Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

MSI MPG271QRX: 2K felbontással és 360Hz-es képfrissítéssel érkezik az MSI új gamer monitorja

Újabb videojátékosoknak szánt monitort dob piacra hamarosan az MSI, akik MPG271QRX név alatt egy óriási tudással rendelkező, 360Hz-en működő QD-OLED panelt álmodtak meg.

A játékosok körében jól csengő névnek számít az MSI, akik most bejelentették, hogy tavasszal egy újabb nagy tudású prémium gamer monitorral érkeznek.

Mint az KTC G27P6 gamer monitor tesztünkből is kiderült már korábban, egy direkt a játékosok igényeihez igazított kijelző óriási extrát adhat hozzá az élményhez, és alighanem az MSI újdonsága egy újabb szintet képvisel majd a piacon.

Ennek az oka, hogy az eszközben a Samsung legújabb Gen 3 QD-OLED paneltechnológiája dolgozik, ami 1440p-s felbontással, 27 hüvelykes képátmérővel és 0,03 ms-os válaszidővel rendelkezik, vagyis rendkívül nagy és gyors lesz, de ez még nem minden.

Kimagasló HDR-képességei mellett rendelkezik ugyanis VESA DisplayHDR 400 True Black tanúsítvánnyal, az egyik legnagyobb ütőlapja viszont mégis a 360 Hz-es képfrissítési arány lesz.

A megfelelő hőkezelés és a monitor élettartamának meghosszabbítása érdekében az MSI grafén fóliát és egyedi hűtőbordákat alkalmazott a monitoron, méghozzá a legkülönfélébb biztonsági funkciók mellett, amelyek megakadályozzák például a statikus képernyőelemek beégését.

A csatlakozási lehetőségek tekintetében a monitoron található DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, de még USB Type-C is többek között, az ár tekintetében pedig 360 ezer forintnak megfelelő összeget határozott meg az MSI, akik áprilisra ígérték a megjelenést.