Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Vezeték nélküli fülhallgató – mutatjuk 2024 legjobbjait

A zenehallgatás szabadságát már hosszú évtizedek óta a fülhallgatók biztosítják, melyek óriási fejlődésen mentek keresztül. A fülkagylót teljes egészében befedő, majd a fülkagylóban elrejthető vezetékes modellek után ma már például egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hallójáratba helyezhető vezeték nélküli fülhallgatók.

Ez nem meglepő, hiszen a gyártók egymást túllicitálva igyekeznek azon, hogy minél nagyobb teljesítményt tudjanak belesűríteni az aprócska eszközökbe, legyen szó akár a hangminőségről, akár a zajszűrésről, akár az üzemidőről, melyek kivétel nélkül a legfontosabb tulajdonságai ezeknek az eszközöknek.

Tartalomjegyzék

Legjobb vezeték nélküli fülhallgatók

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatókat a következő forrásokból választottuk:

 • saját tesztek és tapasztalatok alapján;
 • nemzetközi tesztekből és forrásokból tájékozódva;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával.

Sony WF-1000XM5

A mi választásunk

Előnyök

 • Elődjéhez képest kisebb és kényelmesebb
 • Kimagasló zajszűrés
 • Stabil illeszkedés a fülbe
 • Részletgazdag hangzásvilág
 • Akár 8 óra üzemidő egyetlen töltéssel

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

Kapcsolódó tesztünk:

Sony WF-1000XM5 vezeték nélküli fülhallgató teszt

Megérkezett a Sony legújabb generációs, minden tekintetben prémium minőséget képviselő vezeték nélküli fülhallgatója, ami kényelmével és kimagasló hangminőségével jó választás lehet bárkinek.

Kisebb és könnyebb, mégis jobb zajszűrést biztosít

A Sony gondosan odafigyelt arra, hogy az új modell alapos frissítésen essen át az elődhöz képest. Így 25 százalékkal kisebb és 20 százalékkal könnyebb lett, a cserélhető memóriahabos füldugóval pedig nemcsak kényelmesebb, hanem a füljáratba is pontosabban, stabilabban illeszkedik.

Minden téren továbbfejlődött a termék a zajszűrés tekintetében is. Precízen megszűri a külső zajokat, sőt saját processzor dolgozik benne azért, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor élvezhessük vele kedvenc tartalmainkat, illetve zavaró zajok nélkül bonyolíthassuk telefonhívásainkat, hiszen ez az in-ear típusú fülhallgató headsetként is kitűnő.

Mesterséges intelligencia segíti a precíz hangzást

A zajszűrés mellett a hangzásvilág terén is fejlődött a fülhallgató. Az LDAC hangkódolás, a külön processzor, valamint a mesterséges intelligencia felhasználásával minden tartalom csodálatos hangzásvilággal szólal meg a fülünkben, hiszen az eszköz felismeri például a felcsendülő dal hangszerelését és hozzá igazítja a hangzást.

Mindezt rengeteg okos funkcióval egészítették ki a készítők – például felismeri a tulajdonosa hangját és erre reagálva aktiválja az egyes módokat –, és miközben IPX4 minősítésének köszönhetően vízálló kialakítással büszkélkedhet, töltésenként akár 6-8 óra lejátszást képes biztosítani, ami a töltőtokkal alaposan kibővíthető.

Bose QuietComfort Earbuds II

Kedvencünk a felsőkategóriában

Előnyök

 • Kimagasló aktív zajszűrés
 • 6,5 óra üzemidő
 • Costume tone hangzás
 • Kényelmes viselet

Elérhető itt

Árukereső.hu


Bátran kijelenthetjük, hogy a Bose QuietComfort Earbuds II egy felsőkategóriás vezeték nélküli fülhallgató, ami jelenleg az egyik legjobb aktív zajszűrő rendszerrel rendelkezik. Azoknak ajánlott kifejezetten, akik sokat utaznak, vagy rendszeresen a szabadban sportolnak, és szeretnék teljesen kizárni a külvilág zaját.

Személyre szabható hangélmény

A fülhallgató akár egy denevér, hanghullámokkal tájékozódik a fülünkben. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kiadott hangok segítségével feltérképezi a fülünk formáját, és ehhez igazítja a hanghatásokat és a zajkioltást.

A létező legjobb zajszűrés

Két különböző zajszűrési funkció közül választhatunk, az első a csendes mód, ami maximálisan kizárja a külvilág zajait. A második az ún. éber mód, ilyenkor az ActiveSense technológiát használva annyit enged át a külvilág hangjaiból, hogy lebonyolíthassunk egy beszélgetést, vagy érzékeljük a forgalom hangjait a biztonságosabban közlekedés érdekében.

Ezért az élményért a cikk írásako ugyan százezer forint feletti összeget kell fizetnünk, és itt kell megjegyeznünk, hogy ezért az összegért sajnos még nem képes a vezeték nélküli töltésre.

Apple AirPods 3. generáció

Apple rajongóknak

Előnyök

 • Izzadság- és vízálló kialakítás
 • 6 órás üzemidő
 • Adaptív hangszínszabályzás
 • Vezetéknélküli és MagSafe töltés
 • Jobban illeszkedő kialakítás

Elérhető itt

Árukereső.hu
ALZA.HU
notebook.HU


A harmadik generációs Apple AirPods lehet idén a legjobb választás, ha almás fülest szeretnénk. Ha Apple ökoszisztémával rendelkezünk és fontos számunkra, hogy a vezeték nélküli fülhallgatónk gyorsan és egyszerűen kapcsolódjón a különböző eszközeinkhez, akkor biztos nem fogunk csalódni.

Hosszabb üzemidő

Az Apple feltornázta az AirPods 3 üzemidejét hat órára, és a töltőtokban még további 30 órányi töltés áll rendelkezésre. Ez egyértelműen jobb, mint az elődjének 5 órás működési ideje, és ha mégis lemerül, akkor vezeték nélküli MagSafe technológiával is tölthető.

