Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi 14 megjelenés, árak & specifikációk: ismerd meg a gyártó következő prémium okostelefonjait

Hamarosan Európában is megjelenhet a Xiaomi 14, ami már most nagy durranásnak ígérkezik, ezért összegyűjtöttük az alapmodellről, valamint a Pro és Ultra változatról elérhető tudnivalókat.

A Xiaomi a minap megerősítette, hogy napra pontosan február 25-én mutatják majd be a Xiaomi 14 termékcsaládot a globális piacon. Mint köztudott, Kínában már tavaly október óta elérhető az alapmodell és a Pro variáns, ezért hozzánk ismét kiforrott konstrukciók érkeznek.

Mivel a gyártó sorozatként hivatkozott a Xiaomi 14-re, ezért alighanem ezen a napon mutatkozhat majd be nálunk a Pro és az Ultra változat is, bár pletykák szerint a Pro modell elkerüli Európát, és csak a legnagyobb testvér jöhet hozzánk.

Alakuljon akárhogyan is, a három készülékről már gyakorlatilag minden információ ismert, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük az elérhető tudnivalókat, amelyek alapján szinte biztos, hogy hamarosan frissítenünk kell a legjobb Xiaomi telefonokat tömörítő kutatásunkat.

Xiaomi 14 specifikációk

A legtöbb információnk jelenleg a Xiaomi 14 alapmodellről ismert. Ez a készülék várhatóan az újgenerációs Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel érkezik (4nm-es gyártástechnológiával), amihez típustól függően 8-, 12- vagy 16 GB RAM-ot választhatunk majd 256- és 512GB ROM társaságában, de 1TB-os modell is kilátásba került.

Azon túl, hogy a készülék alumínium készülékházba bújt és IP68-kvalifikációt kapott, a kijelzőjével is képes lesz felhívni magára a figyelmet, hiszen egy 6,36 hüvelykes LTPO OLED panel került bele, ami 68 milliárd árnyalat megjelenítésére képes, 120Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik és 3000 nites fényerővel dolgozik.

Eddig tehát magasan prémium kategóriás okostelefonról beszélünk, de a kamerarendszere is ezt a meggyőződésünket támasztja alá. A Xiaomi 14 három darab 50 megapixeles egységre épül, amelyek Leica lencsékkel lettek felszerelve, az optikai képstabilizálás és a 3.2X optikai zoom mellett pedig akár már 8K-s videókat is rögzíthetünk a segítségükkel.

A készüléken természetesen találunk szelfikamerát is (32 megapixelest), kijelző mögé épített ujjlenyomat-olvasót, míg az akkumulátor tekintetében egy 4610 mAh-s telep biztosítja a hátteret 90W-os vezetékes és 50W-os vezeték nélküli töltés társaságában.

A Xiaomi 14 modell feltételezett ára 200 ezer forint körül indulhat.

Xiaomi 14 Pro specifikációk

Bár a pletykák szerint a Xiaomi 14 Pro nem jelenik meg Európában, viszont ez még közel sem végleges álláspont, így érdemes lehet megismerkedni ezzel a modellel is, hiszen minden tulajdonsága jól ismert.

Túl nagy különbséget egyébiránt az alapkiadáshoz képest egyébiránt nem találunk majd. A lapkakészlet itt is Snapdragon 8 Gen 3 lesz, várhatóan pedig csak 12 és 16 GB-os változatok közül válogathatunk, de a háttértár kapcsán a 256 és az 512GB-os modellek mellett itt sem marad ki az 1TB-os verzió.

Lesz IP68-szabvány, a 6,73 hüvelykes LTPO AMOLED kijelző miatt pedig nagyobb méret és eltérő termékdizájn várja a felhasználókat. A 3000 nites fényerő, a 120Hz-es képfrissítés és a 68 milliárd színárnyalat természetesen a Xiaomi 14 Pro-ból sem marad ki, sőt itt a panel védelmét a gyártó saját fejlesztésű Longjing Glass technológiája látja majd el.

A kamerarendszer várhatóan teljesen megegyezik az alapmodellnél látottakkal – alighanem ez az oka, hogy nem hozzák el a kameraorientált nyugati piacra –, ugyanakkor az akkumulátor itt már 4880 mAh-s lesz, de a vezetékes gyorstöltésnél megkapta a 120W-os technológiát, a vezetékmentes töltésnél viszont maradt az 50W-os határon.

A Xiaomi 14 Pro feltételezett ára 250 ezer forint körül lehet.

Xiaomi 14 Ultra specifikációk

Jelenleg a Xiaomi 14 Ultra a legnagyobb kérdőjel a termékcsaládon belül. Nagyon kevés részlet szivárgott ki róla előzetesen, így hatalmas meglepetés lehet belőle a február végi bemutatón, de a szakmában mindenki azt várja, hogy méltó ellenfele legyen a Galaxy S24 Ultrának.

A lapkakészlet tekintetében alighanem ez a modell is marad a Snapdragon 8 Gen 3-nál, vélhetően ugyanolyan memóriakiosztással, mint a Pro variáns, sőt a kijelző méretei és tulajdonságai is vélhetően ezt másolják majd, hiszen 6,7 hüvelyknél nagyobb panelt nem túl szerencsés elhelyezni egy okostelefonban.

Hogy akkor mégis miért érdemes várni a Xiaomi 14 Ultrát? A szivárgások szerint a kamerarendszer miatt, hiszen ebben a telefonban a két darab 50 megapixeles társszenzort egy 200 megapixeles főkamera uralja majd, ami várhatóan piacvezető tulajdonságokra lesz képes.

Bár az akkumulátor méretei nem ismertek még, ellenben a 120W-os vezetékes- és az 50W-os vezeték nélküli gyorstöltés ennél a modellnél is biztosan jelen lesz.

A Xiaomi 14 Ultra feltételezett ára átszámítva 420 ezer forint környékén mozoghat.