Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Apple Watch Series 9 vagy Series 8: melyik okosórát vegyem meg?

Miután az Apple bejelentette újgenerációs okosóráját, sokakban megfogalmazódott a gondolat: érdemes Apple Watch 9-re váltani vagy maradjunk inkább a Watch 8-nál? Segítünk a döntésben!

Az Apple rendszeres időközönként gondoskodik róla, hogy új okosórákat tudjanak bevezetni a piacra. Nem véletlenül, hiszen a legjobb okosórákat tömörítő kutatásunkból is kiderül, hogy a gyártó termékei magasan a legjobbak között találhatók.

Minden generációfrissítésnél felmerül azonban a kérdés, hogy milyen okosórát vegyünk magunknak? Érdemes frissíteni az új modellre vagy az előző generáció is kiszolgálja még az igényeinket? 

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyek segítenek eldönteni, hogy szükségünk van-e az Apple Watch Series 9-re vagy elegendő még az Apple Watch Series 8?

Specifikációk

Apple Watch Series 8Apple Watch Series 9
Kijelző41 vagy 45mm Retina41 vagy 45mm Retina
Kijelző fényerőAkár 1000 nitAkár 2000 nit
ProcesszorApple Silicon S8Apple Silicon S9
Háttértár32GB32GB
Akkumulátor18 óra18 óra
Por-/vízállóságWR50, IP6XWR50, IP6X
Adatkommunikáció5G LTE, GPS, Wi-Fi, Bluetooth5G LTE, GPS

Vásároljunk Apple Watch Series 9-et, ha…

1. Látunk fantáziát az egykezes gesztusvezérlésben

A Watch Series 9 egyik legnagyobb újdonsága a Double Tap funkció, ami valójában az egykezes gesztusvezérlést takarja. Ez nemcsak azok számára lehet ideális, akiknek gondjuk van a finommotorikus mozgással, hanem azoknak is, akik kényelmesen, kézmozdulatukkal szeretnék irányítani órájukat a kijelző vagy a korona érintése nélkül.

2. Szükségünk van magasabb fényerejű kijelzőre

Az újgenerációs Retina kijelzőnek köszönhetően a kilencedik Apple Watch már 2000 nites maximális fényerőre képes, ami óriási segítséget jelent, ha közvetlen napfényben szeretnénk használni az órát. Természetesen a panel fényereje dinamikusan állítható, így éjszakára vagy a moziban ülve akár 1 nitre is csökkenthető.

3. Környezetbarát okosórát keresünk

Egyre több vásárlónak fontos a zöld gondolkodás, és ebből a szempontból a Series 9 szintén jó döntés. A készülékház például 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült, de az óraszíjak is 68 százalékban újra felhasznált alapanyagból születtek, így a vásárlással csökkenthetjük az e-hulladék mennyiségét.

Vásároljunk Apple Watch Series 8-at, ha…

1. Nincs szükségünk a gyorsabb S9 chipre

A Series 9 egyik nagy újdonsága a Silicon S9 lapkakészlet, ami neurális motorral és 4 processzormaggal biztosítja többek között a gördülékeny Siri-támogatást, valamint a gyorsabb és simább animációkat. Ha viszont nem használjuk túl gyakran a digitális segédet vagy nem lényeges az alkalmazások külső megjelenése, az S9 chip nem sok extrával szolgál.

2. Nem fontos a HomePod integráció

Szintén jelentős újdonság az új Apple Watch-ban a HomePod integráció, amivel javíthatjuk és bővíthetjük okosotthonos lehetőségeinket. Sokan azonban még nem élnek okosotthonban, sőt túl sok okoseszközük sincs a telefonon vagy a televízión kívül, így számukra a Watch Series 9 ebből a szempontból felesleges váltás lenne.

3. Nem használnánk az egykezes gesztusvezérlést

A Double Tap névre keresztelt egykezes gesztusvezérlés nagyon hasznos újdonság lehet sokak számára, de biztosan rengetegen maradnak a hagyományos irányítási formulánál. Ha mi is ide tartozunk, azaz érintőpanellel és koronával irányítanánk okosóránkat, akkor nincs szükségünk egy Apple Watch Series 9-re.