Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Vezeték nélküli fejhallgató – 2024 legjobbjai

Utoljára frissítve:

Megnéztük az aktuális piac valamennyi vezeték nélküli fejhallgatóját, hogy könnyebb legyen a választás az egyes típusok között, ha vásárlás előtt állunk.

A vezeték nélküli technológiák ma már alapjaiban meghatározzák életünket. Lassan minden általános használati tárgyunk ilyen formában működik, a közkedveltség hátterében pedig rengeteg előnyös tulajdonság áll.

Hogy melyek ezek? Egyáltalán milyen vezeték nélküli fejhallgatót válasszunk magunknak? Mivel a piac mondhatni óriási, mindenkinek fontos lehet egy kis segítség, hogy melyik típus mellett döntsünk, egyáltalán mire figyeljen a választáskor.

Tartalomjegyzék

A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók (2024)

A legjobb vezeték nélküli fejhallgatókat a következő forrásokból választottuk:

 • saját tapasztalatok alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • nemzetközi tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Vezeték nélküli fejhallgatók hétköznapi felhasználásra

Az alábbiakban az aktuális piac legjobb vezeték nélküli fejhallgatói között csemegéztünk. A lista kapcsán fontos kiemelni, hogy a néhányezer forintos névtelen típusokat teljesen figyelmen kívül hagytuk, hiszen azok a minőség tekintetében nem ütötték meg azt a mércét, ami egy ilyen terméktől elvárható.

Ez az állítás érvényes a hangminőségre és a kialakításra egyaránt. Az ilyen termékeket jellemzően érdemes messzire elkerülni, és az általunk javasolt belépő kategóriától indítani a nézelődést, hiszen ezek a termékek sem drágábbak jelenleg 10-15 ezer forintnál. Lássuk azonban a figyelemre érdemesebb Bluetooth fejhallgatókat.

Sony WH-1000XM5

A mi választásunk felsőkategóriában

Előnyök
 • High-Resolution Audio technológia
 • Kimagasló zajszűrő megoldás
 • Akár 30 óra üzemidő töltésenként
 • Okosfunkciók
 • Zajmentes hívások
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

A Sony WH-1000XM5 egy prémium minőséget kínáló vezeték nélküli fejhallgató, ami az élet valamennyi területén megállja a helyét, sőt minden pillanatban képes a legjobbat nyújtani – legyen szó munkáról, szórakozásról vagy egyszerű telefonhívásokról.

Piacvezető zajcsökkentő technológiával a páratlan minőségű hangzásért

A Sony vezeték nélküli fejhallgatója különösen erős a modern technológiák alkalmazásában. Olyannyira, hogy a WH-1000XM5 piacvezető zajszűrő megoldással rendelkezik, amelynek kialakítását még mesterséges intelligenciával is megtámogatták a fejlesztők, így valóban mindig és mindenhol képes magas minőségben kiszűrni a környezeti zajokat.

Ennek köszönhetően zavartalan zenehallgatásra és kristálytiszta telefonhívásokra egyaránt alkalmas. Mindezt a Sony egyedi fejlesztésű, és a High-Resolution Audio technológiájára épülő 30 mm-es hangszóróegység támogatja meg, ami nagyfrekvenciás érzékenységgel, kifinomult hangellenállással és optimalizált áramkörökkel rendelkezik.

Okosfunkciók az élet minden területére

Azon túl, hogy a Sony WH-1000XM5 vezeték nélküli fejhallgató a legmodernebb technológiákra épül,  és a legújabb kodekek támogatása sem okoz neki gondot, mindemellett még nagyon kényelmes is, egyetlen töltéssel 30 órát bír, a hétköznapjainkat pedig okosfunkciók egész sorával támogatja meg.

Saját társalkalmazásával rengeteg extra beállítást érhetünk el hozzá, de annyi okosfunkcióval rendelkezik, hogy a legtöbbször nem is kell manuálisan beavatkoznunk. Elég csak olyan extrákra gondolni, mint az adaptív hangszínszabályozás, ami minden esetben a környezethez igazítja a hangerőt és a hangszínt, de sokak életét megkönnyítheti a beépített hangsegéd is, ami képes lesz reagálni hangalapú parancsainkra.

Sennheiser Momentum 4

A trónkövetelő

Előnyök
 • Prémium minőség az ismert német gyártótól
 • Elragadóan telt hangzásvilág
 • 60 órás akkumulátor-üzemidő
 • 42 mm-es hangszórók
 • Aktív zajszűrő funkció
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu
Árukereső.hu

Ragaszkodunk a prémium kategóriához? A német precizitáshoz? Mindenhol a legjobb minőségben élveznénk kedvenc zenéinket? Ebben az esetben a Sennheiser Momentum 4-be érdemes lehet beruházni.

Dinamikus hangzás és magas minőség minden tekintetben

A német Sennheiser már hosszú évek óta megtalálható a hangtechnika piacán. Mindig jellemző volt rájuk a magas minőség, így nem véletlen, hogy vezeték nélküli fejhallgatójukkal is a prémium szintet célozták meg. Mindezt úgy, hogy a termék már a küllem tekintetében megmutatja: itt nem a belépő kategóriáról van szó!

A Sennheiser Momentum 4 ugyanis kiváló anyagminőséggel, precíz és nagyon kényelmes kialakítással rendelkezik – memóriahabos szivacsokkal –, amit a 42 mm-es hangszóróknak köszönhetően dinamikus, mi több, ragyogó hangzásvilág kísér. Segítségével a munkában vagy utazás közben egyaránt olyan hatást érhetünk el, mintha egy nagy méretű hangrendszer előtt ülnénk!

Aktív zajszűrés mellett is akár 60 óra üzemidő

A kitűnő hangzás mellett a Sennheiser Momentum 4 természetesen aktív zajcsökkentő technológiával is el lett látva, amivel könnyedén kizárhatók a külvilágból érkező zavaró tényezők. A fejhallgató ráadásul mindezt 60 órás üzemidővel képes garantálni egyetlen töltéssel!

A legkorszerűbb technológiák alkalmazása mellett a Sennheiser vezeték nélküli fejhallgatója minden fontosabb kodeket támogat, miközben egy saját társalkalmazással is rendelkezik. Segítségével rengeteg extra beállítást és finomhangolást érhetünk el hozzá a telefonunkon keresztül, a hangszínszabályozóval pedig mindig az igényeinkhez igazíthatjuk működését.

Sony CH-720N

A mi választásunk középkategóriában

Előnyök
 • Munkában és szórakozáshoz egyaránt ideális
 • Akár 35 óra üzemidő egyetlen töltéssel
 • Digitális hangzásjavító
 • Professzionális zajszűrő technika
 • Egyszerre akár két készülékkel is párosítható
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu
Árukereső.hu

A Sony CH-720N bebizonyítja, hogy megfizethető áron is lehet olyan vezeték nélküli fejhallgatót vásárolni, ami professzionális szintű megoldásokkal és kimagasló hangzásvilággal rendelkezik.

Kettős zajszűrővel és digitális hangzásjavítóval

Amivel a Sony CH-720N elsőként felhívja magára a figyelmet, az nem más, mint a készüléknél alkalmazott modern megoldások. A beépített V1 processzorral és a kettős zajszűrő technológiával ugyanis garantáltan kizárhatunk minden zajt, a komplett világot magunk körül, hogy elmerüljünk kedvenc zenénkben vagy egy podcast gondolatfolyamában.

Azon túl, hogy támogatja az összes modern kodeket, a Sony CH-720N még saját digitális hangzásjavító eszközzel is rendelkezik, így mindig optimális hangerőn, a lehető legtisztább hangszínen közvetíti a fülünkbe a dallamokat. Sőt mi több, akár headsetként is használhatjuk, hogy telefonhívásainkat a fejhallgató eltávolítása nélkül mindig a legjobb minőségben intézhessük.

Akár egész héten ott lehet velünk a munkában

Használjuk akár otthon, akár a munkában, a Sony CH-720N vezeték nélküli fejhallgató minden esetben megállja majd a helyét. A beépített akkumulátornak ráadásul akár 35 üzemidő sem jelent akadályt, így egész héten hűséges társunk lehet töltés nélkül is.

Előnyös tulajdonságai közé sorolhatjuk még a kényelmes és egyben zárt kialakítást, amit hívásfogadásra és hangerőszabályozásra alkalmas gombokkal dobott fel a gyártó: gondoskodtak róla, hogy a Bluetooth 5.2 technológiával egyszerre több eszközhöz is hozzá tudjuk csatlakoztatni a fejhallgatót.

Marshall Major IV

A legjobb ár-érték arány

Előnyök
 • Egyedi Marshall hangzás
 • 80 órás akkumulátor üzemidő
 • Kényelmes kialakítás
 • Többfunkciós gomb
 • Zenemegosztás lehetősége
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Marshall jelenleg a legjobb ár-érték aránnyal kecsegtető vezeték nélküli fejhallgatót kínálja a vásárlók számára, ami minden téren hozza a márkára jellemző sajátosságokat.

