Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

JBL GO 3 – Bluetooth hangszóró teszt

Leteszteltük a JBL jelenlegi termékpalettájának legkisebb, belépő szintű Bluetooth hangszóróját, amiről elöljáróban annyit mondanánk, hogy nem véletlenül annyira közkedvelt a felhasználók között.

Főbb jellemzők
  • Kitűnő ár-érték arány
  • Részletgazdag hangzás
  • Víz- és porállóság
  • Elragadó termékdizájn
  • Igazi JBL-minőség
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU
NOTEBOOK.HU

A JBL már hosszú évek óta megbízható névként menetel előre a hangrendszerek világában. Ha Bluetooth hangszóróról van szó, akkor sokan egyfajta alapként, kiindulópontként tekintenek a márkanév alatt megjelenő termékekre, ami nem véletlen.

Termékpalettájuk ráadásul a belépő szinttől egészen a prémium kategóriáig terjed, így mindenki megtalálhatja a számításait, ha ragaszkodik a jó hangminőséghez. Mivel korábban többször is bizonyított már nálunk JBL-termék, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a paletta legkisebb tagját.

Így kötött ki nálunk a JBL GO 3 Bluetooth hangszóró, amit egyszerűsége és jó hangminősége miatt percek alatt sikerült a szívünkbe zárni. Az alábbiakban pedig bővebben is kifejtjük, hogy miért!

Az előzmények

Mint említettük fentebb, a JBL-nek korábban már többször is sikerült bizonyítania előttünk, hogy méltán került a legjobbak közé a piacon.

Bluetooth hangszóró kutatásunkban is több terméküket szerepeltettük, a fórumokat böngészve pedig a magas árazást leszámítva mindenhol csak áradoznak a gyártó által képviselt minőségről.

Tesztünk írása előtt éveken át büszke tulajdonosai voltunk egy elsőgenerációs JBL GO hangszórónak. Az elérhető áron kínált, ámde aprócska készülék nagyon a szívünkhöz nőtt, így volt némi összehasonlítási alapunk, hogy honnan és hová fejlődött a gyártó az elmúlt időszakban.

Az ütött-kopott JBL GO mellett természetesen érintőlegesen volt már dolgunk nagyobb JBL hangszórókkal is, de más gyártók termékeit is tudtuk tesztelni hosszabb-rövidebb ideig, azaz van rálátásunk a piacra, amit érdemes figyelembe venni a tesztünk során íródott kijelentéseknél.

Csomagolás

Bár sokan úgy gondolják, hogy egy Bluetooth hangszóró vásárlásakor a csomagolás egyáltalán nem számít, valójában azonban a feltűnően olcsó névtelen modelleket jellemzően mindig ezzel lehet eladni.

Látványos képek – melyeknek közük sincs a valódi termékdizájnhoz –, hangzatos ígéretek, több száz wattot hirdető teljesítmény és egyéb cirkuszi mutatványok szerepelnek a dobozokon, melyek képesek megvezetni a vásárlót. A JBL GO 3 azonban nem árul zsákbamacskát!

Szokatlan, mégis nagyon előnyös csomagolás

Ennek az oka, hogy a terméket a korábbi típusokhoz hasonlóan nem szokványos kartondobozban engedték forgalomba, hanem egy átlátszó, erősített kialakítású csomagolásban, mely premier plánban mutatja meg a hangszóró minden oldalát.

Ha kézbe vesszük becsomagolt állapotban, az olyan hatást kelt, mintha valóban a kezünkben tartanánk, hiszen mindegyik oldala látható – egyedül az alja nem –, miközben maga a doboz is elképesztően látványosra sikerült.

Szavak nélkül

Itt nem kellenek hangzatos ígéretek, elegendő csak a JBL és a Harman logója ahhoz, hogy az avatott szemek – és fülek – azonnal tudják: minőséget emelnek le a polcról. Nyilván a doboz hátsó felén kapunk némi ismertetőt az üzemidőről és az IP szabványról, de nagyjából ez minden.

Bármelyik oldalról is nézünk rá, egy ízléses és igényes csomagolás fogad minket, mely szavak nélkül is képes eladni nekünk a terméket. Egyetlen gondunk vele, hogy a műanyag használata talán kevésbé környezetbarát, mint a papír, noha valójában egyik sem jó megoldás.

