Turmixgép teszt – mutatjuk 2021 legjobbjait

Utoljára frissítve:

A turmixgépek mára konyháink általános felszereléseivé váltak. Nem véletlenül, hiszen tökéletes kiegészítői rohanó életmódunknak, így miközben leegyszerűsítik a táplálkozás folyamatát, mindemellett megtámogatják az egészséges életmód fenntartását is.

Egy jó minőségű turmixgéppel ugyanis meglepő könnyedséggel készíthetünk leveseket, püréket, önteteket, szószokat, de a házi smoothie esetén is nagyon fontos szerepet játszhatnak. Akárcsak olyan speciális konyhai műveletekben, mint a fűszerek vagy a magvak darálása, esetleg a jégkockák összezúzása a házi jégkásához, illetve egy speciális hűsítő koktélhoz.

Túlzás nélkül kijelenthető tehát, hogy a turmixgépek otthonaink legsokoldalúbb kiegészítőiként tarthatók számon, melyekkel olyan ételek is gyorsan elkészíthetők, amik más esetben rendkívül időigényesek lennének.

Csakhogy a kérdéses terméktípuson belül ma már rengeteg alkategóriát tudunk megkülönböztetni, így vásárlás esetén komoly fejtörést okozhat, hogy számunkra melyik lehet az ideális választás? Ebben szeretnénk segíteni az alábbiakban!

Tartalomjegyzék

Legjobb turmixgépek, szerintünk

A legjobb turmixgépeket a következő forrásokból választottuk:

 • saját tapasztalatok és tesztek alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • hiteles tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Klasszikus turmixgépek

A klasszikus turmixgépek leginkább a hagyományos megoldások kedvelőinek ideálisak, ha szeretnék megkönnyíteni a konyhai előkészítést, illetve néha készítenének maguknak egy-egy turmixot vagy gyümölcspépet. Többségük ma már igazi multifunkciós berendezés!

Nutribullet Pro – a mi választásunk

Előnyök
 • centrifugapengék
 • rendkívül egyszerű tisztántartás
 • BPA-mentes
 • nagyon könnyű használni
 • stabil működés
Elérhető itt
DELIMANO.HU
TOPSHOP.HUA Nutribullet Pro az egyik legjobb alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk egy olyan turmixgépet, amit nemcsak az egész család ki tud használni, de különleges teljesítményével ideális társ lesz akkor is, ha túl kevés zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztanánk.

Kapcsolódó tesztünk: Nutribullet Pro teszt

Nagy teljesítmény akár a teljes család számára

A kifejezetten dinamikus, 900W teljesítményre képes motorjának köszönhetően a Nutribullet Pro elképesztően hatékony munkára képes, csúcskategóriás technológiájának köszönhetően pedig szétzúzza még a legkeményebb alapanyagokat is annak érdekében, hogy minden tápanyag kioldódhasson a zöldségekből és a gyümölcsökből. Ezzel rendkívül hatékonyan megtámogathatjuk szervezetünk működését, illetve immunrendszerünket.

Ezt az előnyös tulajdonságot ráadásul nemcsak mi, hanem az egész család élvezheti majd. A csomagban elérhető 0,5 literes pohárral ugyanis keverhetünk csak magunknak egy isteni turmixot, de ha mindenkit el akarunk látni értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, akkor használhatjuk hozzá a 0,9 literes keverőpoharat is, hogy csak egyszer kelljen elindítani a turmixgépet.

Minden tekintetben nagy kapacitás

A turmixgépről elmondható, hogy minden tekintetben nagy kapacitást kínál nekünk, így példának okáért a készülékbe egy 600W teljesítménnyel ellátott motor került, ami éppen elegendő ahhoz, hogy szükség esetén még a keményebb alapanyagokat is ledarálja vagy megőrölje, ne csak pépesítésre legyen alkalmas.

A munkálatokhoz az eszköz egy négyirányú, mosható vágóélt kapott, ami a legtöbb feladathoz teljesen alkalmas, pláne annak fényében, hogy két sebességfokozatban is pörgethetjük. Az eszközben helyet kapott egy pulzáló funkció, ami a gép gyors indítását és leállítását teszi lehetővé olyan munkákhoz, ahol csak pillanatokra kell kifejtenie hatását.

Krémesebb, habosabb, vitaminban dúsabb végeredmény

Óriási előny a Nutribullet Pro kapcsán, hogy nagy motorteljesítménye mellett szabadalmaztatott technológián alapuló késeket használ, aminek köszönhetően a készülék előbb mindent összezúz, majd utána homogenizál, így a magokat a fagyasztott alapokat egyaránt feldolgozhatjuk vele, hogy a végeredmény krémesebb, habosabb és vitaminban dúslakodó lehessen.

Ennek köszönhetően minden vitamint megadhatunk vele a szervezetünknek, sőt olyan tápanyagokat is, melyekről korábban álmodni sem mertünk. A kökény turmixolásakor kioldhatjuk a magvakban található omega-3 zsírsavakat, a görögdinnye magjából a cinket és a magnéziumot, de élvezhetjük a brokkoli és a káposzta összetevőinek rákmegelőző hatását is. A turmixgép őröl, darál és aprít, így garantáltan az egyik leghasznosabb társunkká válik a mindennapokban!

BPA-mentes kivitel, könnyed tisztíthatóság

Azon túl, hogy a Nutribullet Pro kifejezetten látványos, mégis egyszerű és letisztult termékdizájnnal rendelkezik, a gyártó a maximális biztonságra törekedett vele a kialakításkor. Ez a tulajdonság minden téren jellemző rá, de a BPA-mentes műanyagok kiválasztása a legjobb bizonyíték minderre, hiszen az étellel találkozó műanyagfelületekből így biztosan nem válnak ki olyan anyagok, melyek káros hatást gyakorolnának a szervezetünkre.

Ezen felül a turmixgép rendkívül könnyed tisztíthatósággal rendelkezik, nagyon kompakt kialakítással büszkélkedhet, így a kisebb konyhákban is könnyű lesz helyet szorítani számára, használata pedig mindenkinek egyszerű és kényelmes alternatívát képvisel.

Bosch MMB66G7M – a trónkövetelő

Előnyök
 • nagyon csendes
 • ThermoSafe üvegkancsó
 • nemesacél kiszerelhető kések
 • automata programok
 • egyszerű tisztítás
Elérhető itt
EURONICS.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HUA Bosch MMB66G7M egy valódi többfunkciós turmixgép, mely tudásához mérten elérhető árkategóriát képvisel, meglepően csendes működést kínál, extra gyors munkavégzésre is alkalmas, univerzális aprítója mellett pedig biztosan sokakat megörvendeztet majd saját smoothie szűrőjével.

Turmixolás csendesen

A SilentMixx Pro technológia a Bosch MMB66G7M turmixgép egyik leginnovatívabb megoldásának tekinthető, hiszen olyan különleges zajcsökkentő rendszert alkotott benne a gyártó, aminek részeként még intenzívebb használat mellett is meglepően csendes marad a gép. Márpedig a 900W-os teljesítményű motor számára garantáltan nem jelent semmi sem akadályt!

A turmixgép egyébiránt akár 33 000 fordulatra is képes percenként, aminek jóvoltából nem okoz neki problémát a zöldségek és a gyümölcsök turmixolása, de még a jég vagy a fagyasztott termékek összezúzása sem. Utóbbit nagy sebességű programmal kínálja, ami képes minden esetben krémes állagot biztosítani a végeredménynek.

Egyszerű és kényelmes működtetés

Aki járatos a turmixolás világában, az biztosan jól tudja, hogy a gépbe helyezett alapanyagoknak mindig különféle időtartamra, illetve sebességre van szükségük ahhoz, hogy mindig a legjobb végeredmény születhessen. Ehhez automatikus programok állnak majd a rendelkezésünkre, melyek között egyetlen gombnyomással váltogathatunk.

A gépből természetesen nem hiányzik az impulzus funkció sem, ami egyetlen gombnyomásra maximális teljesítmény leadására képes, és csak addig működik, amíg lenyomva tartjuk az indító gombot. A kényelmet és az egyszerűséget ráadásul tartós, nemesacélból készült EasyKlick késsel látta el a gyártó, mely nagyon egyszerűen eltávolítható és visszahelyezhető a megfelelő tisztításhoz.