Nemcsak kényelmes, hanem a hangzás terén is a legjobbakat idézi

A Marshall Major IV azon túl, hogy a termékdizájn tekintetében a klasszikus gitárládákra hajaz, a kényelem szempontjából sem okoz csalódást. Kellemesen párnázott kialakításával hosszú órák után is viselhető marad, ami a 40 mm-es hangszórókból áradó minőségi hangzás miatt különösen jó hír.

Sőt, ez a vezeték nélküli fejhallgató nemcsak kiváló, hanem eredeti Marshall-jegyeket képviselő hangzást kínál, így legyen szó bármilyen stílusról, dübörgő mélyek, könnyed közepek és légiesen tiszta magasak várnak ránk. Garantált élmény minden egyes perc, amíg használjuk!

Oszd meg a zenét másokkal is!

Mindez különösen jó hír annak fényében, hogy a Marshall Major IV egyetlen töltéssel akár 80 órányi üzemidőre képes, gyorstöltőjének köszönhetően pedig elegendő 15 perc ahhoz, hogy újabb 15 órán keresztül működjön. Csatlakozáshoz Bluetooth 5.0 kapcsolatot használ, de jár hozzá egy 3,5 mm-es jack kábel is.

Ez azt a célt szolgálja, hogy a fejhallgatót összeköthessük egy másikkal, és egyszerre ketten élvezhessük ugyanazt a zenét. További jó hír, hogy a fejhallgató egy többfunkciós gombbal is rendelkezik, amivel úgy válthatunk például a dalok között, hogy nem kell elővennünk a telefont a zsebünkből.

Anker Space Q45 Soundcore

Az arany középút

Előnyök
 • Aktív zajszűrő rendszer
 • Akár 50 óra üzemidő egyetlen töltéssel
 • 40 mm-es hangszórók
 • Kényelmes kialakítás
 • Hasznos társalkalmazás
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Szeretnénk egy olyan vezeték nélküli fejhallgatót, ami már úton van a prémium kategória irányába, de az árazás tekintetében mégis inkább a középkategóriát képviseli? Az Anker termékével megtaláljuk, amit keresünk!

Fejlett aktív zajszűrővel és telt hangzásvilággal

Az Anker Space Q45 Soundcore leginkább azzal képes levenni a lábáról a felhasználókat, hogy zárt kialakítása mellett saját aktív zajszűrő rendszerrel rendelkezik. Ezzel képes kizárni a külvilágból érkező zajok közel 100 százalékát, hogy bárhol, bármikor a legjobb minőségű hangzásvilágot kaphassuk tőle.

Ez különösen azért előnyös, mert a kétrétegű membránnal rendelkező hangszórók rendkívül telt hangzásvilággal és kellemes térhangzással büszkélkedhetnek, így garantáltan meg tudják szólaltatni a dörmögő basszusokat és az éles magasakat. A zajszűrő aktiválásával pedig mindezt még utazás közben is olyan minőségben élvezhetjük, mintha otthon lennénk.

Akár két teljes napig szólhat megállás nélkül

Bár az aktív zajszűrő technológia kikapcsolásával sokkal nagyobb üzemidő elérhető, azonban az Anker Space Q45 Soundcore minden kényelmi funkció aktiválásával is 50 órán át működőképes marad. Ez azért is nagy előny, mert a memóriahabos fülpárnának köszönhetően a fejhallgató rendkívül kényelmes, órák után is észrevehetetlen marad a fejünkön.

Miközben az Anker fejhallgatója rendelkezik fizikai gombokkal – például a hangerő szabályozásához, a számok közötti váltáshoz vagy a hívásfogadáshoz –, a hasznos társalkalmazást sem szabad kifelejtenünk a sorból. Segítségével ugyanis elérhetünk egy hangszínszabályozót, amivel könnyedén az igényeinkhez igazíthatjuk a fejhallható hangzását.

EarFun Wave Pro

Kiváló minőség kedvező áron

Előnyök
 • Kiemelkedő hangminőség
 • Precíz zajszűrő technológia
 • Társalkalmazásból módosítható beállítások
 • Akár 80 óra üzemidő egyetlen töltéssel
 • Kimagasló kényelem
Elérhető itt
earfun.hu – hivatalos
Árukereső.hu

Kapcsolódó tesztünk:

EarFun Wave Pro vezeték nélküli fejhallgató teszt

Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni a pénzedből, mert fontos a kiváló hangminőség, a nagyszerű zajszűrés, a kényelem és a hosszú üzemidő, akkor az EarFun Wave Pro biztosan nem okoz majd csalódást.

Prémium hangminőség és zajszűrés

Bár alacsony árkategóriát képvisel, az EarFun vezeték nélküli fejhallgatója nagyon jó hangminőséggel kecsegtet, hála a 40 mm-es dinamikus hangszóróknak és a kompozit membránnak, amelyek nagyon tiszta és részletgazdag hangot biztosítanak zenékhez, filmekhez és játékokhoz egyaránt.

Mindezt a QuietSmart 2.0 aktív zajszűrő technológiával sikerült megtámogatni, amihez egy mesterséges intelligenciára épülő ötmikrofonos rendszer kapcsolódik, 45 dB-ig pedig bármilyen hangot képes kiszűrni a környezetből, hogy mindig kristálytisztán élvezhessük kedvenc tartalmainkat.

Testre szabható beállítások és kimagasló üzemidő

Amivel kapcsolatban szintén verhetetlen a maga nemében az EarFun Wave Pro, hogy egyébként megfelelően semleges hangját a társalkalmazásban bármikor az igényeinkhez igazíthatjuk, hangszín-szabályozója (EQ) rengeteg beállítási lehetőséget ad a kezünkbe.

Bár használható vezetékes formában, ez a fülhallgató Bluetooth kapcsolaton keresztül él igazán, és egyáltalán nem kell aggódnunk a lemerülés vagy az üzemidő miatt, hiszen töltésenként akár 80 óráig képes a rendelkezésünkre állni – zajszűrővel ez inkább 50-60 óra –, gyorstöltőjével pedig percek alatt feltölthető.

Mi a véleményünk az EarFun Wave Pro vezeték nélküli fejhallgatóról?

Volt szerencsénk kipróbálni már a gyakorlatban is az EarFun Wave Pro vezeték nélküli fejhallgatóját, és az a véleményünk róla, hogy árkategóriájában jelenleg valóban az egyik, ha nem a legjobb választás. Elképesztően kényelmes, sokoldalúan testre szabható és valóban nem okozott neki gondot, hogy minden zenei stílusban megállja a helyét.

Nagy megelégedéssel használtuk játékra – van benne külön game mód –, és bár headsetként, azaz telefonálásra nem a legjobb, minden másra kiemelkedő, egyszerűen vezérelhető, zajszűrője pedig nagyon kellemes meglepetést nyújtott. A hab a tortán pedig, hogy még egy kemény utazótok is jár hozzá a gyári csomagban!

JBL Tune 520BT

A beugró szint képviseletében

Előnyök
 • JBL Pure Bass technológia
 • Jól illeszkedő, zárt kialakítás
 • Bluetooth 5.3 kapcsolat
 • Akár 57 órányi üzemidő
 • 33 mm-es hangszóró
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Alacsony áron keresünk egy jó minőségű terméket, méghozzá egy megbízható gyártótól? Akkor ne is kutassunk tovább, a JBL Tune 520BT ugyanis a belépő szinten jelenleg a legjobb választás.

Mélynyomókat meghazudtoló basszusok, testre szabható hangszín

A JBL Tune 520BT amilyen kecses megjelenéssel rendelkezik, olyan nagy hangot képes kiadni magából. A 33 mm-es hangszórókat a JBL Pure Bass technológia támogatja meg, amivel a mélynyomókat meghazudtoló basszusok áramlanak a fülünkre kényelmesen illeszkedő, zárt kialakítású fülhallgatókból.

A hangzás ráadásul mindig az adott zenei anyaghoz vagy műfajhoz igazítható, hála az okostelefonos társalkalmazásnak. Segítségével maximálisan testre szabhatjuk a fülhallgatót, az EQ-val bármilyen hangszínt kialakíthatunk, miközben rengeteg lehetőséget kapunk a beállításokra.

Akár 57 óra lejátszás egyetlen töltéssel

Kis mérete ellenére telt hangzása és hosszú üzemideje egészen kiemelkedő. A JBL Tune 520BT egyetlen töltéssel ugyanis akár 57 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, gyorstöltőjének hála pedig 5 percnyi töltés elegendő ahhoz, hogy újabb 3 órán át használhassuk.

Csatlakozását a modern Bluetooth 5.3 biztosítja, amellyel telefonhoz, PC-hez vagy konzolokhoz egyaránt hozzáköthető. Sőt mi több, különösen hasznos társ egy okostelefon mellett, hiszen segítségével fogadhatjuk hívásainkat, a fülhallgatón elhelyezett gombokkal pedig néhány érintéssel korrigálhatjuk a számunkra ideális hangerőt.

Jó ha tudsz róluk is

Bár az alábbi vezeték nélküli fejhallgatók nem kerültek be legújabb toplistánkba, mégsem mehetünk el szó nélkül mellettük, mivel bizonyos célcsoportoknak ideális alternatívát jelenthetnek.

