Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Turmixgép – mutatjuk 2024 legjobbjait

A turmixgépek mára konyháink általános felszereléseivé váltak. Nem véletlenül, hiszen tökéletes kiegészítői rohanó életmódunknak, így miközben leegyszerűsítik a táplálkozás folyamatát, mindemellett megtámogatják az egészséges életmód fenntartását is.

Egy jó minőségű turmixgéppel ugyanis meglepő könnyedséggel készíthetünk leveseket, püréket, önteteket, szószokat, de a házi smoothie esetén is nagyon fontos szerepet játszhatnak. Akárcsak olyan speciális konyhai műveletekben, mint a fűszerek vagy a magvak darálása, esetleg a jégkockák összezúzása a házi jégkásához, illetve egy speciális hűsítő koktélhoz.

Túlzás nélkül kijelenthető tehát, hogy a turmixgépek otthonaink legsokoldalúbb kiegészítőiként tarthatók számon, melyekkel olyan ételek is gyorsan elkészíthetők, amik más esetben rendkívül időigényesek lennének.

Csakhogy a kérdéses terméktípuson belül ma már rengeteg alkategóriát tudunk megkülönböztetni, így vásárlás esetén komoly fejtörést okozhat, hogy számunkra melyik lehet az ideális választás? Ebben szeretnénk segíteni az alábbiakban!

Tartalomjegyzék

Legjobb turmixgépek, szerintünk

A legjobb turmixgépeket a következő forrásokból választottuk:

 • saját tapasztalatok alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • hiteles tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Klasszikus turmixgépek

A klasszikus turmixgépek leginkább a hagyományos megoldások kedvelőinek ideálisak, ha szeretnék megkönnyíteni a konyhai előkészítést, illetve néha készítenének maguknak egy-egy turmixot vagy gyümölcspépet. Többségük ma már igazi multifunkciós berendezés!

Tefal InfinyMix+ BL91HD31 – A mi választásunk

Teljesítmény: 1600 W Keverőtál mérete: 1.75 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • 1600 Wattos motor
 • 1.75 liter térfogatú edény
 • 5 automatikus program
 • Állítható sebességfokozat
 • Jégzúzás funkció
 • Tisztítóprogram
 • 600 ml-es utazóbögre és receptfüzet
Elérhető itt
homeandcook.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Tefal InfinyMix+ BL91HD31 turmixgéppel akár egy edzés utáni smoothie, akár egy könnyed leves is elkészíthető, sőt még jeget is zúzhatunk a segítségével. Minden évszakban segítő társunk lehet, kifejezetten nyáron a hűsítő jégkásák, fagylaltok, az év bármely időszakában pedig ízletes mártások, finom levesek elkészítésében. 

Sokoldalú segítség a finomságok készítése terén

Az InfinyMix+ BL91HD31-es modellel nem csupán egyszerű turmixokkal tehetjük színesebbé a mindennapokat, desszertekkel, fagylaltokkal is megjutalmazhatjuk magunkat. Mellette szól továbbá, hogy jégzúzáshoz is alkalmazhatjuk.

Egyszerűen vezérelhető, ráadásul lehetőségünk nyílik előre beállított opciókkal még gyorsabbá tenni a használatát. Kifejezetten ajánlott, ha bőségesebb adagok készítése a célunk, akár egy finom gyümölcslevessel lepnénk meg szeretteinket, akár a legízletesebb mártásunkkal kápráztatnánk el őket. 

Hatékonyság és gyorsaság a multifunkciós eszközzel

1600 Wattos motorjának és edzett felületű, rozsdamentes acél pengéinek köszönhetően a legkeményebb komponensekkel is elbír. A sebességet tetszésünk szerint vezérelhetjük annak függvényében, hogy épp milyen alapanyagokkal dolgozunk. Tisztítóprogramjának hála a karbantartása is gyerekjáték.

Vitamix Explorian E320 – Kedvencünk a felsőkategóriában

Teljesítmény: 1400 W Keverőtál mérete: 2 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • 2 literes tartály
 • Nagy teljesítményű motor
 • 2-4 fős család számára
 • 10 különböző sebességi fokozattal
 • Pulse funkció a durva anyagokhoz
 • 7 év teljes körű garancia
 • 30-60 másodperc alatt megtisztítja magát
 • Kivehető kések
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Vitamix Explorian E320 turmixgép kitűnő választás, ha olyan készüléket keresünk, amely kiváló teljesítményt nyújt keverés és aprítás terén. Megbirkózik a nagyobb térfogatú keverékekkel és a keményebb alapanyagok aprítása sem jelent gondot számára. Mindez erős motorjának, illetve strapabíró pengéinek köszönhető. Ideális 2-4 fős családok számára, mivel 2 literes tartállyal rendelkezik, így nagyobb adagokat készíthetünk akár krémlevessel, smoothie-val vagy épp fagyival lepnénk meg szeretteinket.

Hatékony és praktikus

A Vitamix Explorian E320 tartálya alacsonyabb, ugyanakkor nagyobb kapacitású, amely tökéletesen alkalmas a nagyobb mennyiségű keverékek elkészítésére. Ez a kialakítás rendkívül hatékony a terjedelmesebb adagok feldolgozásában és aprításában. Kihívást jelent azonban a kis térfogatú keverékek elkészítése. Természetesen a készülékhez vásárolható kisebb tartály is, amellyel ez sem lesz többé akadály.

Rugalmasság a mindennapokban

A Vitamix Explorian E320 készüléket nemcsak a nagyobb családi ebédek elkészítésénél vehetjük igénybe, hanem a köztes étkezések során is jó szolgálatot tehet. Akár frissítő smoothie-t, tápláló levest vagy krémes mártást készítenénk, ez a turmixgép nagyszerű segítőnk lehet.

A 10-féle sebességi fokozatnak köszönhetően a legkülönbözőbb alapanyagokat is könnyedén feldolgozhatjuk, miközben a pulse funkció extra “erőt” biztosít a durvább alapanyagok aprításához. Mindemellett az egyszerű tisztíthatóság és a hosszú garanciaidő is azt mutatja, hogy a Vitamix Explorian készülék hű társunk lehet a konyhában éveken keresztül.

