Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dyson Airwrap Complete hajformázó teszt

Egy professzionális hajformázó készüléket sikerült letesztelnünk a prémium termékeiről ismert Dyson kínálatából, mely annyira elnyerte a tetszésünket, hogy igazi mesterfodrásznak éreztük magunkat a társaságában. Tesztünkből kiderül, hogy miért!

Főbb jellemzők
  • Prémium minőség a legmagasabb szinteken
  • Több hajformázó funkció egyetlen gépen belül
  • Rengeteg hasznos kiegészítő
  • Egyszerű használat
  • Professzionális termékdizájn
Elérhető itt
DYSON.HU
ALZA.HU
konyhaluxnet.huA Dyson termékei korábban már többször is bizonyítottak előttünk itt a Teszt Plussz magazin hasábjain. Egyenesen imádtuk a V11 Absolute Extra Pro vezeték nélküli porszívójukat, de odáig voltunk a Corrale vezeték nélküli hajvasalójukért is.

Jól tudtuk tehát, hogy mit várhatunk az Airwarp Complete hajformázótól, amikor megláttuk rajta a Dyson logóját. A prémium szintet – és ezáltal árazást – képviselő termék ugyanis már a megjelenésével sem hazudtolta meg önmagát, de a gyakorlatban többször is elállt tőle a lélegzetünk.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, lássuk szép sorban az összegyűjtött tapasztalatainkat a Dyson Airwrap Complete-ről!

Lenyűgöző külső és belső csomagolás

Mi sem természetesebb annál, minthogy a hajformázó már a csomagolásával messziről jelzi, hogy itt nem egy hétköznapi vagy belépő szintű dologról van szó. Egy nagyobbacska kartondobozban kapott helyet az eszköz, mely körös-körül látványos fotókkal prezentálja a terméket.

Sőt, nemcsak magát a terméket, hanem azt is, hogy egy igazi multifunkciós eszközről van szó, amivel rengeteg látványos és különleges frizura elkészíthető. Göndörít, hullámosít, egyenesít, szárít, vagyis olyan, mintha egy jól képzett fodrászt zártak volna a dobozba.

Már a külső csomagolás tájékoztat a technológiáról

Bár ez a kijelentés megdöbbentő lehetett, valójában tényleg professzionális élményt kaptunk tőle a gyakorlatban. Ehhez pedig a Dyson egy saját fejlesztésű technológiát alkalmazott, amit már a doboz egyik oldalán alaposan bemutat a leendő vásárló számára.

Ez az úgynevezett Coanda-hatás, mely tulajdonképpen az aerodinamikára épül, lényege pedig nem más, minthogy a levegő helyes áramlásával képes minimális hőhatás mellett is úgy vonzani, illetve hajlítani vagy egyenesíteni a hajat, ahogyan arra szükség van.

A legnagyobb előnye, hogy a legtöbb hajformázóhoz, például a hajvasalóhoz viszonyítva nincs olyan extrém hőtermelés, ami megégetné vagy károsítaná a hajat, mégis képes a vizes és a száraz haj esetében is a tartós formázásra.

Gyönyörű és biztonságos bőrdobozba csomagolva

A minőségi, látványos és egyben kifejezetten tartós kartondobozban bújik meg azonban a lényeg. Ha eddig nem esett volna le az állunk, akkor az ezt követően előbukkanó gyönyörű, enyhén ovális kialakítású bőrdoboz garantáltan levesz minket a lábunkról.

A kifejezetten súlyos kis csomagot élvezet kézbe venni, a látványosan beleégetett Dyson márkajelzést szemügyre venni, de a mágneses fedél nyitása után jön csak az igazán elragadó élmény, hiszen odabent minden kiegészítő egy tökéletesen formára illesztett, fekete bársonybélésű rekeszben várja, hogy befogjuk őket.

Azon túl, hogy mindennek megvan a maga helye, a puha borítás garantálja, hogy a termékek ne ütődjenek, ne sérüljenek vagy karcolódjanak, így nemcsak a mindennapokban, hanem szállítás közben is garantált biztonságban lesz minden.

Ez akkor is fontos lehet, ha esetleg futárral rendelnénk a terméket, hiszen ha a külső kartondoboz sérül is, a bőrdobozkának és benne a termékeknek semmi esélyük sincs erre.

