Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

EarFun Wave Pro vezeték nélküli fejhallgató teszt – elképesztő minőség remek áron

Utoljára frissítve:

Kipróbáltuk az EarFun olcsó vezeték nélküli fejhallgatóját, amit gyorsan a szívünkbe zártunk, hiszen zenehallgatáshoz, filmezéshez és játékhoz az egyik legjobb ár-érték arányú alternatíva.

Az EarFun nevét sokan talán még nem ismerik, holott az olcsó vezeték nélküli fülhallgatók világában mi is beválogattuk a legjobbak közé. Most pedig elérkezett az idő, hogy vessünk egy pillantást a csapat kiváló ár-érték arányt képviselő Wave Pro modelljére, ami fejhallgatóként próbált meg levenni minket a lábunkról.

Bár nem szeretnénk már itt az elején lelőni tesztünk végkifejletét, de azt mindenképpen el kell mondanunk, hogy az EarFun termékének nem volt szüksége arra, hogy túl sokáig győzködjön minket, hiszen nagyon gyorsan beleszerettünk még úgy is, hogy volt már azért néhány prémium füles a fejünkön.

Lássuk tehát két hét tesztelés után, hogy mit tapasztaltunk az EarFun Wave Pro-val, amit mindvégig úgy olvassatok, hogy itt egy 25-30 ezer forintos eszközről beszélünk – még ha ez tudása alapján gyakran hihetetlennek is tűnik.

EarFun Wave Pro

Előnyök

  • Személyre szabható működés az Earfun app segítségével
  • Sony Hi-Res audio tanúsítvány
  • 5 beépített mikrofon és QuietSmart™ 2.0 technológia a kiváló tisztaságú hívásminőségért
  • Akár 80 óra zenelejátszás egy feltöltéssel
  • 55ms szuper alacsony késleltetésű üzemmód a jobb videó- és játékélményért

Elérhető itt

earfun.hu – hivatalos
Árukereső.hu

CsatlakozásBluetooth, 3.5mm Jack audiokábel
multi-device csatlakozás
Átviteli sebesség990kbps
Audio felbontás96kHz/24bit
Hangszóró40mm-es DLC dinamikus hangszóró
Üzemidő80 óra
55 óra (folyamatos zajszűréssel)
Töltési idő2 óra
MikrofonQuietSmart™ 2.0 ANC
5 darab AI mikrofonos rendszer
ZajszűrésVan – aktív zajszűrés
Telefonos applikációEarfun Audio app (iOS, Android)
Súly269 gramm
Méretek159.7mm x 82.4mm x 210.8mm

Még masszív utazótáskát is kapunk hozzá

Az olcsóbb Bluetooth fejhallgatóknál ritkán törődnek a gyártók olyan apróságokkal, minthogy milyen extrákat adjanak hozzá, azonban az EarFun ezen a téren nagyot nőtt a szemünkben rögtön a doboz felbontását követően.

Azt hittük ugyanis, hogy például a Sony hasonló árkategóriás füleséhez hasonlóan itt is csak formakartonba zárva kapjuk a terméket, azonban a látványos külső dobozból egy elképesztően masszív utazótok hullott az ölünkbe.

A szövetbevonatos, erősített szerkezettel rendelkező táska nemcsak jól néz ki, hanem garantált biztonságot kínál a fejhallgatónak, ezáltal rögtön olyan hatást ért el vele a gyártó, mintha egy Bose vagy egy Sennheiser terméket csomagoltunk volna ki.

Az utazótok egyébiránt tökéletesen körbe öleli a fülhallgatót, magabiztos védelmet nyújt számára, miközben találhatunk még benne a használati utasítás mellett – sajnos magyar nyelv nincs benne – egy 3,5 mm-es audio-, valamint egy USB-C kábelt is.

Letisztult és minőségi hatást kelt

Egy dolgot biztosan nem vethetünk a gyártó szemére a Wave Pro fülhallgató kapcsán, mégpedig azt, hogy nem figyeltek oda eléggé a termék külső megjelenésére. Ennek az oka, hogy még ezen a téren is bőven a prémium kategóriára hajazó megoldások köszönnek vissza.

A füles megjelenése nagyon letisztult, egyáltalán nem kihívó, de mégsem tűnik unalmasnak. Fülpárnái kellően nagyok, azokat ezüst peremmel és logóval dobták fel, a műanyag részek kellően stabilnak, jó tapintásúnak tűnnek, méghozzá precíz illesztések társaságában.

