Turmixgép – mutatjuk a legjobbakat

Utoljára frissítve:

A turmixgépek mára konyháink általános felszereléseivé váltak. Nem véletlenül, hiszen tökéletes kiegészítői rohanó életmódunknak, így miközben leegyszerűsítik a táplálkozás folyamatát, mindemellett megtámogatják az egészséges életmód fenntartását is.

Egy jó minőségű turmixgéppel ugyanis meglepő könnyedséggel készíthetünk leveseket, püréket, önteteket, szószokat, de a házi smoothie esetén is nagyon fontos szerepet játszhatnak. Akárcsak olyan speciális konyhai műveletekben, mint a fűszerek vagy a magvak darálása, esetleg a jégkockák összezúzása a házi jégkásához, illetve egy speciális hűsítő koktélhoz.

Túlzás nélkül kijelenthető tehát, hogy a turmixgépek otthonaink legsokoldalúbb kiegészítőiként tarthatók számon, melyekkel olyan ételek is gyorsan elkészíthetők, amik más esetben rendkívül időigényesek lennének.

Csakhogy a kérdéses terméktípuson belül ma már rengeteg alkategóriát tudunk megkülönböztetni, így vásárlás esetén komoly fejtörést okozhat, hogy számunkra melyik lehet az ideális választás? Ebben szeretnénk segíteni az alábbiakban!

Tartalomjegyzék

Legjobb turmixgépek, szerintünk

A legjobb turmixgépeket a következő forrásokból választottuk:

 • saját tapasztalatok és tesztek alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • hiteles tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Klasszikus turmixgépek

A klasszikus turmixgépek leginkább a hagyományos megoldások kedvelőinek ideálisak, ha szeretnék megkönnyíteni a konyhai előkészítést, illetve néha készítenének maguknak egy-egy turmixot vagy gyümölcspépet. Többségük ma már igazi multifunkciós berendezés!

Nutribullet Pro – a mi választásunk

Előnyök
 • centrifugapengék
 • rendkívül egyszerű tisztántartás
 • BPA-mentes
 • nagyon könnyű használni
 • stabil működés
Elérhető itt
NUTRIBULLET – hivatalosA Nutribullet Pro az egyik legjobb alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk egy olyan turmixgépet, amit nemcsak az egész család ki tud használni, de különleges teljesítményével ideális társ lesz akkor is, ha túl kevés zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztanánk.

Kapcsolódó tesztünk: Nutribullet Pro teszt

Nagy teljesítmény akár a teljes család számára

A kifejezetten dinamikus, 900W teljesítményre képes motorjának köszönhetően a Nutribullet Pro elképesztően hatékony munkára képes, csúcskategóriás technológiájának köszönhetően pedig szétzúzza még a legkeményebb alapanyagokat is annak érdekében, hogy minden tápanyag kioldódhasson a zöldségekből és a gyümölcsökből. Ezzel rendkívül hatékonyan megtámogathatjuk szervezetünk működését, illetve immunrendszerünket.

Ezt az előnyös tulajdonságot ráadásul nemcsak mi, hanem az egész család élvezheti majd. A csomagban elérhető 0,5 literes pohárral ugyanis keverhetünk csak magunknak egy isteni turmixot, de ha mindenkit el akarunk látni értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, akkor használhatjuk hozzá a 0,9 literes keverőpoharat is, hogy csak egyszer kelljen elindítani a turmixgépet.

Minden tekintetben nagy kapacitás

A turmixgépről elmondható, hogy minden tekintetben nagy kapacitást kínál nekünk, így példának okáért a készülékbe egy 600W teljesítménnyel ellátott motor került, ami éppen elegendő ahhoz, hogy szükség esetén még a keményebb alapanyagokat is ledarálja vagy megőrölje, ne csak pépesítésre legyen alkalmas.

A munkálatokhoz az eszköz egy négyirányú, mosható vágóélt kapott, ami a legtöbb feladathoz teljesen alkalmas, pláne annak fényében, hogy két sebességfokozatban is pörgethetjük. Az eszközben helyet kapott egy pulzáló funkció, ami a gép gyors indítását és leállítását teszi lehetővé olyan munkákhoz, ahol csak pillanatokra kell kifejtenie hatását.

Krémesebb, habosabb, vitaminban dúsabb végeredmény

Óriási előny a Nutribullet Pro kapcsán, hogy nagy motorteljesítménye mellett szabadalmaztatott technológián alapuló késeket használ, aminek köszönhetően a készülék előbb mindent összezúz, majd utána homogenizál, így a magokat a fagyasztott alapokat egyaránt feldolgozhatjuk vele, hogy a végeredmény krémesebb, habosabb és vitaminban dúslakodó lehessen.

Ennek köszönhetően minden vitamint megadhatunk vele a szervezetünknek, sőt olyan tápanyagokat is, melyekről korábban álmodni sem mertünk. A kökény turmixolásakor kioldhatjuk a magvakban található omega-3 zsírsavakat, a görögdinnye magjából a cinket és a magnéziumot, de élvezhetjük a brokkoli és a káposzta összetevőinek rákmegelőző hatását is. A turmixgép őröl, darál és aprít, így garantáltan az egyik leghasznosabb társunkká válik a mindennapokban!

BPA-mentes kivitel, könnyed tisztíthatóság

Azon túl, hogy a Nutribullet Pro kifejezetten látványos, mégis egyszerű és letisztult termékdizájnnal rendelkezik, a gyártó a maximális biztonságra törekedett vele a kialakításkor. Ez a tulajdonság minden téren jellemző rá, de a BPA-mentes műanyagok kiválasztása a legjobb bizonyíték minderre, hiszen az étellel találkozó műanyagfelületekből így biztosan nem válnak ki olyan anyagok, melyek káros hatást gyakorolnának a szervezetünkre.

Ezen felül a turmixgép rendkívül könnyed tisztíthatósággal rendelkezik, nagyon kompakt kialakítással büszkélkedhet, így a kisebb konyhákban is könnyű lesz helyet szorítani számára, használata pedig mindenkinek egyszerű és kényelmes alternatívát képvisel.

Bosch MMBH6P6B – a felsőkategória képviseletében

Előnyök
 • Verhetetlen tulajdonságok a prémium kategóriában
 • Gyakorlatilag mindenre alkalmazható kialakítás
 • Elképesztő teljesítményű motor 30 000 fordulattal percenként
 • Hat előre beállított programmal a könnyű használatért
 • BPA mentes műanyag elemek
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HUA Bosch MMBH6P6B egy kimagasló teljesítményt képviselő turmixgép a jól ismert és megbízható minőségéről ismert gyártó kínálatában. Jó választás gyakorlatilag minden esetre, hiszen a kiváló turmixok mellett shakek, levesek, fagylaltok, de még smoothie-k is készíthetők a segítségével.

Dinamikus motor 30 000 fordulattal percenként

Amivel kapcsolatban a Bosch MMBH6P6B turmixgép a leginkább kiemelkedő, az nem más, mint a teljesítmény. A gyártó ugyanis egy 1600W-os motort helyezett el benne, mely képes 30 000 fordulatot biztosítani számára percenként.

A 2,2 lóerős teljesítményével gyakorlatilag nincs előtte lehetetlen, rendkívül gyorsan dolgozik, a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt másodpercek alatt képes összedarálni és pépesíteni, de a keményebb alapanyagok sem okoznak neki problémát.

Munkáját ráadásul egy hat szárnyból álló nemesacél kés könnyíti meg, aminek jóvoltából elképesztően finomra darált, krémes eredmény születik akár még erőteljesen rostos összetevők mellett is.

Hat programmal és kiegészítő keverőrúddal

A turmixgép munkáját alaposan megkönnyíti, hogy hat előre beállított program közül válogathatunk magunknak a használat során, így lehetőségünk nyílik gyakorlatilag gombnyomásra kiválasztani, hogy mit szeretnénk vele tenni.

Külön program van a levesekhez, a shakekhez, a szószokhoz és a smoothie-khoz, de a fagylaltokhoz is, sőt mi több, a Bosch MMBH6P6B rendelkezik egy tisztítóprogrammal, aminek jóvoltából sokkal egyszerűbb lesz higiénikusabban tartani a gépet.

A választható sebességfokozatok mellett ráadásul a gép rendelkezik pillanat funkcióval is, aminek köszönhetően maximálisan irányításunk alatt tarthatjuk majd a turmixolás teljes folyamatát.

