Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Léghűtő – mutatjuk 2024 legjobbjait

Mindannyiunkban megfogalmazódik a kérdés annak kapcsán, hogy mégis mit tehetnénk a hűvösebb környezet megteremtése érdekében. Létezik környezetbarát megoldás, ami hasonló, mint a mobil klíma? A léghűtők tulajdonképpen a ventilátorok és a légkondik közötti megoldásnak tekinthetők, melyek ugyan hatékonyságukban elmaradnak utóbbiaktól, azonban a hőérzetünkön rengeteget javítanak, ami annyit jelent, hogy jóval hűsebbnek, kellemesebbnek érezzük a helyiség légterét.

A szoba levegőjét érdemben nem hűtik le, de javítják a komfortérezünket azáltal, hogy hűvösebbnek érzékeljük a hőmérsékletet. A léghűtők többsége multifunkciós, vagyis ventilátorként, párásítóként és léghűtőként is alkalmazható. Egyes modellek légszűrőként is üzemeltethetők, esetükben viszont valamelyik egyéb opció hiányozhat, például a ventilátor funkció.

Ezek a berendezések hideg vízpárát szórnak szét az adott helyiségben, elképzelhetjük úgy is, mint amikor gyerekként átszaladtunk a párakapun, amitől kellemesen lehűltünk. A léghűtők egy hűtőbetét segítségével párásítják, ,,hűtik” a levegőt, majd ventilátorral szétszórják a vízpárát. 

Tartalomjegyzék

Miben különböznek a légkondiktól? 

A mobil léghűtők esetében nem kell semmilyen kivezető megoldásról gondoskodnunk, egyszerűen csak párát szórnak szét egy ventilátoron át, s így fejtik ki hűsítő hatásukat, amely természetesen környezetbarát opció is. Ráadásul a párásítás révén könnyebbé teszik a légzést a forró nyári időszakban. 

Mielőtt azonban beruháznánk egy praktikus készülékre, fontos megmérnünk otthonunk páratartalmát. Amennyiben ez az érték 45%-nál alacsonyabb, ideális választás lehet. Ennél magasabb páratartalomnál viszont már a légkondi jelenti az optimális megoldást. 

A legjobb léghűtők a piacon – környezetbarát hűsítő megoldások

Következzen néhány ajánlott készülék a jól megszokott Teszt Plussz Magazinos stílusban, közérthető formában, pártatlanul.

Mindezt átfogó piackutatásra alapozva, fórumokból, tesztekből informálódva, független vélemények figyelembevételével. 

Klarstein Skyscraper Ice 4in1 – A mi választásunk

Hűtési teljesítmény: 58 Watt Fokozatok száma: 6 Víztartály kapacitása: 6 l Zajszint: 58 dB

Előnyök

 • Multifunkciós készülék: ventilátor, léghűtő, légtisztító, párásító
 • Időzítő
 • Éjszakai üzemmód
 • Felhasználóbarát kezelési panel
 • ,,Természetes” üzemmód
 • Vízszintjelző
 • Vízszintes és függőleges oszcilláció

Elérhető itt

klarstein.hu – hivatalos
electronic-star.hu

A Klarstein Skyscraper Ice 4in1 léghűtő nem véletlenül került az általunk ajánlott lista legelejére, ez a modell ugyanis négyféle opciót is kínál, használható ventilátorként, léghűtőként, párásítóként és légtisztítóként. 

Állítható oszcilláció és sebességfokozat, többféle üzemmód

Ennek a praktikus készüléknek hála célzottan is felfrissíthetjük magunkat, vagyis a kellemes hűtést a testünkre is irányíthatjuk. Szintén mellette szól, hogy beállíthatjuk a nekünk tetsző sebességfokozatot, valamint a vízszintes és függőleges irányú oszcilláció hatékonyan biztosítja a légáramlás mozgását. Mindezt a nekünk tetsző módon.

Választhatunk a normál, éjszakai és természetes üzemmódok közül. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy úgy érezzük, mintha lágy szellő érintésében hűsölnénk éppen. A természetes szél szimulálható a szellőzés sebességének növelése és csökkentése által. 

A csendes kütyü kényelmi funkciói

Zajszintje csupán 45 dB, így biztosak lehetünk benne, hogy nem fog minket zavarni semmilyen tevékenység során. Időzítő funkciója révén testreszabhatjuk, vagyis félórás időközönként 7,5 óráig állítható az automatikus kikapcsolás. Kivehető, 6 literes víztartálya könnyed tisztítást tesz lehetővé. Egy felhasználóbarát kezelőpanellel ellátott modern, helytakarékos berendezést kapunk általa, amellyel javíthatunk hőérzetünkön a legforróbb nyári napokon is.

