Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Robotfűnyíró – mutatjuk 2024 legjobbjait

Elegünk van már a fűnyírásból és szívesen automatizálnánk ezt a munkát? Akkor nekünk egy robotfűnyíróra van szükségünk. Hogy melyiket válasszuk a sok közül? Segítünk a döntésben!

Tartalomjegyzék

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően az utóbbi években egyre több automatizált működésű robot jelent meg a háztartásokban, amelyek hozzájárulnak a mindennapi teendők ellátásához. Elegendő csak a robotporszívók rohamos térhódítására gondolni ezen a téren!

Emiatt várható volt, hogy hamarosan a ház körül, a kertben is megjelennek az első robotok, így ma már egyre több helyen látunk munka közben robotfűnyírókat, amelyek óriási segítséget nyújthatnak a hétköznapokban.

Mivel működésük megbízható és bejáratott technológián alapul, sokan szeretnének robotfűnyírót vásárolni maguknak. Emiatt hetekig bújtuk a nemzetközi teszteket és az igazolt vásárlói véleményeket ahhoz, hogy összeszedjük a jelenlegi piac legjobb robotfűnyíróit.

Ha tehát egy ilyen kerti gép vásárlása előtt állunk, az alábbiakban minden kérdésünkre választ kaphatunk és még a legjobb termékekkel is megismerkedhetünk.

A legjobb robotfűnyírók (2024)

Gardena SILENO city 400 m²

A mi választásunk

Munkaszélesség: 16cm Töltési idő: 1 óra 15 perc Akku idő: 1 óra 5 perc Terület: 400m2

Előnyök
 • Csendes működés
 • Kiváló navigáció a precíz munkavégzéshez
 • Okostelefonos vezérlés
 • Esőben is tud dolgozni
 • Akár 400 m2-es területen is elboldogul
Elérhető itt
robotworld.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Gardena SILENO city 400 m² kitűnő választás abban az esetben, ha egy kellően csendes, jól működő és könnyen kezelhető robotfűnyírót keresünk, ami szinte bármilyen kertben könnyedén megállja a helyét.

Nemcsak csendes, a fűnyírásban is a legjobbak közül való

A kerti gépek világában nagy névnek számító Gardena különösen jó teljesítményt és tulajdonságokat adott ennek a robotfűnyírónak. A nagy teljesítmény mellett – akár 400 m2-es területtel is elbánik –, olyan csendesen működik, hogy akár még éjszaka is üzemelhet, miközben precizitását egy mesterséges intelligenciára épülő navigáció biztosítja.

Működési területét határoló vezetékek mentén jelölhetjük ki, így a beépített MI garantálja, hogy mindenhol a legjobb döntéseket hozza, kis méretéből fakadóan pedig a keskenyebb és szűkebb területeken is jól boldogul. Tökéletes megoldás ezért zsúfoltabb kertekben, miközben megbízhatóság és egyenletes nyírás jellemzi.

Okostelefonról is irányítható

A Gardena robotfűnyírója egy vérbeli okoseszköz, aminek nemcsak rengeteg automatizált funkciója van – például magától visszatalál dokkolójára és fel is tölti az akkumulátort –, de Bluetooth kapcsolaton keresztül megfelelő távolságból irányíthatjuk egy okostelefonról, illetve módosíthatjuk beállításait.

Azon kevés robotfűnyírók közé tartozik, amelyik még esőben is gond nélkül dolgozik, könnyedén megbirkózik a 35 százalékos emelkedőkkel, spirálvágás funkciójával pedig még a kerti bútorok vagy a trambulin alatt is képes lenyírni a füvet. Mindezt könnyed tisztíthatóság jellemzi, a fűnyíró ugyanis egyszerű vízsugárral bármilyen szennyeződéstől megtisztítható.

Riwall PRO RRM 650 APP

Legjobb ár érték arány

Munkaszélesség: 18cm Töltési idő: 2 óra Akku idő: 1 óra Terület: 600m2

Előnyök
 • Erős, mégis csendes motor (szénkefe nélkül)
 • Távoli működtetés és okosfunkciók sokasága
 • Vízálló kialakítás, esőérzékelő szenzorral
 • Akár 600 m2 gyep gondozására is alkalmas
 • Modern fűnyírási algoritmus
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Amennyiben fontos a jó ár-érték arány egy robotfűnyíró megvásárlásakor, akkor az itthon különösen nagy népszerűségnek örvendő Riwall PRO RRM 650 APP megfizethető áron kínál kimagasló tudást.