Bosch MMBH6P6B – A felsőkategória képviseletében

Teljesítmény: 1600 W Keverőtál mérete: 2 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Verhetetlen tulajdonságok a prémium kategóriában
 • Gyakorlatilag mindenre alkalmazható kialakítás
 • Elképesztő teljesítményű motor 30 000 fordulattal percenként
 • Hat előre beállított programmal a könnyű használatért
 • BPA mentes műanyag elemek
Elérhető itt
konyhaluxnet.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Bosch MMBH6P6B egy kimagasló teljesítményt képviselő turmixgép a jól ismert és megbízható minőségéről ismert gyártó kínálatában. Jó választás gyakorlatilag minden esetre, hiszen a kiváló turmixok mellett shakek, levesek, fagylaltok, de még smoothie-k is készíthetők a segítségével.

Dinamikus motor 30 000 fordulattal percenként

Amivel kapcsolatban a Bosch MMBH6P6B turmixgép a leginkább kiemelkedő, az nem más, mint a teljesítmény. A gyártó ugyanis egy 1600 Wattos motort helyezett el benne, mely képes 30 000 fordulatot biztosítani számára percenként.

A 2,2 lóerős teljesítményével gyakorlatilag nincs előtte lehetetlen, rendkívül gyorsan dolgozik, a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt másodpercek alatt képes összedarálni és pépesíteni, de a keményebb alapanyagok sem okoznak neki problémát.

Munkáját ráadásul egy hat szárnyból álló nemesacél kés könnyíti meg, aminek jóvoltából elképesztően finomra darált, krémes eredmény születik akár még erőteljesen rostos összetevők mellett is.

Hat programmal és kiegészítő keverőrúddal

A turmixgép munkáját alaposan megkönnyíti, hogy hat előre beállított program közül válogathatunk magunknak a használat során, így lehetőségünk nyílik gyakorlatilag gombnyomásra kiválasztani, hogy mit szeretnénk vele tenni.

Külön program van a levesekhez, a shakekhez, a szószokhoz és a smoothie-khoz, de a fagylaltokhoz is, sőt mi több, a Bosch MMBH6P6B rendelkezik egy tisztítóprogrammal, aminek jóvoltából sokkal egyszerűbb lesz higiénikusabban tartani a gépet.

A választható sebességfokozatok mellett ráadásul a gép rendelkezik pillanat funkcióval is, aminek köszönhetően maximálisan irányításunk alatt tarthatjuk majd a turmixolás teljes folyamatát.

BPA mentes műanyag kehely, könnyed tisztíthatóság

Természetesen a kialakítás minőségét tekintve is hozza az elvárható szintet a Bosch MMBH6P6B. A turmixgép fémbetétes műanyag házzal rendelkezik, a tartozék Tritán kehely pedig kétliteres űrtartalommal, törésbiztos kialakítással, íz- és szagsemleges megoldásokkal büszkélkedhet.

Ezen felül minden alkatrésze, ami étellel érintkezik BPA mentes műanyagból készült, mely biztosítja, hogy a benne készült finomságokba semmiféle káros anyag vagy részecske sem tud belekerülni.

Előnyei között érdemes kiemelni még a könnyed tisztíthatóságot, hiszen legtöbb eleme, így fedele és keverőrúdja mosogatógépben mosható, de a saját tisztítóprogram is sokat segít a folyamat leegyszerűsítésében.

Ninja Foodi Power CB350 – A nemzetközi piac kedvence

Teljesítmény: 1200 W Keverőtál mérete: 2.1 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Multifunkciós készülék
 • Intelligens programok: turmixolás, zúzás, keverés, pürésítés, aprítás
 • 2,1 literes edény
 • 400 ml-es Power Smoothie Bowl tárolófedéllel
 • 700 ml-es Power Nutri csésze kifolyófedéllel
 • Mosogatógépben mosható tartozékok
 • Több sebességfokozat
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

Nem is meglepő, hogy a Ninja Foodi Power CB350 a német Amazon ajánlásai között előkelő helyen szerepel a turmixgép kategóriájában. Ezzel az eszközzel ugyanis a megszokott turmixolás mellett keverhetünk, apríthatunk, pürésíthetünk, de akár jeget is zúzhatunk. 

Bármit elkészíthetünk a sokoldalú turmixgéppel

6 intelligens programjának köszönhetően nem kell megalkudnunk, amikor finom desszertekről, jeges italokról vagy épp krémes fagylaltokról van szó. Készíthetünk magunknak hűsítő jégkását, csemegézhetünk ínycsiklandó finomságokból, megihatjuk a vitamindús gyümölcsturmixunkat. 

Jóval többre képes, mint egy turmixgép

Ebben a sokoldalú készülékben egyszerre ötvöződik megannyi praktikus berendezés funkciója, azáltal hogy tésztát keverhetünk, jeget apríthatunk, smoothie-t készíthetünk. 

A Nutri Cup kiegészítővel gyümölcsleveket, fagyasztott italokat, turmixokat varázsolhatunk az asztalra, a Smoothie Bowl tartozékkal pedig kanalazható, hűs jégkrémcsodákkal lephetjük meg szeretteinket. A Ninja Foodi Power CB350-es készülék segítségünkre lehet a legforróbb napokon is. 

NutriBullet NBF500DG – Amazon kedvence

Teljesítmény: 1200 W Keverőtál mérete: 1.6 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • 1200 Wattos teljesítmény
 • 3 tárolóedény jár mellé
 • 3 sebességfokozattal rendelkezik
 • Pulzáló mód a keményebb darabokhoz
 • BPA mentes Tritán alapanyagból készül
 • Hőálló tál
 • Mosogatógépben is tisztítható
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A NutriBullet NBF500DG turmixgép a modern konyhai eszközök egyik kiváló példája, amely ötvözi a nagy teljesítményt és a felhasználóbarát kialakítást. A BPA mentes Tritán keverőedény, mely mosogatógépben is tisztítható, garantálja a biztonságos és higiénikus használatot. A turmixgép 3 sebességfokozattal rendelkezik, illetve pulzáló módban a keményebb darabokat is gond nélkül aprítja, sőt, még a jég sem fog ki rajta. 1,6 literes kapacitásánál fogva alkalmas nagyobb mennyiségű keverékek elkészítésére is.

