Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

OnePlus Watch 2: 100 órás üzemidővel és Wear OS 4-gyel érkezik a gyártó új okosórája

A OnePlus is egyre nagyobb szeletet igyekszik kivágni magának az okosórás piacból. A One Plus Watch 2-vel pedig úgy tűnik, hogy még a legnagyobbakkal is képesek lesznek felvenni a versenyt.

A 2024 legjobb okosóráit vizsgáló anyagunkból már kiderült, hogy jelenleg olyan gyártók uralkodnak a szegmensen belül, mint az Apple, a Samsung, a Xiaomi vagy a Huawei. 

A háttérben azonban nagyon sokan szeretnének még babérokra törni, így például a OnePlus is ide sorolható, akik izgalmas újdonságokkal, mindenekelőtt pedig egy nagyon kellemes termékdizájnnal mutatták be legújabb okosórájukat.

A OnePlus Watch 2 klasszikus óraformára hajazó megjelenést kínál egy extra gombbal és egy koronával az ízlésesen kiugró készülékházon, miközben az egészet egy 1,43 hüvelykes, zafírkristály üveggel védett kijelző teljesíti ki.

Az okosóra egyik érdekessége, hogy a saját kétfrekvenciás GPS használatával is képes elérni a 100 órás üzemidőt, de energiatakarékos módban könnyedén kihozhatunk belőle akár 12 napot, miközben az 5ATM szabvány mellett még a vízállóság miatt sem kell aggódnunk.

Az óra hátterét egy erőteljes Snapdragon W5-ös chip látja el, további érdekesség pedig, hogy két operációs rendszer is dolgozik rajta. Az RTOS az alapvető funkciókért felel, egyfajta karbantartó szisztéma, de amikor a navigációt vagy más harmadik féltől származó applikációt indítunk rajta, akkor a Wear OS 4 veszi át a munkát.

A gyártó átszámítva 110 ezer forintra árazta be a OnePlus Watch 2-t, de hogy mikor érkezik az európai boltok polcaira, az egyelőre nem derült még ki, viszont az alapján, hogy a tengerentúlon már kapható, vélhetően nem kell sokat várnunk rá.