Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dolce Gusto kávéfőző – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Szeretnéd a mindennapi kávézást magasabb szintre emelni? Mit szólnál hozzá, ha a kávéházi élményt az otthonodban is megtapasztalhatnád? Tarts velünk és ismerd meg jobban a Dolce Gusto kávéfőzők világát!

A Nescafé Dolce Gusto kávéfőzőket megismerve láthatjuk, hogy a legfőbb cél, amelyet a márka kapcsán kitűztek, teljesül is. A „bárki számára elérhető kávéházi élmény, méghozzá otthonunk kényelméből” valóban egy olyan kívánság, mely minden kávéimádó fejében megfogalmazódik nap mint nap.

Ezek a gépek tényleg képesek a kapszulába zárt formából tökéletes ízvilágú, bársonyos tejhabbal dúsított kifogástalan kávét készíteni. Az eredeti íz, a karakteres aroma, a selymesen lágy crema éppúgy hozza az elvárt szintet, mintha egy kávézóban ülnénk. 

Tartalomjegyzék

A legjobb Dolce Gusto kávéfőzők

A kapszulás kávéfőző kutatásunk, valamint a legjobb Nespresso kávéfőzők után néhány szuper Dolce Gusto kapszulás kávéfőző bemutatásával folytatjuk márkaismertető cikkünket, mindezt átfogó kutatásra alapozva, fórumokból, hazai és nemzetközi tesztekből tájékozódva, vásárlói véleményeket alapul véve. 

Krups Nescafe Dolce Gusto Mini Me (KP123)

A mi választásunk

Előnyök
 • 0,8 l-es víztartály
 • Meleg és hideg italok készítése
 • Színes italválaszték, különleges receptek
 • Automatikus kikapcsolás
 • Állítható csepptálca (3 különböző csészemérethez)
 • 15 bar nyomás
 • Energiatakarékos mód
Elérhető itt
alza.HU
PEPITA.HU
Árukereső.hu

A Dolce Gusto Mini Me kávéfőző hideg és meleg italok elkészítésére is módot kínál. Ennek köszönhetően még szélesebb italválaszték áll rendelkezésünkre akár hideg finomságra, akár forró élénkítőre vágyunk éppen. Meglephetjük gyermekünket egy forró csokival, kedvesünket pedig egy jeges kávéval.

Személyre szabhatjuk, de a gépre is bízhatjuk az elkészítési módot

A Mini Me készülék az általunk beállított csészeméret alapján készíti el kávénkat, ugyanakkor lehetőségünk nyílik arra is, hogy a kapszula ajánlásai szerint főzze le a frissítő feketét.

Ami pedig a csepptálcát illeti, 3-féle beállítási mód is kínálkozik erre, így szinte bármilyen bögréből, csészéből vagy pohárból elfogyaszthatjuk a reggeli napindítót.

A vásárlói visszajelzések is arról tanúskodnak, hogy egy remek kávégéppel gazdagodhatunk, ha a Krups Mini Me mellett döntünk, a segítségével valóban személyre szabhatjuk a kávézási szokásainkat. Bizton számíthatunk rá a legnehezebb napon is.

Energiatakarékos móddal teszi kényelmesebbé a használatot

Szerencsére nem gond, ha bekapcsolva felejtjük, a készülék ugyanis 5 perc tétlenség után kikapcsol. Ami pedig további érv energiatakarékossága mellett, hogy “A” energiaosztályú minősítést kapott.

Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Basic (KP240)

XL-es funkcióval

Előnyök
 • 0,8 l-es víztartály
 • Állítható magasságú állvány
 • LED-es térfogatjelző a vízmennyiség beállítására
 • Hideg és meleg italok is készíthetők
 • Energiatakarékos üzemmód
 • 15 bar nyomás
 • Felhasználóbarát kezelés
 • XL funkció
Elérhető itt
PEPITA.HU
Árukereső.hu

A Genio S készülékkel könnyedén beállíthatjuk a lefőzött kávé mennyiségét, ebben a segítségünkre lesz térfogatjelző LED-es gyűrűje, így akár 300 ml-es adaggal is indíthatjuk a napot. Forró és hideg italokkal is megjutalmazhatjuk magunkat, ha a Genio kávéfőzőt választjuk.