Apple AirPods Max

Prémium választás Apple rajongóknak

Előnyök
 • Hifiminőségű 7.1-es térhangzás
 • Exkluzív termékdizájn
 • Aktív zajcsökkentő technológia
 • 40 mm-es hangszóró
 • 20 órás akkumulátor-üzemidő
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Az Apple-től megszokott minőség és a rendhagyó termékdizájn különleges elegyéből született vezeték nélküli fejhallgató, ami 7.1-es térhangzással, hifiminőségben szólaltatja meg tartalmainkat. Ideális választás az Apple-rajongóknak!

A hangzás, ami magával ragad

Az Apple AirPods Max az elragadóan eredeti és extravagáns külső mellett a hangzásvilága miatt is azonnal a vásárlók kedvencévé válhat. Biztosan nem okoz majd csalódást azoknak, akik jól ismerik a gyártó termékei által képviselt magas minőséget, hiszen itt is pontosan ez a szemléletmód köszön vissza.

Olyannyira, hogy a 40 mm-es hangszórókkal ellátott vezeték nélküli fejhallgató hihetetlenül részletes, 7.1-es térhangzást kínál, dupla mikrofonjával pedig aktív zajszűrő technológiával biztosítja, hogy akár zenét hallgatunk, filmet nézünk vagy telefonálunk, mindig kristálytiszta hangot juttasson a fülünkbe.

Akár 20 óráig kibírja egyetlen töltéssel

Az Apple gondoskodott róla, hogy az AirPods Max valóban mindenhol megállja a helyét, sőt rengeteg okosfunkcióval segíti a felhasználókat. Ilyen például a hangmegosztás lehetősége több eszköz között vagy az egyszerű csatlakoztatás: csak tegyük a fejhallgatót az adott készülék közelébe és automatikusan kapcsolódik hozzá.

Kiváló teljesítményét ráadásul akár egész nap élvezhetjük, hiszen töltésenként 20 órás üzemidőt nyújt. Lightning csatlakozóján keresztül ráadásul támogatja a gyorstöltést, így elegendő mindössze 5 perc a töltőn ahhoz, hogy újabb másfél órán keresztül élvezhessük kimagasló hangzását.

Bose QuietComfort 45

A nemzetközi piac egyik nagy kedvence

Előnyök
 • Komfortos fülhallgató
 • Igényeinkhez igazítható aktív zajszűrő
 • Tiszta és dinamikus hangzásvilág
 • 24 órás üzemidő
 • Saját fejlesztésű technológiák
Elérhető itt
Árukereső.hu

A minőségi hangtechnikai termékeiről ismert Bose prémium kategóriás vezeték nélküli fejhallgatója minden tekintetben kivételes minőséget képvisel, nem véletlen, hogy külföldön az egyik legnépszerűbb termék a maga súlycsoportjában.

Aktív zajszűrővel és saját fejlesztésű technológiákkal a tökéletes hangzásért

A Bose QuietComfort 45 azért olyan népszerű különösen az audiofil felhasználók között, mert zárt kialakítású fülhallgatóiban saját technológiák dolgoznak. Az akusztikus és az aktív zajszűrő technológia elegyítésével például részlegesen vagy akár teljesen kizárhatjuk környezetünk hangjait, csak rajtunk múlik, hogy mennyire szeretnénk teljes hangképet kapni.

Mindezt megtámogatja a TriPort technológia, amely gyakorlatilag szellőzteti a fülkagylókat a jobb hangzás érdekében, miközben az Active EQ folyamatosan korrigálja a hangszíneket azért, hogy a mély és a magas hangok mindvégig megmaradjanak. Ezzel gyakorlatilag mindig a környezethez igazítja a hangzást úgy, hogy nekünk semmi dolgunk sem lesz!

Kényelem, tartósság és 24 órás üzemidő

A fejlett technológiai háttér mellett a Bose QuietComfort 45 természetesen a kényelem és a tartósság tekintetében is a legmagasabb szintet képviseli. A kellemesen puha fülpárnák szintetikus bőrbevonatot kaptak, amivel hosszabb távon sem kell semmilyen kényelmetlenséggel számolnunk.

A Bose vezeték nélküli fejhallgatóját eleve úgy tervezték, hogy egyszerre sokáig a fejünkön lehessen, hiszen 24 órás akkumulátor-üzemidő jellemzi, de a gyártó gondoskodott a gyorstöltésről, így elegendő 15 perc töltés ahhoz, hogy újabb 2,5 óráig használhassuk.

A legjobb gamer vezeték nélküli fejhallgatók (2024)

Egyre több játékos ismeri fel, hogy a vezeték nélküli megoldások ma már ugyanolyan jó minőséget képviselnek, mint a vezetékes alternatívák, csak éppen sokkal kényelmesebb, akadálymentesebb formában.

Emiatt egyre több a kifejezetten gamereknek szánt vezeték nélküli fejhallgató, vagy Bluetooth gamer headset, melyek robusztusabb kialakításúak, kényelmesebbek és minden esetben található rajtuk mikrofon az online élmények kiteljesítéséhez.

Logitech G PRO X Wireless

Előnyök
 • Térhangzás
 • Hatalmas hang
 • Fejlett technológiák
 • Zajszűrés
 • Kiváló mikrofon
Elérhető itt
ALZA.HU
notebook.hu
Árukereső.hu

Ha sokat játszunk, és egy vérbeli vezeték nélküli gamer fejhallgatót keresünk magunknak, akkor a Logitech G PRO X Wireless változata nagyszerű megoldás lesz, hiszen gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt produkálja, mint a vezetékes típusa, csak nagyobb szabadság mellett.

A gamer közegben jól ismert Logitech rengeteg saját technológiával, hónapokon átívelő kutatásokkal, valamint a profi játékosok igényeihez igazított kialakítással álmodta meg ezt a prémium terméket, mely garantáltan nem okoz majd csalódást.

Igazi térhangzás, szédületes hanggal

A Logitech G PRO X Wireless vezeték nélküli fejhallgató az 50 mm-es hangsugárzóknak és az egyedi hibrid hálós kialakításnak köszönhetően elképesztő tisztaságú hangot képes produkálni a fülünkbe úgy, hogy közben a legapróbb neszek is megszólalnak benne.

Ez egy online mérkőzés során hatalmas előnyhöz juttathatja viselőjét, hiszen még azelőtt meghallhatunk benne olyan hangokat, amit a gyengébb teljesítményű hangrendszeren játszók csak sokkal később. Mindehhez ráadásul széles frekvenciatartomány is tartozik!

Ennek köszönhetően a magasak és a közepek mellett a mélyekkel sincs gondja a fejhallgatónak, de érdemes kiemelni a DTS Headphone:X 2.0 technológiát, mely nemcsak a basszuskiemelés terén elképesztő, hanem igazi térhangzást is varázsol a fülünkhöz.

Egészen konkrétan a fejhallgató könnyedén megbirkózik a 7.1-es térhangzással, ami óriási segítség lehet játék közben, hiszen tökéletesen érződnek benne a közeli és a távoli hangok, ami hatalmas segítség lehet a nagy küzdelmek során.

Kimagasló kényelem és tartósság

A termék ugyanakkor a kényelem és a tartósság tekintetében sem vall kudarcot! A Logitech G PRO X Wireless a gyártótól megszokott minőséget kínálja nekünk, ezáltal úgy lett karcsú a termékdizájn, hogy közben jó kézbe venni, élmény ránézni és hordani egyaránt.

Az alumínium szerkezet és az acélbetétes fejpánt miatt ugyan 370 grammra hízott a tömege, de ez még bőven az elfogadható kategória a kényelem tekintetében, egyáltalán nem tűnik nehéznek a fejünkön, ellenben soha nem válik úgymond láthatatlanná.

A fülpárnákat és a fejpántot úgy tervezték, hogy maximális kényelmet nyújtsanak a felhasználók számára még sok-sok óra használat után is, ezáltal mindent memóriahabos szivaccsal láttak el, mely mindig tökéletesen igazodik a fejformánkhoz úgy, hogy közben nem deformálódik.

Minden párnázatot műbőr borítással láttak el az eszköz kapcsán, ugyanakkor a Logitech gondoskodott róla, hogy ezt a tulajdonságot is maximalizálják, ezáltal külön velúr fülpárnák biztosítják az extra kényelmet.

Passzív zajszűréssel, korszerű mikrofontechnológiával

Noha aktív zajszűrést a Logitech G PRO X Wireless vezeték nélküli fejhallgató nem kapott, ellenben a fülpárnák így is kellően kizárják a kinti zajt, és alkalmassá teszik a headsetet arra, hogy hosszabb távon is használhassuk.

Mivel egy vérbeli gamer füles esetén fontos a jó minőségű mikrofon – pláne az online csatározások kedvelőinek –, a Logitech egy külön Blue Vo!ce technológiával ellátott megoldást alkalmazott itt, mely valós idejű hangszűrést biztosít az eszköznek.

