Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Megérkezett az automata ürítőrendszer a Roborock S7 robotporszívóhoz

A piacvezető tulajdonságok mellett talán lehetetlen feladatnak tűnt, de a gyártónak mégis sikerült tovább javítani a Roborock S7 robotporszívó tulajdonságait az automata ürítőrendszer megjelenésével.

Már korábban, a Roborock S7 robotporszívó tesztünkben felhívtuk rá a figyelmet, hogy bár a készülék kiválóan működik, a piac jelenlegi legjobb ár-érték arányát kínálja, azonban a funkcionalitás tekintetében a gyártónak maradt egy aprócska adóssága.

Megérkezett a Roborock Auto-Empty Dock

Ez nem más, mint az önürítő rendszer, ami a megjelenéskor még nem volt elérhető a robotporszívóhoz, a gyártó azonban a napokban törlesztette adósságát!

Megérkezett ugyanis a boltok polcaira – bár Magyarországon még csak külföldről vásárolva érhető el – a Roborock Auto-Empty Dock névre keresztelt eszköz, mely az említett robotporszívó hasznos kiegészítőjeként azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse a termék használatát, ezzel elfelejtve a mindennapi portartály-ürítéssel járó kellemetlenségeket.

Mi az a Roborock Auto-Empty Dock?

Aki most találkozna először a Roborock Auto-Empty Dock termékkel, az egy speciális robotporszívós dokkolóállomást képzeljen el maga előtt, mely ezúttal elsődlegesen nem a töltést, hanem azt szolgálja, hogy a robotporszívó portartályához csatlakozva kiszivattyúzza a benne megtalálható koszt, port és egyéb szennyeződéseket egy külső porzsákba.

Ennek jóvoltából nekünk gyakran hetekig hozzá sem kell nyúlnunk a porszívóhoz, a takarítási folyamat teljesen automatizálttá válik.

Roborock Auto-Empty Dock

Az önürítő kiegészítőt a gyártó elsődlegesen a Roborock S7 modellhez álmodta meg, azonban máris ellepték a fórumokat azok a vélemények, miszerint néhány korábbi Roborock modell esetében is rendeltetésszerűen működik.

A Roborock S7 Roborock Auto-Empty Dock ára

Kísérletezni azonban nem érdemes, hiszen annyira azért nem olcsó a termék, jelenleg 300 dollárnak megfelelő összegért szerezhető be, ami alsóhangon is több mint 90 ezer forintot jelent. Fontos azonban kiemelni, hogy a mai piacon még ezzel az árkategóriával is messze piacvezető termékről beszélhetünk!

Mit tud a Roborock Auto-Empty Dock?

Automatikus porgyűjtés

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a Roborock Auto-Empty Dock kiegészítőnek a működési sajátosságából fakad, ezáltal képes arra, hogy automatikusan kiszivattyúzza a port a hozzá automatikusan csatlakozó robotporszívó portartályából. Mindezt egy nagy teljesítményű szivattyú segítségével, mely a porszívóból a dokkoló külön tartályába emeli át a lakásban összegyűjtött száraz koszt.

Nagy kapacitású porzsák

Fontos, hogy az önürítő rendszer nem egy közönséges tartályba gyűjti a koszt és a port, ebben ugyanis egy nagy kapacitású porzsák van, mely 3 literes befogadóképességgel rendelkezik. Ez a maga nemében kifejezetten nagynak tekinthető, normál használat mellett akár 8 hétre elegendő kosz és por befogadására képes.

Előnye, hogy a tartályt úgy tudjuk kiüríteni, hogy közben az edény mindvégig tiszta marad, nem porzunk, nem koszolunk vele a házban. A szabvány porzsák ráadásul egy kis kartonfüllel is rendelkezik, mely nem elég, hogy megmutatja, amikor elérkezett az ürítés időpontja, de lehetővé teszi, hogy kényelmesen és biztonságosan ki tudjuk emelni a helyéről az egészet.

Többrétegű légszűrés

Ha szeretnénk megszüntetni otthonunkban a kellemetlen szagokat, netán a különféle allergéneket, akkor a Roborock Auto-Empty Dock szintén hűséges társ lehet. A dokkoló ugyanis többrétegű légszűrő berendezéssel rendelkezik, melyet a hagyományos előszűrő mellett HEPA filterrel egészítettek ki, ami nem engedi vissza a lakásba az egészen apró részecskéket sem, így mindig friss, allergénektől és portól mentes maradhat otthonunk levegője.

Applikációval szabályozható ürítés

A Roborock robotporszívóktól már megszokhattuk, hogy rendkívül erőteljes szoftveres háttérrel rendelkeznek. A piacon abszolút a legjobbak közé sorolhatók ezen a téren az általuk gyártott termékek, és természetesen ezt a jó tulajdonságot ez az önürítő dokkoló is megkapta.

A Roborock applikációnak köszönhetően ugyanis lehetőségünk nyílik szoftveresen szabályozni a működését, és közel sem csak azt engedélyezhetjük neki, hogy ürítsen automatikusan vagy ne, illetve mikor végezze el az egyébként nagyobb hangzavarral járó műveletet.

Egyéb szoftveres sajátosságok

Az ütemezhetőség mellett ugyanis kiválaszthatjuk, hogy Intelligens, Könnyű, Kiegyensúlyozott vagy éppen Maximális ürítésre van szükségünk. Beállításaink meghatározzák a dokkoló zajszintjét és hatékonyságát egyaránt, tehát ezen a téren maximálisan igényeinkhez igazíthatjuk használatát.

Ha bizonytalanok vagyunk, az Intelligens ürítési mód lehet jó választás, mely minden esetben szokásainkhoz igazítja a folyamatokat, így például a tisztítás vagy az ürítés gyakorisága alapján kalibrálja a folyamatokat.