Termékdizájn

Miután az elragadó doboz kinyílt, rögtön elénk tárul a Dyson Airwrap Complete hajformázó legtöbb eleme. Elsőre talán ijesztő lehet, hiszen elképesztően sok kiegészítő van hozzá, de nem kell aggódni, egy kis tanulás után minden rögtön nyilvánvaló lesz.

Ha pedig segítségre van szükségünk, bátran látogassunk el a gyártó, illetve a termék hivatalos honlapjára, ahol megannyi videós segítséget kapunk ahhoz, hogy melyik fej és pontosan mire való.

Fenséges kialakítás

Az általános termékdizájn tekintetében az eszköz minden eleméről elmondható, hogy képes magabiztos prémium hatást nyújtani. Egyetlen kiegészítő kapcsán sem volt az az érzésünk, hogy esetleg kevés lenne, vagy nem hozná a megfelelő szintet.

Éppen ellenkezőleg, mind az anyagminőség, mind az illesztések, mind az alkatrészek kapcsolhatósága nagyon precíz hatást keltett, a fémes szürke és a rózsaszín árnyalatok keverése pedig rendkívül látványos hatást biztosít az eszköznek.

Minden elemében futurisztikus

Korábban már megszoktuk a Dyson tervezőitől, hogy bármit is alkotnak, az minden esetben futurisztikus összhatást kelt. Nincs ez másként az Airwrap Complete kapcsán sem, melynek több olyan kiegészítője is van, amiről sejtésünk sem lesz, hogy mégis mire való.

Később aztán természetesen rádöbbenünk majd, hogy bár az esztétika is fontos volt ezeknél az eszközöknél, azonban a kialakítás mellett a hatékonyság legalább olyan lényeges szerepet kapott, így minden téren egy előremutató megoldásról beszélhetünk.

Kiegészítők

Amivel kapcsolatban a Dyson Airwrap Complete toronymagasan kiemelkedik a hajformázók közül, az nem más, mint a kiegészítők hada. Konkrétan egy kisebb hadsereg bújik meg a dobozban, így szemernyit sem túlzás azt állítani, hogy ezzel az eszközzel valóban bármilyen frizura megvalósítható.

Lássuk azonban alaposabban, hogy milyen eszközökkel találkozhatunk, miután kinyitottuk a dobozkát.

Alapgép

A Dyson Airwrap Complete lelkét tulajdonképpen egy alapgép, egy leginkább hajsütőre hasonlító hosszúkás eszköz adja majd, melyben megtalálható a nagy teljesítményű motor, illetve ennek a segítségével gondoskodhatunk a kiegészítők vezérléséről is.

Minden egyes hajformázás alkalmával szükség lesz rá, ezt kell majd csatlakoztatnunk a hálózathoz – hiszen nem vezeték nélküli megoldásról beszélünk –, illetve ezzel tudjuk majd szabályozni a fejekhez eljutó teljesítményt és így tovább.

Előformázó szárítófej

A csomag egyik legkülönlegesebb darabja minden kétséget kizáróan az előformázó szárítófej. Egy ovális formára emlékeztető megoldásról van szó, mely gyakorlatilag egy olyan hajszárító, ami speciális formában képes fújni a levegőt.

Nem a készülék leghasznosabb kiegészítője, ellenben segítségével alaposabban is ki tudjuk szárítani a hajtöveket, miközben félszáraz állapotba hozhatjuk vele a hajunkat.

Ez azért fontos, mert a félszáraz hajat sokkal könnyebb lesz formázni, de mivel a későbbi folyamatok során is hővel dolgozik az eszköz, ezért mialatt göndörítünk vagy egyenesítünk, közben a hajunk teljesen meg tud száradni.

Simító hajkefék

Sokkal hasznosabb kiegészítők a dobozkában a simító hajkefék. A Complete csomagban rögtön kettő is található, egy puhább és egy keményebb variáns. Minden esetben a fejbőrünk állapota, illetve nyilván saját igényeink döntik el, hogy melyiket használjuk a kettő közül.

Ezzel az eszközzel egy olyan hajkefét tudunk készíteni a hajformázóból, mely egyben hajszárító is, hiszen gyakorlatilag kellemes meleg levegő áramoltatásával fésüljük magunkat, ami bizonyos hajtípusok és helyzetek esetén elképesztően hasznos lehet.

