Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

iPad Pro 2024: vékonyabbak és nagyobbak lesznek az idei iPad Pro modellek

Az Apple várhatóan idén is előrukkol az iPad Pro frissített változataival, amelyek kapcsán már most biztosak lehetünk, hogy nemcsak nagyobbak, hanem egyben vékonyabbak is lesznek.

Az Apple minden évben óriási figyelmet szentel az iPad-termékcsalád aktuális generációinak. Idén sem lesz ez másként, és bár az iPad Air esetén jelentős változások nem várhatók, az iPad Pro kapcsán viszont annál inkább.

Az idő előtt kiszivárgott részletek alapján történetében először az Apple kétféle méretben kínálja majd az iPad Air-t, viszont konkrét részleteket még csak az iPad Pro 2024-es modelljeiről kaptunk, amelyek nagyobbaknak és vékonyabbaknak ígérkeznek elődjeiknél.

Ennek az oka várhatóan az OLED kijelzőben keresendő, amelyek az LCD-hez mérten kevesebb rétegből épülnek fel, ezért lehetővé teszik, hogy az alkalmazott eszközök sokkal vékonyabb kialakítással büszkélkedhessenek.

A hírek szerint a legkisebb 11 hüvelykes iPad Pro így 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm-es méretekkel rendelkezik majd (a korábbi modell 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm volt), de hasonló változásokat tapasztalhatunk a 12,9 hüvelykes változaton is.

A nagyobb testvér ugyanis 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm-es lehet, így bár szélessége és hosszúsága csak kisebb mértékben növekszik, azonban a korábbi 6,4 mm-hez képest az 5,0 mm-es vastagság igencsak jelentős változásnak ígérkezik.

Ezzel párhuzamosan megtudtuk még a 12,9 hüvelykes iPad Air méreteit is, ami várhatóan 280,6 mm x 214,9 mm x 6,0 mm-es kiterjedésekkel érkezik az idén.

Kapcsolódó kutatásunk:

A legjobb tabletek (2024)