Kiváló teljesítmény minden nap

A NutriBullet NBF500DG turmixgép erős, 1200 Wattos motorja révén bármilyen alapanyagot gyorsan és hatékonyan felaprít, legyen szó akár keményebb zöldségekről, gyümölcsökről, magvakról vagy jégről. 

A 3-féle sebességfokozat nagyobb szabadságot ad a különféle alapanyagok készítése során, a pulzáló mód pedig lehetőséget biztosít a keményebb hozzávalók hatékony feldolgozására. A keverőtál 1,6 literes űrtartalma ideális nagyobb mennyiségű ételek elkészítéséhez, így akár az egész családot meglephetjük finom, tápláló fogásokkal.

Modern és praktikus kialakítás

A BPA mentes Tritán keverőedény nemcsak biztonságos és egészséges választás, hanem rendkívül tartós is, ellenáll a magas hőmérsékleteknek, így forró leveseket és szószokat is készíthetünk benne. Az edény mosogatógépben tisztítható, ami jelentősen megkönnyíti a takarítást. 

A csomagban található három tárolóedény pedig praktikus megoldást kínál az elkészített ételek frissességének megőrzésére. A NutriBullet NBF500DG turmixgép nemcsak erős és hatékony készülék, de kényelmesen használható a rohanó mindennapokban.

Xiaomi Smart Blender – Intelligens választás

Teljesítmény: 1000 W Keverőtál mérete: 1.6 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Kettős üzemmódú keverés (forró és hideg)
 • Melegen tartás funkció
 • 8 pengés többszögű aprítás
 • 1,2-1,6 literes kapacitás
 • 9 sebességfokozat
 • Online elérhető receptötletek
 • Hőálló üvegedény
 • Beépített fűtőszál
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Smart Blender valóban okos megoldás, mivel a hozzátartozó applikáció segítségével könnyen vezérelhető. Hideg és meleg turmixokhoz is kiváló, ami pedig még kelendőbbé teszi, hogy akár 4 órán át képes melegen tartani az elkészített finomságot. 

Egy okosturmixgép, amely 4 órán át megfelelő hőmérsékletet biztosít

Ennél kényelmesebb megoldás nem is létezhet: a turmixgép a beépített fűtőszálának köszönhetően melegen tartja az elkészített ételünket, 4 órán keresztül garantálja az optimális hőfokot. 

Hatékonyan megbirkózik a legkeményebb alkotóelemekkel is 8 rozsdamentes acél pengéje révén. Segítségül hívhatjuk bébiételek elkészítéséhez is, ugyanis állagra és hőmérsékletre is tökéletes eredményt biztosít. 

Időzítő funkciójának hála akár 12 órával későbbre is ütemezhetjük az indítást. 

Bőséges felhasználási opciót kínál az ezerarcú készülék

Gyümölcsitalok, hideg és meleg turmixok, krémlevesek, sűrítmények, smoothie-k, jégkásák elkészítésében is társunk lehet. Az időzítéssel pedig egyszerűen beütemezhetjük egy villámgyors fehérjeturmix elkészítését is az edzés utánra. 

Philips HR2291/01 – Pénztárcabarát megoldás

Teljesítmény: 600 W Keverőtál mérete: 1.25 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Minőségi üveg keverőedény
 • 2 literes maximum kapacitás
 • ProBlend-rendszer
 • Pulzus beállítás jégkockák aprításához
 • Speciális app (receptötletekkel)
 • Motorhőmérséklet-érzékelés a túlmelegedés ellen
 • Tapadókorongos lábak
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Jöjjön egy költséghatékony opció, amely kiváló ár-érték arányt képvisel. A Philips HR2291/01-es modellje magas minőségű üvegből készült keverőedénye révén is kiemelkedik a hasonló árkategóriájú készülékek közül, s éppen ettől válik igazán alkalmassá a forró levesek elkészítésére is. 

Sima, csomómentes, egységes konzisztenciájú turmixok

A ProBlend-rendszer egyenletes keringést biztosít, ezáltal a csomómentes, kifogástalanul homogén levesek, krémek, gyümölcsitalok elkészítése gyerekjáték. Használható kávészemek őrlésére, jégaprításhoz, így bármikor meglephetjük magunkat vagy szeretteinket egy hűs finomsággal. Jegeskávéval, jégkásával, smoothie-val egyaránt. 

Ha pedig nagyobb hangsúlyt fektetnénk az egészséges táplálkozásra, semmiképp sem hiányozhat eszközpalettánkból. A hozzátartozó NutriU alkalmazással számtalan receptötletet gyűjthetünk, hogy még több finomság és tápláló étel kerülhessen az asztalra. 

Biztonságos üzemeltetés, stabil használat

Tapadókorongos talpazatának hála nem kell attól tartanunk, hogy elmozdulna a használat során. Ráadásul MTP-érzékelőjével a motor túlmelegedése is megelőzhető. Pénztárcabarát opció az egészségesebb életmód támogatására.

Jó, ha tudsz róluk is

Bár az alábbi turmixgépek nem kerültek be legújabb toplistánkba, mégsem mehetünk el szó nélkül mellettük, mivel bizonyos célcsoportoknak ideális alternatívát jelenthetnek.

Philips AVENT SCF885/01 – Társ a babák mellé

Teljesítmény: 400 W Keverőtál mérete: 0.24 L Változtatható sebességszabályzás: Nem Pillanatkapcsoló: Nincs

Előnyök
 • 4 az 1-ben: párolás, turmixolás, fagyasztás, melegítés
 • Széleskörűen felhasználható: húsok, zöldségek, gyümölcsök
 • Sűrűbb állagú ételek, különböző szilárdságú pürék készítése 
 • Hangjelzéssel figyelmeztet, ha elkészült az étel
 • 1000 ml-es kapacitású kehely
 • Mosogatógépben mosható alkatrészek
 • Receptötletek az elválasztáshoz
Elérhető itt
notino.hu
Árukereső.hu

A Philips AVENT SCF885/01-es készülékével nemcsak egy turmixgépet kapunk, hanem pároló eszközt is, ami kifejezetten ideális gyermekes családoknak. A multifunkciós készülékkel a tökéletes állagú bébiételek elkészítése sem jelent többé nehézséget. 

