Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Lenovo Legion 9i gamer laptop – Csúcskategória hamarosan a boltok polcain

Utoljára frissítve:

A Lenovo bejelentette hamarosan piacra lépő legújabb gamer laptopját, a folyadékhűtéssel és 13. generációs Intel processzorral szerelt Legion 9i modellt.

Egy igazi fenevad, amit folyadék tart láncon

A Lenovo Legion 9i elsődleges érdekessége, hogy a legújabb Legion Coldfront folyadékhűtés gondoskodik majd a benne lakozó erő megzabolázásáról, ami egy szabadalmaztatott rendszerként sokkal fejlettebb, mint a többi konkurens gyártó technológiája. Olyannyira, hogy a Lenovo a világ első mesterséges intelligenciával tuningolt gamer laptopjaként emlegeti, amelyik integrált folyadékhűtést használ.

A laptopot a 13. generációs Intel Core i9-es (13980HX) processzorra építették fel, méghozzá 64GB, gyárilag túlhajtott DDR5 RAM-mal, ami 5600 MHz-en ketyeg, de kérhető 6400 MHz-es sebességű DDR5 RAM-mal is, ebben az esetben azonban meg kell elégedni maximum 32GB-tal. Természetesen a GPU tekintetében sem vall kudarcot a konfiguráció, ezen a téren az NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 laptop videokártya teljesít benne szolgálatot. Egy igazi fenevad várható tehát a név alatt, amelyhez a Lenovo számos egyéb funkciót ígért még, ezek bejelentésére azonban később kerül sor. 

16 hüvelykes kijelző biztosítja a maximális játékélményt

Az erőteljes hardver mellett a laptopot egy 16 hüvelykes kijelzővel látták el, de ennek ellenére is visszafogott méretek és mindössze 2,56 kilogrammos súly jellemzi, hiszen tartós és mutatós karbonforgács biztosítja a gépház alapanyagát.

A Lenovo hangsúlyozta, hogy a vízhűtés mellett egy háromventilátoros léghűtő is dolgozik majd a hardver megfelelő működésének fenntartásán – több ezer szellőzőnyílást terveztek hozzá –, amivel egy egészen lenyűgöző, 230W TPD értéket ért el az eszköz. Ez egy gamer laptop esetén egyenesen kimagasló teljesítmény.

A Lenovo Legion 9i gamer laptop ára

A jelenlegi tervek szerint a Lenovo várhatóan 4499 eurós árcédulával küldi a boltok polcaira a Legion 9i-t, ami átszámolva jelenleg 1,7-1,8 millió forintnak megfelelő összeget jelent, de rengeteg kiegészítőt is tervez hozzá a gyártó, amelyek még feljebb vihetik a végleges csomag árát.

Megjelenési dátum: Nyugat-Európában 2023. október, Magyarországon várhatóan január környékén lesz a boltok polcain.