A biztonságra sem lehet panasz

Noha az átlátszó csomagolás gyengének tűnhet, valójában azonban meglepően biztonságos, bármelyik oldalról is próbáljuk meg összenyomni vagy összeroppantani, normál erővel nem tudjuk elérni a terméket, hála a belső rekesznek, ami szintén átlátszó műanyagból készült.

Sőt lényegesen erősebb, mint a külső borítás, ennek megfelelően hatalmas erőhatásra van szükség ahhoz, hogy ebben a dobozkában sérülés érje a terméket, sőt a sarkok is annyira erősek, hogy még a papírnál jellemző deformáció sem jellemző rá.

Emiatt bátran ajánljuk az internetes vásárlást, a mi termékünk is így érkezett, egyszerű buborékfóliás borítékban, de teljes egészében sértetlenül, ami nem meglepő, hiszen egyrészt a hangszóró meg sem tud moccanni a csomagolásban, másrészt pedig a termék maga sem egy sérülékeny darab. Erről azonban később!

Kiegészítők

A Bluetooth hangszórókhoz alapvetően ritkán adnak kiegészítőket, ami nem véletlen, hiszen olyan termékekről van szó, melyekhez nem igazán lehet extraként csatlakoztatni semmit sem, illetve működtetésük is annyira egyszerű, mint a faék.

Ez maximálisan igaz a JBL GO 3-ra, amihez néhány vaskos használati utasítás mellett – melyekben pontosan le van írva minden fontos részlet magyarul is a beüzemeléshez – egyetlen rövidke töltőkábelt kapunk csupán, ha nem lenne még otthon elég.

Ezzel azonban ki is merült a kiegészítők sora, így a még megszokott hordozópánt sem képezi a csomag részét, aminek az oka nem más, minthogy a készülékhez erősítve kapunk egy erőteljes fülecskét, ami tökéletesen kiváltja a gyengécske pántokat.

Termékdizájn

A küllem tekintetében a JBL GO 3-ról bőven van mit írni, hiszen az eddigi leginkább lekerekített, noha ergonomikusnak azért még nem nevezhető megoldásról van szó, mely minden tekintetben a gyártó közép- és prémiumkategóriás termékeire igyekszik hajazni.

A JBL tehát már itt is elhagyta az első generációra még maximálisan jellemző, a GO 2-nél azonban csak nyomokban felfedezhető szögletességet, a helyére pedig egyfajta nyújtott hengerszerű megoldás lépett, amire egyszerűen jó ránézni, és amit jó kézbe is venni.

Kellemes tapintású szövetbevonat

A hangszóró legnagyobb részét egy rendkívül kellemes tapintású szövetbevonat borítja, mely rendkívül otthonos, kellemes, puha érzetet ad neki, és közel sem olyan kellemetlen, mint amikor csupa műanyagot kell fogdosni.

Az erős fonott szövetből készült felület bár könnyedén koszolódik, nekünk egyszerű nedves ronggyal könnyedén sikerült megtisztítanunk, ha szükség volt rá. Kopását és egyéb tulajdonságait – mondhatni negatívumait – nyilván több hónap után mutatná majd meg, így erről nincsenek tapasztalataink.

Ami bizonyos, hogy masszív hatást kelt, illetve tökéletesen illeszkedik az oldalpanelek egyáltalán nem merev, inkább gumis hatású műanyag elemeihez, melyek valamiért elképesztően kényesek az ujjlenyomatra, illetve a karcolásokra, amit nem árt figyelembe venni.

Gumírozott talp és logózás

Amiben a JBL GO 3 termékdizájnja a leginkább különleges, az alighanem a gumírozott megoldások. Már a logó is a szövetből kiemelkedő gumipárnákból épül fel, ami csak egyszerű dizájnelem, azonban a termék alján hasonló technikával alkalmazott csíkok már nem azok.

Ezek azt a célt szolgálják, hogy bárhová is helyezzük a készüléket, mindig magabiztosan álljon és ne csúszkáljon. Bár a hátlapra szintén került egy hasonló bevonat, az viszont nem rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, a gyakorlati tapasztalatainknál pedig el is mondjuk majd, hogy miért.