Vastag üvegedény akár forró levesekhez is

A forró levesek vagy a jéghideg italok kedvelőinek legnagyobb örömére a Bosch MMB66G7M egy rendkívül vastag, úgynevezett ThermoSafe üvegedényt kapott, mely minden véglet esetében biztonságos elkészítést garantál majd, miközben tisztíthatóságára sem lehet panasz.

További jó hír, hogy az eszközt különféle hasznos kiegészítőkkel is ellátták, így van benne smoothie szűrő az aprómagos gyümölcsökhöz, de tömőeszköz is, hogy a sűrű turmixok vagy a fagyasztott összetevők se jelentsenek gondot számára. Hogy mindehhez megvilágított kezelőgomb, nemesacél készülékház és BPA mentes műanyag alkatrészek társulnak, csak további extra pozitívumok a Bosch turmixgépe kapcsán.

Philips HR3655/00 Avance Collection – a felsőkategória képviseletében

Előnyök
 • üvegkancsó
 • 3 különböző program
 • hordozható ajándék edények
 • rozsdamentes acél készülékház
 • rendkívül erős
Elérhető itt
ALZA.HUA nagy teljesítmény és a kiváló minőség kedvelőinek készült a Philips HR3655/00 Avance Collection konyhai turmixgép, mely ideális választás lehet abban az esetben, ha imádjuk a finom krémleveseket, a mártásokat, a koktélokat, esetleg kisbaba van a családban, akinek folyamatos pépesítésre van szüksége.

Kimagasló minőségű munkavégzés

A Philips HR3655/00 Avance Collection legnagyobb előnye, hogy bár a termékdizájn terén talán nem a legszebb, azonban munkájára garantáltan nem lehet panasz. Speciális 3D technológiájának hála ugyanis rendkívül finoman és simán képes feldolgozni a belerakott alapanyagokat, aminek jóvoltából az ételek vitamin- és tápanyagforrása nem veszik el.

A hagyományos megoldásokon alapuló turmixgépekhez mérten a Philips terméke legalább 50 százalékkal finomabb állagú turmixok készítésére képes, amivel garantáltan arra ösztönöz majd mindenkit, hogy még több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon. Különösen annak fényében, hogy a gép számára gyakorlatilag nincs akadály!

Nagy teljesítmény a pépesítéstől a jégaprításig

A teljesítmény tekintetében a Philips HR3655/00 Avance Collection turmixgép egy pillanatig sem szégyenkezhet társai előtt. Mindez leginkább 1400W teljesítményű motorjának köszönhető, amivel maximális sebességen akár 35 000 fordulatot is képes átadni a késeknek percenként. Ezzel biztosítja a fentiekben már említett rendkívül finom munkavégzést!

További jó hír, hogy ezt a hatalmas teljesítményt a turmixgéppel mindig az igényeinkhez tudjuk igazítani, ezáltal változó sebességű keverést érhetünk el vele, miközben a pulzus funkció sem hiányzik belőle. Ennek köszönhetően gombnyomásra indíthatjuk és állíthatjuk le a gépet, ami így csak addig üzemeltethető, amíg szükség van rá.

Kétliteres üvegkancsó, egyszerű tisztíthatóság

Hogy milyen kiváló minőségű termékről van szó, azt jól mutatja, hogy a Philips HR3655/00 Avance Collection egy kifejezetten nagy, 2 literes kapacitásra alkalmas üvegkancsót kapott, mely tökéletes hátteret nyújt abban az esetben, ha nagy a család, vagy szeretünk egyszerre sok alapanyaggal dolgozni.

A turmixgép előtt így nem lesz akadály, sőt mi több, a nehéz tisztíthatóság sem hátráltat majd minket a használatban. Ennek az oka nem más, minthogy a Philips a mosható elemeket mind úgy tervezte, hogy azok betehetők legyenek a mosogatógépbe is, így a gép tisztasága és higiéniája mindig egyszerűen biztosítható.

Philips HR2052/00 – beugrószint

Előnyök
 • ütésálló edény
 • mosogatógépben mosható
 • intuitív gomb
 • túlmelegedés elleni védelem
 • tapadókorongos talp
Elérhető itt
EURONICS.HUHa szeretnénk egy megbízható belépőt a turmixgépek világába, mert kipróbálnánk néhány receptet, vagy csak megnéznénk, hogy mennyire lehet hasznos segítség a főzésben egy ilyen konyhai eszköz, akkor a rendkívül elérhető árkategóriát kínáló Philips HR2052/00 egy igazán pénztárcabarát megoldás lesz.

Kielégítő teljesítmény, négycsillagos acél vágópenge

A termék kapcsán leginkább a teljesítmény jelenti a legnagyobb kompromisszumot, hiszen motorja mindössze 350W leadására képes, ami teljesen elegendő turmixok vagy szószok, tehát az alapvetően lágyabb alapanyagok feldolgozásához, de a fűszerek darálására, sőt a kisebb adag jégkocka aprítása sem okoz neki problémát.

Mindez leginkább a négycsillagos acél vágópengéjének az erénye, ami rozsdamentes alapanyagból készült, speciális kialakításának hála pedig nagyon hatékonyan dolgozik. Bár a Philips HR2052/00 csak egyetlen sebességfokozatra képes, azonban pulzáló funkció is található rajta, mely alaposan meg tudja könnyíteni az egyes munkafolyamatokat.

Egyszerű használat, túlmelegedés elleni védelem

A visszafogott funkcióknak köszönhetően a Philips turmixgépének működtetése egyáltalán nem lett bonyolult, ezáltal egyetlen gomb található a terméken, melyen felfedezhetünk egy turmixolás-, valamint egy pulzálás opciót. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne a turmixkészítés vagy a különféle összetevők darálása, feldolgozása.

Mivel a Philips HR2052/00 nem rendelkezik túl nagy teljesítménnyel, ezért a gyártó gondoskodott róla, hogy az eszköz motorját túlmelegedés- sőt túlfeszültség elleni védelemmel lássák el, így nem kell attól tartanunk, hogy az eltúlzott használat vagy a megerőltetés miatt a turmixgép motorja leég és ezzel használhatatlanná válik.

Mosogatógépben mosható vastag falú műanyag edény

Üvegedényre a Philips HR2052/00 turmixgép esetében természetesen nem számíthatunk, ellenben a gyártó gondoskodott róla, hogy egy rendkívül vastag falú, kicsivel több mint 1 liter befogadására alkalmas ütésálló műanyag edényt mellékeljen a géphez, mely annyira masszív lett, hogy normál esetben biztosan nem kell félnünk attól, hogy összetörik vagy elreped.

Mindemellett pedig a tisztíthatóságra sem panaszkodhatunk majd! A Philips turmixgépe kapcsán ugyanis minden egyes eltávolítható alkatrész, így természetesen a műanyag edény is betehető a mosogatógépbe, és a megfelelő program kiválasztását követően tisztítható, fertőtleníthető.

Smoothie gépek

A smoothie gépek a legtöbb esetben kisebb teljesítményt képviselő turmixgépek, melyek nevükhöz méltóan a házi smoothie gyártásában a legerősebbek, de nem okoz nekik gondot semmilyen lágy turmix elkészítése, sőt az aprítás és a jégdarálás sem.

Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox – a mi választásunk

Előnyök
 • 2 db hordozható palack
 • csúszásgátló talp
 • BPA mentes palackok
 • rozsdamenetes acél gépház
 • gyors
Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HUAz egészség és a testmozgás kedvelőinek dedikálva készült el a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép, mely elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy páratlan minőségű, lágy és homogén állagú házi smoothie készülhessen benne, de az általános turmixok és a fehérjeitalok kedvelőinek egyaránt ideális választás.

Hordozható pohár az egészség megszállottjainak

Szeretnénk egész nap turmixot és smoothie-t szürcsölgetni? Akkor a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox kiegészítői gyorsan a szívünkhöz nőnek majd, hiszen tartozik hozzá két darab 600 ml-es hordozható pohár, amibe könnyedén beletölthetjük, illetve biztonságosan szállíthatjuk majd kedvenc italainkat.

A két pohár nemcsak a kezünkbe, hanem az autók szabványosított tartójába is tökéletesen illeszkedik, továbbá teljesen BPA mentes műanyagból készült, így nem kell félnünk, hogy mérgező anyagok válnak ki belőlük a mindennapi használat során. Mivel a turmix közvetlenül abban a palackban készíthető el, amit magunkkal vihetünk, ezért ráadásul még az extra mosogatás miatt sem kell aggódnunk.

