Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Így Netflixezz régi TV-n! Mutatjuk a lehetőségeket

Utoljára frissítve:

A Netflix rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltatóvá vált, a rengeteg saját gyártású tartalom miatt pedig sokan szeretnék nézni régi TV-ken is. Hogyan? Segítünk!

A Netflix nevét mindenki nagyon jól ismeri, aki csak egy kicsit is képben van a streaming világában. Egy globálisan elérhető szolgáltatásról van szó, amely főként a saját gyártású tartalmai miatt évek óta dinamikusan képes növelni előfizetői számát.

Csakhogy rengetegen vannak, akik nem rendelkeznek megfelelő televízióval ahhoz, hogy nagy képernyőn élvezhessék a különböző sorozatokat és mozifilmeket. Hogy nekik marad a telefon és a laptop?

Szerencsére nem ennyire rossz a helyzet, így az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány alternatívát, amelyekkel még a legrégebbi televíziókon is nézhetjük a Netflix tartalmait.

Netflix olyan televízión, amelyen még HDMI port sincs

Ma már nagyon kevés olyan televízió található a magyar háztartásokban, amely nem rendelkezik HDMI porttal, de még ezen a téren is van két olyan alternatíva, ami működőképes lehet manapság.

Netflix streaming PC-ről

Ma már fillérekért vásárolhatók olyan átalakítók, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy számítógépünket kábelen keresztül összekössük egy televízióval. A jobb átalakítók nemcsak filmekhez, hanem akár játékokhoz is ideális képfrissítést tesznek lehetővé.

Ilyen esetekben a Netflixet a számítógépről streamelve tudjuk elindítani olyan televízión is, amelyik nem rendelkezik HDMI porttal. Ilyenkor ügyeljünk az RCA kimenetek meglétére az átalakítón. Természetesen a módszer HDMI csatlakozóval felszerelt televíziókon egyaránt működőképes.

Streaming átalakítóval egy Netflix-képes eszközről

Természetesen nem szükséges feltétlenül számítógép ahhoz, hogy egy nagyon régi televízión Netflixet tudjunk nézni, ehhez egy egyszerű TV okosító is elegendő lehet. Ilyen esetben is átalakítóra van szükségünk, de egy olyan konverterre, ami a külső eszköz HDMI portja és a televízió között kommunikál.

Ma már olcsón vásárolhatók olyan kompakt eszközök, amelyek a HDMI kábelen érkező jelet RCA kábelen továbbítják, így még egy nagyon régi televízióval is képesek leszünk élvezni a Netflix tartalmait.

Netflix olyan televízión, amely rendelkezik HDMI porttal

A legtöbb televízió ma már okosított rendszerrel érkezik, így legalább egy Youtube és egy Netflix applikáció található rajta. Ha nekünk még régebbi, mondhatni okosítás nélküli TV van a birtokunkban, a következő lehetőségeink vannak a Netflixezésre:

A legegyszerűbb megoldás a TV okosító

Amennyiben a legegyszerűbb megoldást szeretnénk arra az esetre, hogy Netflixet nézzünk egy hagyományos televízión, akkor vásároljunk egy TV okosítót. Mint a legjobb TV okosítókat tömörítő kutatásunkból is kiderült: még mindig nagyon sok ilyen eszköz található a piacon, a mi dolgunk csak az, hogy megtaláljuk az igényeinkhez leginkább illőt.


A TV okosítók legnagyobb előnye az egyszerűségükben keresendő. Többségükkel nincs más teendő, mint csatlakoztatni a televízióhoz és az áramforráshoz, lefrissíteni a rendszert és már jelentkezhetünk is be a Netflix alkalmazásba, hiszen az ilyen eszközök zöme előre telepített formában tartalmazza.

Játékkonzol

Nem szükséges TV okosítót vennünk abban az esetben, ha van otthon játékkonzolunk. A Sony és a Microsoft konzoljaira is lehetőségünk van például utólagosan Netflix alkalmazást telepíteni, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy egy PS3 vagy egy PS4 esetében csak full HD felbontású streaming lesz elérhető.

Amennyiben hagyományos 4K televízión szeretnénk Ultra HD felbontásban streamelni, akkor legalább egy PS4 Pro vagy egy PS5 (hamarosan PS5 Pro), illetve a Microsoft termékei közül legalább Xbox Series X vagy Xbox Series S kell ehhez.

Kredit: PlayStation, Xbox

Blu-ray lejátszó és set-top box

Kevesen tudják, de vannak olyan blu-ray lejátszók és set-top box készülékek is, amelyek képesek kezelni a Netflixet. Mindkét esetben ritka eset, de érdemes megnézni, ha van otthon ilyen eszközünk, illetve éppen egy blu-ray lejátszó vásárlása előtt állunk.

A lejátszóknál a gyártók nagyon jól látható helyen feltüntetik, sőt gyakran dedikált gombot is készítenek neki a távirányítón, de a kábeltévés vevőegységeknél sokszor a szolgáltatóval kell egyeztetni ahhoz, hogy használni tudjuk a Netflixet.

Tükrözés telefonról

Amennyiben televíziónk nem rendelkezik saját Netflix applikációval, ellenben Chromecast található rajta, illetve csatlakoztatható hozzá, akkor szintén könnyű dolgunk van, hiszen gyakorlatilag a telefonunkról tudjuk streamelni a tévére a Netflix tartalmait.

Ehhez nincs más teendőnk, mint a mobilon elindítani a kiválasztott filmet vagy sorozatot a Netflix applikációban, majd megkeresni a Tükrözés ikont, és ha a két eszköz ugyanazon a hálózaton van, akkor a Netflix-tartalmak könnyedén megjeleníthetők a televízió kijelzőjén.