Egy kis csalódás

Amivel kapcsolatban húztuk egy kicsit a szánkat ezen a ponton, az a megvalósítás. A gumicsíkok és gumibetűk ugyanis sajnos látható ragasztással kerültek fel a bevonatra, több helyen is „szörnyülködhetünk” a kifolyt ragasztó látványában, amit egy JBL-től azért nem várna el az ember.

Ezen felül a tartósság kapcsán is vannak aggályaink. Bár a kéthetes tesztidőszak során nem volt vele különösebb problémánk, azonban nem vagyunk biztosak abban, hogy ezek a gumicsíkok hosszabb távon is kiszolgálják az eszközt, noha kézi erővel mi nem tudtuk megkezdeni őket, ami azért jó előjel.

A pontatlan ragasztás azonban számunkra kicsit csalódás volt a JBL-től, bár az elsőgenerációs GO esetében is nagyon hamar sérült és kopott a festés a hangszórón, tehát egyik sem feltétlenül jobb vagy rosszabb, mint a másik. Ha választani kell, akkor inkább ez a megoldás.

Nyomógombok

A hangszóró kinézete teljes egészében letisztult, ennek megfelelően mindössze öt gombot találunk rajta, melyek maximálisan képesek kielégíteni a felmerülő igényeket. Az akciógombok a készülék felső részén kaptak helyet, és ugyanolyan feketék, mint a borítás, így nem tűnnek ki túlzottan.

Nem annyira gumírozott, mint inkább műanyag megoldásokról beszélünk, melyek kisebb mértékben emelkednek ki a készülékházból, így sötétben is jól kitapogathatók. Találunk itt egy hangerő szabályozót plusz és mínusz jellel megkülönböztetve, valamint egy multifunkciós lejátszás gombot is.

Ez azért multifunkciós, mert egyszer megnyomva elindítja vagy leszünetelteti a zenét, ha viszont kétszer nyomjuk meg egymás után, akkor számot tudunk váltani vele, de sajnos csak előre, visszafelé nem.

További gombok az oldalpanelen

A JBL úgy döntött, hogy az oldalpanelre szereli a hangszóró többi gombját, ami esetünkben két extra, klasszikusabb kialakítású gombot jelent.

Fentről lefelé sorban az első a be- és kikapcsoló gomb, melynek megnyomásával azonnal kivilágít az alatta ügyesen elrejtett LED, illetve megkapjuk az ilyenkor szokásos hangjátékot, ami a kikapcsoláskor is megfigyelhető.

A második gomb a Bluetooth csatlakozáskor kap fontos szerepet. Ha megnyomjuk, a készülék azonnal láthatóvá válik minden közeli eszköz számára, vagyis alkalmas a csatlakoztatásra. Máskor nem kell használni, csak akkor, ha egy új hangforráshoz – például telefonhoz – akarjuk csatlakoztatni.

Masszív akasztó

Az aprócska Bluetooth hangszóró másik oldalán nincsenek gombok, helyette itt találjuk az USB csatlakozót a töltéshez – természetesen már C-típusú variánst –, de egy a termékdizájnt alapvetően meghatározó kiegészítő is ezen a ponton kapott helyet.

Ez nem más, mint egy kis akasztó fülecske, ami olyasmi anyagból készült, mint a masszív hegymászókötelek, sőt a hajlásponton még extra gumiréteget is kapott, hogy a hosszabb távú gyűrődést szintén jól viselje.

Kitettük némi erőhatásnak, lóbáltuk kötélen, rángattuk teljes erőből, de a termékdizájnt alapvetően meghatározó kis akasztóval nem bírtunk, így bátran állíthatjuk, hogy igencsak hasznos kiegészítője ez a hangszórónak, hiszen ezzel gyakorlatilag bárhová rácsatolható.

IP szabvány

Bár a kialakításán nem látszik, azonban a JBL GO3 Bluetooth hangszóró IP67-es szabványt kapott, ami esetünkben azt jelenti, hogy papíron 1 méterig és 30 percen át vízálló. Érthető okokból nem teszteltük ezt a tulajdonságát, ugyanakkor a világhálón több videó is igazolja, hogy a technológia működik.