Rendkívül egyszerű kezelhetőség

A fenti előnyös tulajdonságok mellett a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép rendkívül egyszerű kezelhetőséggel is rendelkezik: csak helyezzük el a palackban a szükséges hozzávalókat, majd egyetlen gombnyomással elkészíthetjük az isteni házi energiabombát, amit utána ráadásul elvihetünk az edzőterembe vagy a munkahelyünkre is.

A 300W teljesítmény elsőre nem tűnik soknak, de a turmixgép kifejezetten kis mennyiségekhez és lágyabb alapanyagokhoz ajánlott, így bőven elegendő a mindennapok során. Arról nem is beszélve, hogy könnyedén megbirkózik a jég darabolásával, így nyáron isteni frissítőket tudunk készíteni a segítségével.

Masszív kialakítás, egyszerű tisztíthatóság

A gyártó természetesen nagy figyelmet szentelt arra, hogy a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép a rendhagyó, minimalizmusra törekvő termékdizájn és az egyszerű kezelhetőség mellett masszív kialakítást kapjon.

Ennek megfelelően rozsdamentes acélból készült a termékház – melynek alsó felét csúszásgátló gumival látták el a biztonságos üzemeltetés érdekében –, míg a palackok erősített üvegből készültek, így tisztításuk nem okoz majd gondot, hiszen a poharakhoz hasonlóan csak betesszük őket a mosogatógépbe, és ezzel meg is oldottuk a problémát.

WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go

Kedvencünk a felsőkategóriában

Előnyök
 • éles pengék
 • magas fordulatszám
 • 2 db edény
 • rozsdamentes acél gépház
 • perfect cut technológia
Elérhető itt
ALZA.HUA WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go egy olyan asztali turmixgép, melyet kifejezetten azok számára készített a gyártó, akik a legjobb minőségű házi smoothie-ra vágynak, méghozzá kirobbanó ízek mellett, a vitaminok és ásványi anyagok elvesztése nélkül.

Akár 23 000 fordulat/perc teljesítmény

A smoothie turmixgépek világában a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go egy kifejezetten jó teljesítményre képes eszköznek tekinthető, hiszen 300W-os teljesítménye mellett a pengék akár 23 ezer fordulatra is képesek percenként, így gyakorlatilag nincs előtte akadály, még a fagyasztott hozzávalók vagy a jég összetörése sem jelent számára problémát.

Mindehhez ráadásul magas minőségű, rozsdamentes kések társulnak – összesen négy darab –, melyek a gyártó Perfect Cut technológiáján alapulva elképesztően precíz munkát végeznek. A kemény alapanyagok szétzúzása mellett például rendkívül selymes, csomóktól mentes smoothie készíthető vele, méghozzá nagyon egyszerűen.

Két extra pohár a könnyed hordozhatóságért

Aki szeret egészségesen élni, vagy előre elkészítene egy szuper smoothie-t, netán egy fehérjeturmixot a munkahelyére, annak igazi megváltás lesz a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go, mely két darab 600 ml térfogatú extra poharat is biztosít a felhasználóknak.  Pláne, hogy mindkettőhöz csavaros fedő tartozik, melyek biztonságos zárást kínálnak az utazás során.

A két hordozópohár nem egyszerű műanyagból, hanem úgynevezett tritan anyagból készült, mely teljes egészében mentes a biszfenoltól. Ezzel nemcsak egészségünket támogathatjuk meg, de a beletöltött ételek és turmixok ízét vagy szagát sem tudja magába szívni, mint a közönséges műanyagok.

Rozsdamentes acélház, biztonságos működtetés

A gyártó természetesen a hosszú élettartamra is gondolt a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go turmixgéppel, mely rozsdamentes acélházban kapott helyet. Ennek köszönhetően nem kell félnünk a korróziótól, a kellemetlen elszíneződésektől, de  még attól sem, hogy a műanyag borítás magába szív kellemetlen szagokat. Ráadásként az acélfelületnek még a tisztítása is rendkívül egyszerű lesz!

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező továbbá, hogy a turmixgép egy speciális biztonsági zárral lett felvértezve, mely annyira érzékeny, hogy csak akkor engedi a motor elindulását, ha a tárolóedény megfelelően a helyére kattant. Ezzel elkerülhetjük a váratlan baleseteket, mely hatást a készülék csúszásgátló rendszere támogat meg a kiváló stabilitásával.

Sencor SBL 7170GG – a megfelelő ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • előre beállított programok
 • 9 különböző szín
 • tapadókorongok
 • 6 kés
 • titán edények
Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HUA smoothie-k és turmixok megszállottjainak dedikálta aktuális termékét a Sencor, akik felturbózott teljesítménnyel, előre beállított programokkal és elképesztően látványos megjelenéssel biztosítják, hogy minden nap friss gyümölcs- és zöldséglevek kerüljenek a poharunkba, ha pedig szükség van rá, akkor a konyhában is a segítségünkre legyen.

Smoothie akár 45 perc alatt

A Sencor SBL 7170GG a hihetetlenül vagány megjelenése mellett alighanem teljesítményével és sebességével nyűgözi majd le elsőként a felhasználókat. Tegyünk a tartályba bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, készítsünk bármilyen tejes vagy proteines turmixot, a Soft program elindításával mindössze 45 másodperc múlva már szürcsölhetjük is a végeredményt.

Hogy magvakat, hüvelyeseket, hüvelyeseket és fás zöldségeket is gyakran alkalmazunk a turmixban? Ehhez találta ki a Hard programot a Sencor, mely egy kicsit tovább tart, de 60 másodperc alatt még így is mindent selymes péppé zúz, miközben a teljes folyamat automatizált, és egy LED jelzőfény segíti a munkát.

Rozsdamentes acél kések, titán bevonat, multiciklon hatás

Az imént bemutatott nagy teljesítményt hat darab rozsdamentes acélból készült, titánbevonattal ellátott késsel éri el a Sencor SBL 7170GG, melyek különleges kialakítást kaptak annak érdekében, hogy a turmixolás során meg tudják őrizni a gyümölcsökben és zöldségekben található vitaminokat, illetve enzimeket, csökkentve a folyamat során jelentkező oxidációt.

A kések munkáját a palack speciális kialakítása támogatja meg, melyek a hagyományos megoldásokhoz mérten 60 százalékkal jobb turmixolást biztosítanak, hiszen a kések egyfajta multiciklon hatást idéznek elő a belső felületen. Hogy mindez a talpazaton megtalálható tapadókorongoknak hála mindvégig kimagasló biztonságban megy végbe, csak egy újabb pozitívum a sok közül.

Vákuumos fedő a hordozható keverőpoharaknak

Azon túl, hogy a Sencor SBL 7170GG is hordozható poharakkal kecsegtet a termék megvásárlóinak, a gyártó gondoskodott arról, hogy a belekerülő turmix mindig friss maradhasson, még órákkal az elkészítés után is. Ehhez egy vákuumos fedőt terveztek a palackhoz, mely képes elvonni a levegőt az italtól.

Emiatt a turmix nemcsak a színét őrzi meg, de mindemellett megmaradnak benne a vitaminok, az ásványi anyagok, sőt a rostok sem károsodnak. Az edények egyébiránt nem hagyományos műanyagból, hanem teljes egészében BPA mentes tritan anyagból készülnek, melyek nem bocsátanak ki semmilyen káros vegyületeket még akkor sem, ha forró étellel érintkeznek, továbbá a szagokat és az illatokat szintén nem szívják magukba.

Electrolux ESB2500 – a pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • gyors
 • BPA mentes műanyag palackok
 • könnyen kezelhető, helytakarékos
 • egyszerűen tisztítható
Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HUAz Electrolux ESB2500 a tökéletes társa lesz minden aktív életmódot folytató fitneszgurunak, hiszen egy igazán sportos megjelenésű, rendkívül egyszerűen használható, nagy teljesítményre képes, mindemellett pedig abszolút megfizethető turmixgépről van szó.

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne

Azon túl, hogy pénztárcabarát megoldás, az Electrolux ESB2500 turmixgép olyan könnyen működtethető, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne az egész. Csak tegyük bele a smoothie összetevőit a 600 ml-es keverőpohárba, helyezzük el a keverőpengéket, csatlakoztassuk a flakont a géphez és nyomjuk meg az indítás gombot.

