Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Roborock S7 robotporszívó teszt

Utoljára frissítve:

Leteszteltük a Xiaomi legújabb robotporszívóját, a Roborock S7-et, mely sikeresen levett minket a lábunkról, sőt bátran merjük a jelenlegi piac egyik legjobbjaként emlegetni.

Miután korábban már több robotporszívó is járt nálunk alaposabb vizsgálaton, a Xiaomi Roborock S5 Max-ot ráadásul nagyon meg is szerettük, felfokozott izgalom és hatalmas elvárások előzték meg a Roborock S7 kipróbálását a részünkről.

A mi példányunkat még az AliExpress-ről kellett megrendelnünk, így Magyarországon elsőként tudtuk letesztelni a Roborock S7 robotporszívót.

Az alaposabb megismerkedés után azonban most már bátran ki merjük jelenteni, hogy a gyártó megalkotta a piac egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányú robotporszívóját, az alábbiakban pedig be is bizonyítjuk, hogy miért gondoljuk így!

Cikkünket természetesen nem szponzorálta gyártó vagy forgalmazó, a robotporszívót saját forrásból vásároltuk meg.

Roborock S7

Főbb jellemzők

 • Rendkívül alapos takarítás
 • Új szintre emelt felmosás funkció
 • Teljeskörű testeszabás okostelefonról
 • Pontos feltérképezés, okos térkép funkciók
 • No go és no mop zónák
 • Széleskörűen automatizálható működés

Elérhető itt

ROBOROCKSHOP.HU
ALZA.HU


Kicsomagolás és termékdizájn

Már a csomagolás is látványos

Noha sokat fejlődött ezen a téren a Xiaomi, azonban a Roborock S7 kapcsán jegyezhetjük meg talán elsőként, hogy sikerült a termék csomagolását maximálisan a nyugati igényekhez igazítani. Itt és most pedig nem arra gondolunk, hogy a dobozban minden a helyén van, minden makulátlan védelmet kapott, hiszen erre eddig sem volt panasz.

Most sincs, minden gondosan becsomagolva, papíralapú távtartókkal, kartonokkal és nylonnal lett ellátva, így internetes rendelés esetén sem kell aggódnunk attól, hogy a szerkezet esetleg sérülten érkezik meg hozzánk. Amire azonban a fentiekben gondoltunk, az leginkább maga a doboz külső dizájnja!

Ezen a téren ugyanis már teljesen egy nyugati termék képét festi le előttünk a porszívó, színes képek sokasága, körbe-körbe a tudást hirdető leírások, egyszóval minden adott ahhoz, hogy már a boltban megragadja a tekintetünket és rögtön meggyőzzön minket arról, hogy egy sokoldalú, nagy tudású termékkel szemezünk.

A szokásos tartozékok a dobozban

Ha felnyitjuk a csomagolást, érdekes módon a tartozékok tárulnak elsőként a szemünk elé, a porszívó a doboz alsó rekeszében kapott csak helyet, ami a biztonság szempontjából rendkívül fontos. Kipakolás során aztán ismét rádöbbenünk, hogy a Xiaomi a megszokott tartozékokat mellékelte a Roborock S7-hez is, amivel kapcsolatban sokaknak lehet hiányérzete.

Azon túl ugyanis, hogy ott lesz a gép, a hozzá kapcsolódó aprócska dokkoló, annak egy tápkábel, egy felmosó mop, valamint egy kifejezetten vaskos használati útmutató – tényleg egy kisebb könyv az egész, az applikációhoz pedig ráadásul egy külön füzet jár –, szívesen láttunk volna még benne pár extrát.

Nagyon jó fej dolog lett volna például a gyártótól egy extra mop a csomagban, de egy plusz HEPA filternek is sokan örültek volna.

Ezeket az elemeket ugyanis 3-6 havonta illik cserélni, így közel egy évig garantálták volna, hogy ne kelljen semmit se vennünk hozzá. Még szerencse, hogy itthon kiváló a Xiaomi robotporszívók alkatrészellátottsága, de erről majd egy kicsit később.