Tökéletes társ az edzéshez

Víz- és izzadtságálló kivitelben készült a fülhallgató és a töltőtok is. Így edzés közben is bátran használható, és még akkor sem kell feltétlen menekülőre venni, ha futás közben elkap bennünket az eső. Ezenkívül a mikrofonját egy speciális akusztikus hálóval borították be , ami segít abban, hogy beszéd közben kiszűrje például a szél zaját.

Egyébként ez a füles nem rendelkezik gumiharagokkal, viszont sokkal jobban fülbe illeszkedő kialakítást kapott. Ezért aki nem szereti a gumiharangok „becuppanós” érzetét, azoknak sokkal kényelmesebb viseletet biztosít.

Könnyű vezérlés

A AirPods 3 kiválóan működik az Apple ökoszisztémáján belül, de fontos megjegyeznünk, hogy néhány extra csak akkor érhető el, ha szintén Apple termékekkel párosítjuk. A vezérlés érintés alapú érzékelés helyett nyomásérzékelést kapott, ami talán egy kicsit határozottabb kezelési élményt biztosít.

Jabra Elite 8 Active

Kiváló ár-érték arány

Előnyök

 • Kimagasló és erőteljes hangzás
 • Zárt konstrukció
 • Headsetként is funkcionál
 • Akár 8 óra üzemidő (töltőtokkal 32 óra)
 • Mindössze 56 gramm

Elérhető itt

Árukereső.hu
alza.hu


Könnyű, nagy teljesítményű és kényelmes vezeték nélküli fülhallgatót szeretnél vásárolni? A Jabra Elite 8 Active az előző generációhoz mérten szinte minden téren többet tud, így kielégítheti igényeidet.

Erőteljes hangzás, kiváló zajszűrés

A Jabra vezeték nélküli fülhallgatójának az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon erőteljes és tiszta hangzásvilágot biztosít, hála speciális kialakításának, 20 és 20 000 Hz közötti frekvenciatartományának, valamint az Apple által kifejlesztett AAC, valamint az SBC kodekek támogatásának.

Mindezt Dolby Atmos-szal, valamint kiemelkedő zajszűréssel dobta fel a gyártó, akik még a zárt kialakításra is odafigyeltek, hogy senkit se zavarjunk az általunk hallgatott zenével, illetve ne hallhassák mások a privát telefonbeszélgetéseinket. Mindezt a cserélhető füldugók miatt kellő kényelem társaságában biztosítja a fülhallgató.

Alacsony súly, de akár 8 óra üzemidő töltésenként

A komfortszintet még tovább növelte a gyártó azzal, hogy a fülhallgató mindössze 56,4 grammot nyom, így gyakorlatilag egyáltalán nem érezzük, hogy ott a fülünkben. Mivel headsetként is használható, ezért ez különösen előnyös lesz telefonálás közben, hiszen egy percig sem kell majd megszakítani hozzá aktuális tevékenységünket.

A Jabra Elite 8 Active ráadásul 8 órás üzemidőt kínál töltésenként, amit a hozzá társított töltőtokkal kiegészítve akár 32 órára növelhetünk, vagyis akár egész álló nap hűséges társunk lehet.

JLab Epic Lab Edition

Új piacralépő

Előnyök

 • Dinamikus meghajtók az elragadó hangzásért
 • Intelligens aktív zajszűrés
 • JLab társalkalmazás
 • Csatlakozás több készülékhez
 • Érintésérzékeny vezérlők

Elérhető itt

Árukereső.hu
alza.hu


A JLab Epic Lab Edition vezeték nélküli fülhallgató nemcsak kiváló minőségű hangzást képvisel, hanem okos funkciókból sem szenved hiányt. Igazán jó döntés, ha a legjobbak közül válogatnánk!

Hibrid meghajtókkal és intelligens zajszűréssel

A fülhallgató egyik központi elemét a dinamikus hibrid meghajtók adják, amelyek igencsak gazdag hangzásvilágot nyújtanak a készüléknek. Kiválóan kiadja a mélyeket, a magasakat, és mindezt nem a középtartomány rovására. Ha mégis változtatnánk a hangképen, a JLab társalkalmazással ezt is könnyedén megtehetjük.

Zajszűrése nem véletlenül kapott intelligens jelzőt, hiszen ezen a terén több okos funkciót kínál. Eleve képes alkalmazkodni a környezetéhez, így folyamatosan tanul, hogy miként tudja a leghatékonyabban elnyomni a kinti zajokat a legjobb hangminőség érdekében, de szükség esetén ki is kapcsolható.

Még aktív zajszűrés mellett is 9+ óra üzemidőt kínál

Nem elég, hogy okos és nagyon jól szól, a JLab Epic Lab Edition az üzemidő tekintetében is ott van a legjobbak között. Még aktív zajszűrés mellett sem okoz gondot neki 9+ órányi üzemidőt biztosítani, de töltőtokjának alkalmazásával ez az érték akár 56+ órára is növelhető.

Mivel többféle típusú és kialakítású füldugó jár hozzá, a JLab vezeték nélküli fülhallgatója nagyon kényelmes, mindemellett pedig IP55 besorolással rendelkezik, azaz nemcsak az izzadtságnak, hanem a pornak is képes tökéletesen ellenállni.

Shokz OpenRun Pro

Kedvenc fülhallgatónk futáshoz és sportoláshoz

Előnyök

 • Sportoláshoz igazított kialakítás
 • Elődjéhez mérten jelentősen fejlesztett hangzás
 • Gyorstöltés funkció
 • 10 órás üzemidő töltésenként
 • Kettős zajszűrő mikrofon

Elérhető itt

Árukereső.hu
alza.hu
muziker.hu


Szeretnél sportolás közben egy kellően masszív, tartós és biztonságosan illeszkedő vezeték nélküli fülhallgatót, ami ráadásul még kiváló hangminőséget is kínál? A Shokz OpenRun Pro biztos befutó lehet!

