Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Logitech G PRO X Superlight 2 – gamer egér teszt

Egy igazán profi gamer egeret keresel, ami annyira precíz, hogy még a teljesítményedet is javítja? Akkor a Logitech G PRO X Superlight 2 neked szól, tesztünkből pedig megtudhatod, miért!

Ha professzionális minőségű gamer kiegészítőket keresünk, akkor a Logitech kínálata már évek óta megbízható hátteret kínál ehhez, hiszen a gyártó pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy kényelmesebb, precízebb és jobb legyen a játék.

Ezt támasztja alá a Logitech G PRO X Superlight 2 gamer egér is, amit hetek óta aktívan tesztelünk, most pedig megosztjuk veletek a véleményünket arról, hogy miért tekinthetjük ezt a terméket jelenleg az egyik legjobb gamer egérnek felsőkategóriában.

Logitech G PRO X Superlight 2

Előnyök

  • Professzionális gamer egér, ami e-sporthoz is kiváló
  • Kimagasló válaszidő
  • Lightforce Hibrid kapcsolók
  • Szubmikron pontosságú Hero 2 érzékelő
  • Lightspeed vezeték nélküli technológia

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

Szenzor típusaFrissített HERO 2-es szenzor
Maximális érzékenység32000 DPI
Maximális sebesség (IPS)500 IPS
Frissitési frekvencia4000 Hz (vezeték nélkül)
Programozható gombok száma5
LED zónák0
Kábel1.9 méter USB-C
CsatlakozásLightspeed (2.4GHz)
Vezetékes USB-C
Dimenziók (H x M x SZ)125.0 x 40.0 x 63.5 mm
Tömeg 60g
Megjelenés dátuma2023.09.05

Profi csomagolás a gamerek igényeihez igazítva

A Logitech túlzás nélkül az a gyártó, amelyik már egy-egy termék csomagolásával is képes levenni a lábukról a játékosokat. Ezt az egeret is teljesen egyedi dizájnnal ellátott, a gamerek igényeihez igazított dobozba zárták, ami nagyszerű összhatást kelt.

A dobozfedél leemelését követően azonnal elénk tárul a méret- és formapontos tálcán elhelyezett egér, ami már itt érezteti, hogy nem egy olcsó kiegészítőről van szó, hiszen ilyen körítést valóban csak a legjobbak kaphatnak.

A csomagolásban egyébiránt megtaláljuk egy külön kis dobozkába zárva az adapterkábelt, magát az adaptert, a használati útmutatót, de extra grip tagek, valamint cserélhető skate talpak is járnak hozzá, hogy maximálisan az igényeinkhez tudjuk igazítani az egér ellenállását.

Szimmetrikus kialakítás felesleges LED-ek nélkül

Aki szereti, ha egy gamer egér úgy világít, mint a karácsonyfa Szentestén, akkor a Logitech terméke nem neki szól. A gyártó ugyanis az érett, valóban profi játékosokat célozta meg ezzel az eszközzel, akiket nem feltétlenül a külső csillogás, mint inkább a kényelem és a tudás érdekel.

Szerencsére ezen a téren egyáltalán nem vall kudarcot a gyakorlatban a termék! Nálunk a fekete színű modell járt – létezik belőle fehér és rózsaszín is –, ami nagyon letisztult, modern hatást kelt, valóban az érett játékosok keze alá való, szimmetrikus kialakításával pedig bal- és jobbkezeseknek egyaránt kiváló döntés.

A termékdizájn egyáltalán nem lett eltúlozva, egyedül egy Logitech logót találunk a tenyérrészen, valamint egy Superlight feliratot a jobb oldal alsó felén. A fekete összképet ezen kívül csak a gumis borítású görgő széleinek fehér festése töri meg, ami határozottan jót tesz  a végeredménynek.

Bár az egér külseje matt, a főbb érintkezési pontokon azonban hajlamos a kifényesedésre, valamint enyhén gyűjti az ujjlenyomatot és a koszt is.

Önkívületi hibánkból ráadásul a strapabíróságát is sikerült tesztelnünk, hiszen kétszer is leejtettük, de semmi baja sem lett, több hét után sem nyikorog, nincsenek olyan zavaró tényezők, amelyek az olcsóbb társaknál ilyenkor már jelentkezni szoktak.

Kényelmes és pehelykönnyű

A gyakorlatban mi kifejezetten kényelmesnek ítéltük az egeret. A prémium anyaghasználat és a masszív kialakítás mellett nagyszerűen belesimul a tenyérbe, a 60 grammjával pedig rendkívül gyorsan, mégis precízen mozgatható, hála az alsó felület kialakításának.

Alapállásban itt három speciális teflon talpat találhatunk, amelyek cserélhetők, finomíthatók, hogy a legideálisabb súrlódást érhessük el az egérpadon. Érdekesség, hogy van egy rejtett rekesz a cserélhető talp alatt, ahová az USB receiver rejthető el, ha például utaztatnánk az egeret.

Amit tudni kell még, hogy a Logitech 5+1 gombot helyezett el az eszközön, így a bal és a jobb gomb mellett találhatunk még kettőt a baloldalon, valamint ott lesz a görgő, illetve egy be- és kikapcsolást szolgáló kapcsoló az alján. 

Vezetékes vagy vezeték nélküli formában is használható

A Logitech G PRO X Superlight 2 gamer egér egyik nagy előnye, hogy vezetékes és vezeték nélküli formában is használható. A csomagban megtalálható kábel így szolgálhatja a töltést, összeköthetjük vele a PC-t és a dongle-t, de akár direktben is alkalmazhatjuk az egér és a számítógép között.