Megszokott, de igényes termékdizájn

A termékdizájn tekintetében a Xiaomi Roborock S7 robotporszívó ugyanazokat a sajátosságokat vonultatja fel, mint a termékcsaládon belül megjelent korábbi eszközök. Gyakorlatilag az S5 Max-ot sikerült egy kicsit továbbgondolniuk, finomítaniuk és mondhatni csinosítaniuk ezzel a termékkel, amit közel sem neveznénk negatívumnak.

A megjelenés tekintetében ugyanis már arra a termékre sem panaszkodhattunk, most pedig mindenből láthatóan szebbet és jobbat kaptunk.

Egészen letisztult, futurisztikus az összhatás, és bár létezik fehér modell is, mi a feketét választottuk, mely elegáns hatást kelt, a fedél fényes felülete, a szolid szenzortorony vagy a körkörös letisztultság egyáltalán nem nyújt „olcsó kínai” hatást.

Nem csoda, hiszen a Roborock termékei kapcsán ez soha nem jelentett problémát, és most sincs ez másként. Külön kiemelendő, hogy a dokkoló milyen aprócska lett, így könnyen elhelyezhető a lakásban, nem kell kerülgetnünk vagy botladoznunk benne.

Kellemes dizájnelem lett továbbá az eszköz felső részén elhelyezett látványos LED szalag, mely mindig megmutatja a porszívó státuszát, ezáltal az adott tevékenységi körhöz igazítható a színe. Természetesen ki-be kapcsolható, ha tehát nem akarunk egy mozgó karácsonyfát a lakásban, akkor csak néhány gombnyomás az egész, és máris elfelejthetjük.

Minőségi anyaghasználat

Szeretnénk hangsúlyozni még egyszer, hogy a származási helyétől függetlenül a Roborock S7 minden tekintetben remek összhatást kelt. Nemcsak a megjelenése nagyon látványos, hanem az anyaghasználat tekintetében egyaránt minőséget nyújt. Azon túl tehát, hogy minden oldalról jó ránézni, mindemellett élmény kézbe venni és megtapogatni.

Nagyon erős és tartós műanyagok, elragadóan pontos illesztések, magas minőségű megmunkálás jellemzi a gép minden elemét.

Egyetlen pontja sincs, ami bóvli hatást kelt, ez itt bizony a prémium kategória, ami ráadásul később a használat, a működés közben egyaránt megmutatkozik majd.

Beüzemelés

A Roborock robotporszívókra mindig jellemző volt, hogy nagyon egyszerűen beüzemelhetők, és nincs ez másként jelen tesztünk alanyával sem.

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne

Bátran kiemelhetjük, hogy ha ennél is könnyebb lenne a beüzemelés, akkor alighanem már semmit sem kellene csinálnunk, csak hazavinni és letenni a padlóra a porszívót, ami nyilván azért nem ilyen egyszerű, némi beállításra szükség lesz hozzá.

Tulajdonképpen nem kell hozzá más, minthogy kijelöljük a robotporszívó végleges helyét, feltelepítsük a társalkalmazást és a többi már megy magától.

A csomagban megtalálható beüzemelési kézikönyv hasznos társunk lehet abban, hogy az első lépéseken végigvezessen minket, azonban még egy ilyen segítség nélkül sem kell kétségbe esnünk. Ha letöltött az applikáció, nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a porszívót az otthoni hálózathoz, majd folyamatosan a Tovább gombra kattintva véglegesíteni a folyamatot.

Applikáció elengedhetetlen a teljeskörű használathoz

A Roborock S7 beüzemelése és későbbi működtetése kapcsán elengedhetetlen egy okostelefon.

Bár nélküle is tud takarítani a robot – hála a felső részen elhelyezett gomboknak –, azonban a társalkalmazással olyan sok lehetőség tárul majd elénk, hogy azt talán elképzelni sem tudjuk.