Erős, csendes és okos

A benzinmotoros és elektromos fűnyírók világában is jól csengő névnek számító Riwall robotfűnyírója egy erős, ámde szénkefe nélküli PowerMax motorra épül fel. Azon túl, hogy megbirkózik a nagyobb területekkel is, mindemellett kellően csendes munkavégzést biztosít – gyakorlatilag karbantartás nélkül.

Rengeteg okosfunkció található benne, így a füvet is modern kaszálási algoritmus mentén vágja – minden alkalommal más szögből –, miközben társalkalmazásával akár még távolról is tudjuk módosítani a beállításait. Egyszerű beüzemeléséhez határoló vezetékekre van szükség, amit csomagolásában megtalálhatunk.

Nemcsak vízálló, hanem a kisebb dombokkal is megbirkózik

A Riwall robotfűnyírója nagyon sok kényelmi és biztonsági megoldást is kínál, miközben IPX5 szabványának köszönhetően még vízálló kialakítással is rendelkezik. Ettől függetlenül találni benne esőérzékelőt, így a munkavégzés minőségének érdekében esőben magától visszatér dokkolójára.

Utóbbi akkor sem jelent neki akadályt, ha merülőben van, hiszen töltéséről automatikusan gondoskodik, a vágásmagasságot viszont manuálisan állíthatjuk rajta 20 és 60 mm között. Nem okoznak neki gondot a 20 százalékos emelkedők, rendelkezik lopásvédelemmel, sőt egy saját kijelzővel is, ami megkönnyíti a használatot.

Gardena SILENO life 750 m²

A jövő technológiája

Munkaszélesség: 22cm Töltési idő: 1 óra Akku idő: 1 óra 5 perc Terület: 750m2

Előnyök
 • Öntanuló MI-re épülő technológia
 • Hasznos és sokoldalú telefonos applikáció
 • Akár 750 m2-es kertben is elboldogul
 • A 35 százalékos lejtők sem okoznak neki gondot
 • Esőben is használható
Elérhető itt
robotworld.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Nagy kerthez keresünk egy intelligens, okosfunkciókkal rendelkező robotfűnyírót, ami betekintést nyújt a jövőbe? A Gardena SILENO life 750 m² a mesterséges intelligencia erejével siet a segítségedre!

Az öntanuló MI-vel szinte minden kertben feltalálja magát

A Gardena robotfűnyírója nem elég, hogy eleve nagy tudással és kimagasló képességekkel rendelkezik, a gyártó még öntanuló mesterséges intelligenciával is ellátta. Ez nemcsak a feltérképezésben, hanem a munka folyamatos finomhangolásában, a kert sajátoságaihoz való alkalmazkodásban egyaránt érezteti hatását.

Mindezt egy hasznos okostelefonos applikációval egészítették ki, ami lehetővé teszi, hogy nyomon követhessük a munkát, távolról is módosíthassuk beállításait vagy kijelöljünk számára olyan területeket, ahol nem szabad dolgoznia. Még azt is meghatározhatjuk, hogy az akár 750 négyzetméteres kert egyes részein milyen intenzitással nyírja a füvet!

Fűnyírás esőben és akár 35 százalékos lejtőn is

Akinek elege van a fűnyírók által keltett hangzavarból, annak különösen jó hír, hogy a Gardena robotfűnyírója nagyon halkan dolgozik, így még hétvégén is bátran alkalmazható, miközben bonyolultabb kialakítású, zsúfoltabb kertekben sem okoz gondot neki a gyep gondozása, sőt a 35 százalékos lejtőkön egyaránt elboldogul.

Acélkéses kaszarendszere ráadásul több ponton kalibrálható, így 2 és 5 centiméteres magasság között képes nyírni a pázsitot. Miközben működése és töltése a beállítások után teljesen automatizált, a robotfűnyíró bátran működtethető esős időben, miközben tisztítása is egyszerű, hiszen vízsugárral lemoshatók a koszolódó alkatrészek.

Gardena Sileno Life 1250 m²

A felsőkategória képviseletében

Munkaszélesség: 22cm Töltési idő: 1 óra Akku idő: 1 óra 5 perc Terület: 1250m2

Előnyök
 • Akár 1250 m2 füves területet is rendben tud tartani
 • Okostelefonos applikáció
 • A gyep növekedéséhez igazított fűnyírás
 • Kiemelkedően csendes működés
 • Könnyű tisztíthatóság
Elérhető itt
robotworld.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Ha igazán nagy a kertünk és egy olyan robotfűnyírót szeretnénk vásárolni, ami megbízhatóan, okos funkciókkal megtámogatva képes gondozni a gyepet, a Gardena Sileno Life 1250 m² igazán jó döntés lehet.

