Vezeték nélküli fülhallgató – Mutatjuk a legjobbakat

Utoljára frissítve:

A zenehallgatás szabadságát már hosszú évtizedek óta a fülhallgatók biztosítják, melyek óriási fejlődésen mentek keresztül. A fülkagylót teljes egészében befedő, majd a fülkagylóban elrejthető vezetékes modellek után ma már például egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hallójáratba helyezhető vezeték nélküli fülhallgatók.

Ez nem meglepő, hiszen a gyártók egymást túllicitálva igyekeznek azon, hogy minél nagyobb teljesítményt tudjanak belesűríteni az aprócska eszközökbe, legyen szó akár a hangminőségről, akár a zajszűrésről, akár az üzemidőről, melyek kivétel nélkül a legfontosabb tulajdonságai ezeknek az eszközöknek.

Tartalomjegyzék

Legjobb vezeték nélküli fülhallgatók

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatókat a következő forrásokból választottuk:

 • saját tesztek és tapasztalatok alapján;
 • nemzetközi tesztekből és forrásokból tájékozódva;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával.

Apple AirPods Pro – A mi választásunk

Előnyök

 • aktív zajszűrő
 • megfelelő illeszkedés
 • 24 óra akkumulátor idő
 • víz – és izzadságálló
 • vezeték nélküli töltőtok
 • letisztult megjelenés

Elérhető itt

ALZA.HU


Az Apple AirPods Pro az egyik legjobb tulajdonságokkal rendelkező, minden tekintetben prémium kategóriát képviselő vezeték nélküli fülhallgató, mely 2019 óta a legideálisabb választás, ha eleve a gyártó ökoszisztémájában gondolkodunk, illetve megszoktuk a kimagasló minőséget.

Kiváló zajszűrés, strapabíró kialakítás

Az egyik legfontosabb előnyös tulajdonsága az Apple AirPods Pro-nak minden kétséget kizáróan az aktív zajszűrő rendszer professzionális szintre történő emelése volt, hiszen a funkcióval – megfelelő használat esetén – teljesen kizárhatjuk a külső zajokat, így semmi sem zavar majd minket abban, hogy a hátra kevert harmóniákat is meghallhassuk kedvenc zenéinkben egy forgalmas buszállomáson vagy tömegközlekedési eszközön.

Ezen felül az Apple a tőlük megszokott magas minőséget alkalmazta a fülhallgató anyagösszetételében is, így az elképesztően látványos termékdizájn mellett az eszköz IPX4 védelmet kapott, tehát nem árt neki a víz vagy az izzadtság, így a legforróbb nyári napokon vagy esős időben egyaránt bátran a fülünkben maradhat, nem teszünk benne kárt.

Nyomásérzékelő a száron, háromféle füldugó a csomagban

A tulajdonságok mellett az Apple AirPods Pro ráadásul a funkciók és a tartozékok tekintetében sem okoz csalódást. Különlegessége a jól ismert dizájnnal ellátott fülhallgatószáron elhelyezett nyomásérzékelő, aminek köszönhetően szabadon váltogathatunk a zajcsökkenő tulajdonságok bekapcsolása és kikapcsolása között, hiszen a kifelé és befelé is működő mikrofonokkal egyensúlyozhatjuk a szilikondugók szigetelését.

Ezzel többféle beállítási lehetőség vár ránk, miközben a biztonságot is növelhetjük, de nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a vezeték nélküli fülhallgató dobozában eleve három szilikondugót találunk, aminek köszönhetően garantált, hogy minden fültípushoz jól illeszkedik majd, miközben cseréjük sem tart tovább néhány másodpercnél, illetve pár egyszerű mozdulatnál.

Töltőtokkal, 24 órás üzemidővel

Nem szabad elmenni szó nélkül az Apple AirPods Pro kapcsán a töltőtok megléte mellett. Ez a rendkívül frappáns és hasznos kiegészítő nemcsak a fülhallgatók biztonságos tárolását és szállítását teszi lehetővé, de mindemellett az energiautánpótlásukról egyaránt gondoskodnak. Maga a tok Qi-szabványos töltővel vagy Lightning csatlakozón keresztül tölthető, segítségével pedig a fülhallgatóból akár 24 órás üzemidőt is kihozhatunk.

Nagy előnye még a terméknek, hogy támogatja már a Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatot, aminek jóvoltából a legtöbb Apple készülékkel villámgyors kapcsolatot tud létesíteni, tehát amint kivesszük a tokjából és betesszük a fülünkbe, gyakorlatilag rögtön hallgathatjuk is kedvenc zenéinket vagy bonyolíthatjuk a kapcsolódó telefonhívásainkat.

Beats PowerBeats Pro – Kedvencünk sportoláshoz

Előnyök

 • 8 különböző szín
 • ergonomikus kialakítás
 • víz –, verejték- és porálló
 • töltőtok
 • rögzített fülvédő

Elérhető itt

ALZA.HU


Amennyiben sportoláshoz vagy egyéb aktív tevékenységhez is ideális vezeték nélküli fülhallgatót keresünk, mely intenzív gyakorlatok során sem esik ki a fülből, akkor a Beats PowerBeats Pro az egyik legjobb alternatívát képviseli. Speciális kialakítása mellett ráadásul a hangminőség tekintetében sem vall kudarcot.

Ergonomikus fülkampó a maximális szabadsághoz

Rendkívül nagy kellemetlenséget tud okozni a legtöbb vezeték nélküli fülhallgatónál a megfelelő rögzítés hiánya. Ezt a problémát küszöbölte ki a Beats PowerBeats Pro egy mutatós és letisztult kiegészítővel, mely ergonomikus formában képes arra, hogy a füleinken tartsa a kiegészítőt, így még intenzív sportolás közben sem kell kiesésétől tartanunk.

A fülkampók ráadásul viseléskor szinte teljes egészében eltűnnek a fülkagyló mögött, így mindennapi viselés során sem kell a látvány miatt aggódnunk. Hab a tortán, hogy a szerkezetet teljesen por- és vízálló kialakítással látták el, ezáltal ha esőben vagy porban mozognánk, netán erősen izzasztó gyakorlatokat végeznénk, akkor sem esik majd semmi baja.

