságú fogantyú
 • Nagy kerekek a könnyebb manőverezhetőségért
Elérhető itt
pepita.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Ha nem szeretnénk különösebb kompromisszumokat kötni, az AL-KO Comfort 40E minden tekintetben kiváló tulajdonságokkal rendelkezik az elektromos fűnyírók között, ezért jelenleg az egyik legjobb döntés lehet.

Olyan erős, hogy akár a 7 cm magas fűvel is elbánik

Az AL-KO elektromos fűnyírójának lelkét egy 1400W-os elektromotor adja, ami annyira erőteljes hátteret biztosít a terméknek, hogy az már több szempontból is felveszi a versenyt benzinmotoros társaival, így akár 600 négyzetméternyi gyep és 7 centiméteres fűmagasság is vágható vele.

Természetesen a többi paramétert is nagy teljesítményéhez igazították, így 40 centiméteres vágásszélességével nagy hatékonyság érhető el, míg a 43 literes fűgyűjtő tartály biztosítja, hogy a lehető legkevesebb alkalommal kelljen megszakítani a munkavégzést. 

Használata nemcsak kényelmes, hanem egyszerű is

Dacára az erőteljes háttérnek, az AL-KO elektromos fűnyírója egyáltalán nem lett túlbonyolítva, sőt a kényelemre is odafigyelt a gyártó. A nagyméretű (elől 155-, hátul 199 mm-es) kerekek például könnyed mozgatást és manőverezhetőséget tesznek lehetővé, így nők és idősek számára is jó választás lehet.

Bár súlya meghaladja a 19 kilogrammot, a kerekek miatt ez nem érzékelhető, sőt a fogantyút is lehetőség van testmagasságunkhoz állítani. Mindezt 6 fokozatban skálázható vágásmagasság teszi igazán teljessé, így 28 és 68 mm között kalibrálhatjuk a gyep magasságát.

Hecht 1845

Nagy kertekhez ajánljuk

Teljesítmény: 1800W Súly: 23,8 kg Zaj: 83 dB Munkaszélesség: 46cm Gyűjtőkosár: 60L Munkaterület: 1000m2

Előnyök
 • Tartós fémváz
 • 1800W-os „TURBO” elektromotor
 • 60 literes fűgyűjtő kosár
 • Mulcsozó funkció
 • Edge Cutting technológia a szegélyek nyírásához
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

Nagy kerthez szeretnénk kimagasló tulajdonságú elektromos fűnyírót? Ebben az esetben a Hecht 1845 több tekintetben lehet jó választás, hiszen akár 1000 négyzetméteres kertekben is megállja a helyét.

Masszív konstrukció, kellően erőteljes háttérrel

A Hecht elektromos fűnyírójának egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon masszív konstrukció. Fémházas kialakítását tartós használatra tervezték, a közel 24 kilogrammos súlyt pedig hatalmas kerekekkel egyensúlyozták, amelyek jóvoltából az eszköz könnyen mozgatható, illetve manőverezhető is egyben.

Hogy igazán nagy kertekre tervezték, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy a fűnyíróba egy 1800W-os elektromotor került, ami a benzinmotoros típusok teljesítményével vetekszik. Ideális tartós munkavégzésre is, hiszen 60 literes fűgyűjtő tartályát még a 46 centiméteres vágószélesség mellett sem kell túl gyakran üríteni.

Mulcsozáshoz is ideális, de a kényelemből sem engedett a gyártó

A fűnyíró érdekessége, hogy mulcsozó funkcióval is rendelkezik, így gyakorlatilag ledarálhatjuk vele a füvet, ezáltal természetes tápanyagot biztosíthatunk pázsitunknak. Mindezt olyan precizitást célzó technológiákkal dobták fel, mint az Edge Cutting funkció, amivel pofonegyszerű lesz rendben tartani a szegélyeket is.

Az állítható vágásmagasság mellett a Hecht nagy figyelmet fordított a biztonságra és a kényelemre is ezzel az elektromos fűnyíróval. Az összecsukható fogantyút például úgy alakították ki, hogy a gép egy kézzel is irányítható marad, így a másik kézzel biztonságosan vezethető az elektromos kábel.