Noha Roborock applikációval is működik, mi azonban inkább a Mi Home-ot használtuk, hiszen ezt már jól ismerjük a többi Xiaomi-termék révén. A szoftver kiválóan használható Androidon és iOS-en egyaránt, a letöltést követően pedig gyakorlatilag nem lesz más dolgunk, mint hozzáadni a Roborock S7 robotporszívót, és megadni neki néhány beállítást, majd indulhat is a munka.

Sajnos az applikáció továbbra sem tud magyarul, ennek megfelelően szükség lesz némi angol nyelvtudásra ahhoz, hogy minden funkciót ki tudjunk használni, azonban aggodalomra semmi ok, a nagyméretű és egészen egyértelmű ikonok miatt meglepően egyértelműnek tűnik minden olvasás nélkül is. Ha pedig elakadnánk, egy szótár vagy az internetre felkerült videók mindig nagy segítséget nyújthatnak.

Elképesztően pontos feltérképezés

Amint az applikáció működik és a robotporszívónak megadtunk minden szükséges adatot a működéshez, a Xiaomi Roborock S7 elindul, hogy feltérképezze a lakást, hiszen nagyon fontos tulajdonsága ez a terméknek.

Rendkívül pontos térképeket tud készíteni, ezeket el tudja menteni, ami nagyon fontos lesz ahhoz, hogy később magasabb szintre emelhessük vele a takarítás élményét.

Sok külföldi tesztben negatívumként említették, hogy az eszköz nem rendelkezik kamerákkal, mint a Roborock S6 Max V. Ezeket a negatív felhangokat nem igazán értettük, hiszen a gyakorlatban világosan kiderült, hogy a LIDAR szenzorokkal – melyek ebben a készülékben is a tájékozódási rendszer alapjai – milyen pontos munkát tud végezni a robotporszívó.

A Xiaomi S6 Max V-ben egyébiránt azért volt kamera, hogy a robotporszívó felismerje a tárgyakat – például a kábeleket vagy a kutyaürüléket -, és hatékonyan reagáljon rájuk, a gépi tanulás segítségével pedig később felismerje őket. Csakhogy ez a technológia egyelőre még gyerekcipőben jár, másrészt pedig sokan féltették a személyiségi jogokat, így két nyomós oka is volt a gyártónak arra, hogy miért maradjon a LIDAR szenzoroknál

Ezt a lakás feltérképezésekor vesszük csak észre igazán, hiszen minden helyiséget alaposan körbejár, teljesen önállóan egy olyan alaprajzot készít, ahol pontosan felismerhető minden szoba, miközben kirajzolódnak a különféle akadályok is. A továbbfejlesztett szenzorok, illetve a háttérben meghúzódó szoftver segítségével elképesztő alaposságról tudunk beszámolni ezen a téren, ami a takarítás hatékonyságának tekintetében nagyon fontos tényező.

Már a feltérképezéskor látható, hogy milyen pontosan tájékozódik, valóban észleli a környezetét, nem csak megy a vakvilágba, mint nagyon sok robotporszívó.

Jól elboldogult a küszöbökkel, a kábelekkel, felismerte a lépcsőt, a szintkülönbségeket, a felületeket, útvonala alapján pedig a legtöbb helyen csak annyiszor ment keresztül és takarított, ahányszor arra valóban szükség volt.

Szinte mindent kalibrálhatunk szoftveresen

Azon túl, hogy a feltérképezés valami bődületes lett, nagyon fontos kiemelni, hogy a szoftveres beállítások tekintetében is milyen jelentős szintet lépett a Roborock S7.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az eszköznek szinte minden elemét tudjuk kalibrálni ilyen formában, ezáltal például módosíthatjuk, hogy mekkora szívóerővel rendelkezzen, mennyi vizet használjon a felmosáshoz, sőt azt is, hogy milyen módot alkalmazzon a nedves takarítás során.