A telefon elővétele nélkül intézhetjük hívásainkat

A Beats PowerBeats Pro kapcsán fontos tulajdonság még a handsfree funkció, ami azt jelenti, hogy sem a hangerő szabályozáshoz, sem a dalok közti váltáshoz, de még a hívások fogadásához sem kell elővenni a telefont a zsebünkből. A vezeték nélküli fülhallgatón több gombot is találunk, melyek lehetőséget adnak arra, hogy ezekkel vezéreljük az egyszerűbb feladatokat, ami sportolás közben vagy egy tömött buszon kifejezetten nagy előny.

A fülhallgató ráadásul automatikusan kikapcsolja majd a zenét, amint kivesszük a fülünkből, ha pedig visszarakjuk, onnan folytatja a lejátszást, ahol leállította. Mindezt a kiváló minőségű és tulajdonságú mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően a legmagasabb szinten, kiegyensúlyozott hangzással, dinamikus hangképpel és hatékony zajszűrő tulajdonságokkal garantálja.

Bluetooth technológiával, töltőtokkal

A valódi vezeték nélküli megoldás mellett a Beats PowerBeats Pro Bluetooth technológiával dolgozik, így nagyon egyszerűen tudjuk párosítani bármelyik eszközhöz, mely támogatja ezt a kapcsolódási formát. A fülhallgató ráadásul kifejezetten nagy teljesítményű akkumulátort is kapott, így akár 9 órán keresztül tudjuk majd használni egyetlen feltöltés esetén.

Amennyiben lemerült, akkor sem kell aggódni, hiszen ergonomikus és nagy strapabírású tokja egyben a töltője is. Elegendő csupán elhelyeznünk benne a vezeték nélküli fülhallgatót ahhoz, hogy rövid időn belül ismét használhassuk. Ha edzés közben merül le, akkor sincs gond, csak pihenjünk öt percet, ennyi idő ugyanis elég neki ahhoz, hogy akár másfél órányi zenehallgatásra elég energiát szívjon magába.

Bose QuietComfort Earbuds – A felsőkategória képviseletében

Előnyök

 • Bluetooth 5.
 • környező zaj maximális elnyomása
 • víz – és izzadságálló
 • tökéletes illeszkedés
 • zajcsökkentés különböző szintjei

Elérhető itt

ALZA.HU


A Bose QuietComfort Earbuds az igazi vájtfülűek, a valódi audiofil élményt kedvelő zenerajongók számára megálmodott vezeték nélküli fülhallgató, mely minden körülmény között prémium kategóriás hangminőséget kínál a felhasználók számára. Nem véletlen, hogy a piacon a legjobbak közé sorolják mind az akusztikai tulajdonságok, mind a környezeti zajcsökkentés, de még a hangminőség tekintetében is.

Precíz zajcsökkentés, kiemelkedő hangminőség

A legnagyobb előny a Bose QuietComfort Earbuds vezeték nélküli fülhallgató kapcsán, hogy aktív és passzív formában egyaránt megtámogatja a környezeti zaj kiszűrését, illetve elnyomását. Ehhez a fülhallgató rögtön két mikrofont is használ, mely figyeli a fül irányába érkező hangokat, és olyan jeleket produkál, melyek valós időben képesek megszüntetni, gyakorlatilag kioltani a kellemetlen zajokat.

Természetesen a fülhallgató lehetőséget ad arra, hogy szabályozzuk a zajszűrés mértékét, ezáltal a környezeti zajt egy bizonyos mértékig átengedhető vele – ez kerékpározás vagy sétálás során nagyon hasznos –, miközben a kiemelkedő hangminőség folyamatosan a legmagasabb szinten teljesít majd, így ciripelő magasak, kielégítő közepek és robosztus mélyek várnak ránk, a hangtulajdonságok pedig a hangerő módosításával sem változnak.

Egyedi formavilág, IPX4 védelem

A legtöbb vezeték nélküli fülhallgatóval ellentétben a Bose QuietComfort Earbuds nemcsak tulajdonságaiban, hanem már a megjelenésében is rendkívül különlegesnek tekinthető. Puha szilikon és műanyag részeinek hála minden helyzetben tökéletesen illeszkedik a fülhöz, és annyira kényelmes, hogy akár egész nap bátran használhatjuk, egyáltalán nem okoz kellemetlenségeket.

A csinos dizájn mellett ráadásul a védelem tekintetében sem okoz csalódást. Az IPX4 tanúsítványának hála sem az izzadtság, sem a víz nem tud kárt tenni benne, így esőben sem kell kivenni a fülünkből, sőt az egyedi érintőpanelnek hála minden helyzetben nagyon gyors és egyszerű kezelhetőség vár ránk. Ha mindez nem lenne elegendő, a jobboldali fülhallgató még egy speciális mikrofont is kapott, mely könnyedén képes rögzíteni vagy továbbítani a hangunkat, ha szükség van rá.

Bluetooth 5.1 kapcsolódás, extra töltőtok

A mai sztenderdekhez igazodva a Bose QuietComfort Earbuds is egy speciális töltőtokkal együtt került forgalomba, mely alaposan kitolja az egyébként 6 órás üzemidőt, hiszen ezzel akár 12 órát is kibír majd a készülék. Mindezt ráadásul rendkívüli gyorsaság társaságában, hiszen elegendő lesz mindössze 15 percre beletenni a tartójába ahhoz, hogy rögtön újabb 2 órán keresztül élvezhessük kimagasló hangminőségét.

Szintén a modern sajátosságoknak kedvezve a Bose QuietComfort Earbuds Bluetooth 5.1 kapcsolaton keresztül tud csatlakozni a kijelölt eszközökhöz. Ennek köszönhetően rendkívül gyorsan felismer bármit, méghozzá 10 méteres hatótávon belül, így akár még edzés közben is hűséges társunk lehet, sőt hívásainkat is úgy tudjuk felvenni vele, hogy nem kell elővennünk hozzá a telefont a tokjából.