Klarstein Whirlwind 3Trónkövetelő

Hűtési teljesítmény: 110 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 5,5 l Zajszint: 65 dB

Előnyök

 • Ventilátor, hűtő és párásító
 • Állítható teljesítményfokozat
 • Különleges termékdizájn
 • Egyszerű kezelés távirányítóval
 • A tengeri szellő érzete a hálószobában

Elérhető itt

klarstein.hu – hivatalos
electronic-star.hu

Mindig is szeretted volna hazavinni a tengerpartról a friss szellőt, hogy lehűtsön a nagy nyári melegben? Akkor neked a Klarstein Whirlwind 3 léghűtőre van szükséged, amely éppen ezt a hatást képes elkérni.

Három funkció egyetlen termékben

A Klarstein léghűtője nem elég, hogy rendkívül sajátos és modern termékdizájnt kapott, de mindemellett három funkcióval is rendelkezik, hiszen azon túl, hogy képes hűtött levegőt keringetni a lakásban, mindemellett egyszerű ventilátorként és párásítóként is funkcionál, ami különösen hasznos a nagy nyári melegben.

A 110W-os hűtési teljesítmény mellett egy 5,5 literes víztartály biztosítja számára, hogy órákon át hűtse az adott helyiséget, a szabályozható fokozatok mellett pedig még időzítő funkció is található rajta, az éjszakai üzemmód pedig alvás közben is használhatóvá teszi a berendezést.

Egyszerű kezelhetőség akár távirányítóval is

A gyártó léghűtője képes minden helyiségben friss oázist varázsolni, sőt a 360 fokban forgó fej a helyiség minden részébe eljuttatja a kellemesen hűvös és párában gazdag levegőt, miközben az eszköz mozgatása és vezérlése egyaránt nagyon egyszerű lesz.

Ehhez egy 6 gombos, rögtön átlátható piktogramokkal ellátott LED kijelző áll a tulajdonosok rendelkezésére, de aki az ágy vagy a kanapé kényelméből módosítaná a beállításokat, az egy külön távirányítót is talál majd a készülékhez a csomagban.

Orion OAC-702Pénztárcabarát választás

Hűtési teljesítmény: 65 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 5 l Zajszint: 63 dB

Előnyök

 • 3 az 1-ben funkció légtisztítással
 • Méhsejt szerkezetű hűtőpanel
 • LED kijelző és távirányító
 • Jégakku alkalmazhatósága
 • Verhetetlen ár-érték arány

Elérhető itt

Árukereső.hu

Az Orion OAC-702 léghűtő hiába rendelkezik belépő kategóriás árcédulával, teljesítményét tekintve ugyanolyan jó funkciókkal büszkélkedhet, mint néhány nevesebb modell, sőt funkciókból sincs hiány.

Hűvös levegő párásítással és légtisztítással

Ennek az olcsó léghűtőnek az egyik legnagyobb előnye, hogy akár még jégakkut is lehet alkalmazni benne, így kellemesen hűvös légáramlattal tudjuk hűteni magunkat, illetve a környező helyiséget, miközben a készülék több extra funkcióval rendelkezik.

Ilyen extra funkció például, hogy nemcsak hűsít – sőt a hűvös levegőt 120 fokos legyezőmozgással tudja teríteni maga körül –, hanem 5 literes víztartályával párásítja a levegőt, sőt még légtisztító képességekkel is rendelkezik a beépített szűrő jóvoltából.

Nagy teljesítmény, egyszerű kezelhetőség

Árához képest az Orion léghűtője különösen jó teljesítménnyel kecsegtet – akár 500 köbméternyi levegőt is képes megmozgatni óránként –, munkáját pedig nagyon egyszerűen időzíthetjük, így akár 8 órára előre megadhatjuk neki, hogy mikor kapcsoljon le.

Kerekei miatt az eszköz könnyen mozgatható, de irányítása sem okoz majd gondot a felhasználók többségének, hiszen ehhez azonnal átlátható LED kijelző kapott helyet a gépházon, sőt az Orion még távirányítót is mellékelt az eszközhöz.