Sportos és kényelmes is egyszerre

A fülhallgató egyik legnagyobb különlegessége a kialakítás. A speciális körbefutó titánkeret ugyanis meglepően pontos és biztonságos illeszkedést kínál az eszköz számára, így bármilyen sporttevékenység közben biztos társunk lehet, miközben az IP55-ös minősítésének köszönhetően még a nedvességnek is nagyszerűen ellenáll.

A gyártó által szabadalmaztatott csontvezetési technológiával és a nyitott fülkialakítással ráadásul akár egész nap vagy intenzív edzések mellett is jó szolgálatot tehet, hiszen nem zárja el a füljáratokat, ugyanakkor órákon át élvezhetjük vele kedvenc zenéinket vagy intézhetjük hívásainkat.

Fokozott basszushangzás, kettős zajszűrés

A Shokz vezeték nélküli fülhallgatója a saját fejlesztésű TurboPitchTM technológiájával meglepően jól szól. Igencsak megdörrennek benne a basszusok, de közben nem vesznek el a közepek és a magasak sem. Kettős zajszűrő mikrofonjával ráadásul bárhol és bármikor telefonálhatunk vele, a hívások közben kristálytiszta hangzás vár ránk.

A termék ráadásul az üzemidő tekintetében sem követel kompromisszumokat. Egyetlen töltéssel akár 10 óráig is képes biztosítani a megfelelő zenét a testmozgáshoz, miközben a gyorstöltő funkciónak hála 5 perc alatt 1,5 órára elég extra töltöttség érhető el.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung rajongóknak

Előnyök

 • Aktív zajszűrés
 • Víz- és izzadtságálló
 • 14 órás beszélgetési idő
 • Pérémium, 360 fokos térbeli hangzás
 • Nagy színválaszték

Elérhető itt

Árukereső.hu
ALZA.HU
NOTEBOOK.HU


A Galaxy Buds 2 Pro a Samsung vezeték nélküli fülhallgatóinak zászlóshajója. Ennek a fülesnek a legjobb a hangzása, leghosszabb az üzemideje, képes az aktív zajszűrésre és még a beszédhangot is felismeri.

Kiváló hangélmény

A Samsung nagyon odatette magát, ami a hangzást illeti, kezdve azzal, hogy aktív zajszűrést kapott a Galaxy Buds Pro 2, így semmi nem zavarhatja meg a zenehallgatási élményt. Ezen felül azt is felismeri ha elkezdünk beszélni – ilyenkor kikapcsolja az aktív zajszűrést, és lehalkítja az éppen lejátszott médiát. Ennek köszönhetően anélkül lehetspontán beszélgetést kezdeményezni, hogy ki kellene venni vagy kapcsolni a fülhallgatót. Ha pedig telefonálva csevegnénk vagy meetingelnénk inkább, erre akár 14 órán keresztül van lehetőség.

A hangzás kiemelkedő 24bit-es minőségre képes, így teljes Hi-fi élményt biztosít. Ezenkívül az intelligens 360 fokos audio hangzásnak köszönhetően még elképesztőbb hanghatásokat élhetünk át. A fejünk mozgását is képes lekövetni a fülhallgató, és ahhoz idomulva irányítja a hangokat. Ez a funkciót videó készítésénél is különösen hasznos, mivel már a rögzítés során 360 fokban rögzíti a hangokat, ezzel teljesen térbeli élményt biztosítva.

Passzol az egyéniségedhez

A Samsung Galaxy Buds 2 Pro számos különböző színben elérhető, így könnyen megtalálhatjuk azt amelyik leginkább passzol a stílusunkhoz, személyiségünkhöz. Ezen kívül víz- és izzadtságálló is, tehát a sportos életmódot is maximálisan támogatja.

Huawei FreeBuds 5i

Az arany középút

Előnyök

 • 7,5 órás üzemidő
 • Aktív zajszűrés
 • Gesztusvezérlés
 • Személyre szabható alkalmazással
 • Víz- és izzadtságálló

Elérhető itt

Árukereső.hu
alza.hu


A Huawei nem számít új márkának a vezeték nélküli fülhallgatók piacán, a FreeBuds 5i modell viszont sok szempontból megújult a és jobb lett az elődjénél. Hangminőségben már inkább a felső kategória felé billen, árban mégis megmaradt a középmezőnyben.

Stílusos hangélmény

A dedikált alkalmazáson keresztül személyre szabhatjuk a fülhallgató hangzásvilágát, és a zajszűrést is, amit zenehalgatás és telefonálás közben is használhatunk. 42db-ig képes elnémítani a hangokat, telefonálás közben pedig két mikrofon gondoskodik a háttérzajok kiszűréséről.

Zenehalhatás közben poppos hangzásvilágra számíthatunk, ebben a stílusban kifejezetten jó hangélményt biztosít, a mély hangok ugyanakkor nem annyira teltek és erősek.

Gesztus dolga

A Huawei FreeBuds 5i nem csak érintésvezérlést kapott, hanem gesztusvezérlést is, ami azt jelenti, hogy ahhoz is parancsokat tudunk hozzárendelni ahogy végighúzzuk az ujjunkat a fülhallgató szárán. Ezenkívül az érintésekre is reagál: így tudunk hangosítani, halkítani, zeneszámot lépni, hívást megszakítani. Rendelkezik közelség érzékelővel is, tehát a fülünkből kivéve automatikusan leállítja a lejátszást.

Az üzemideje ANC nélkül 7,5 óra, bekapcsolt aktív zajszűréssel pedig 6 órán át hallgathatunk zenét. A töltőtokkal együtt összesen 28 órán át képes működni a füles, ugyanakkor vezeték nélküli töltési lehetőséget nem kapott. IP tanúsítványt viszont igen, tehát víz- és izzadtságálló, így az edzésre is magunkkal vihetjük.