Különösen előnyös például beszárításkor, a göndör vagy hullámos haj kiegyenesítésekor, miközben elképesztően puhává és selymessé varázsolja közben a szálakat. Esetünkben sokkal jobb szolgálatot tett az előkészítéskor, mint az imént bemutatott szárítófej.

Használatát követően sokkal könnyebb és hatékonyabb a göndörítés, de akinek például sok babahaja van, hajlamos arra, hogy a vékony hajszálak elálljanak a hajkoronától, esetleg túl göndör fürtökkel rendelkezik, az ezzel a kiegészítővel nagyon gyorsan és egyszerűen tud tartós frizurát készíteni magának.

Dúsító körkefe

Szintén az egyik leghasznosabb kiegészítő a csomagban, mely a körkefe és a hajszárító kettősét képes ötvözni egyetlen eszközben, így amit korábban csak a fodrászok tudtak megvalósítani a hajunkkal, azt mostantól már nekünk is sikerülhet otthon.

Alapvető feladata, hogy dúsítsa a hajunkat, de a beszárítás során egyaránt nagyon hasznos társ lehet, ha megtanuljuk használni.

Ez nagyon fontos kulcsszó, hiszen a körkefe használata minden esetben tanulást igényel.

Kezdetben kellemetlenül húzta a hajunkat, de kellő kitartással el lehet sajátítani az alkalmazását.

Különösen előnyösnek tűnt az alkalmazása akkor, amikor a manapság igencsak divatos függöny frufru vagy bangs beszárítását szerettük volna megvalósítani otthon. Segítségével egyáltalán nem okozott problémát.

Formázó hengerek

A legkülönlegesebb kiegészítők a Dyson Airwrap Complete esetében a formázó hengerek. Összesen négy darab – valójában két pár – ilyen kiegészítő található a csomagban, két darab 30- és két darab 40 milliméteres, azaz egy vastagabb és egy vékonyabb.

Azért találjuk őket párban, mert ellentétes irányt képviselnek, így fejünk jobb és bal oldalán is alkalmazhatunk egy-egy ilyen hengert. A nagyobb típussal lazább fürtöket tudunk készíteni, míg a kisebb változattal inkább a tömöttebb típusok érhetők el.

Mindkét kiegészítő meglepően hasznos, nagyon jól működik, nem mellesleg pedig olyan hatást érhetünk el velük, amit más hajformázó gépekkel aligha sikerülne. Már csak ezek miatt is érdemes lehet elgondolkodni a gép beszerzésén.

Minden kiegészítő használata tanulást igényel

Bár tény és való, hogy jól hangzik a doboznyi kiegészítő megléte a csomagban, azonban nem árt tudni, hogy hiába vagyunk ezen a téren elkényeztetve, azért senki sem születik azonnal fodrásznak, így bármelyik eszközt is használnánk, mindegyik némi tanulást igényel.

Nyilván itt és most nem könyvek bemagolásáról van szó, sokkal inkább rengeteg gyakorlati tapasztalásról. Példának okáért a vállig érő hajunkhoz a nagyobb formázó henger nem volt ideális, a megfelelő fürtök elérését a kisebb típussal tudtuk csak elérni.

Ilyenkor hasznos segítség lehet, ha megnézünk a világhálón néhány gyakorlati tanácsokkal gazdagon ellátott oktatóvideót, hiszen ezekből rengeteget tanulhatunk, ha korábban még nem volt a kezünkben efféle eszköz.

Gyakorlati tapasztalatok

Nyilván láttunk már hajformázót rengeteg kiegészítővel, azonban elég hiányos tudással, így őszintén izgultunk, amikor először teszteltük a terméket, de a megfelelő gyakorlat után szinte csak pozitív élmények vártak ránk.

Pofonegyszerű beüzemelés és használat

Kezdjük ott, hogy a termék beüzemelése nagyon felhasználóbarát. Gyakorlatilag nincs más dolgunk, mint egy jobb hajszárítónál, azaz kiválasztani a megfelelő formázófejet, azt felpattintani a helyére és a készüléket csatlakoztatni az áramforráshoz.

A fejek felhelyezése rendkívül egyszerű, csak be kell állítani őket és egyszerűen feltolni az alapgépre. A kattanás után az eszköz rögtön használható lesz, ha pedig cserélni akarjuk, a fej eltávolításához mindössze meg kell nyomnunk a kioldó gombot.