Sőt, a technológiával kifejezetten telt és tiszta hangot tudunk elérni minden környezetben, így biztosítva, hogy a csapattársak mindig meghallják a parancsainkat vagy a kérdéseinket, hiszen rengeteg minden múlhat ezen a sikeres küldetések teljesítése kapcsán.

Érdekesség, hogy a Logitech fejhallgatója egy speciális Lightspeed rádiófrekvenciás megoldáson csatlakozik az eszközökhöz, mely nemcsak gyors, megbízható és késlekedés nélküli kapcsolatot biztosít, hanem a 20 órás akkumulátor-üzemidőt is támogatja.

Microsoft Xbox Wireless Headset

Előnyök
 • Óriási térhangzás
 • Modern technológiai megoldások
 • Rengeteg funkció
 • Kényelmes kialakítás
 • Játékosoknak dedikált sajátosságok
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

A Microsoft nevét azok is ismerik, akik csak érintőlegesen vannak jelen a videojátékok világában, hiszen az Xbox brand részeként rengeteg minőségi terméket dobtak már piacra. Példának okáért itt ez a kiváló minőségű vezeték nélküli fejhallgató, amit kifejezetten a gamereknek dedikáltak.

Egy prémium minőséget képviselő Bluetooth fejhallgatóról van szó, mely ideális választás PC-hez, Xbox One és Xbox Series X/S konzolokhoz, de okostelefonhoz és táblagéphez egyaránt abban az esetben, ha mindig és mindenhol 7.1-es térhangzást akarunk hallani.

Elképesztő térhangzás, modern technológiai háttérrel

Az Xbox Wireless Headset lelkét két darab prémium minőséget képviselő 40 mm-es meghajtó adja, melyek tökéletesen megállják a helyüket mindegyik játékstílus, és gyakorlatilag bármilyen hangszín esetén, legyen szükség akár a bődületes mélyekre, akár a részletességre.

A fülkagylók hihetetlen 7.1-es térhangzást tudnak varázsolni a fülünkbe, ami játék során különösen fontos, hiszen a legapróbb zajt és zörejt is hallhatóvá teszi számunkra, ezáltal növeli a beleélést az egyjátékos élményekbe, illetve emeli a hatékonyságot a többjátékos háborúk során.

Mindehhez ráadásul bődületesen modern technológiai háttér tartozik, aminek jóvoltából szinte késés nélkül élvezhetünk benne mindent. Olyan prémium megoldásokról van itt szó, mint a Dolby Atmos, a Windows Sonic vagy a DTS Headphone:X.

Funkciógazdagság a köbön

Mivel a Microsoft termékeire jellemző a funkcionalitás, ezért talán nem meglepő, hogy az Xbox Wireless Headset esetében is rengeteg opciót találunk annak érdekében, hogy maximálisan az igényeinkhez igazíthassuk a vezeték nélküli fejhallgató tulajdonságait.

A hangerő mellett szabadon állíthatjuk a hangszíneket, ha szükséges, fokozhatjuk a basszus mélyeit, az automatikus némítás érzékenységét, de akár még a mikrofon nyomon követéséhez kapcsolódó beállításokat is, miközben nincs szükségünk a működéshez külső adapterre vagy dokkolóra.

Ennek hála a vezeték nélküli fejhallgató gyakorlatilag bárhol és bármikor használható, ideális választás akkor is, ha például útközben akarunk zenét hallgatni rajta a telefonunkon keresztül, mert annyira megszerettük a hangját. Hozzátennénk: a Microsoft terméke erre is alkalmas!

Minőségi mikrofon, kényelmes fülkagylók

A sok-sok funkció mellett az Xbox Wireless Headset direkt játékosok számára lett optimalizálva, ennek megfelelően gondosan ügyeltek arra, hogy a lehető legjobb minőségű mikrofon kerüljön benne felhasználásra a mindig kiváló minőségű kommunikációhoz.

Erőteljes zajszűrő funkciójának köszönhetően képes kivenni a háttérzajt, és csak a nyers, tiszta hangunkat továbbítani, ha pedig éppen nem beszélünk, automatikus némítás indul, ami játék közben rendkívül hasznos segítség lehet a kommunikációs csatorna tisztán tartása érdekében.

Mindehhez pedig még magas szintű kényelem is társul. A fülkagylók rendkívül puha párnákat kaptak, így a termék akár több órán keresztül alkalmas arra, hogy a fejünkön legyen játék közben, miközben egy pillanatra sem válik kellemetlenné a használata.

SteelSeries Arctis 7P+ 

Előnyök
 • A gamerek igényeihez igazított kialakítás
 • PC-vel és több konzollal is kompatibilis
 • Akár 30 óra üzemidő
 • Behúzható mikrofon
 • Teljesen zárt fülhallgató
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu

A SteelSeries mindig is élen járt a videójátékosoknak szánt kiegészítők gyártásában, ezt a vezeték nélküli fejhallgatót pedig minden tekintetben a gamerek igényeihez igazították – méghozzá megfizethető áron.

Nemcsak PC-vel, hanem konzolokkal is kompatibilis

A SteelSeries Arctis 7P+ nem olyan gamer fülhallgató, ami kizárólag PC-vel működik. Éppen ellenkezőleg, a vásárlók könnyedén használhatják PS4-gyel, PS5-tel (Tempest 3D audio engine támogatással) és Nintendo Switch-csel egyaránt, elegendő csak csatlakoztatni a kis vevőegységet a kívánt készülékhez a rádiófrekvenciás kapcsolathoz.

Mivel vérbeli videójátékos kiegészítő, a SteelSeries fejhallgatóját úgy alakították ki, hogy hasznos társ legyen a játékban. A zárt kialakítású, memóriahabos fülhallgatók mellett így kiemelkedő a sorból a szabályozható fejpánt, valamint a behúzható mikrofon is, ami soha nem zavar majd minket az önfeledt szórakozásban.

Akár egész nap játszhatunk vele

A fejhallgató azonban nemcsak jól néz ki, hanem a teljesítmény szempontjából is a legjobbak közé sorolható. A 40 mm-es hangszóróval és a 98 dB/mW érzékenységgel kiváló társ lesz valamennyi online játékban, de akkor sem vall kudarcot, ha zenét hallgatnánk vagy filmet néznénk vele.

Sőt mi több, a SteelSeries Arctis 7P+ segítségével akár egész nap játszhatunk, hiszen a nagy akkumulátornak köszönhetően a fejhallgató akár 30 órát kibír egyetlen töltéssel, alkalmazását pedig a füleseken elhelyezett nyomógombokkal tehetjük egyszerűbbé.

HP HyperX Cloud II

Előnyök
 • Kiváló ár-érték arány
 • PC-vel és konzolokkal is kompatibilis
 • Tartós használatra tervezett kialakítás
 • 53 mm-es hangszórók
 • E-sporthoz is ideális választás
Elérhető itt
Árukereső.hu

Egy vérbeli gamer headsetet keresel elérhető áron? Akkor mindenképpen ismerkedj meg a HP HyperX Cloud II vezeték nélküli fejhallgatóval, ami a legtöbb videójáték-rajongó igényeit képes kielégíteni.

Játék (platform)határok nélkül

A HP HyperX Cloud II-t úgy alakították ki, hogy mindenki megtalálhassa vele a számításait. Nem elég, hogy gyakorlatilag minden platformon, így PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en is minden funkcióival működik, mindemellett valóban úgy alakították ki, hogy órákon át viselhető legyen.

Fülpárnáit és fejpántját például memóriahabos szivacsból formálták és prémium műbőrrel borították, miközben olyan ergonómiai részletekre is odafigyeltek, mint a szorítóerő vagy a megfelelő súlyeloszlás. Ez a headset garantáltan nem akadályoz majd abban, hogy egész éjjel játszani tudjunk.

Tartósságát kimagasló teljesítmény koronázza meg

Fontos, hogy a HP HyperX Cloud II-t úgy tervezték, hogy alumíniumkeretével intenzív felhasználás mellett is megállja a helyét, így akár kezdő e-sportolók számára is jó választás lehet. Különösen annak fényében, hogy az 53 mm-es hangszórók kimagasló hangminőséget nyújtanak.

A 15-25 000 Hz-es frekvenciatartomány és a 98 dB/mW érzékenység miatt ráadásul ez a headset nemcsak játékra alkalmas, hanem akkor is megállja a helyét, ha zenét hallgatnánk vagy filmeket néznénk. Nem is kérdés: tökéletes társsá válhat a mindennapokban!

Sony PlayStation 5 PULSE 3D

PS5 gamerek kedvence

Előnyök
 • Minden téren a PS5-höz igazított tulajdonságok
 • Tempest 3D AudioTech a térhangzás kedvelőinek
 • Kényelmes és strapabíró kialakítás
 • Akár 12 óra játék egyetlen töltéssel
 • PlayStation VR-ral is kompatibilis
Elérhető itt
notebook.hu
ALZA.HU
Árukereső.hu

A tökéletes gamer headsetet keresed, amelyet direkt a PS5 megjelenéséhez és tulajdonságaihoz igazítottak? Akkor válaszd a Sony PlayStation 5 PULSE 3D-t, ami megfizethető ára ellenére biztosan nem okoz csalódást.