Annak ellenére is, hogy a szövetkialakítás vagy a nyitott töltőcsatlakozó egészen más benyomást kelt. Nyilván azt azért senkinek sem ajánljuk, hogy víz alatt használja, de ha netán egy partin belecsúszik a medencébe vagy lefröcskölik, akkor nem kell azonnal megijedni.

A vízállóság mellett egyébiránt a készülék porálló is egyben, amit jobban elhiszünk, bár mi azért azt a nyitott USB-C csatlakozót valamivel leragasztanánk, mielőtt porozni kezdenénk mellette, hiszen azzal komoly gondok lehetnek.

Elragadó színvilág

Bár nekünk a szokványos fekete színösszeállítású típus jutott, ugyanakkor fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a JBL gondoskodott róla, hogy mindenki megtalálja ezzel a kis hangszóróval a számításait, ezáltal rengeteg különféle színben választható.

A fekete mellett találni belőle zöldet, kéket, szürkét, fehéret, pirosas árnyalatút, feketén rózsaszín logóval ellátott típust, de még terepszínű variánst is, ami különösen mutatósra sikeredett a narancssárgás elemekkel.

Beüzemelés

Általánosságban kijelenthető, hogy a JBL GO 3 beüzemelése pofonegyszerű. Alig pár másodperc az egész még akkor is, ha korábban nem volt a kezünkben Bluetooth hangszóró, de az újoncoknak sem kell aggódni, a használati utasítás is hasznos segítség.

Gyakorlatilag nincs más dolgunk, mint a telefonunkon bekapcsolni a Bluetooth kapcsolatot és láthatóvá tenni azt, majd a hangszórót is elindítani, illetve megnyomni rajta a vezeték nélküli kapcsolódáshoz szükséges gombot.

Ezt követően a telefonunkon rögtön megjelenik az elérhető eszközök között a hangszóró, majd nincs más dolgunk, mint rápöccinteni a kijelzőn, és a kapcsolat egy szempillantás alatt létrejön, a hangszóró különösebb extra kalibrálás nélkül használatra kész lesz.

Oda-vissza működik a rendszer, vagyis ha a telefonunkon levesszük a hangerőt, akkor a JBL is automatikusan érzékeli azt és így tovább.

Nagyon jó hatótáv

Az eszköz egyébiránt a legújabb generációs Bluetooth 5.1 technológiát használja már, így nemcsak gyors, hanem a hatótávolsága is kifejezetten jó. Nyilván csodát még nem várhatunk tőle, de a lakásban 10 méteren belül magabiztosan megtartotta a jelet, csak utána kezdett el szakadozni.

Nem okozott neki gondot a szintkülönbség sem, tehát gyakorlatilag egy 10 méter sugarú gömbben gondolkodhatunk a használata során, ami ráadásul a kertben, akadálymentes környezetben könnyedén 15-20 méterre növekedhet.

A JBL GO 3 a gyakorlatban

Mivel volt már dolgunk korábban JBL termékekkel, konkrétan Bluetooth hangszórókkal is, nagyjából tudtuk, hogy mire számítsunk tőle. Bátran kijelenthetjük ugyanakkor, hogy a termék még így is okozott meglepetéseket, méghozzá kifejezetten kellemeseket.

Óriási hang a kis dobozból

Ami elsőre megdöbbentő lehet a JBL GO 3 beüzemelését követően, hogy bár csak egyetlen kis hangszóró van benne, és a teljesítménye mindössze 4,2 W, azonban mégis bődületes hangerő lakozik benne, jóval nagyobb dobozzal rendelkező termékeket képes kenterbe verni.

Benti környezetben, egy átlagos 25 négyzetméteres szobában nem is volt szükség maximumon járatni, 50-70 százalékos hangerő mellett már tökéletesen elegendőnek tűnt, de ha íróasztalon helyezzük el, tehát a közvetlen közelünkben van, akkor ennél kevesebb is bőséges.

Kipróbáltuk szabadtéren, forgalmas út melletti erkélyen és nyugodt udvari zöldövezetben egyaránt bőven volt benne elegendő szufla ahhoz, hogy kellemes tisztaságban élvezhessük zenéinket. Merthogy a hangszóró nemcsak hangos, hanem a JBL-től megszokott tisztaságot is hozza.