Bosch AdvancedRotak 750

A felsőkategória képviseletében

Teljesítmény: 1700W Súly: 16 kg Zaj: 89 dB Munkaszélesség: 45cm Gyűjtőkosár: 50L Munkaterület: 750m2

Előnyök
 • 1700W-os, mégis rendkívül halk elektromotor
 • 50 literes fűgyűjtő tartály
 • Edzett acélpengés vágószerkezet
 • Ergonomikus fogantyúk a jobb testtartásért
 • 7 fokozatban állítható vágómagasság
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Ha csak és kizárólag a felsőkategóriából választanánk magunknak elektromos fűnyírót, ami előtt nincs akadály, akkor a Bosch AdvancedRotak 750 minden szempontból nagyon kellemes meglepetés lesz.

Nemcsak erős, hanem meglepően halk is

Bár az elektromos fűnyírók nagy általánosságban halkabbak, mint benzinmotoros társaik, de a Bosch termékét még tovább fejlesztették ezen a téren, így a ProSilence funkció a legtöbb társához mérten 75 százalékkal csökkenti a zajt, így nemhogy a szomszédokat, de még a családot sem zavarjuk vele kertgondozás közben.

Edzett pengéből készült acélkése könnyedén elbánik a nagyobb fűszálakkal, sőt még a leveleket is képes összegyűjteni. Mindezt 44 centiméteres vágási szélességgel, valamint egy 50 literes fűgyűjtő tartállyal egészítették ki, ami ráadásul a könnyebb tárolhatóság érdekében összehajtható.

Fűnyírás mindig optimális testtartással 

A legtöbb fűnyíró alaposan megterheli a derekat. A Bosch elektromos fűnyírója azonban az ErgoSlide fogantyúkkal olyan beállítási lehetőségeket kínál, amelyek elősegítik a megfelelő testtartást a munkavégzés során. Így a fűnyírás nemcsak halk, hanem kényelmes is lesz egyszerre!

A gyártó ráadásul ezzel a termékkel az egyszerűség mellett a sokoldalúságra is törekedett. Nem elég, hogy a vágásmagasság 7 fokozatban állítható (25 és 80 mm között), de szinte minden beállítása egyetlen mozdulatot igényel, a gyepfésűvel pedig még a szegélyek, a falak vagy a kerítések mellett is tökéletes vágást biztosít.

Benzines vagy elektromos fűnyírót vegyek?

Egy fűnyíró megvásárlása előtt a legáltalánosabb kérdés, hogy benzines vagy inkább egy elektromos típus mellett döntsünk?

Mivel nem véletlenül találta meg a piacon a helyét mindkét termékkategória, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a két típus legfőbb előnyeit, illetve hátrányait, amelyek nemcsak a döntésben segíthetnek, hanem az elektromos megoldások létjogosultságának megértéséhez is hozzájárulhatnak.

A benzines fűnyírók előnyei és hátrányai 

A benzines fűnyírók legnagyobb előnye az elektromos típusokhoz mérten – ha csak nem akkumulátoros megoldásról beszélünk – a kábelmentes alkalmazhatóság. Ezeket a típusokat különösen előnyösen használhatjuk nagyobb kertben, illetve olyan helyeken is, ahol egyáltalán nincs áramforrás.

Nagy előnyük még az erő, hiszen a több lóerős típusokkal még olyan magas fű is levágható, amivel az elektromos fűnyírók többsége nem tud megbirkózni. Általában robusztusabb kialakításúak, szélesebb vágószéllel rendelkeznek, tehát tipikusan a nagyobb kertek karban tartására találták ki őket.

Hátrányuk, hogy üzemeltetésük nagyon drága, mindig gondoskodnunk kell otthon kannás üzemanyagról, és nemcsak takarítást, hanem rendszeres karbantartást – olaj- és gyertyacsere – igényelnek, miközben a hangjuk sem elhanyagolható, sőt a beindításuk is okozhat nehézséget, arról nem beszélve, hogy a jobb típusok már elég drágák.

Az elektromos fűnyírók előnyei és hátrányai 

Az elektromos fűnyírók előnyei leginkább azok, amelyek a benzinesnél hátrányként szerepeltek. Nem kell hozzájuk benzin, olaj és gyertya, az általános takarításon túl nem igényelnek karbantartást, legfeljebb késcserét vagy késélezést, nem mellesleg olcsóbbak is, mint benzinmotoros társaik.

Egyszerűen elindíthatók, hangjuk pedig jelentéktelen, így hétvégén vagy korai-, esetleg későbbi időpontban sem zavarjuk vele a szomszédokat. A jobb elektromos fűnyírók ma már kellően erősek ahhoz, hogy nagyobb kertekben és magas pázsitok esetén is megállják a helyüket.