Ezt követően négy rozsdamentes acélpenge gondoskodik majd arról, hogy mindössze néhány másodperen belül isteni turmixot ihassunk, méghozzá minden esetben a saját ízlésünkhöz igazítva. A folyamat ráadásul maximális biztonság mellett zajlik majd, hála a kiváló stabilitást biztosító csúszásmentes lábaknak.

Kivehető és hordozható flakon

A turmixgép keverőedényéhez megálmodott dizájn elsőre talán furcsának tűnhet, de rögtön kitisztul majd a kép, ha megtudjuk, hogy az Electrolux ESB2500 esetében ez gyakorlatilag egy hordozható pohár is egyben, melyet rendkívül egyszerű leszerelni a turmixgépről, így könnyedén magunkkal vihetjük edzésre vagy a munkahelyre.

A flakonok ráadásul külön megvásárolható kiegészítőként egyaránt elérhetők, így akár a család minden tagjának lehet külön turmixpohara, mely erősített műanyagból készült. Speciális alapanyagának köszönhetően azonban semmilyen kellemetlen ízt vagy szagot nem szív magába, ezáltal nem tudja befolyásolni ebből a szempontból a későbbiekben készülő turmixokat.

Egyszerű tisztíthatóság

Nemcsak a kezelhetőség, hanem a tisztíthatóság tekintetében is kifejezetten előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az Electrolux ESB2500 turmixgép. A leszerelhető alkatrészek közül például mindegyik mosható mosogatógépben, így természetesen a két tartozék műanyag flakont is bátran betehetjük egy alapos öblítés után, a tisztaság és a higiénia így mindig borítékolható.

Az eszköz egyébiránt a turmix és a smoothie készítése mellett a konyhai előkészítésben is nagy segítségünkre lesz, ezáltal például különféle alapanyagok, csonthéjasok vagy fűszerek darálására egyaránt ideális választás. Ebből a szempontból a könnyed tisztíthatóság még lényegesebb szempont lehet a vásárláskor!

Botmixerek

A botmixerek minden esetben kompakt kialakítással, egyszerűen használhatósággal és könnyed mobilizálhatósággal rendelkeznek. Ma már igazi multifunkciós eszközök, hiszen rengeteg kiegészítő érhető el az egyes termékekhez, melyek nemcsak pürésíteni, hanem akár habosítani, keverni vagy őrölni is jól tudnak.

Philips HR2657/90 ProMix – a mi választásunk

Előnyök
 • 4 extra tartozék
 • ProMix technológia
 • fröccsenés elleni védelem
 • mosogatógépben tisztítható
 • rozsdamenetes acél pengék
Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HUA Philips HR2657/90 ProMix – mint a neve is jelzi a vásárlók számára – egy igazán professzionális kategóriát képviselő konyhai kisgép, mely a multifunkciós botmixerek táborába sorolható, ezáltal nagy teljesítménye mellett rengeteg feladat ellátható vele.

Nagy teljesítmény, ProMix keverési technológia

A legnagyobb előny a Philips HR2657/90 ProMix kapcsán, hogy botmixerhez képest igencsak nagy teljesítmény leadására képes. A gyártó ugyanis egy 800W-os motort helyezett el a meglepően kompakt kialakítású konyhai gépben, amivel szemben gyakorlatilag nincs akadály, bátran kipróbálhatjuk a keményebb magvakon, a csonthéjasokon és jégkockákon is.

Hatását az úgynevezett ProMix keverési technológia emeli még magasabb szintre, mely nemcsak gyors, hanem kifejezetten egyenletes turmixolást is kínál. Lényeges kiemelni ezen a ponton a SpeedTouch technológiát, mely a megfelelő teljesítményszabályozás tekintetében elengedhetetlen, hiszen bizonyos alapanyagokhoz nem kell a maximális 11 500 fordulat/perces teljesítményen használni a gépet.

Habverővel és ivópohárral

Hogy valóban mennyire professzionális turmixgép a Philips HR2657/90 ProMix, azt jól mutatják a kapcsolódó kiegészítők is. A hagyományos turmixfej mellett ugyanis kapunk hozzá egy XL aprítót, mely a szilárdabb alapanyagok, akár a hús és a sajt feldolgozására is tökéletesen alkalmas, sőt a habverővel nagyszerű tojáshab, tejszínhab, majonéz és mártás készíthető.

Fontos kiemelni még a sorból a spirálvágó tartozékot, mely rendkívül egyedülálló módon képes dolgozni a zöldséggel és a gyümölccsel, de mivel dobozában egy lezárható ivópohár is megtalálható, ezért az elkészített turmixokat könnyedén magunkkal tudjuk vinni utazáskor vagy a munkahelyünkre.

Egyszerű működtetés és tisztítás

Dacára annak, hogy milyen sok funkcióval rendelkezik, a Philips HR2657/90 ProMix működtetése mégis rendkívül egyszerű marad minden körülmény között. A tartozékokat pedig elképesztően könnyen, egy gyerekzáras kioldószerkezet aktiválását követően tudjuk a helyükre pattintani, ami könnyed és sokszínű felhasználást biztosít az eszköznek.

Speciális kialakításának köszönhetően a botmixer ráadásul kifröccsenés elleni védelemmel lett ellátva, így a hígabb állaggal rendelkező alapanyagok megfelelő feldolgozása sem jelent problémát. Mindeközben rendkívül könnyed tisztíthatóság vár ránk minden egyes használat után!

Bosch MS8CM61X1 – a felsőkategória legjobbja

Előnyök
 • 12 sebességfokozat
 • mosogatógépben mosható
 • étel letapadás elleni védelem
 • turbó funkció
 • 12 különböző tartozék
Elérhető itt
ALZA.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HUA Bosch MS8CM61X1 egy érdekes átmenetet képvisel a botmixerek és a hagyományos konyhai turmixgépek között, miközben páratlanul magas minőségben, rengeteg funkció társaságában, minden tekintetben prémium megoldásokat kínál a vásárlók számára.

Szinte minden területen megállja a helyét

Nem véletlenül kapta meg a Bosch MS8CM61X1 botmixer a prémium elnevezést, hiszen a termék elképesztően nagy teljesítményt tud felvonultatni. Az 1000W-os motorjával így nem akadály a pürésítés, az aprítás, a keverés, miközben nemcsak lágy, hanem kemény alapanyagokkal szemben sem okoz problémát a használata.

Mindezt megkönnyíti 12 szabadon kalibrálható sebesség fokozata, amihez még extra turbót is beépítettek. a Bosch ráadásul egy saját technológiát dolgozott ki QuattroBlade Pro név alatt azért, hogy bármilyen alapanyaggal is dolgozunk, a letapadásgátló megoldás miatt hatékonyan, megszakítások és kifröccsenések nélkül tudja végezni a dolgát a négypengés rendszer.

Innovatív megoldások

Olyan sok hasznos kiegészítőt találni a Bosch MS8CM61X1 botmixer dobozában, hogy se szeri, se száma az általa elérhető innovatív megoldásoknak. A gép rendelkezik például szeletelésre és reszelésre alkalmas feltéttel, a dagasztó fej és a kapcsolódó 1,25 literes tál segítségével pedig olyan tészták készíthetők, amiről korábban még álmodni sem mertünk.

Ez azonban közel sem minden! Jár hozzá nemesacél habverő a tojás- és tejszínhab elkészítéséhez, egy átlátszó, mércével ellátott mérőpohár a pontos adagoláshoz, de a Kubixx kockázó feltéttel még arra is lehetőségünk lesz, hogy zöldségeinket és gyümölcseinket teljesen egyeségesen 9 mm-es darabkákra vágjuk vele.

Ezen felül a német precizitásról és minőségről ismert Bosch egy 500 ml-es térfogattal rendelkező aprítót is mellékel a termékhez, mely rendkívül alapos munkát végez, ha fűszerek őrölésére vagy dió aprítására van szükségünk. Ugyanakkor a konyhai előkészítésben sem vall kudarcot, húsfélék, sajtok vagy a hagyma egyenletes aprítása is mesterien kivitelezhető vele.

Biztonságos felhasználás

A botmixereknél különösen lényeges tulajdonság a biztonság, azonban a Bosch MS8CM61X1 ezen a téren sem vall kudarcot. Példának okáért a gyártó egy szabadalmaztatott biztonsági retesszel látta el a terméket, miközben arra is nagy gondot fordítottak, hogy legalább azokat a műanyag alkatrészeket BPA mentes alapanyagból készítsék, melyek közvetlenül érintkeznek az ételekkel.

