Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Nutribullet turmixgép teszt

Utoljára frissítve:

Alapszabály, hogy az egészséges táplálkozást kedvelő emberek háztartásából nem hiányozhat egy jó minőségű turmixgép. Reggelire, ebédre, vacsorára, sőt kiegészítő táplálkozáshoz egyaránt hasznos társ lehet abban az esetben, ha vitaminokban és rostokban gazdag, kifejezetten tápláló finomságokat szeretnénk fogyasztani.

Csakhogy turmixgép és turmixgép között óriási különbségek lehetnek úgy is, hogy a smoothie készítésére alkalmas megoldásokat nem vesszük számításba. Mi sem gondoltuk volna, hogy mindez mennyire hangsúlyos állítás, amíg ki nem próbáltuk a Nutribullet-et, amit sikerült nagyon megszeretnünk az elmúlt hetekben.

Tesztünket nem szponzorálta gyártó vagy forgalmazó, a készüléket saját forrásból vásároltuk meg.

Nutribullet Pro

Főbb jellemzők
  • centrifugapengék
  • rendkívül egyszerű tisztántartás
  • BPA-mentes
  • könnyű használat
  • stabil működés
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
pepita.huMinden elemében igényes csomagolás

Már a külső csomagolás tekintetében érzékelteti velünk a termék, hogy nagyon erős marketingérzékkel alkották meg a készítők, a díszes külső dobozon ugyanis igazi színkavalkád vár ránk. Segítségével rögtön láthatjuk a gép megjelenését, a tartozékokat, a doboz nyitását követően pedig gyorsan rájöttünk, hogy nemcsak igényes, hanem gondos is a csomagolás.

Konkrétan a termék ugyanis minden elemét tekintve külön nylon fóliában kapott helyet, még a legkisebb alkatrész esetében is biztosították ezt a védelmet, míg a külső és belső ütéseket egy a termékdizájnhoz igazított masszív belső karton térelválasztóval oldották meg. Ezen a téren tehát nincs ok a panaszra, ha webshopból rendeljük a terméket, akkor is nagyon jó esélye van épségben odaérni hozzánk.

Különleges formavilág, elegáns termékdizájn

Hogy a Nutribullet mennyire különbözik a hagyományos turmixgépektől, azt már különleges alakja is jól mutatja, hiszen igazán csinos, letisztult megjelenést sikerült alkotnia hozzá a gyártónak. Nekünk a 900W-os fekete színű modellhez sikerült hozzájutnunk, ami összességében nagyon jól mutat a konyhában, kifejezetten elegáns és modern összhatást kelt.

Mindez ráadásul a gép összes eleméről és alkatrészéről elmondható. Nem elég az ergonomikus formaterv, a csiszolt felületek például egyenesen elragadók, a kiegészítők, valamint a tartozékok szintén nagyon gondos tervezést kaptak, minden eleme kompakt, egyszerűen jó ránézni, jó kézbe venni.

Utóbbit ráadásul határozottan nyomatékosítja a minőségi anyaghasználat, hiszen az eszköz minden eleme masszív, minőségi összhatást kelt.

Bár gyakorlatilag minden műanyag rajta, a burkolat nem zörög, nem recseg, sőt a tervezők odafigyeltek rá, hogy az étellel találkozó elemek BPA-mentes műanyagból készüljenek.

Hihetetlenül egyszerű használat

Általánosságban kijelenthető, hogy a Nutribullet turmixgép használatához nem kell külön képzettség. Bár a termékkategóriáról ez a legtöbbször elmondható, ennél a modellnél azonban különösen igaz a könnyed működtetés.

Nincs más dolgunk, csak az előre elkészített – megtisztított, összevágott – hozzávalókat beletenni az átlátszó tartályba, felcsavarni rá a pengével ellátott tetőt, és már indulhat is a turmixolás.

Bár a motorja nagyon erős, azért érdemes felvágva, kisebb darabokban elhelyezni benne az összetevőket azért, hogy gyorsan végezhessen alapos munkát.