Egyértelmű, könnyen kezelhető gombok

Az alapgépen egyébiránt három gomb található a működtetéshez nagyjából egy és ugyanazon régióban. Az egyik a bekapcsolást szolgálja, ha feltoljuk, a gép egyszerűen bekapcsol. Ez az alapállapot, ha viszont tovább kattintjuk, akkor hideg levegő fújásába kezd, ami sokat segít a hullámosításkor vagy a göndörítéskor.

Ezen felül találunk a készüléken egy gombot a hőmérséklet szabályozására is. Összesen három hőmérsékletet tudunk állítani, melyek kapcsán a konkrét fokok nem ismertek, de a legmelegebb fokozat is egészen kíméletesnek tűnt.

Értelemszerűen az adott munka határozza meg, hogy melyiket választjuk, de nagyon el kell merülni a hajformázás tudományában ahhoz, hogy helyesen dönthessünk.

A harmadik gombbal egyébiránt a ventilátor sebességfokozatát tudjuk állítani, nagyjából úgy, mint egy hagyományos hajszárítónál. Itt is három fokozat lesz, egy gyenge, egy közepes és egy erőteljesebb.

Kicsit hangos és nehéz

Amit megfigyeltünk még a Dyson Airwrap Complete kapcsán, hogy bekapcsolását követően elég hangos lesz, ami egy hagyományos hajvasalóhoz vagy hajgöndörítőhöz viszonyítva furcsa lehet, de ne feledjük el: itt gyakorlatilag hajszárító adja az egész alapját.

Nyilván nem neveznénk elviselhetetlenül hangosnak, de azért telefonálni nem tudunk majd mellette, hiszen legalább akkora hangja lesz, mint egy halkabb hajszárítónak.

Ezen felül a készülék egyáltalán nem könnyű, sőt elsőre kifejezetten nehéznek tűnhet, azonban aggodalomra semmi ok, ennek az oka pusztán az, hogy ezen a téren is a hajszárítók pillekönnyű kialakítását vártuk tőle.

A gyakorlatban azonban nem okozott problémát a dolog, egy közel félórás hajformázás során sem fájdította meg a kezünket, hiszen nem is kell folyamatosan tartani, így ezt sem tudnánk igazán negatívumként felsorakoztatni.

A formázó hengerek okozhatnak nehézséget

Bár alapvetően egyáltalán nem nehéz használni a Dyson Airwrap Complete hajformázót, csak kiválasztjuk a megfelelő hőmérsékletet, illetve a ventilátor sebességét, majd indulhat is a munka, azonban a formázó hengerek esetén nem ennyire egyszerű a helyzet.

A többi kiegészítő használata is némi tanulást és utánajárást igényel, már az első használat során kiderülhet, hogy ez nem egy szimpla hajsütő, azonban például a formázó hengerek alkalmazása kifejezetten sok nehézséggel járhat a gyakorlatban.

Noha a gyártó elhelyezett rajtuk aprócska nyilacskákat, hogy ezzel is megkönnyítse a munkát, így pontosan tudjuk majd, hogy miként kell feltekerni rájuk a hajunkat – gyakorlatilag mindig arctól kifelé – a tökéletesen göndör fürtök eléréséhez.

A hajformázóra azonban rá kell érezni, hogy egyszerre mekkora tincset lehet feltekerni hozzá az optimális eredményért, milyen irányban, illetve hány másodpercig kell megtartani. Nem ördöngösség, de határozottan sok gyakorlást igényel.

Félszáraz hajon a leghatékonyabb

Bármelyik hajformázó alternatívának is állnánk neki a Dyson termékével, egy hasznos gyakorlati tanáccsal mindenképpen szolgálnánk, hiszen nem véletlenül kapunk előformázót a termékhez, lévén ez a folyamat kifejezetten fontos lesz.

A cél ugyanis minden esetben az, hogy a hajunk kellemesen félszáraz legyen a formázás indításakor, esetünkben legalábbis sem a túl száraz, sem a túl nedves tincsek nem hoztak makulátlan megoldást, inkább valahol a kettő közti állapot volt működőképes.

Bátran vegyük maximumra a hőfokot

Sokan határozottan tartanak attól, hogy a hajformázókat – állítható hőfok esetén – maximális teljesítmény mellett használják, de a Dyson terméke tökéletesen alkalmas lesz erre. Mi is arra biztatunk mindenkit, hogy bátran vegye maximumra ezt az értéket, számunkra legalábbis ez hozta a legjobb eredményt.