A biztonsághoz ráadásul rugalmasság és kényelem társul, így a szárak és egyéb kiegészítők csatlakoztatását és leválasztását például különösebb erőfeszítés nélkül valósíthatjuk meg, miközben tisztításuk sem okoz fejtörést. A tartozékok ugyanis az aprító, a kockázó és a habverő meghajtóját kivéve betehetők a mosogatógépbe, amivel mindig egyszerűen garantálható a tisztaság.

Bosch MSM2650B – a megfelelő ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • 4 kiegészítő
 • tökéletes illeszkedés a kézbe
 • kifröccsenés elleni védelem
 • BPA mentes
 • könnyen tisztítható
Elérhető itt
ALZA.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HUA Bosch MSM2650B egy a funkciók terén rendkívül gazdagnak tekinthető, a gyártótól megszokott magas minőséget képviselő, mégis elérhető árkategóriával büszkélkedő botmixer, ami szinte minden esetben megállja a helyét a konyhában.

Turmixolás, habverés, aprítás – semmi nem akadály

Ami határozottan a Bosch MSM2650B botmixer egyik legnagyobb pozitívuma, hogy valóban rendkívül sokoldalú, ezáltal tökéletesen alkalmas abban az esetben, ha csak egy egyszerű gyümölcsturmixot készítenénk magunknak, de akkor is megállja a helyét, ha például habot vernénk vele, esetleg krémlevest készítenénk magunknak, hiszen a 600W teljesítménynek semmi sem tud ellenállni.

A tartozék mini aprító jóvoltából ráadásul lehetőségünk nyílik ledarálni vagy felaprítani olyan alapanyagokat, mint a különféle fűszernövények, a dió, a csokoládé, de még a sajtfélék sem okoznak neki problémát. Hasznos társunk lesz tehát, ha konyhai előkészítésre alkalmaznánk, hiszen drasztikus mértékben felgyorsíthatók vele a különféle folyamatok.

Minden elemében minőséget képvisel

Mint azt a Bosch termékeitől már megszoktuk korábban, természetesen ez a botmixer is kifejezetten magas minőséget képvisel, ami a legapróbb részletek tekintetében is észrevehető. Példának okáért a markolatok precízen illeszkedő és jól kidolgozott műanyagból készültek, míg a keverőszár acélból, amit úgy alakítottak ki, hogy a munka során soha ne tudjon kifröccsenni a tálból az alapanyag.

Ennek köszönhetően bátran használhatjuk bárhol és bármikor, akár még forró alapanyagokkal is dolgozhatunk, hiszen nemcsak a konyhát óvhatjuk meg a kellemetlen szennyeződésektől, de az égési sérüléseket is garantáltan elkerülhetjük majd. A beépített biztonsági zárnak hála a mixer és a szár úgy lett kialakítva, hogy munka közben ne tudjon elválni egymástól, amivel megakadályozhatjuk a váratlan baleseteket.

Kényelem és egyszerű kezelhetőség

A magas minőség mellett a Bosch MSM2650B botmixer ráadásul a kényelem tekintetében is a legjobbak közé sorolható. A CleverMixx ergonomikus fogantyúnak köszönhetően a gép mindig tökéletesen illeszkedik a kezünkbe, miközben azon sem kell aggódnunk, hogy a műanyagok az étellel érintkeznek, hiszen ezeken a pontokon a gyártó BPA mentes alapanyagot használt.

A négy rozsdamentes acél vágóéllel dolgozó botmixer ráadásul a kezelés tekintetében sem bonyolult. Legyen szó akár az indításról és a lekapcsolásról, akár a kiegészítőkhöz való csatlakoztatásról, a Bosch minden tekintetben az egyszerűségre törekedett az alapvető kvalitási tényezők figyelembevétele mellett.

Russel Hobbs 24690-56 – a pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • rozsdamentes acél penge
 • ajándék kehely
 • mosogatógépben mosható
 • könnyen szét- és összeszerelhető
 • egyszerű használat
Elérhető itt
EURONICS.HUA Russel Hobbs 24690-56 az egyik legjobb alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk a konyhánkban tudni egy megbízható tulajdonságokkal rendelkező, kiváló teljesítményű, az alapvető turmixolási feladatokra tökéletesen alkalmas botmixert, ami ráadásul kifejezetten kedvező áron szerezhető be.

Választható sebességfokozat

Pénztárcabarát tulajdonságai mellett a Russel Hobbs 24690-56 botmixer 500W teljesítményre képes, amit ráadásul nem kell minden esetben maximumra járatnunk, ha az alapanyag vagy az adott teendő ezt nem követeli meg. A gyártó ehhez két választható sebességfokozatot tervezett a háztartási gépre, ami rendkívüli módon megkönnyíti majd az életünket.

A lassabb fokozat például kifejezetten alkalmas abban az esetben, ha egy ízletes krémlevest, általános krémeket, pépeket vagy mártogatókat készítenénk vele. Ezzel szemben a gyors fokozat elképesztően lágy, már-már selymes összhatású, garantáltan daraboktól mentes turmixok készítésére alkalmas, amit 12 000 fordulat/perc sebességgel garantál az eszköz.

Egyszerűen leválasztható keverőláb

A funkcionalitás terén a Russel Hobbs 24690-56 talán nem tud olyan sok dolgot, mint néhány multifunkciós botmixer, azonban azt az egyet kiemelkedő profizmussal hozza, ami nemcsak szabályozható teljesítményének, hanem speciális kialakítású keverőlábának is köszönhető. Ezt ráadásul rendkívül egyszerűen le tudjuk majd választani a gépről, ha szükség lesz rá!

A rozsdamentes acélláb leszerelése nemcsak a tisztítási folyamatot könnyíti meg jelentős mértékben, hanem a gép tárolhatóságát is, noha összeszerelt állapotban sem foglal nagy helyet. Szétszedve viszont könnyen betehető például egy egyszerű fiókba, az evőeszközök mellé.

Könnyed használat

Mivel rendkívül egyszerű kialakítással rendelkezik, ezért talán nem meglepő, hogy a Russel Hobbs 24690-56 a működtetés tekintetében sem lesz túl bonyolult. Az ára mellett ez a második ok, amiért kiváló választás lehet például első botmixernek, hiszen olyan minőségi munkát végezhetünk vele, hogy a végeredményre biztosan nem lesz panasz.

Használatát ráadásul a dobozához csomagolt 700 ml-es kehely is tovább egyszerűsíti. Ez a pohár nemcsak keverőtálként funkcionálhat, de mivel jelölésekkel látták el, nagyon egyszerű lesz vele kimérni például a különféle receptek hozzávalóit, hogy mindig a legjobb turmixok készülhessenek el vele.

Turmixgép, smoothie gép vagy botmixer

A turmixgépek családját 2021-ben három nagyobb csoportra oszthatjuk fel, így beszélhetünk a klasszikus megoldások mellett direkt smoothie készítésére alkalmas megoldásokról, de ebbe a csoportba sorolhatjuk a botmixereket is. Hogy mi a jellemző ezekre?

Turmixgépek

Klasszikus turmixgépek

Mint a nevük is mutatja, a klasszikus turmixgépek az általánosabb turmixolási műveletek ellátására a legalkalmasabbak, ezáltal képesek például pürésíteni vagy pépesíteni az ételt, összekeverni a hozzáadott alapanyagokat, esetenként pedig a szeletelés sem okoz nekik problémát. Ezeken az alapfunkciókon kívül azonban más tulajdonságra ritkán számíthatunk tőlük.

Multifunkciós turmixgépek

A multifunkciós turmixgépek azonban a klasszikus típusokkal ellentétben bár drágábbak, lényegesen több munkafolyamatra alkalmasak. Sokkal nagyobb teljesítményre képesek, sebességi fokozataik szabályozhatók, így pürék, turmixok és krémlevesek mellett akár még őrlésre, darálásra és a jég szétzúzására is tökéletesen alkalmasak. Tulajdonságaik azonban szinte minden esetben modellfüggők.

Smoothie gépek

A smoothie gépek gyakorlatilag dedikált turmixgépek, melyek gyakran csak egyetlen dologra alkalmasak igazán, de arra kiemelkedően. A jó házi smoothie alapja, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket úgy facsarja ki, hogy a rostok megmaradjanak. A legtöbb ilyen gép csak egyetlen gombot és fokozatot tartalmaz, nagy teljesítményt kínál, illetve egyszerűen tisztítható, keverőtáljuk pedig gyakran hordozható pohárként is funkcionál.