Orion OACH-718 – Társ télen-nyáron

Hűtési teljesítmény: 65 Watt Fűtési teljesítmény: 2000 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 5 l Zajszint: 55 dB

Előnyök

 • Fűtés funkció
 • Erős légmozgatás 500 m³/h
 • Méhsejt szerkezetű hűtőpanel 
 • Távirányító és LED-kijelző
 • 120 fokos automatikus legyezőmozgás

Elérhető itt

Árukereső.hu

Amennyiben olyan modellre vágyunk, amely hű társunk a téli időszakban is, úgy az Orion OACH-718-as berendezés a leginkább nekünk való. A hűtés, párásítás, levegőtisztítás mellett fűtés funkciót is biztosít számunkra, ami igen ritka e készülékek esetében.

Multifunkciós eszköz fűtés opcióval, nagyobb légmozgatási kapacitással

A léghűtők körében egyedülálló az Orion OACH-718-as modellje, mivel a segítségével a szobánk hőmérsékletét néhány fokkal feljebb is tornázhatjuk. Ez különösen hasznos a hűvösebb időszakban, amikor csupán pár plusz fok is segít a komfortosabb hőérzet megteremtésében.

Rendkívüli kapacitása révén a nagyobb helyiségekben is alkalmazhatjuk, miközben épp olyan csendes, mint társai.

Mindent megoldhatunk egyetlen készülékkel

Nyáron hűt, télen fűt, emellett a levegő tisztításáról is gondoskodik, sőt, a szárazabb, torokkaparós napokon a párásítás által könnyedebbé teszi a légzést is. 

Felhasználóbarát kezelésű, dönthetünk a távirányítós vezérlés mellett, de LED-kijelzős panelje is egyszerű alkalmazást garantál. 

Klarstein SkyTower 360° Smart – Okos választás

Hűtési teljesítmény: 60 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 6 l Zajszint: 55 dB

Előnyök

 • Okoseszköz
 • 450 m³/h légáramlás
 • 3 teljesítményszint
 • 4 az 1-ben készülék: léghűtő, párásító, ventilátor, légtisztító
 • Görgőkkel ellátott

Elérhető itt

klarstein.hu – hivatalos
electronic-star.hu

A Klarstein SkyTower 360° okoskészülék még egyszerűbb kezelést tesz lehetővé a hozzá tartozó app segítségével. Multifunkciós berendezés, amely léghűtő, párásító és légtisztító is egyben. 

Többféle vezérlés a nagyobb komfort érdekében

Könnyen kezelhető: egyrészt irányíthatjuk a távirányítója segítségével a kanapén ülve, másrészt az okostelefonunkról is szabályozhatjuk az app által. Ha pedig épp a hagyományos módon szeretnénk beüzemelni, megtehetjük az érintőképernyős panel segítségével.

Görgős kialakítás az egyszerű hordozhatóság jegyében

A Klarstein okos modellje nem csupán a vezérlés terén könnyíti meg a dolgunkat, a különféle üzemmódok mellett még nagyobb szabadságot ad a mobilitásban is. Görgős kivitelezésének hála egyszerűen áttolhatjuk egyik helyiségből a másikba.

Lehetőségünk van beállítani az automatikus kikapcsolást, egyórás intervallumokban, egészen 9 óráig. A nyugalmas, hűvös térben történő pihenésről pedig éjszakai üzemmódja gondoskodik.

Klarstein Townhouse – A felsőkategória képviseletében

Hűtési teljesítmény: 89 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 7 l Zajszint: 56 dB

Előnyök

 • LED-kijelző
 • Automatikus szárítás
 • Négyféle üzemmód
 • Hosszú üzemeltetés (7 l-es tartály)
 • Kikapcsolási időzítő (akár 15 óra is beállítható)

Elérhető itt

klarstein.hu – hivatalos
electronic-star.hu

A Klarstein Townhouse modellje ugyan nem a legolcsóbb opció, de mellette szól 7 literes víztartálya, illetve az is, hogy 3 az 1-ben készülék, vagyis ventilátorként, léghűtőként és párásítóként is frissítő, hűs környezetet biztosít számunkra. 

Kényelmes üzemeltetés, modern kialakítás

A 3 az 1-ben készülék LED-kijelzője révén egyszerűen tájékozódhatunk a szimbólumok segítségével, emellett a karbantartása is gyerekjáték. Kivehető víztartállyal rendelkezik, ami megkönnyíti a tisztán tartását. A természetes üzemmód esetében is elérhető, mellyel igényeink szerinti szélerősséget állíthatunk be. Intelligens üzemmódot alkalmazva pedig csökkenthető a teljesítmény, amint 25 fok alá esik a hőmérséklet.