BPA mentes műanyag kehely, könnyed tisztíthatóság

Természetesen a kialakítás minőségét tekintve is hozza az elvárható szintet a Bosch MMBH6P6B. A turmixgép fémbetétes műanyag házzal rendelkezik, a tartozék Tritán kehely pedig kétliteres űrtartalommal, törésbiztos kialakítással, íz- és szagsemleges megoldásokkal büszkélkedhet.

Ezen felül minden alkatrésze, ami étellel érintkezik BPA mentes műanyagból készült, mely biztosítja, hogy a benne készült finomságokba semmiféle káros anyag vagy részecske sem tud belekerülni.

Előnyei között érdemes kiemelni még a könnyed tisztíthatóságot, hiszen legtöbb eleme, így fedele és keverőrúdja mosogatógépben mosható, de a saját tisztítóprogram is sokat segít a folyamat leegyszerűsítésében.

Vásárlói vélemények

Mind a hazai fórumokon, mind külföldön elképesztően jó értékelései vannak a Bosch MMBH6P6B turmixgépnek. A német Amazon oldalán például több mint ezer vélemény alapján 4,6/5 csillagon áll az eszköz, miközben a legtöbben az elképesztő teljesítményét emelték ki elsődleges pozitívumként.

Rengeteg ember örült neki, hogy találtak a dobozban egy kisebb receptkönyvet, így azonnal el tudták kezdeni a használatát, egyedül az árát tartják sokan egy kicsit túlzásnak, de ezért garantáltan prémium minőséget és megoldásokat kapunk cserébe.

Russell Hobbs 22250-56 Explore – a beugrószint képviseletében

Előnyök
 • Nagyszerű ár-érték arány a belépő szinten
 • Bébiételek elkészítéséhez is ideális választás
 • Rendkívül egyszerű kezelhetőség
 • Könnyen tisztítható elemek
 • Pulzáló funkció a két sebességfokozat mellett
Elérhető itt
WARNEX.HU
PEPITA.HUA Russell Hobbs 22250-56 Explore egy kiváló ár-érték arányt kínáló turmixgép a belépő kategóriában, mely elérhetővé tesz minden olyan funkciót és tulajdonságot, amire alapszinten csak szüksége lehet egy ilyen eszköznek.

Krémlevesekhez és bébiétel készítéséhez is ideális

Nagy előnye a Russell Hobbs 22250-56 Explore turmixgépnek, hogy rendkívül sokoldalú funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkezik, így gyakorlatilag bármilyen helyzetben bevethető.

A hagyományos turmixok mellett például nagyon egyszerűen, gyakorlatilag egyetlen gombnyomásra készíthetünk vele krémleveseket, illetve bébiételeket egyaránt, mindezt úgy, hogy közben egyáltalán nem lesz óriási felfordulás a konyhában.

Annyira egyszerűen üzemeltethető, -hogy mindehhez csak el kell fordítanunk a készülék elülső felén található gombot, és pár másodpercen belül már élvezhetjük is a legjobb pépesített ételek ízét.

Két sebességfokozat és pulzáló funkció

A használat során a Russell Hobbs 22250-56 Explore turmixgép két sebességfokozatot is használ, így csak mi döntjük el, hogy mennyire gyorsan vagy mennyire hatékonyan akarjuk turmixolni, illetve pépesíteni az alapanyagokat.

Nagy előnye továbbá a beépített pulzáló funkció, aminek köszönhetően mindig az irányításunk alatt tarthatjuk a turmixok, krémlevesek vagy bébiételek készítését, hiszen az eszköz ilyenkor gombnyomásra indul el és áll meg.

Maximális teljesítménye 600W, ami a belépő kategóriában éppen elegendő ahhoz, hogy a másfél literes, egyszerű adagolónyílással ellátott műanyag kelyhet teljesen megtölthessük alapanyagokkal és pillanatok alatt pépesítsük a belekerült összetevőket.

Biztonságos kezelhetőség, könnyed tisztíthatóság

Természetesen a Russell Hobbs 22250-56 Explore turmixgép kialakításakor gondosan ügyelt a gyártó a biztonságra is, ennek megfelelően kapott egy csúszásmentes talpat, valamint egy olyan beépített szenzort, mely csak pontos illeszkedés esetén engedi a gép elindulását.

Ezen felül teljes egészében szétszedhető kialakítást kapott annak érdekében, hogy minél könnyebben tisztíthassuk még akkor is, ha valami nagyon kényes alapanyaggal dolgoztunk, ami alapos takarítást igényel.

Még rozsdamentes acél vágóéle is kivehető a helyéről, mely ráadásul betehető a mosogatógépbe, ha makulátlan alaposságra törekszünk.

Vásárlói vélemények

A magyar vásárlók egyenesen imádják a belépő kategóriában a Russell Hobbs turmixgépét. Nem véletlenül, hiszen 10 ezer forint alatt már hozzáférhető, látványos megjelenéssel rendelkezik, tudása pedig teljesen kielégítő ezen a szinten.

A legtöbb tulajdonos alacsony árát és nagy teljesítményét emelte ki a sorból, míg a negatívumok oldalán csak a túl hangos működés áll, de ez kis túlzással mindegyik turmixgépről elmondható a belépő kategóriában.

Smoothie gépek

A smoothie gépek a legtöbb esetben kisebb teljesítményt képviselő turmixgépek, melyek nevükhöz méltóan a házi smoothie gyártásában a legerősebbek, de nem okoz nekik gondot semmilyen lágy turmix elkészítése, sőt az aprítás és a jégdarálás sem.

Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox – a mi választásunk

Előnyök
 • 2 db hordozható palack
 • csúszásgátló talp
 • BPA mentes palackok
 • rozsdamenetes acél gépház
 • gyors
Elérhető itt
PEPITA.HU
ALZA.HUAz egészség és a testmozgás kedvelőinek dedikálva készült el a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép, mely elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy páratlan minőségű, lágy és homogén állagú házi smoothie készülhessen benne, de az általános turmixok és a fehérjeitalok kedvelőinek egyaránt ideális választás.

Hordozható pohár az egészség megszállottjainak

Szeretnénk egész nap turmixot és smoothie-t szürcsölgetni? Akkor a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox kiegészítői gyorsan a szívünkhöz nőnek majd, hiszen tartozik hozzá két darab 600 ml-es hordozható pohár, amibe könnyedén beletölthetjük, illetve biztonságosan szállíthatjuk majd kedvenc italainkat.

A két pohár nemcsak a kezünkbe, hanem az autók szabványosított tartójába is tökéletesen illeszkedik, továbbá teljesen BPA mentes műanyagból készült, így nem kell félnünk, hogy mérgező anyagok válnak ki belőlük a mindennapi használat során. Mivel a turmix közvetlenül abban a palackban készíthető el, amit magunkkal vihetünk, ezért ráadásul még az extra mosogatás miatt sem kell aggódnunk.

Rendkívül egyszerű kezelhetőség

A fenti előnyös tulajdonságok mellett a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép rendkívül egyszerű kezelhetőséggel is rendelkezik: csak helyezzük el a palackban a szükséges hozzávalókat, majd egyetlen gombnyomással elkészíthetjük az isteni házi energiabombát, amit utána ráadásul elvihetünk az edzőterembe vagy a munkahelyünkre is.

A 300W teljesítmény elsőre nem tűnik soknak, de a turmixgép kifejezetten kis mennyiségekhez és lágyabb alapanyagokhoz ajánlott, így bőven elegendő a mindennapok során. Arról nem is beszélve, hogy könnyedén megbirkózik a jég darabolásával, így nyáron isteni frissítőket tudunk készíteni a segítségével.

Masszív kialakítás, egyszerű tisztíthatóság

A gyártó természetesen nagy figyelmet szentelt arra, hogy a Russell Hobbs 23470-56 Mix & Go Inox turmixgép a rendhagyó, minimalizmusra törekvő termékdizájn és az egyszerű kezelhetőség mellett masszív kialakítást kapjon.

Ennek megfelelően rozsdamentes acélból készült a termékház – melynek alsó felét csúszásgátló gumival látták el a biztonságos üzemeltetés érdekében –, míg a palackok erősített üvegből készültek, így tisztításuk nem okoz majd gondot, hiszen a poharakhoz hasonlóan csak betesszük őket a mosogatógépbe, és ezzel meg is oldottuk a problémát.

WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go – Kedvencünk a felsőkategóriában

Előnyök
 • éles pengék
 • magas fordulatszám
 • 2 db edény
 • rozsdamentes acél gépház
 • perfect cut technológia

A WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go egy olyan asztali turmixgép, melyet kifejezetten azok számára készített a gyártó, akik a legjobb minőségű házi smoothie-ra vágynak, méghozzá kirobbanó ízek mellett, a vitaminok és ásványi anyagok elvesztése nélkül.

Akár 23 000 fordulat/perc teljesítmény

A smoothie turmixgépek világában a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go egy kifejezetten jó teljesítményre képes eszköznek tekinthető, hiszen 300W-os teljesítménye mellett a pengék akár 23 ezer fordulatra is képesek percenként, így gyakorlatilag nincs előtte akadály, még a fagyasztott hozzávalók vagy a jég összetörése sem jelent számára problémát.

Mindehhez ráadásul magas minőségű, rozsdamentes kések társulnak – összesen négy darab –, melyek a gyártó Perfect Cut technológiáján alapulva elképesztően precíz munkát végeznek. A kemény alapanyagok szétzúzása mellett például rendkívül selymes, csomóktól mentes smoothie készíthető vele, méghozzá nagyon egyszerűen.

Két extra pohár a könnyed hordozhatóságért

Aki szeret egészségesen élni, vagy előre elkészítene egy szuper smoothie-t, netán egy fehérjeturmixot a munkahelyére, annak igazi megváltás lesz a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go, mely két darab 600 ml térfogatú extra poharat is biztosít a felhasználóknak.  Pláne, hogy mindkettőhöz csavaros fedő tartozik, melyek biztonságos zárást kínálnak az utazás során.

A két hordozópohár nem egyszerű műanyagból, hanem úgynevezett tritan anyagból készült, mely teljes egészében mentes a biszfenoltól. Ezzel nemcsak egészségünket támogathatjuk meg, de a beletöltött ételek és turmixok ízét vagy szagát sem tudja magába szívni, mint a közönséges műanyagok.

Rozsdamentes acélház, biztonságos működtetés

A gyártó természetesen a hosszú élettartamra is gondolt a WMF 416500011 KITCHENminis Smoothie-to-go turmixgéppel, mely rozsdamentes acélházban kapott helyet. Ennek köszönhetően nem kell félnünk a korróziótól, a kellemetlen elszíneződésektől, de  még attól sem, hogy a műanyag borítás magába szív kellemetlen szagokat. Ráadásként az acélfelületnek még a tisztítása is rendkívül egyszerű lesz!

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező továbbá, hogy a turmixgép egy speciális biztonsági zárral lett felvértezve, mely annyira érzékeny, hogy csak akkor engedi a motor elindulását, ha a tárolóedény megfelelően a helyére kattant. Ezzel elkerülhetjük a váratlan baleseteket, mely hatást a készülék csúszásgátló rendszere támogat meg a kiváló stabilitásával.

Sencor SBL 7170GG – a megfelelő ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • előre beállított programok
 • 9 különböző szín
 • tapadókorongok
 • 6 kés
 • titán edények
Elérhető itt
ALZA.HU
WARNEX.HU
PEPITA.HUA smoothie-k és turmixok megszállottjainak dedikálta aktuális termékét a Sencor, akik felturbózott teljesítménnyel, előre beállított programokkal és elképesztően látványos megjelenéssel biztosítják, hogy minden nap friss gyümölcs- és zöldséglevek kerüljenek a poharunkba, ha pedig szükség van rá, akkor a konyhában is a segítségünkre legyen.

Smoothie akár 45 perc alatt

A Sencor SBL 7170GG a hihetetlenül vagány megjelenése mellett alighanem teljesítményével és sebességével nyűgözi majd le elsőként a felhasználókat. Tegyünk a tartályba bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, készítsünk bármilyen tejes vagy proteines turmixot, a Soft program elindításával mindössze 45 másodperc múlva már szürcsölhetjük is a végeredményt.

Hogy magvakat, hüvelyeseket, hüvelyeseket és fás zöldségeket is gyakran alkalmazunk a turmixban? Ehhez találta ki a Hard programot a Sencor, mely egy kicsit tovább tart, de 60 másodperc alatt még így is mindent selymes péppé zúz, miközben a teljes folyamat automatizált, és egy LED jelzőfény segíti a munkát.

Rozsdamentes acél kések, titán bevonat, multiciklon hatás

Az imént bemutatott nagy teljesítményt hat darab rozsdamentes acélból készült, titánbevonattal ellátott késsel éri el a Sencor SBL 7170GG, melyek különleges kialakítást kaptak annak érdekében, hogy a turmixolás során meg tudják őrizni a gyümölcsökben és zöldségekben található vitaminokat, illetve enzimeket, csökkentve a folyamat során jelentkező oxidációt.

A kések munkáját a palack speciális kialakítása támogatja meg, melyek a hagyományos megoldásokhoz mérten 60 százalékkal jobb turmixolást biztosítanak, hiszen a kések egyfajta multiciklon hatást idéznek elő a belső felületen. Hogy mindez a talpazaton megtalálható tapadókorongoknak hála mindvégig kimagasló biztonságban megy végbe, csak egy újabb pozitívum a sok közül.

Vákuumos fedő a hordozható keverőpoharaknak

Azon túl, hogy a Sencor SBL 7170GG is hordozható poharakkal kecsegtet a termék megvásárlóinak, a gyártó gondoskodott arról, hogy a belekerülő turmix mindig friss maradhasson, még órákkal az elkészítés után is. Ehhez egy vákuumos fedőt terveztek a palackhoz, mely képes elvonni a levegőt az italtól.

Emiatt a turmix nemcsak a színét őrzi meg, de mindemellett megmaradnak benne a vitaminok, az ásványi anyagok, sőt a rostok sem károsodnak. Az edények egyébiránt nem hagyományos műanyagból, hanem teljes egészében BPA mentes tritan anyagból készülnek, melyek nem bocsátanak ki semmilyen káros vegyületeket még akkor sem, ha forró étellel érintkeznek, továbbá a szagokat és az illatokat szintén nem szívják magukba.

Electrolux ESB2500 – a pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • gyors
 • BPA mentes műanyag palackok
 • könnyen kezelhető, helytakarékos
 • egyszerűen tisztítható
Elérhető itt
ALZA.HU
WARNEX.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HU
PEPITA.HUAz Electrolux ESB2500 a tökéletes társa lesz minden aktív életmódot folytató fitneszgurunak, hiszen egy igazán sportos megjelenésű, rendkívül egyszerűen használható, nagy teljesítményre képes, mindemellett pedig abszolút megfizethető turmixgépről van szó.

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne

Azon túl, hogy pénztárcabarát megoldás, az Electrolux ESB2500 turmixgép olyan könnyen működtethető, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne az egész. Csak tegyük bele a smoothie összetevőit a 600 ml-es keverőpohárba, helyezzük el a keverőpengéket, csatlakoztassuk a flakont a géphez és nyomjuk meg az indítás gombot.

Ezt követően négy rozsdamentes acélpenge gondoskodik majd arról, hogy mindössze néhány másodperen belül isteni turmixot ihassunk, méghozzá minden esetben a saját ízlésünkhöz igazítva. A folyamat ráadásul maximális biztonság mellett zajlik majd, hála a kiváló stabilitást biztosító csúszásmentes lábaknak.

Kivehető és hordozható flakon

A turmixgép keverőedényéhez megálmodott dizájn elsőre talán furcsának tűnhet, de rögtön kitisztul majd a kép, ha megtudjuk, hogy az Electrolux ESB2500 esetében ez gyakorlatilag egy hordozható pohár is egyben, melyet rendkívül egyszerű leszerelni a turmixgépről, így könnyedén magunkkal vihetjük edzésre vagy a munkahelyre.

A flakonok ráadásul külön megvásárolható kiegészítőként egyaránt elérhetők, így akár a család minden tagjának lehet külön turmixpohara, mely erősített műanyagból készült. Speciális alapanyagának köszönhetően azonban semmilyen kellemetlen ízt vagy szagot nem szív magába, ezáltal nem tudja befolyásolni ebből a szempontból a későbbiekben készülő turmixokat.

Egyszerű tisztíthatóság

Nemcsak a kezelhetőség, hanem a tisztíthatóság tekintetében is kifejezetten előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az Electrolux ESB2500 turmixgép. A leszerelhető alkatrészek közül például mindegyik mosható mosogatógépben, így természetesen a két tartozék műanyag flakont is bátran betehetjük egy alapos öblítés után, a tisztaság és a higiénia így mindig borítékolható.