Botmixerek

A botmixerek egyfajta kompakt turmixgépnek is tekinthetők, hiszen hasonló funkciót látnak el, mint például a klasszikus modellek. Annyi különbséggel, hogy itt nincsen fixen rögzített keverőfelület, így sokkal alaposabb munkát lehet végezni velük, például kiváló pépek, házi smoothie, levesek, majonézek, krémek, tészták, pürék készíthetők a segítségükkel. Főleg puha összetevők esetén ajánlottak, többségük pedig rendelkezik impulzus kapcsolóval.

Milyen turmixgépet vásároljak?

Mint a fentiekből kiderült: rengeteg különféle turmixgép közül válogathatunk abban az esetben, ha ilyen konyhai gépre van szükségünk, azonban sokak számára talán még így sem teljesen világos, hogy milyen típust válasszanak maguknak? Lássuk ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdéseket és témaköröket!

A turmixgép felhasználásának célja

Rendkívül lényeges a megfelelő turmixgép kiválasztása során, hogy milyen célzattal szeretnénk használni azt, hiszen vannak olyan tevékenységi körök, melyekért önmagában nem biztos, hogy érdemes beruházni egy ilyen eszközre.

Példának okáért kizárólag a gyümölcslé készítéséhez érdemesebb egy gyümölcscentrifugát választani, ha leginkább habveréshez használnánk, akkor jobb döntés egy kézi mixer, amennyiben pedig egy igazi konyhai mindenesre vágyunk, akkor tartósabb, a munkavégzés terén is magasabb minőséget képviselő döntés lesz a konyhai robotgépek között válogatni.

A turmixgépek típusait akkor érdemes számításba venni, ha gyakran készítünk például pépes ételeket, főzelékeket, krémleveseket és megszállottjai vagyunk a különféle turmixoknak, valamint házi smoothie-knak. Ezeket az igényeket tudják kiszolgálni a leghatásosabban ezek az eszközök.

A turmixgép teljesítménye

A felhasználás célja mellett rendkívül lényeges, hogy a turmixgép teljesítményét is figyelembe vegyük a választáskor! Ezen a téren két fontos szempontot kell szem előtt tartanunk: a motor teljesítményét és a fordulatszámot.

Teljesítmény

A turmixgép motorjának teljesítménye alapvetően meghatározza, hogy milyen folyamatokhoz alkalmazhatjuk majd az eszközt. Általánosságban elmondható, hogy a 300W-nál kisebb modelleket egyik esetben se válasszuk, mert ez a teljesítmény a legalapvetőbb műveletek elvégzéséhez is gyakran kevésnek bizonyul.

Érdemes figyelembe venni, hogy a 300-600W közti teljesítmény is inkább csak a smoothie mixerek számára lehet elegendő, esetleg a kisebb botmixerekhez, de a komolyabb turmixgépek, a jég zúzására is alkalmas eszközök kapcsán inkább a 900-1200W lesz az ideális. Ez egy átlagos háztartásba már elegendő lehet, noha találunk ennél jóval erősebb modelleket is.

Fordulatszám

A fordulatszám nem más, mint az a tulajdonság, amilyen tempóval a kapcsolódó kést és egyéb fejeket a turmixgép képes megforgatni. Ezt a teljesítményt fordulat/perc értékben találjuk meg a legtöbb ilyen termék csomagolásán, és általánosságban kijelenthető, hogy 10 000-es érték alá még a belépő kategóriás termékekkel sem szabad menni a választáskor.

Ellenkező esetben elbúcsúzhatunk az igazán krémes turmixoktól és pépektől. Ha igazán jót akarunk magunknak, akkor olyan turmixgépet válasszunk, ami legalább megközelíti vagy meghaladja a 20 000 fordulat/perces értéket. Ebből csak a smoothie- és a botmixerek esetén engedjünk egy kicsit, ha szükséges.

A turmixgép sebességi fokozatai

A teljesítmény mellett sok esetben lényeges szempont lehet a turmixgép kiválasztásakor, hogy milyen sebességi fokozatok érhetők el hozzá. Ez alapvetően meghatározhatja az eszköz felhasználhatóságát, hiszen minél nagyobb a finomhangolhatóság, annál több feladatra használhatjuk majd.

A hagyományos turmixgépek esetén a legtöbb eszköz 2-3 fokozattal rendelkezik, de a drágább termékeken nem ritka, hogy ennél sokkal többet is találhatunk. A botmixernél ezzel szemben az 1-2 fokozat vált be a gyártóknak, míg a smoothie gépek a legegyszerűbbek ezen a téren, esetükben a legtöbbször elegendő lesz egyetlen állítási lehetőség is. Ettől csak nagyon ritka esetben térnek el a tervezők.

A turmixgép keverőedénye

Nagyon lényeges kérdéskört képeznek a turmixgépek kapcsán a keverőedények tulajdonságai. Ezen a téren a következő szempontokat vegyük figyelembe:

Űrtartalom

Hogy mekkora keverőedénnyel rendelkezzen a turmixgép, azt elsődlegesen a típus határozza meg, illetve az is, hogy hány személyt szeretnénk kiszolgálni vele. A hagyományos turmixgépek esetén nem ritka például az 1-2 literes keverőtál, és míg a botmixerekhez a legtöbbször nem jár ilyesmi, addig a smoothie mixerek esetén a 0,6-0,7 literes megoldások lesznek a legkényelmesebbek.

Alapanyag

A prémium kategóriában a turmixgépek keverőtálja rendszerint üvegből készül, a legtöbb esetben azonban inkább műanyagról beszélünk. Mindkét alternatívának megvannak az előnyei és a hátrányai, de a műanyag kapcsán fontos odafigyelni arra, hogy mindig BPA mentes megoldást válasszunk, amiből nem szabadulnak fel káros anyagok a használat során.

Hordozhatóság

Léteznek olyan turmixgépek – különösen a smoothie gépek esetében jellemző –, hogy a termék mellé hordozható poharakat kapunk, vagy eleve a turmixolás folyamata is már egy ilyen edényben zajlik. Ez rendkívül hasznos, ha edzéshez, kiránduláshoz vagy a munkahelyünkre mindig friss turmixot vinnénk magunkkal.

A turmixgép irányíthatósága

A legtöbb turmixgépről általánosságban elmondható, hogy az irányíthatósághoz teljesen egyszerű, hagyományos mechanikus gombokat alkalmaznak. Vannak olyan termékek, melyeken mindössze egyetlen kapcsoló található, ami az indítást és a leállítást szolgálja, de gyakran a drágább modelleken sem bonyolítják túl mindezt, mert gyakorlatilag nincs értelme.

Kivételt képeznek azok a turmixgépek, ahol más lehetőség van állítani például a forgás tempóján, a leadott teljesítményen, esetleg az alkalmazott funkciókon. A prémium kategóriában egyébiránt már itt is megjelent az érintőpanel alkalmazása, de egyelőre még nem túl elterjedt, a jövőben azonban érdemes lesz számolni vele.

A turmixgép zajszintje

Általánosságban elmondható, hogy a turmixgépek nem tartoznak a csendesebb háztartási eszközök táborába, sőt kifejezetten zajosnak nevezhetők, azonban ez a legtöbb esetben egyáltalán nem zavaró, hiszen olyan termékről van szó, amit nem használunk folyamatosan, napjában csak egyszer-kétszer, akkor is néhány percre.

A botmixerek és a kisebb teljesítményű smoothie készítők rendszerint csendesebb működést garantálnak, de a nagyobb, több funkcióval ellátott turmixgépek esetén a 70 dB-t meghaladó zajszint sem ritka. Ezen a téren nagyon változó teljesítményt nyújtanak, akad gyártó, amelyik kínál hangszigetelt modelleket is, ha tehát fontos kérdéskör, akkor érdemes lehet alaposabban körülnézni.

A turmixgép kialakítása az anyaghasználat tekintetében

A megfelelő alapanyagok alkalmazása rendkívül lényeges szempont lehet egy turmixgép kiválasztásakor, noha ne felejtsük el, hogy ezt a tulajdonságot rendszerint a termékkategória is meghatározza.