EarFun Air 2

A nemzetközi kedvenc

Előnyök

 • Prémium minőségű hangzás Sony LDAC kodekkel
 • Stabil és energiatakarékos Bluetooth 5.3
 • IPX7 vízállóság
 • Multifunkciós érintőpanel
 • Magas szintű zajcsökkentő technológia

Elérhető itt

earfun.hu – hivatalos
Árukereső.hu

Egy prémium vezeték nélküli fülhallgatóra vágysz, amiért egyenesen rajonganak a külföldi vásárlók? Akkor ismerkedj meg az EarFun Air 2-vel, amely szinte minden téren sokat javult elődjéhez képest.

Kristálytiszta hangminőség zenehallgatáskor és telefonáláskor is

Az EarFun legújabb vezeték nélküli fülhallgatója a Sony LDAC audio kodekjével dolgozik, ami az erőteljes hardveres háttérrel kiegészülve prémium hangminőséget nyújt, a Bluetooth 5.3 kapcsolaton keresztül ráadásul gyorsan, stabilan és energiatakarékos módon. Sőt mi több, egyszerre két eszközhöz is könnyedén csatlakozhatunk vele!

Kristálytiszta hangzását fejlett zajszűrő tulajdonságokkal támogatta meg a gyártó. Az ENC technológiát négy mikrofonra építették fel, így könnyedén képes kiszűrni a külső hangokat, hogy mindig kristálytiszta minőségben élvezhessük kedvenc zenéinket és intézhessük telefonhívásainkat

Akár 40 óra üzemidő, társalkalmazással egybekötött beállítási lehetőségek

Mivel prémium termékről van szó, az EarFun Air 2 egy külön telefonos applikációval érkezik, ami lehetőséget biztosít arra, hogy teljesen személyre tudjuk szabni beállításainkat. Mindezt nagyon egyszerű irányítással dobta fel a gyártó, az érintésre reagáló multifunkciós panellel könnyedén állíthatjuk a hangerőt, fogadhatjuk a hívásokat és így tovább.

A gyártó gondoskodott továbbá a kielégítő üzemidőről is, így egy töltéssel akár 9 óráig bírja a fülhallgató, de a töltőtokkal kiegészülve már 40 óráig képes a rendelkezésünkre állni. Ha sportoláshoz használnánk, jó hír az IPX7 szabvány, ami teljesen izzadtsággátlóvá tette az eszközt.

Xiaomi Redmi Buds 5

Beugró szint

Előnyök

 • Telt és egységes hangzás
 • Verhetetlen árcédula
 • Aktív zajszűrő, AI-val kiegészülve
 • Töltésenként akár 10 óra üzemidő
 • Kényelmes és tartós kialakítás

Elérhető itt

Árukereső.hu
alza.hu


Nem akarsz túl sokat költeni egy vezeték nélküli fülhallgatóra, de azért ragaszkodsz a jó hangzáshoz, az aktív zajszűréshez és a megfelelő üzemidőhöz? Akkor neked a Xiaomi Redmi Buds 5 kell.

Nagy hangszórókkal és erős zajszűréssel

Amilyen kicsi, olyan nagy meghajtók kerültek a Xiaomi vezeték nélküli fülhallgatójába, amely 12,4 mm-es meghajtókkal dolgozik. Ennek köszönhetően meglepően kellemes, telt és gazdag hangképet tud biztosítani, különösen az aktív zajszűrő funkció bekapcsolása mellett, amely nagyon jól dolgozik.

Összesen négy darab mikrofon kapott rajta helyet, így headsetként is működik, zajszűrését pedig mesterséges intelligencia támogatja, így képes mindig a környezethez igazítani a kültéri zajok csillapítását. Természetesen minden beállítás módosítható vagy testre szabható hozzá a kapcsolódó társalkalmazáson belül.

Tartós, kényelmes és az üzemidő terén is kiváló

A Xiaomi természetesen a tartósságra is gondolt a fülhallgatóval, így IP54 szabványt kapott, amivel az izzadtságnak, a fröccsenő víznek és a pornak is jól ellenáll, de a gyártó arról is gondoskodott, hogy egész álló nap használhassuk mindenféle probléma nélkül.

Egyetlen feltöltéssel akár 10 órás üzemidőt is elérhetünk vele, ami még aktív zajcsökkentéssel is meghaladja a 8 órát, ha pedig közben használjuk az ízléses kialakítású töltőtokot, akkor a maximális rendelkezésre állás elérheti a 40 órát.

Korábbi kedvenceink

Ezek a vezeték nélküli fülhallgatók voltak a kedvenceink a korábbi években, továbbra is remek választásnak tartjuk őket, amiket szívesen ajánlunk. Elképzelhető, hogy már nincsenek készleten a forgalmazóknál, de csapj le rájuk ha még találsz belőlük jó áron!

Beats Powerbeats Pro

Sportoláshoz ajánljuk

Előnyök

 • Víz- és izzadtságálló
 • 9 órás üzemidő
 • Zajszűrés
 • Stabil illeszkedés
 • Android és Apple kompatibilis

Elérhető itt

Árukereső.hu


Meg lehet találni a tökéletes vezeték nélküli fülhallgatót? Olyat biztos nem, ami minden területen megfelelő lesz, de ha egy konkrét szempontra szűkítve keresünk, akkor könnyebb dolgunk van. Sportoláshoz például szerintünk jelenleg a Beats Powerbeats Pro fülese tökéletes választás.

Kimagasló üzemidő

Ezzel a fülessel tényleg a világ végéig el lehet futni, hiszen 9 órán keresztül működik egyetlen feltöltéssel, és a töltőtokban még két további feltöltésre elegendő energia marad. Ha még ez sem elég, tovább duplázhatjuk az üzemidőt ha úgy állítjuk be, hogy egyszerre csak az egyik fülesből szóljon a zene. Természetesen víz- és izzadtságálló is, ami elengedhetetlen egy elsősorban sportoláshoz használt füles esetében.