Automatizáltan működik, de okostelefonról is irányítható

Mivel egy felsőkategóriás robotfűnyíróról van szó, a Gardena terméke az első beállításokat, valamint a hurokvezeték megfelelő telepítését követően képes automatizáltan működni. Visszatalál a dokkolójára, felismeri és elkerüli az akadályokat, a SensorControl jóvoltából pedig a gyep növekedéséhez képes igazítani a fűnyírás gyakoriságát.

Igazi okos eszközről van tehát szó, amit a telefonos társalkalmazás jóvoltából gyakorlatilag bárhonnan lehetőségünk nyílik irányításunk alá venni. Az applikáció megannyi segítséget ad a beállításokhoz, az első lépésekhez, de a későbbi finomhangolásokhoz is, hogy mindig az adott helyzethez igazíthassuk a fűnyíró működését.

Bonyolultabb helyzetekben is feltalálja magát

A Gardena terméke nagyon fejlett, mesterséges intelligenciával megtámogatott navigációs rendszerrel büszkélkedhet. Segítségével a robotfűnyíró még egy sűrűbben ültetett, sok akadályt tartalmazó kertben is jól megállja a helyét, kis mérete miatt pedig ügyesen manőverezik szinte bárhol.

Még a 35 százalékos emelkedők leküzdése sem okoz neki problémát, sőt az sem, ha odakint esik az eső, hiszen vízálló kialakítást kapott, ami a tisztíthatóságát is megkönnyíti, hiszen egyszerű vízsugárral leverethető róla a lerakódott nyesedék és egyéb kosz. Munkája során ráadásul olyan csendes, hogy kategóriájában a legalacsonyabb zajszintet biztosítja.

GreenWorks Optimow 10

Nagy kertekhez ajánljuk

Munkaszélesség: 22cm Töltési idő: 2 óra 20 perc Akku idő: 1 óra 10 perc Terület: 1000m2

Előnyök
 • Akár 1000 m2-es kerthez is ideális
 • Távoli vezérlés a társalkalmazással
 • Mindössze 50 dB zajszinten működik
 • Beépített eső- és fagyérzékelő
 • A 35 százalékos emelkedő sem okoz neki gondot
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

Egy nagy tudású, hatalmas területen egyaránt jól alkalmazható robotfűnyírót keresünk, ami távolról is irányítható? A GreenWorks Optimow 10 biztosan nem okoz majd nekünk csalódást!

Nyírd le a füvet a világ bármely pontjáról

A GreenWorks robotfűnyírója azon túl, hogy akár 1000 négyzetméteres területet is képes rendben tartani, nagy előnye még a távoli irányítás lehetősége. Az integrált SIM kártyával és a társalkalmazással ugyanis a világ bármelyik pontjáról bekapcsolhatjuk vagy módosíthatjuk beállításait.

A GreenGuide applikáció rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy különféle programokat és egyebeket aktiváljunk, de maga a robotfűnyíró is tele van intelligens automatizált rendszerekkel, így képes felismerni az esőt és a fagyot, amivel meg tudja óvni magát a meghibásodásoktól.

Nemcsak hatékony, rendkívül halk is

Az egyszerű beüzemelés mellett – csak le kell tűzni a határoló vezetékeket és csatlakoztatni a töltőállomást – a GreenWorks Optimow 10 nagyon halkan képes dolgozni. Mindössze 50 db-es zajszinten végzi a dolgát, aminek köszönhetően akár éjszaka is nyírhatja a füvet, senkit sem zavar vele.

Tulajdonságai közül kiemelendő még az ütközésérzékelő rendszer, a 20-60 mm között szabályozható vágásmagasság, a magas szintű biztonsági szisztémák, de nem elhanyagolható, hogy szükség szerint a 35 százalékos emelkedőkkel is könnyedén meg tud birkózni.

Riwall PRO RRM 600

A belépő szint képviseletében

Munkaszélesség: 18cm Töltési idő: 30 perc Akku idő: 1 óra 30 perc Terület: 600m2

Előnyök
 • Modern fűnyírási algoritmus
 • Akár 600 m2-en is elboldogul
 • Teljesen vízálló kialakítás
 • Saját mulcsozó rendszer
 • Rendkívül egyszerű működtetés
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

A Riwall PRO RRM 600-as nemcsak nagy tudása, hanem egyszerű üzemeltetése és sokoldalúsága miatt is jó döntés lehet, ha egy megfizethető robotfűnyírót szeretnénk vásárolni magunknak.