Az 1,9 méter hosszú kábel bőven elegendő ahhoz, hogy még nagyobb asztalokon is kényelmesen használjuk vezetékes módban, bár tudni kell, hogy nem szövet-, hanem gumírozott borítást kapott, ami könnyen tapad, nehezen siklik, emiatt gubancolódik, ami a tárolását is megnehezíti.

Ha a vezeték nélküli megoldást szeretnénk alkalmazni, a Logitech saját Lightspeed rádiófrekvenciás megoldása áll a rendelkezésünkre, ami nagyon gyors és stabil kapcsolatot biztosított a gyakorlatban, egyszer sem tapasztaltunk szétkapcsolást vagy más negatívumot. Ha összehangoltuk, akár több méteres távolságból is érzékelte az egeret.

A Logitech G PRO X Superlight 2 gamer egér a gyakorlatban

Mivel egy felsőligás termékről van szó, talán nem meglepő, hogy a Logitech gamer egere mindenből a legjobbat kapta. Az eszköz már a Lightforce optikai-mechanikus hibrid kapcsolókkal dolgozik, ami nemcsak nagyon gyorsan, hanem rendkívül precízen tette a dolgát.

Az előző generációhoz mérten érezhető a javulás, hiszen ott még csak mechanikusan működött a kattintás, de aki szeretne váltogatni, az megteheti, hogy csak optikai megoldással játszik, ami sok esetben nagyon hasznos lehet bizonyos videojátékoknál.

Bár a klikkhang véleményünk szerint kicsit üreges hatású, azonban a teljesítmény ezt gyakran feledtette velünk – hála a Hero 2 szenzornak. Ez a 100 és 32 000 DPI között állítható érzékelő több mint 500 IPS-re képes, polling rate-je pedig 4000 Hz-ig kalibrálható.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Hihetetlenül precíz és pontos egérmozgást. Kipróbáltuk hétköznapi játékok közben és e-sportban is: mindkét esetben nagyszerűen megállta a helyét, több órányi játék után is nagyon jól szerepelt, de ez még nem minden.

A tűpontos, villámgyors és pehelykönnyű kialakításnak hála mi még teljesítménynövelést is tapasztaltunk, így előfordulhat, hogy sokak számára ez az eszköz jelenti majd az ugródeszkát a profi játékélmény világába.

Az üzemidő is kiemelkedő

Mivel az emberek többsége nyilván vezeték nélküli módban használja majd az egeret, ezért nagyon fontos beszélni az üzemidőről. Ezen a téren a saját technológiának hála egyenesen kiváló eredményeket kaptunk.

Bár az üzemidő a polling rate függvényében nyilván változhat, de optikai módban kényelmesen hozza a 90-95 órát, sőt hibrid módban a 100 órát is meghaladhatja a töltések közötti időtartam, ami méltó teljesítmény egy profi gamer egértől.

További jó hír, hogy a töltése rendkívül gyors, mindössze másfél óra elég volt neki ahhoz, hogy közel teljesen lemerült állapotából 100 százalékra töltse az akkumulátort.

Szoftverrel finomíthatjuk a beállításokat

Mint valamennyi Logitech terméknél, úgy a G PRO X Superlight 2-nél is a Logitech G HUB szoftverrel tudjuk finomhangolni az egér tulajdonságait, így magabiztosan a saját igényeinkhez igazíthatunk szinte mindent.

Akár több játékhoz vagy játékstílushoz is külön DPI-t és polling rate-et kalibrálhatunk, illetve ezeket profilokba menthetjük, hogy játékváltásnál csak egy kattintással elérjük a kapcsolódó beállításainkat.

Ezen felül a szoftver ad lehetőséget a nagyszerű szenzor kalibrálására, de a makrók és a gombok programozása is pofonegyszerű a segítségével.

Egy profi gamer egér hétköznapi játékosoknak és e-sportolóknak

Mindent összegezve elmondhatjuk, hogy a Logitech G PRO X Superlight 2 minket nagyon meggyőzött. Az egyik, ha nem a legjobb gamer egér volt, amit valaha kipróbáltunk. Ez nyilván nem túl meglepő, hiszen a gyártó eleve a csúcskategóriába szánta termékét.

Különösen jól szuperált FPS-játékoknál és kevés gombot igénylő szoftverek esetén – MMORPG-hez például nem szerencsés –, hiszen garantált sikerélményt nyújt majd azoknak, akik évek óta úgy érzik, hogy megálltak a fejlődésben.

Kényelmes, villámgyors, pehelykönnyű és tűpontos irányítást kínál, ami ugyanolyan jó szolgálatot tehet a hétköznapi játékosoknál, mint azoknál, akik nemcsak sokat küzdenek az online térben, hanem az e-sportot is komolyabb szinteken akarják űzni.

A legjobb pedig, hogy nagyobb hiányosságot nem is találtunk a tesztidőszak során, így bátran merjük ajánlani bárkinek, aki egy profi gamer egeret keres magának.

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

ElőnyökHátrányok
Alacsony click-latency értékEgy kicsit magas ár
Rendkívül pontos szenzorAz USB-C kábel lötyög az egér csatlakozójában
Könnyű és letisztult megjelenésElődjéhez mérten nincs komolyabb fejlesztés
Erős szoftveres háttér, rengeteg beállítás
Kiváló üzemidő, gyors töltés
2 év gyártói garancia
Magyar ügyfélszolgálat
Logitech G PRO X Superlight 2
Kedvenc felsőkategóriás gamer egerünk
A Logitech G PRO X Superlight 2 egy kiváló választás, amely letisztult dizájnnal, kényelmes kialakítással, nagyfokú precizitással rendelkezik.
9.7
Teszt Plussz Magazin független ajánlásával