Egészséges táplálás egy szuper eszköz révén

A babák számára különösen fontos, hogy tápláló és egészséges ételekkel lássuk el őket nap mint nap. Ez az időszak küzdelmes, hiszen ilyenkor ismerkednek a különféle alapanyagok ízvilágával, állagával, viszont a praktikus 4 az 1-ben készülékkel gyorsabban és kényelmesebben készíthetünk energiadús bébiételeket. 

Melegíthetünk, párolhatunk, fagyaszthatunk és turmixolhatunk, egyetlen berendezéssel kiválthatunk 4 eszközt. 

Bébiőr a táplálkozásban

A Philips AVENT multifunkciós turmixgéppel jelentősen megkönnyíthetjük a mindennapi ételkészítést. Legjobb segítő társunk lehet a baba változatos étrendjének biztosításában. Az 1000 ml-es kehely lehetőséget teremt, hogy egyszerre több fogást vagy nagyobb mennyiséget is készíthessünk, amelyet eltehetünk későbbre is. 

Tefal PerfectMix Cook BL83SD30 – Egy komplex választás

Teljesítmény: 1400 W Keverőtál mérete: 1.75 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Nincs

Előnyök
 • Hideg és meleg ételek végtelen variációja
 • 10 program: 4 hideg 6 meleg
 • Kivehető pengék
 • Mélytisztító funkció
 • Gőzölőkosár
 • Kiváló minőségű üvegedény fém elemekkel
 • Beépített léghűtéses rendszerrel
Elérhető itt
homeandcook.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Tefal PerfectMix Cook BL83SD30 turmixgép jóval többet nyújt, mint a hagyományos készülékek. Ez a modell ugyanis levesek, párolt ételek készítéséhez is igénybe vehető, így igazi multifunkcionális eszköz, amely bármely háztartásban jól jöhet. A 2 literes (1.75 liter a kihasználható űrtartalom) üvegedény alkalmas nagy mennyiségű szósz, leves vagy püré elkészítésére. Legfőbb különlegessége, hogy ellenálló a forró és a jeges ételekkel szemben.

Sokoldalú konyhai eszköz

A Tefal PerfectMix Cook BL83SD30 turmixgép 10 programmal rendelkezik, amelyek között találunk hideg és meleg ételek elkészítésére alkalmas lehetőségeket is. A hideg programok segítségével turmixokat, koktélokat, desszerteket és tört jeget készíthetünk, míg a meleg programok között kompót, krémleves, “klasszikus” leves, turmixolás, vegán tej és csípős szósz szerepel. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy egyetlen készülék segítségével a legváltozatosabb ételekkel nyűgözzük le környezetünket, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

Kényelmesen használható, egyszerűen tisztítható

A turmixgép üvegedénye kiváló minőségű, fém elemekkel erősített, ezáltal tartós, strapabíró, jól tolerálja a mindennapos használat kihívásait. A kivehető pengék és a mélytisztító funkció megkönnyítik a készülék tisztítását, míg a beépített léghűtéses rendszer a motor optimális hűtését biztosítja. 

A gőzölőkosár különleges kiegészítőként lehetővé teszi, hogy a turmixgépet gőzölőedénnyé alakítsuk, így párolt ételek is készíthetők általa. Ez a sokoldalú és praktikus konyhai eszköz minden háztartás elengedhetetlen eleme lehet, amellyel színesebbé tehetjük a szürke hétköznapokat.

Korábbi kedvenceink

Ezek a turmixgépek voltak a kedvenceink a korábbi években, továbbra is remek választásnak tartjuk őket, amiket szívesen ajánlunk. Elképzelhető, hogy már nincsenek készleten a forgalmazóknál, de csapj le rájuk ha még találsz belőlük jó áron!

Vitamix Explorian E310 – Kedvencünk a felsőkategóriában

Teljesítmény: 1400 W Keverőtál mérete: 1 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Nagy teljesítményű motor
 • 10 különböző sebességfokozat
 • Jég és magvak aprítása
 • Sokrétű felhasználási kör: leves, mártás, desszert, smoothie, bébiétel, püré
 • Öntisztító program
 • Impulzus funkció
Elérhető itt
Árukereső.huA Vitamix Explorian E310 tipikusan egy „kis készüléknek álcázott ultraerős turmixgép”, amely könnyedén megbirkózik a jéggel és a magvakkal is. Leginkább közepes mennyiségekhez javasolt, 1.4 literes tartálya kiszolgálja a 2-4 fős háztartásokat. 

Csúcskategóriás eszköz az egészségesebb életmód támogatására 

Eddig beértük csupán az egyszerűbb reggeli italokkal? A Vitamix készülékkel az egészséges táplálkozást magasabb szintre emelhetjük. A turmixok mellett könnyed leveseket, mártásokat, lágy püréket is készíthetünk. Sőt számíthatunk rá a keményebb összetevők aprításánál is. Bivalyerős motorja megküzd a dióval és mandulával is. 

Más-más textúrájú alapok elkészítéséhez is ideális, nem jelent problémát, ha épp több levest vagy pürét kellene beiktatnunk az étrendünkbe. A sűrűtől az egészen lágy állagú krémekig, bármit megoldhatunk a segítségével. 

Öntisztító programjával még egy terhet levesz a vállunkról

Egycseppnyi mosogatószer minimális mennyiségű vízzel. Szétszedés nélkül megússzuk az egész procedúrát, nekünk csak gondoskodnunk kell róla, hogy elinduljon az öntisztító program, és máris tisztára mossa alkatrészeit.

Delimano NutriBullet NBF400DG – Amazon kedvence

Teljesítmény: 1000 W Keverőtál mérete: 1.6 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • 1.6 litereses kancsó nagyobb adag leveshez, bőséges turmixmennyiségekhez
 • Nagy teljesítményű, ugyanakkor kompakt kivitelezésű
 • Karcsúbb, helytakarékosabb forma
 • Tartós, BPA-mentes anyagból készült, hőálló tartály
 • Könnyen tisztítható
 • Egyedi sűrűségű turmixok készítése
 • Állítható sebesség
Elérhető itt
Árukereső.hu

Következzen az Amazon kedvence, a Delimano NutriBullet NBF400DG turmixgép, amely azontúl, hogy mutatós formatervezésű, könnyen is tisztítható. A legjobb választás, ha egy kiváló teljesítményű, sokoldalú készülékre vágyunk. 