Nagy pozitívum, hogy a többemeletes házban élők külön kezelhetik vele az egyes szinteket – maximum négy térképet tud kezelni –, de található benne gyerekzár, sőt egy külön „Ne zavarj” mód is, mely szabadon időzíthető, így biztos, hogy az adott időszakban a porszívó nem csap majd semmilyen zajt.

Hogy mindemellett mi állíthatjuk a robot hangját is – hangerőt, nyelvet, illetve azt, hogy férfi vagy női hangon szólaljon meg –, már csak hab azon a bizonyos tortán.

Boldogságunk csak akkor lenne teljesebb, ha magyar nyelven is kommunikálna velünk a porszívó.

Alapos szőnyegbeállítások

Azon túl, hogy a Xiaomi Roborock S7 automatikusan felismeri, ha felhajtott egy szőnyegre, mindemellett rengeteg beállítás is kapcsolódik ehhez a burkolattípushoz azért, hogy mindig a legjobbat hozzuk ki belőle.

A Rise aktiválásával például a porszívó magától felemeli a mopot, ha szőnyegre ér, így soha nem lesz vizes a felület – erről majd később –, de az Avoid engedélyezésével teljesen ki is hagyhatjuk ezeket a takarítási sorból.

Az Ignore opcióval gyakorlatilag a robotporszívó nem foglalkozik majd a szőnyegekkel, teszi a dolgát a belátása szerint. Külön előnyös ez a beállítás akkor, ha olyan szőnyegünk van, ami mosható, esetleg nem okoz neki gondot, ha egy kicsit nedves lesz.

A legjobb azonban, hogy a szívóerő kalibrálásával a Roborock S7-től extra teljesítményt kérhetünk a szőnyegeken, aminek jóvoltából olyan hatékony mélytisztítás érhető el, amire korábban még soha nem volt példa.

No go és no mop zónák kijelölése

Rendkívüli alaposságot várhatnak a robotporszívó vásárlói a már elkészített térképekhez kapcsolódó beállítások tekintetében is. Itt mutatkozik majd meg igazán, hogy mennyire lényeges a precíz térképkészítés, hiszen az ilyenkor kapott alaprajzokon elnevezhetjük a szobákat, szoftveresen húzhatunk virtuális falakat, egyesíthetünk régiókat, de megadhatjuk akár négyzetméterről-négyzetméterre, hogy hol és miként, milyen erősen takarítson az eszköz.

Ehhez tartozik, hogy a szoftverrel természetesen no go és no mop zónákat is lehetőségünk nyílik beállítani.

A no go zóna az lesz, ahová a robotporszívó egyáltalán nem mehet be, gyakorlatilag egy virtuális fal, amivel nemcsak komplett szobákat zárhatunk el, hanem akár kis részeket is az egyes helyiségekben.

A no mop zónák ezzel szemben azok a helyek lesznek a lakásban, ahol a Roborock S7-nek szabad lesz takarítania, de csak porszívózni, felmosni nem. Érzékenyebb felületeken vagy szőnyegeken érdemes lehet alkalmazni, hiszen a beépített érzékelők jóvoltából nagyon precízen képes alkalmazni ezeket a beállításokat az eszköz.

Gyakorlati tapasztalatok

Mint a fentiekből kiderült, a Xiaomi legújabb robotporszívója elképesztően fejlett technológiai és szoftveres háttérrel rendelkezik, azonban mindez jelentéktelen tényező lehet, ha a gyakorlatban kudarcot vall. Szerencsére szó sincs ilyesmiről, az újgenerációs Roborock inkább megmutatta nekünk, hogy mit tekinthetünk aktuális szintnek a termékkategórián belül.

Porszívózás

A Roborock robotporszívók kapcsán már megszoktuk korábban, hogy milyen alaposan dolgoznak, azonban nem gondoltuk volna, hogy a gyártó képes szintet lépni. Pedig sikerült, ezáltal már az első takarítás után nagyon komoly meglepetéseket okozott nekünk, nagyon kellemes benyomást tett ránk.