Több funkció

Dacára annak, hogy a gép nem rendelkezik semmiféle gombbal vagy speciális kijelzővel – ergo ezen a téren is a letisztultság lehetett a legfontosabb cél a tervezéskor –, mégis lehetőségünk van arra, hogy több funkcióban használhassuk, ami nagyon praktikus megoldás.

Ennek megfelelően van egy alapprogram, amihez nem kell mást tennünk, mint a gépre felhelyezni a trumixpoharat, elforgatni és lenyomni az egészet, amivel rögtön elindul a motor, és akár magára is hagyhatjuk az eszközt.

Ha viszont átlapozzuk az eszközhöz kapott – egyébként nagyon alapos és hasznos – használati útmutatót, akkor csakhamar kiderül, hogy pulzáló funkció is található benne. Ilyen esetben nem kell elforgatni a turmixpoharat, csak az összetevőket ráhelyezni a gépre, majd lenyomni. Ekkor elindul a motor, megkezdődik a turmixolás, ami kizárólag addig tart, amíg a szerkezetet lenyomva tartjuk.

Kicsi, gyors és tökéletes

A gyakorlati tapasztalataink során a Nutribullet nagyon jól szerepelt. Ha röviden kelleme jellemeznünk a gépet, akkor azt mondanánk róla, hogy olyan, mint egy szuper versenyautó, kicsi, gyors, nagyon könnyű használni, mindemellett pedig még jól is néz ki. Egyszóval a végeredmény tökéletes. Természetesen állításainkat azért példákkal is megtámogatjuk az alábbiakban.

Méretéhez képest nagy erő

A turmixgépek többségénél általános probléma a méret. Többségük jellemzően óriási, nehezen fér el a konyhában, ebből kifolyólag gondot jelenthet a megjelenésük, de még inkább az elhelyezésük. A nagy gépek esetében ráadásul nemcsak a tárolás okoz gondot, hanem a használatuk és a tisztításuk is nehézkes.

Ha pedig egy kisebb modellt választunk magunknak, akkor az gyakran okozhat csalódást, hiszen a kis teljesítmény miatt jól meg kell válogatni az alapanyagokat, hogy kellően alapos végeredményt kapjunk, a turmix pedig valóban turmix legyen, ne csak egy darabos zöldség- vagy gyümölcslé.

Ezt a problémakört a Nutribullet szerintünk tökéletesen áthidalta és megoldotta!

A turmixgép nagyon kompakt mérettel rendelkezik, viszonylag apró megjelenése ellenére pedig nagy teljesítménnyel rendelkezik.

El sem hinné az ember, hogy egy 900W-os motor működik ebben az aprócska készülékben, ami valóban képes rövid idő alatt elképesztően jó munkát végezni.

Daraboktól mentes valódi turmix

Természetesen a nagy motor önmagában még nem minden! A Nutribullet lelkét mondhatni a speciálisan kialakított rozsdamentes pengék adják. Miattuk lehet azt mondani az eszközről, hogy a működés tekintetében is más, mint a hagyományos turmixgépek, hiszen képes teljesen összezúzni az alapanyagokat, tehát nem csak arról van szó, hogy nagyon apró darabokra vágja a zöldségeket és a gyümölcsöket.

A ciklonszerű forgómozgás a speciális pengékkel ugyanis tökéletes pépet készít bármiből, miközben a homogén állag mellett kihozza az alapanyagok összes ízét és minden tápanyagot is a rostokból, így a végeredmény minden elemében igazán különleges lesz.

Valóban nem maradnak kellemetlen darabok a turmixban, selymessé és lággyá válik segítségével a végeredmény.

Nem csak turmix készíthető benne

Sőt, a hagyományos zöldség- és gyümölcsturmixon kívül mi egy sor más finomság elkészítésére tudtuk használni, ami alapos meglepetést okozott nekünk is. Felhasználóként emiatt nagyon könnyű megszeretni a gépet, hiszen ideális társ a gyors, kiadós, mégis tápláló és egészséges reggelik elkészítéséhez.

A turmixok mellett például kellemes állagú krémek előállításához is megfelelő, isteni vegán majonézt készítettünk például benne, de nem volt problémája a humusszal sem, a Nutribullet minden eddiginél krémesebb állag mellett tudta biztosítani számunkra ezt a különlegességet.