Egyszerű, kompakt, sokoldalú

A Delimano NutriBullet modelljével a frissítő, nyári italok, a vitamindús reggeli gyümölcsturmixok pillanatok alatt elkészíthetők. Sőt bármilyen textúrájú leves, szósz kreálható a praktikus eszköz segítségével. Legújabb receptjeink végre testet ölthetnek egy csodálatos finomság képében. Az egész család számára változatos desszerteket hozhatunk létre, figyelemmel arra, hogy ne csak finomak, hanem egészségesek és táplálóak is legyenek.

Kiváló teljesítmény, időtálló tervezés

Legfőbb előnye a strapabíró, erős motorja, melynek köszönhetően bármilyen állagú és keménységű alapanyagokból finomságokat varázsolhatunk az asztalra. Tökéletes társunk lehet a konyhában kifogástalan szendvicskrémek, mártások, smoothie-k elkészítésében. 

Tefal BL962B38 Ultrablend Cook – Egy komplex választás

Teljesítmény: 1300 W Keverőtál mérete: 1.75 L Változtatható sebességszabályzás: Igen Pillanatkapcsoló: Van

Előnyök
 • Főzés üzemmód
 • Pontos hőmérséklet-szabályozás
 • 8 automatikus program
 • 6 rozsdamentes acél kés
 • 2 literes edény
 • Automatikus tisztítás
Elérhető itt
Árukereső.hu


A Tefal BL962B38 Ultrablend Cook remek megoldás, amennyiben olyan turmixgépet keresünk, amelynek főző funkciója is van – méghozzá megfizethető áron.

A főzős turmixgép egyedülálló segítség az ételkészítésben

Bármelyik fogásunkhoz igénybe vehetjük, legyen szó egy reggeli gyümölcsturmixról vagy egy könnyed krémlevesről, a praktikus készülékkel a főzés egészen új megvilágításba kerülhet. 

A precíz hőmérséklet-szabályozás lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen ételt összedobhassunk jóval gyorsabban, mint korábban. Ehhez csupán az alapanyagokat kell előkészíteni, betölteni, majd a program kiválasztásával el is indíthatjuk a főzést. 

Változatos ételköltemények a hétköznapokban is

Nem számít, hogy épp smoothie-ra, shake-re, csokis-banános muffinra vagy hideg meggylevesre vágyunk, a Tefal Ultrablend Cook mellett mi a kiskukta hálás szerepét tölthetjük be, mivel a munka javát ő végzi el helyettünk. 

Turmixgép, smoothie gép vagy botmixer

A turmixgépek családját három nagyobb csoportra oszthatjuk fel, így beszélhetünk a klasszikus megoldások mellett direkt smoothie készítésére alkalmas megoldásokról, de ebbe a csoportba sorolhatjuk a botmixereket is. Hogy mi a jellemző ezekre?

Turmixgépek

Klasszikus turmixgépek

Mint a nevük is mutatja, a klasszikus turmixgépek az általánosabb turmixolási műveletek ellátására a legalkalmasabbak, ezáltal képesek például pürésíteni vagy pépesíteni az ételt, összekeverni a hozzáadott alapanyagokat, esetenként pedig a szeletelés sem okoz nekik problémát. Ezeken az alapfunkciókon kívül azonban más tulajdonságra ritkán számíthatunk tőlük.

Multifunkciós turmixgépek

A multifunkciós turmixgépek azonban a klasszikus típusokkal ellentétben bár drágábbak, lényegesen több munkafolyamatra alkalmasak. Sokkal nagyobb teljesítményre képesek, sebességi fokozataik szabályozhatók, így pürék, turmixok és krémlevesek mellett akár még őrlésre, darálásra és a jég szétzúzására is tökéletesen alkalmasak. Tulajdonságaik azonban szinte minden esetben modellfüggők.

Smoothie gépek

A smoothie gépek gyakorlatilag dedikált turmixgépek, melyek gyakran csak egyetlen dologra alkalmasak igazán, de arra kiemelkedően. A jó házi smoothie alapja, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket úgy facsarja ki, hogy a rostok megmaradjanak. A legtöbb ilyen gép csak egyetlen gombot és fokozatot tartalmaz, nagy teljesítményt kínál, illetve egyszerűen tisztítható, keverőtáljuk pedig gyakran hordozható pohárként is funkcionál.

Kapcsolódó kutatás: Smoothie készítő – mutatjuk 2024 legjobb készülékeit

Botmixerek

A botmixerek egyfajta kompakt turmixgépnek is tekinthetők, hiszen hasonló funkciót látnak el, mint például a klasszikus modellek. Annyi különbséggel, hogy itt nincsen fixen rögzített keverőfelület, így sokkal alaposabb munkát lehet végezni velük, például kiváló pépek, házi smoothie, levesek, majonézek, krémek, tészták, pürék készíthetők a segítségükkel. Főleg puha összetevők esetén ajánlottak, többségük pedig rendelkezik impulzus kapcsolóval.

Kapcsolódó kutatás: Botmixer – mutatjuk 2024 legjobbjait

Milyen turmixgépet vásároljak?

Rengeteg különféle turmixgép közül válogathatunk abban az esetben, ha ilyen konyhai gépre van szükségünk, azonban sokak számára talán még így sem teljesen világos, hogy milyen típust válasszanak maguknak? Lássuk ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdéseket és témaköröket!

A turmixgép felhasználásának célja

Rendkívül lényeges a megfelelő turmixgép kiválasztása során, hogy milyen célzattal szeretnénk használni azt, hiszen vannak olyan tevékenységi körök, melyekért önmagában nem biztos, hogy érdemes beruházni egy ilyen eszközre.

Példának okáért kizárólag a gyümölcslé készítéséhez érdemesebb egy gyümölcscentrifugát választani, ha leginkább habveréshez használnánk, akkor jobb döntés egy kézi mixer, amennyiben pedig egy igazi konyhai mindenesre vágyunk, akkor tartósabb, a munkavégzés terén is magasabb minőséget képviselő döntés lesz a konyhai robotgépek között válogatni.

A turmixgépek típusait akkor érdemes számításba venni, ha gyakran készítünk például pépes ételeket, főzelékeket, krémleveseket és megszállottjai vagyunk a különféle turmixoknak, valamint házi smoothie-knak. Ezeket az igényeket tudják kiszolgálni a leghatásosabban ezek az eszközök.