Meglepően alapos tisztítás

Bár a Roborock S7-be is ugyanúgy 2500 Pa teljesítményű szívómotor került, mint a termékcsalád legutóbbi modelljeibe, azonban annak ellenére is alaposabb tisztítás érhető el vele – egy S5 Max-hoz képest például –, hogy a mérések alapján a tényleges szívóerő némiképp csökkent. Ennek az oka leginkább az újragondolt keferendszerben keresendő, mely még alacsonyabb működési módban is meglepően hatékonnyá teszi a készüléket.

Az alaposságot jól mutatja, hogy a gyakorlati teszteken bármilyen hétköznapi koszt szerettünk volna összegyűjteni vele, minden esetben makulátlan teljesítményt végzett, a legtöbbször semmit sem hagyott maga mögött, a legapróbb darabokat is képes volt összeszedni. Nagy előnye, hogy a rendkívüli alaposságot a szegélyeknél, a falak mentén, a szekrények széleinél is képes biztosítani.

Újgenerációs főkefe, mely több dimenzióban mozog

Kiváló takarítási tulajdonságát leginkább annak köszönheti a Roborock S7, hogy a gyártó teljesen újragondolta a főkefét. Magát az alkatrészt is, hiszen nincsenek rajta sörték, gyakorlatilag egy nagyon erős szilikon megoldásról beszélünk, melyen ergonomikusan elhelyezett lapátok találhatók.

Ezek rendkívül erősek, így a forgómozgás során meglepően ügyesen képesek felszedni a keménypadlóról a szilárd darabokat, illetve átmozgatni a szőnyeg rostjait, hogy a kosz és a por gyakorlatilag felszabaduljon onnan és a szívónyílás felé induljon.

Konkrétan a főkefe forradalmi kialakítása már jelentős mértékben megdobta volna a porszívó teljesítményét, a Xiaomi azonban itt még nem állt meg!

Már korábban is alkalmaztak az egyes robotporszívó-modelleknél egy speciális technológiát, aminek részeként a főkefe bizonyos irányokban el tudott mozdulni. Ez azonban gyakorlatilag csak felfelé és lefelé mozdította a forgófejet. A Roborock S7 esetében azonban nagyon sok dimenzióban tud mozgolódni ez az alkatrész, mely elképesztő hatásfokot kínál.

Lényegesen jobban igazodik ezzel a padló egyenetlenségeihez, még a szintkülönbségek esetén is makulátlan munkát tud végezni ezzel a megoldással, tehát az sem okoz neki gondot, ha kicsit féloldalasan kell dolgoznia, a kefe ilyenkor is makulátlanul tud érintkezni a padlóval.

Csendes és kifinomult működés

Bár nagyon fontos dolog, hogy a robotporszívók mennyire hatékonyan tudnak dolgozni, ugyanakkor az sem elhanyagolható, hogy élhetők legyenek, hogy lehessen mellettük filmet nézni, telefonálni, dolgozni és így tovább. Ezen a téren a Xiaomi Roborock S7 messze túlmutat minden robotporszívón, amit eddig volt szerencsénk kipróbálni, hiszen a takarítási teljesítményéhez képest meglepően halkan üzemel.

Még a legintenzívebb fokozatban sem hangosabb például, mint egy hajszárító, így alighanem ez a leghalkabb robotporszívó, amivel eddig dolgunk volt korábban.

Ami azonban ennél is lényegesebb, hogy nemcsak a szívómotorja halk, hanem általánosságban a működése is elképesztően kifinomult.

Pályafutásunk során rengeteg olyan robotporszívóval találkozunk, ami folyamatosan nekiment mindennek a környezetében, hatalmas hangzavart, frusztrációt okozva ezzel a működés közben. Ehhez mérten a Roborock S7 olyan nyugalmat áraszt a takarításkor, mint egy buddhista szerzetes meditációja.