Nagy sajnálatunkra azonban a gép csak hideg vagy langyos ételek elkészítésére alkalmas.

Hiába szerettük volna kipróbálni, hogy milyen krémleveseket lehetne előállítani a segítségével, azt már a használati utasításban kiemeli a gyártó, hogy a forró alapanyagokat mellőzni kell.

Mindezt alighanem azért, mert a pengék magas fordulatszáma közben is extra hő keletkezik, ami viszont kifejezetten előnyös, ha fagyasztott gyümölcsöket vagy zöldségeket használnánk benne, hiszen ezekkel már könnyedén megbirkózik, még a jéggé fagyott összetevőkből is képes volt elképesztően pépes állagú végeredményt varázsolni.

A pengés tetőt ki kell ismerni

Noha összességében lenyűgözött minket a Nutribullet , azért azt el kell mondanunk, hogy nem ment teljesen simán az ismerkedésünk. Szükség volt ugyanis arra, hogy ráérezzünk a használatára, és itt most nem is annyira az időtartamokra, mint inkább az összetevők érzékenységére gondolunk.

Mint fentebb már említettük, a turmixgép úgy működik, hogy a poharat és a hozzá tartozó pengés tetőt egymáshoz kell illeszteni, gyakorlatilag összecsavarni, majd fejtetőre állítani. Attól tartva, hogy az illesztéseknél valami kifolyik, hajlamosak voltunk erősebben meghúzni a tetőt, ami a használat során néha annyira rászorult, hogy csak segítséggel tudtuk lecsavarni.

Erre nagyon fontos ráérezni, és megbízni a gépben! A termék ugyanis ezen a ponton olyan speciális kialakítást kapott, hogy ma már tudjuk: elegendő csak finoman ráhúzni a tetőt ahhoz, hogy semmi se folyhasson ki az illesztések mentén, miközben a turmix ugyanúgy elkészül, és a tető lecsavarásával sem lesz gond.

Biztonságos használat

Noha a kialakítás miatt sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyire biztonságos a Nutribullet használata, hiszen gyakorlatilag nekünk kell felcsavarnunk a pengés tetőt, majd fejtetőre is fordítanunk az egész szerkezetet, de valójában ez a megoldás semmivel sem veszélyesebb, mint a hagyományos turmixgépek esetén, ahol a keverőpohár alján van a forgókés.

A vágószerkezettel közvetlenül nem kell érintkezünk, kiváló és biztonságos fogás jellemzi azokon a pontokon, ahol a gépet fogni vagy csavarni kell.

A hab a tortán pedig, hogy a tervezők eleve masszív alapot is adtak az eszköznek, így használat közben sem kell tartanunk a balesetektől.

Nem elég a tartós és erős műanyag alkalmazása, a Nutribullet egy széles szoknyájú, négy erős, gumiborítású lábbal megtámogatott szerkezetre építkezik. Ebben található maga a motor, illetve erre tudjuk rácsavarni az edényt, miközben a gép mindvégig biztonságosan áll, még akkor sem csúszkál, ha a pulzáló funkció miatt folyamatosan nyomnunk kell a tetejét a működtetéshez.

Egyszerű tisztítás

Sokan azért nem szeretik használni a turmixgépeket, mert tisztításuk rendkívül körülményes. A Nutribullet azonban nagyszerűen áthidalta ezt a problémát, hiszen elképesztően egyszerűen és hatékonyan lehet megtisztítani a keverőpohár falára, sőt a pengékre lerakódott maradékot úgy, hogy közben egyikkel sem kell érintkeznünk. Hogy mindezt hogyan?

Olyan egyszerűen, mintha turmixot készítenénk vele! Csak tegyünk egy kevés langyos vizet a pohárba, töltsünk hozzá némi mosogatószert, majd csavarjuk vissza rá a pengés fedelet, és tegyük vissza az egységet a motorra. Nagyjából fél percig járassuk így a gépet, illetve amíg a szerkezet belső fele látványosan meg nem tisztul.