Nagy hangerőn azért hajlamos torzítani

Természetesen kipróbáltuk maximális hangerőn is az eszközt, azonban nem igazán javasolt, hogy 90 százalék fölé tekerjük a virtuális pótmétert, mert ilyenkor már hajlamos torzítani, méghozzá minden stílusnál, sőt egyszerű éneklés, szavalás mellett is.

Ezt természetesen stílusa válogatja. Egy lazább jazz zenét minden probléma nélkül elbírt 90 százalék körüli hangerőn, de egy zúzósabb death metal szerzeménynél már 75-80 százalékon éreztük, hogy torzítja a hangot, mintha egy hangszínszabályozóval levágtuk volna a sávok tartományait.

Hangsúlyozandó azonban, hogy ez nem akkora probléma, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen maximális hangerő közelében jellemzően soha nem indokolt használni egy ilyen aprócska készüléket, az akkumulátor kímélésének érdekében sem tanácsos.

Mélyek? Azok is vannak!

Adja magát a kérdés, hogy a kis készülékház miatt mennyire erőteljesek a mélyek a hangszóróban? Bátran kijelenthetjük, hogy a méreteihez és természetesen a kategóriájához viszonyítva nekünk nem okozott csalódást az eszköz.

Nyilván nem rezgeti majd meg az ablakokat a hangnyomással, ellenben nyilván senki nem azért vesz magának egy tenyérnyi eszközt, ami még a zsebünkben is kényelmesen elfér.

Több zenei stílussal teszteltük, de minden esetben kiegyensúlyozott maradt a hangzás, a JBL varázslat tehát probléma nélkül működik. Nyilván ezt most nem egy profi hangrendszerhez viszonyítva kell érteni, hanem általánosságban a Bluetooth hangszórókhoz mérten.

Picit azért érezni a dobozhangot

Természetesen a vájtabb fülűek azért egy kicsit szívhatják a fogukat, hiszen helyenként képes dobozhangokat kiadni magából, ami nem torzítás, csak érezni, hogy vannak határai, akadnak korlátai a 110 Hz-es frekvenciaátvitel ellenére is.

Ebből azonban a hétköznapi felhasználók aligha érzékelnek majd bármit is, hiszen nyilvánvaló, hogy a gyártó elsődlegesen őket, és nem az audiofil zenehallgatókat célozta meg ezzel a termékkel, amit nem árt észben tartani a vásárláskor.

Egy hangsugárzó, mégis térérzésű hangzás

Mint fentebb említettük, a JBL GO 3 csak egyetlen hangszórót tartalmaz, így papíron sztereó hangzással nem rendelkezik. Ez egy olcsó kínai modellnél nagyon rossz előjel, gyakorlatilag útlevél a borzalmas minőséghez, de itt nem kell aggódni, nem véletlenül lett ennyire ismert a gyártó.

Hiába érkezik ugyanis a hang egyetlen pontból, a JBL valamilyen módon mégis képes volt térhatásúvá tenni az egész élményt, egy pillanatig sem éreztük azt, hogy itt egy unalmas mono varázslás zajlik, akármilyen technológia is van benne, nagyon ügyesen dolgozik.

Még az olyan direkt sztereó rendszert igénylő megoldások is kihallhatók voltak, mint amikor az énekhang vagy a gitár egyszer az egyik, másszor a másik oldalon szólal meg. Fogalmunk sincs, hogy miként csinálta a JBL, de nagyon ügyes kis szerkezetről van szó.

Minden stílusban megállta a helyét

Nagyon alaposan megdöngettük a kis hangszórót gyakorlatilag az összes valamire való stílusban. Hallgattunk rajta aktuális rádiós slágereket – ezekkel szólt a legjobban természetesen –, de egyszerű punkot, zúzós metalt, lazább rockot, jazzt és hiphopot is.

Érezhetően azokban a stílusokban érezte jól magát, ahol a mély és a magas tartományok között nincs óriási átjárás, így a jazz vagy a rock kifejezetten jól állt neki, de például a hiphop mélyei vagy egy elképesztően sűrű death metal nagyobb hangerőn már kikezdte a határait.