Ár-érték arányban szinte verhetetlen

A Riwall PRO termékek többségére jellemző a jó ár-érték arány, de ez a robotfűnyíró ebből a szempontból különösen magasra tette a mércét, hiszen megfizethetősége ellenére gyakorlatilag mindent tud, amit a legjobbak is.

Könnyen rendben tart egy 600 négyzetméteres területet, rendelkezik automata töltés funkcióval, esőérzékelővel, mulcsozóval, de teljesen vízálló kialakítást is kapott, miközben a 20 százalékos emelkedők leküzdése sem okoz neki gondot a munka során.

Egyszerű üzemeltetés, modern megoldások

Amivel kapcsolatban a Riwall PRO robotfűnyírója még nagyon előnyös, az nem más, mint az egyszerűség. Nincs más teendőnk, mint beüzemelni a töltőállomást, kihelyezni a határoló kábeleket, és már indulhat is a munka.

A modern megoldásoknak hála a robotfűnyíró nagyon hatékony munkát végez. Az egyenletesség érdekében például mindig más szögből nyírja a pázsitot, rendelkezik akadályfelismerő funkcióval, de természetesen manuálisan egyaránt sok lehetőség vár ránk, így például a vágási magasságot is kézzel állíthatjuk be.

Landxcape LX799

Munkaszélesség: 16cm Töltési idő: 4 óra Akku idő: 1 óra Terület: 300m2

Előnyök
 • Egyszerű beállítás és kezelés
 • Halk és biztonságos működés
 • Akár 300 m2-en is megállja a helyét
 • Beépített digitális kijelző
 • 4 szinten állítható vágásmagasság
Elérhető itt
Árukereső.hu

Szeretnénk egy belépő szintű robotfűnyírót, ami megfizethető ára ellenére jól működik és üzemeltetése is nagyon egyszerű? Akkor a Landxcape LX799 több tekintetben is nagyon jó döntés lehet.

Nagyobb területen és lejtőn is elboldogul

A Landxcape robotfűnyírója bár a belépő szintet képviseli, ennek megfelelően okos funkciókkal itt még nem találkozunk, de a munkavégzés szempontjából jó tulajdonságokkal rendelkezik. Kellően erős motorjának hála például még a 300 négyzetméteres kertekben is elboldogul.

Akár egy órán át képes dolgozni megállás nélkül, de mivel töltéséről önmaga gondoskodik, így többször is visszatérhet a munkához egy nap. Nagy előnye, hogy akár még 25 százalékos emelkedőkkel is elboldogul, vágásmagassága pedig 20 és 50 mm között állítható több szinten.

Mesterséges intelligencia segíti a működését

A beépített navigációs rendszernek köszönhetően a Landxcape robotfűnyírója nagyon jól tájékozódik a kertben. Munkáját mesterséges intelligencia segíti, amely tökéletesen tartja a vezetékkel kijelölt terület határait. Mindezt három forgópengés vágószerkezet támogatja meg a hiánytalan munkavégzésért.

Azon túl, hogy az eszköz nagyon biztonságos – elkerüli az akadályokat, van benne lopás- és ütközésgátló, felemeléskor azonnal leáll stb. –, beállításáról egy digitális kijelzővel gondoskodhatunk. Ez különösen jó hír azok számára, akik nem boldogulnak egykönnyen az okostelefonok világában, hiszen működéséhez még WiFi hálózatra sem lesz szükség.

A robotfűnyírók előnyei

Mivel mondhatni még újdonságnak tekinthetők a piacon, sokan kétkedve gondolnak a robotfűnyírókra, mert nem ismerik a kapcsolódó előnyöket. Az alábbiakban ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Miért és mikor vásároljunk robotfűnyírót?

A robotfűnyíró vásárlása ma már közel sem tekinthető luxusnak vagy meggondolatlan befektetésnek. Ezek az eszközök ugyanis nem véletlenül váltak egyre népszerűbbé: a technológiai fejlődésnek köszönhetően valóban működőképes megoldások állnak mögöttük.

Gyakorlatilag ugyanazon az elven működnek, mint a robotporszívók, így ha a lakásban már megbízhatóan dolgozik egy ilyen eszköz, biztosak lehetünk abban, hogy a kültéri alkalmazásra szánt robotfűnyíró sem okoz majd csalódást nekünk.