Az eszköz egyébiránt a turmix és a smoothie készítése mellett a konyhai előkészítésben is nagy segítségünkre lesz, ezáltal például különféle alapanyagok, csonthéjasok vagy fűszerek darálására egyaránt ideális választás. Ebből a szempontból a könnyed tisztíthatóság még lényegesebb szempont lehet a vásárláskor!

Botmixerek

A botmixerek minden esetben kompakt kialakítással, egyszerűen használhatósággal és könnyed mobilizálhatósággal rendelkeznek. Ma már igazi multifunkciós eszközök, hiszen rengeteg kiegészítő érhető el az egyes termékekhez, melyek nemcsak pürésíteni, hanem akár habosítani, keverni vagy őrölni is jól tudnak.

Philips HR2657/90 ProMix – a mi választásunk

Előnyök
 • 4 extra tartozék
 • ProMix technológia
 • fröccsenés elleni védelem
 • mosogatógépben tisztítható
 • rozsdamenetes acél pengék
Elérhető itt
ALZA.HUA Philips HR2657/90 ProMix – mint a neve is jelzi a vásárlók számára – egy igazán professzionális kategóriát képviselő konyhai kisgép, mely a multifunkciós botmixerek táborába sorolható, ezáltal nagy teljesítménye mellett rengeteg feladat ellátható vele.

Nagy teljesítmény, ProMix keverési technológia

A legnagyobb előny a Philips HR2657/90 ProMix kapcsán, hogy botmixerhez képest igencsak nagy teljesítmény leadására képes. A gyártó ugyanis egy 800W-os motort helyezett el a meglepően kompakt kialakítású konyhai gépben, amivel szemben gyakorlatilag nincs akadály, bátran kipróbálhatjuk a keményebb magvakon, a csonthéjasokon és jégkockákon is.

Hatását az úgynevezett ProMix keverési technológia emeli még magasabb szintre, mely nemcsak gyors, hanem kifejezetten egyenletes turmixolást is kínál. Lényeges kiemelni ezen a ponton a SpeedTouch technológiát, mely a megfelelő teljesítményszabályozás tekintetében elengedhetetlen, hiszen bizonyos alapanyagokhoz nem kell a maximális 11 500 fordulat/perces teljesítményen használni a gépet.

Habverővel és ivópohárral

Hogy valóban mennyire professzionális turmixgép a Philips HR2657/90 ProMix, azt jól mutatják a kapcsolódó kiegészítők is. A hagyományos turmixfej mellett ugyanis kapunk hozzá egy XL aprítót, mely a szilárdabb alapanyagok, akár a hús és a sajt feldolgozására is tökéletesen alkalmas, sőt a habverővel nagyszerű tojáshab, tejszínhab, majonéz és mártás készíthető.

Fontos kiemelni még a sorból a spirálvágó tartozékot, mely rendkívül egyedülálló módon képes dolgozni a zöldséggel és a gyümölccsel, de mivel dobozában egy lezárható ivópohár is megtalálható, ezért az elkészített turmixokat könnyedén magunkkal tudjuk vinni utazáskor vagy a munkahelyünkre.

Egyszerű működtetés és tisztítás

Dacára annak, hogy milyen sok funkcióval rendelkezik, a Philips HR2657/90 ProMix működtetése mégis rendkívül egyszerű marad minden körülmény között. A tartozékokat pedig elképesztően könnyen, egy gyerekzáras kioldószerkezet aktiválását követően tudjuk a helyükre pattintani, ami könnyed és sokszínű felhasználást biztosít az eszköznek.

Speciális kialakításának köszönhetően a botmixer ráadásul kifröccsenés elleni védelemmel lett ellátva, így a hígabb állaggal rendelkező alapanyagok megfelelő feldolgozása sem jelent problémát. Mindeközben rendkívül könnyed tisztíthatóság vár ránk minden egyes használat után!

Bosch MS8CM61X1 – a felsőkategória egyik legjobbja

Előnyök
 • 12 sebességfokozat
 • mosogatógépben mosható
 • étel letapadás elleni védelem
 • turbó funkció
 • 12 különböző tartozék
Elérhető itt
ONLINEMARKABOLTOK.HUA Bosch MS8CM61X1 egy érdekes átmenetet képvisel a botmixerek és a hagyományos konyhai turmixgépek között, miközben páratlanul magas minőségben, rengeteg funkció társaságában, minden tekintetben prémium megoldásokat kínál a vásárlók számára.

Szinte minden területen megállja a helyét

Nem véletlenül kapta meg a Bosch MS8CM61X1 botmixer a prémium elnevezést, hiszen a termék elképesztően nagy teljesítményt tud felvonultatni. Az 1000W-os motorjával így nem akadály a pürésítés, az aprítás, a keverés, miközben nemcsak lágy, hanem kemény alapanyagokkal szemben sem okoz problémát a használata.

Mindezt megkönnyíti 12 szabadon kalibrálható sebesség fokozata, amihez még extra turbót is beépítettek. a Bosch ráadásul egy saját technológiát dolgozott ki QuattroBlade Pro név alatt azért, hogy bármilyen alapanyaggal is dolgozunk, a letapadásgátló megoldás miatt hatékonyan, megszakítások és kifröccsenések nélkül tudja végezni a dolgát a négypengés rendszer.

Innovatív megoldások

Olyan sok hasznos kiegészítőt találni a Bosch MS8CM61X1 botmixer dobozában, hogy se szeri, se száma az általa elérhető innovatív megoldásoknak. A gép rendelkezik például szeletelésre és reszelésre alkalmas feltéttel, a dagasztó fej és a kapcsolódó 1,25 literes tál segítségével pedig olyan tészták készíthetők, amiről korábban még álmodni sem mertünk.

Ez azonban közel sem minden! Jár hozzá nemesacél habverő a tojás- és tejszínhab elkészítéséhez, egy átlátszó, mércével ellátott mérőpohár a pontos adagoláshoz, de a Kubixx kockázó feltéttel még arra is lehetőségünk lesz, hogy zöldségeinket és gyümölcseinket teljesen egyeségesen 9 mm-es darabkákra vágjuk vele.

Ezen felül a német precizitásról és minőségről ismert Bosch egy 500 ml-es térfogattal rendelkező aprítót is mellékel a termékhez, mely rendkívül alapos munkát végez, ha fűszerek őrölésére vagy dió aprítására van szükségünk. Ugyanakkor a konyhai előkészítésben sem vall kudarcot, húsfélék, sajtok vagy a hagyma egyenletes aprítása is mesterien kivitelezhető vele.

Biztonságos felhasználás

A botmixereknél különösen lényeges tulajdonság a biztonság, azonban a Bosch MS8CM61X1 ezen a téren sem vall kudarcot. Példának okáért a gyártó egy szabadalmaztatott biztonsági retesszel látta el a terméket, miközben arra is nagy gondot fordítottak, hogy legalább azokat a műanyag alkatrészeket BPA mentes alapanyagból készítsék, melyek közvetlenül érintkeznek az ételekkel.

A biztonsághoz ráadásul rugalmasság és kényelem társul, így a szárak és egyéb kiegészítők csatlakoztatását és leválasztását például különösebb erőfeszítés nélkül valósíthatjuk meg, miközben tisztításuk sem okoz fejtörést. A tartozékok ugyanis az aprító, a kockázó és a habverő meghajtóját kivéve betehetők a mosogatógépbe, amivel mindig egyszerűen garantálható a tisztaság.

Bosch MSM2650B – a megfelelő ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • 4 kiegészítő
 • tökéletes illeszkedés a kézbe
 • kifröccsenés elleni védelem
 • BPA mentes
 • könnyen tisztítható
Elérhető itt
ALZA.HU
ONLINEMARKABOLTOK.HUA Bosch MSM2650B egy a funkciók terén rendkívül gazdagnak tekinthető, a gyártótól megszokott magas minőséget képviselő, mégis elérhető árkategóriával büszkélkedő botmixer, ami szinte minden esetben megállja a helyét a konyhában.