A legnagyobb hátrányuk, hogy áramforráshoz kötött a munkavégzés, így folyamatosan gondoskodni kell a hosszabbítóról, valamint ügyelni arra, hogy ne vágjuk el a kábelt. Kisebb vágószélességük és teljesítményük miatt maximum 300-600 négyzetméteres terület esetén ajánlott az alkalmazásuk, de akadnak ennél nagyobb tudással rendelkező modellek is.

Hogyan válasszak elektromos fűnyírót?

Ha elkötelezettek vagyunk az elektromos fűnyírókkal szemben, akkor is okozhat problémát a megfelelő típus kiválasztása. 

Amennyiben megkönnyítenénk ezt a folyamatot, érdemes lehet megismerkedni ezeknek a modelleknek a legfontosabb tulajdonságaival, hiszen így sokkal egyszerűbb lehet a választás.

Teljesítmény

Az első és legfontosabb, amit ismernünk kell az elektromos fűnyírókról, az a teljesítmény, ami a benzinmotoros változatoknál gyakorlatilag a lóerőnek felel meg. 

Az elektromos megoldásoknál a teljesítményt wattban (W) mérik, és általános alapszabály, hogy minél nagyobb ez a szám, annál hatékonyabb lesz a fűnyíró a gyakorlatban, tehát a jelentősebb kiterjedésű területekkel és a nagyobb fűvel is könnyebben megbirkózik majd.

Általánosságban elmondható, hogy 1000W alatt nem ajánlott megvenni egyetlen elektromos fűnyírót sem. Többségük 1000-1800W közötti teljesítményre képes, és mint elhangzott: minél nagyobbat választunk, annál könnyebben vesszük majd vele az akadályokat.

Vágószélesség

Vágószélességnek azt az értéket nevezzük, amit az elektromos fűnyíró egyszerre képes vágni a használat során. Minél nagyobb teljesítménye van egy ilyen eszköznek, jellemzően annál jelentősebb a vágószélesség is, ami a gyors munkavégzés alapja lehet.

A legtöbb elektromos fűnyíró keskenyebb, 32-36 centiméteres vágószélességgel rendelkezik, de természetesen vannak nagyobbak, így 40-46 centiméteresek is, amelyek már egy 6-800 négyzetméteres kertben is jól megállják a helyüket.

Vágásmagasság

Az elektromos fűnyírók többségének vágásmagassága szabályozható. Modelltől függően általában 20 és 70 mm között van. Érdemes ebben a témában jól dönteni, mert vannak olyan típusok, amelyek például csak 30 mm-es minimális vágásmagasságot kínálnak.

Ez egy kisebb díszkertben különösen nagy problémát okozhat azok számára, akik kedvelik a mindig rövid pázsitot, hiszen ez utóbbi legalább 20 millimétertől indul.

Fűnyíróház anyaga

Egyáltalán nem elhanyagolható tulajdonság a fűnyíró házának anyaga a választáskor. Egyre több gyártó alkalmaz műanyagot ebből a célból, de minden erősített megoldás ellenére az ilyenek nem alkalmasak keményebb terepre, csak díszkerti használatra.

Egy nem kertészek által kialakított zöldövezetben vagy egy gyümölcsösben ugyanis gyakran találkozhatunk vakondtúrásokkal, kisebb-nagyobb kavicsokkal és egyenetlenségekkel, amelyek egy műanyag házban nagyon könnyen kárt tudnak tenni. 

A felhasználás módja és helye alapján tehát jól gondoljuk át ezt a tulajdonságot is, noha kiemelendő, hogy az elektromos fűnyírók között leginkább a műanyag házas megoldások hódítanak.

Fűgyűjtő kosár

A fűgyűjtő kosár nagyon hasznos kiegészítő egy elektromos fűnyírón, hiszen segítségével elkerülhető, hogy a munka után külön össze kelljen gyűjteni a nyesedéket.

A legtöbb elektromos fűnyíróhoz 30-60 literes fűgyűjtő tartozik, és értelemszerűen minél tágasabb a kert, annál inkább érdemes a nagyobb típusok felé tendálni.

A kosarakat főleg műanyagból vagy szövetből készítik. Mindkettő tartós megoldás, de utóbbi mellett szól a könnyebb kialakítás, ami fűnyíráskor nagyon fontos szempont.