Stabil illeszkedés

Egyértelmű, hogy a tervezők a funkcionalitást részesítették előnyben a fülhallgató kialakításánál, a stabilabb rögzíthetőség miatt még kis fülpántokat is kapott. Így gondoskodtak arról, hogy még tényleg aktív mozgások, ugrások, gyors fordulások közben még véletlenül se repüljön ki a fülünkből az eszköz.

Pont annyi zajszűrés, amennyi kell

A Beats Powerbeats Pro rendelkezik zajszűrő funkcióval, ami nem némítja el teljesen a külvilágot. Ez viszont a biztonságos kültéri sportolás során nem biztos hogy negatívum, hiszen például futás közben fontos, hogy némiképp érzékeljük a környezetünket, és észleljük ha valami felénk tart.

EarFun Air

A nemzetközi kedvenc

Előnyök

 • Víz- és izzadtságálló
 • 7 órás üzemidő
 • Vezeték nélküli töltés
 • Érintéses vezérlés
 • Zajszűrés

Elérhető itt

Árukereső.hu


Az EarFun Air az a fülhallgató, ami kifejezetten olcsón kínál abszolut elfogadható vezeték nélküli fülhallgató élményt. Ha nem akarunk vagyonokat költeni, de egy kiegyensúlyozott teljesítményű TWS fülhallgatót szeretnénk, akkor ez lesz a mi eszközünk.

Általános jellemzők

Az EarFun Air bezsebelt egy CES innovációs és egy IF Design díjat is, tehát megjelenésekor eléggé erősen indított. Érdemes is szemmel tartani, hisz valóban kimagaslik a belépő kategóriás fülhallgatók mezőnyéből. Hét órás üzemidővel rendelkezik, és a töltőtok további 28 órányi zenehallgatást biztosít. Ha pedig végképp lemerült, akkor vezeték nélkül is tölthető, gyorstöltéssel is. Víz- és izzadtságálló – ezt a speciális Sweatshield technológiával oldottak meg, ami lepergeti a vízcseppeket.

Hangzás és vezérlés

A fülhallgató 4 mikrofonos zajszűrő rendszerrel van ellátva, amit viszont csak telefonálás közben tudunk használni, hogy a beszélgetés minőségét javítsa. A fülesek hangja kifejezetten kellemes, méretéhez képest telt és színes.

A vezérlés touchpadek segítségével működik, az érintések számával változnak a parancsok. Ha pedig kivesszük a fülünkből a fülest, akkor automatikusan megáll a lejátszás. Nyilván nem kell olyan teljesítményt elvárni tőle, mint egy felső kategóriás, többszörös áron kínált fülhallgatótól, ám cserébe az EarFun Air terméke teljes mértékben megfelel az átlagos, hétköznapi használathoz.

Xiaomi Redmi Buds Lite 4

A beugró szint képviseletében

Előnyök

 • Kiemelkedő hangzás
 • 5 órás üzemidő
 • Passzív zajszűrés
 • Por- és vízálló
 • Half in ear kialakítás
 • Bluetooth 5.3

Elérhető

alza.hu
Árukereső.hu


A Xiaomi Redmi Buds Lite 4 egy belépő kategóriás vezeték nélküli fülhallgató, aminél olcsóbban biztosan nem kapunk jó minőségű TWS (true wireless sound) fülest. 

Hangzás

Nemcsak ahhoz képest szól jól, hogy ez egy valóban alacsony árú fülhallgató, hanem egy prémium kategóriás fülesek hangzásvilágával is felveszi a versenyt. Az alap hangzásában kissé ugyan dominálnak a magas hangok, de a hangszereket és énekhangokat szépen szólaltatja meg. A half in ear kategórián belül különösen jól teljesít a mélyebb tartományokban is. Használhatjuk játékokhoz is, hiszen ellátták egy low latency móddal, amit alkalmazva nem tapasztalunk késést a játék képe és a hangja között. Telefonálás közben zajszűrés gondoskodik a beszélgetések hangminőségéről, viszont sajnos ezt a funkciót zenehallgatás közben már nem biztosítja.

Vezérlés, üzemidő

Egyszerre egy eszközhöz csatlakoztathatjuk és érintésekkel vezérelhetjük a fülhallgatókat. Így hangosíthatunk a zenén, meg tudjuk állítani az épp lejátszott filmet vagy meg tudjuk szakítani az aktuális hívást. Nagyjából 5 órás üzemidőre képes, és a töltőtokból még háromszor teljesen feltölthető, így az össz’ működési ideje 20 óra. Különleges tulajdonságait tekintve vezeték nélküli töltésre még nem képes, viszont por- és vízálló, tehát sportoláshoz, futáshoz is használható. A 10 ezer forint körüli áráért nem lehet ennél jobbat találni a piacon.

A vezeték nélküli fülhallgatókról általában

A vezeték nélküli fülhallgatók világában manapság két altípust különíthetünk el egymástól az alapvető működés és kialakítás tekintetében. A tulajdonságok és a funkció terén ezek között nincs drasztikus különbség, ugyanakkor mégis lényeges megkülönböztetni őket, hiszen léteznek egymástól teljesen különálló fülhallgatóval rendelkező típusok, de olyanok is, melyeknél a két kis hangszórót egy vékony vezeték összeköti egymással.

Utóbbi megoldással egyre ritkábban találkozhatunk a piacon, a legmodernebb termékek már az Apple AirPods által kikövezett útvonalat követik, így általánosságban az alábbi tulajdonságok kivétel nélkül jellemzők rájuk:

 • Bluetooth kapcsolaton keresztül tudnak kapcsolatot létesíteni okostelefonjainkkal és egyéb eszközeinkkel akár több méteres távolságból is, ami óriási szabadságot kínál.
 • Akkumulátorral üzemelnek, tehát aktív rendszerek, melyek ennek ellenére is kielégítő üzemidővel rendelkeznek, pláne a tartóként funkcionáló hordozható töltővel ellátott típusok.
 • teljes zenehallgatási élményt, hangerőt és hangminőséget kínálnak, mint a vezetékes fülhallgatók, méghozzá rengeteg különféle kiegészítő – például cserélhető és eltérő méretű szilikon füldugók – társaságában.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyek?