Turmixolás, habverés, aprítás – semmi nem akadály

Ami határozottan a Bosch MSM2650B botmixer egyik legnagyobb pozitívuma, hogy valóban rendkívül sokoldalú, ezáltal tökéletesen alkalmas abban az esetben, ha csak egy egyszerű gyümölcsturmixot készítenénk magunknak, de akkor is megállja a helyét, ha például habot vernénk vele, esetleg krémlevest készítenénk magunknak, hiszen a 600W teljesítménynek semmi sem tud ellenállni.

A tartozék mini aprító jóvoltából ráadásul lehetőségünk nyílik ledarálni vagy felaprítani olyan alapanyagokat, mint a különféle fűszernövények, a dió, a csokoládé, de még a sajtfélék sem okoznak neki problémát. Hasznos társunk lesz tehát, ha konyhai előkészítésre alkalmaznánk, hiszen drasztikus mértékben felgyorsíthatók vele a különféle folyamatok.

Minden elemében minőséget képvisel

Mint azt a Bosch termékeitől már megszoktuk korábban, természetesen ez a botmixer is kifejezetten magas minőséget képvisel, ami a legapróbb részletek tekintetében is észrevehető. Példának okáért a markolatok precízen illeszkedő és jól kidolgozott műanyagból készültek, míg a keverőszár acélból, amit úgy alakítottak ki, hogy a munka során soha ne tudjon kifröccsenni a tálból az alapanyag.

Ennek köszönhetően bátran használhatjuk bárhol és bármikor, akár még forró alapanyagokkal is dolgozhatunk, hiszen nemcsak a konyhát óvhatjuk meg a kellemetlen szennyeződésektől, de az égési sérüléseket is garantáltan elkerülhetjük majd. A beépített biztonsági zárnak hála a mixer és a szár úgy lett kialakítva, hogy munka közben ne tudjon elválni egymástól, amivel megakadályozhatjuk a váratlan baleseteket.

Kényelem és egyszerű kezelhetőség

A magas minőség mellett a Bosch MSM2650B botmixer ráadásul a kényelem tekintetében is a legjobbak közé sorolható. A CleverMixx ergonomikus fogantyúnak köszönhetően a gép mindig tökéletesen illeszkedik a kezünkbe, miközben azon sem kell aggódnunk, hogy a műanyagok az étellel érintkeznek, hiszen ezeken a pontokon a gyártó BPA mentes alapanyagot használt.

A négy rozsdamentes acél vágóéllel dolgozó botmixer ráadásul a kezelés tekintetében sem bonyolult. Legyen szó akár az indításról és a lekapcsolásról, akár a kiegészítőkhöz való csatlakoztatásról, a Bosch minden tekintetben az egyszerűségre törekedett az alapvető kvalitási tényezők figyelembevétele mellett.

Bosch MSM2610B – a pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • Hatalmas teljesítmény egy aprócska gépben
 • Kitűnő ár-érték arány fejlett technológiák mellett
 • Könnyed kezelés és tisztíthatóság
 • Speciális pengerendszer az optimális hatásért
 • BPA-tól mentes műanyagalkatrészek
Elérhető itt
WARNEX.HU
ALZA.HUElérhető áron jó minőség – ezt kínálja a botmixerek világában a Bosch MSM2610B, mely a jól ismert német gyártó többfunkciós eszközeként tökéletes társunk lehet majd a konyhában, ezáltal nemcsak a pénztárcánkat, az életünket is képes lesz megkönnyíteni hosszabb távon.

Nagy teljesítmény, mégis csendes működés

A Bosch MSM2610B egyik legnagyobb előnye, hogy amilyen kicsi, olyan erőteljes, ezáltal egy 600W-os motort rejtett el benne a gyártó, ami előtt gyakorlatilag nincs akadály, szinte minden esetben, minden hozzávaló mellett tökéletesen működik.

Nagyon hatékonyan kever és pürésít, szine nincs olyan konyhai összetevő, amivel ne boldogulna el, a legjobb az egészben pedig, hogy mindezt meglepően alacsony zajszint, könnyed és gyors működés mellett garantálja.

Külön kiemelendő ergonomikus nyélkialakítása is. A Clever Mixx névre keresztelt technológia nagyon egyszerűen illeszkedik a kezünkbe, miközben rendkívül alacsony súly mellett biztosítja a mindig kényelmes alkalmazhatóságot.

Speciális pengék, különleges kialakítású mixerszár

Hogy mennyire nagy odafigyeléssel készíti termékeit a Bosch, azt jól mutatja, hogy a botmixeren egy speciális kialakítású, rendkívül éles négyszárnyú QuattroBlade pengerendszer kapott helyet, mely minden folyamatot alaposan megkönnyít.

Nemcsak hatékonyan pürésít és kever, hanem nagyszerűen aprít is, miközben a rozsdamentes acél mixerszárat úgy alakították ki, hogy a munka során semmi se tudjon kifröccsenni a tálból, ami esetleg kellemetlenné tudná tenni a folyamatot.

Kiemelendő még a Bosch MSM2610B botmixer kapcsán, hogy tartozik hozzá egy speciális mérőpohár is, mely nemcsak az összetevők kimérését teszi könnyebbé, hanem biztosítja azt is, hogy a mixerrel ugyanabban a tálban keverjünk össze mindent, melyben kimértük.

BPA mentes műanyag alkatrészek, egyszerű tisztíthatóság

A maga árkategóriájában a Bosch MSM2610B rendkívül sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik, elegendő csak kiemelni például, hogy minden olyan műanyag alkatrésze, ami érintkezik az étellel, teljes egészében BPA mentes kialakítást kapott.

Ezen felül a biztonságos működtetést szintén garantálta a gyártó, egy speciális bajonett-zár működik például a motor és a mixerszár között, ami a  könnyed leszerelhetőség mellett szavatolja a biztonságos működést.

Ezen felül pedig a könnyed takarítást is. Nagy előnye ugyanis a botmixernek, hogy gyakorlatilag minden eleme, ami érintkezik az ételekkel, az betehető a mosogatógépbe, így mindig makulátlan tisztaság és higiénia mellett marad használható.

Vásárlói vélemények

Magyarországon és külföldön egyaránt nagyon közkedvelt a botmixerek között a Bosch MSM2610B. Kis túlzással alig lehet róla rosszakat olvasni, a legtöbb esetben nem is magát a terméket, hanem a szállítás körülményeit pontozták le a vásárlók, amiről az eszköz értelemszerűen nem tehet.

A legtöbben azt emelték ki, hogy 10 ezer forint alatti áron ilyen nagy tudással és kimagasló technológiai háttérrel rendelkező botmixert alig lehet találni, hiszen minőséget kapunk a pénzünkért, egy erős és masszív terméket, ami jól és alaposan működik, ráadásul nem is túl hangos.

Néhányan ugyan hiányolták, hogy nem találhatók rajta fokozatok,  de a belépő kategóriában ennél jobbat nagyon nehezen lehetne találni, pláne annak fényében, hogy a Bosch eszköze nemcsak nagy teljesítményű, hanem csendes is.

Turmixgép, smoothie gép vagy botmixer

A turmixgépek családját három nagyobb csoportra oszthatjuk fel, így beszélhetünk a klasszikus megoldások mellett direkt smoothie készítésére alkalmas megoldásokról, de ebbe a csoportba sorolhatjuk a botmixereket is. Hogy mi a jellemző ezekre?

Turmixgépek

Klasszikus turmixgépek

Mint a nevük is mutatja, a klasszikus turmixgépek az általánosabb turmixolási műveletek ellátására a legalkalmasabbak, ezáltal képesek például pürésíteni vagy pépesíteni az ételt, összekeverni a hozzáadott alapanyagokat, esetenként pedig a szeletelés sem okoz nekik problémát. Ezeken az alapfunkciókon kívül azonban más tulajdonságra ritkán számíthatunk tőlük.

Multifunkciós turmixgépek

A multifunkciós turmixgépek azonban a klasszikus típusokkal ellentétben bár drágábbak, lényegesen több munkafolyamatra alkalmasak. Sokkal nagyobb teljesítményre képesek, sebességi fokozataik szabályozhatók, így pürék, turmixok és krémlevesek mellett akár még őrlésre, darálásra és a jég szétzúzására is tökéletesen alkalmasak. Tulajdonságaik azonban szinte minden esetben modellfüggők.

Smoothie gépek

A smoothie gépek gyakorlatilag dedikált turmixgépek, melyek gyakran csak egyetlen dologra alkalmasak igazán, de arra kiemelkedően. A jó házi smoothie alapja, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket úgy facsarja ki, hogy a rostok megmaradjanak. A legtöbb ilyen gép csak egyetlen gombot és fokozatot tartalmaz, nagy teljesítményt kínál, illetve egyszerűen tisztítható, keverőtáljuk pedig gyakran hordozható pohárként is funkcionál.