Ha ezt a megoldást választjuk, akkor még száraz haj esetén is meglepően jó hatást lehet elérni. Ezen felül érdemes minden használat után lehűteni a tincseket, mert amennyiben nagy hővel formázunk és utána még formában tartva adjuk vissza a hajnak a természetesen hőmérsékletét, akkor sokkal tartósabb eredmény születik.

Túl hosszú hajnál már akadtak problémák

Bár alapvetően minden hajtípus mellett eredményesen teszteltük, kiválóan teljesített göndör, hullámos és egyenes fürtökön, egy dolog azonban okozott neki kellemetlenséget, ez pedig nem más, mint az extra hosszú haj.

Tapasztalataink szerint nagyjából a vállig érő hajjal tudott könnyedén megbirkózni az eszköz, de a Dyson már erre is talált megoldást, számukra készítették el az Airwarp Complete Long verzióját, mely tökéletesen megegyezik a fentiekben bemutatott eszközzel, csak hosszabbak benne a hajformázó hengerek.

Tulajdonképpen egy 4 az 1-ben terméket kapunk

Noha a termék árcédulája elsőre ijesztő lehet, azonban egyrészt prémium megoldásról beszélünk, másrészt pedig ne feledjük el, hogy gyakorlatilag négy eszközt tudunk rendkívül hatásosan helyettesíteni vele úgy, hogy közben még a hajunk hosszútávú épségére is gondolunk.

Az eszköz ugyanis kiválóan alkalmazható hajszárításra, fésülködésre, és azon túl, hogy előkészíthetjük, egyenesíthetjük vele a hajat, még göndöríteni és beszárítani is könnyedén tudunk vele.

A legjobb azonban, hogy ezeket a tulajdonságait nemcsak papíron képes teljesíteni a hajformázó, éppen ellenkezőleg, a gyakorlatban sem vallott kudarcot a termék.

Ahány ember, annyiféle haj

Noha a tesztelés során többféle hajtípuson is kipróbáltuk annak érdekében, hogy átfogóbb véleményt tudjunk írni a készülékről, és bár minden esetben jól megállta a helyét, azért nem szabad elfelejteni, hogy mindenkinek más egy kicsit a haja.

Rövidebb, hosszabb, több, kevesebb, göndörebb, hullámosabb, egyenesebb, vastagabb, vékonyabb szálú, egyszóval nehéz megmondani látatlanban, hogy kinél és mennyire lesz eredményes a termék.

Mi azt tapasztaltuk, hogy igazán univerzális megoldás született, a sok kiegészítőnek köszönhetően pedig garantált, hogy mindenki megtalálhatja majd vele a számításait.

Az ítélet

Mindent összevetve mi nagyon megszerettük a Dyson Airwrap Complete hajformázót, és aki saját magának akarna otthon szalonminőségű frizurát varázsolni a mindennapokban, akkor biztosan nem bánja meg a termék megvásárlását még a magas ár ellenére sem.

Az eszköz ugyanis minden elemében a valódi felsőkategóriát prezentálja, igazi luxus és kényeztetés érződik a használata során. Tény és való, hogy kell némi energiát fektetni abba, hogy megtanuljuk a használatát, gyakorolni kell a tökéletes hatás eléréséért, de határozottan megéri.

Mi nagyon szerettük, hiszen minden használat után olyan érzésünk volt, mintha a fodrásztól jöttünk volna ki, így aki hetente jár hajformázásra vagy száríttatni, annak érdemes lehet beruházni rá, hiszen hosszabb távon nemcsak nagyobb szabadságot ad, de az árát is visszatermelheti.

Amennyiben egy ízig-vérig professzionális, igazi többfunkciós hajformázót szeretnénk magunknak otthonra, garantáltan nem csalódunk majd a Dyson termékében.

ElőnyökHátrányok
Jól megszokott Dyson minőségAz ára sokaknak borsos lehet
Saját fejlesztésű, jól működő technológiaHasználata tanulást igényel
Többfunkciós tulajdonságokA túl hosszú hajjal nem boldogul
Rengeteg hasznos kiegészítő 
Elragadó termékdizájn 
Tartós és látványos tok 
Rendkívül egyszerű kezelhetőség