Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Robot Vacuum S10 és S10+ robotporszívó megjelenés

Utoljára frissítve:

A Xiaomi a Mop 2 széria utódjaként kihozta a két legújabb robotporszívó modelljét, amik egyből a robotporszívók élvonalában landoltak. A két eszköz, a Robot Vacuum S10 és az S10+ ugyan sokban hasonlít egymásra, de van pár lényeges eltérés is.

Xiaomi Robot Vacuum S10

Előnyök

 • 3200mAh akkumulátor
 • 130 perces üzemidő
 • 180-230 négyzetméter hatótáv
 • 4000 Pa szívóerő
 • okos víztartály
 • LDS LiDAR navigációs rendszer

Elérhető itt

ROBOTWORLD.HU
alza.hu
Árukereső.hu

Xiaomi Robot Vacuum S10+

Előnyök

 • 5200mAh akkumulátor
 • 120 perces üzemidő
 • 180-200 négyzetméter hatótáv
 • 4000 Pa szívóerő
 • Dupla mopkorongos felmosás
 • LDS LiDAR navigációs rendszer
 • Ultrahangos szőnyegfelismerés
 • Akadálykerülés

Elérhető itt

ROBOTWORLD.HU
alza.hu
Árukereső.hu

Akkumulátor és üzemidő

Az S10-es modell 3200mAh akkumulátorral van ellátva, ami 130 perces üzemidőt biztosít, mielőtt visszatérne a töltőállomásra. Az S10+ egy lényegesen nagyobb, 5200 milliamperórás aksit kapott – ez azonban nem feltétlen jelent hosszabb üzemidőt, mivel így is hasonló időt fut, és kb. 120 percig képes takarítani. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg az S10 180-230 négyzetméter közötti területet képes felporszívózni, addig az S10+ maximum 200 négyzetmétert megy el egy töltéssel. 

Ez a korábbi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro modell 150 m2 hatótávjánál azért jóval több, de nyilván megmutatkozik az extra funkciók energiafogyasztása.

Szívóerő és takarítási funkciók

Mind a két robotporszívó 4000 Pa szívóerővel rendelkezik 3 takarítási móddal és 4 fokozatban állítható szívóerővel. Az elődjük, a Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro 3000 Pa teljesítményéhez képest ez szép kis ugrás, ezzel a szívóerővel már az apró rések közül is könnyedén eltávolítják a szennyeződéseket. 

Az S10-es modell okos víztartállyal van ellátva, ami 3 különböző fokozatban adagolja a vizet a különböző padlótípusokhoz igazodva, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy eláztatná a padlót. Cikkcakk és Y alakzatokban közlekedik, hogy minél inkább a manuálissal megegyező eredményt érhessen el. 

Az S10+ felmosó funkciója még ennél is fejlettebb. Dupla, forgó mopkorongokkal és nyomáskifejtéssel történik a felmosás, ami a kézi felmosást szimulálja, miközben a víztartályból folyamatosan nedvesíti a felületet. Mind a két robotporszívó 200ml-es víztartállyal rendelkezik, ami 150nm egyszeri felmosására elegendő.

Navigáció és térkép

Mind a két porszívó rendelkezik LDS LiDAR lézeres navigáció, ami képes 360 fokban feltérképezni a lakást, az S10+ban még plusz kamerás érzékelő is van. Így ő már képes a 3D-s akadálykerülésre is – 5mm-es pontossággal határozza meg a körülötte lévő tárgyak helyzetét, és kikerüli az útjába kerülő tárgyakat, ezzel csökkentve a kockázatát annak, hogy valamiben elakad. 

Ezenkívül képes 2cm-es küszöbökön, vagy szőnyegeken is átmászni, és felmosás funkcióban működve ultrahangos érzékelőjével a szőnyegeket is felismeri és kikerüli.

A feltérképezett területen A Xiaomi Home alkalmazáson belül személyre szabhatjuk az útvonalat ahol a robotporszívók közlekednek, azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen sorrendben takarítsák a szobákat, esetleg milyen helyiségeket hagyjanak ki. 

Mind a két eszköznél lehetőség van virtuális falak felhúzására, amiken nem megy át a porszívó, és no-go zónákat is kialakíthatunk, ahol nem végeznek takarítást. Azt is be lehet állítani, hogy legyenek olyan területek, ahol csak a porszívózást, vagy a felmosást nem végzik el.

Megjelenés és ár

A Xiaomi Robot Vacuum S10 és S10+ is kapható már Magyarországon. Az alapnak tekinthető S10-es változat a cikk írásakor 120.000 forint körül vásárolható meg, a fejlettebb és több funkcióval bíró S10+ pedig 190.000 Ft környékén szerezhető be.

Ha jobban szeretnél tájékozódni az elérhető termékekkel kapcsolatban, nézz rá a 2023-as nagy robotporszívó tanácsadónkra is!