Botmixerek

A botmixerek egyfajta kompakt turmixgépnek is tekinthetők, hiszen hasonló funkciót látnak el, mint például a klasszikus modellek. Annyi különbséggel, hogy itt nincsen fixen rögzített keverőfelület, így sokkal alaposabb munkát lehet végezni velük, például kiváló pépek, házi smoothie, levesek, majonézek, krémek, tészták, pürék készíthetők a segítségükkel. Főleg puha összetevők esetén ajánlottak, többségük pedig rendelkezik impulzus kapcsolóval.

Milyen turmixgépet vásároljak?

Mint a fentiekből kiderült: rengeteg különféle turmixgép közül válogathatunk abban az esetben, ha ilyen konyhai gépre van szükségünk, azonban sokak számára talán még így sem teljesen világos, hogy milyen típust válasszanak maguknak? Lássuk ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdéseket és témaköröket!

A turmixgép felhasználásának célja

Rendkívül lényeges a megfelelő turmixgép kiválasztása során, hogy milyen célzattal szeretnénk használni azt, hiszen vannak olyan tevékenységi körök, melyekért önmagában nem biztos, hogy érdemes beruházni egy ilyen eszközre.

Példának okáért kizárólag a gyümölcslé készítéséhez érdemesebb egy gyümölcscentrifugát választani, ha leginkább habveréshez használnánk, akkor jobb döntés egy kézi mixer, amennyiben pedig egy igazi konyhai mindenesre vágyunk, akkor tartósabb, a munkavégzés terén is magasabb minőséget képviselő döntés lesz a konyhai robotgépek között válogatni.

A turmixgépek típusait akkor érdemes számításba venni, ha gyakran készítünk például pépes ételeket, főzelékeket, krémleveseket és megszállottjai vagyunk a különféle turmixoknak, valamint házi smoothie-knak. Ezeket az igényeket tudják kiszolgálni a leghatásosabban ezek az eszközök.

A turmixgép teljesítménye

A felhasználás célja mellett rendkívül lényeges, hogy a turmixgép teljesítményét is figyelembe vegyük a választáskor! Ezen a téren két fontos szempontot kell szem előtt tartanunk: a motor teljesítményét és a fordulatszámot.

Teljesítmény

A turmixgép motorjának teljesítménye alapvetően meghatározza, hogy milyen folyamatokhoz alkalmazhatjuk majd az eszközt. Általánosságban elmondható, hogy a 300W-nál kisebb modelleket egyik esetben se válasszuk, mert ez a teljesítmény a legalapvetőbb műveletek elvégzéséhez is gyakran kevésnek bizonyul.

Érdemes figyelembe venni, hogy a 300-600W közti teljesítmény is inkább csak a smoothie mixerek számára lehet elegendő, esetleg a kisebb botmixerekhez, de a komolyabb turmixgépek, a jég zúzására is alkalmas eszközök kapcsán inkább a 900-1200W lesz az ideális. Ez egy átlagos háztartásba már elegendő lehet, noha találunk ennél jóval erősebb modelleket is.

Fordulatszám

A fordulatszám nem más, mint az a tulajdonság, amilyen tempóval a kapcsolódó kést és egyéb fejeket a turmixgép képes megforgatni. Ezt a teljesítményt fordulat/perc értékben találjuk meg a legtöbb ilyen termék csomagolásán, és általánosságban kijelenthető, hogy 10 000-es érték alá még a belépő kategóriás termékekkel sem szabad menni a választáskor.

Ellenkező esetben elbúcsúzhatunk az igazán krémes turmixoktól és pépektől. Ha igazán jót akarunk magunknak, akkor olyan turmixgépet válasszunk, ami legalább megközelíti vagy meghaladja a 20 000 fordulat/perces értéket. Ebből csak a smoothie- és a botmixerek esetén engedjünk egy kicsit, ha szükséges.

A turmixgép sebességi fokozatai

A teljesítmény mellett sok esetben lényeges szempont lehet a turmixgép kiválasztásakor, hogy milyen sebességi fokozatok érhetők el hozzá. Ez alapvetően meghatározhatja az eszköz felhasználhatóságát, hiszen minél nagyobb a finomhangolhatóság, annál több feladatra használhatjuk majd.

A hagyományos turmixgépek esetén a legtöbb eszköz 2-3 fokozattal rendelkezik, de a drágább termékeken nem ritka, hogy ennél sokkal többet is találhatunk. A botmixernél ezzel szemben az 1-2 fokozat vált be a gyártóknak, míg a smoothie gépek a legegyszerűbbek ezen a téren, esetükben a legtöbbször elegendő lesz egyetlen állítási lehetőség is. Ettől csak nagyon ritka esetben térnek el a tervezők.

A turmixgép keverőedénye

Nagyon lényeges kérdéskört képeznek a turmixgépek kapcsán a keverőedények tulajdonságai. Ezen a téren a következő szempontokat vegyük figyelembe:

Űrtartalom

Hogy mekkora keverőedénnyel rendelkezzen a turmixgép, azt elsődlegesen a típus határozza meg, illetve az is, hogy hány személyt szeretnénk kiszolgálni vele. A hagyományos turmixgépek esetén nem ritka például az 1-2 literes keverőtál, és míg a botmixerekhez a legtöbbször nem jár ilyesmi, addig a smoothie mixerek esetén a 0,6-0,7 literes megoldások lesznek a legkényelmesebbek.

Alapanyag

A prémium kategóriában a turmixgépek keverőtálja rendszerint üvegből készül, a legtöbb esetben azonban inkább műanyagról beszélünk. Mindkét alternatívának megvannak az előnyei és a hátrányai, de a műanyag kapcsán fontos odafigyelni arra, hogy mindig BPA mentes megoldást válasszunk, amiből nem szabadulnak fel káros anyagok a használat során.

Hordozhatóság

Léteznek olyan turmixgépek – különösen a smoothie gépek esetében jellemző –, hogy a termék mellé hordozható poharakat kapunk, vagy eleve a turmixolás folyamata is már egy ilyen edényben zajlik. Ez rendkívül hasznos, ha edzéshez, kiránduláshoz vagy a munkahelyünkre mindig friss turmixot vinnénk magunkkal.

A turmixgép irányíthatósága

A legtöbb turmixgépről általánosságban elmondható, hogy az irányíthatósághoz teljesen egyszerű, hagyományos mechanikus gombokat alkalmaznak. Vannak olyan termékek, melyeken mindössze egyetlen kapcsoló található, ami az indítást és a leállítást szolgálja, de gyakran a drágább modelleken sem bonyolítják túl mindezt, mert gyakorlatilag nincs értelme.

Kivételt képeznek azok a turmixgépek, ahol más lehetőség van állítani például a forgás tempóján, a leadott teljesítményen, esetleg az alkalmazott funkciókon. A prémium kategóriában egyébiránt már itt is megjelent az érintőpanel alkalmazása, de egyelőre még nem túl elterjedt, a jövőben azonban érdemes lesz számolni vele.

A turmixgép zajszintje

Általánosságban elmondható, hogy a turmixgépek nem tartoznak a csendesebb háztartási eszközök táborába, sőt kifejezetten zajosnak nevezhetők, azonban ez a legtöbb esetben egyáltalán nem zavaró, hiszen olyan termékről van szó, amit nem használunk folyamatosan, napjában csak egyszer-kétszer, akkor is néhány percre.

A botmixerek és a kisebb teljesítményű smoothie készítők rendszerint csendesebb működést garantálnak, de a nagyobb, több funkcióval ellátott turmixgépek esetén a 70 dB-t meghaladó zajszint sem ritka. Ezen a téren nagyon változó teljesítményt nyújtanak, akad gyártó, amelyik kínál hangszigetelt modelleket is, ha tehát fontos kérdéskör, akkor érdemes lehet alaposabban körülnézni.

A turmixgép kialakítása az anyaghasználat tekintetében

A megfelelő alapanyagok alkalmazása rendkívül lényeges szempont lehet egy turmixgép kiválasztásakor, noha ne felejtsük el, hogy ezt a tulajdonságot rendszerint a termékkategória is meghatározza.