A kiváló hangminőség és az igazi térhangzás kedvelőinek

A Sony PlayStation 5 PULSE 3D legnagyobb előnye a Tempest 3D AudioTech alkalmazása, amivel a headset gyakorlatilag képes a tökéletes térhangzás modellezésére. Segítségével olyan minőségben és részletességgel élvezhetjük kedvenc játékainkat, hogy még az online küzdelmek során is óriási előnyre tehetünk szert.

Mindezt ráadásul a PlayStation 5 menüjéből teljes egészében testre szabhatjuk. A konzol ugyanis lehetőséget nyújt arra, hogy szabályozzuk a hangszíneket, méghozzá előre beállított lehetőségekkel vagy az általunk kalibrált értékekkel. A 7.1-es térhangzással a videójátékok egy egészen új szintjét ismerhetjük meg!

Kifinomult és kényelmes kialakítás

A termékdizájn tekintetében a Sony PlayStation 5 PULSE 3D-t teljes egészében a Sony konzoljához igazították, mindezt úgy, hogy közben se a tartósság, se a kényelem tekintetében ne legyen szükség kompromisszumokra. Ezt kényelmes plüss fülpárnákkal és puha fejpánttal érte el a gyártó.

A headset természetesen rendelkezik saját mikrofonnal, aktív zajszűrő technológiával, de még egy 3,5 mm-es csatlakozóval is ahhoz, hogy a PlayStation VR-ral egyaránt összehangolhassuk. Mindezt 12 órás üzemidő koronázza meg, így garantáltan a leghosszabb csaták vagy kalandok során is hűséges társunk marad!

Kinek ajánlott a vezeték nélküli fejhallgató?

Miközben a vezetékes fejhallgatóknak még mindig megvan a maguk létjogosultsága, ezért érdemes lehet kitérni arra a kérdéskörre, hogy vajon kinek és milyen esetekben ajánlott egy vezeték nélküli fejhallgató kiválasztása? Íme a legalapvetőbb érvek a termékkategória mellett:

 • Ha elegünk van a vezetékekből, az állandó gubancolódásból és abból, hogy pár hónap után megtörnek, amivel az egész fejhallgató sokszor selejtezhető.
 • A Bluetooth fejhallgatók előnye, hogy nemcsak nagy távolságból, hanem egyszerre akár több eszközön is használhatók, ha valakinek ez fontos szempont.
 • Noha a vezeték nélküli fejhallgatóknál is adott a prémium kategória, azonban jellemzően sokkal olcsóbban szerezhetünk jó minőséget, mint egy vezetékes típusból.
 • Ajánlott továbbá azoknak, akik hajlandóak némi kompromisszumra, tehát ösztönszerűen szeretik a zenét, és nem audiofil módon.

A vezeték nélküli fejhallgatók előnyei

Ha a vezetékes megoldásokkal hasonlítjuk össze őket, a vezeték nélküli fejhallgatóknak rengeteg előnyük van. Ezek a következők:

 • Elérhető árkategóriát képviselnek, bár a prémium szint természetesen azért itt is drágább.
 • A vezetékmentes szabadság gyakran megfizethetetlen, de legalábbis óriási kényelmet társít a használat mellé.
 • A legtöbb vezeték nélküli fejhallgató jellemzően kisebb méretű és kompakt kivitellel rendelkezik, súlyuk is elhanyagolható.
 • Részben emiatt, részben a technikai háttér miatt, de a kérdéses fülesek sokkal egyszerűbben hordozhatók.
 • A legtöbb Bluetooth fejhallgatónál aktív zajszűrő lehetőségek is vannak, melyek sokkal hatásosabbak a passzív megoldásoknál.
 • A legtöbb ilyen fejhallgató rendelkezik saját vezérlőgombokkal – hangerőszabályozó, hívásfogadás stb. –, melyek szintén könnyebbé teszik a felhasználást.

A vezeték nélküli fejhallgatók hátrányai

Mint minden termékkategóriának, úgy természetesen a vezeték nélküli fejhallgatóknak is megvannak a maguk hátrányai, melyek többnyire inkább csak elviselhető kompromisszumnak nevezhetők. Hogy melyek ezek?

 • A vezeték nélküli fejhallgatók zömében a baráti súlyhatár, valamint a kis helyhiány miatt csak alacsony teljesítményű akkumulátor található, így az üzemidő tekintetében vannak hiányosságaik, gyakran kell őket tölteni.
 • Sajnos a vezetékmentesség ára nagyon sok esetben érzékelhető lesz a hangminőségen, így gyakran nehéz lehet a két termékkategóriát egy lapon említeni ezen a téren.
 • A Bluetooth fejhallgatók világában sajnos még mindig hiányzik a valódi prémium szegmens. Vannak ugyan drágább, sőt kimagaslóan drága termékek, de ezek hangzása a közelébe sem ér a vezetékes típusoknak.

Fejhallgató vagy fülhallgató?

Nagyon sok esetben találkozhatunk vele a világhálón, hogy a fejhallgatót és a fülhallgatót egymás szinonimájaként alkalmazzák, holott ez a két kifejezés valójában két teljesen külön termékkategóriát jelöl, amire fontos lehet odafigyelni.

A fülhallgatók ugyanis azok a termékek, melyek közvetlenül érintkeznek a hallójárattal, valójában bele kell helyezni őket a fülbe, egészen aprócska és kompakt méretekkel rendelkeznek. Nagy vezeték nélküli fülhallgató kutatásunkban nagyon sok ilyen terméket kiveséztünk korábban!

Ezzel szemben a fejhallgatók azok az eszközök, melyek külső fülkagylóval és fejpánttal rendelkeznek, nagyobb méretűek, de nem érintkeznek közvetlenül a hallójárattal, hanem kíméletesen körbeölelik a fülünket, ebből kifolyólag sokkal jobb teljesítményre képesek.

Míg a fülhallgatók esetében ma már szinte teljesen megszűnt a vezetékes szegmens, addig a fejhallgatóknál még mindig nagy a létjogosultsága – és ez várhatóan így is marad – a vezetékes megoldásoknak.

Milyen vezeték nélküli fejhallgatót vegyek?

Amennyiben a fentiek után még mindig bizonytalanok lennénk azzal kapcsolatban, hogy milyen vezeték nélküli fejhallgatót kellene vásárolnunk, akkor lássunk most néhány alapvető szempontot, amit mindenképpen figyelembe kell vennünk a döntés előtt.

Ezen a téren ugyanis lényeges lehet odafigyelni például arra, hogy mire használnánk ezt a típusú fejhallgatót, de az sem mindegy, hogy milyen kialakítással és mekkora kényelemmel rendelkezik a termék. Lássunk minden fontos tudnivalót!

Felhasználás

A legfontosabb kérdés, amire vezeték nélküli fejhallgató vásárlása előtt válaszolnunk kell, az leginkább nem más, mint az, hogy mire használnánk valójában ezt a kiegészítőt?

A vezetékes megoldásokkal ellentétben professzionális ligáról itt ritkán beszélhetünk, bár némelyek alkalmasak arra, hogy kisebb házi stúdiók vagy otthoni felvételek esetén megállják a helyüket, aki azonban erre vágyik, annak inkább a vezetékes megoldások között kell válogatnia.

Vezeték nélküli fejhallgató zenehallgatásra

A legtöbben általában zenehallgatáshoz vásárolnak maguknak vezeték nélküli fejhallgatókat, ezen a téren azonban minden esetben fontos, hogy figyelembe vegyük a saját preferenciáinkat.

Ha például csak okostelefonunkkal használnánk, kifejezetten butított minőségű streameket, mp3 fájlokat hallgatnánk vele, akkor felesleges drágább modellek között válogatni, a belépő szint tökéletesen elegendő lehet.

Aki azonban egy kicsit magasabb szinten szeretné élvezni saját zenéit, menet közben is gyakran hallgat wav, esetleg flac fájlokat, akkor már érdemes lehet a közép- vagy prémium szegmensből nézelődni. A legfontosabb szempont minden esetben a hangminőség lesz!

Vezeték nélküli fejhallgató filmnézésre

Szintén elegendő lehet az olcsó kategóriában nézelődni abban az esetben, ha filmnézésre használnánk a vezeték nélküli fejhallgatót. Aki ezen a téren jó élményt akar, az jellemzően valami jobb hangrendszeren nézi a filmeket, vagyis a fülhallgatót csak átmeneti megoldásnak tekinti.

Aki keményvonalas filmes, annak talán fontos lehet, hogy a füles tudja a térhangzást, hiszen ez filmeknél gyakran lényeges. Amennyiben így vagyunk vele, érdemes lehet magasabb szinteken nézelődni, hogy a füles kielégítse ezeket az igényeinket.

Mivel a mai filmek már gyakran hosszabbak két óránál, a fejhallgató kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a kényelmet!