Samsung Galaxy Buds+ – A vásárlók kedvence

Előnyök

 • 22 óra akkumulátor idő
 • kiváló telefonhívás minőség
 • vezeték nélküli töltőtok
 • touchpad
 • 3 különböző szín

Elérhető itt

ALZA.HU
NOTEBOOK.HU


A Samsung saját márkás Galaxy Buds+ vezeték nélküli fülhallgatója a legjobb választás lehet azok számára, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a pénzükből, hiszen elérhető ár mellett kínál kifejezetten nagy teljesítményt, illetve olyan funkciókat, melyek gyakran csak a lényegesen magasabb kategóriákra jellemzőek. A több tízezer vásárlói vélemény segítségével elnyerte a „vásárlók kedvence” címet tesztünkben.

Gazdag hangzás, dinamikus hangszórók

A pozitívumok között a Samsung Galaxy Buds+ kapcsán abszolút az első helyen áll a termék rendkívül gazdag hangzása, aminek köszönhetően nemcsak telefonáláskor halljuk kristálytisztán a másik felet, de zenehallgatás során egyaránt olyan hangképet nyújt, ami ezen a szinten magasan a legjobbak közé tartozik.

Ezt leginkább a kétutas kialakítással ellátott dinamikus hangszórói biztosítják az eszköznek, amivel nagyon erőteljes basszusok és mindig tiszta magasak várnak ránk. Legyen szó bármilyen zenei műfajról, vagy esetleg egy podcastról, hallgassunk zenét akár a belső tárhelyről, akár a Spotify-ról, minden esetben igazi élmény vár ránk.

AKG által hangolva

Az imént említett magas minőséget ráadásul a zeneiparban és az audiofil társadalom által jól ismert AKG hangolásának köszönheti még a Samsung Galaxy Buds+, mely ennek köszönhetően olyan térbeli hangot varázsol a fülünkbe, hogy az gyakran a minőségi kagylós fejhallgatók érzetét keltheti a használat közben.

Ez a prémium tulajdonság pedig természetesen a mikrofonok terén is jellemző lesz! A vezeték nélküli fülhallgató rögtön két külső mikrofont kapott, melyek annyira érzékenyek, és olyan jó zajszűrő tulajdonságokkal lettek ellátva, hogy még zajosabb környezetben is kiválóan továbbítják a hangunkat a másik félnek a telefonhívások során anélkül, hogy hangosabban beszélnénk.

Kifinomult dizájn, 22 órás üzemidő

Az ipari sztenderdnek megfelelve a Samsung Galaxy Buds+ is Bluetooth kapcsolaton keresztül tud csatlakozni minden olyan készülékhez, ami támogatja ezt a formátumot, mindezt gyorsan, pontosan, lecsatlakozások nélkül. Ehhez ráadásul kifejezetten magas üzemidő is tartozik, így garantáltan nem lesz szükség minden nap tölteni az eszközt ahhoz, hogy akár egész munkaidőben hallgathassuk kedvenceinket.

Alaphangon a termék 11 órányi zenehallgatásra képes, azonban jár hozzá egy biztonságos hordozásra is ideális töltőtok, melyben rendszeresen elhelyezve akár 22 órára is növelhetjük ezt a tulajdonságot. Hogy mindehhez a Samsungtól megszokott kifinomult, abszolút a legjobbakat idéző termékdizájn tartozik, már csak egy járulékos extrának tekinthető a sok között.

Jabra Elite 75t – Kiváló ár-érték arány

Előnyök

 • 28 óra akkumulátor idő
 • integrált hangerő vezérlő
 • kiváló mikrofon minőség
 • víz és porálló
 • kényelmes viselet

Elérhető itt

ALZA.HU


A Jabra Elite 75t egy kompromisszummentes megoldás abban az esetben, ha szeretnénk elérhető árkategóriából egy prémium minőségű vezeték nélküli fülhallgatót választani magunknak, mely nemcsak rendkívül közkedvelt, de mindemellett egy nagyon kompakt kialakítású, a felhasználó és környezete által egyaránt alig észrevehető megoldásnak tekinthető.

Zárt felépítés, hatásos zajcsökkentés

A speciális felépítésének köszönhetően a Jabra Elite 75t egy teljesen zárt kialakítással rendelkező vezeték nélküli fülhallgató, mely ebből kifolyólag nagyon hatásos zajcsökkentési tulajdonságokkal rendelkezik. Mindehhez 20 és 20 000 Hz közti frekvenciasávot biztosít, így kedvenc dalainknak garantáltan minden apró részletét kihallhatjuk majd az aktív használat során.

Csatlakozását természetesen Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül kivitelezhetjük, aminek hála nemcsak gyorsan, de tartósan és stabilan képes kapcsolatot létesíteni a legtöbb olyan eszközzel, ami támogatja, mindezt kellemetlen, állandóan összegabalyodó kábelek nélkül, kifejezetten magas szintű kényelem társaságában.

Magas minőségű mikrofon

A vezeték nélküli fülhallgatóba beépített magas minőségű mikrofonnak köszönhetően a Jabra Elite 75t lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy mindig a legjobb minőségben hallhasson minket a másik fél, noha a gyártó leginkább olyan helyen ajánlja a használatot, ahol nincs túl sok zavaró környezeti zaj, hiszen a mikrofon ezeknek csak egy részét tudja majd elnyomni.

A telefonálás mellett ráadásul egy integrált vezérlő biztosítja a könnyed kezelhetőséget, aminek jóvoltából nem kell majd elővennünk a zsebünkből a telefont ahhoz, hogy módosítsuk a hangerőt, illetve váltsunk a zeneszámok között. Ez tovább növeli az eszköz közkedvelt jellegét, hiszen használata rendkívül sok előnnyel kecsegtet a felhasználók számára.

Akár 28 órás üzemidővel

Noha rendelkezik tartóval, az viszont nem alkalmas a Jabra Elite 75t töltésére, csak arra, hogy biztonságos tárolási alternatívát nyújtson számára. Külső akkumulátorra egyébiránt nincs is nagy szüksége, hiszen egyetlen feltöltéssel akár 28 órányi üzemidőt is képes garantálni a felhasználó számára, vagyis biztosan nem kell majd minden nap tölteni.

