Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Pad 7: 120W-os gyorstöltést kapott a legújabb Xiaomi tablet

A Xiaomi eddig nem volt központi szereplő a táblagépes piacon, a Xiaomi Pad 7-tel azonban egy olyan nagy tudású eszköz érkezik, ami mindent megváltoztathat.

A Xiaomi nevét az emberek többsége még mindig az okostelefonokkal azonosítja, holott a gyártó egyre erőteljesebben szeretne megjelenni a táblagépes világban is. A Redmi Pad már legjobb tableteket összefoglaló kutatásunkba is bekerült, de a Pad 7 is jó eséllyel pályázik a 2024-es toplistákra.

Nem véletlenül, hiszen a Xiaomi Pad 7 egy csúcskategóriás, várhatóan mégis megfizethető táblagépnek ígérkezik, amelyben az erőteljes Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot egy 144Hz-es képfrissítési rátával és 16:10-es képaránnyal büszkélkedő 12,45 hüvelykes kijelző társaságában.

Amivel kapcsolatban azonban különösen nagyot villanthat az eszköz, az nem más, mint a 10 000 mAh-s akkumulátor, illetve a hozzá kapcsolt 120W-os vezetékes gyorstöltés. Ez utóbbi még egyáltalán nem jellemző a piacon, így a Xiaomi tabletje az elsők között vezetheti be a szegmensbe.

A készülék várhatóan négy hangszóróval és dupla 50 megapixeles kamerával kerül forgalomba, tehát a legjobb okostelefonok tudását hozza majd ezen a téren is.

Nagy változás még, hogy a tableten már az Android 14 alapjára épülő HyperOS rendszer futhat, ami a Xiaomi saját fejlesztésű szoftvereként rengeteg új lehetőséget adhat a vásárlók kezébe.

Hogy mikor és milyen árkategóriában, az egyelőre még nem ismert, de az idei megjelenésben biztosak lehetünk a Xiaomi Pad 7 kapcsán.