Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Mix Fold 4: Leica kamerával és vízálló kialakítással jön a Xiaomi új hajlítható telefonja

A legvékonyabb és legkönnyebb összehajtható okostelefon címére pályázik a Xiaomi Mix Fold 4, de ennél komolyabb érdekességek is várhatók a gyártó újdonságától.

A legjobb Xiaomi telefonok között már egy külön kategóriát képviselnek a hajlítható kijelzős modellek. Ennek az oka főként abban keresendő, hogy a cég évről-évre egyre nagyobb erőforrásokat mozgat meg azért, hogy a Mix Fold termékcsaláddal mindenkit maguk mögé utasítsanak.

Erre pedig a jelek szerint minden esélye meglesz a Mix Fold 4-nek, hiszen a készülék a Honor Magic V2 leigázására készül, ami jelenleg a legvékonyabb és legkönnyebb összehajtható okostelefon címével büszkélkedhet.

Kínai források szerint azonban a globális piacon is megjelenő Mix Fold 4 nemcsak ezen a téren lép egy újabb lépcsőfokra, lévén a gyártó célja, hogy a készülék IP-tanúsítványt kapjon, így alighanem a vízálló kialakítás elérése is ott lebeg előttük.

Ez azonban még messze nem minden, hiszen az új zsanérok nemcsak a vízállóságot biztosítják majd a készüléknek, hanem a tartósságot is azáltal, hogy kevésbé gyűrődnek és használódnak, ami az ilyen típusú telefonoknál komoly fegyvertény.

A jelentős súlycsökkenés mellett a Xiaomi Mix Fold 4 lehet továbbá az első olyan globális piacra szánt összehajtható kijelzős készülék a vállalat neve alatt, amelyik Leica kamerákra épülhet fel, azaz minden jel arra utal, hogy a piac leigázására készülnek a kínaiak.

Sajnos az ár és a megjelenési dátum még bizonytalan, de a papírforma szerint az új Mix Fold-nak még az idén meg kell jelennie.