Ezen túlmenően kiemelendő, hogy a vezeték nélküli fülhallgató IPX5-ös szabvánnyal rendelkezik, mely a védettségi szintet jelöli, és a speciális kód mögött a jelenlegi piac egyik legjobb tulajdonságát találjuk a termékkategórián belül, aki tehát egy strapabíró, eső- és izzadtságálló eszközt szeretne magának, az biztosan nem csalódik majd a Jabra termékében.

Huawei FreeBuds 3i – Az arany középút

Előnyök

 • tiszta hangzás
 • aktív zajszűrés
 • cserélhető szilikon hangpárnák
 • érintésérzékelés
 • masszív töltőtok

Elérhető itt

ALZA.HU


Az elegáns megjelenés és a minőségi hangzás megtestesítőjeként a Huawei FreeBuds 3i vezeték nélküli fülhallgató kiváló választás lesz abban az esetben, ha elérhető áron szeretnénk egy olyan terméket, ami minden tekintetben képes összemérni az erejét a nála jóval drágább modellekkel is.

Aktív zajcsökkentő rendszer

Az eszköz egyik legnagyobb előnye, hogy kimagasló hangzását szinte bármilyen környezetben lehetőségünk van a legjobb minőségben élvezni. A Huawei FreeBuds 3i ugyanis aktív környezeti zajcsökkentő rendszerrel rendelkezik, mely képes arra, hogy megbirkózzon akár a 32dB-ig terjedő külső hangok kiszűrésével.

Ezt a fülhallgatóba épített három mikrofon biztosítja, mely képes érzékelni a külvilág felől érkező hanghullámokat. Ezek a befelé néző mikrofonnal együttműködve aktívan semlegesítik a zajt. A mikrofonok ráadásul nemcsak zenehallgatáskor, hanem telefonáláskor is jó szolgálatot tehetnek, hiszen képesek pontosan rögzíteni a hangunkat, ezzel szinte bárhol lehetővé téve a megfelelő minőségű hívásokat.

Kapacitív érzékelők az egyszerű kezelhetőségért

A Huawei FreeBuds 3i ezen felül a kezelhetőség tekintetében sem vall kudarcot, hiszen kapacitív érzékelőkkel lett felszerelve annak érdekében, hogy rendkívül egyszerűen tudjuk fogadni például a hívásokat, illetve vezérelni a zenéinket, hiszen itt válthatunk a dalok között, állíthatjuk a hangerőt és így tovább.

Ezen felül a vezeték nélküli fülhallgató rengeteg intelligens funkcióval is fel lett vértezve. Amennyiben legalább EMUI 10 operációs rendszert használó Huawei okostelefonnal használjuk, a fülhallgató képes felismerni, ha kivesszük a fülből, ilyenkor azonnal elhallgat a zene, majd amint visszakerül a füljáratba, onnan folytatódik, ahol korábban befejeződött.

Magas hangminőség és kielégítő kényelem

Ha szeretjük a jó hangzást, a Huawei FreeBuds 3i garantáltan kielégíti majd ezen a téren az igényeinket, hiszen a vezeték nélküli fülhallgatóban 10 mm-es meghajtókat találunk, melyek rendkívül érzékeny membránok, így elképesztően teljes hangzást, tiszta és erős basszusokat kínálnak, miközben természetesen a magasakra sem panaszkodhatunk majd.

Ezen felül a Huawei terméke a kényelem tekintetében is igyekszik a felhasználók kedvében járni. A csomagban ugyanis rögtön négy pár különféle méretet képviselő szilikon dugót találunk, melyek nagyon egyszerűen kicserélhetők, mindemellett pedig biztosítják, hogy a kis fülhallgatók kényelmesen és biztonságosan álljanak a fülünkben.

A szilikonokkal elérhető jó tömítés egyébiránt a hangzást is pozitív irányban befolyásolja, amit kifejezetten sokáig élvezhetünk a FreeBuds 3i által. Egyetlen töltéssel ugyanis a termék 3,5 óra üzemidőt kínál, de jár hozzá egy speciális töltőtok, amivel akár 14,5 órára is kitolhatjuk ezt az értéket, arról nem beszélve, hogy masszív kialakításának köszönhetően – mágneses tüskék tartják a helyükön benne a fülhallgatókat – a biztonságos hordozhatóságot egyaránt garantálja.

JBL Tune 125 – A pénztárcabarát megoldás

Előnyök

 • 32 óra akkumulátor idő
 • 4 különböző szín
 • kényelmes viselet
 • egyszerű használat
 • megbízható márka a zene világában

Elérhető

NOTEBOOK.HU


A JBL már hosszú évek óta megbízható társa azoknak, akik odáig vannak a minőségi zenehallgatásért. Nem véletlen, hogy a JBL Tune 125 vezeték nélküli fülhallgató is rendkívül kedvelt a felhasználók körében, hiszen a legmagasabb hangminőséget kínálja a felhasználók számára, méghozzá meglepően alacsony áron.

Pure Bass a mindig kimagasló hangzásért

A gyártó nagyon jól ért ahhoz, hogy miként préseljen bele kimagaslóan minőségi hangzást egy olyan kis eszközbe, mint a JBL Tune 125. A legjobbakat idéző 20-20000 Hz közti frekvenciatartomány és a 14 Ohm-os impedancia mellett például több saját gyártású technológiát is alkalmaztak az aprócska kütyüben, aminek köszönhetően minden környezetben a legjobbat tudja kihozni a zenéinkből.

Ezt az úgynevezett JBL Pure Bass technológiával érték el, melynek jóvoltából élettel teli, tiszta basszushangzás vár ránk minden stílusban, miközben természetesen nem vesznek el a közepek, sőt a magasakkal sincs problémája. Tudása tehát több tekintetben vetekszik az árban jóval drágább termékekével.