Alapvetően azonban egyik műfajban sem voltak idegesítő hiányosságai, legfeljebb a megfelelő hangerőt kellett eltalálni hozzá.

Telefonálás? Sajnos már nem opció…

Amit jelentős visszalépésként éltünk meg az előző generációs JBL GO termékekhez mérten, hogy a hangszóró már nem használható telefonos kihangosítóként, amit nagy megrökönyödéssel vettünk tudomásul.

Korábban az első JBL GO ugyanis kifejezetten jó szolgálatot tett ezen a téren, szerettünk vele telefonálni, könnyen működött, hatékony is volt, a minőségére sem panaszkodhattunk, egyszóval kár, hogy ezt kihagyta a gyártó, de bizonyára megvolt rá az okuk.

Apa, megy a hangszóró!

Ez a mondat konkrétan elhangzott a tesztelési időszak során, amikor otthoni közegben próbálgattuk a hangszórót, mely egészen különösen viselkedett bizonyos helyzetekben.

Alapvetően ugyanis a terméket állítva, a kis gumicsíkokra kell helyezni, így gyakorlatilag stabilan áll. Mi azonban elkövettük azt a hibát, hogy elfektettük az asztalon, a hátlapi kemény műanyagra, amit érdemes lehet kellő figyelem mellett kipróbálni, hiszen nem mindennapi jelenséget tapasztalhatunk.

Úgy rezeg, mint a nagyok

A JBL GO 3 ugyanis már normál hangerő mellett belead apait-anyait abba, hogy a legjobb teljesítményt produkálja, emiatt elképesztő módon rázkódik. Ezt a gumicsíkok képesek elnyelni, azonban ha a hátára fektetjük, akkor ez az erőhatás közvetlenül az asztal felületén csapódik le.

A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a hangszóró konkrétan körbe-körbe járkál majd az asztalon, ami felügyelet mellett elég vicces – a gyerekek elnevezték kismalacnak a farkincára hasonlító fogantyú miatt –, azonban ennek nagyon könnyedén leesés és sérülés lehet a vége.

Az akkumulátor még mindig a gyengéje

Az aprócska méretéből fakadóan – mindössze 9 centiméter széles, alig 7,5 centiméter magas és 4 centiméter mély – a JBL GO 3 egyik legnagyobb gyengéje sajnos még mindig az akkumulátor, pontosabban sokkal inkább annak a kapacitása.

Már a csomagoláson jelzi a gyártó, hogy a készülék egyetlen töltéssel 5 órát bír folyamatosan, ami nem rossz teljesítmény, de azért valljuk be, ennek a duplája jobban hangzana a gyakorlatban annak ellenére, hogy mi ennél többet is ki tudtunk hozni belőle.

Alacsony hangerőn, friss feltöltés után, folyamatos használat mellett a stopperünk valamivel több mint 5 és fél órát mutatott a teljes lemerülésig. Nyilván ez hangerő függvényében sokkal kevesebb is lehet, tehát a felhasználás jelentős mértékben meghatározza az üzemidőt.

A töltés csigalassú

Az üzemidő talán nem is érintett volna minket annyira kellemetlenül, ha a JBL valamilyen gyorstöltési technológiát tett volna a készülékbe, de sajnos ez az USB-C csatlakozás ellenére is elmaradt, és nagyon sokat kellett várni, amíg az akkumulátor megtöltődött elektromossággal.

Teljes lemerülés esetén több mint két órába telt, hogy végre elaludjon a töltésjelző LED, mely ilyenkor pirosan világít, szemben az általános használat során látható fehér árnyalattal.

Mikor lehet ideális választás?

A fentiekből kiderülhetett tehát, hogy általánosságban nagyon meg voltunk elégedve a JBL GO 3 tulajdonságaival, azonban azt az üzenetet talán nem sikerült teljesen átadni, hogy kinek és mikor lehet ideális választás ez az aprócska, de annál nagyobb tudású eszköz. Lássuk!

Kisebb szobába mindennapi jelleggel

Nyilvánvaló, hogy a hangszórót nem arra tervezték, hogy kiszolgáljon egy házibulit, vagy egy nagyobb nappalit megtöltsön hanggal. Inkább kisebb helyiségekben lesz nagyon ideális, ahol elegendő lehet átlagos hangerőn, néha egy kicsit hangosabban hallgatni.

