Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Bemutatkoztak az Amazfit Active és Active Edge okosórák

Az Amazfit már október elején lerántotta a leplet Kínában a nemes egyszerűséggel Active névre keresztelt legújabb okosórájáról, azonban akkor még nem tudtuk, hogy a globális piacon is megjelenhet-e a termék.

A gyártó azonban tisztázta a kérdést, hiszen bemutatták az Amazfit Active globális változatát, sőt mi több, leleplezték mellé az Active Edge névre keresztelt testvért is. Lássuk, hogy mit tudtunk meg a két termékről!

Amazfit Active okosóra

Az Amazfit Active egy négyzet alakú kijelzővel rendelkező okosóra lett, ami nemcsak nagyon mutatós, hanem meglehetősen könnyű is: szíjjal együtt mindössze 24 gramm. Ezt alighanem egy műanyag óraházzal érte el a gyártó, ami fémes hatást kelt, egységét pedig egyetlen vezérlőgombbal törték meg a jobb oldalán.

Az óra egy 1,75 hüvelykes AMOLED kijelzőre épül, ami az előlap 73 százalékát fedi le és 450×390 képpontos teljesítményre képes. Jó hír, hogy 5 ATM vízállósággal rendelkezik, egyetlen töltéssel pedig akár 14 napnyi üzemidőt nyújt.

Ez természetesen helyzettől és felhasználástól is függ, hiszen saját GNSS helymeghatározó funkciót kapott, amivel a teljes üzemidő akár 16 órával is csökkenhet.

Amazfit Active Edge okosóra

Az Amazfit Active Edge okosóra ezzel szemben a klasszikus kerek óraformára épül. Erősített kialakítása mellett 10 ATM vízállósági értéket kínál és töltésenként 16 óra üzemidőt várhatunk tőle.

AMOLED helyett LCD kijelzőt kapott – abból is csak egy 1,32 hüvelykes típust, ami 360×360 képpontos felbontásra alkalmas. Várhatóan háromféle színben kerül a boltokba: fekete, szürke és zöldes árnyalatban.

Mindkét okosóra képes lesz mérni a pulzusszámot, a vér oxigénszintjét, a saját GPS-követő mellett pedig 120 sportmódot támogatnak. Ezen felül tartalmazzák a mesterséges intelligenciára épülő Zepp Coach edzősegédet, valamint olyan közkedvelt fitnesz alkalmazásokat, mint az Adidas Running, a Strava vagy a Komoot.

Ár és elérhetőség

Jelenleg csak az Amazfit Active vált megvásárolhatóvá világszinten a gyártó saját üzleteiben és kiskereskedelmi partnereinél 150 dollár, azaz nagyjából 55 ezer forint ellenében.

Az Amazfit Active Edge egyelőre csak az Egyesült Államok kiváltsága, de később a világ más régióiban is bevezetik 140 dolláros áron, vagyis jelenlegi árfolyamon mintegy 50 ezer forintért.

Kapcsolódó anyagunk: 2023 legjobb okosórái