Kancsó

A kancsó anyagáról már volt szó a fentiekben, az minden esetben műanyag vagy üveg legyen. Utóbbi törékeny, előbbi nehezen tisztítható, ellenben könnyebben pótolható, de ügyeljünk a választáskor arra, hogy BPA mentes megoldást kapjunk, amiből biztosan nem oldódnak ki mérgező anyagok, sőt az ételek szagát és ízét sem veszi be.

Pengék

A pengék tekintetében mindig törekedjünk, hogy messzire elkerüljük a műanyag változatokat, melyek az általános teendőkre sem alkalmasak. Mindig csak olyan turmixgépet válasszunk, amiben titán- vagy rozsdamentes acél pengék találhatók. Nem érdemes itt meghúzni a nadrágszíjat, hiszen a gépek legfontosabb alkatrészei a munka kapcsán.

Ház

Érdemes lehet figyelembe venni a vásárlás előtt azt is, hogy a turmixgép háza milyen anyagból készült. A legtöbb termék alapvetően műanyag, de vannak drágább modellek, melyek acélborítást kaptak. Utóbbiak nyilván masszívabbak és egyszerűbben takaríthatók, de az eszköz árát is negatívan befolyásolják.

A turmixgép és a biztonság

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező a turmixgépek kapcsán a biztonság kérdésköre. A tesztünkbe beválogatott gyártók és termékek mindegyike rendelkezik a legalapvetőbb biztonsági funkciókkal, melyek nemcsak a gép hosszabb távú működését biztosítják, hanem saját épségünket is óvják.

Csúszásgátló talp

Lényeges például, hogy a hagyományos turmix- és smoothie gépek esetén legyen csúszásgátló talp. Sok esetben csak impulzus funkcióval használjuk majd a turmixgépeket, vagyis a működtetéshez nyomnunk kell a bekapcsoló gombot, és ha a gép nem áll biztonságosan, akkor ebből lehetnek kellemetlenségeink.

Túlmelegedés elleni védelem

Szintén lényeges a nagyobb teljesítményű turmixgépeknél, hogy rendelkezzenek túlmelegedés elleni védelemmel. Sok esetben használhatunk velük ugyanis túl kemény vagy túl sűrű alapanyagot, vagy üzemeltethetjük őket tovább, mint kellene, így a hajtómotor könnyen túlmelegedhet. Ilyenkor jó, ha van biztonsági kapcsoló, mely meggátolja a károsodást.

Biztonsági csatlakozások

A többfunkciós turmixgépek esetén jellemző, hogy több alkatrészből állnak, melyeket nekünk kell fel- és leszerelnünk a hajtásra. Ezen a ponton érdemes figyelni a megfelelő biztonsági csatlakozókra, melyek minden esetben masszívan tartják majd a szárakat és a különféle kiegészítőket, ezzel elkerülve a baleseteket.

Fedél

A legtöbb turmixgépnél alapvető elvárás, hogy kellően biztonságos fedél járjon a kancsójukhoz, tehát az teljesen lezárható legyen. A gép belsejében ugyanis óriási erők dolgoznak, melyek nagyon könnyen balesetet okozhatnak, de egy fedél nélküli indítás nem kizárt, hogy az egész konyhában egy újrafestést és nagytakarítást tesz szükségessé. Nem véletlen, hogy ezért gyakran már a botmixerekhez is külön fedeles tálat adnak.

A turmixgép tisztántartása

Mivel ételekkel dolgozunk vele, rendkívül lényeges egy turmixgép esetében az is, hogy már a vásárláskor biztosak legyünk a könnyed tisztíthatóságban. Ehhez alapvető tulajdonság, hogy legalább az ételekkel közvetlenül érintkező alkatrészek, így a pengék, a kések és a kancsók betehetők legyenek a mosogatógépbe, hiszen higiéniai szempontból gyakran ez a legjobb megoldás az áztatáson alapuló manuális mosogatás mellett.

A tisztítás kapcsán fontos kiemelni továbbá azt is, hogy a turmixgép elemei könnyen szét- és összeszerelhetők legyenek. Amennyiben ez a funkcionalitás hiányzik, az nagyon könnyen okozhat nekünk kellemetlen perceket a későbbiekben, hiszen legalább a kancsó és a kések, valamint a fedél minden egyes használat után mosást igényelnek.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a smoothie készítő és a turmixgép között?

A gyakorlatban leginkább az, hogy míg a smoothie készítők kisebb, kompaktabb megjelenésű, a legtöbbször hordozható keverőpohárral rendelkező gépek, melyek kisebb adag gyümölcsturmixok elkészítésére képesek, addig a turmixgépek ennél lényegesen több funkcióval rendelkeznek. Nagyobb a méretük, a teljesítményük, és a turmixok mellett krémlevesek, habok is készíthetők velük, de vághatnak, apríthatnak, sőt darálhatnak is.

Helyettesíthető smoothie készítővel egy turmixgép?

Gyakori kérdés, aminek az oka leginkább az, hogy a működési elve mindkét gépnek hasonló, azonban a smoothie készítő gyakran lényegesen olcsóbb. A két gép között valóban van átfedés, azonban előbbi egy célzott dologra jó a leginkább, míg egy hagyományos turmixgép egyszerre sok funkciót képes ellátni. Összességében tehát egy smoothie gép csak a turmixgépek bizonyos tulajdonságait tudja kiváltani, mindet azonban közel sem.

Mi a különbség a mixer és a turmixgép között?

Nagyon fontos kérdés lehet, ha ilyen eszközök vásárlásán törjük a fejünket. A mixergépek minden esetben fixen álló, robosztus felépítésű megoldások, melyek a konyhai robotgépekhez hasonló metodikát követnek, ezáltal egy tálba merülő keverőszárral rendelkeznek. A turmixgép esetén azonban egy tartályba töltjük az összetevőket, és az alján elhelyezkedő, turbulenciát okozó késrendszer keveri, illetve pépesíti a beletöltött szilárd alapanyagot.

Fém- vagy műanyag szárú botmixert válasszunk?

Felhasználás függvénye. Ma már a legtöbb botmixer műanyag borítással és fejvégekkel rendelkezik, melyek teljesen mentesek a káros anyagoktól, tökéletesen ellátják a feladatukat, rendkívül tartósak, tehát alapvetően nincs velük semmi probléma. Hogy akkor mégis miért lehet szükség a fémből készült botmixerekre?

Mert előfordulhat, hogy nagyon forró közegben alkalmaznánk, ami a műanyag számára okozhat kellemetlenségeket. Egy forráspont feletti hőmérsékletű masszába például meg se próbáljunk műanyag botmixert helyezni, mert könnyen deformálódhat, ellentétben egy fémmel, ami ilyenkor is kitart.

Készíthető bébiétel is turmixgépben?

Erre a célra a legtöbb esetben a hagyományos botmixer ajánlott, amivel nemcsak nagyon egyszerű, hanem hatásos is lesz a végeredmény. A géppel ugyanis dolgozhatunk kisebb mennyiségen, megfelelő teljesítmény és időtartam esetén pedig garantáltan pépes, daraboktól mentes végeredmény születik. A közhiedelemmel ellentétben levegő sem kerül bele ilyenkor az ételbe, ami esetleg hasfájást okozhat a kicsiknél.

Milyen szempontok alapján válasszunk turmixgépet?

Az első és legfontosabb, hogy mire használnánk hosszabb távon az eszközt, hiszen el kell döntenünk, hogy elegendő lesz egy botmixer, egy smoothie gép vagy inkább egy komplett turmixgépre kell beruháznunk. A döntéshez a fentiekben leírtuk már a legalapvetőbb tudnivalókat. A felhasználás célja mellett érdemes figyelembe venni még továbbá, hogy milyen gyakran és hány fő mellett használnánk az eszközt.

Vegyük számításba a teljesítményt, a tisztíthatóságot, valamint a különféle biztonsági kérdéseket, de azt is, hogy milyen pengék, milyen technológiai háttér jellemző az adott termékre. Néhány konkrétum az elhangzottakhoz:

 • A teljesítmény legalább 8-900W legyen, hogy a jéggel és a mirelit termékekkel is elboldoguljon.
 • Hőálló üvegkehellyel vagy BPA mentes műanyagedénnyel rendelkezzen.
 • Az űrtartalom elérje az 1-2 litert.
 • Legyenek kivehető pengéi, melyek minden esetben rozsdamentes fémötvözetből álljanak.
 • Ha több dologra alkalmaznánk, akkor a változtatható sebesség is fontos szempont.