Praktikus funkcióval a tárolás is könnyebb

Automatikus szárítás opciója nagy könnyebbség, így ha éppen nincs rá szükségünk, pillanatokon belül elpakolhatjuk anélkül, hogy alkatrészei nedvesek maradnának. Jól tudjuk, hogy az enyhén nedves közeg is melegágya a kórokozóknak, viszont hasznos funkciója révén nem kell megvárnunk a hosszas kiszáradási folyamatot.

Jó, ha tudsz róla!

Livington SmartChill M21159 – Hordozható mini léghűtő

Hűtési teljesítmény: 12 Watt Fokozatok száma: 3 Víztartály kapacitása: 1,2 l Zajszint: 65 dB

Előnyök

 • Beépített LED éjszakai világítás
 • 3 sebességfokozat
 • Alacsony fogyasztás
 • Forgó mozgás
 • Mobilis, ,,mini” 

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

A sort a hordozható mini léghűtővel zárjuk, amely 1,2 literes, ezen kívül speciális forgó funkcióval, állítható sebességfokozattal rendelkezik. Beépített éjszakai LED világítása és alacsony fogyasztása igen vonzóvá teszi azok számára, akik egy hordozható, kisebb készüléket választanának a hűvösebb otthon megteremtéséhez. 

Forgatási funkció a hatékonyság növelése érdekében

Éppen ott varázsolhatunk hűvösebb légkört, ahol szükségünk van rá, erről biztosít minket a forgatás opciója. Ráadásul a mini léghűtőt magunkkal vihetjük bárhová, így akár a gyerekszobát, akár az irodánkat szeretnénk hűs menedékhellyé változtatni, a Livington SmartChill léghűtő berendezés ebben a segítségünkre lehet. 

Mini, mégis erőteljes eszköz

Hűt és párásít a komfortosabb környezet érdekében, sőt, egyetlen feltöltéssel akár 12 órán át élvezhetjük hűsítő hatását. Beállíthatjuk a sebességfokozatot igényeink szerint, úgy, hogy nem kell attól tartanunk, hogy rengeteget fogyasztana. 

Kompakt kivitelezésű, egyszerű, mégis nagyszerű eszköz arra, hogy bárhol tartózkodjunk éppen, egy kicsit javítsunk a hőérzetünkön és hűvösebb légteret biztosítsunk.

Milyen szempontok alapján válasszunk? 

Nyilvánvaló, hogy egy léghűtő beszerzése kevesebb anyagi ráfordítással jár, mint egy légkondicionáló megvásárlása és beüzemelése. Előbbi csendesebb is, viszont a választás előtt érdemes tisztáznunk, hogy mekkora területen alkalmaznánk.

Teljesítmény és légáramlás 

Egy nagyobb teljesítményű készülék megbirkózik a tágasabb terekkel is. Ehhez vegyük figyelembe a berendezés teljesítményét, ami igen változó 5-200 W tartományon belül. Amelynek nagyobb a teljesítménye, több energiát is fogyaszt, valamint nagyobb légáramlással is számolhatunk. Ez a paraméter arról tájékoztat, hogy adott készülék mekkora helyiség hűtésére képes. Gondoljunk rá úgy, hogy az adott idő alatt szállított levegőmennyiségről informálódhatunk ennek kapcsán, m³/h-ban kifejezve.

A zajszint és a méretek 

A legtöbb modell zajszintje nem éri el a 60 dB-es küszöböt, ami szerencsére optimálisnak tekinthető. Sőt, ezek a készülékek általában éjszakai üzemmóddal is rendelkeznek, ami még csendesebb működést tesz lehetővé alacsonyabb fogyasztás mellett.

Természetesen a méret kérdése sem elhanyagolandó, ugyanis a víztartály kapacitása is döntő a hatékonyság szempontjából.

Gondos karbantartás, hosszabb élettartam

A léghűtők karbantartása nem igényel speciális szaktudást, elegendő, ha a porszűrőt és a párologtató panelt heti rendszerességgel megtisztítjuk. A víztartályt szintén hetente érdemes alaposan átmosni hagyományos tisztítószer segítségével. Ahhoz, hogy a párologtató panel megőrizze hatékonyságát, célszerű 3 évente lecserélni. 

Reméljük, hogy ezzel a kis összefoglalóval könnyebb lesz a választás. Kellemes, hűvösebb érzetű környezetet teremteni megannyi módon lehetséges, és amennyiben a praktikus léghűtő berendezések mellett döntünk, egyúttal környezettudatosabbak is lehetünk.