Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dyson V15 Detect Submarine vezeték nélküli porszívó megjelenés

A Dyson egyértelműen a legjobb rúdporszívó márkák közé tartozik, ugyanakkor van egy terület, ahol a konkurensek a brit cég előtt járnak, ez pedig nem más, mint a többfunkciós vezeték nélküli eszközök, amelyekkel nemcsak porszívózni, de akár feltörölni vagy felmosni is lehet.

Ez a hátrányt dolgozza le a frissen bejelentett Dyson V15 Detect Submarine, ami már vizes takarítást is lehetővé tesz. Az eszköz alapvetően egy Dyson V15 Detect vezeték nélküli rúdporszívó, ami mellé jár egy speciális fej is, amivel egyszerre lehet porszívózni és felmosni.

Mivel a Dysonról van szó, nem csupán egy olyan fejet kapunk, amibe vizet lehet önteni, ami aztán benedvesít egy rongyot, ennél sokkal szofisztikáltabb megoldásról van szó. A víz (amihez a gyártó ajánlása alapján nem szükséges takarító szert adni) egy nyomás alatt álló kamrában kap helyet, ahonnan minden percben 18 milliliter víz kerül nyolc szórófejen át a motorizált, mikroszálas felmosóhengerre. A felmosófej ezen része folyamatosan forog, és a mechanika a nedvességgel kiegészítve szépen eltünteti a koszt a padlóról.

A Dyson V15 Detect Submarine különlegessége továbbá, hogy a felmosófej két víztartállyal rendelkezik: az egyikbe a felmosáshoz használt tiszta víz kerül (ez 300 milliliteres), míg a másodikba a már elhasznált, koszos folyadékot szívja vissza a rendszer (ez már 360 milliliteres). Ennek a megoldásnak az egyik nagy előnye, hogy takarítás közben egyáltalán nem kell aggódni amiatt, hogy a felmosással eláztatjuk a padlót, hiszen felesleges nedvesség nem marad a felületen.

A vízadagolás ráadásul olyan jól működik, hogy a Dyson állítása szerint a betöltött 300 milliliter folyadék elég lesz akár 110 négyzetméternyi felület feltakarításához is. Ez elsőre elég hihetetlennek tűnik, de a gyártó korábban is okozott már meglepetést az eszközei hatékonyságával.

A cég emellett arra is figyelt, amire a piacon kapható más gyártók nem: a felmosóhenger úgy helyezkedik el a fejben, hogy eléri a kiegészítő szélét, így nem áll elő az a kellemetlen helyzet, hogy a fal/bútorok szélei mellett haladva a keret miatt marad egy csík, amit egyáltalán nem takarít fel a gép.

A Dyson V15 Detect Submarine emellett megkap minden olyan kiegészítőt (például lézeres surlófénnyel dolgozó motoros porszívófej vagy a kifejezetten haj felszedéséhez fejlesztett modul), amit a tavaly debütált Dyson V15 Detect.

Emellett megkapjuk a már bejáratott digitális kijelzőt, ami nemcsak az aktuális teljesítményt és az akkumulátor hátralévő üzemidejét mutatja, de azt is, hogy mennyi és mekkora szennyeződést szívtunk fel a padlóról.

Megjelenés & ár

Az árat és a megjelentést illetően még nincsenek hivatalos információk, de arra lehet számítani, hogy a Submarine nagyjából 60 ezer forinttal lesz drágább, mint a sima V15 Detect modell.