Teljes vezetékmentesség gyors párosítással

Azon túl, hogy a JBL Tune 125 kifejezetten látványos termékdizájnt kapott, ezáltal maximálisan megállja a helyét a legtöbb vezeték nélküli fülhallgató között, mindemellett teljes vezetékmentességet, ezáltal maximális szabadságot kínál nekünk. Ez nemcsak zenehallgatás, sport vagy bármilyen aktív tevékenység során jelent nagy előnyt, hanem természetesen telefonálás közben is.

A Bluetooth szabványnak köszönhetően a termék ráadásul nagyon gyors kapcsolatot képes létesíteni minden párosított eszközzel, amint kivesszük a tokjából, rögtön megtalálja a legközelebbi olyan készüléket, ahol engedélyezett a használata, ezáltal nem kell felesleges perceket töltenünk a keresésével, azonnal hallhatjuk zenéinket vagy intézhetjük hívásainkat.

Akár 32 órás üzemidő, mono üzemmód

Árkategóriájához viszonyítva a JBL Tune 125 ráadásul kifejezetten hosszú aktív üzemidőt kínál a számunkra. Maga a vezeték nélküli fülhallgató önmagában 8 órányi használatra alkalmas egyetlen töltéssel, de a hozzá tartozó töltőtok további 24 órára elegendő energiát képes biztosítani számára, így összességében akár 32 órát is használhatjuk majd egyhuzamban.

Mindezt ráadásul olyan funkciók társaságában, mely teljesen egyedülálló a piacon. A Dual Connect jóvoltából például a sztereóhangzást képes monóvá alakítani, így egyetlen fülhallgatóval is teljes élményt kapunk tőle. Ez rendkívül előnyös olyan munkahelyen vagy olyan közegben, ahol a zenehallgatás vagy telefonálás mellett szükség van arra, hogy halljuk a környezetünket, arról nem is beszélve, hogy a másik fülhallgató ilyenkor a tokjában töltődhet.

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 – A beugró szint képviseletében

Előnyök

 • integrált hangerő gombok
 • letisztult megjelenés
 • egyszerű kezelés
 • egyszerű kezelés, kényelmes viselet
 • kimagasló hangminőség

Elérhető itt

xiaomishop.hu – hivatalos
ALZA.HU


A Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 egy az ár tekintetében belépő szintet képviselő, de a tudás terén akár a nagyokkal is egy lapon említhető vezeték nélküli fülhallgató, mely kiváló alternatívát képvisel akkor, ha kipróbálnánk, miként működik a gyakorlatban egy ilyen termék.

Dinamikus hangminőség, jó mikrofon

A darabonként mindössze 4 gramm tömeggel rendelkező Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 ráadásul rögtön a legjobbakat idéző hangminőségben kínálja majd ezt az élmény, hiszen ergonomikus kialakítása mellett 7,2 mm-es dinamikus hangszórók telt hangzást adnak, méghozzá dübörgő basszusokkal és tiszta magasakkal, melyekhez kifejezetten jól működő zajszűrő funkciók társultak.

Mivel a két fülhallgató külön fogja a jeleket, valódi sztereóhangzást nyújt a felhasználóknak, de a mikrofon tekintetében sem okoz csalódást. Ennek köszönhetően torzítástól mentes, tiszta hang továbbításra alkalmas, így akár még telefonhívások lebonyolítására is lehetőségünk lesz vele, noha ezen a téren némi kompromisszumot követel majd a kialakításból fakadó visszhang jelenléte, ami természetesen megszokható jellegzetesség.

Bármilyen Bluetooth eszközzel párosítható

Noha a vezeték nélküli fülhallgatókat jellemzően okostelefonokkal használjuk, a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 esetén azonban a Bluetooth csatlakozásnak köszönhetően szinte bármihez hozzáköthetjük, legyen az egy telefon, táblagép vagy laptop. Az ötödik generációs technológiának hála ráadásul 50 méteres hatósugárban gondolkozhatunk, jobb energiafelhasználás és kevésbé zajos jelszint mellett.

A Bluetooth 5 tehát nemcsak a technológia szintjén, hanem a hangminőség tekintetében egyaránt magasabbra emeli a termék minőségét. Mindezt ráadásul kifejezetten látványos megjelenés társaságában, sőt a Xiaomi vezeték nélküli fülhallgatója még egy külső érintőpanelt és jelzőfényeket is kapott az egyszerűbb irányításhoz, a tartozékként elérhető, egyszerűen cserélhető szilikon fülharangoknak hála pedig amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg nem passzol majd a fülünkbe.

Hordozható töltőtok a 12 órás üzemidőért

Hogy megfeleljen az elvárásoknak, a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 egy hordozható töltőtokot is kapott a gyártótól, mely külső akkumulátorként funkcionál, így ha a fülhallgató esetleg lemerült volna, csak helyezzük el a kis dobozban – ahol mágnes szippantja oda a töltőtüskékhez az eszközt –, majd pár perc múlva ismét használhatjuk.

Az aprócska méret ellenére a vezeték nélküli fülhallgató önmagában akár 4 órányi töltést képes megtartani és leadni zenehallgatás során, de a töltőtokkal együtt ez az érték akár 12 órára is növekedhet, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény az árkategóriájához viszonyítva.

A vezeték nélküli fülhallgatókról általában

A vezeték nélküli fülhallgatók világában manapság két altípust különíthetünk el egymástól az alapvető működés és kialakítás tekintetében. A tulajdonságok és a funkció terén ezek között nincs drasztikus különbség, ugyanakkor mégis lényeges megkülönböztetni őket, hiszen léteznek egymástól teljesen különálló fülhallgatóval rendelkező típusok, de olyanok is, melyeknél a két kis hangszórót egy vékony vezeték összeköti egymással.

Utóbbi megoldással egyre ritkábban találkozhatunk a piacon, a legmodernebb termékek már az Apple AirPods által kikövezett útvonalat követik, így általánosságban az alábbi tulajdonságok kivétel nélkül jellemzők rájuk:

 • Bluetooth kapcsolaton keresztül tudnak kapcsolatot létesíteni okostelefonjainkkal és egyéb eszközeinkkel akár több méteres távolságból is, ami óriási szabadságot kínál.
 • Akkumulátorral üzemelnek, tehát aktív rendszerek, melyek ennek ellenére is kielégítő üzemidővel rendelkeznek, pláne a tartóként funkcionáló hordozható töltővel ellátott típusok.
 • teljes zenehallgatási élményt, hangerőt és hangminőséget kínálnak, mint a vezetékes fülhallgatók, méghozzá rengeteg különféle kiegészítő – például cserélhető és eltérő méretű szilikon füldugók – társaságában.