Sőt mi több, amennyiben nem akarunk sokat költeni, egy robotfűnyíró ára ma már egy komolyabb benzines fűnyíró költségeivel vetekszik, azonban vannak olyan előnyei, amelyek vitathatatlanok.

Teljesen automatizált működés

A legnagyobb előny, ami egy robotfűnyíró kapcsán kiemelhető, az automatizált működés. Mindenki ismeri az érzést, amikor egy nehéz nap után neki kell állni a fűnyírásnak. Mennyivel jobb lenne úgy hazaérni, hogy valaki, esetünkben inkább valami ezt a teendőt elvégezte helyettünk?

A robotfűnyíró pontosan erre képes. Elegendő csak kezdetben beállítani mindent, és hagyni, hogy a modern technológiákra hagyatkozva végezze a munkáját, így szükség szerint akár minden egyes nap le tudja nyírni a füvet, ami óriási segítség lehet az emberek számára, sőt hetente több órányi időt spórolhat.

Fejlett navigáció és mesterséges intelligencia

Az automatizált működés alapja a robotfűnyírók esetében is a fejlett navigációs rendszer. A robotporszívóknál látott LiDAR szenzoros megoldások itt nem túl jellemzőek, inkább a lefektethető vagy kifeszíthető hurokrendszer adja az alapot a mesterséges intelligenciával kiegészülve.

Ezek a robotok így smerik a határaikat, csak az általunk kijelölt területen dolgoznak, hatékonyan elkerülik az akadályokat, a növényeket, az ágyásokat, illetve a kert azon részeit, ahol esetleg megsérülhetnek vagy elakadhatnak. A technológia 2024-ben már olyan fejlett, hogy ezek a tulajdonságok nem okoznak gondot egy robotfűnyírónak.

A legtöbb márkánál egy a föld alá minimális mélységben telepítendő – esetleg a föld felszínén elhelyezett – alacsony feszültségű kábel biztosítja a határok kijelölését. Ezek óriási segítséget jelentenek abban, hogy a munkavégzés pontossága még magasabb szintet érjen el, hiszen így minden ágyástól vagy a kerti tótól is megóvhatjuk a robotot.

Üzemeltetése egyszerű és szinte költségmentes

Sokan azért tartanak a leginkább a robotfűnyíróktól, mert új technikák és bonyolult az üzemeltetésük. Ez azonban valójában nem igaz. Ha egy robotporszívót be tudunk állítani, vagy elboldogulunk az okostelefonunkkal, akkor egy ilyen fűnyíró használata sem okoz majd problémát.

Ha egyszer beállítottuk, utána magától végzi a feladatát, legfeljebb csak finomhangolásra lesz szükség, amihez a legtöbb gyártó egy okostelefonra telepíthető társalkalmazást biztosít a vásárlóknak.

Mindezt ráadásul szinte költség- és karbantartásmentes üzemeltetés koronázza meg. A robotfűnyíró akkumulátorral működik, automatizáltan töltődik dokkolóján, ahová magától visszatalál a munka végeztével.

A vágópengéket olyan kialakítással látták el, hogy nincs szükség rendszeres cserére vagy élezésre, legfeljebb a szezonok végén. Egyéb karbantartást szinte egyáltalán nem igényelnek a fűnyíró robotok, kivéve az olyan eseteket, amikor elakadt vagy túl sok nedves fű, esetleg föld tapadt a működés szempontjából fontos elemeire.

Minimális zajhatással, nagyobb területekre is ideális

A robotfűnyírók működése nagyon csekély zajszennyezést okoz, és mivel akkumulátorral üzemelnek, semmilyen közvetlen károsanyag kibocsátásuk nincs. Csendességük miatt még hétvégén vagy éjszaka is üzemeltethetők, miközben nagyobb terület rendben tartása sem okoz nekik gondot.

Jól érzik magukat a kisebb kertekben, de ha egy 1 000 négyzetméteres területet tartanánk velük rendben, ahhoz is találunk már a piacon kellően erős robotot. 

Sőt, néhány gyártó olyan strapabíró megoldásokat talált ki, amelyek a kisebb talajegyenetlenségek kiküszöbölése mellett a 30-35 százalékos lejtőkön is tudnak dolgozni.