A turmixgép teljesítménye

A felhasználás célja mellett rendkívül lényeges, hogy a turmixgép teljesítményét is figyelembe vegyük a választáskor! Ezen a téren két fontos szempontot kell szem előtt tartanunk: a motor teljesítményét és a fordulatszámot.

Teljesítmény

A turmixgép motorjának teljesítménye alapvetően meghatározza, hogy milyen folyamatokhoz alkalmazhatjuk majd az eszközt. Általánosságban elmondható, hogy a 300W-nál kisebb modelleket egyik esetben se válasszuk, mert ez a teljesítmény a legalapvetőbb műveletek elvégzéséhez is gyakran kevésnek bizonyul.

Érdemes figyelembe venni, hogy a komolyabb turmixgépek, a jég zúzására is alkalmas eszközök kapcsán inkább a 900-1200W lesz az ideális. Ez egy átlagos háztartásba már elegendő lehet, noha találunk ennél jóval erősebb modelleket is.

Fordulatszám

A fordulatszám nem más, mint az a tulajdonság, amilyen tempóval a kapcsolódó kést és egyéb fejeket a turmixgép képes megforgatni. Ezt a teljesítményt fordulat/perc értékben találjuk meg a legtöbb ilyen termék csomagolásán, és általánosságban kijelenthető, hogy 10 000-es érték alá még a belépő kategóriás termékekkel sem szabad menni a választáskor.

Ellenkező esetben elbúcsúzhatunk az igazán krémes turmixoktól és pépektől. Ha igazán jót akarunk magunknak, akkor olyan turmixgépet válasszunk, ami legalább megközelíti vagy meghaladja a 20 000 fordulat/perces értéket.

A turmixgép sebességi fokozatai

A teljesítmény mellett sok esetben lényeges szempont lehet a turmixgép kiválasztásakor, hogy milyen sebességi fokozatok érhetők el hozzá. Ez alapvetően meghatározhatja az eszköz felhasználhatóságát, hiszen minél nagyobb a finomhangolhatóság, annál több feladatra használhatjuk majd.

A hagyományos turmixgépek esetén a legtöbb eszköz 2-3 fokozattal rendelkezik, de a drágább termékeken nem ritka, hogy ennél sokkal többet is találhatunk.

A turmixgép keverőedénye

Nagyon lényeges kérdéskört képeznek a turmixgépek kapcsán a keverőedények tulajdonságai. Ezen a téren a következő szempontokat vegyük figyelembe:

Űrtartalom

Hogy mekkora keverőedénnyel rendelkezzen a turmixgép, azt elsődlegesen a típus határozza meg, illetve az is, hogy hány személyt szeretnénk kiszolgálni vele. A hagyományos turmixgépek esetén nem ritka például az 1-2 literes keverőtál.

Alapanyag

A prémium kategóriában a turmixgépek keverőtálja rendszerint üvegből készül, a legtöbb esetben azonban inkább műanyagról beszélünk. Mindkét alternatívának megvannak az előnyei és a hátrányai, de a műanyag kapcsán fontos odafigyelni arra, hogy mindig BPA mentes megoldást válasszunk, amiből nem szabadulnak fel káros anyagok a használat során.

Hordozhatóság

Léteznek olyan turmixgépek, hogy a termék mellé hordozható poharakat kapunk, vagy eleve a turmixolás folyamata is már egy ilyen edényben zajlik. Ez rendkívül hasznos, ha edzéshez, kiránduláshoz vagy a munkahelyünkre mindig friss turmixot vinnénk magunkkal.

A turmixgép irányíthatósága

A legtöbb turmixgépről általánosságban elmondható, hogy az irányíthatósághoz teljesen egyszerű, hagyományos mechanikus gombokat alkalmaznak. Vannak olyan termékek, melyeken mindössze egyetlen kapcsoló található, ami az indítást és a leállítást szolgálja, de gyakran a drágább modelleken sem bonyolítják túl mindezt, mert gyakorlatilag nincs értelme.

Kivételt képeznek azok a turmixgépek, ahol más lehetőség van állítani például a forgás tempóján, a leadott teljesítményen, esetleg az alkalmazott funkciókon. A prémium kategóriában egyébiránt már itt is megjelent az érintőpanel alkalmazása, de egyelőre még nem túl elterjedt, a jövőben azonban érdemes lesz számolni vele.

A turmixgép zajszintje

Általánosságban elmondható, hogy a turmixgépek nem tartoznak a csendesebb háztartási eszközök táborába, sőt kifejezetten zajosnak nevezhetők, azonban ez a legtöbb esetben egyáltalán nem zavaró, hiszen olyan termékről van szó, amit nem használunk folyamatosan, napjában csak egyszer-kétszer, akkor is néhány percre.

A nagyobb, több funkcióval ellátott turmixgépek esetén a 70 dB-t meghaladó zajszint sem ritka. Ezen a téren nagyon változó teljesítményt nyújtanak, akad gyártó, amelyik kínál hangszigetelt modelleket is, ha tehát fontos kérdéskör, akkor érdemes lehet alaposabban körülnézni.

Szerencsére egyre több gyártó ismeri fel, hogy ezen a téren is érdemes javítani az eszközök tulajdonságait, így folyamatosak a fejlesztések, hogy a turmixgépek a jövőben csendesebbé válhassanak.

A turmixgép kialakítása az anyaghasználat tekintetében

A megfelelő alapanyagok alkalmazása rendkívül lényeges szempont lehet egy turmixgép kiválasztásakor, noha ne felejtsük el, hogy ezt a tulajdonságot rendszerint a termékkategória is meghatározza.

Kancsó

A kancsó anyagáról már volt szó a fentiekben, az minden esetben műanyag vagy üveg legyen. Utóbbi törékeny, előbbi nehezen tisztítható, ellenben könnyebben pótolható, de ügyeljünk a választáskor arra, hogy BPA mentes megoldást kapjunk, amiből biztosan nem oldódnak ki mérgező anyagok, sőt az ételek szagát és ízét sem veszi be.