Vásárlási útmutató

Töltés és üzemidő

Amennyiben vezeték nélküli fülhallgatót szeretnénk vásárolni, az ár mellett alighanem az egyik első és legfontosabb tulajdonság az üzemidő lesz a kiválasztáskor. Sokan nem is sejtik, hogy ezek az aprócska kis kiegészítők milyen sokáig bírják egyetlen töltéssel, illetve milyen hatásosan kitolható az üzemidő, ha olyan modellt választunk, amihez töltőtok tartozik.

Akkumulátor üzemidő

Általánosságban kijelenthető, hogy jó választásnak bizonyulnak azok a vezeték nélküli fülhallgatók, melyek egyetlen töltéssel legalább 8-10 órát kibírnak. Ez azért lehet fontos, mert rengetegen a munkaidőhöz igazítják használatát, és ez bőven elegendő ahhoz, hogy egy teljes nap használjuk, és még az utazáshoz is maradjon elég töltöttség bennük.

Töltés, töltőtok

A töltés tekintetében a vezeték nélküli fülhallgatók zöme a töltőtokos alternatívát alkalmazza, aminek a lényege, hogy a termékekhez egy masszív, nagy biztonságot nyújtó hordozódobozt adnak, ami egyszerre tartó, dokkoló és töltő is. Ez az állítás azonban nem minden esetben állja meg a helyét, hiszen még mindig találni olyan fülhallgatókat a piacon, melyek csak vezetékes töltésre és hordozásra alkalmas tokkal kerülnek a boltok polcaira.

A töltőtok egyébiránt egy rendkívül hasznos kiegészítő, érdemes azok közül a termékek közül válogatni, melyek ilyen kiegészítővel együtt kaphatók. Ez azért fontos, mert ezek a tokok gyakorlatilag külső akkumulátorként is szolgálnak, ezáltal a lemerült vezeték nélküli fülhallgatókat nagyon hamar fel tudják tölteni, ami munkában vagy utazás közben rendkívül hasznos lehet.

Töltési idő

Hogy mennyi ideig tart feltölteni egy vezeték nélküli fülhallgatót, az minden esetben függ a töltési módtól, illetve töltőtokos megoldás esetén a külső akkumulátorok teljesítményétől. A hosszabb üzemidővel rendelkező típusokat értelemszerűen tovább tart feltölteni, ezáltal a számítógéphez csatlakoztatva, USB porton keresztül gyakran 5-6 óráig is eltart egy teljes ciklus.

Természetesen ez nemcsak a fülhallgató, hanem egyben a töltőtok akkumulátorának a feltöltése is. Amennyiben kizárólag erről a külső áramforrásról töltjük a fülhallgatókat – amivel sok esetben könnyen megduplázható az általános üzemidő –, akkor jellemzően rövidebb ideig tart a folyamat.

Ne feledjük: ez gyakran függ a gyártótól is, hiszen rengeteg eltérő töltési technológia jellemző az egyes típusokra, így vannak, melyek percek alatt feltöltik a kis eszközöket, míg másoknak órákra van szüksége ahhoz, hogy egy-két óra extra üzemidőre elég energiát adjanak át.

Bluetooth kapcsolat

Jelenleg a piacon kizárólag olyan vezeték nélküli fülhallgatók találhatók, melyek Bluetooth kapcsolattal üzemelnek. A szabvány rendkívül kényelmessé teszi a választást, azonban így sem árt odafigyelni arra, hogy milyen típust választunk, hiszen a technológia kapcsán vannak már különbségek.

Érdemes minden esetben ötödik generációs Bluetooth kapcsolatot támogató termékre voksolni, hiszen ezek nemcsak sokkal jobb minőségű jeltovábbításra, ezáltal teltebb hangzás átadására képesek, de mindemellett sokkal biztonságosabb és stabilabb kapcsolatot képesek biztosítani a fülhallgató és az okostelefon, vagy más csatlakoztatott eszköz között.

Mivel a technológia visszafelé kompatibilis, ezért elegendő, ha a fülhallgató támogatja a Bluetooth 5-öt, ebből azonban manapság már nem nagyon szabad engedni, ha tartós befektetést szeretnénk.

Mikrofonok, hangszórók

A mikrofonok és a hangszórók bár nagyon fontos elemei a vezeték nélküli fülhallgatóknak, sajnálatos módon azonban rendkívül nehéz feladata van annak, aki ebből a szempontból akar válogatni a termékek között. Eleve ott kell kezdenünk, hogy ezek az eszközök nem arra valók, mint egy zártkagylós fejhallgató, mely a zene minden részletét képes a fülünkbe varázsolni, hiszen a legtöbbször eleve rosszabb minőségű streameket vagy mp3 fájlokat hallgatunk.

Tesztünkbe jellemzően azokat a fülhallgatókat válogattuk be, melyek a maguk kategóriájában elfogadható hangminőséget kínálnak. Amit itt fontosabb lehet figyelembe venni a vásárláskor, az a zajszűrő funkció, de erről egy kicsit később. A fentiek miatt felesleges elveszni a számok világában, és impedanciákkal, illetve frekvenciatartományokkal foglalkozni, mert amire használjuk majd ezeket az eszközöket, arra a többségük – de a fenti listán szereplő típusok garantáltan – alkalmasak lesznek.

Hasonló a helyzet a mikrofonokkal is. Ezen a téren inkább arra figyeljünk oda, hogy legyen beépített mikrofon, és képes legyen a megfelelő jelszint fogadására annak érdekében, hogy telefonálás során ne kelljen kiabálnunk ahhoz, hogy a másik fél megértse a mondandónkat. Hasznos kiegészítő, emiatt érdemes olyan típust választani, amelyik rendelkezik vele.