Vezeték nélküli fejhallgató játékra

Szerencséjük van azoknak, akik játékra szeretnének vezeték nélküli fejhallgatót vásárolni, hiszen a termékpalettán külön kategóriát találunk a direkt gamereknek szánt modellek között.

Bár többféle gyártót és rengeteg eltérő árcédulával rendelkező típust találunk a szegmensen belül, valójában azonban az alapok tekintetében mindegyik megfelel a rendkívül szigorú, kötelezően teljesítendő feltételeknek.

Emiatt gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk. Általában felesleges túl sokat költeni, már bőven 50 ezer forint alatt találhatunk kiemelkedő megoldásokat, melyek kapcsán a kényelem, a leszerelhető mikrofon és a térhangzás azért mindig legyenek ott az elvárásaink között.

Vezeték nélküli fejhallgató telefonáláshoz

Ez a kategória általánosságban a tipikus belépő szint. Gyakorlatilag a legolcsóbb vezeték nélküli fejhallgatókat álmodták meg arra, hogy jó szolgálatot tegyenek telefonálás közben (is), azaz nem kell feleslegesen túl sokat költenünk, ha ilyen célra keresünk fejhallgatót.

Akkor sem, ha közben még zenét is hallgatnánk vele! A belépő szintű modellek erre teljesen alkalmasak, alig néhányezer forintért, de maximum 10-15 ezerig találunk ideális Bluetooth fejhallgatót magunknak, melyek kapcsán két dolgot kell figyelembe venni.

Ha telefonálni akarunk, akkor legyen rajta beépített mikrofon, ezen felül pedig nem árt a jó zajszűrés is, hogy zavartalanul élvezhessük a beszélgetést bárhol, bármikor.

Kényelem és kialakítás

A felhasználás mellett lényeges még elmerülni egy kicsit a vezeték nélküli fejhallgatók kapcsán a kialakításuk, a hozzájuk kapcsolódó kényelem világában is. Ha ez nagyon fontos számunkra, a belépő kategóriát a legtöbbször érdemes feledni.

Ezek a készülékek ugyanis rendszerint kis fülkagylókkal rendelkeznek, nem tudják teljesen körbeölelni a fülünket, sokszor nem párnázzák a fejpántjukat sem, azaz érdemes inkább a középkategóriától indulni, ahol szinte minden esetben a vezetékes fejhallgatók méreteivel találkozhatunk.

Amire a kényelem tekintetében érdemes odafigyelni a választáskor, azok a következők:

 • Legyen kellően nagy, a fülünket teljesen eltakaró fülkagyló.
 • A fülkagylón kellően vastag, lehetőleg memóriahabos fülpárnát keressünk.
 • A fejpánt is legyen párnázott, illetve mindenképpen állítható.
 • Ügyeljünk a fejhallgató súlyára, mely nagyban meghatározza a kényelmet.
 • A forgatható, hajlékony fülkagylók segítenek a kényelmesebb beállításban és szállításban.

A vezeték nélküli fejhallgató tulajdonságai

Nagy általánosságban egy vezeték nélküli fejhallgató specifikációi között rengeteg különféle adatot találhatunk, melyek közül nagyon sokat talán egyáltalán nem értünk majd. Ehhez adunk hasznos segédletet az alábbiakban:

Csatlakoztathatóság

Alapvetően a vezeték nélküli fejhallgatók kétféle módon csatlakoztathatók az egyes eszközökhöz, így beszélhetünk

 • Bluetooth
 • és rádiófrekvenciás megoldásról.

Összességében egyik sem jobb, mint a másik, azonban nem véletlen, hogy két alternatíva létezik. Lássuk címszavakban, hogy miért!

Bluetooth

A Bluetooth jelenleg az egyik legnépszerűbb és leginkább elterjedt szabvány, ha vezeték nélküli csatlakozásról van szó. Nagy előnye, hogy könnyen használható, mindenki által ismert, ezen felül azonban nem túl stabil kapcsolat, illetve a hatótávok szempontjából is van problémája.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ha egy vezeték nélküli fejhallgató Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik gyakorlatilag bármihez, akkor a füles az ajánlott és támogatott platformokon felül bármihez hozzáköthető, ha támogatja ezt a technológiát.

Rádiófrekvencia

A rádiófrekvenciás megoldás többnyire a gamer headsetekre a legjellemzőbb, aminek az oka nem véletlen. Hasonló elven működnek, mint a Bluetooth-alapú eszközök, de csak a dedikált platformokkal hangolhatjuk össze őket, tehát felhasználhatóságuk erősen korlátozott.

Hogy akkor mégis mi értelme? Pusztán az, hogy a rádiófrekvenciás kapcsolat sokkal stabilabb, tartósabb és biztonságosabb, lényegesen jobb jelátvitelre képes, nagyobb a hatótávja, tehát általában bizonyos technológiák csak ezzel működőképesek.

Vezetékes alternatíva

Fontos kiemelni a vezeték nélküli megoldások mellett, hogy nagyon sok Bluetooth fejhallgatóhoz mellékelnek kábelt – sokszor egyszerű 3,5 mm-es jack csatlakozókkal –, ami azt a célt szolgálja, hogy esetleges lemerülés esetén is használható maradjon a füles.

Noha ilyenkor vezetékes formátumra kell váltanunk vele, azonban gyakran ez a megoldás is kiváló alternatíva lehet, ha elfeledkeztünk a töltésről, esetleg tönkrement az akkumulátor, de nem akarjuk kidobni a fejhallgatót, mert kedveljük a hangját.

Töltés és üzemidő

Minden vezeték nélküli fejhallgató kivétel nélkül akkumulátorral üzemel, ennek megfelelően fontos kérdéskör a választáskor a töltés és az üzemidő.

Töltés

Noha a kütyüvilágban egyre gyakrabban kap teret a vezeték nélküli töltés technológiája, a Bluetooth fejhallgatók esetében még egyáltalán nem nevezhető általánosnak, noha határozottan errefelé tendál az iparág.

A termékek zöme teljesen szokványos USB portról, kábelen keresztül tölthető. Egy számítógéphez csatlakoztatva a legnagyobb teljesítményű típusok is egy-két órán belül teljesen feltöltenek, többségük ugyanis gyorstöltővel rendelkezik.

Üzemidő

Az üzemidő tekintetében rendkívül változatos a felhozatal a vezeték nélküli fejhallgatók világában. A belépő kategóriáról elmondható, hogy általában nem üzemidőbajnokok, de 5-10 órát általában kibírnak egyetlen töltéssel, noha ez nagyban függ a használat intenzitásától.

Lényeges itt kiemelni, hogy a középkategóriában és a prémium ligában ma már találkozni olyan fülesekkel, melyek könnyedén tudják hozni a 30 órás üzemidőt is. Ez már alig kínál kompromisszumot a vezetékes megoldásokhoz viszonyítva.

Zajszűrés

A Bluetooth fejhallgatók kapcsán az egyik legnagyobb előny, hogy többségük teljesen aktív zajszűrő funkcióval rendelkezik, ami különösen fontos tulajdonság abban az esetben, ha például gyakran használnánk telefonáláshoz, hiszen ilyenkor a passzív megoldások nem a legszerencsésebbek.

A vezeték nélküli fejhallgatók zöme rendelkezik beépített mikrofonnal, így nemcsak a hangszórók, hanem ezek is képesek biztosítani a kommunikáció tisztaságát mindkét fél oldaláról.

Gyakran már a belépő kategóriában jellemző az aktív zajszűrés, amire érdemes odafigyelni abban az esetben, ha gyakran használnánk a terméket zajos környezetben, vagy példának okáért tömegközlekedési eszközökön.

Frekvencia

Noha a vezetékes fejhallgatóknál rendszerint fontosabb kérdéskör a frekvencia, mely megmutatja a termék teljesítményét, azért a középkategóriában már érdemes a vezetékmentes megoldások esetében is figyelni, hogy mekkora határok közé szorította a gyártó.

A frekvenciaértéket minden esetben Hz-cel jelölik, a legáltalánosabb a 20 Hz – 20 000 Hz közti teljesítmény. Az ennél szélesebb tartományok értelemszerűen sokkal jobb hangminőséget adnak.

Ennek az oka nem más, minthogy a kisebb érték megmutatja, hogy a fejhallgató milyen mélyeket tud majd produkálni, míg a nagyobb érték a magasak maximumát hivatott kifejezni. Minél szélesebb a frekvenciatartomány, annál jobb és színesebb lesz a hangminőség.

A professzionális gyártók gyakran feltüntetik a frekvenciatartomány mellett a toleranciaértéket is, ami decibelben jelzi, hogy a megadott értékeken felül milyen mértékű eltérést mutathat a fejhallgató minimum és maximum frekvenciája.

Érzékenység

Noha az érzékenységet is gyakran feltüntetik a vezeték nélküli fejhallgatók specifikációinál, ezeket azonban egyrészt nem igazán lehet ellenőrizni, másrészt pedig nagyon nehéz érzékelni, hiszen a hangnyomás, mint olyan, egy fülkagylós megoldásnál nem túl mérvadó.