Energiatakarékos készülék könnyed vezérléssel

A Genio S kávégéppel egy szuper kis eszköz kerül birtokunkba, amellyel igényünk szerinti kávét készíthetünk, mind a mennyiségét, mind a típusát illetően. Felhasználóbarát, egyszerű kezelést tesz lehetővé intuitív vezérlőpanele. 

1 perc inaktivitás elteltével automatikusan kikapcsol – lehetne ennél takarékosabb? 

Rengeteg recept elérhető: kávéköltemények minden mennyiségben, hideg és forró kivitelben egyaránt. Általa sokkal változatosabbá varázsolhatjuk a szürke hétköznapokat.

Modern kávéfőzés egyéni igényünk szerint

A praktikus kávégép állítható magasságának köszönhetően nem okoz nehézséget, ha egy nagyobb bögrében szeretnénk lefőzni a fekete aranyat. Csupán fel kell tennünk magunknak a kérdést: mégis mire vágyunk? Jeges desszertitalra, klasszikus hosszú kávéra? Néhány beállítás és egy gombnyomás, valójában ebben rejlik a modern kávézás öröme.

Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus (KP340)

Espresso Boost technológiával

Előnyök
 • 1500 W-os teljesítmény
 • XL-es funkció 300 ml-es italokhoz
 • Espresso Boost funkció
 • Állítható magasságú talpazat 
 • Energiatakarékos üzemmód
 • 15 bar nyomás
 • Meleg és hideg italok
 • Automatikus kikapcsolás
 • Széles italválaszték
Elérhető itt
homeandcook.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Genio S Plus Krups modell kompakt, modern külsővel, LED-es kijelzővel rendelkezik. A felhasználóbarát kezelést kínáló, mutatós készülékkel akár 300 ml-es italokat is készíthetünk. Nagy teljesítményű, professzionális nyomást biztosít, hogy minden egyes nap tökéletes kávéval indulhasson a reggel: intenzív ízharmónia, gazdag, bársonyos crema.

Az Espresso Boost technológia révén egy olyan funkciót ismerhetünk meg, amellyel még több aroma vonható ki a kávékapszulából. Ennek alapja, hogy a Genio S Plus készülék a kávéfőzés előtt megnedvesíti a kapszulát, a végeredmény pedig markánsabb íz és intenzívebb aroma.

Személyre szabhatjuk a kávéélményt!

XL-es funkciójának hála akár 300 ml-es mennyiséget is lefőzhetünk, sőt, akár jeges finomságokat is készíthetünk. Több mint 30-féle kapszulából áll a kínálat a kávék és tejes italok terén, így bátran kijelenthetjük, hogy teljes mértékben ízlésünkre szabottan kávézhatunk. Beállíthatjuk a vízmennyiséget, a talpazat magasságát, hangulatunkhoz mérten választhatunk kávékapszulát és funkciót, akár egy erős espresso vagy egy laza cappuccino esne jól. 

Praktikus kialakítás, egyszerű tisztítás

Kivehető víztartályának és csepptálcájának hála nemcsak a használata, testre szabása, hanem a tisztítása is gyerekjáték. A lefőzött adagok után könnyedén elmoshatjuk a kiszedhető alkatrészeit, ezzel is segítve a hosszabb élettartamot. A készülék jelzi számunkra, hogy elérkezett a vízkőmentesítés ideje, így nem végzetes hiba, ha elfelejtenénk az általunk betervezettet.

Krups Nescafé Dolce Gusto Genio S Touch (KP440)

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • Gyors: 30 másodpercen belül már ihatjuk is a friss feketét
 • Modern, kompakt kivitel
 • 15 bar nyomás: vastag, bársonyos crema készítése, tökéletes kávéíz
 • Felhasználóbarát vezérlés
 • Levehető csepptálca
 • Hőmérséklet-beállítás: forró, extra forró
 • Espresso boost üzemmód: intenzív íz, gazdag cremával
 • Széles kapszulaválaszték
 • LED-kijelzős, érintőképernyős
Elérhető itt
PEPITA.HU
Árukereső.hu

A Genio S Touch, ahogyan a neve is utal rá, kiemelkedik a többi készülék közül érintőképernyős kialakítása révén. A LED-kijelzőről nem csupán leolvashatjuk az információkat, hanem elvégezhetjük a beállításokat is. Ezzel a modellel egy valóban kényelmes, felhasználóbarát gépet kapunk, amely tökéletes kávét készít számunkra fél percen belül.