Kis helyen is elfér

A robotfűnyíró nagy előnye továbbá, hogy egészen kis helyen is elfér. Még a dokkolójával együtt sem nagyobb, mint egy átlagos fűnyíró, de hosszabbítókra és egyebekre sincs szükség a működéséhez, csak arra, hogy dokkolóját megfelelő helyre tegyük, illetve csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz.

A robotfűnyírók egy része időjárásálló kialakítással rendelkezik, így még az eső sem tesz kár bennük, bár a hatékonyabb munkavégzés érdekében ajánlott inkább szárazabb időben alkalmazni őket.

Nem kell takarítani utána

A robotfűnyírókról tudni kell, hogy gyakorlatilag olyan technikával dolgoznak, mintha mulcsoznának. A füvet tehát apró darabokra vágják, gyakorlatilag ledarálják, emiatt egyetlen hátrányuk, hogy a túl magasra hagyott pázsittal nem boldogulnak el.

Amennyiben azonban rendszeresen karban tartott gyepen használnánk, olyan közegben, ahol csak a fűnyíró robot dolgozik, a mindennapos munkavégzéssel gyönyörű végeredmény érhető el.

Milyen robotfűnyírót vegyek?

Ha robotfűnyírót vásárolnánk, a megfelelő modell kiválasztása előtt elengedhetetlen figyelembe venni néhány nagyon fontos alapszabályt. Ezek a következők!

A kert mérete

Teljesítményük alapján a robotfűnyírók többféle kategóriát képviselnek, így vannak kisebb és nagyobb területek gondozására alkalmas modellek. A kertünk mérete emiatt mindig meghatározó tényező lesz a választáskor.

Egy kisebb díszkertben például a belépő szintű modellek is könnyedén elboldogulnak, de ha 5-600 vagy akár ezernél is több négyzetméternyi füves felületet kell nyírnunk vele, akkor érdemes inkább az erősebb modellek közül választani.

A kert felszíni tulajdonságai

Tudni kell, hogy a robotfűnyírók az egyenletes terepen tudnak a leghatékonyabban működni. A jobb modellek képesek tolerálni a kisebb egyenetlenségeket, de a nagyobb gödrökben és árkokban elakadhatnak. 

Ezt a választáskor mindenképpen vegyük figyelembe, akárcsak a domborzati viszonyokat. Léteznek ugyanis olyan robotfűnyírók, amelyek már a 20-25 százalékos lejtőkön is képesek elboldogulni, így ha van a kertben rézsű vagy mélyebb árok, akkor azt ajánlott figyelembe venni.

A saját GPS és a navigációs rendszer fontos lehet

A választáskor érdemes szem előtt tartani, hogy a robotfűnyíró lehetőség szerint fejlett navigációs rendszerrel (például LiDAR szenzorokkal), illetve saját GPS-szel is rendelkezzen.

Ez nemcsak a pontos munkavégzéshez és a biztonsághoz fontos, hanem ahhoz is, hogy precízen be tudjuk állítani a működési határokat, bármikor módosíthassuk vagy finomíthassuk ezeket, miközben lehetőségünk nyílik követni a robot útját és munkáját egyaránt.

A társalkalmazás nagyon hasznos

Mivel a robotfűnyírók gyakorlatilag egyfajta okoseszközök, ezért nagyon fontos odafigyelni a választáskor arra, hogy legyen hozzájuk saját társalkalmazás. Ez a telefonra telepíthető applikáció ma már a legtöbb gyártónál elengedhetetlen, azonban vannak kivételek.

Az alkalmazás segít abban, hogy bárhol és bármikor ránézhessünk a robotra, módosíthassuk a beállításait, ütemezéseket állíthassunk be, egyszóval teljes mértékben automatizálhassuk a munkáját. Mivel távoli hozzáférést ad a kezünkbe, így a munkahelyünkről is bármikor leállíthatjuk vagy elindíthatjuk, ha például megváltozott az időjárás.

Az esőérzékelő megléte néhány típusnál életmentő 

Noha a jobb robotfűnyírók már vízálló kialakításúak és esőben is tudnak dolgozni, ha muszáj, azonban vannak olyan típusaik, amelyeket nem szerencsés eláztatni. Esetükben elengedhetetlen egy esőérzékelő szenzor.

Azért lényeges, mert az időjárás gyakran kiszámíthatatlan, és amennyiben a robot automatizáltan működik, de közben egy nyári zápor kerekedik, egy ilyen szenzorral képes időben észlelni, és még azelőtt visszatérni a dokkolóra, hogy a nedvesség kárt okozna benne.