Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Honor Magic6 Pro: itt a világ első 180 megapixeles, periszkópos kamerával szerelt telefonja

A Honor Magic6 Pro jött, látott és győzött az MWC expón, ahol úgy mutatkozott be, mint a világ első okostelefonja, amit 180 megapixeles, periszkópos kamerával szereltek fel.

A Xiaomi 14 és 14 Ultra után újabb kínai háttérrel rendelkező okostelefonnak sikerült kellemes meglepetést okoznia a barcelonai MWC-n, ahol a Honor bemutatta a Magic6 Pro globális piacra szánt változatát.

A készülék kellemesen újító termékdizájnnal büszkélkedhet, de ami ennél sokkal érdekesebb, hogy az IP68-tanúsítvány mellett a 6,8 hüvelykes AMOLED kijelzőt NanoCrystal Shield bevonattal látták el, ami állítólag sokkal tartósabb, mint a jelenleg elérhető többi kijelzővédő technológia.

További érdekesség, hogy a kijelző felső részén a Honor elhelyezett egy Magic Capsule névre keresztelt kivágást, ami a szelfikamera mellett olyasmi funkciókkal is rendelkezik, mint amit az Apple-féle Dynamic Island esetében láthattunk.

A 120Hz-es kijelző mögött egyébiránt Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik (egy külön Honor S1 biztonsági chippel kiegészülve), 12 GB RAM-mal és 512 GB ROM-mal felszerelve, de kiemelendő a sorból az 5600 mAh-s akkumulátor is, ami 80W-os vezetékes és 66W-os vezeték nélküli töltéssel büszkélkedhet.

A készülék legnagyobb büszkesége azonban a kamerarendszer! Mint a cikkben is említettük, a telefont egy 180 megapixeles periszkópos főkamerával látták el (OIS-támogatással, valamint 2,5x optikai- és 100x digitális zoommal), amihez fogható még nem volt a piacon, pláne úgy, hogy mellett még két darab 50 megapixeles segédszenzor is megbújik.

A Honor Magic6 Pro várhatóan március 1-től kerül forgalomba kicsivel több mint 500 ezer forintos árcédulával.