Mennyire kell előkészíteni a turmixba helyezett zöldség- és gyümölcsdarabokat?

Lehetőségeinkhez és időnkhöz mérten minél jobban. A hámozásra és a magozásra, a szárak és a nem elfogyasztható vagy összedarálható részek eltávolítására mindig törekedjünk, de amennyiben igazán krémes vagy pépes, mindenképpen daraboktól mentes végeredményt szeretnénk, akkor érdemes minél apróbb darabokra összevágni az alapanyagot.

Lehet palacsintatésztát készíteni egy turmixgépben?

Természetesen lehet, sőt sokak számára az egyik kedvelt alkalmazási mód lesz, ha ezt felfedezik. Bár nem lesz tőle jobb vagy rosszabb a végeredmény, azonban a tészta alapját sokkal kényelmesebben, nem mellesleg pedig lényegesen gyorsabban elkészíti.

Milyen gyümölcsök és zöldségek tehetők egy turmixgépbe?

Gyakorlatilag bármilyenek. Minden megtisztított és meghámozott, kemény magjától vagy magjaitól megszabadított gyümölcs és zöldség turmixolható. A világhálón rengeteg kiváló receptet találunk különféle házi turmixok és smoothie-k elkészítéséhez, érdemes lehet ezeket kipróbálni, ha elbizonytalanodnánk.

Fagyasztott gyümölcsöket és zöldégeket is tehetünk turmixgépbe?

Igen, azonban nem mindegyikbe, kizárólag azokba, ahol ezt a gyártói ajánlás külön kiemeli, tehát a kések alkalmasak arra, hogy feldolgozzák a fagyos összetevőket. Amennyiben ebben nem vagyunk biztosak, inkább ne kísérletezzünk, mert a jég könnyedén eldeformálhatja, extrém esetben el is törheti a késeket a turmixgépben.

Zabpehely aprítására is alkalmas egy turmixgép?

Bár nem mindegyik típus, de a nagyobb teljesítményre képes, gyorsan forgó késekkel rendelkező megoldások, illetve a direkt darálásra is alkalmas gépek esetében ez mindig egy opció. A végeredményül kapott zabliszt egy kicsit talán darabosabb lesz, mint a boltban vásárolható, de teljesen használható őrleményt kapunk vele.

Fűszereket is darálhatunk a turmixgépekkel?

Ez minden esetben típusfüggő. A turmixgépek többsége alkalmas rá, a smoothie gépek közül is egyre több, de a botmixerek nem tekinthetők túl szerencsés választásnak ehhez. A legtöbb gyártó rendszerint feltünteti, hogy a termék alkalmas-e a fűszerdarálásra – illetve más összetevők törésére –, ha tehát ez fontos szempont, akkor tanulmányozzuk alaposabban a leírásokat.

Forró alapanyagok is beletehetők a turmixgépbe?

Amennyiben hőálló üvegből vagy műanyagból készült a turmixgép tálja, illetve keverőpohara, akkor nyugodtan dolgozhatunk forró alapanyagokkal is, nem okoz majd semmiféle problémát.

Jég darálására is alkalmas a turmixgép?

Bár közel sem mindegyik, azonban a nagyobb teljesítménnyel és erősebb pengékkel ellátott turmixgépek a mirelitételek mellett a jégkockákat is képesek összezúzni, ami különösen a nagy nyári melegben kifejezetten hasznos lehet. Segítségével ugyanis fagyos koktélokat, turmixokat, sőt akár még jégkását vagy fagylaltot is készíthetünk az egész családnak.

Fontos azonban, hogy ha a gyártói ajánlásokban nem szerepel a jég, akkor ne kísérletezzünk – pláne műanyagkéses turmixgéppel –, mert meghibásodást okozhat, és nem rendeltetésszerű használat miatt még a garanciát is elveszíthetjük.

Mosogatógépben is tisztíthatók a turmixgép egyes elemei?

Amennyiben a gyártói ajánlásokban szerepel, akkor a turmixgép leszerelhető elemeit, tehát a késeket, a keverőtálat és a fedőt bátran betehetjük a mosogatógépbe. Ma már alig található a piacon olyan turmixgép, amit távol kellene tartanunk ettől a tisztítási módtól.

Minden turmixgép nagyon hangos?

Működési elvükből és nagy teljesítményükből fakadóan igen, a legtöbb turmixgép nagyon hangos a működés közben, így teljesen normális, ha 70 és 100 dB közti zajszintet látunk az ilyen termékek dobozán. Szerencsére egyre több gyártó ismeri fel, hogy ezen a téren is érdemes javítani az eszközök tulajdonságait, így folyamatosak a fejlesztések, hogy a turmixgépek a jövőben csendesebbé válhassanak.

Műanyag vagy üveg kancsóval rendelkező turmixgépet válasszunk?

Ma már ez gyakorlatilag teljesen mindegy, hiszen mindkét megoldás ugyanolyan hatékony és látványos lehet. Az üveg nyilván könnyebben tisztítható egy kicsit, nem színeződik el, ugyanakkor még az erősített falú megoldások is nagyon törékenyek. A műanyag ezzel szemben egy idő után elszíneződik, nehezebben tisztítható, ellenben lényegesen olcsóbb alternatíva, melynek megalkotásakor a gyártók már odafigyelnek rá, hogy olyan alapanyagból készüljön, amiből nem tudnak mérgező anyagok kiválni.

Hány W teljesítményű turmixgépet vegyünk?

A teljesítmény minden esetben alapvetően meghatározza a turmixgép tulajdonságait, így lényeges odafigyelni erre a kérdésre! A botmixerek és a smoothie gépek esetén a 300W mindig a belépő kategória, ennél kisebb motorral rendelkező eszközt nem szabad megvásárolni, míg egy hagyományos turmixgép esetén a 900W jelenti a belépőt, hiszen ezen a ponton jellemzően már nincs akadály a kérdéses eszköz előtt.

Milyen forgásteljesítménye legyen egy turmixgépnek?

Minél nagyobb értékre képes ezen a téren a turmixgép, annál krémesebb, daraboktól mentesebb végeredményre képes. Ezt a tulajdonságot forgás/perc mértékegységben adják meg. A kisebb gépek esetén a 10 000 fordulat/perc minden téren a belépő szintet képviseli, míg a normál turmixgépeknél legalább 20 000 vagy annál is magasabb fordulatszámot kell produkálnia az eszköznek percenként az optimális hatáshoz.

Mi az a pulzuskapcsoló a turmixgépen?

Nagyon sok turmixgépen alapvető funkciónak tekinthető a pulzuskapcsoló, ami rendkívül hasznos dolog, de mégis csak nagyon kevesen tudják, hogy mire használható valójában. A pulzuskapcsoló lényege, hogy a gép addig működik, amíg kézzel benyomva tartjuk az indítógombját.

Ez azért fontos, mert így folyamatosan le tudjuk állítani ahhoz, hogy ellenőrizzük a pép vagy a turmix állapotát, ezzel elkerülve, hogy nem olyan állaga lesz a végeredménynek, mint amilyent szerettünk volna.

Turmixgép vagy konyhai robotgép?

Meglepően gyakran találkozhatunk a turmixgépek és a konyhai robotgépek összehasonlítását célzó kérdésekkel a világhálón, holott a két termékkategória kis túlzással semmilyen tekintetben sem említhető egy lapon. Sőt, még átfedéseket sem igazán találunk köztük.

Merthogy mire való egy turmixgép? A beletöltött ételek felaprítására, ledarálására, pépesítésére, krémesítésére, hogy kiváló krémleveseket, turmixokat, smoothie-kat és főzelékeket tudjunk készíteni a segítségükkel. A turmixgépek eleve vágóélekkel, pengékkel dolgoznak, azaz működési elvük lényege, hogy nagy fordulat mellett vágják, aprítják az ételt, ami sok esetben a konyhai előkészítéskor is fontos szerepet kaphat. Ezzel szemben a konyhai robotgép nem vág, nem aprít, nem pépesít, hanem minden tekintetben csak a sütéshez és a főzéshez kapcsolódó előkészületeket vagy munkafolyamatokat segíti elő. Példának okáért kevernek, habot vernek és tésztát dagasztanak, de különféle kiegészítők is elérhetők hozzájuk, melyek a hús vagy a fűszerek darálása mellett képesek például a turmixgépekhez hasonló feladatokat ellátni, ezen a területen azonban nem túl erősek.