A terméket jó kézbe venni, egyáltalán nem kelt olcsó hatást, gombjai csendesen működnek, forgó fülpántja pedig meglepően masszív és feszes, könnyen mozog, így egy pillanatig sem aggódunk azon, hogy még mindennapos használat mellett is több évig hűséges társunk maradhat.

Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az utazótokban történő szállításhoz minden esetben be kell hajtani a fülkagylókat, de hangsúlyozzuk még egyszer: ezen a téren nagyon feszes és érezhetően minőségi technológiát alkalmazott a gyártó.

Ennél kényelmesebb füles még nem volt a fejünkön

Bár nyilvánvalóan a kényelem egy szubjektív dolog, azonban korábban nagyon sok fülhallgató volt már a fejünkön (Sony, AKG, Sennheiser, Superlux stb.), de egyiknél sem éreztük rögtön az első használat során azt, hogy ez a tökéletes. Itt viszont valami ilyesmi történt!

Fejpántja például, mintha sokkal előrébb tartaná a fejünket a legtöbb ilyen termékhez képest, de ami ennél sokkal fontosabb, az a rendkívül puha és kényelmes párnázás, ami tökéletesen körbe tudja öleli a fület és tökéletesen simul a fejhez.

A legfiatalabb kis segédünk.

A gyártó állítólag bőrbarát fehérjebőr fülpárnákat alkalmazott a terméknél, amit mi sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudunk nektek. Azt viszont elmondhatjuk, hogy valóban rendkívül puha és kényelmes, bár a füles része nem a legnagyobb, így ha valakinek fülpiercingje vagy nagyobb fülbevalója van, az már nem fér el alatta komfortosan, ronthatja a zajszűrést.

A füles pántja természetesen állítható – ilyenkor nagyon csinos fémcsúszkák bukkannak elő az erős műanyag takarásából –, teljes súlya pedig alig haladja meg a 268 grammot, így meglepően könnyűnek mondanánk, pár perc után olyan, mintha semmi sem lenne a fejünkön.

Pillanatok alatt beüzemelhető

Az EarFun Wave Pro feltöltött állapotban kerül csomagolásra, így a kibontást követően gyakorlatilag azonnal használatba vehetjük, hiszen pillanatok alatt beüzemelhető.

Nincs más teendőnk, csak bekapcsolni a készüléket, amivel azonnal keresni kezdi a környező eszközöket, így például a telefonunkat, majd ha megtaláltuk a készüléklistán, csak engedélyezzük a hozzáférést, és rögtön élvezhetjük is a füles egyébként nagyszerű hangzását.

Amit itt fontos kiemelni, hogy a Bluetooth-technológia rendkívül gyors. Már az első párosítás is nagyon hamar lezavarható, de korábban összehangolt készülékek esetében a kapcsolódás pillanatok alatt megtörténik. 

Csak bekapcsoljuk, és mire kényelmesen elhelyeztük a fejünkön, már közli is velünk egy kellemes női hang, hogy kapcsolódtunk a kívánt eszközhöz.

Vezetékes módban inkább ne használjuk

Az EarFun fülesének egyik nagy előnye papíron, hogy vezetékes formában is használható. Ezt azonban senkinek nem ajánljuk. 

A csomagban található ugyan hozzá egy hajszálvékony 3,5 mm-es jack kábel, amivel bekapcsolás nélkül, tehát még lemerült állapotban is használható a füles, de az ilyenkor megtapasztalható hangminőség össze sem hasonlítható a vezetékmentes megoldáskor tapasztalt nagyszerű hangzással.

Ha tehát lemerül, inkább töltsük fel vagy ne hallgassunk vele zenét, mert vezetékes módban iszonyú dobozhangzása van a fülesnek, ami nagy csalódás ahhoz mérten, hogy Bluetooth kapcsolat mellett milyen nagyszerűen szól.

Erősen ajánlott telepíteni a társalkalmazást

Amennyiben szeretnénk kihozni a maximumot ebből a fejhallgatóból, akkor elengedhetetlen lesz telepíteni hozzá okostelefonunkra a kapcsolódó társalkalmazást.