A döntéskor mégis érdemes figyelembe venni. A kérdéses érték azt jelenti, hogy a fejhallgató 1 méreten belül mekkora hangnyomást tud elérni 1W teljesítmény leadása mellett. Azaz minél nagyobb ez az érték, jellemzően annál nagyobbat szól a füles, ha ez szempont.

Azt fontos kiemelni, hogy az emberi fül maximum 3dB hangnyomást tud érzékelni, tehát minél nagyobb az érzékenység szintje, jellemzően annál nagyobb tartományon belül skálázható az eszköz.

Impedancia

Az érzékenységhez hasonlóan az impedancia is egy olyan érték, amit csak érintőlegesen kell ma már figyelembe vennie a vásárlóknak, de azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mit jelez egy ilyen termék esetén.

Az Ohm-ban megadott értékre annak fényében fontos figyelni, hogy milyen eszközzel akarjuk majd csatlakoztatni. A 32 Ohm-nál alacsonyabb impedanciájú termékek például jellemzően a tömörített fájlok lejátszására, az okostelefonokhoz lehet jó választás.

Az ennél magasabb impedanciával büszkélkedő termékek azonban minden más esetben is megállják a helyüket, azaz sokkal jobb hangminőséget nyújtanak, ezáltal könnyebben érvényesülnek akár professzionálisabb felhasználás esetén.

Súly

A súly kérdését azért érdemes figyelembe venni egy vezeték nélküli fejhallgató kapcsán, mert a jó hangzás mellett az emberek többségének a kényelem a legfontosabb, márpedig egy ilyen eszköz gyakran naphosszat a fejünkön lesz.

Sajnálatos módon pedig találni köztük annyira nehéz darabokat, melyek néhány óra után már okozhatnak kellemetlenséget. Többségük természetesen jóval könnyebb, mint a vezetékes társak, ugyanakkor így a 300 gramm egyfajta átlagnak tekinthető.

Az ennél jóval nehezebb vezeték nélküli fejhallgatókat érdemes lehet elkerülni, illetve legalább kipróbálni a vásárlás előtt, noha lényeges hozzátenni, hogy az erőteljes párnázat gyakran még az 5-600 grammos típusok viselését is kényelmesebbé teszi.

Az egyszerű zenehallgatásra és filmnézésre szánt modellek esetében ritkán találkozunk nehezebb változatokkal a Bluetooth fejhallgatók között, a súlyosabb kialakítás a legtöbbször a jól felszerelt, masszív gamer headsetekre jellemző.

Kiegészítő gombok

A legtöbb vezeték nélküli fejhallgató rendelkezik legalább néhány alapszintű kiegészítő gombbal, melyek nagyon hasznosak lehetnek a mindennapi használat során. A kikapcsolást és a bekapcsolást szolgáló gomb mellett így jellemző legalább egy hangerőszabályozó.

Ezeket általában valamelyik fülkagylón helyezik el, hiszen nincsenek vezetékek, melyeken elhelyezhetők lehetnének a kapcsolódó kezelőszervek, lévén a vezetékes fejhallgatóknál gyakran látunk vezetékre szerelt vezérlőket.

A kérdéses gombok jelenlétére nagyon fontos odafigyelni minden esetben, hiszen telefonáláskor vagy zenehallgatáskor is megkönnyíthetik a dolgunkat, ezáltal egy dal kiválasztásához, a zene kikapcsolásához, léptetéséhez vagy a telefon felvételéhez nem kell elővennünk a csatlakoztatott készüléket.

Segédfunkciók, digitális asszisztensek

A kiegészítő gombokhoz hasonló segítséget jelenthetnek a hétköznapi használat során a vezeték nélküli fejhallgatóknál a különféle digitális segédfunkciók, melyeket a legtöbb gyártó már egy-egy digitális asszisztensre bíz, hiszen ezzel drasztikusan csökkenthetik a gyártási költségeket.

A legtöbb füles támogatja a különféle segédeket, így különösen az Apple Sirit és a Google Asszisztenst, melyeket az okostelefonunk segítségével tudunk aktiválni, és segítségükkel rengeteg hasznos funkciót hívhatunk elő fejhallgatónkból.

A mikrofonon keresztül ugyanis hangutasításokkal kereshetünk zenéket, vagy kérhetünk információkat, esetleg útbaigazítást a világhálóról, egyszóval az összes olyan funkciót kihasználhatjuk, melyeket ezek a hangsegédek például egy okoshangszórón biztosítanak számunkra.

Kiegészítők

A gyártók többsége nem halmozza el különösebb kiegészítőkkel a Bluetooth fejhallgatókat, aminek az egyik oka rögtön a kábel hiányából fakad, hiszen erre nincs szükség a csomagban, illetve ennek megfelelően pótkábelre sem.

A legtöbb esetben meg kell elégednünk vele, ha a fejhallgatóhoz egy töltőkábelt kapunk a dobozban, ez mondhatni az alapfelszereltség, minden más egyéb extra azt jelzi, hogy a belépő szintnél valamivel jobb eszközről van szó.

Ennek megfelelően vannak olyan modellek, melyeknél találni például extra fülpárnát, esetleg a hordozásra alkalmas tokot, netán zsákot, de gyakori kiegészítő még az audio kábel, ami akkor lehet hasznos, ha a füles lemerül, hiszen segítségével vezetékes formában folytathatjuk használatát.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen vezeték nélküli fejhallgatót vegyek?

A kérdés megválaszolásához leginkább két tényezőt kell figyelembe vennünk:

 • Mire szeretnénk használni a terméket?
 • Mennyi pénzünk van rá?

A Bluetooth fejhallgató ugyanis sok esetben nagyon praktikus választás, kényelmes lehet, ha nem akarunk vezetékekkel bajlódni, ha sokat utazunk és nem vágyunk feltétlenül kimagasló hangminőségre.

Minden más esetben érdemes lehet inkább a vezetékes típusok között nézelődnünk, noha természetesen a kapcsolódó kompromisszumok ismerete mellett.

A pénzkérdés már más lapra tartozik, hiszen nekünk kell tudnunk, hogy pontosan mekkora összeget tudunk költeni egy ilyen kiegészítőre.

Amennyiben ezt meghatározzuk, alaposabban leszűkül a kör, ezáltal hiába szeretnénk 10 ezer forintért prémium fejhallgatót vásárolni, ha ez a szint lényegesen magasabb árkategóriában helyezkedik el.

Melyik a legjobb vezeték nélküli fejhallgató?

Természetesen erre a kérdésre sem lehet egyértelműen választ adni, hiszen egy tipikusan olyan termékről van szó, melynek megítélése minden esetben szubjektív kérdéskört képvisel, azaz nehéz egy adott darabról kijelenteni, hogy a legjobb a piacon.

Ennek az oka nem más, minthogy egy adott fülhallgató valakinek kényelmes lesz, mást szorít majd, megint másnak túl sok lesz benne a magas, egyeseknek azonban inkább a méllyel akadnak gondjai. A fülünk egy érzékszerv, emiatt ahány ember, annyiféle tulajdonságok a mérvadók.

Emiatt lényeges, hogy amennyiben Bluetooth fejhallgató vásárlása előtt állunk, akkor minél több ajánlást és véleményt olvassunk róla, és amennyiben lehetőségünk van rá, akkor próbáljuk ki, hiszen így juthatunk el a legkönnyebben a számunkra legjobb termékig.

Hogyan állapíthatjuk meg, hogy melyik vezeték nélküli fejhallgató a jobb?

Amennyiben a kérdés a hangzásra vonatkozik, akkor ebben az esetben is leginkább a tényleges kipróbálás jelenti majd a legjobb módját annak, hogy megállapíthassuk két vezeték nélküli fülhallgató között a felmerülő különbségeket.

Amennyiben ez nem áll a rendelkezésünkre, akkor érdemes lehet alaposabban figyelembe venni a specifikációkat, hiszen ezek gyakran sokkal többet elmondanak a hangzásról,  mint azt elsőre gondolnánk.

Ha egy fejhallgatónak széles a frekvenciatartománya, akkor jellemzően biztos, hogy gazdag hangszínnel büszkélkedhet majd. Ez persze csak egy kiindulópont a sok közül, hiszen a fejhallgatók hangzását megannyi más tulajdonság is meghatározza.

Ilyen például a fülkagyló kialakítása, hogy nyitott vagy zárt megoldásról van-e szó, hogy mekkora hangszórót helyeztek el benne, de nyilván az sem mindegy az összehasonlítás szempontjából, hogy mire használnánk az adott terméket.

Fejhallgató vagy fülhallgató? Van különbség?

Természetesen van, méghozzá annak ellenére is, hogy gyakran használják a két kifejezést egymás szinonimájaként. A megnevezés pedig természetesen a vezeték nélküli típusoknál különösen lényeges, hiszen a Bluetooth fülhallgatók piaca igencsak virágzik manapság.

A két terméktípus közti legnagyobb különbség, hogy míg a fejhallgatók közvetlenül soha nem érintkeznek a füllel – legfeljebb a fülkagylóval –, de nem érnek hozzá a füljárathoz, inkább csak körbeölelik a fület, addig a fülhallgatókat rendszerint füljáratban kell elhelyezni a használathoz.