Zajszűrés

A mikrofon és a hangszóró helyett fontosabb odafigyelni vezeték nélküli fülhallgató vásárlása esetén a megfelelő zajszűrésre. Ha a legjobbat akarjuk magunknak, akkor az aktív zajszűrő technikákkal ellátott megoldások meglepően jól működnek ezeknél a kis szerkezeteknél, elképesztően ügyesen képesek kiszűrni gyakorlatilag ellentétes hanggenerálással a külső zajokat, ami főként telefonhívások során nagyon fontos.

A passzív zajszűrő rendszerek azonban ennél a terméktípusnál nem túl hatékonyak. Nyilván szűrik valamennyire a kívülről érkező környezeti zajokat, de még így is nagyon sokat átengednek. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe a választáskor, és törődjünk bele abba, hogy az alacsonyabb árkategóriás fülhallgatók erre a technológiára épülnek fel, ergo a zajszűrés tekintetében nem garantálnak kimagasló minőséget.

Kialakítás, illeszkedés

A technológiai oldal mellett rendkívül lényeges a vezeték nélküli fülhallgatóknál, hogy milyen kialakítással és milyen illeszkedéssel rendelkeznek. Mivel az esetek többségében a vásárlás előtt nem tudjuk kipróbálni őket – hiszen ez nem lenne túl higiénikus –, ezért érdemes olyan modellek között válogatni, melyek többféle lehetőséget kínálnak, ezáltal több méretű szilikon füldugó betéttel rendelkeznek a tökéletes illeszkedés érdekében.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a kialakítás tekintetében háromféle típust is megkülönböztethetünk a vezeték nélküli fülhallgatókból, melyek a következők:

 • Hallójáratba illeszthető, azaz In-Ear fülhallgatók, melyeknél különösen lényegesek a fenti füldugó betétek.
 • Hallójárat bejáratához illeszthető, azaz Earbuds fülhallgatók, melyeknél a betétek mellett a külső kialakításra is oda kell figyelni, illetve fülformánk, a külső fülkagyló méretei sem elhanyagolhatók a döntéskor.
 • Fülkagylóra akasztható fülhallgatók, melyek a hordozhatóság tekintetében a legnagyobb biztonságot garantálják.

Sokan ide sorolják még a hangkagylós megoldásokat is, melyek az On-Ear és Over-Ear kategóriát képviselik, de ezt a magyar nyelvben már nem a fülhallgatók, sokkal inkább a fejhallgatók közé sorolhatjuk.

Tartósság, vízállóság

A strapabíró kialakítás minden vezeték nélküli fülhallgató esetében nagyon fontos. Ezen a téren rendkívül nagy a szórás az egyes típusok között, így vannak drága termékek, melyek könnyen összetörnek, és egészen olcsók, melyek kifejezetten masszívak.

Döntésünket ezen a ponton leginkább a hivatalos szabványok, illetve besorolások alapján hozzuk meg, így a por- és vízálló tulajdonságokat mindenképpen vegyük figyelembe a vásárlás előtt. Ezek nagyon fontosak, hiszen a szabadban is gyakran a fülünkben vannak, és rendkívül nagy biztonságérzetet ad, ha port hordó nagy szélben vagy kisebb esőben sem kell kivennünk onnan, mert a megfelelő szigetelése biztonságot nyújt számára.                                                                                

Választásunk alapja mindig a felhasználási mód

A fentiekben ugyan körüljártuk, hogy milyen technológiai sajátosságoknak kell megfelelniük a vezeték nélküli fülhallgatóknak a választáskor, azonban lényeges kiemelni, hogy a felhasználási mód mindig az egyik legfontosabb alap a döntés előtt.

Ha például sportoláshoz szeretnénk használni, akkor lényeges lehet például az akasztós kialakítás, hogy mindig biztosan álljon a fülünkben. Amennyiben utazás közben alkalmaznánk, akkor értelemszerűen a zajszűrő funkció lesz az elsődleges szempont, illetve a nagy üzemidő, míg otthoni vagy irodai felhasználás mellett bátran nyithatunk a hangminőség, a kényelem irányába is, noha utóbbi esetben szerencsésebb alternatíva lehet egy jobb vezetékes vagy vezeték nélküli modell.

Gyakran ismételt kérdések

Lemerülhet-e állásában a vezeték nélküli fülhallgató?

Elméletileg igen, gyakorlatilag viszont kevés esély van rá. Amennyiben néhány nap használat után a vezeték nélküli fülhallgató – pláne töltőtokban – lemerül, akkor ott jellemzően akkumulátor-problémák vannak, tehát az eszköz csereéretté vált. Nyilván más a helyzet akkor, ha hónapig nem nyúlunk a termékhez, hiszen gyakorlatilag folyamatosan készenléti módban vannak, tehát használnak valamennyi energiát, illetve az akkumulátorok állásukban is veszítenek töltöttségükből, de megfelelően működő rendszer esetén ez nem okozhat teljes lemerülést napokban számolva.

Miért nem tud teljesen feltöltődni egy vezeték nélküli fülhallgató?

Az ilyen jelenségek hátterében jellemzően mindig akkumulátor-probléma van. Csere előtt azonban ellenőrizzük, hogy a termék teljesíteni tudja-e a gyártó által garantált üzemidőt vagy sem. Előfordulhat ugyanis, hogy csak rossz az akkumulátor szoftveres érzékelése, és teljesen feltölt, de mégis rossz adatot közvetít a felhasználó felé. Amennyiben minden eshetőséget kizártunk, vigyük vissza cserére a készüléket.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk edzéshez?

Az intenzív edzések esetén a vezeték nélküli fülhallgatók kapcsán két nagyon fontos dolgot kell figyelembe venni. Az első, hogy biztonságosan megmaradjanak a fülünkben, tehát legyen rajtuk egy speciális fülkampó, ami nem engedi kiesni őket a helyükről. A másik pedig a vízállóság, hiszen rendkívül lényeges, hogy az érzékeny szerkezet megfelelő mértékben elviselje a nagymértékű izzadást is.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk utazáshoz?