Töltés és üzemidő

Amennyiben vezeték nélküli fülhallgatót szeretnénk vásárolni, az ár mellett alighanem az egyik első és legfontosabb tulajdonság az üzemidő lesz a kiválasztáskor. Sokan nem is sejtik, hogy ezek az aprócska kis kiegészítők milyen sokáig bírják egyetlen töltéssel, illetve milyen hatásosan kitolható az üzemidő, ha olyan modellt választunk, amihez töltőtok tartozik.

Akkumulátor üzemidő

Általánosságban kijelenthető, hogy jó választásnak bizonyulnak azok a vezeték nélküli fülhallgatók, melyek egyetlen töltéssel legalább 8-10 órát kibírnak. Ez azért lehet fontos, mert rengetegen a munkaidőhöz igazítják használatát, és ez bőven elegendő ahhoz, hogy egy teljes nap használjuk, és még az utazáshoz is maradjon elég töltöttség bennük.

Töltés, töltőtok

A töltés tekintetében a vezeték nélküli fülhallgatók zöme a töltőtokos alternatívát alkalmazza, aminek a lényege, hogy a termékekhez egy masszív, nagy biztonságot nyújtó hordozódobozt adnak, ami egyszerre tartó, dokkoló és töltő is. Ez az állítás azonban nem minden esetben állja meg a helyét, hiszen még mindig találni olyan fülhallgatókat a piacon, melyek csak vezetékes töltésre és hordozásra alkalmas tokkal kerülnek a boltok polcaira.

A töltőtok egyébiránt egy rendkívül hasznos kiegészítő, érdemes azok közül a termékek közül válogatni, melyek ilyen kiegészítővel együtt kaphatók. Ez azért fontos, mert ezek a tokok gyakorlatilag külső akkumulátorként is szolgálnak, ezáltal a lemerült vezeték nélküli fülhallgatókat nagyon hamar fel tudják tölteni, ami munkában vagy utazás közben rendkívül hasznos lehet.

Töltési idő

Hogy mennyi ideig tart feltölteni egy vezeték nélküli fülhallgatót, az minden esetben függ a töltési módtól, illetve töltőtokos megoldás esetén a külső akkumulátorok teljesítményétől. A hosszabb üzemidővel rendelkező típusokat értelemszerűen tovább tart feltölteni, ezáltal a számítógéphez csatlakoztatva, USB porton keresztül gyakran 5-6 óráig is eltart egy teljes ciklus.

Természetesen ez nemcsak a fülhallgató, hanem egyben a töltőtok akkumulátorának a feltöltése is. Amennyiben kizárólag erről a külső áramforrásról töltjük a fülhallgatókat – amivel sok esetben könnyen megduplázható az általános üzemidő –, akkor jellemzően rövidebb ideig tart a folyamat.

Ne feledjük: ez gyakran függ a gyártótól is, hiszen rengeteg eltérő töltési technológia jellemző az egyes típusokra, így vannak, melyek percek alatt feltöltik a kis eszközöket, míg másoknak órákra van szüksége ahhoz, hogy egy-két óra extra üzemidőre elég energiát adjanak át.

Bluetooth kapcsolat

Jelenleg a piacon kizárólag olyan vezeték nélküli fülhallgatók találhatók, melyek Bluetooth kapcsolattal üzemelnek. A szabvány rendkívül kényelmessé teszi a választást, azonban így sem árt odafigyelni arra, hogy milyen típust választunk, hiszen a technológia kapcsán vannak már különbségek.

Érdemes minden esetben ötödik generációs Bluetooth kapcsolatot támogató termékre voksolni, hiszen ezek nemcsak sokkal jobb minőségű jeltovábbításra, ezáltal teltebb hangzás átadására képesek, de mindemellett sokkal biztonságosabb és stabilabb kapcsolatot képesek biztosítani a fülhallgató és az okostelefon, vagy más csatlakoztatott eszköz között.

Mivel a technológia visszafelé kompatibilis, ezért elegendő, ha a fülhallgató támogatja a Bluetooth 5-öt, ebből azonban manapság már nem nagyon szabad engedni, ha tartós befektetést szeretnénk.

Mikrofonok, hangszórók

A mikrofonok és a hangszórók bár nagyon fontos elemei a vezeték nélküli fülhallgatóknak, sajnálatos módon azonban rendkívül nehéz feladata van annak, aki ebből a szempontból akar válogatni a termékek között. Eleve ott kell kezdenünk, hogy ezek az eszközök nem arra valók, mint egy zártkagylós fejhallgató, mely a zene minden részletét képes a fülünkbe varázsolni, hiszen a legtöbbször eleve rosszabb minőségű streameket vagy mp3 fájlokat hallgatunk.

Tesztünkbe jellemzően azokat a fülhallgatókat válogattuk be, melyek a maguk kategóriájában elfogadható hangminőséget kínálnak. Amit itt fontosabb lehet figyelembe venni a vásárláskor, az a zajszűrő funkció, de erről egy kicsit később. A fentiek miatt felesleges elveszni a számok világában, és impedanciákkal, illetve frekvenciatartományokkal foglalkozni, mert amire használjuk majd ezeket az eszközöket, arra a többségük – de a fenti listán szereplő típusok garantáltan – alkalmasak lesznek.

Hasonló a helyzet a mikrofonokkal is. Ezen a téren inkább arra figyeljünk oda, hogy legyen beépített mikrofon, és képes legyen a megfelelő jelszint fogadására annak érdekében, hogy telefonálás során ne kelljen kiabálnunk ahhoz, hogy a másik fél megértse a mondandónkat. Hasznos kiegészítő, emiatt érdemes olyan típust választani, amelyik rendelkezik vele.