Pengék

A pengék tekintetében mindig törekedjünk, hogy messzire elkerüljük a műanyag változatokat, melyek az általános teendőkre sem alkalmasak. Mindig csak olyan turmixgépet válasszunk, amiben titán- vagy rozsdamentes acél pengék találhatók. Nem érdemes itt meghúzni a nadrágszíjat, hiszen a gépek legfontosabb alkatrészei a munka kapcsán.

Ház

Érdemes lehet figyelembe venni a vásárlás előtt azt is, hogy a turmixgép háza milyen anyagból készült. A legtöbb termék alapvetően műanyag, de vannak drágább modellek, melyek acélborítást kaptak. Utóbbiak nyilván masszívabbak és egyszerűbben takaríthatók, de az eszköz árát is negatívan befolyásolják.

A turmixgép és a biztonság

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező a turmixgépek kapcsán a biztonság kérdésköre. A tesztünkbe beválogatott gyártók és termékek mindegyike rendelkezik a legalapvetőbb biztonsági funkciókkal, melyek nemcsak a gép hosszabb távú működését biztosítják, hanem saját épségünket is óvják.

Csúszásgátló talp

Lényeges például, hogy a hagyományos turmix gépek esetén legyen csúszásgátló talp. Sok esetben csak impulzus funkcióval használjuk majd a turmixgépeket, vagyis a működtetéshez nyomnunk kell a bekapcsoló gombot, és ha a gép nem áll biztonságosan, akkor ebből lehetnek kellemetlenségeink.

Túlmelegedés elleni védelem

Szintén lényeges a nagyobb teljesítményű turmixgépeknél, hogy rendelkezzenek túlmelegedés elleni védelemmel. Sok esetben használhatunk velük ugyanis túl kemény vagy túl sűrű alapanyagot, vagy üzemeltethetjük őket tovább, mint kellene, így a hajtómotor könnyen túlmelegedhet. Ilyenkor jó, ha van biztonsági kapcsoló, mely meggátolja a károsodást.

Biztonsági csatlakozások

A többfunkciós turmixgépek esetén jellemző, hogy több alkatrészből állnak, melyeket nekünk kell fel- és leszerelnünk a hajtásra. Ezen a ponton érdemes figyelni a megfelelő biztonsági csatlakozókra, melyek minden esetben masszívan tartják majd a szárakat és a különféle kiegészítőket, ezzel elkerülve a baleseteket.

Fedél

A legtöbb turmixgépnél alapvető elvárás, hogy kellően biztonságos fedél járjon a kancsójukhoz, tehát az teljesen lezárható legyen. A gép belsejében ugyanis óriási erők dolgoznak, melyek nagyon könnyen balesetet okozhatnak, de egy fedél nélküli indítás nem kizárt, hogy az egész konyhában egy újrafestést és nagytakarítást tesz szükségessé.

A turmixgép tisztántartása

Mivel ételekkel dolgozunk vele, rendkívül lényeges egy turmixgép esetében az is, hogy már a vásárláskor biztosak legyünk a könnyed tisztíthatóságban. Ehhez alapvető tulajdonság, hogy legalább az ételekkel közvetlenül érintkező alkatrészek, így a pengék, a kések és a kancsók betehetők legyenek a mosogatógépbe, hiszen higiéniai szempontból gyakran ez a legjobb megoldás az áztatáson alapuló manuális mosogatás mellett.

A tisztítás kapcsán fontos kiemelni továbbá azt is, hogy a turmixgép elemei könnyen szét- és összeszerelhetők legyenek. Amennyiben ez a funkcionalitás hiányzik, az nagyon könnyen okozhat nekünk kellemetlen perceket a későbbiekben, hiszen legalább a kancsó és a kések, valamint a fedél minden egyes használat után mosást igényelnek.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a smoothie készítő és a turmixgép között?

A gyakorlatban leginkább az, hogy míg a smoothie készítők kisebb, kompaktabb megjelenésű, a legtöbbször hordozható keverőpohárral rendelkező gépek, melyek kisebb adag gyümölcsturmixok elkészítésére képesek, addig a turmixgépek ennél lényegesen több funkcióval rendelkeznek. Nagyobb a méretük, a teljesítményük, és a turmixok mellett krémlevesek, habok is készíthetők velük, de vághatnak, apríthatnak, sőt darálhatnak is.

Helyettesíthető smoothie készítővel egy turmixgép?

Gyakori kérdés, aminek az oka leginkább az, hogy a működési elve mindkét gépnek hasonló, azonban a smoothie készítő gyakran lényegesen olcsóbb. A két gép között valóban van átfedés, azonban előbbi egy célzott dologra jó a leginkább, míg egy hagyományos turmixgép egyszerre sok funkciót képes ellátni. Összességében tehát egy smoothie gép csak a turmixgépek bizonyos tulajdonságait tudja kiváltani, mindet azonban közel sem.

Mi a különbség a mixer és a turmixgép között?

Nagyon fontos kérdés lehet, ha ilyen eszközök vásárlásán törjük a fejünket. A mixergépek minden esetben fixen álló, robosztus felépítésű megoldások, melyek a konyhai robotgépekhez hasonló metodikát követnek, ezáltal egy tálba merülő keverőszárral rendelkeznek. A turmixgép esetén azonban egy tartályba töltjük az összetevőket, és az alján elhelyezkedő, turbulenciát okozó késrendszer keveri, illetve pépesíti a beletöltött szilárd alapanyagot.

Készíthető bébiétel is turmixgépben?

Erre a célra a legtöbb esetben a hagyományos botmixer ajánlott, amivel nemcsak nagyon egyszerű, hanem hatásos is lesz a végeredmény. A géppel ugyanis dolgozhatunk kisebb mennyiségen, megfelelő teljesítmény és időtartam esetén pedig garantáltan pépes, daraboktól mentes végeredmény születik. A közhiedelemmel ellentétben levegő sem kerül bele ilyenkor az ételbe, ami esetleg hasfájást okozhat a kicsiknél.

Milyen szempontok alapján válasszunk turmixgépet?

A döntéshez a fentiekben leírtuk már a legalapvetőbb tudnivalókat. A felhasználás célja mellett érdemes figyelembe venni még továbbá, hogy milyen gyakran és hány fő mellett használnánk az eszközt.