Mivel utazás közben jellemzően nagy a háttérzaj, ezért a legjobb az, ha a választáskor a zajszűrő tulajdonságokat és a kényelmet tartjuk szem előtt. A legjobb zajszűrést minden esetben az aktív technológiával dolgozó típusok nyújtják, míg a kényelem egészen szubjektív dolog, de minél több szilikonos füldugó jár a fülhallgatóhoz, annál biztosabb, hogy megtaláljuk a hozzánk illő darabot. Hosszabb utazások esetén érdemes lehet figyelembe venni azt is, hogy a készülék elég nagy üzemidőt kínáljon, illetve töltőtokkal rendelkezzen az utántöltéshez.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyünk munkához?

Az első és legfontosabb, hogy a fülhallgató töltés nélkül kibírja a teljes munkaidőt, tehát legalább 7-8 órányi töltést el tudjon tárolni. Ezen felül fontos lehet még a kényelem, hiszen ilyen hosszú ideig csak a legkényelmesebb, a fülünkhöz tökéletesen passzoló darabok lesznek megfelelőek. Minél több szilikon füldugót kapunk a termékhez, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy találunk köztük olyat, ami kényelmes lesz a fülünkbe. Ha intenzív mozgáson alapuló munkát végzünk, a biztos rögzíthetőség is fontos lehet, tehát érdemes olyan terméket választani, ami biztonságosan ül a fülben, esetleg speciális akasztópánt gondoskodik erről a tulajdonságról.

Mi a teendő, ha a vezeték nélküli fülhallgató nem csatlakozik?

A hiba ilyenkor jellemzően a Bluetooth kapcsolat beállításaiban keresendő. Olvassuk el minden esetben a termék pontos leírását a csatlakoztatás kapcsán – bizonyos esetekben például a töltőtokon elhelyezett gombot kell megnyomni ahhoz, hogy két eszköz összehangolásra kerüljön –, de a telefonunkon is érdemes ellenőrizni néhány dolgot. Ilyen például a rejtettség, ha ugyanis a készülék nem látszik a fülhallgató számára, akkor értelemszerűen a kettő nem tud összekapcsolódni. Más probléma nagyon ritkán merül fel ilyen esetben.

Mi a teendő, ha a vezeték nélküli fülhallgató hangja akadozik?

A legfontosabb, hogy a fülhallgatót kipróbáljuk másik eszközzel. Amennyiben ott is ezt a jelenséget produkálja, akkor feltehetően hibás termékről van szó, amit a gyártóknak cserélniük kell. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az elektromos zaj – WiFi hálózatok többek között – zavarják a jelet, de ennek el kell múlnia, ahogy hatótávon kívül érünk. Amit mindenképpen próbáljunk meg ilyen esetben, hogy a kapcsolat törlése után a fülhallgatót újra hozzákapcsoljuk a kiválasztott céleszközhöz.

Mit tehetünk, ha a vezeték nélküli fülhallgató nem illik a fülünkbe?

A jobb minőségű termékekhez jellemzően többféle szilikon betét tartozik, melyek könnyedén cserélhetők. Ezek szolgálják a jobb beilleszthetőséget. Amennyiben bizonytalanok vagyunk ezen a téren, esetleg nem bízunk meg abban, hogy a fülhallgató megmarad így a helyén, válasszunk akasztóval ellátott típusokat, melyeket megtart a fülkagyló, de vásárolhatunk hozzájuk egy rövidke vezetéket is, melyek a nyak mögött elhaladva meggátolják, hogy esetleges kiesés esetén elhagyjuk az aprócska eszközt.

Lehet állítani a vezeték nélküli fülhallgató hangszínét?

Hardveresen nyilván nem, de szoftveresen rendkívül könnyedén. Vannak gyártók, akik ehhez eleve biztosítanak szoftvert, amennyiben viszont ez nem áll a rendelkezésünkre, válasszunk EQ funkcióval ellátott zenelejátszót, vagy egy olyan applikációt, ami módosítja a hangkimenet hangszínének módosítását, így ha túl kevés lenne a basszus a fülünkben, azt nagyon könnyen befolyásolhatjuk vele.

Lehet baja a vezeték nélküli fülhallgatónak, ha leesett?

Sajnálatos módon törés elleni védelemmel ritkán rendelkeznek a vezeték nélküli fülhallgatók, így előfordulhat, hogy amennyiben kiesik a fülünkből és szerencsétlenül landol egy betonfelületen, akkor látható vagy belső sérülések keletkeznek rajta. Ezt könnyedén meggátolhatjuk egy egyszerű kiegészítővel, mely a nyakunk mögött rögzíti a két fülhallgató elemet, így ha kiesik a fülünkből, ez megakadályozhatja a leesést.

Hozzáköthető televíziókhoz is egy vezeték nélküli fülhallgató?

Amennyiben az adott televízió támogatja a Bluetooth kapcsolaton keresztüli hangrendszerek csatlakoztathatóságát, abban az esetben a vezeték nélküli fülhallgatók is minden esetben egyszerűen hozzáköthetők.

Miért nem szól a vezeték nélküli fülhallgató egyik fele?

Ennek az oka szerencsés esetben csak egy kis szoftveres zűrzavar, így ha a problémás oldal rendben tölt, nem szenvedett sérülést, elegendő lehet csak újracsatlakoztatni az adott eszközhöz úgy, hogy a korábbi beállításokat töröljük. Amennyiben ez sem hoz eredményt, nagy valószínűséggel tönkrement az érzékelője. Garanciális termék esetén jellemzően cserélik, más esetben új vásárlására van szükség.

Hogyan tölthető a vezeték nélküli fülhallgató, ha csak kábelt kaptunk hozzá?

Különösen az olcsóbb árkategóriában jellemző, hogy nem adnak töltőtokot a vezeték nélküli fülhallgatókhoz, csak egy dokkolót vagy töltőkábelt. Ilyen esetben a készüléket ugyanúgy egy számítógéphez csatlakoztatva, szabvány USB porton keresztül tudjuk feltölteni.