Kancsó

A kancsó anyagáról már volt szó a fentiekben, az minden esetben műanyag vagy üveg legyen. Utóbbi törékeny, előbbi nehezen tisztítható, ellenben könnyebben pótolható, de ügyeljünk a választáskor arra, hogy BPA mentes megoldást kapjunk, amiből biztosan nem oldódnak ki mérgező anyagok, sőt az ételek szagát és ízét sem veszi be.

Pengék

A pengék tekintetében mindig törekedjünk, hogy messzire elkerüljük a műanyag változatokat, melyek az általános teendőkre sem alkalmasak. Mindig csak olyan turmixgépet válasszunk, amiben titán- vagy rozsdamentes acél pengék találhatók. Nem érdemes itt meghúzni a nadrágszíjat, hiszen a gépek legfontosabb alkatrészei a munka kapcsán.

Ház

Érdemes lehet figyelembe venni a vásárlás előtt azt is, hogy a turmixgép háza milyen anyagból készült. A legtöbb termék alapvetően műanyag, de vannak drágább modellek, melyek acélborítást kaptak. Utóbbiak nyilván masszívabbak és egyszerűbben takaríthatók, de az eszköz árát is negatívan befolyásolják.

A turmixgép és a biztonság

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező a turmixgépek kapcsán a biztonság kérdésköre. A tesztünkbe beválogatott gyártók és termékek mindegyike rendelkezik a legalapvetőbb biztonsági funkciókkal, melyek nemcsak a gép hosszabb távú működését biztosítják, hanem saját épségünket is óvják.

Csúszásgátló talp

Lényeges például, hogy a hagyományos turmix- és smoothie gépek esetén legyen csúszásgátló talp. Sok esetben csak impulzus funkcióval használjuk majd a turmixgépeket, vagyis a működtetéshez nyomnunk kell a bekapcsoló gombot, és ha a gép nem áll biztonságosan, akkor ebből lehetnek kellemetlenségeink.

Túlmelegedés elleni védelem

Szintén lényeges a nagyobb teljesítményű turmixgépeknél, hogy rendelkezzenek túlmelegedés elleni védelemmel. Sok esetben használhatunk velük ugyanis túl kemény vagy túl sűrű alapanyagot, vagy üzemeltethetjük őket tovább, mint kellene, így a hajtómotor könnyen túlmelegedhet. Ilyenkor jó, ha van biztonsági kapcsoló, mely meggátolja a károsodást.

Biztonsági csatlakozások

A többfunkciós turmixgépek esetén jellemző, hogy több alkatrészből állnak, melyeket nekünk kell fel- és leszerelnünk a hajtásra. Ezen a ponton érdemes figyelni a megfelelő biztonsági csatlakozókra, melyek minden esetben masszívan tartják majd a szárakat és a különféle kiegészítőket, ezzel elkerülve a baleseteket.

Fedél

A legtöbb turmixgépnél alapvető elvárás, hogy kellően biztonságos fedél járjon a kancsójukhoz, tehát az teljesen lezárható legyen. A gép belsejében ugyanis óriási erők dolgoznak, melyek nagyon könnyen balesetet okozhatnak, de egy fedél nélküli indítás nem kizárt, hogy az egész konyhában egy újrafestést és nagytakarítást tesz szükségessé. Nem véletlen, hogy ezért gyakran már a botmixerekhez is külön fedeles tálat adnak.

A turmixgép tisztántartása

Mivel ételekkel dolgozunk vele, rendkívül lényeges egy turmixgép esetében az is, hogy már a vásárláskor biztosak legyünk a könnyed tisztíthatóságban. Ehhez alapvető tulajdonság, hogy legalább az ételekkel közvetlenül érintkező alkatrészek, így a pengék, a kések és a kancsók betehetők legyenek a mosogatógépbe, hiszen higiéniai szempontból gyakran ez a legjobb megoldás az áztatáson alapuló manuális mosogatás mellett.

A tisztítás kapcsán fontos kiemelni továbbá azt is, hogy a turmixgép elemei könnyen szét- és összeszerelhetők legyenek. Amennyiben ez a funkcionalitás hiányzik, az nagyon könnyen okozhat nekünk kellemetlen perceket a későbbiekben, hiszen legalább a kancsó és a kések, valamint a fedél minden egyes használat után mosást igényelnek.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a smoothie készítő és a turmixgép között?

A gyakorlatban leginkább az, hogy míg a smoothie készítők kisebb, kompaktabb megjelenésű, a legtöbbször hordozható keverőpohárral rendelkező gépek, melyek kisebb adag gyümölcsturmixok elkészítésére képesek, addig a turmixgépek ennél lényegesen több funkcióval rendelkeznek. Nagyobb a méretük, a teljesítményük, és a turmixok mellett krémlevesek, habok is készíthetők velük, de vághatnak, apríthatnak, sőt darálhatnak is.

Helyettesíthető smoothie készítővel egy turmixgép?

Gyakori kérdés, aminek az oka leginkább az, hogy a működési elve mindkét gépnek hasonló, azonban a smoothie készítő gyakran lényegesen olcsóbb. A két gép között valóban van átfedés, azonban előbbi egy célzott dologra jó a leginkább, míg egy hagyományos turmixgép egyszerre sok funkciót képes ellátni. Összességében tehát egy smoothie gép csak a turmixgépek bizonyos tulajdonságait tudja kiváltani, mindet azonban közel sem.

Mi a különbség a mixer és a turmixgép között?

Nagyon fontos kérdés lehet, ha ilyen eszközök vásárlásán törjük a fejünket. A mixergépek minden esetben fixen álló, robosztus felépítésű megoldások, melyek a konyhai robotgépekhez hasonló metodikát követnek, ezáltal egy tálba merülő keverőszárral rendelkeznek. A turmixgép esetén azonban egy tartályba töltjük az összetevőket, és az alján elhelyezkedő, turbulenciát okozó késrendszer keveri, illetve pépesíti a beletöltött szilárd alapanyagot.

Fém- vagy műanyag szárú botmixert válasszunk?

Felhasználás függvénye. Ma már a legtöbb botmixer műanyag borítással és fejvégekkel rendelkezik, melyek teljesen mentesek a káros anyagoktól, tökéletesen ellátják a feladatukat, rendkívül tartósak, tehát alapvetően nincs velük semmi probléma. Hogy akkor mégis miért lehet szükség a fémből készült botmixerekre?

Mert előfordulhat, hogy nagyon forró közegben alkalmaznánk, ami a műanyag számára okozhat kellemetlenségeket. Egy forráspont feletti hőmérsékletű masszába például meg se próbáljunk műanyag botmixert helyezni, mert könnyen deformálódhat, ellentétben egy fémmel, ami ilyenkor is kitart.

Készíthető bébiétel is turmixgépben?

Erre a célra a legtöbb esetben a hagyományos botmixer ajánlott, amivel nemcsak nagyon egyszerű, hanem hatásos is lesz a végeredmény. A géppel ugyanis dolgozhatunk kisebb mennyiségen, megfelelő teljesítmény és időtartam esetén pedig garantáltan pépes, daraboktól mentes végeredmény születik. A közhiedelemmel ellentétben levegő sem kerül bele ilyenkor az ételbe, ami esetleg hasfájást okozhat a kicsiknél.

Milyen szempontok alapján válasszunk turmixgépet?

Az első és legfontosabb, hogy mire használnánk hosszabb távon az eszközt, hiszen el kell döntenünk, hogy elegendő lesz egy botmixer, egy smoothie gép vagy inkább egy komplett turmixgépre kell beruháznunk. A döntéshez a fentiekben leírtuk már a legalapvetőbb tudnivalókat. A felhasználás célja mellett érdemes figyelembe venni még továbbá, hogy milyen gyakran és hány fő mellett használnánk az eszközt.

Vegyük számításba a teljesítményt, a tisztíthatóságot, valamint a különféle biztonsági kérdéseket, de azt is, hogy milyen pengék, milyen technológiai háttér jellemző az adott termékre. Néhány konkrétum az elhangzottakhoz:

 • A teljesítmény legalább 8-900W legyen, hogy a jéggel és a mirelit termékekkel is elboldoguljon.
 • Hőálló üvegkehellyel vagy BPA mentes műanyagedénnyel rendelkezzen.
 • Az űrtartalom elérje az 1-2 litert.
 • Legyenek kivehető pengéi, melyek minden esetben rozsdamentes fémötvözetből álljanak.
 • Ha több dologra alkalmaznánk, akkor a változtatható sebesség is fontos szempont.

