Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Lenovo Legion Tab: erős gamer tablet a láthatáron

Kibővíti közkedvelt Legion termékcsaládját a Lenovo, akik hamarosan világszerte piacra dobják első gamer tabletjüket. A Lenovo Legion Tab várhatóan nem ismer majd kompromisszumokat!

Ha valaki mobiljátékhoz szeretne erős hardvert vásárolni, csak ritkán válogat a táblagépek között. Még 2024-es tablet kutatásunk is azt bizonyítja, hogy a gyártók elsődlegesen az irodai felhasználást, a munkavégzést célozzák ezekkel az eszközökkel.

A Lenovo azonban most új irányt mutathat a piacon, lévén a gyártó bejelentette, hogy a globális piacra is elhozzák a Legion Y700 (2023) táblagépet, ami felénk várhatóan Legion Tab név alatt kerül forgalomba.

Bár a külső jegyek tekintetében a Lenovo egyelőre még óvatos volt a többi Legion-termékhez mérten, a hardverrel kapcsolatban viszont nem. Az eszközt egy Snapdragon 8 Plus Gen 1-es lapkakészletre építették fel, 12GB RAM-ot társítottak mellé, de a 8,8 hüvelykes kijelző tekintetében is 144 Hz-es képfrissítésig merészkedtek.

A 6550 mAh-s akkumulátor ugyan nem tűnik óriásinak, de a 68W-os gyorstöltő megnyugtató hátteret jelent, miközben annyit vehetünk még biztosra, hogy gyárilag Android 13 operációs rendszerrel jön, amit 2028-ig Android 15-re frissíthetünk, illetve eddig az időpontig a biztonsági frissítéseket is megkapjuk hozzá.

Hogy a 256GB-os belső tárhellyel, 13+2 megapixeles hátlapi- és 8 megapixeles előlapi kamerával érkező Lenovo Legion Tab pontosan mikor jelenik meg felénk, az egyelőre nem ismert, de legkésőbb nyárra biztosan megkapjuk majd.