Zajszűrés

A mikrofon és a hangszóró helyett fontosabb odafigyelni vezeték nélküli fülhallgató vásárlása esetén a megfelelő zajszűrésre. Ha a legjobbat akarjuk magunknak, akkor az aktív zajszűrő technikákkal ellátott megoldások meglepően jól működnek ezeknél a kis szerkezeteknél, elképesztően ügyesen képesek kiszűrni gyakorlatilag ellentétes hanggenerálással a külső zajokat, ami főként telefonhívások során nagyon fontos.

A passzív zajszűrő rendszerek azonban ennél a terméktípusnál nem túl hatékonyak. Nyilván szűrik valamennyire a kívülről érkező környezeti zajokat, de még így is nagyon sokat átengednek. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe a választáskor, és törődjünk bele abba, hogy az alacsonyabb árkategóriás fülhallgatók erre a technológiára épülnek fel, ergo a zajszűrés tekintetében nem garantálnak kimagasló minőséget.

Kialakítás, illeszkedés

A technológiai oldal mellett rendkívül lényeges a vezeték nélküli fülhallgatóknál, hogy milyen kialakítással és milyen illeszkedéssel rendelkeznek. Mivel az esetek többségében a vásárlás előtt nem tudjuk kipróbálni őket – hiszen ez nem lenne túl higiénikus –, ezért érdemes olyan modellek között válogatni, melyek többféle lehetőséget kínálnak, ezáltal több méretű szilikon füldugó betéttel rendelkeznek a tökéletes illeszkedés érdekében.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a kialakítás tekintetében háromféle típust is megkülönböztethetünk a vezeték nélküli fülhallgatókból, melyek a következők:

 • Hallójáratba illeszthető, azaz In-Ear fülhallgatók, melyeknél különösen lényegesek a fenti füldugó betétek.
 • Hallójárat bejáratához illeszthető, azaz Earbuds fülhallgatók, melyeknél a betétek mellett a külső kialakításra is oda kell figyelni, illetve fülformánk, a külső fülkagyló méretei sem elhanyagolhatók a döntéskor.
 • Fülkagylóra akasztható fülhallgatók, melyek a hordozhatóság tekintetében a legnagyobb biztonságot garantálják.

Sokan ide sorolják még a hangkagylós megoldásokat is, melyek az On-Ear és Over-Ear kategóriát képviselik, de ezt a magyar nyelvben már nem a fülhallgatók, sokkal inkább a fejhallgatók közé sorolhatjuk.

Tartósság, vízállóság

A strapabíró kialakítás minden vezeték nélküli fülhallgató esetében nagyon fontos. Ezen a téren rendkívül nagy a szórás az egyes típusok között, így vannak drága termékek, melyek könnyen összetörnek, és egészen olcsók, melyek kifejezetten masszívak.

Döntésünket ezen a ponton leginkább a hivatalos szabványok, illetve besorolások alapján hozzuk meg, így a por- és vízálló tulajdonságokat mindenképpen vegyük figyelembe a vásárlás előtt. Ezek nagyon fontosak, hiszen a szabadban is gyakran a fülünkben vannak, és rendkívül nagy biztonságérzetet ad, ha port hordó nagy szélben vagy kisebb esőben sem kell kivennünk onnan, mert a megfelelő szigetelése biztonságot nyújt számára.                                                                                

Választásunk alapja mindig a felhasználási mód

A fentiekben ugyan körüljártuk, hogy milyen technológiai sajátosságoknak kell megfelelniük a vezeték nélküli fülhallgatóknak a választáskor, azonban lényeges kiemelni, hogy a felhasználási mód mindig az egyik legfontosabb alap a döntés előtt.

Ha például sportoláshoz szeretnénk használni, akkor lényeges lehet például az akasztós kialakítás, hogy mindig biztosan álljon a fülünkben. Amennyiben utazás közben alkalmaznánk, akkor értelemszerűen a zajszűrő funkció lesz az elsődleges szempont, illetve a nagy üzemidő, míg otthoni vagy irodai felhasználás mellett bátran nyithatunk a hangminőség, a kényelem irányába is, noha utóbbi esetben szerencsésebb alternatíva lehet egy jobb vezetékes vagy vezeték nélküli modell.

Gyakran ismételt kérdések

Lemerülhet-e állásában a vezeték nélküli fülhallgató?

Elméletileg igen, gyakorlatilag viszont kevés esély van rá. Amennyiben néhány nap használat után a vezeték nélküli fülhallgató – pláne töltőtokban – lemerül, akkor ott jellemzően akkumulátor-problémák vannak, tehát az eszköz csereéretté vált. Nyilván más a helyzet akkor, ha hónapig nem nyúlunk a termékhez, hiszen gyakorlatilag folyamatosan készenléti módban vannak, tehát használnak valamennyi energiát, illetve az akkumulátorok állásukban is veszítenek töltöttségükből, de megfelelően működő rendszer esetén ez nem okozhat teljes lemerülést napokban számolva.

Miért nem tud teljesen feltöltődni egy vezeték nélküli fülhallgató?

Az ilyen jelenségek hátterében jellemzően mindig akkumulátor-probléma van. Csere előtt azonban ellenőrizzük, hogy a termék teljesíteni tudja-e a gyártó által garantált üzemidőt vagy sem. Előfordulhat ugyanis, hogy csak rossz az akkumulátor szoftveres érzékelése, és teljesen feltölt, de mégis rossz adatot közvetít a felhasználó felé. Amennyiben minden eshetőséget kizártunk, vigyük vissza cserére a készüléket.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk edzéshez?

Az intenzív edzések esetén a vezeték nélküli fülhallgatók kapcsán két nagyon fontos dolgot kell figyelembe venni. Az első, hogy biztonságosan megmaradjanak a fülünkben, tehát legyen rajtuk egy speciális fülkampó, ami nem engedi kiesni őket a helyükről. A másik pedig a vízállóság, hiszen rendkívül lényeges, hogy az érzékeny szerkezet megfelelő mértékben elviselje a nagymértékű izzadást is.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk utazáshoz?