Van aki valóban nagyon forrón szereti!

A Krups kávégéppel nemcsak a vízmennyiséget állíthatjuk be igényünk szerint, hanem a hőmérsékletet is aszerint, hogy forró vagy extra forró espresso esne a legjobban. 

Azon túl, hogy hideg és meleg italokat is készíthetünk, lehetőségünk nyílik XL-es 3 dl-es mennyiséget is lefőzni, melyet elszürcsölhetünk munka közben vagy délutáni pihenésképp a szünetben. A testre szabhatóság itt még nem ér véget: a vízmennyiség és a hőmérséklet mellett a talp magassága is állítható.

A tökéletes munka végeztével automatikusan kikapcsol

A Genio S Touch kávégéppel a kávéfőzést még egyszerűbbé tehetjük: kevesebb mint 30 másodperc várakozás, és máris ihatjuk a frissen főzött finomságot. Espresso boost üzemmódjával pedig még intenzívebb ízélményben lehet részünk, gazdag cremával megspékelve. 

Valóban egy gombnyomás, és kávéházi minőségű finomságokat fogyaszthatunk. A munka végeztével pedig a készülék automatikusan „elmegy pihenni”, így az sem probléma, ha elfelejtenénk lekapcsolni.

Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima (KP173)

A beugró kategória képviseletében

Előnyök
 • 1,2 l-es víztartály, nagy kapacitás
 • Különleges dizájn, elegáns tervezés
 • 15 bar nyomás
 • Állítható magasságú csepptálca
 • Vízkőmentesítési figyelmeztetés
 • Energiatakarékos üzemmód
 • Széles választék: fekete és tejes kávék 
Elérhető itt
homeandcook.hu
Árukereső.hu

Az Infinissima modell által egy nagyobb kapacitású, 1,2 l-es víztartállyal rendelkező készülék kerülhet birtokunkba, amellyel több mint 20 kávékülönlegesség készíthető. Meleg és hideg italok egyaránt lefőzhetőek a segítségével.

Elegáns formatervezés, minimalista stílus

A Krups készülék megtervezésekor ügyeltek arra, hogy elegáns, minimalista stílusú megjelenésével bármely környezetbe harmonikusan beilleszthető legyen. Nagy teljesítményének és bőséges tartálykapacitásának köszönhetően nemcsak otthon, hanem akár kisebb irodában is remekül megállja a helyét. 

Manuális állíthatóság egyéni igények szerint

A praktikus kávégépnek hála testre szabhatjuk az élményt, s olyan kávéfinomságot készíthetünk, amelyre csak vágyunk: ha egy délutáni latte vagy egy erős fekete esne jól, az Infinissima készülék megajándékoz minket a legjobb remekművével, amely ízében, textúrájában, aromájában és a krémhab mennyiségében is hozza a várt eredményt.

Vigyünk színt a mindennapokba a kedvenc rituálénkkal!

A Dolce Gusto készülékek kínálta rendszer legnagyobb előnye, hogy tejkapszulák alkalmazásával tejes-habos kávéköltemények hozhatók létre, méghozzá úgy, hogy nem kell sem tejtartály-mosogatással, sem tejhabosítással foglalkozni. A kétkomponensű kávék lényege, hogy egy tejkapszula és egy kávékapszula felhasználásával érhetjük el a tökéletes eredményt. 

Sokan tűnődnek azon, hogy mi lehetett a készülék megálmodójának a célja: talán az, hogy művészi magasságokba emeljük a kávéfőzés tudományát a számunkra legkényelmesebb megoldással. Egy praktikus eszközzel, amely nemcsak feketekávét, hanem desszertitalokat, teát, tejes finomságokat is készít, ha épp arra vágyunk. A család minden tagja megtalálhatja a neki valót: tea, forró csoki, Espresso Intenso, cappuccino, latte macchiato.