Vegyük számításba a teljesítményt, a tisztíthatóságot, valamint a különféle biztonsági kérdéseket, de azt is, hogy milyen pengék, milyen technológiai háttér jellemző az adott termékre. Néhány konkrétum az elhangzottakhoz:

 • A teljesítmény legalább 8-900 Watt legyen, hogy a jéggel és a mirelit termékekkel is elboldoguljon.
 • Hőálló üvegkehellyel vagy BPA mentes műanyagedénnyel rendelkezzen.
 • Az űrtartalom elérje az 1-2 litert.
 • Legyenek kivehető pengéi, melyek minden esetben rozsdamentes fémötvözetből álljanak.
 • Ha több dologra alkalmaznánk, akkor a változtatható sebesség is fontos szempont.

Mennyire kell előkészíteni a turmixba helyezett zöldség- és gyümölcsdarabokat?

Lehetőségeinkhez és időnkhöz mérten minél jobban. A hámozásra és a magozásra, a szárak és a nem elfogyasztható vagy összedarálható részek eltávolítására mindig törekedjünk, de amennyiben igazán krémes vagy pépes, mindenképpen daraboktól mentes végeredményt szeretnénk, akkor érdemes minél apróbb darabokra összevágni az alapanyagot.

Lehet palacsintatésztát készíteni egy turmixgépben?

Természetesen lehet, sőt sokak számára az egyik kedvelt alkalmazási mód lesz, ha ezt felfedezik. Bár nem lesz tőle jobb vagy rosszabb a végeredmény, azonban a tészta alapját sokkal kényelmesebben, nem mellesleg pedig lényegesen gyorsabban elkészíti.

Milyen gyümölcsök és zöldségek tehetők egy turmixgépbe?

Gyakorlatilag bármilyenek. Minden megtisztított és meghámozott, kemény magjától vagy magjaitól megszabadított gyümölcs és zöldség turmixolható. A világhálón rengeteg kiváló receptet találunk különféle házi turmixok és smoothie-k elkészítéséhez, érdemes lehet ezeket kipróbálni, ha elbizonytalanodnánk.

Fagyasztott gyümölcsöket és zöldégeket is tehetünk turmixgépbe?

Igen, azonban nem mindegyikbe, kizárólag azokba, ahol ezt a gyártói ajánlás külön kiemeli, tehát a kések alkalmasak arra, hogy feldolgozzák a fagyos összetevőket. Amennyiben ebben nem vagyunk biztosak, inkább ne kísérletezzünk, mert a jég könnyedén eldeformálhatja, extrém esetben el is törheti a késeket a turmixgépben.

Zabpehely aprítására is alkalmas egy turmixgép?

Bár nem mindegyik típus, de a nagyobb teljesítményre képes, gyorsan forgó késekkel rendelkező megoldások, illetve a direkt darálásra is alkalmas gépek esetében ez mindig egy opció. A végeredményül kapott zabliszt egy kicsit talán darabosabb lesz, mint a boltban vásárolható, de teljesen használható őrleményt kapunk vele.

Fűszereket is darálhatunk a turmixgépekkel?

Ez minden esetben típusfüggő, de a turmixgépek többsége alkalmas rá. A legtöbb gyártó rendszerint feltünteti, hogy a termék alkalmas-e a fűszerdarálásra – illetve más összetevők törésére –, ha tehát ez fontos szempont, akkor tanulmányozzuk alaposabban a leírásokat.

Forró alapanyagok is beletehetők a turmixgépbe?

Amennyiben hőálló üvegből vagy műanyagból készült a turmixgép tálja, illetve keverőpohara, akkor nyugodtan dolgozhatunk forró alapanyagokkal is, nem okoz majd semmiféle problémát.

Jég darálására is alkalmas a turmixgép?

Bár közel sem mindegyik, azonban a nagyobb teljesítménnyel és erősebb pengékkel ellátott turmixgépek a mirelitételek mellett a jégkockákat is képesek összezúzni, ami különösen a nagy nyári melegben kifejezetten hasznos lehet. Segítségével ugyanis fagyos koktélokat, turmixokat, sőt akár még jégkását vagy fagylaltot is készíthetünk az egész családnak.

Fontos azonban, hogy ha a gyártói ajánlásokban nem szerepel a jég, akkor ne kísérletezzünk – pláne műanyagkéses turmixgéppel –, mert meghibásodást okozhat, és nem rendeltetésszerű használat miatt még a garanciát is elveszíthetjük.

Mi az a pulzuskapcsoló a turmixgépen?

Nagyon sok turmixgépen alapvető funkciónak tekinthető a pulzuskapcsoló, ami rendkívül hasznos dolog, de mégis csak nagyon kevesen tudják, hogy mire használható valójában. A pulzuskapcsoló lényege, hogy a gép addig működik, amíg kézzel benyomva tartjuk az indítógombját.

Ez azért fontos, mert így folyamatosan le tudjuk állítani ahhoz, hogy ellenőrizzük a pép vagy a turmix állapotát, ezzel elkerülve, hogy nem olyan állaga lesz a végeredménynek, mint amilyent szerettünk volna.

Turmixgép vagy konyhai robotgép?

Meglepően gyakran találkozhatunk a turmixgépek és a konyhai robotgépek összehasonlítását célzó kérdésekkel a világhálón, holott a két termékkategória kis túlzással semmilyen tekintetben sem említhető egy lapon. Sőt, még átfedéseket sem igazán találunk köztük.

Merthogy mire való egy turmixgép? A beletöltött ételek felaprítására, ledarálására, pépesítésére, krémesítésére, hogy kiváló krémleveseket, turmixokat, smoothie-kat és főzelékeket tudjunk készíteni a segítségükkel. A turmixgépek eleve vágóélekkel, pengékkel dolgoznak, azaz működési elvük lényege, hogy nagy fordulat mellett vágják, aprítják az ételt, ami sok esetben a konyhai előkészítéskor is fontos szerepet kaphat. Ezzel szemben a konyhai robotgép nem vág, nem aprít, nem pépesít, hanem minden tekintetben csak a sütéshez és a főzéshez kapcsolódó előkészületeket vagy munkafolyamatokat segíti elő. Példának okáért kevernek, habot vernek és tésztát dagasztanak, de különféle kiegészítők is elérhetők hozzájuk, melyek a hús vagy a fűszerek darálása mellett képesek például a turmixgépekhez hasonló feladatokat ellátni, ezen a területen azonban nem túl erősek.