Utóbbiak nyilván sokkal kompaktabb, kisebb kialakítású megoldások, azonban a nagy fülpárnák kényelmét és biztonságát, nem mellesleg pedig higiéniáját nem képesek leutánozni, a hangzás minőségéről és a teljesítményről pedig nem is beszélve.

Jól meg kell gondolni tehát, hogy fülhallgatót vagy fejhallgatót akarunk-e vásárolni magunknak!

Vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgatót vásároljunk?

Ha csak a kialakítást vesszük alapul, akkor is minden esetben a leendő vásárlónak kell tudnia, hogy a vezetékes vagy inkább a vezeték nélküli megoldás lesz számára a biztos befutó.

A vezetékes alternatívák esetében nyilván nem kell a töltési időtől tartanunk, korlátlan szabadság vár ránk a használatuk során ezen a téren, miközben a teljesítményük is gyakran jobb.

Ha helyhez kötve használnánk a fejhallgatót, esetleg nagy hangtudást igénylő stúdiómunkához kellene, akkor érdemes lehet a vezetékes modellek között kutakodni.

A vezeték nélküli típusok ezzel szemben másként nyújtanak szabadságot, hiszen ilyenkor nem kell a kábelekkel bajlódnunk. Biztosan sokan ismerik az érzést, amikor egyetlen rossz mozdulatot követően a vezetékes fejhallgatót kénytelenek a kukába dobni vezetékszakadás miatt.

Ha telefonáláshoz keresünk fejhallgatót, netán sokat utaznánk, vagy egyszerűen nem szeretjük a vezetékes kötöttségeket, akkor a Bluetooth vagy rádiófrekvenciás megoldások garantáltan nem okoznak csalódást.

Recseg a vezeték nélküli fejhallgató, mi lehet a baj?

Ennek alapvetően két oka lehet. Az egyik, hogy a fejhallgatóban található hangszóró meghibásodott. Különösen jellemző probléma ez abban az esetben, ha csak a fejhallgató egyik oldalán hallani a recsegést, a másik azonban tisztán szól.

A másik ok a vezeték nélküli kapcsolat problémája. Ennek a hátterében számos tényező állhat. Ilyen például a túlzott árnyékolás, amikor a Bluetooth fejhallgató hatótávja nem elég széles ahhoz, hogy tisztán fogja a hangot a telefonból.

Lehet ilyenkor probléma a vevőegységgel, de a jeladóval is, azonban ezek zöme a legtöbbször megoldható egyszerű újraindítással vagy újracsatlakozással. Érdemes kipróbálni, mielőtt szervizhez fordulnánk vagy rögtön új terméket vásárolnánk.

Mi kell ahhoz, hogy egy vezeték nélküli fejhallgató gamer titulust kapjon?

Alapvetően a gyártók határozzák meg, hogy egy vezeték nélküli fejhallgató elhelyezhető-e a gamer kategóriában vagy sem. Általánosságban természetesen az ilyen termékek rendelkeznek bizonyos sajátosságokkal, melyek ipari sztenderddé váltak.

Ilyen például az exkluzív, játékos termékdizájn, a kimagaslóan kényelmes kialakítás – ami többórányi használat mellett sem okoz problémát –, de jellemzően a magasabb frekvenciatartomány, vagy a kiegészítő mikrofon szintén alapvető kellék.

Érdekesség továbbá, hogy a gamer vezeték nélküli fejhallgatók zöme – a jobb minőségűek legalábbis – nem Bluetooth kapcsolaton, hanem rádiófrekvencián keresztül csatlakoznak, ami nemcsak magasabb minőséget, hanem megbízható csatlakozást is eredményeznek.

Zárt vagy nyitott fülkagylós vezeték nélküli fejhallgatót vegyünk?

Általánosságban kijelenthető, hogy a vezeték nélküli fejhallgatók világában vegyesen találkozhatunk zárt és nyitott kialakítású fülkagylókkal, melyek között jellemzően csekély mennyiségű eltérések vannak a gyakorlatban.

Hogy miért nem olyan lényeges a kialakítás, az leginkább annak köszönhető, hogy a vezeték nélküliségből kifolyólag gyakran találkozhatunk aktív zajszűrő megoldásokkal, melyekhez jellemzően úgyis zárt fülkagylót társítanak a gyártók.

A két típus közötti legfontosabb eltérés egyébiránt, hogy míg a zárt kialakítás jobb zajszűréssel büszkélkedhet, és kifelé sem enged zajokat, addig a nyitottnál kifelé és befelé is számolnunk kell zajhatással.

A zárt megoldás ebből fakadóan akkor előnyösebb, ha nem akarjuk zavarni a környezetünket a zenénkkel vagy a lejátszott tartalmakkal, de a hangzás tekintetében csak nagyon minimális különbségről beszélhetünk a kettő között.

Fejpárnás vagy fejpántos vezeték nélküli fejhallgatót válasszunk?

Alapvetően teljesen mindegy, a két típus között csak apró különbségek vannak, és a legtöbb esetben inkább a szubjektív komfort dönt ebben a tekintetben, mint az, hogy olyan hatalmas különbségek vannak az egyes változatok között.

A fejpántos megoldás alapvetően egyfajta Jolly Jokernek tekinthető, mivel tökéletesen illeszkedik minden fejformához, ezért mindenkinek jó lehet, ellenben a fejpárnás kialakítás csak akkor, ha kellően puha és kényelmes párnázat található rajta.

Ez nagyon fontos, mert akár fém, akár műanyag a fejpánt, ha nem rendelkezik kellemesen puha borítással, akkor az rendkívüli kellemetlenségeket képes okozni.

Van zajszűrő mikrofonos vezeték nélküli fejhallgató?

Amelyik vezeték nélküli fejhallgató rendelkezik mikrofonnal, az alighanem kivétel nélkül zajszűrős kialakítással büszkélkedhet. Ez már a gamer headseteknél is jellemző – sőt, ezeknél a típusoknál a leginkább az –, az ok pedig meglepően egyszerű.

A mikrofonok ezeknél a termékeknél jellemzően nagyon távol helyezkednek el a szájtól, így nagyon fontos, hogy pontosan azonosítsák a legközelebbi beszédhangot, és kiszűrjék az összes további zajt a háttérből.

Az aktív zajszűrő ebben tökéletes segítségünk lesz akár telefonálásra, akár játékra használnánk a fejhallgatót a mindennapokban.

Kényelmes vezeték nélküli fejhallgatót szeretnénk vásárolni?

Ebben az esetben oda kell figyelni néhány fontos dologra. Az egyik ilyen a párnázat. Ne csak a fülkagylón, lehetőség szerint a fejpánton is legyen párna – a legjobb, ha valamilyen memóriahab –, azonban nem árt tudni, hogy ez önmagában még nem elég.

A kényelmet ugyanis nagyban befolyásolja a párnázat, ellenben a rajta elhelyezett bevonat és az állíthatóság is lényeges. Arról van itt szó, hogy a műbőr vagy a velúr, de az összes többi jól szellőző anyag kiváló a párnákra, de a műanyaghatású nejlonborítás már kevésbé.

Ezek ugyanis a rossz szellőzés miatt füllesztik a fejet és a fület, izzasztják a bőrt, emiatt már néhány perc után komoly kellemetlenséget okoznak. Az állíthatóság szintén ilyen tulajdonság, noha a legtöbb vezeték nélküli fejhallgató kiválónak nevezhető ebből a szempontból.

Késik a hang a Bluetooth fejhallgatón, mi lehet a gond?

Sajnos ilyen esetekben rengeteg probléma állhat a háttérben. A legtöbb esetben szerencsére csak valamiféle szoftveres hibáról van szó, amihez elegendő ismételten és manuálisan összepárosítani a két eszközt ahhoz, hogy mindez megszűnjön.

Előfordulhat azonban, hogy a késés más egyéb hibából fakad, akár hardveres hiányosság is állhat a háttérben, mely sok esetben csak a készülék javításával vagy cseréjével orvosolható. Ez viszont szerencsére jellemzően ritka eset.

Milyen eszközökhöz lehet csatlakoztatni egy vezeték nélküli fejhallgatót?

Rengeteg különféle csatlakozási lehetőséget kínálnak a vezeték nélküli fejhallgatók, azonban ezt a tulajdonságot erőteljesen meghatározza, hogy milyen technológiát támogat az eszköz.

A Bluetooth-on keresztül kommunikáló vezeték nélküli fejhallgatókat például értelemszerűen csak olyan dolgokhoz tudjuk csatlakoztatni, melyek támogatják ezt, így okostelefonok, táblagépek, laptopok vagy okostévék esetében a legtöbbször problémamentes. Vannak azonban vezeték nélküli fejhallgatók, melyek saját rádiófrekvenciát használnak a biztosabb kapcsolat és a jobb minőség miatt. Ezekhez gyakran saját vevőegység tartozik, melyek kapcsán elengedhetetlen, hogy ezeket tudjuk csatlakoztatni az adott eszközhöz – például USB porton keresztül.