Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Fitbit Charge 7: szeptemberben érkezik a népszerű okoskarkötő legújabb generációja

Újabb generációváltás várható idén a Fitbit okoskarkötős termékcsaládjában, miután kiderült, hogy a Google még ősszel piacra dobja a legújabb típust Fitbit Charge 7 név alatt.

Miután 2021-ben a Google átvette a Fitbit irányítását, a cég által gyártott aktivitásmérők rohamos fejlődésnek indultak. Ennek köszönhetően megkerülhetetlen névvé váltak a piacon, amit jól bizonyít, hogy okoskarkötő tesztünkön is több termékük szerepel előkelő helyen.

Idén pedig tovább erősítik pozíciójukat, hiszen a cég legfrissebb bejelentése szerint idén szeptemberben érkezik a Fitbit Charge 7 aktivitásmérő, ami azt jelenti, hogy a gyártó a korábbi kétéves ciklusok után átáll az évenkénti megjelenésre, aminek igencsak itt volt már az ideje.

Mit várhatunk a Fitbit Charge 7-től?

A kiszivárgott részletek alapján a Fitbit hetedik generációs okoskarkötője minden téren több funkcióval szolgál majd, mint elődje, de a kijelző tekintetében is már egy 1,5 hüvelykes HD AMOLED panel kerülhet bele, amivel olyan riválisokat tudna szorongatni, mint az Amazfit Band 7 vagy a Xiaomi Mi Band 8.

Így nézett ki a Fitbit Charge 6

Ezen felül a Fitbit Charge 7 képes lesz már a vércukorszint folyamatos monitorozására – ez cukorbetegek számára óriási segítség lehet –, valamint a menstruációs ciklusok, a női egészség nyomon követésére.

A beépített mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak köszönhetően az okoskarkötő sokkal jobban ki tudja majd használni a pulzusszám-érzékelő képességeit, de erőteljes fejlődés várható a GPS-től és az edzéskövetéstől is, sőt már a Google Maps adatainak a kihasználása sem okoz neki gondot pontosan úgy, mint ahogyan az Apple készülékeinél megszoktuk.

A Fitbit Charge 7 várhatóan már univerzális töltővel, USB-C porttal érkezik, és a gyártó az üzemidőt is egy sokkal magasabb szintre növelheti, de erről konkrétabb információk még nem láttak napvilágot.

Arról viszont igen, hogy a Charge 7 ismét változatos színekben kerülhet a boltok polcaira – mint közvetlen elődje –, az árazás szempontjából pedig 160 és 180 dollár közötti kategóriában számíthatunk rá, ami jelenlegi árfolyamon olyan 55 és 65 ezer forint körül lenne.