Az EarFun Audio pillanatok alatt letölthető a Play Áruházból vagy az App Store-ból, a telepítést követően pedig villámgyorsan felismeri a csatlakoztatott eszközt. Ezt követően pedig nagyon sok lehetőséget kapunk a kezünkbe.

Testre szabhatjuk a zajszűrés módját és erősségét, de optimalizálhatjuk például csak a szélzajra, sőt az applikációból egyszerűen módosíthatjuk a jobb fülkagylón elhelyezett gombok funkcióit is.

Ezen felül találhatunk benne egy külön hangszínszabályzót (EQ), ahol az előre rögzített beállítások mellett még teljesen egyedi megoldásokra is lehetőségünk nyílik.

Ez azonban még nem minden! Ha játékra használnánk a fejhallgatót – mert elég kényelmes és elég jól szól ehhez –, akkor jó hír, hogy egy külön Game Mode-ot is lehetőségünk nyílik bekapcsolni, amivel 55 ms-ra mérsékelhető a hang késleltetése.

Az EarFun Wave Pro vezeték nélküli fejhallgató a gyakorlatban

A zajszűrés magasan felülmúlta a várakozásainkat

Az EarFun fejhallgatójának minőségét jól mutatja, hogy a gyártó milyen nagy figyelmet szentelt a zajszűrésre. Mi egyáltalán nem vártunk sokat ezen a téren a terméktől, de a zárt fülkagylókat már önmagukban is szédületesen jól szigetelték.

Ezt toldották meg mesterséges intelligencián alapuló aktív zajszűréssel, ami sokkal jobban dolgozott, mint azt elvártuk. Bár mi a legtöbbször az erős ANC-t választottuk, amikor közel süketszoba minőségű környezetet tudott teremteni körülöttünk, de azért kipróbáltuk a többi módot is.

Érdemes volt, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy ezek között is mindenki megtalálja majd a számításait. Míg ugyanis az erős ANC minden külső zajt megpróbál kiszűrni – még a benzines fűnyíró hangját sem engedte át, ami azért elég szuper dolog –, addig a komfort fokozat ezt finomabban végzi. Az ambient módban ezen felül mindig a környezethez igazítják a mikrofonok a zajszűrést, de van például mód direkt a szélzajra.

Utóbbit kerékpározás közben teszteltük, és nagyon megszerettük, hiszen míg a szelet teljesen megszűrte, addig a forgalom mindvégig hallható maradt. Bár az ANC érezhetően jobban elbánt a mélyebb hangokkal – a szirénát például nem szűrte meg –, összességében egy ilyen árkategóriát képviselő fejhallgatótól mégis kellemes meglepetés volt, amit tapasztaltunk.

A hangzása egyenesen szédületes

Ez azonban még messze nem minden, hiszen mi a hangzás miatt is kalapot emelünk a füles előtt. Amatőr hangmérnöki tapasztalatokkal és sokéves zenefanatizmussal a hátunk mögött bátran ki merjük jelenteni, hogy ez az eszköz felvételre, monitorozásra, sőt még kisebb projektek keverésére is alkalmas lehet.

Merthogy annyira jól szól, hogy az már egyenesen élményszámba megy. Nyilván ehhez háttér is van: a 40 mm-es dinamikus meghajtók, az LDAC kodekek és a Hi-Res Audio tanúsítvány ugyanis nagyszerű hátteret kínálnak.

Már a hangzás minősége is mosolyt csal az arcodra.

Szinte minden zenei stílussal leteszteltük, és bár az igazán gatyaszaggató basszusok talán hiányoztak, a közepek és a magasak precízek, a hangszerek tisztán szólnak, az énekhangok kellemesen szellősek, térben van minden produkció, de számunkra a basszus is pont elég volt a legtöbbször.

Nyilván ezen a ponton a társalkalmazás EQ-jával lehet még finomítani a hangképen, ha valami sok vagy túl kevés lenne, de szerintünk már alapbeállításokkal is meglepően testes megszólalást kapott minden egyes dal úgy, hogy közben egyik tartományban sem válik terheltté a fül, nincs középhangsúly, mint nagyon sok fejhallgatónál.

A hanghívásokat inkább felejtsük el vele

Egy kis fekete pont az EarFun fejhallgatójának, hogy bár zenehallgatáskor és filmnézéskor egészen elképesztő hangminőséget nyújt, ezt azonban headsetként való alkalmazásakor már nem tudja kamatoztatni.