Tökéletesen csendesen halad, érezzük majd, hogy látja közben a környezetét, semminek nem csattan neki – maximum nagyon-nagyon ritkán –, annyira finom és alapos a munka közben, hogy az egyenesen megdöbbentő volt.

Nagy portartály

Sőt, egy kifejezetten nagy, 470ml-es portartályt kapott az eszköz, melyet egyáltalán nem tekinthetünk kicsinek. Még alapos takarítás során sem sikerült teljesen megtöltenie a porszívónak, ami nem csoda, hiszen a gyártói ajánlás szerint 200 négyzetméteren tökéletesen megállja a helyét.

Ha azt vesszük alapul, hogy egy 70 négyzetméteres lakásban a legtöbbször alig volt félig a tartály, ez alighanem helytálló adat. Természetesen ebben a tekintetben rengeteg tényező befolyásolhatja az eredményt, így például az is, hogy van-e kisállat a lakásban. A tesztidőszakot két macska mellett töltötte, a levedlett szőrrel pedig nagyon jól elboldogult a porszívó.

Ürítése és hozzáférhetősége egyaránt pofonegyszerűnek minősül, a felső burkolat felhajtásával rögtön elérhető, kiemelése pedig gyakorlatilag egy kattintás, akárcsak a visszatétel.

Jól manőverezik, nem akad el

Mindehhez pedig még a manőverezése is kiváló. Precíz szenzorjainak és az előre rögzített térképnek köszönhetően a robotporszívó nagyon ügyesen közlekedik a lakásban, az applikációban ráadásul láthatjuk is, hogy merre járt, és milyen alapos munkát végzett. Nem hagyott ki egyetlen pontot sem, ahová befért, ott garantáltan ügyesen felporszívózott.

A tesztidőszak során ráadásul egyszer sem akadt el! Soha nem kellett a segítségére sietnünk, bár tény és való, hogy extrém körülményekkel, nagy rendetlenséggel sem találkozott a lakásban.

A küszöbökön egyszerűen átkelt, a kábelek sem okoztak neki problémát, sőt a váratlan meglepetések, az ottfelejtett papucsok vagy nagyobb gyerekjátékok sem.

Mindig jól alkalmazkodott, és nem hagyta abba a munkát azért, mert az egyik szék nem úgy állt, mint legutóbb.

Automatikus ürítés

Nagy újdonsága a Roborock S7-nek, hogy képes az automata ürítésre, amihez a Xiaomi egy külön eszközt ígért a robotporszívóhoz. Ezt a funkciót azonban egyelőre még nem tudtuk kipróbálni, hiszen ez a speciális dokkoló késik hozzá, azonban még 2021-ben szeretné piacra dobni a gyártó, mint külön megvásárolható kiegészítőt.

Frissítés: azóta kapható külön kiegészítőként a dokkoló.

Felmosás

Azon túl, hogy a porszívózás tekintetében nagyon elégedettek lehetünk a Xiaomi Roborock S7 robotporszívóval, fontos kiemelni, hogy felmosás funkciót is tartalmaz, amivel a gyártónak szintén sikerült szintet lépnie egy új technológiának köszönhetően.

Ezzel minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a robot szintet lépett, sőt új utat mutat a nedves feltörlés világában.

Az új technológia meglepően hatásos

A legtöbb robotporszívóról elmondható volt, hogy a mopot eddig csak húzták maguk után a padlón, ami nem volt éppenséggel egy túlzottan hatékony megoldás, azon a vonalon nem is igazán lehetett volna tovább fejlődni. A Xiaominak azonban sikerült, hála a VibraRise technológiának, mely képes a megnedvesített mopot ide-oda mozgatni pontosan úgy, mintha kézzel súrolnánk a padlót.

A magyarul csak szónikus felmosásként emlegetett technológia lényege röviden ennyi, azonban nem gondoltuk volna, hogy a gyakorlatban ez a kis apróság ilyen mértékben növeli a hatékonyságot. Márpedig így történt, hiszen már az első használat után nagyon koszos lett a mop, ami jó előjelnek bizonyult, hiszen korábban nem igazán voltunk makulátlanul elégedettek egyik robotporszívónkkal sem ezen a téren.

