Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Watch S3: már HyperOS rendszerrel érkezik az egyik legjobban várt okosóra

Újabb okosórát vezet be a piacra legújabb okostelefonjaival a Xiaomi, amelyek már a vállalat új operációs rendszerére épülnek.

Óriási változás előtt áll a Xiaomi, akik a hírek szerint nemcsak új okostelefonjaikkal, hanem okosóráikkal is leváltják az eddig ismert operációs rendszert és kezelőfelületet a teljes egészében saját fejlesztésű HyperOS-re.

Emiatt a Xiaomi 14 termékcsaláddal együtt bemutatkozott a Xiaomi Watch S3, ami szoftveres tekintetben már biztosan egy egészen új útra tereli a gyártót.

Mit tudunk eddig a Xiaomi Watch S3-ról?

Amint azt a neve is mutatja, a vállalat legújabb okosórája a Watch S2 utódjaként érkezik, ami tavaly a Xiaomi 13 okostelefonokkal együtt mutatkozott be. Az idén érkező S3-tól azonban megújult termékdizájnt és a fentiekben már kiemelt új szoftveres hátteret várhatunk.

Az új okosóráról annyit tudni, hogy egy 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik, a 8 bites képernyő pedig 60Hz-es képfrissítési rátára, 326 ppi-s pixelsűrűségre, valamint 600 nites fényerőre lesz képes.

A termékdizájn tekintetében a klasszikus óraforma várható, a színek terén pedig lesz fekete, zöld , sárga, kék és szürke variáns, az érdekesség pedig, hogy nemcsak az óraszíj, hanem a kijelző körüli kerek fedél is cserélhető lesz.

Végül, de nem utolsó sorban, a Xiaomi Watch S3 lesz az első okosóra, ami a HyperOS rendszerre épül , de hogy a cég új szoftvere miként néz majd ki és hogyan működik az okosórán, az egyelőre még kérdéses.

Mivel úgy tűnik, hogy a Xiaomi pontosan azt az utat követi, amit a Huawei korábban a HarmonyOS segítségével, ezért várhatóan lesznek átfedések és hasonlóságok, de pontosabb részletek csak az elkövetkezendő napokban, illetve hetekben várhatók.