Ezt követően a legtöbbször elegendő, ha langyos vízzel elöblítjük a poharat, legfeljebb a pohár falán maradt makacsabb darabkákat egy szivaccsal meglazítjuk előtte, de a kevésbé ragadós összetevők esetén teljesen elegendő az öblögetés.

Hogy mi a helyzet a mosogatógéppel? Bár a túl forró programok tiltottak, ellenben normál üzemmód mellett a mosogatógép felső kosarában szintén tisztítható a Nutribullet, így ha néha alaposabb mosásnak is alávetnénk, nyugodtan tegyük csak be a gépbe, nem teszünk benne kárt.

Saját receptkönyv is jár mellé

Különösen ajánlott a Nutribullet azok számára, akiknek most először van dolguk egy turmixgéppel, és a mindenki által jól ismert banánturmixon kívül fogalmuk sincs arról, hogy mire lehet még használni egy ilyen eszközt.

Bár a világháló is tele van receptekkel, azért érdemes átlapozni a tartozék receptkönyvet, hiszen aki egy kicsit is kreatív, az rögtön ízletes finomságok sokaságát tudja majd elkészíteni vele úgy, hogy közben minimálisra redukálhatja az ismétléseket.

Hamar kiderül ugyanis, hogy az ízletes és vitaminban dús turmixok és smoothie-k mellett a Nutribullet tökéletesen alkalmas például desszertek készítésére, akár komplett reggelikhez, de a kisgyermekes családok is nagy hasznukat veszik majd, hiszen rendkívül krémes bébiétel készíthető a segítségével.

Más turmixgéppel összehasonlítva

Mint már fentebb is említettük, a gép rendkívül sima és krémes állagú turmixok készítésére képes, minden ital, minden általa elkészített finomság sokkal krémesebb és homogénebb állagú, mint a hagyományos turmixgéppel készültek, miközben a darabos végeredmény sem jellemző rá.

Sokáig használtunk egy hagyományosabb turmixgépet, ahhoz mérten a Nutribullettel készült smoothie-k például lényegesen lágyabbak és simábbak, sőt egy közönséges szűrő segítségével le is teszteltük a kettő közti különbséget.

Míg előző esetében meglepően rengeteg zöldség- és gyümölcsmaradék maradt meg a turmixolási folyamat után, addig a most tesztelt gépnél gyakorlatilag elhanyagolható mennyiségű növényi zacc akadt fenn a szűrőn, tehát sokkal több rostot tudtunk kinyerni vele úgy, hogy közben a végeredmény mégis selymesebb állagú lett.

Véleményünk

Mindent összevetve határozottan ki merjük jelenteni, hogy a Nutribullet turmixgép minket az ujjai köré csavart, minden porcikáját nagyon megszerettük, és nem elég, hogy jól mutat a konyhában, azért a teljesítménye előtt is fejet hajtunk.

Rendkívül egyszerű használni, apró hiányosságai megszokhatók és elnézhetők, miközben elképesztően széles felhasználási területtel rendelkezik, tökéletes társunk lehet a mindennapokban, akár csak a szükséges vitaminmennyiséget biztosítanánk vele, akár desszertek vagy komplett reggelik elkészítéséhez használnánk, de friss bébiételekhez is tökéletes alternatíva.

Ha egy minden téren egyszerű, de kiváló ár-érték arányt kínáló turmixgépet keresünk, és meg tudjuk emészteni azt a hibáját, hogy forró krémleveseket nem tudunk készíteni benne, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem okoz majd csalódást a konyhában.

ElőnyökHátrányok
Nagy teljesítményNem bírja a meleget
Rendkívül egyszerű használatHasználata némi megszokást igényel
Kompakt kivitel 
Sokféle finomság elkészíthető benne 
Könnyen tisztítható 
Biztonságosan üzemeltethető 
Elragadó termékdizájn 

Érdekelnek 2021 legjobb turmixgépei? Tekintsd meg nagy turmixgép kutatásunkat, ahol vásárlói vélemények alapján gyűjtöttük ki a legnépszerűbb turmixgépeket!