Mivel utazás közben jellemzően nagy a háttérzaj, ezért a legjobb az, ha a választáskor a zajszűrő tulajdonságokat és a kényelmet tartjuk szem előtt. A legjobb zajszűrést minden esetben az aktív technológiával dolgozó típusok nyújtják, míg a kényelem egészen szubjektív dolog, de minél több szilikonos füldugó jár a fülhallgatóhoz, annál biztosabb, hogy megtaláljuk a hozzánk illő darabot. Hosszabb utazások esetén érdemes lehet figyelembe venni azt is, hogy a készülék elég nagy üzemidőt kínáljon, illetve töltőtokkal rendelkezzen az utántöltéshez.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk munkához?

Az első és legfontosabb, hogy a fülhallgató töltés nélkül kibírja a teljes munkaidőt, tehát legalább 7-8 órányi töltést el tudjon tárolni. Ezen felül fontos lehet még a kényelem, hiszen ilyen hosszú ideig csak a legkényelmesebb, a fülünkhöz tökéletesen passzoló darabok lesznek megfelelőek. Minél több szilikon füldugót kapunk a termékhez, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy találunk köztük olyat, ami kényelmes lesz a fülünkbe. Ha intenzív mozgáson alapuló munkát végzünk, a biztos rögzíthetőség is fontos lehet, tehát érdemes olyan terméket választani, ami biztonságosan ül a fülben, esetleg speciális akasztópánt gondoskodik erről a tulajdonságról.

Mi a teendő, ha a vezeték nélküli fülhallgató nem csatlakozik?

A hiba ilyenkor jellemzően a Bluetooth kapcsolat beállításaiban keresendő. Olvassuk el minden esetben a termék pontos leírását a csatlakoztatás kapcsán – bizonyos esetekben például a töltőtokon elhelyezett gombot kell megnyomni ahhoz, hogy két eszköz összehangolásra kerüljön –, de a telefonunkon is érdemes ellenőrizni néhány dolgot. Ilyen például a rejtettség, ha ugyanis a készülék nem látszik a fülhallgató számára, akkor értelemszerűen a kettő nem tud összekapcsolódni. Más probléma nagyon ritkán merül fel ilyen esetben.

Mi a teendő, ha a vezeték nélküli fülhallgató hangja akadozik?

A legfontosabb, hogy a fülhallgatót kipróbáljuk másik eszközzel. Amennyiben ott is ezt a jelenséget produkálja, akkor feltehetően hibás termékről van szó, amit a gyártóknak cserélniük kell. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az elektromos zaj – WiFi hálózatok többek között – zavarják a jelet, de ennek el kell múlnia, ahogy hatótávon kívül érünk. Amit mindenképpen próbáljunk meg ilyen esetben, hogy a kapcsolat törlése után a fülhallgatót újra hozzákapcsoljuk a kiválasztott céleszközhöz.

Mit tehetünk, ha a vezeték nélküli fülhallgató nem illik a fülünkbe?

A jobb minőségű termékekhez jellemzően többféle szilikon betét tartozik, melyek könnyedén cserélhetők. Ezek szolgálják a jobb beilleszthetőséget. Amennyiben bizonytalanok vagyunk ezen a téren, esetleg nem bízunk meg abban, hogy a fülhallgató megmarad így a helyén, válasszunk akasztóval ellátott típusokat, melyeket megtart a fülkagyló, de vásárolhatunk hozzájuk egy rövidke vezetéket is, melyek a nyak mögött elhaladva meggátolják, hogy esetleges kiesés esetén elhagyjuk az aprócska eszközt.

Lehet állítani a vezeték nélküli fülhallgató hangszínét?

Hardveresen nyilván nem, de szoftveresen rendkívül könnyedén. Vannak gyártók, akik ehhez eleve biztosítanak szoftvert, amennyiben viszont ez nem áll a rendelkezésünkre, válasszunk EQ funkcióval ellátott zenelejátszót, vagy egy olyan applikációt, ami módosítja a hangkimenet hangszínének módosítását, így ha túl kevés lenne a basszus a fülünkben, azt nagyon könnyen befolyásolhatjuk vele.

Lehet baja a vezeték nélküli fülhallgatónak, ha leesett?

Sajnálatos módon törés elleni védelemmel ritkán rendelkeznek a vezeték nélküli fülhallgatók, így előfordulhat, hogy amennyiben kiesik a fülünkből és szerencsétlenül landol egy betonfelületen, akkor látható vagy belső sérülések keletkeznek rajta. Ezt könnyedén meggátolhatjuk egy egyszerű kiegészítővel, mely a nyakunk mögött rögzíti a két fülhallgató elemet, így ha kiesik a fülünkből, ez megakadályozhatja a leesést.

Hozzáköthető televíziókhoz is egy vezeték nélküli fülhallgató?

Amennyiben az adott televízió támogatja a Bluetooth kapcsolaton keresztüli hangrendszerek csatlakoztathatóságát, abban az esetben a vezeték nélküli fülhallgatók is minden esetben egyszerűen hozzáköthetők.

Miért nem szól a vezeték nélküli fülhallgató egyik fele?

Ennek az oka szerencsés esetben csak egy kis szoftveres zűrzavar, így ha a problémás oldal rendben tölt, nem szenvedett sérülést, elegendő lehet csak újracsatlakoztatni az adott eszközhöz úgy, hogy a korábbi beállításokat töröljük. Amennyiben ez sem hoz eredményt, nagy valószínűséggel tönkrement az érzékelője. Garanciális termék esetén jellemzően cserélik, más esetben új vásárlására van szükség.

Hogyan tölthető a vezeték nélküli fülhallgató, ha csak kábelt kaptunk hozzá?

Különösen az olcsóbb árkategóriában jellemző, hogy nem adnak töltőtokot a vezeték nélküli fülhallgatókhoz, csak egy dokkolót vagy töltőkábelt. Ilyen esetben a készüléket ugyanúgy egy számítógéphez csatlakoztatva, szabvány USB porton keresztül tudjuk feltölteni.