Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Dyson WashG1: bemutatkozott a gyártó első nedves padlótisztítója

Újabb innovatív újdonsággal szeretné hatékonyabbá tenni az otthoni padlótakarítást a prémium termékeiről ismert Dyson, akik Wash G1 név alatt bemutatták első nedves padlótisztítójukat.

A múltban már megszokhattuk, hogy a Dyson porszívók mindig a legjobbak között helyezkednek el a tesztjeinken, hiszen a gyártó nagy gondot fordít a prémium megoldásokra, a piacvezető technológiák alkalmazására, elég csak kiemelni a sorból a Dyson Gen5detect állóporszívójukat.

Várható volt, hogy a vállalat 2024-ben is előrukkol valami izgalmas dologgal, de a Wash G1 alaposan meglepte a szakmát, hiszen az első olyan Dyson takarítógép lett a sorban, ami a száraz takarítás mellett felmosásra is alkalmas.

Emiatt nem is szerencsés rá a porszívó kifejezést alkalmazni, sokkal inkább a nedves padlótisztító a helyes definíció, ami egyszerre elbánik a nedves és a száraz kosszal.

Mit tud a Dyson Wash G1?

A padlótisztító lelkét határozottan a Dyson speciális elválasztó technológiája adja, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy képes szétválasztani takarításkor a nedves és a száraz koszt. A Wash G1 ugyanis két külön meghajtású, ellentétes irányban forgó görgővel és két független tartállyal rendelkezik ehhez a feladathoz.

Ebből kifolyólag hihetetlenül kényelmes, hiszen nincs szükség arra, hogy takarításkor elválasszuk a száraz és a nedves törmeléket, bátran beletolhatjuk az eszközt a vegyes koszba, és miközben feltakarítja, sőt felmossa maga után a padlót, gondoskodik róla, hogy minden a megfelelő tartályba kerüljön.

Az egymással ellentétes irányban forgó mikroszálas filament görgők a szívófej teljes szélességét lefedik, és mivel a forgást tökéletesen ütemezte a gyártó, ezért könnyed manőverezhetőség jellemzi, sőt olyan hatást kelt az első kipróbálók szerint, mintha csak lebegne a padlón.

Miután a Dyson londoni bemutatótermében már több újságíró kipróbálhatta a felmosót, külső források is megerősítették a Wash G1 működési hatékonyságát. Nemcsak, hogy ügyesen elbánt a nedves és a száraz kosszal a padlón, de még az odaszáradt szennyeződéseket is feltakarította, szennyvíztartályát pedig könnyed tisztíthatósággal jellemezték.

Dyson Wash G1 ár & megjelenés

Hogy mikor számíthatunk a Dyson innovatív újdonságára, azt egyelőre nem tudni még pontosan, de a gyártó tervei szerint még idén ősszel szeretnék piacra dobni a terméket. Magyarországi árazásról még nincs információnk, de Amerikában 700 dollárért lehet előrendelni.