Bár mi nagyon jól hallottunk mindenkit, azonban a hívott felek kivétel nélkül kellemetlen háttérzajra, dobozhangzásra, tompaságra panaszkodtak, miközben a headsetet telefonálásra próbáltuk meg használni.

Nyilván működik, de a továbbított hang minőségével senki sem volt megelégedve, így ha sokat telefonálnánk vele, nem biztos, hogy jó döntés lesz, de éppen emiatt a Google Asszisztenssel történő kommunikáció is okozott például fejtörést. 

Mindent vezérelhetünk a fülhallgatóról

A fejhallgató vezérlése tökéletesen megoldott a jobb oldali fülkagylón elhelyezett gombokkal. Bár voltak külföldi tesztek, ahol sérelmezték, hogy egy gombra többféle funkció került, nekünk nem okozott gondot megjegyezni az alternatív funkciókat.

Alapvetően ugyanis csak egy bekapcsoló-, egy hangerőszabályzó- és egy zajszűrést kapcsoló gombot találunk a fejhallgatón, de ezekhez rengeteg alternatív mód kapcsolódik a hosszú vagy duplázott nyomás által.

Sőt mi több, ha nem tudjuk megjegyezni az EarFun szerintünk logikus sémáját, a mobilapplikációban könnyedén módosíthatunk mindent.

Kategóriájában magasan a legjobb akkumulátor-élettartamot kínálja

Feltétlenül ki kell még emelnünk, hogy a fejhallgató egyenesen szédületes üzemidőt kínál. A kéthetes tesztidőszakban minden nap legalább 1 órát használtuk, és így sem volt szükség arra, hogy feltöltsük.

Ennek az oka, hogy még aktív zajszűrés mellett is 55 órás üzemidőt garantál, ami tapasztalataink szerint bőven megvalósul a gyakorlatban is, sőt ANC nélkül állítólag a 80 óra is megy neki.

Ez kategóriájában kimagasló, ha hozzávesszük, hogy egy Bose QuietComfort Ultra esetében 24 óra, a Sony WH-1000XM5-nél pedig a legjobb esetben is 30-40 óra a maximális üzemidő.

A töltés pedig egyenesen elképesztő: mindössze 5 perc alatt további 5 órára elegendő energiát ad az eszköznek, így a teljes töltési ciklust nem órákban, inkább percekben mérhetjük vele.

Zenehallgatásra, filmnézésre és játékra nincs jobb Bluetooth fejhallgató ilyen olcsón!

Mindent összevetve bátran ki merjük jelenteni, hogy ebben az árkategóriában jelenleg nincs olyan Bluetooth fejhallgató, ami ennyi funkciót, ilyen kényelmet, zajszűrést, nem mellesleg pedig hangminőséget és üzemidőt kínál.

Tény és való, hogy headsetként nem a legjobb, illetve vezetékes használatát is el kell felejteni, de amennyiben kizárólag vezetékmentes formában használnánk zenehallgatásra, filmnézésre vagy játékra, akkor 30 ezer forint alatt aligha találnánk jobbat nála.

Ez a készülék ugyanis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amit eddig csak a jóval drágább kategóriákban szoktunk meg a vezeték nélküli fejhallgatóktól, és ez egy nagyon komoly ütőkártya a kezében.

ElőnyökHátrányok
Egyszerű, mégis nagyon látványos termékdizájnTelefonáláskor romlik a hangminőség
Rendkívül kényelmes fül- és fejpárnákA vezetékes mód a közelébe sem ér a vezetékmentes tudásnak
Fantasztikusan telt és kiegyensúlyozott hangminőségFülpiercing vagy fülbevaló esetén a fülpárna szűkös lehet
Nagyszerű és sokoldalú zajszűrő tulajdonságok
Hasznos társalkalmazás, rengeteg beállítási lehetőséggel
Verhetetlen üzemidő
Ajándék utazótok

Kapcsolódó anyagunk:

Legjobb vezeték nélküli fejhallgatók (2024)

Earfun Wave Pro
Minőség, kényelem és zajszűrés kedvező áron
Az Earfun Wave Pro egy kiváló választás a a kiváló hangminőség szerelmeseinek. Mind árban, mind az ehhez társuló tudásban verhetetlen és akkor még nem is említettük a zajszűrést.
9
Teszt Plussz Magazin független ajánlásával