A Gusto modellek további előnye, hogy megválaszthatjuk a hőmérsékletet, vagyis hideg és meleg italok elkészítésére is lehetőségünk nyílik, ami pedig még színesebbé teszi az amúgy is gazdag italválasztékot. Rengetegféle kávécsoda érhető el, ennek eredményeképp teljesen személyre szabhatjuk a kávézás élményét: mindegy, hogy egy ütős Espresso Intenso esne a legjobban vagy egy habos latte macchiato.

Mit kínálnak számunkra a Dolce Gusto kávégépek?

Modern, könnyed kávéfőzést, amely élményben és minőségben is hozza a kávéházban tapasztaltakat. Egyetlen gombnyomással isteni finom kávékülönlegességet tehetünk az asztalra, az ízlésünk szerint. A kapszulákon látható vonalak jelzik az ajánlott vízmennyiséget, amelyet követhetünk, de igényeink szerint másképp is elkészíthetjük.

Ahogyan a mondás tartja a „változatosság gyönyörködtet”, és ez igaz lehet a mindennapi szokásainkra is, bár szeretjük a stabilitást, a rutint, mégis olykor jól esik egy kicsit eltérni a megszokottól, és kipróbálni egy új ízt, egy intenzívebb élményt, mondjuk az Espresso Intensót. Ráadásul kevesebb, mint egy perc, és már bele is kortyolhatunk a frissen lefőtt fekete aranyba.

A készülékek gondos tervezés eredményei, igényes, kompakt kialakítás jellemzi őket, ezáltal bármely konyhába beilleszthetők, s a legszebb ékei lesznek otthonunknak. 

Miben rejlik a sikerük?

A Nescafé Dolce Gusto méltán vált az egyik legnépszerűbb márkává, hiszen kiváló minőségű kapszuláik a gondosan megtervezett készülékekkel együtt lehetőséget teremtenek, hogy otthonunkban is megtapasztalhassuk a kávéházi minőségű italok frissítő élményét. Változatosság, minőség, egyszerű kezelés, gyorsaság – ezek alapvetőek a rohanó mindennapokban. Ennek ellenére dönthetünk úgy is, hogy a szokást rituálévá alakítjuk, amelyben időt szánunk a közös elfoglaltságra. Hozzuk össze az egész családot néhány habos finomság erejéig, még a gyerekek is örömüket lelhetik benne: egy kakaó, forró csoki vagy tea formájában.

Széles kapszulaválaszték a kávé szerelmeseinek: bőséges palettából szemezgethetünk, akár az erősebb, intenzívebb ízeket kedveljük, akár a lágyabb, krémes-habos finomságokat, biztosan megtaláljuk a leginkább nekünk valót. 

Környezetvédelem és energiatakarékosság a fókuszban

Amiért igen vonzó a márka minden kávéimádó számára, az éppen az, hogy aktívan tesznek a környezetvédelemért. A második generációs gépek megjelenésével 32%-kal kevesebb CO2-kibocsátás, 41%-kal kevesebb fosszilisenergia- és 25%-kal kevesebb vízfelhasználás történt a gyártástól a felhasználásig terjedő időszakot szemlélve. Az új generációs készülékek mindegyike A energiaosztályba tartozik. Sőt, hosszabb tétlenség esetén a kávégépek automatikusan lekapcsolnak.

Nem utolsósorban a kapszulák újrahasznosíthatók, ehhez persze a felhasználók együttműködésére is szükség van, a gyűjtőpontokon történő leadással mi magunk is aktívan segíthetjük azt a nemes célt, hogy a használt kapszuláink új életet kaphassanak.

Egy kis érdekesség a dizájngépekről

Az igényes formatervezésű modellek világában időről időre számíthatunk különlegesebb darabokra is, megemlítendő például a limitált példányszámú, Ágatha Ruiz de la Prada spanyol tervező által megalkotott dizájnkávégép-sorozat is: az Ágatha  Ruiz de la Prada Dots kollekció. Ahogyan 2012-ben meglepetésszerűen tűnt fel a különleges pöttyös darab, sosem tudni, hogy mikor lát napvilágot egy újabb dizájngép a jövőben.