Mennyire kell előkészíteni a turmixba helyezett zöldség- és gyümölcsdarabokat?

Lehetőségeinkhez és időnkhöz mérten minél jobban. A hámozásra és a magozásra, a szárak és a nem elfogyasztható vagy összedarálható részek eltávolítására mindig törekedjünk, de amennyiben igazán krémes vagy pépes, mindenképpen daraboktól mentes végeredményt szeretnénk, akkor érdemes minél apróbb darabokra összevágni az alapanyagot.

Lehet palacsintatésztát készíteni egy turmixgépben?

Természetesen lehet, sőt sokak számára az egyik kedvelt alkalmazási mód lesz, ha ezt felfedezik. Bár nem lesz tőle jobb vagy rosszabb a végeredmény, azonban a tészta alapját sokkal kényelmesebben, nem mellesleg pedig lényegesen gyorsabban elkészíti.

Milyen gyümölcsök és zöldségek tehetők egy turmixgépbe?

Gyakorlatilag bármilyenek. Minden megtisztított és meghámozott, kemény magjától vagy magjaitól megszabadított gyümölcs és zöldség turmixolható. A világhálón rengeteg kiváló receptet találunk különféle házi turmixok és smoothie-k elkészítéséhez, érdemes lehet ezeket kipróbálni, ha elbizonytalanodnánk.

Fagyasztott gyümölcsöket és zöldégeket is tehetünk turmixgépbe?

Igen, azonban nem mindegyikbe, kizárólag azokba, ahol ezt a gyártói ajánlás külön kiemeli, tehát a kések alkalmasak arra, hogy feldolgozzák a fagyos összetevőket. Amennyiben ebben nem vagyunk biztosak, inkább ne kísérletezzünk, mert a jég könnyedén eldeformálhatja, extrém esetben el is törheti a késeket a turmixgépben.

Zabpehely aprítására is alkalmas egy turmixgép?

Bár nem mindegyik típus, de a nagyobb teljesítményre képes, gyorsan forgó késekkel rendelkező megoldások, illetve a direkt darálásra is alkalmas gépek esetében ez mindig egy opció. A végeredményül kapott zabliszt egy kicsit talán darabosabb lesz, mint a boltban vásárolható, de teljesen használható őrleményt kapunk vele.

Fűszereket is darálhatunk a turmixgépekkel?

Ez minden esetben típusfüggő. A turmixgépek többsége alkalmas rá, a smoothie gépek közül is egyre több, de a botmixerek nem tekinthetők túl szerencsés választásnak ehhez. A legtöbb gyártó rendszerint feltünteti, hogy a termék alkalmas-e a fűszerdarálásra – illetve más összetevők törésére –, ha tehát ez fontos szempont, akkor tanulmányozzuk alaposabban a leírásokat.

Forró alapanyagok is beletehetők a turmixgépbe?

Amennyiben hőálló üvegből vagy műanyagból készült a turmixgép tálja, illetve keverőpohara, akkor nyugodtan dolgozhatunk forró alapanyagokkal is, nem okoz majd semmiféle problémát.

Jég darálására is alkalmas a turmixgép?

Bár közel sem mindegyik, azonban a nagyobb teljesítménnyel és erősebb pengékkel ellátott turmixgépek a mirelitételek mellett a jégkockákat is képesek összezúzni, ami különösen a nagy nyári melegben kifejezetten hasznos lehet. Segítségével ugyanis fagyos koktélokat, turmixokat, sőt akár még jégkását vagy fagylaltot is készíthetünk az egész családnak.

Fontos azonban, hogy ha a gyártói ajánlásokban nem szerepel a jég, akkor ne kísérletezzünk – pláne műanyagkéses turmixgéppel –, mert meghibásodást okozhat, és nem rendeltetésszerű használat miatt még a garanciát is elveszíthetjük.

Mosogatógépben is tisztíthatók a turmixgép egyes elemei?

Amennyiben a gyártói ajánlásokban szerepel, akkor a turmixgép leszerelhető elemeit, tehát a késeket, a keverőtálat és a fedőt bátran betehetjük a mosogatógépbe. Ma már alig található a piacon olyan turmixgép, amit távol kellene tartanunk ettől a tisztítási módtól.

Minden turmixgép nagyon hangos?

Működési elvükből és nagy teljesítményükből fakadóan igen, a legtöbb turmixgép nagyon hangos a működés közben, így teljesen normális, ha 70 és 100 dB közti zajszintet látunk az ilyen termékek dobozán. Szerencsére egyre több gyártó ismeri fel, hogy ezen a téren is érdemes javítani az eszközök tulajdonságait, így folyamatosak a fejlesztések, hogy a turmixgépek a jövőben csendesebbé válhassanak.

Műanyag vagy üveg kancsóval rendelkező turmixgépet válasszunk?

Ma már ez gyakorlatilag teljesen mindegy, hiszen mindkét megoldás ugyanolyan hatékony és látványos lehet. Az üveg nyilván könnyebben tisztítható egy kicsit, nem színeződik el, ugyanakkor még az erősített falú megoldások is nagyon törékenyek. A műanyag ezzel szemben egy idő után elszíneződik, nehezebben tisztítható, ellenben lényegesen olcsóbb alternatíva, melynek megalkotásakor a gyártók már odafigyelnek rá, hogy olyan alapanyagból készüljön, amiből nem tudnak mérgező anyagok kiválni.

Hány W teljesítményű turmixgépet vegyünk?

A teljesítmény minden esetben alapvetően meghatározza a turmixgép tulajdonságait, így lényeges odafigyelni erre a kérdésre! A botmixerek és a smoothie gépek esetén a 300W mindig a belépő kategória, ennél kisebb motorral rendelkező eszközt nem szabad megvásárolni, míg egy hagyományos turmixgép esetén a 900W jelenti a belépőt, hiszen ezen a ponton jellemzően már nincs akadály a kérdéses eszköz előtt.

Milyen forgásteljesítménye legyen egy turmixgépnek?

Minél nagyobb értékre képes ezen a téren a turmixgép, annál krémesebb, daraboktól mentesebb végeredményre képes. Ezt a tulajdonságot forgás/perc mértékegységben adják meg. A kisebb gépek esetén a 10 000 fordulat/perc minden téren a belépő szintet képviseli, míg a normál turmixgépeknél legalább 20 000 vagy annál is magasabb fordulatszámot kell produkálnia az eszköznek percenként az optimális hatáshoz.

Mi az a pulzuskapcsoló a turmixgépen?

Nagyon sok turmixgépen alapvető funkciónak tekinthető a pulzuskapcsoló, ami rendkívül hasznos dolog, de mégis csak nagyon kevesen tudják, hogy mire használható valójában. A pulzuskapcsoló lényege, hogy a gép addig működik, amíg kézzel benyomva tartjuk az indítógombját.

Ez azért fontos, mert így folyamatosan le tudjuk állítani ahhoz, hogy ellenőrizzük a pép vagy a turmix állapotát, ezzel elkerülve, hogy nem olyan állaga lesz a végeredménynek, mint amilyent szerettünk volna.

Turmixgép vagy konyhai robotgép?

Meglepően gyakran találkozhatunk a turmixgépek és a konyhai robotgépek összehasonlítását célzó kérdésekkel a világhálón, holott a két termékkategória kis túlzással semmilyen tekintetben sem említhető egy lapon. Sőt, még átfedéseket sem igazán találunk köztük.

Merthogy mire való egy turmixgép? A beletöltött ételek felaprítására, ledarálására, pépesítésére, krémesítésére, hogy kiváló krémleveseket, turmixokat, smoothie-kat és főzelékeket tudjunk készíteni a segítségükkel. A turmixgépek eleve vágóélekkel, pengékkel dolgoznak, azaz működési elvük lényege, hogy nagy fordulat mellett vágják, aprítják az ételt, ami sok esetben a konyhai előkészítéskor is fontos szerepet kaphat. Ezzel szemben a konyhai robotgép nem vág, nem aprít, nem pépesít, hanem minden tekintetben csak a sütéshez és a főzéshez kapcsolódó előkészületeket vagy munkafolyamatokat segíti elő. Példának okáért kevernek, habot vernek és tésztát dagasztanak, de különféle kiegészítők is elérhetők hozzájuk, melyek a hús vagy a fűszerek darálása mellett képesek például a turmixgépekhez hasonló feladatokat ellátni, ezen a területen azonban nem túl erősek.