Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Garmin Venu 3 és Venu 3S okosóra: 14 napos üzemidővel & továbbfejlesztett nyomkövető funkciókkal

Megérkeztek az új Garmin okosórák 14 napos üzemidővel és továbbfejlesztett nyomkövető funkciókkal

Rögtön két új okosórát is piacra dobott a kiváló ár-érték arányú termékeiről ismert Garmin, így sok helyen máris az Apple Watch tökéletes alternatívájaként hivatkoznak a 14 napos üzemidővel és új nyomkövető funkciókkal rendelkező Venu 3 készülékre, valamint hasonlóan kiváló kisebb testvérére.

A küllem nem sokat változott, de belül rengeteg újdonság vár ránk

A Garmin Venu 3 és Venu 3S okosórák kapcsán a leginkább szembetűnő tulajdonság, hogy a termékdizájn tekintetében nagy hasonlóságot ápolnak a Venu 2-vel és a 2S-sel. Ez azonban csak a külső – amit leginkább finomítottak – a belső és a tudás tekintetében már nagyon sok újdonság vár ránk.

Eleve több új nyomkövető funkcióval gazdagodtak az órák – így mindkettő alkalmas alvásunk követésére –, de a 10-14 napos akkumulátor üzemidő mellett kiemelendő az AMOLED érintőképernyő alkalmazása is.

A nagyobb testvérbe több tudás szorult

A két okosóra között már a méret tekintetében is tapasztalhatunk különbségeket. A Garmin Venu 3S például 41 mm-es készülékházba került, míg a Venu 3 esetében ez már 45 mm lett, ami természetesen a kijelző méreteit is meghatározta!

A kisebb okosórába ugyanis egy 1,2 hüvelykes AMOLED képernyő került (390×390 képpontos natív felbontással), míg a nagyobb testvér már egy 1,4 hüvelykes panellel büszkélkedhet, ráadásul 454×454 pixeles felbontás mentén.

Utóbbi nemcsak a méreteit, hanem a tudását tekintve is jelentősebb tulajdonságokat vonultat fel, ezáltal több új egészségügyi- és fitneszfunkciót találunk benne, miközben páratlan alapossággal tudja követni az alvást, a szunyókálást és a meditációt.

Mindez nagyon fontos abban, hogy a felhasználók javíthassák mentális jólétüket, illetve az edzések utáni regenerációjukat. Sőt mi több, a Garmin újdonságai már a kerekesszékeseknek is hasznosak lehetnek, hiszen direkt számukra kifejlesztett edzésprogramokkal érkeznek!

Akár 14 nap töltés nélkül

A két okosóra kapcsán fontos kiemelni az üzemidőt. Már a Venu 3S is átlagon felüli 10 napos rendelkezésre állást kínál, de a Venu 3-nál ez az érték normál felhasználás mellett akár 14 napra is növekedhet. Nyilván ezeket az értékeket a GNSS helymeghatározó alkalmazása drasztikusan csökkentheti, de a hétköznapok során ennek a használata nem indokolt.

Jó hír továbbá, hogy mindkét modell rendelkezik saját NFC chippel az érintésmentes fizetés megkönnyítése érdekében, sőt 8GB belső tárhelyet kaptak, így akár saját tartalmakat is bőségesen telepíthetünk.

A Garmin Venu 3 ára

A Garmin Venu 3 esetében a gyártó 450 dolláros árcédulát határozott meg, de Magyarországon mindkét változat 199 900 forintos áron bukkant fel a boltok polcain – méghozzá többféle színben.