Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Fitbit Ace LTE: egy gyerek okosóra, ami a biztonság mellett egészségre nevel

Egy minden eddiginél gyerekközpontúbb okosórát mutatott be a Fitbit, ami Ace LTE név alatt nemcsak a szülők-, hanem a lurkók igényeit is képes maximálisan kielégíteni.

A Fitbit eddig is meghatározó szereplő volt a legjobb gyerek okosórák világában, azonban legújabb termékükkel egy olyan szintre emelik ezt a termékkategóriát, amire korábban még nem volt példa.

A Fitbit Ace LTE ugyanis végre nemcsak a felnőttek igényeire koncentrál, hanem odafigyel a gyerekekre is, mozgásra, egészséges életmódra, játékra ösztönzi őket, miközben nem szenved hiányt a biztonsági funkciókból sem.

Játékos mozgás az okosórával

A gyerekek imádnak mozogni, de még jobban szeretik, ha ezt játékos élményekkel társíthatják. A Fitbit terméke ezen a téren egy elképesztő ötlettel állt elő: több nagyszerű játékot is beépítettek az órába, amelyekhez úgy nyerhetnek extra játékidőt a gyerekek, ha mozognak.

A játékok mellett biztonságra tanít.

Sőt, több olyan játék is van az órán, amelyek kommunikálnak például a gyorsulásmérővel vagy a mozgásérzékelővel, így maga a játék is a mozgás örömeire épül. A legjobb azonban, hogy a Fitbit rendszeres időközönként új szoftverekkel bővíti majd az élményt, a gyerekek tehát soha nem unnak rá az órára.

Ez azonban még nem minden. A Fitbit ugyanis megálmodta az eejie-ket, amelyek különféle testre szabható virtuális lények, akik a napi tevékenységekből táplálkoznak. Minél többet mozog a gyerek, saját kis lénye annál boldogabb és egészségesebb lesz, ami sokaknak hatalmas motivációt nyújthat.

A szülők mindig tudják, hol jár a gyermekük

A gyerek okosórák egyik legfontosabb tulajdonsága a nyomkövetés. Ez természetesen a Fitbit Ace LTE-ből sem hiányzik, így a szülők folyamatosan, valós időben követhetik lurkójukat, de a biztonság érdekében ezeket az adatokat csak a gondviselők láthatják, 24 óránként pedig teljesen törlődnek a rendszerből.

A tartózkodási hely rögzítése mellett a gyerekek az okosórán keresztül szöveges- és hangüzeneteket, valamint hívásokat is tudnak fogadni, ők maguk pedig egyszerű szöveges üzenettel jelezhetnek a szülőknek, mindehhez pedig nem kell extra SIM kártyát vagy egyebeket vásárolni, a Fitbit Ace Pass mindent lefed majd ezzel kapcsolatban.

Elérhető társalkalmazás mellett még hívásokat is tudunk kezelni róla.

Nemcsak tartós, hanem még mutatós is

A Fitbit Ace LTE annak ellenére, hogy gyerekeknek készült, egyáltalán nem kelt gyerekes hatást, így biztosan szívesen viselik majd a nagyobbak, a tinédzserek is, hiszen ránézésre egyáltalán nem egy tipikus gyerek okosóra, de strapabíró jellegére azért odafigyeltek a gyártónál.

Ennek megfelelően az eszköz 50 méterig teljesen vízálló, nagyfelbontású kijelzőjét Gorilla Glass 3 bevonat óvja a sérülésektől, a karc- és porálló kialakítás mellett pedig az akkumulátor üzemideje sem rossz, töltésenként 16 órát kibír intenzív használat mellett.

Fitbit Ace LTE ár & megjelenés

A Fitbit legújabb gyerek okosórájára már nem kell sokat várnunk, a gyártó ugyanis várhatóan június 5-től megvásárolhatóvá teszi azt a Google Store-on és az Amazonon keresztül, de később más üzletekből is beszerezhetjük majd.

Az előrendelés már él, ebben a formában pedig 230 dollárba kerül az óra – ez árfolyamtól függően nagyjából 85 ezer forint –, de használatához Fitbit Ace Pass előfizetésre is szükség lesz, ami havonta további 10 dollárba kerül majd.