Bár hangsúlyoznánk, hogy a Roborock S7 kapcsán is inkább csak egyfajta nedves feltörlésről beszélünk, tehát nem sikerült kiváltani a tényleges felmosást a gyártónak, azonban nagyon közel kerültek hozzá, és jó úton haladnak a fejlesztésekkel. A papírforma szerint 3000 mozdulatot képes tenni a mop percenként, vagyis nem nehéz kiszámolni, hogy jobban teljesít, mintha manuálisan súrolnánk a padlót.

Kipróbáltuk például odaszáradt cukros üdítőitallal, amit a korábbi robotporszívók maximum homályosítottak vagy szétkentek a padlón. Ezúttal azonban a foltok teljesen eltűntek, és addig-addig körözött a kis porszívó, amíg minden nyom el nem tűnt a földről.

Ez minden korábbinál jobb tulajdonságnak tekinthető, így határozottan kijelenthetjük: az eddigi legjobb felmosós ropotporszívóról beszélünk, amit eddig kipróbáltunk.

Automatikus mop emelés

Ez azonban még nem minden! Azon túl, hogy az új felmosó technika működik, és szoftveresen is nagy támogatást kapott – például a szabályozható vízmennyiséggel –, mindemellett még egy nagyon fontos intelligens funkcióval is bővítette az eszközt a Xiaomi.

Ez nem más, mint az automatikus mop emelés, aminek a lényege az, hogy amint a robotporszívó no-mop zónához ért, vagy szőnyeget érzékel maga alatt, automatikusan elzárja a vizet és felemeli a mopot olyan magasra, hogy az ne érintkezzen a kényes felülettel.

Magyarul nem áztat el maga körül semmit sem, és nem kell folyamatosan ott lennünk mellette munka során, tökéletesen ellátja magától a főbb feladatokat.

Sőt, a funkció egy másik korábbi kellemetlenséget is áthidalt! Az automatikus emelésnek köszönhetően ugyanis végre nem kell műanyag alátétet tennünk a mop alá, ha dokkol a robotporszívó, vagyis tényleg teljes mértékben elengedhetjük a kezét, bátran elküldhetjük felmosni és elmehetünk munkába, nem lesz vele probléma.

Tartós, könnyen felhelyezhető mop

A robotporszívóhoz járó mop érzetre is sokkal jobb minőséget képvisel, mint a korábbi modellekhez adott változatok. Kifejezetten puha, de érezhetően mégis erős anyagból készült, mely mosható, a tesztidőszak alatt pedig néhány használat után egyáltalán nem maradtak rajta látható sérülések vagy kopások.

Felhelyezése olyan egyszerű, mint az egyszer egy, gyakorlatilag csak bele kell csúsztatni a rongyot tartó vezetősínbe, ráhajtani az egészet, majd mehet is a porszívó aljára. Hiába nagyon egyszerű, a mop mégis fixen és biztosan áll a helyén, érezhetően magas minőséget nyújt ezen a téren is az egész.

Nagy víztartály

Bár egészen elképesztő, hogy egy mondhatni kis takarítórobotba a félliteres portartály mellé egy víztartály egyaránt bekerült, az viszont egyenesen elképesztő, hogy még ebből is sikerült egy 300ml-es változatot elhelyezni a robotporszívóban. Ez a termékkategórián belül kifejezetten jónak tekinthető, hiszen bőven elegendő ahhoz, hogy egy normál lakásban felmossa a maximum 40-50 négyzetméternyi keménypadlót.

A tartály a Roborock S7 hátsó felén kapott helyet, ahonnan egy gomb segítségével egyszerűen kipattintható, majd feltöltés vagy ürítés után ugyanilyen egyszerű mozdulattal visszatehető a helyére. Semmiféle nehézséggel nem szolgál még azoknak sem, akik egyébként nem találkoztak korábban ilyen robotporszívóval.