A legszebb hangja ugyanis 50-60 százalékon van, ilyenkor jönnek ki az előnyei a leginkább, csakhogy ez egy kisebb szobánál lesz elegendő, maximum nagyjából 25 négyzetméterig, esetleg irodába, webrádiók hallgatásához, Spotify-hoz, saját tartalmakhoz.

Gyerekeknek telefon mellé

A tesztelés során egy 9 és egy 4 éves gyermek is kézbe vette a kis hangszórót. Egyiküknek sem volt idegen a technológia, illetve maga az eszköz, azonban még minket is meglepett, hogy mennyire élvezték a jobb minőségű hangokat.

A nagyobb a mobiljátékai mellé használta szinte folyamatosan, míg a kicsi a Youtube videók nézésekor vette hasznát. Jó megoldás, hiszen ha egyszer párosítottuk, akkor utána a bekapcsolás után automatikusan és gyorsan csatlakozik a kiválasztott eszközhöz, így a gyerekeknek sem okoz nehézséget a használata.

Baráti beszélgetésekhez háttérzene miatt

Mivel nem kapunk tőle orbitális hangerőt, ezért a JBL GO 3 kiválóan megállja majd a helyét a kisebb baráti beszélgetések, illetve italozgatások során, ha egy kis halk háttérzenére lenne szükségünk a kertben, a teraszon vagy éppen a lakásban.

Előnye ilyenkor, hogy többen is tudnak rá csatlakozni, ha szükséges, így mindenki szabadon válogathat zenéket, nem lesz vita abból, hogy mi szóljon a háttérben kellemes hangerővel, ami mellett még az üzemidő is baráti marad.

Munka mellé halk zenehallgatáshoz, rádiózáshoz

Persze nemcsak egy baráti beszélgetéshez lehet ideális, hiszen minket például munka közben is nagyon jól kiszolgált. Bár szeretünk hangosan zenét hallgatni, az irodában kifejezetten jól megállta a helyét, ha például telefonhívás érkezett magától lekapcsolt, majd onnan folytatta a dalt, ahol félbeszakadt.

Az 5+ órás üzemidő természetesen egy 8 órás munkaidőd nem szolgál ki, de ha van számítógép a közelben, esetleg beszerzünk mellé egy minőségi powerbanket, akkor nagyon hűséges és hasznos társunk lehet a mindennapokban.

Ha egy jó ár-érték arányú Bluetooth hangszórót keresünk…

…akkor a JBL GO 3 a fentiek alapján kifejezetten jó választás lesz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi pontosan tudtuk, mit várhatunk egy ilyen aprócska terméktől, ezáltal nem is okozott csalódást nekünk, sőt inkább nagyon kellemes élményeket kaptunk tőle.

Ha a maga kategóriájában kezeljük, akkor a hangszóró kifejezetten kellemesen szól, határozottan nagy teljesítményre képes, kimagasló minőségű a kidolgozása, elragadó a hozzá kapcsolódó termékdizájn, egyszerűen jó kézbe venni, akárhová tesszük, feldobja környezetét.

Nyilván vannak azért sötét foltok a GO 3 életében, így az üzemidővel például igazán csinálhatott volna valamit a gyártó, az igénytelenül ragasztott gumielemek is kellemetlen összhatást keltenek közelről, de miután a hangzása kifejezetten erőteljes, ezek felett hajlamosak vagyunk szemet hunyni.

Mindent összevetve a JBL GO 3 nekünk egyáltalán nem okozott csalódást, az árához képest megfelelő, sőt lényegesen jobb minőséget és nagyobb tudást kapunk, így mindenkinek jó döntés lehet, aki szeretné a legtöbbet kihozni a 10-15 ezer forintjából.

Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU
NOTEBOOK.HU

ElőnyökHátrányok
Elragadó, mégis masszív megjelenésAz üzemidő nagyon gyenge
A JBL-től elvárható minőségű hangzásA töltés is lassú
Meglepően nagy hangerőNagyobb hangerőn előjön a dobozhang
Víz- és porálló kivitelezésFektetve önjáróvá válik
Erős akasztó 
Pofonegyszerű beüzemelés 
Minden stílusban megállja a helyét