Súly

Végül, de nem utolsó sorban szóba kell hoznunk az elektromos fűnyírók súlyát is. A legtöbb modell 6 és 15 kilogramm közé tehető, tehát jóval könnyebbek, mint a benzines típusok.

Nyilván itt az a cél, hogy a kiválasztott modell minél könnyebb legyen, azonban érdemes másodlagos tényezőként tekinteni rá a döntéskor, hiszen a nehezebb fűnyírók gyakran okkal nyomnak többet a mérlegen, például a nagyobb motor vagy a szélesebb vágófelület miatt.

Milyen elektromos fűnyírót vegyek?

Azon túl, hogy tudjuk az elektromos fűnyírók legfontosabb tulajdonságait, a vásárlás előtti döntésünkhöz ismernünk kell az alkalmazott technológiai hátteret is.

Az ilyen típusú fűnyírókat ugyanis nagyon sokféle megoldások jellemezhetik, hiszen az egyes gyártók folyamatosan próbálják szélesíteni a határaikat, és nem árt tisztában lenni azzal, hogy az elnevezések mögött milyen megoldások bújnak meg.

Késes (rotációs) elektromos fűnyíró

A késes elektromos fűnyírók jellemzően a legnépszerűbb modellek, hiszen ezek formázzák a leginkább a hagyományos benzinmotoros társaikat. Ugyanazon az elven működnek, de a forgókés hajtását itt egy elektromotor végzi el.

Nemcsak megfizethető modellek, de alapvetően könnyűek, szinte minden terepviszony mellett megállják a helyüket, egyedül a kés folyamatos élezése, illetve esetleges cseréje okozhat problémát hosszabb távon.

Elektromos hengeres fűnyírók

Ezek a modellek még nem teljesen kiforrottak, nem is terjedtek el túlzottan, de egyáltalán nem tekinthetők rossz alternatívának abban az esetben, ha kisebb kertben, rendezett sík területen, alacsony vágásmagasság mellett szeretnénk gondozni a gyepet.

Leginkább a kimagasló vágásminőségük miatt szeretik a felhasználók, hiszen egy kis díszkert gyepszőnyege valóban sokkal esztétikusabban rendben tartható vele, ugyanakkor ára lényegesen drágább lehet, mint egy késes elektromos fűnyírónak.

Lebegő fűnyírók

A legtöbb elektromos fűnyíró kerekeken gurul, azonban létezik egy speciális típusuk. Ez nem más, mint a lebegő fűnyíró, amely egy ventilátorrendszer segítségével gyakorlatilag lebeg a föld felszínén.

Nagy előnyük, hogy rendkívül könnyen kezelhetők, kifejezetten tiszta és rendezett vágást biztosítanak, többségük pedig mulcsozó rendszerrel is fel van szerelve, de technológiai sajátosságukból fakadóan fűgyűjtő kosárral nem rendelkeznek.

Szinte bármilyen területen megállják a helyüket, ugyanakkor a vágásmagasság tekintetében gyakran követelnek kompromisszumot.

Önjáró fűnyírók 

Az önjáró fűnyírók alapját egy automata meghajtás biztosítja, ami lehetőséget ad arra, hogy az eszköz gombnyomásra magától menjen, így nekünk csak az irányításról kell gondoskodnunk.

Kényelmes, ellenben kompromisszumos megoldás, hiszen az önjáró sebessége jellemzően lassabb, mint a normál tempóban történő fűnyírás. Jó alternatíva azonban nehezebb gépek esetén, illetve sok lejtő mellett.

Az extra technológia miatt általában drágábbak, ezért az önjárós elektromos fűnyírók vásárlása a legtöbbször indokolatlan.

Elektromos fűnyírók mulcsozóval

Természetesen az elektromos fűnyírók között is találhatunk mulcsozásra alkalmas megoldásokat. A mulcsozás lényege, hogy munka közben a fűszálakat olyan apróra vágja – gyakorlatilag ledarálja – az eszköz, hogy természetes műtrágyaként vissza tudnak jutni a talajba.

Vannak olyan elektromos fűnyírók, amelyek csak mulcsozva tudnak dolgozni, de néhány modellnél választható, hogy hagyományos módon vagy mulcsozással szeretnénk működtetni.

Fontos, hogy bár a mulcsozás hosszabb távon jót tesz a pázsitnak, ugyanakkor ezzel a technológiával sokkal többször kell nyírni a füvet, mert túl hosszú fűszálak esetén csökken a hatékonyság.