Akkumulátor

A korábbi Roborock modellekhez hasonlóan az S7 is egy 5200 mAh-s akkumulátort kapott a gyártótól, ami olyan jó optimalizálásra került, hogy normál üzemmódban képes akár három órán keresztül takarítani megszakítás nélkül. Az újratöltés jellemzően tovább tart, illetve a tényleges üzemidőt is inkább olyan két óra környékén maximalizálnánk az eszköz kapcsán, ami egyáltalán nem tekinthető kevésnek.

Különösen annak fényében nem, hogy a Xiaomi Roborock S7 automatikusan tölt, tehát magától vissza tud térni a dokkolóhoz, ha úgy érzi, hogy kevés az energiája egy adott feladat elvégzéséhez, így gyakorlatilag minden helyzetben megállja a helyét, sőt egy nagyobb méretű, 100-120 négyzetméteres lakást is képes egy szuszra kitakarítani még akkor is, ha porszívózásra és felmosásra egyaránt szükség van.

Magyar szervizháttér

Sajnos nagyon sok olyan robotporszívó kapható Magyarországon, mely semmiféle szervizháttérrel nem rendelkezik, így a garancián túl gyakorlatilag lehetetlen javítani, illetve kopóalkatrészeket vásárolni hozzá a karbantartáshoz, az általános működtetéshez. A Xiaomi esetében azonban szerencsére szó sincs ilyesmiről!

A Roborock S7 esetében is lehetőség lesz garanciálisan vagy garancián túl is orvosolni a legtöbb kisebb-nagyobb meghibásodást, méghozzá szakszerű keretek között, gyári minőségű cserealkatrészekkel.

Legyen szó a távolságmérő lézerről, az akkumulátorról, az oldalkeféről, a ventilátor motorról, a főkeféről vagy a HEPA szűrőről egyik elem cseréje sem okoz problémát.

Hivatalos Xiaomi okoseszköz szerviz elérhetősége: xiaomiszerviz.hu

Az ítélet, véleményünk

Mit is mondhatnánk ezek után a Xiaomi legújabb robotporszívójáról? Leginkább azt, hogy nem gondoltuk volna, hogy az S5 Max után ilyen sok fejlődési lehetőség van még a termékkategórián belül.

Nagy elvárásaink voltak a porszívó kapcsán, azonban kivétel nélkül mindent túlszárnyalt, kis túlzással csak az önürítő funkció hiányát és késését tudjuk felírni a nagyobb negatívumok közé.

Máskülönben azonban csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni róla.

Rendkívül precízen és jól takarít, nagyon alapos, halk és a felmosás tekintetében is teljesen új utakat nyit meg a felhasználók előtt.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Xiaomi Roborock S7 a jelenlegi piac legjobb takarítási teljesítményét nyújtó robotporszívója, amit szerény véleményünk szerint aligha tudnak majd az idei évben más gyártók felülmúlni. Nagyon megszerettük és mindenkinek bátran ajánljuk, aki a legjobbat akarja magának!

Roborock S7

Jellemzők

 • Rendkívül alapos takarítás
 • Új szintre emelt felmosás funkció
 • Teljeskörű testeszabás okostelefonról
 • Pontos feltérképezés, okos térkép funkciók
 • No go és no mop zónák
 • Széleskörűen automatizálható működés

Elérhető itt

ROBOROCKSHOP.HU
ALZA.HU


ElőnyökHátrányok
Csúcsminőségű anyaghasználatA dobozban lehetett volna extra mop és filter
Rendkívül precíz, pontos és alapos takarításAz önürítő funkcióra még várni kell
Kifinomult, csendes működés 
Felmosásban is verhetetlen 
Nagyon sokoldalú applikáció 
Elképesztően pontos navigáció és térképezés 
Szinte minden elemében automatizálható